brak logo

Impel Business Solutions

Wrocław

Opinie o Impel Business Solutions

four 2015-08-30 22:41
generalnie impel to fajne miejsce pracy. jestem tu od jakiegoś czasu i nawet się nie rozglądam za innym pracodawcą. najważniejsze,że pieniądze mam na czas i nie muszę się martwić o wypłatę ani inne swoje zobowiązania.
Johny 2016-06-13 14:46
A jak dla mnie o samej firmie świadczy już to, jak zachowują się w stosunku do kandydatów - poświęcasz im około trzy godziny swojego życia, PLUS dojazdy, a oni nawet nie są w stanie oddzwonić, że wybrali kogoś innego mimo, że zobowiązali się do tego. Ludzie z korpo-fabryk - ogarnijcie się i szanujcie ludzi.
1
Johny 2016-06-13 14:47
A jak dla mnie o samej firmie świadczy już to, jak zachowują się w stosunku do kandydatów - poświęcasz im około trzy godziny swojego życia, PLUS dojazdy, a oni nawet nie są w stanie oddzwonić, że wybrali kogoś innego mimo, że zobowiązali się do tego. Ludzie z korpo-fabryk - ogarnijcie się i szanujcie ludzi.
Olivia 2016-07-12 10:54
witam, jak wygląda praca w księgowości bo widziałam sporo ofert? Jaka umowa na poczatek i ile można zarobić na start?
Olivia 2016-07-18 10:56
Dzieki Ewa, a możesz rozwinąc cos wiecej?
Olivia 2016-07-18 13:37
a na jakim stanowisku pracujesz? jak długo?
Marta 2016-08-29 11:01
Jestem niestety bardzo rozczarowana współpraca z Impelem. Na rozmowie powiedziano mi ze praca do której mnie przyjmują jest na pewno praca na stałe, po okresie próbnym, w moim przypadku 3,5 miesiąca, otrzymam umowe o pracę. W trakcie mojej pracy dopytywalam jak to bedzie i zawsze slyszalam ze zostanę na 100%. W międzyczasie przyszli do nas praktykanci którzy mieli mieć umowy do końca sierpnia LUB dłużej z nastawieniem na to ze będzie to dłuższy okres. Pracowaliśmy na przymusowych nadgodzinach, każdy zwalal na nas swoją pracę, niestety umowa zlecenie miała znamiona umowy o pracę czego chyba przełożony nie był świadomy, moja praca i innych także na pewno przekraczała to co zapisane w umowie, w dodatku płacone grosze, ale to okej - sami sie na taką stawkę godzimy. Teraz na ostatnią chwilę dowiadujemy się o skróceniu umów, bo rzekomo nie ma pracy, ale będzie na grudzien. Mi to wyglada na zwykle wykorzystywanie młodych ludzi do posprzątanie archiwum i odwalenia roboty gdy jest jej masa, aby inni, stali pracownicy mogli isc bez sresu na urlop. Szczerze nie polecam, olewatorskie podejście do wszystkiego i robienie nadziei pracownikom, którzy ggdyby dowiedzieli sie od początku że to na parę miesięcy, byliby w stanie w trakcie szukać nowej pracy. Ale chyba "góry" w Impelu na Słomińskiego nie zdają sobie sprawy z tego, że mlodzi ludzie też opłacają mieszkanie, muszą coś jeść i sami sow utrzymywać.
John 2016-10-10 16:52
Witajcie, a czego można spodziewać się na teście z rachunkowości na rozmowie rekrutacyjnej?
wiwaldi 2016-10-11 18:09
Przyjdź i się sam przekonaj, na pewno to zweryfikują. :) Masz wiarygodne szanse przejść to pozytywnie. Ważne by się nie poddać.
tośka 2016-10-13 22:22
Wszystko zależy od osoby rekrutującej i osoby rekrutowanej. To współpraca, jeśli się nie dostaniesz, to zawsze rekrutują na inne stanowiska. Konkurencja nie śpi, a to dobra firma. Można trafić miejsce gdzie będzie naprawdę rodzinna atmosfera. Szanse mają osoby oceniane obiektywnie, z kwalifikacjami, doświadczeniem itp.
velur 2016-10-14 21:36
Pewnie taki specjalista ds. sprzedaży w dziale doradztwa podatkowego oprócz dobrej podstawy ma szansę na innego rodzaju benefity, które urozmaicają pracę. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest zawsze na czas.
