brak logo

The Point

Kraków

Opinie o The Point

Dick 2010-07-07 01:49
Well-organized company!
Lidia 2013-03-02 03:53
Chcesz wyzwań, bądź gotów na wysiłek i efekty. Jak dla mnie - warto!
AdamoX 2014-12-13 11:58
przeklejam treść mojej wcześniejszej wypowiedzi:
jest coś ala umowa o dzieło
Oszuści. Bardzo nie polecam tej firmy. Sporo straciłem na pracy tam- czasu pieniedzy i nerwów. Nie dość że trzeba za wszystko płacić ze swojej kieszeni to później jest problem z zapłatą- tłumaczą sie że kursanci których zapisałeś zrezygnowali więc nie przysługuje ci kasa. Jezdziłem swoim autem na te ich wyjazdy- długie daleko- na drugi koniec Polski, oczywiście za paliwo trzeba płacić ze swoich, za nocloeg tez ze swoich (a co więcej nie miałem możliwości wyboru noclegu- odgórnie narzucone miejsce), o jedzeniu to już nawet nie wspomne. Dno.
13
Grzegorz 2015-02-04 07:14
Adamox czym się kierowałeś pisząc powyższe bzdury? Odstraszasz ludzi którzy być może szukają uczciwej pracy za godziwe pieniądze, szkodzisz firmie która Tobie również stworzyła taką szansę, a na końcu robisz krzywdę sam sobie. Wypisywanie paszkwili nie spowoduje że staniesz się lepszym pracownikiem. Jeśli nie wyciągniesz właściwych wniosków z porażki jaką poniosłeś w The Point to każda Twoja praca w kolejnych firmach również będzie kończyła się katastrofą.
2
Robert 2015-02-04 10:24
Pracuję tu 3-ci rok.
Nie jest to praca dla każdego, ale jeżeli chcesz podnosić swoje umiejętności i jesteś wytrwały to dasz radę. Początek jest zawsze trudny ale potem ...
Plusy:adekwatne wynagrodzenie, nielimitowany czas pracy, doskonała atmosfera
Minusy: częste delegacje(dla mnie to zaleta), konieczność posiadania samochodu
2
ewa 2015-02-08 20:44
Bez przesady: jest wynik, jest kasa i klasa. Poza tym wspaniała atmosfera i możliwość wpływania na firmę i jej otoczenie. Dla słabych zawodników to nie jest dobra oferta, ale gdzie słabeusze wygrywają? ;)
2
Magda 2015-06-24 17:30
Gdy Grzesiek mi powiedział, że ktoś wstawił tutaj tak negatywną opinię, myślałam, że serce mi pęknie. Pracuję w tej szkole od prawie 3 lat. Jest to moja pierwsza praca i na razie nie planuję jej zmieniać. Zanim się rozpiszę o plusach i minusach, chcę się krótko odnieść do wpisu Adamoxa - serce mi po prostu pęka, gdy to czytam. Przez 3 lata mojej pracy, na początku tylko jako konsultant, a potem także szkoleniowiec, miałam największy kontakt z każdą nową osobą, która zaczynała u nas pracę (mówię o grupie północnej)i jest tylko jedna osoba, która odeszła stąd niezadowolona. Ukrywanie się pod nickiem niczego tu nie zmieni. Napiszę tylko tyle, że jest mi masakrycznie przykro, że po tym wszystkim co dla Ciebie zrobiliśmy, jak staraliśmy się wyciągnąć Cię z Twoich "słabych stron", walczyliśmy aby udało Ci się pokonać lenistwo i brak odpowiedzialności za najmniejsze powierzone zadanie, piszesz tutaj coś takiego. Od początku wszystko Ci nie pasowało, a problemem było nauczenie się na pamięć kilkunastu linijek prezentacji w szkołach. Nie poddawaliśmy się, bo widzieliśmy w Tobie potencjał. Sam odchodząc przyznałeś, że to nie jest praca dla Ciebie, bo jesteś zbyt mało odpowiedzialny i wolisz jednak pracować na etacie za 1200, ale mieć mało ambitne zadania. To są Twoje słowa. A teraz piszesz tutaj coś takiego? Po prostu nie wierzę. Pierwszy raz żałuję, że kogoś tak wspierałam przez cały okres pracy.

