brak logo

Toshiba Tec Poland S.A.

Wrocław

Opinie o Toshiba Tec Poland S.A.

gosc 2012-01-14 15:40:42
witam,ja slyszalam zupelnie przeciwna opinie od osob, ktore kiedys tu pracowaly, ale moze cos sie zmienilo.
gość 2012-03-14 11:51:48
chyba zwariowałeś najgorsza firma jaka może być nie polecam jej!!!!!!!!
ktos 2012-09-08 22:38:12
ogolnie - kurczy sie. Zarzad do bani, dba tylko o wysokie premie dla siebie kosztem reszty pracownikow. Ogolnie panujaca spychologia i niekonczacy sie haos.Z 7-8oddzialow ze swoja placowka zosta jeszcze tylko 1 w Poznaniu i centrala w Wawie, a tak wszyscy mobilni, lacznie z handlowcami. Jakas kpina jak na korporacje.Wszystko stalo sie po zmianie zarzadu.
1
raciw 2013-01-28 19:46:35
Cześć, macie jakieś aktualne informacje o tej firmie i pracy w niej?
Stanowisko telemarketera.
W środę mam spotkanie i chciałbym znać jakiekolwiek szczegóły.
Chodzi o centralę na Mineralnej.
Tomek 2013-12-31 16:36:01
pracowałem w tej firmie i nie polecam. Wszystko zmieniło się na gorsze po zmianie z TBM SA na Tech Toshiba Poland a nowy zarząd z kolesiem prezesem spadochroniarzem z (usunięte przez administratora)położył firmę...szkoda, że nikt nie sprawdził kolesia w jakim stanie zostawił Ricoha. (usunięte przez administratora)firmy to kiedyś była dobra firma z pazurem i świetnymi handlowcami. Ratunkiem może być szybka wymiana kolesia prezesa i podziękowanie jego kolesiom i zatrudnienie tam wreszcie dobrych prawdziwych menedżerów, którzy podniosą firmę.
Pierzasty 2014-06-26 17:09:41
Mialem przyjemnosc pracy w tej firmie, i zgodze sie z opiniami wyzej wymienionymi.
Osoba semego przesa Pioro to jakas satyra nie tylko pod wzgledami czysto biznesowymi, ale rowniez osobistym to bardzo nieprzyjemny czlowiek i buc, bez wartosci typowych dla normalnego czlowieka.
Patologie w tej firmie pod rzadami tego pana sięgają zenitu, poczawszy od niewypłacania zasluzonej premii po oszukiwanie pracownikow firmy.

Ale zeby nie bylo zetylko zle, to jst tez kilka plusow :
Praca 8-16 ( o 16:05 w biurze pusto :))
Ludzie
Samochod
Dobra technologia
1
hohol 2014-07-10 12:40:25
Racja bylem na rozmowie z panem Prezesem, dziwny czlowiek i dziwna atmosfera w tej firmie.
Pozdrawiam.
1
Tomek 2014-11-06 05:46:08
Praca jak praca. Idzie wytrzymać byle z daleka od starego ubola Pioro o ksywce "Fryzjer" i jego cyngla od szpiegowania ludzi Gierasimowicza. Gość rozłożył Ricoha na łopatki a teraz rozłożył Toshibę. Następna będzie pewnie inna konkurencja i tak do usra... śmierci. Stary ubek - byłu Attache wojskowy w Moskwie, absolutny baran w sprawach biznesu i pośmiewisko w branży. Robyiłem tak kilka lat, dopóki nie rozwalił działu handlowego w jeden dzień. Nawet członka Zarządu z Japonii - Yukio Hara, kiedy zaczął odkrywać na czym polega prawdziwa działalność szpiona Pióro - potrafił odsunąć odbierając mu pozwolenie na pracę w Polsce (SIC!!!!). Wystarczył jeden telefon od "Fryzjera" gdzie trzeba i biedny Japoniec musiał dojeżdżać do pracy na Okęciu z Niemiec kilka razy w tygodniu. Koleś wszystko może i nic mu nie zrobią. Ktoś go tam wstawił i póki nie wykona zadania czyli nie rozłoży Toshiby - będzie trwał... Jeśli to się tylko zmieni wracam tam, bo to najlepsza firma w jakiej pracowałem, a pracowałem dla najlepszych, min. Xerox Corporation Zaczekajmy aż go powiozą...
2
zibi 2014-11-13 14:51:36
Wynagodzenie w tej firmie to jakas kpina vs rynek ( nawet biorac max premię ) . Pan Prezes to totalna zyla. Szuka "Fachowcow" ale jednocześnie chce im placić grosze.
iwex 2014-11-15 13:14:54
Firma bardzo zacofana ,trochę tam pracowałem i nie za bardzo wspominam ten czas.
zarobki najniższe jakie mogą być..każdy dział tam stworzony to jakaś kpina - dział
marketingu dzial serwisu -tzn dzial bez przyszłości.dział handlowy haha który nic nie sprzedaje -po co trzymac takich handlowców którzy nic sprzedają -obiboki którzy tylko przedłużają umowy u stały klientów.Jedyny handlowiec co pamiętam to z rejonu północnego sprzedaje-pełen szacunek.Nie polecam nikomu tej firmy chyba że ktoś lubi pracować i dostawać taką zapomogę jaką jest pensją w toshibie.
Ann 2014-12-13 13:34:43
Przecież zarząd od zawsze jest ten sam. Chyba, że ostatnio coś się zmieniło ?
1
piotr 2014-12-21 13:05:25
iwex faktycznie firma bez szału.Można by było wymieniać dużo co jest tam nie tak.propo działów które tam są to jakaś paranoja,dział handlowy?chyba powinnien się nazywać działem leniów,a osoby które tam pracują nie mówiąc o wszystkich to jakaś pomyłka -nawet ostatnio zatrudnili jednego PANA kto wie niech się domyśli który chce zostać dyrektorem działu handlowego w Warszawie :)
1
wawka 2015-03-10 09:39:08
Nie co narzekać,wcale nie jest aż tak żle.Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma.
Dużo osób ma samochody służobowe ,niezłe pensję (osoby pracujące długo).
Jeśli ktoś jest dobry w tym co robi to ma tam dobrzę ale jeśli brak podwyżek - szansa na wyrobienie premi to można sie załamać.



były pracownik 2015-05-14 15:45:06
Ja pracowałam w tej firmie kilka lat, zmieniłam pracę ponieważ chciałam się rozwijać. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to kiepsko ale jeśli chodzi o ludzi w firmie i atmosferę to rewelacja. Ja miło wspominam pracę w ttp :)
1
Nokla 2016-05-30 17:41:30
A Jako serwisant drukarek ? Jakie sa zarobki atmosfera itp ?
1
JJ 2016-10-14 22:41:28
No serwisant drukarek jest bardzo w porządku, to są naprawdę sensowne pieniądze i dobrze płatne, tylko problemem od zawsze (przynajmniej dla mnie) jest to, że drukarki często psują siląceę chyba bo tak, i niekoniecznie można załapać co trzeba naprawić, to bywa my
Zostaw swoją opinię o Toshiba Tec Poland S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toshiba Tec Poland S.A.