1
Marita 2016-11-01 12:50
hejka, test dotyczy obszarow ksiegowosci - w ujeciu bilansowym jak i podatkowym. Pytania dotycza mi.in. srodkow trwalych, obowiazku podatkowego, kwalifikacji podatkowej czy podstaw z zakresu wynagrodzen :) taka wiedza ogolna, dzieki ktorej sprawdzaja potencjal pracownika :) powodzenia!
4
ABI 2016-11-07 16:56
IMPEL BUSINESS SOLUTIONS to same znajomości przecież, kto tam pracował dobrze o tym wie. Ten kto dobrze pracuje nie jest doceniany , ten kto się obija i co chwila wychodzi na papierosa jest chwalony , co więcej dostaje awans , również za przysłowiowe " podlizywanie się ".
Ogółem nie polecam, brak dyscypliny , zorganizowania , jasno określonych zasad.
Niestety w tych czasach to tylko kumoterstwo się liczy a nie wiedza i dobra praca.
Przykre, ale prawdziwe.
9
pitu pitu 2017-01-09 15:20
hej Impel,
a czy wypłata na czas to wasz główny atut? Przechwalacie się, jakby to był jakiegoś rodzaju benefit, a nie wasz obowiązek.
Pozdro dla działu piar, działacie tutaj na prawdę prężnie ;).
gość 2017-01-23 13:52
Nie mają co napisać , to piszą , że wypłata jest na czas. ŻENADA.
Przypomnę tylko, że ta firma również omija prawo, zatrudniając na umowy zlecenia, a praca w określonym miejscu , czasie i pod nadzorem kierownictwa nosi znamiona owy o pracę. Także Pip powinien zainteresować się waszą firmą .
5
tola 2017-02-02 23:07
Praca w porządku, fajna ekipa, robota ciekawa. Warto brać pod uwagę
2
GOŚĆ 2017-02-03 11:54
TAAAA JASNE, zapewne marketing firmy IMPEL znowu się udziela na tym forum. ŻENADA
1
balthazar9909 2017-02-03 12:23
no taaa bo przecież nikt nie może niczego pochwalić bo jedynie tylko firma dobrze o sobie mowi...? ogarnij sie czlowieku, zamiast narzekac w domu, wez sie za robote jak inni. Nie jest lekko, ale kupujac chleb za wlasne ma sie satysfakcje. jestem zdrowy, moge pracowac, a praca jest fajna ,dobrze mnie tratuje, czego chciec wiecej?
3
GOŚĆ 2017-02-03 14:30
Dobrze cie tratuje??? ANALFABETO NAUCZ SIĘ PISAĆ POPRAWNIE , A JAK NIE POTRAFISZ TO LEPIEJ NIC NIE PISZ! PŁACĄ CI ZA TO , ŻEBY ICH BRONIĆ CZY JESTEŚ JEDNYM Z ICH FIRMY ,KTÓRY MUSI DBAĆ O JEJ PIJAR ?!
COFNIJ SIĘ DO PODSTAWÓWKI I SCHOWAJ SIĘ LEPIEJ TAM GDZIE NIKT NIE BĘDZIE WIDZIAŁ TWEJ PASKUDNEJ MORDY! AMEN!
3
GOŚĆ 2017-02-03 21:08
TRZEBA WIEDZIEĆ GDZIE GĘBĘ OTWORZYĆ JAK NIE UMIESZ POSTĘPOWAĆ Z LUDŹMI TO POTEM KOŃCZYSZ TUTAJ Z WYPOCINAMI..... CAŁY KRAJ CI CHYBA NIE PASUJE, BO WSZĘDZIE ZNAJDĄ SIĘ TACY CO CIĘ STRATUJĄ NAWET TU!!
2
PWN 2017-02-04 15:16
patologia
1. «nauka o chorobach»
2. «stan chorobowy organizmu»
3. «oddział w szpitalu ginekologicznym przeznaczony dla kobiet z powikłaniami w przebiegu ciąży»
4. «nieprawidłowe zjawiska występujące w życiu społecznym»
1
patrycja 2017-02-04 20:19
Nie zawsze oczekiwania pokrywają się z profilem pracy stad frustracje. Ale, niestety zgłaszają sie często przypadkowi kandydaci bez przygotowania merytorycznego i ta roszczeniowosc.....
1
Ewa 2017-02-04 20:46
Konkurencja nie śpi. Nawet tutaj piszą negatywy, a ja zatrudnilam się już 1,5 roku temu i mam odmienne zdanie o firmie. Okazało się że to dobry pracodawca do tego dający perspektywy
2
Klara 2017-02-04 20:57
A jakie to perspektywy? Możesz coś więcej o nich napisać ?
mokka 2017-02-05 15:26
niekórzy nie powinni w ogóle brać udziału w dyskusji. niedojże obrażają, to jeszcze guzik wiedzą na temat samej firmy. akurat wypłata na czas to jest atut. niestety takie są czasy, więc radzę się rozejrzeć na rynku pracy a potem być pewnym, że to standard. nie wiem gdzie ten brak szacunku, ja tego nie widzę, można sobie dorobić nadgodzinami, więc dla mnie same plusy.