Sama praca jest bardzo wymagająca, a największą pułapką jest duża swoboda, której czasem łatwo nadto się poddać.
Plusy jednak wynagradzają wszystko i to one powodują, iż mimo wielu chwil zwątpienia, od trzech lat ciągle tu jestem. Mała firma, ale z dużymi, nieograniczonymi wręcz możliwościami. Wszyscy mają do siebie ogromny szacunek i nikt ze sobą nie rywalizuje. Nie wiem dokładnie jak jest w grupie południowej, ale u nas na północy jesteśmy dla siebie jak rodzina. Każda osoba, która u nas jest/była zwraca uwagę na ponadprzeciętnie bezstresową atmosferę i niesamowite wsparcie ze strony każdego współpracownika. Razem pracujemy, mieszkamy, gotujemy, imprezujemy;)

Kierownik Regionalny oraz Właściciel Szkoły, są najinteligentniejszymi ludźmi, jakich w życiu spotkałam. Mam wrażenie, że przez całe życie nie nauczyłam się tyle, co przez te ostatnie trzy lata. Specyfika pracy powoduje, że rozwijamy się na wielu płaszczyznach.

Nie jest to korporacja, więc jeżeli ktoś liczy na integracyjne wyjazdy za granicę, czy co miesiąc worek gratisów firmowych, to nic z tego. Zamiast tego można dostać możliwość wpływania na losy szkoły, coroczne uczty intelektualne w centrali w Krakowie, zakończone wspólnym wyjściem do klubu;) i świadomość tego, że sam Pan Dyrektor zna Cię po imieniu i wie skąd jesteś, jaki jest Twój wynik i że Twój brat był w szpitalu, więc życzy mu powrotu do zdrowia.

To wszystko jest dla mnie bezcenne.

Dla kogo jest to praca? Dla osób przede wszystkim PRZEDSIĘBIORCZYCH, odpowiedzialnych, uwielbiających towarzystwo i podróże. Ciężki jest tak naprawdę tylko pierwszy miesiąc, kiedy trzeba dużo się nauczyć, a jeszcze odnaleźć w nowym środowisku i czasem być poza miejscem zamieszkania nawet przez 2 tygodnie. Ale naprawdę warto i ja jestem tego najlepszym dowodem.
4
Wieprz 2016-05-18 19:41
The Point ma się dobrze, opinie są faktycznie dość pozytywne jak pisze @Tymko i tylko się cieszyć takim rozwojem spraw, bo mało kto ma takie tutaj dziś
Ktoś 2016-12-08 08:36
Oszuści i naciągacze. Praca polega na naciąganiu ludzi na kasę.
5
Jusza 2016-12-08 16:42
Jak długo pracowałeś/łaś w The Point, i w której grupie?
1
Expert 2017-04-12 22:18
Opinia dotyczy stanowiska konsultanta oświatowego lub jak ktoś woli prościej przedstawiciela handlowego.
Zacznijmy od tego jakie są realne wymogi na to stanowisko:
-własny samochód i prawo jazdy kat. B
-doświadczenie w jeździe autem (minimum 100-200km dziennie w trakcie pracy, ale nawet i 1000+)
-autonomiczność (mimo elementu pracy w grupie, w 98% pracujesz samodzielnie)
-bardzo wysoka komunikatywność
-umiejętność negocjacji i sprzedaży
-umiejętności manipulacyjne (tak naprawdę bez tego nie ma sensu zaczynać)
-wysoka wewnętrzna potrzeba posiadania wysokich zarobków (przy tak ciężkich warunkach pracy będzie Ci potrzebna)
-odporność na wysoki stres i duże zmęczenie
-mobilność i gotowość do delegacji (nawet 20-25 dni w miesiącu bez przerwy)
-własny telefon z dostępem do Internetu (dobrze mieć też nielimitowane połączenia, bo koszty pokrywasz z własnej kieszeni)
-umiejętność przemówień publicznych (najlepiej ukończone jakieś studia pedagogiczne, aby wiedzieć jak mówić do młodzieży)

Twoja praca zaczyna się od wstępnego szkolenia, które trwa 1-2 tyg. W tym okresie już jeździsz na spotkania sprzedażowe, samodzielnie umawiasz sobie spotkania oraz musisz się na nie dostać we własnym zakresie i na własny koszt. Twoje szkolenie praktycznie kończy się gdy zaczynasz samodzielnie odbywać spotkania, a jeżeli popełniasz błędy to możesz liczyć na podpowiedzi i próbować dalej metodą prób i błędów. Od tego momentu również wszystkie koszty tj paliwo, amortyzacja samochodu (płyny, oleje, naprawy, utrata wartości auta wraz z rosnącym przebiegiem), noclegi, wyżywienie na delegacji itp. Są Twoją sprawą. Po 1 miesiącu musisz również założyć działalność gospodarczą aby rozliczać się z firmą, a więc dochodzi ZUS, księgowość itp. Grupa południowa (bo jest też północna) to tylko nazwa, ponieważ wyjazdy są nawet za Poznań/Warszawę w zależności od tego jak szybko zostały odwiedzone bliższe tereny. Wymaga to więc sporych nakładów finansowych przez 1-2 miesiąc zanim otrzymasz jakiekolwiek pieniądze.
The Point daje jednak szansę na ponadprzeciętne zarobki ze względu na spore prowizje i dla osoby, która ma doświadczenie w tego typu pracy z klientem może osiągnąć niemały sukces. Jest to jednak tylko możliwe dla osób bardzo pracowitych, przedsiębiorczych i pewnych siebie oraz mobilnych- najlepiej singli. Praca w tej firmie może dać dużo satysfakcji ze względu na zwiedzanie dużych terenów Polski (w niektórych miejscach krajobraz jest cudowny), zwiększenie umiejętności komunikacyjnych, wzrost pewności siebie, wzrost umiejętności kierowania pojazdem. Praca jest głownie popołudniami i zaczyna się najczęściej od 14-15, dowolnie na weekendach (również w niedzielę).

PLUSY:
-możliwość osiągnięcia wysokich zarobków
-zwiększenie własnych umiejętności (komunikacja, jazda autem, pewność siebie)
-zwiedzenie wielu ciekawych miejsc Polski
-elastyczny czas pracy )
-motywacyjna impreza firmowa co miesiąc

MINUSY:
-brak podstawy
-duże koszty stałe (zus, księgowość) oraz zmienne (noclegi, paliwo, amortyzacja auta, telefon, internet)- realnie minimum 3-4 tys. zł kosztuje Cię praca miesięcznie
-wymagane własne auto
-praca głównie w terenie (przyjazd do domu często jest nieopłacalny lub niemożliwy czasowo, więc realnie 20-25 dni w miesiącu jesteś non stop na wyjeździe w pracy)
-niskiej jakości szkolenie (wiedzę zdobywasz przez praktykę)
-duże zmęczenie spowodowane odległościami oraz możliwe problemy z kręgosłupem po dłużsyzm czasie pracy
-brak systemu pracy

Podsumowując: jeżeli jesteś robotem, masz gdzieś swoje zdrowie, jesteś mistrzem manipulacji, chcesz dużo zarabiać i nie potrzebujesz życia prywatnego, to ta praca jest dla Ciebie. Jeżeli jednak nie to zastanów się z ilu rzeczy jesteś w stanie zrezygnować.
4
Zawiedziona 2017-04-14 01:19
Moja przygoda z Centrum Kształcenia Językowego The Point trwała tylko kilka miesięcy, skończyła się niestety sporym rozczarowaniem, stąd ta opinia. Dotyczy ona pracy w tzw. grupie południowej. Jest to nazwa zupełnie teoretyczna, ponieważ praca może odbywać się nawet w Płocku czy Poznaniu, co raczej do południowych stron Polski nie należy.

Zacznę jednak od plusów, gdyż nadal uważam, że ta praca ma ich sporo.

-Moim zdaniem praca jest bezstresowa, zarówno spotkania z uczniami i rodzicami, jak i umawianie ich oraz wizyty w szkołach;
-W tej pracy poznałam sporo świetnych osób- aby w ogóle podjąć się tak wymagającej pracy potrzeba dużo odwagi i przedsiębiorczości, i takich ludzi pracując w The Point można spotkać;
-Wyjazdy nieraz w większych grupach, spędzanie dużej ilości czasu po i przed pracą z resztą zespołu;
-Praca daje możliwość sporych zarobków, mówimy tutaj o kwotach nawet pięciocyfrowych, i to już po kilku tygodniach pracy;
-Pracę organizuje się samemu, co wymaga dużej samokontroli ale też daje pewną swobodę działania;


To na tyle jeśli chodzi o plusy. Teraz przejdźmy do minusów.

-Po pierwsze praca jest przedstawiana w samych superlatywach, niestety wiele informacji później mija się z prawdą. W moim przypadku była to min. informacja, że muszę się pośpieszyć ze zwolnieniem z poprzedniej pracy, ponieważ jestem ostatnią osobą, która dołączy do zespołu. Po mnie w ciągu dwóch miesięcy zostało zatrudnionych kolejnych 9 (słownie: dziewięć!!!) osób. Miałam również nie zajmować się umawianiem spotkań z rodzicami, gdyż szkolone były do tego inne osoby. Ten pomysł bardzo szybko okazał się fiaskiem. Obszar pracy miał wynosić do 200 km, jednak już w drugim miesiącu działania jechałam do regionu oddalonego o 500 km. Zdeklarowałam się na tydzień delegacji w miesiącu i zostało to zaakceptowane, ale bardzo szybko okazało się, że aby w ogóle odrobić koszta tej pracy musiałabym spędzić na wyjeździe minimum 20 dni. Krótko mówiąc nic co było mi przekazywane nie pokryło się z prawdą;
-Będziecie zapewniani, że wystarczy jedynie tydzień aby osiągnąć wymagany wynik- oczywiście w niektórych wypadkach to możliwe, ale musimy liczyć się z tym, że trafia się do różnych szkół i regionów i nie zawsze uczniowie czują potrzebę dodatkowej nauki lub mają odpowiednie środki finansowe- więc nie dajcie się na to nabrać;
-Praca jest finansowana w 100% samodzielnie- paliwo, amortyzacja auta, hotele, telefon, jedzenie na wyjeździe, prowadzenie działalności gospodarczej i księgowość;
-W przypadku gdy po paru miesiącach klient przestanie płacić, Dyrektor będzie żądać od was zwrotu prowizji, nawet jeśli skończycie już współpracę i wykonaliście wszystkie należące do was zadania poprawnie- w tej firmie ryzyko finansowe ponosi szary pracownik, nie właściciel;
-Wewnątrz firmy panuje atmosfera niezdrowego wręcz uwielbienia wobec osób zarządzających (co świetnie widać w komentarzu użytkownika Magda powyżej)- jakiekolwiek słowa krytyki lub niezadowolenia są tłumaczone lenistwem i brakiem przedsiębiorczości;
-Szkolenie jest prowadzone bardzo powierzchownie, trwa kilka dni- w momencie jak uda Ci się podpisać pierwszą umowę jesteś już uważany za samodzielnego konsultanta, nikt nie poświęca czasu na weryfikacje pracy, rozwijanie umiejętności, wsparcie- jeśli nie ma się ogromnej determinacji szybko można się zniechęcić do tej pracy;
-3/4 miesiąca spędza się na zmianę w aucie lub noclegowniach;
-Firma nie ma żadnej bazy danych, komunikacja firmowa odbywa się przez prywatne komunikatory internetowe i wysyłanie sobie zdjęć i skanów informacji, panuje spory chaos organizacyjny;
-Umowa jest bardzo niekorzystna dla konsultanta.

Podsumowując, ta praca ma duży potencjał- możliwe jest zarobienie sporych pieniędzy w dość bezstresowej atmosferze. Niestety okupione to jest rezygnacją z życia prywatnego, zmęczeniem spowodowanym długimi trasami i brakiem stałego miejsca zamieszkania. Do tego dochodzi ryzyko zwracania pieniędzy po zakończeniu współpracy. Jeśli się ma ogromną determinację i odwagę by podjąć to ryzyko, można spróbować swoich sił w The Point. Jednak trzeba sobie zdawać sprawę, że to jest ciężka, wymagająca praca, nie bułka z masłem- tak jak zostało to mi wmówione.

4
Ewela 2017-05-12 22:18
Pracuję w szkole już ponad 7 miesięcy i chciałabym się odnieść do komentarzy osób, które już tu nie pracują, a ich opinia moim zdaniem nie do końca odzwierciedla rzeczywiste warunki pracy a wręcz bardzo negatywnie ją obrazuje.
Odnosząc się więc do komentarza ‘Experta’


1)“własny samochód i prawo jazdy kat. B”
komentarz: pełna zgoda, praca wymaga umiejętności prowadzenia pojazdu i co ważniejsze posiadania własnego pojazdu (zdecydowanie ułatwia to pracę a wręcz jest to konieczność (chociaż są w naszym południowym zespole osoby które długi czas radziły sobie bez samochodu i dawały radę, niemniej jednak posiadanie samochodu to podstawa tej pracy))

2)”doświadczenie w jeździe autem (minimum 100-200km dziennie w trakcie pracy, ale nawet i 1000+)”
komentarz: Doświadczenie.. hmm ciężko mi się ustosunkować do tego ponieważ zaczynając tu pracę prawo jazdy posiadałam 3 lata natomiast byłam raczej niedzielnym kierowcą, więc doświadczeniem bym tego nie nazwała :) ale oczywiscie doświadczenie w prowadzeniu pojazdem jak najbardziej ułatwi pracę :) co do minimum przebytych km dziennie - co za bzdura :( (w planie pracy określamy pracę blisko i daleko - blisko (spotkania miałam dosłownie 6 min od swojego miejsca zamieszkania więc pokonałam ok. 3-4 km maksymalnie (liczac droge powrotna byloby to ok 6-8km) więc dzienna trasa 100 km? bez komentarza :) co do pracy daleko - teren na którym pracujemy obejmuje miasta takie jak Warszawa Poznań, Wrocław więc oczywiście że dojazd do samego miasta to ok. 300 a nawet 500 km ale pokonujemy taką trasę według własnego uznania ilekroć w miesiącu chcemy :) pracując np. na terenie Warszawy 5-6 dni i z powrotem wracamy na pracę blisko :) wszystko da się pogodzić, tylko trzeba chcieć.

3)”autonomiczność (mimo elementu pracy w grupie, w 98% pracujesz samodzielnie)”
komentarz: oczywiście zgoda! grupa jest super dodatkiem w momentach spotkań comiesięcznych co zwiększa motywację, dzielimy się razem doświadczeniami i przede wszystkim dobrze się bawimy :D

4)”bardzo wysoka komunikatywność”
komentarz: Przede wszystkim! to praca dla ludzi otwartych i lubiących innych ludzi :)

5)”umiejętność negocjacji i sprzedaży”
komentarz: Brak zgody :) wiedzę w tym zakresie posiadam, ale czy ją używam? zupełnie nie, powiedziałabym, że w tej pracy takie umiejętności bardziej przeszkadzają i przesłaniają nam właśnie budowanie relacji - którą to umiejętność powinniśmy posiadać :)

6)”umiejętności manipulacyjne (tak naprawdę bez tego nie ma sensu zaczynać)”
komentarz: o matko.. nie mogę tego czytać :D nie wiem jak to skomentować! Nigdy! na żadnym spotkaniu nikim nie manipulowałam! ale zapewne osoba, która wyraziła taką opinię do osiągania swoich wyników potrzebowała takich umiejętności :) zapewniam, jeśli nie umiesz manipulować drugim człowiekiem z pewnością się nadajesz haha!

7)”wysoka wewnętrzna potrzeba posiadania wysokich zarobków (przy tak ciężkich warunkach pracy będzie Ci potrzebna)”
komentarz: Jasne, że tak :) Ktoś kto chce zarabiać 2-3 tysiące miesięcznie i takie zarobki go satysfakcjonują to szkoda podejmować temat, gdyż to praca dla chcących czegoś więcej :)

8) “odporność na wysoki stres i duże zmęczenie:
Komentarz: Jeżeli spotkania z ludźmi są dla Ciebie stresujące to czeka Cię stres! brrrrr :)

9) “mobilność i gotowość do delegacji (nawet 20-25 dni w miesiącu bez przerwy)”
komentarz: delegacje to kwestia bardzo indywidualna natomiast min. czas wyjazdu w miesiącu to ok. 10 dni :) Są osoby, które CHCĄ pracować poza miejscem zamieszkania non stop i to robią :) (Sytuacja, która miała miejsce w miesiącach zimowych (grudzień, styczeń) wymagała od nas pracy w dalekich terenach nawet do 20 dni - przyczyną takiego stanu rzeczy było znaczne powiększenie się zespołu co rzecz jasna wymagało powiększenia terenu pracy zespołu południowego (dlatego Poznań, Warszawa) :) - sytuacja uległa zmianie po ‘apelu’ zespołu o ustaleniach 10/10 (10 dni praca blisko, 10 dni daleko) i szybko wróciliśmy do początkowych ustaleń :)

10) “własny telefon z dostępem do Internetu (dobrze mieć też nielimitowane połączenia, bo koszty pokrywasz z własnej kieszeni)”
Komentarz: pełna zgoda! kto dziś nie ma nielimitowanych połączeń…

11)”umiejętność przemówień publicznych (najlepiej ukończone jakieś studia pedagogiczne, aby wiedzieć jak mówić do młodzieży)”
komentarz: o matko.. ktoś się nieźle nagimnastykował żeby wymyślić ten opis (congratulations!) Przemówienia publiczne trwające 3-5min. odbywają się przed uczniami szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, więc to miłe dzieciaczki i zwykle nie potrzeba umiejętności pedagogicznych żeby przedstawić ofertę szkoły w 5 minut :D

“Twoja praca zaczyna się od wstępnego szkolenia, które trwa 1-2 tyg. W tym okresie już jeździsz na spotkania
4
Ewela 2017-05-12 22:21
sprzedażowe, samodzielnie umawiasz sobie spotkania oraz musisz się na nie dostać we własnym zakresie i na własny koszt.”
komentarz: NIEPRAWDA ! Koszty wstępnego szkolenia zawsze pokrywa pani Dyrektor Regionu Południe :) Noclegi, paliwo - koszty, które ponosi rozpoczynający pracę konsultant są w pełni zwracane :) W momencie kiedy Konsultant jest gotowy do pracy (do momentu pierwszego zapisu - dopóki nie zapiszesz ucznia na kurs koszty dojazdu i noclegu są Ci zwracane) jeździ na spotkania umawiane sobie samodzielnie - najczęściej przy asyście swojego lidera :) Ja szkoliłam się z moim ówczesnym liderem i z nim umówiłam swoje pierwsze spotkania - dzwoniliśmy razem 3-4 dni po czym uznałam, że potrafię to robić sama (bardzo szybko się usamodzielniłam :)) chociaż pomoc w jakiejkolwiek sprawie zawsze otrzymałam )

“Szkolenie Twoje szkolenie praktycznie kończy się gdy zaczynasz samodzielnie odbywać spotkania, a jeżeli popełniasz błędy to możesz liczyć na podpowiedzi i próbować dalej metodą prób i błędów. Od tego momentu również wszystkie koszty tj paliwo, amortyzacja samochodu (płyny, oleje, naprawy, utrata wartości auta wraz z rosnącym przebiegiem), noclegi, wyżywienie na delegacji itp. Są Twoją sprawą.”

komentarz: Znasz swoje prawa i obowiązki więc zaczynasz pracę (zawsze tak było, jest i będzie - chyba w każdej pracy)

“Po 1 miesiącu musisz również założyć działalność gospodarczą aby rozliczać się z firmą, a więc dochodzi ZUS, księgowość itp.”
komentarz: 7 miesiąc w Firmie brak własnej działalności :) “musisz” ?

“Grupa południowa (bo jest też północna) to tylko nazwa, ponieważ wyjazdy są nawet za Poznań/Warszawę w zależności od tego jak szybko zostały odwiedzone bliższe tereny. Wymaga to więc sporych nakładów finansowych przez 1-2 miesiąc zanim otrzymasz jakiekolwiek pieniądze.”

komentarz: Ze względu na bardzo wysokie wyniki grupy południowej dostaliśmy jako zespół dużo większy teren działania - co jest chyba fajne bo mamy możliwość rozwoju :) Pisałam o tym wcześniej praca wyjazdowa to ok. 10 dni/miesiąc :)

“The Point daje jednak szansę na ponadprzeciętne zarobki ze względu na spore prowizje i dla osoby, która ma doświadczenie w tego typu pracy z klientem może osiągnąć niemały sukces. Jest to jednak tylko możliwe dla osób bardzo pracowitych, przedsiębiorczych i pewnych siebie oraz mobilnych- najlepiej singli. “

komentarz: Taaaak! (o te zarobki ten krzyk) :) Ja niestety nie miałam doświadczenia w tego typu pracy a jednak daje radę :) Pracowitość jak najbardziej - leni nie szukamy :) Przedsiębiorczość - jak najbardziej! Pewność siebie - oczywiście! Można się w tej pracy tej cechy szybko nauczyć:)

“Praca w tej firmie może dać dużo satysfakcji ze względu na zwiedzanie dużych terenów Polski (w niektórych miejscach krajobraz jest cudowny), zwiększenie umiejętności komunikacyjnych, wzrost pewności siebie, wzrost umiejętności kierowania pojazdem. Praca jest głównie popołudniami i zaczyna się najczęściej od 14-15, dowolnie na weekendach (również w niedzielę).”
komentarz: Wszystko się jak najbardziej zgadza ! :) Dowolnie na weekendach :)

“PLUSY:
-możliwość osiągnięcia wysokich zarobków
-zwiększenie własnych umiejętności (komunikacja, jazda autem, pewność siebie)
-zwiedzenie wielu ciekawych miejsc Polski
-elastyczny czas pracy
-motywacyjna impreza firmowa co miesiąc”

“MINUSY:
-brak podstawy
-duże koszty stałe (zus, księgowość) oraz zmienne (noclegi, paliwo, amortyzacja auta, telefon, internet)- realnie minimum 3-4 tys. zł kosztuje Cię praca miesięcznie
-wymagane własne auto
-praca głównie w terenie (przyjazd do domu często jest nieopłacalny lub niemożliwy czasowo, więc realnie 20-25 dni w miesiącu jesteś non stop na wyjeździe w pracy)
-niskiej jakości szkolenie (wiedzę zdobywasz przez praktykę)
-duże zmęczenie spowodowane odległościami oraz możliwe problemy z kręgosłupem po dłużsyzm czasie pracy
-brak systemu pracy

Podsumowując: jeżeli jesteś robotem, masz gdzieś swoje zdrowie, jesteś mistrzem manipulacji, chcesz dużo zarabiać i nie potrzebujesz życia prywatnego, to ta praca jest dla Ciebie. Jeżeli jednak nie to zastanów się z ilu rzeczy jesteś w stanie zrezygnować.”



komentarz:
Plusy - 100% zgody ale napisałabym ich dużo więcej :)

-The Point uczy przede wszystkim ogromnej pokory :) do swojej pracy.. do ludzi.. do decyzji które podejmują.. bądź nie :)
-praca tutaj uczy samodyscypliny - nie pracujesz to nie masz :) nie umawiasz spotkań? to na nie nie jeździsz - trudne? no nie…
-satysfakcja !!! odkąd pamiętam jestem osobą raczej pracującą, ale żadna praca nie przynosiła mi takiej satysfakcji ! z tego, że dajesz ludziom szansę! szanse rozwoju! szanse na lepszy start! :)
-ludzie
3
Ewela 2017-05-12 22:23
.. to jeden z większych plusów które można wymienić - “Zawiedziona” napisała w komentarzu, że można poznać tu przedsiębiorczych ludzi.. 100% racji! można tu poznać wspaniałych ludzi, pełnych pasji i oddania :) nawiązać cudowne znajomości - nie zawsze na całe życie, ale nic nie dzieje się
przypadkiem :) Każda poznana tu osoba czegoś mnie nauczyła, dawała cenne rady, wspierała, pomagała podnieść się z dołków - i pewnie nigdy się im za to nie odwdzięczę, ale takie chyba życie - ludzie przychodzą i odchodzą - po coś :)
-jazda samochodem <3 uwielbiam!!!
-spotkania z Dyrekcjami szkół :) - dla mnie jako osoby uwielbiającej się uczyć od osób starszych, bardziej doświadczonych to super sprawa!
-empatia - odczuwanie z drugim człowiekiem :) może to głupie, ale jeśli na spotkaniu nie wczujemy się w rolę drugiej osoby nie zrozumiemy o co mu tak naprawdę chodzi :)
-elokwencja - poprawne wysławianie się! kurczę przy tylu odbytych rozmowach telefonicznych i tylu odbytych spotkaniach człowiek coraz bardziej pewnie czuje się w swoim języku haha :)
-pewność siebie - to cecha wbrew pozorom potrzebna w tej pracy, ale mimo wszystko można się jej bardzo szybko tu nauczyć, po kilku zapisach morale w górę ! gwarantuje :)
-szefostwo :) chyba Litanie można by napisać, ale nie wiem czy aż tak dużo można pisać! Dyrektor Programowy - człowiek, który zna Cię z imienia, gratuluje sukcesów, motywuje kiedy nie idzie i zawsze służy pomocą gdy czegoś potrzebujesz :) super sprawa mieć takiego szefa :)
Pani Dyrektor Regionu Południe - najlepszy Konsultant Oświatowy w historii szkoły :) wymiatacz.. kobieta petarda! Motywuje nas zawsze tym, że mimo dwójki dzieci, miliona innych obowiązków zawsze robi wynik ! Niesamowite, ale też ogromnie motywujące! nothing is impossible :) sky is the limit - jakby sama powiedziała :))) <3
-mogłabym wymieniać i wymieniać, jeśli ktoś chce posłuchać zapraszam na priva :)
-kasa!!! zapomniałabym! no ponadprzeciętna :D


Minusy
1)To chyba nie jedyna praca bez podstawy ale uwierzcie naprawdę da się przeżyć :) Tak jak napisałam wcześniej - chcesz zarabiać 2-3 tysiące to nie praca dla Ciebie :)
2)Koszty stałe - takie jak prowadzenie działalności gospodarczej :) (z tym,że ja takowej nie posiadam więc opłacam paliwo i ew. noclegi) realnie te 3-4 tysiące to chyba przez okres 2 miesięcy :)
3)Auto - faktycznie kiedyś był to dla mnie minus, a teraz? życia sobie nie wyobrażam bez własnego auta!
4)Praca w terenie - 3 raz napiszę :) 10 dni w miesiącu to maksymalny czas pracy poza miejscem zamieszkania - w ostatnich 2 miesiącach w sumie byłam może 9-11 dni :)
5)Dlaczego ktoś zgadza się na samodzielną pracę skoro uważa, że szkolenie było niewystarczające? Ja byłam szkolona ok tygodnia i uważam, że było to dobrze zrobione jednocześnie do teraz się uczę (ale do tego trzeba pokory :))))
6)Zmęczenie - owszem po trasie do z Krakowa do Poznania daje się we znaki ale nie robi się tego codziennie więc jest czas na odpoczynek :)
7)Problemy z kręgosłupem świadczą o złym wykorzystaniu czasu wolnego poza pracą :D masaż, basen, spa - polecam :)
8)Brak systemu pracy - “praca w 98% samodzielna” :)

Jakie są dla mnie minusy?
-Kiedy jestem leniwa (a często się to zdarza) to nie pracuję (czyt. nie zarabiam)
-Ja jako studentka studiów DZIENNYCH czasem mam mało czasu na odpoczynek - mój własny wybór :)
-Czasem mimo ogromnych starań nie wychodzi :) (nie masz na to wpływu jeśli ludzi np. odwołają spotkanie) - dlatego chyba sukces nie jest dla wszystkich, bo upadek to tylko pretekst do tego żeby wstać :)



Podsumowanie kosmiczne :) Naszpikowane ogromem desperacji i chęci udowodnienia swoich racji - czyli porażki spowodowanej brakiem satysfakcjonującej wypłaty :) Z tym mistrzem manipulacji to pojechałeś! Gratuluję kreatywności - ale to akurat Twoja dobra cecha :) Życie prywatne - ja mam, z tego co wiem inni też :)

Jeśli ktoś chciałbym pogadać zapraszam prywatnie :) ewelinaborsa1@gmail.com
3
Zostaw swoją opinię o The Point - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Point