brak logo

The Point

Kraków

Opinie o The Point

Dick 2010-07-07 01:49:11
Well-organized company!
Lidia 2013-03-02 03:53:16
Chcesz wyzwań, bądź gotów na wysiłek i efekty. Jak dla mnie - warto!
AdamoX 2014-12-13 11:58:35
przeklejam treść mojej wcześniejszej wypowiedzi:
jest coś ala umowa o dzieło
Oszuści. Bardzo nie polecam tej firmy. Sporo straciłem na pracy tam- czasu pieniedzy i nerwów. Nie dość że trzeba za wszystko płacić ze swojej kieszeni to później jest problem z zapłatą- tłumaczą sie że kursanci których zapisałeś zrezygnowali więc nie przysługuje ci kasa. Jezdziłem swoim autem na te ich wyjazdy- długie daleko- na drugi koniec Polski, oczywiście za paliwo trzeba płacić ze swoich, za nocloeg tez ze swoich (a co więcej nie miałem możliwości wyboru noclegu- odgórnie narzucone miejsce), o jedzeniu to już nawet nie wspomne. Dno.
3
Grzegorz 2015-02-04 07:14:14
Adamox czym się kierowałeś pisząc powyższe bzdury? Odstraszasz ludzi którzy być może szukają uczciwej pracy za godziwe pieniądze, szkodzisz firmie która Tobie również stworzyła taką szansę, a na końcu robisz krzywdę sam sobie. Wypisywanie paszkwili nie spowoduje że staniesz się lepszym pracownikiem. Jeśli nie wyciągniesz właściwych wniosków z porażki jaką poniosłeś w The Point to każda Twoja praca w kolejnych firmach również będzie kończyła się katastrofą.
Robert 2015-02-04 10:24:05
Pracuję tu 3-ci rok.
Nie jest to praca dla każdego, ale jeżeli chcesz podnosić swoje umiejętności i jesteś wytrwały to dasz radę. Początek jest zawsze trudny ale potem ...
Plusy:adekwatne wynagrodzenie, nielimitowany czas pracy, doskonała atmosfera
Minusy: częste delegacje(dla mnie to zaleta), konieczność posiadania samochodu
ewa 2015-02-08 20:44:18
Bez przesady: jest wynik, jest kasa i klasa. Poza tym wspaniała atmosfera i możliwość wpływania na firmę i jej otoczenie. Dla słabych zawodników to nie jest dobra oferta, ale gdzie słabeusze wygrywają? ;)
Magda 2015-06-24 17:30:57
Gdy Grzesiek mi powiedział, że ktoś wstawił tutaj tak negatywną opinię, myślałam, że serce mi pęknie. Pracuję w tej szkole od prawie 3 lat. Jest to moja pierwsza praca i na razie nie planuję jej zmieniać. Zanim się rozpiszę o plusach i minusach, chcę się krótko odnieść do wpisu Adamoxa - serce mi po prostu pęka, gdy to czytam. Przez 3 lata mojej pracy, na początku tylko jako konsultant, a potem także szkoleniowiec, miałam największy kontakt z każdą nową osobą, która zaczynała u nas pracę (mówię o grupie północnej)i jest tylko jedna osoba, która odeszła stąd niezadowolona. Ukrywanie się pod nickiem niczego tu nie zmieni. Napiszę tylko tyle, że jest mi masakrycznie przykro, że po tym wszystkim co dla Ciebie zrobiliśmy, jak staraliśmy się wyciągnąć Cię z Twoich "słabych stron", walczyliśmy aby udało Ci się pokonać lenistwo i brak odpowiedzialności za najmniejsze powierzone zadanie, piszesz tutaj coś takiego. Od początku wszystko Ci nie pasowało, a problemem było nauczenie się na pamięć kilkunastu linijek prezentacji w szkołach. Nie poddawaliśmy się, bo widzieliśmy w Tobie potencjał. Sam odchodząc przyznałeś, że to nie jest praca dla Ciebie, bo jesteś zbyt mało odpowiedzialny i wolisz jednak pracować na etacie za 1200, ale mieć mało ambitne zadania. To są Twoje słowa. A teraz piszesz tutaj coś takiego? Po prostu nie wierzę. Pierwszy raz żałuję, że kogoś tak wspierałam przez cały okres pracy.

Sama praca jest bardzo wymagająca, a największą pułapką jest duża swoboda, której czasem łatwo nadto się poddać.
Plusy jednak wynagradzają wszystko i to one powodują, iż mimo wielu chwil zwątpienia, od trzech lat ciągle tu jestem. Mała firma, ale z dużymi, nieograniczonymi wręcz możliwościami. Wszyscy mają do siebie ogromny szacunek i nikt ze sobą nie rywalizuje. Nie wiem dokładnie jak jest w grupie południowej, ale u nas na północy jesteśmy dla siebie jak rodzina. Każda osoba, która u nas jest/była zwraca uwagę na ponadprzeciętnie bezstresową atmosferę i niesamowite wsparcie ze strony każdego współpracownika. Razem pracujemy, mieszkamy, gotujemy, imprezujemy;)

Kierownik Regionalny oraz Właściciel Szkoły, są najinteligentniejszymi ludźmi, jakich w życiu spotkałam. Mam wrażenie, że przez całe życie nie nauczyłam się tyle, co przez te ostatnie trzy lata. Specyfika pracy powoduje, że rozwijamy się na wielu płaszczyznach.

Nie jest to korporacja, więc jeżeli ktoś liczy na integracyjne wyjazdy za granicę, czy co miesiąc worek gratisów firmowych, to nic z tego. Zamiast tego można dostać możliwość wpływania na losy szkoły, coroczne uczty intelektualne w centrali w Krakowie, zakończone wspólnym wyjściem do klubu;) i świadomość tego, że sam Pan Dyrektor zna Cię po imieniu i wie skąd jesteś, jaki jest Twój wynik i że Twój brat był w szpitalu, więc życzy mu powrotu do zdrowia.

To wszystko jest dla mnie bezcenne.

Dla kogo jest to praca? Dla osób przede wszystkim PRZEDSIĘBIORCZYCH, odpowiedzialnych, uwielbiających towarzystwo i podróże. Ciężki jest tak naprawdę tylko pierwszy miesiąc, kiedy trzeba dużo się nauczyć, a jeszcze odnaleźć w nowym środowisku i czasem być poza miejscem zamieszkania nawet przez 2 tygodnie. Ale naprawdę warto i ja jestem tego najlepszym dowodem.
Wieprz 2016-05-18 19:41:10
The Point ma się dobrze, opinie są faktycznie dość pozytywne jak pisze @Tymko i tylko się cieszyć takim rozwojem spraw, bo mało kto ma takie tutaj dziś
Zostaw swoją opinię o The Point - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Point