2
Sparta 2017-02-05 20:22
Skąd pieprzyć głupoty głupia babo i nie pisz durnoctw , że wypłata na czas to jest atut ! To jest obowiązek a nie atut ! Jeśli praca ponad godziny to okazywanie szacunku to współczuję ci i radzę upewnić się czy aby wszystko w porządku z twoją psychiką bo normalny człowiek to raczej by tego nie napisał !
4
roman 2017-02-05 22:09
pracuje w impel od pol roku i nie bardzo rozumiem o co to cale zamieszanie. wyplata na czas to w pewnym sensie atut przynajmneij dla mnie bo u wczesniejszego pracodawcy byl to niestety problem a mam niestety jakies zobowiazania takze o wyplate jestem spokojny. dla mnie wazna jest elastycznosc, moge sie dogadac , pozamieniac itp,
2
ja 2017-02-06 14:20
Nie przypominam sobie ,żeby jakiś Roman pracował w Impel Business Solutions,a takowego dotyczy owe forum , więc albo ktoś tu ściemnia na maxa, albo Roman pomylił spółki Impela !
3
zenek 2017-02-06 14:54
Zawsze znajdzie się powód do narzekań, załatwiajcie to we własnym zakresie - chcecie pracować - pracujecie, nie chcecie to nei ,laski nie robi firma.pracujac w innej firmie zgloszono przeniesienie pod innego kierownika,nie chcieli wiec pozostalo sie zwolnic i przyjsc tutaj pracowac.powarzne klasyczne problemy zglaszac i tyls co mozecir zalatwiac ami.zawsze mozna zota w domu-w polsce brak przymusu pracy.
arab 2017-02-06 18:53
Człowieku zanim cokolwiek napiszesz naucz się ortografii!!!
Poważnie pisze się przez "ż" a nie " rz"!!!
Co za patologia tutaj brednie wypisuje ! ROMAN I ZENEK COFNIJCIE SIĘ DO PODSTAWÓWKI!
2
solo 2017-02-06 19:29
Rotacja pracownikow to nie wina struktur firmy ale niestety "niemocy" tych, którzy myslą, że wydolą gdy tymczasem nigdy nie sprawdzili się w czesniej w żanej pracy. Dziwi fak pretensji bez pokrycia i takiego pospolitego czepialstwa.
eryk 2017-02-06 21:28
Czyli sam przyznałeś, że rotacja jest spora! Ciekawe natomiast jest to , że w innych firmach nie ma non stop ogłoszeń i nie ma tym samym ciągłej rekrutacji tylko ludzie pracują przez lata więc o czymś to świadczy! Tylko w waszej firmie jest ta "niemoc" jak to nazwałeś ludzi i stąd ciągła selekcja?! Żenada, sam gubisz się w tym co piszesz! Tyle w temacie!
3
Ernst 2017-02-06 21:42
Każdy kij ma dwa końce, jeśli jest rotacja to obustronnie.u mnie w regionie niema ogłoszeń o pracę z Impla, zato widze Solids,Jocker,juwentus czasem i securitas tesz.na sprzatanie jest duzo z Impela.rotacja to albopracownik do d..,a nie w jakiej"niemocy"(kto to pisal?) albo kadra daje d...,nie daja rady albo do wymiany,no niewiem.tyo nietylko wina firmy
muhamad 2017-02-06 21:48
Nie pisze, tylko jest napisane... Do podstawówki, już!
Arizona 2017-02-06 22:27
Nie umiesz nic swojego wymyślić tylko powtarzasz po kimś?! Sądząc po stylu pisania i totalnych błędach ortograficznych jestem przekonana, że pisze to jakiś nieuk analfabeta, który pierwszej klasy szkoły podstawowej nawet nie ukończył!
4
Olek 2017-02-07 17:09
Przeszedłem już przez kilka firm i w Impel najlepiej mi się pracuję, już jestem ponad rok i super! Kasa zawsze na czas, ludzie w porządku. Narzekają głównie ci którym pracować się nie chce, taka prawda. Impel polecam.
1
AFRIM 2017-02-07 18:21
TAKA PRAWDA, ŻE TE WSZYSTKIE POZYTYWNE OPINIE O FIRMIE PISZĄ LUDZIE, KTÓRZY DBAJĄ O PIJAR FIRMY. NIKT MI NIE POWIE , ŻE JEST INACZEJ.
MOŻE I SĄ LUDZIE , KTÓRYM SIĘ NIE CHCE PRACOWAĆ ALE SĄ TEŻ TACY , KTÓRZY CHCĄ. A NIESTETY W FIRMIE IMPEL CI PIERWSI PRZEWAŻAJĄ ! TAM NIE MUSZĄ SIĘ STARAĆ WIĘC TAKIM OBIBOKOM TAKA FIRMA BĘDZIE ODPOWIADAĆ. BO SIĘ NIE NAROBIĄ A PARĘ GROSZY ZAROBIĄ. NO I DODATKOWO TE CIĄGŁE WYJŚCIA NA PAPIEROSKA TO POTWIERDZAJĄ.
5
daniela 2017-02-08 00:35
a na papieroska to w innych agencjach ochrony nie wychodzą? tam chcą pracować i zapier...?? pewnie nie udałi ci sie stołka dorwać i zadrościsz.
2
gość 2017-02-08 11:12
Zamknij się pustaczko, bo akurat w impelu to pracować nikt normalny i szanujący się nie chce! U was w tej firemce jest samowolka więc każdy się obija i ma jeszcze za to jakieś grosze więc nic tylko składać podanie do impela!
Taaa nie "udałi mi się " jak to napisałaś stołka dorwać , zabawna jesteś mała istoto!
Naucz się pisać poprawnie, bo aż żal jak się czyta te twoje wypociny ! Ortografia nie jest twoją mocną stroną . Widać jakie nieuki tam pracują. !
4
Wiktoria 2017-02-08 13:20
Opanuj sie, po co te mocne slowa i obrazanie innych? zwlaszcza pracownikow Impela? Moj tata pracuje w tej firmie jako ochroniarz i nie zycze sobie bys go obrazala! Normalna praca dla normalnych ludzi. To, ze trafilas na jakichs obibikow nie pozwala Ci szufladkowac tak wszystkich. W kazdej pracy/firmie mozna spotkac jakies marginesy spoleczne.
Jak wida Twoja mocna strona nie jest kultura i zyczliwosc. Pozdrawiam!
2
eryka 2017-02-08 14:10
pustaczkiem jest ten kto wypisuje takie bzdury jak ty zazdrośniku . ! oceniać człowieka po firmie w której pracuje - trzeba mieć moher w głowie. Impel to różne oddziały, w tym osoby które sprzątają ,im też powiesz że się obijają cyrkówko? bo chyba tylko to potrafisz prócz bluszczu który wylewasz , niespełniona dewoto .! nie wypisywałabyś takich bzdur gdybyś miała co robic - musialas tu pracować skoro to oceniasz - jeśi nie to ty to dopiero masz pusty łeb !
1
gość 2017-02-08 14:59
DO Wiktorii 2017-02-08 13:20

Dziecko drogie, tutaj mowa jest o Impel Business Solutions bo nie wiem czy dociera to do ciebie?! Na jakiej podstawie uważasz , że obrażono twojego tatę??? Ja go nie obrażam bo go nie znam i nie napisane jest , że wszyscy to nieroby w Impelu, ale większość tych co znam owszem, twojego taty akurat nie znam więc skończ z tymi swoimi uwagami bo nie wiesz o co chodzi !
Moją mocną stroną jest kultura ale nie do takich pustaków jak ty ! Zresztą widać , ze te wszystkie opinie pisze jedna bądź dwie te same osoby! WY TO DOPIERO MACIE KULTURY AŻ NADTO !!! HHAAA! PATOLOGIA SPOŁECZNA! ŻEGNAM !!!
4
Jakub 2017-02-08 15:23
Wiktoria a jak się nazywa twój tata? Może ja go znam to się wypowiem...
1
ew 2017-02-08 15:25
To może być ten mały czesiu co śpi na nockach zamiast patrolować ;)
2
sergiusz 2017-02-08 18:56
Fajna praca, mega ludzie ,idę rano z przyjemnością.
sadyba 2017-02-08 19:08
Przestańcie już sobie słodzić, przecież to widać , że pisze te same pozytywy firma Impel. Dajcie już spokój. Brak słów.
8
wroclove 2017-02-17 13:55
siemka, wiecie gdzie mozna znalezc jakies ogloszenia z praca dla studentow? moze jakies staze? albo praca biurowa?
Gość 2017-02-17 14:15
1
aneta 2017-02-18 16:34
Dostaliście już PIT-y?
gość 2017-02-19 17:46
nie
Zostaw swoją opinię o Impel Business Solutions - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions