brak logo

Impel Business Solutions

Wrocław

Opinie o Impel Business Solutions

Mini 2017-07-30 13:34
A co to znaczy że trzeba krzyknąć dobrą kasę? Dobra tzn ile? Czy można negocjować warunki umowy? Jak było u ciebie?
Ibea 2017-07-30 23:47
A czemu odeszlas? Na jakim stanowisku bylas jesli moge wiedziec bo zastanawiam sie czy wyslac swoje cv bo maja troche ofert ...a jak z wynagrodzeniem? Mozesz odezwać się do mnie na maila ibea100@wp.pl proszę
GOŚĆ 2017-08-09 19:22
STUDENCI, STUDENCI, WSZĘDZIE STUDENCI.
IMPEL TEŻ ICH PREFERUJE, WIĘC ABSOLWENTOM NIE RADZĘ NAWET WYSYŁAĆ CV
2
Adolf 2017-08-09 19:23
I oczywiście umowa śmieciowa.
2
sziki 2017-08-10 14:08
A co w tym dziwnego, że się zatrudnia studentów na niższych stanowiskach? Fajnie, że dają sznasę na rozwój i zdobycie doświadczenia studenciakom. A na wyższych stanowiskach normalnie specjaliści
1
Racja 2017-08-13 17:02
A to tylko studenci mają prawo do rozwoju i zdobycia doświadczenia? Przyznaj, że chodzi o to , że pracodawca wykorzystuje fakt, że nie musi płacić za ZUS więc firma może więcej zachować dla siebie!

Proponuję rozwiązanie dla Impela : zwolnijcie wszystkie starsze panie i zatrudnijcie samych studentów to wtedy cała firma będzie "studencka" i dużo więcej zaoszczędzicie dla siebie!

Ps. Rozumiem, że osoby , które ukończyły 26 rok życia i studia nie mają szans na pracę w Impelu , gdyż dla owej firmy są za drodzy. Ot taka prawda.
Firma dyskryminuje osoby, które nie są studentami!
2
dodo 2017-08-14 10:53
Po pierwsze: oszczędność na zusie nie oznacza, że firma ma więcej dla siebie, bo dzięki temu mogą wyższą pensję wypłacić, a nie koniecznie zatrzymać sobie kasę. Po drugie, oczywiście, że wszyscy maja prawo do rozwoju i studenci też, więc nie rozumiem z czym masz problem.
A co do zarzutu o dyskryminację: mam wyższe wykształcenie i pracuję w tej firmie. Nie zauważyłem tez żeby kogokolwiek się zastępowało studentami dla "oszczędności". Tak jak pisał sziki: to nic dizwnego, ze na niższych stanowiskach jest sporo studentów. A że Tobie się nie udało, to może warto spojrzeć na swoje kwalifikacji zanim się zacznie szukać winnych?
1
Racja 2017-08-15 20:00
Po pierwsze to nie jesteśmy na " ty" ! Po drugie widać jaką szanowny pan ma kulturę i kwalifikacje skoro pozwala sobie zwracać na ty skoro nawet mnie nie zna!
I odnośnie tych kwalifikacji , niby jakie trzeba posiadać , żeby dostać pracę w IMPELU? ! Studenci rzekomo te kwalifikacje posiadają?! Odpowiedź brzmi : NIE , posiadają status studenta bo tylko to się liczy dla IMPELA! Swoją drogą do pana braku wiedzy parę lat temu pracowałem w tej firmie więc wiem na czym to wszystko polega. To ja odszedłem z braku totalnej dezorganizacji w firmie i braku kompetencji ludzi na stanowiskach.
5
dodo 2017-08-16 10:00
Szanowny Panie, jesteśmy w internecie i tutaj większość osób zwraca się do siebie na "ty". Jeśli poczuł się Pan urażony, to przepraszam.
Ja pracuję w tej firmie obecnie i nie zauważyłem, aby źle się w niej działo.
Pozdrawiam
3
Racja 2017-08-16 10:38
A szanowny pan jest dyrektorem w tejże firmie? I dlaczego odpowiada pan za inne osoby? To , że jesteśmy w internecie nie obliguje pana , żeby zwracać się do mnie na "ty". Proszę nauczyć się podstawowych zasad dobrych manier.
6
mat632 2017-08-18 18:44
kurczę, po co pluć na siebie tym jadem? rozumiem, że możecie nie być zadowoleni z tej pracy, ale szanujmy sie. osobiście nie narzekam, zdecydowanie wolę pracować tutaj niż siedzieć na tyłku w domu i nic nie robić, jeśli macie lepsze oferty to idżcie - nikt was tu nie trzyma, myślę ze znajdą się chętni na zastępstwo
magda000 2017-08-18 18:53
jakoś jestem absolwentką i zostałam przyjęta bez problemu ;) to że przyjmują samych studentów to kompletna bzdura
Niki 2017-08-18 22:50
A długo pracujesz? Jak z wynagrodzeniem? Najnizsza?
LAAALLLAA 2017-08-19 11:11
Jasne, jasne, te wszystkie pozytywne opinie piszą sami rekruterzy firmy :)
2
Jack 2017-08-19 11:12
Najniższa krajowa, umowa "śmieciowa" , ale studentom to wystarczy
2
HEJ 2017-08-21 19:02
Studenciakom wiele do szczęścia nie potrzeba :)
3
Lisa 2017-08-28 23:16
u nich w zasadzie kazdy znajdzie prace. duza firma ktra zatrudnia duzo ludzi. sama jestem zaskoczona ze pracuje u nich juz tak długo :-)
Miłosz 2017-08-29 09:44
Mogę się wypowiedzieć, bo akurat staż w Impelu robiłem. Nie jest to prawda, że studentom wiele do szczęścia nie potrzeba, po prostu Impel ma dobre warunki. Po pierwsze staż jest płatny, także bardzo fajnie. Po drugie zdobywasz doświadczenie, jest się od kogo uczyć, w końcu to specjaliści. I po trzecie po stażu można tu znaleźć pracę. Tak było w moim przypadku:)
1
Ola 2017-08-29 14:24
tez jako studentka robilam staz w Impelu. dla mnie to byla fajna opcja tym bardziej ze sprawdzilam sie na tyle, ze zaproponowali mi stala pracę :-)
Monika 2017-08-30 10:15
Te wszystkie pozytywne opinie pisze sama firma, oni dobrze wiedzą ,że studenci zgodzą się pracować za najniższą krajową i na umowę zlecenie , gdyż nie firma nie musi płacić za ZUS, te często pojawiające się ogłoszenia mówią same za siebie.
3
michał 2017-08-30 18:16
czemu miałaby pisać to sama firma? np. ja i moi współpracownicy jesteśmy zadowoleni z pracy więc czemu nie mielibyśmy o tym napisać?
ida 2017-08-30 20:58
Z tego co wiem, to staże w Impelu nie są sposobem na darmową siłę roboczą, firma płaci stażyście pensje a przy tym specjaliści którzy zajmują się stażystą.
olaw 2017-08-30 21:01
Brałem udział w programie stażowym Impela i potwierdzam, że tu się kawy nie parzy. Doświadczeni pracownicy chętnie dzielą się wiedzą i pokazują co i jak.
klementyna 2017-09-04 16:57
cokolwiek nie napiszecie i tak Impel ma się dobrze w sektorze usług i zatrudnia ogromną liczbę zadowolonych bo majacych robotę
mintaj 2017-09-04 17:01
Co do stażu to bardzo sobie chwalę doswiadczenie zdobyte pod okiem specjalistów w branży
mixa 2017-09-10 17:57
ja się tylko zastanawiam kto czasami pisze takie bzdury ze staż jest za darmo.. przecież pobiera się wynagrodzenie, więc nie rozumiem o co z tym chodzi
Normalny 2017-09-11 00:37
Praca do upadlego najlepiej 25/24h 7dni w tygodniu za najnizsza krajowa I bedzie git,prostactwo brak jakiejkolwiek kultury osobistej przeklenstwa jak w rynsztoku. Brawo prezesie ,jaki pan taki kram
marcin 2017-09-17 09:17
hmm ja mam zupełnie inne odczucia, ale wiadomo każdy ma prawo do własnego zdania... akurat mi współpracownicy trafili się bardzo w porządku więc i atmosfera miła. Regulaminowość uważam za wielki plus bo teraz ciężko o to, wszędzie tylko zyks i zysk, nieważne jakim kosztem, nie patrząc wgl na pracownika i jego prawa.
jan 2017-09-17 11:08
ja jestem z roboty zadowolony, wiadomo nigdzie idealnie nie bedzie, ale w impelu jest mi dobrze
zbig 2017-09-18 11:04
Jak dla mnie praca jest ok. Wyamagaja dużo, ale dają też od siebie.
rom 2017-09-18 11:06
dobra firma na start. ode mnie plus
szymon 2017-09-18 14:48
Mogła się zdarzyć jakaś "niedoróbka" z terminową wypłatą, czasem to czynnik ludzki lub awaria warsztatowa; nie sądzę żeby to było zamierzone. Od lat pracuję w Impelu i jak dotąd nie było nawałki.
dariusz 2017-09-19 11:44
Impel to dobra firma. Dają szansę młodym ludziom, można zrobić u nich staż a później zostać i normalnie pracować. Mi się udało. Czuję, że się rozwijam, uczę się od bardziej doświadczonych pracowników. Z warunków, także finansowych jestem naprawdę zadowolony.
1
szach 2017-09-20 15:24
Dobrze mi się pracowało u nich. Porządna firma na start i dużo mozliwości awansu. Wspominam dobrze
mirek 2017-09-23 11:31
wiadomo, ile ludzi tyle opinii, ja jednak jestem zdania, że impel to godna polecenia firma. Miła atmosfera, kierownicy naprawdę w porządku, nie ma problemu żeby coś z nimi załawtić czy uzgodnić, elastyczne godziny pracy co jest dużym ułatwieniem dla osób np studiujących
franek 2017-09-26 18:48
Dobrze, ze w Impelu mozna załapać się na staz i przy okazji zarobić trochę kasy na podreperowanie studenckiego budżetu, nie bez znaczenia jest też wpis do CV, zawsze coś...
antro 2017-09-28 13:20
No i łatwo potem o pracę u nich, a to się też liczy
kuba 2017-09-29 09:23
@antro oj tak zaczynałem u nich jako stażysta, poźniej szybko przyjęli mnie na pełny etat - wiadomo, że opłaca im się zatrudnić kogoś kto zna się na temacie niż kogoś zupełnie zielonego, więc staż to całkiem fajna sprawa
man 2017-09-30 20:47
też na impel nie narzekam. sprawdza się jako pracodawca, dobrze się pracuje, jasno określone obowiązki, pieniądze na czas, więc płacę swoje zobowiązania w terminie.
patryk 2017-10-08 14:43
@kuba - ja podobnie, zaczynałem od stażu i już tu zostałem - znam pracę ,wiem czego wymagają, jestem zadowolony więc nie odczuwam potrzeby szukania zatrudnienia gdzie indziej :)
jurek 2017-10-10 14:58
To już nie można mieć pozytywnej opinii bo trąci "układem"; otóż nie po wieloletnim doświadczeniu pracy w ochronie róznych obiektów stwierdzam, że Impel to pełna profeska.
Groteska 2017-10-10 16:30
Weźcie już przestańcie robić z siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nagle wszyscy zaczęli słodzić impelowi jak niby tam super się pracuje! Ktoś kto ma trochę oleju w głowie nie uwierzy w te superlatywy pisane przez firmę!
2
mimi 2017-10-12 15:07
firma ok jak dla mnie
miki 2017-10-13 13:59
Powiem tak: pracowało mi się ok, pensja ok, atmosfera ok. Generalnie po prostu ok firma
artur 2017-10-13 16:40
Firma w porządku, daje zatrudnienie, są pieniadze na utrzymanie stadła rodzinnego i sie kręci do przodu. Każda praca uczciwie wykonana daje satysfakcję więc nie rozumiem utyskiwaczy...
pytajnik 2017-10-13 17:10
Dlaczego odeszłaś ?
akom 2017-10-13 20:46
Doba firma, pracuję od pół roku i jestem zadowolona. Daje szerokie możliwości rozwoju, zespół też spoko.
mikołaj 2017-10-15 13:41
pracuje w impelu kilka juz dobrych lat i nie rozumiem tego hejtu. wiadomo, nie zawsze jest kolorowo, ale ogólnie jestem zadowolony z firmy i nie mam się do czego przyczepić
NAJNIŻSZA KRAJOWA 2017-10-17 10:34
TAAAA FIRMA, KTÓRA ZATRUDNIA ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ I WY WSZYSCY ZADOWOLENI Z PŁACY BO ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ DA SIĘ WYŻYĆ! ŚMIECHU WARTE!
2
paweł 2017-10-17 15:58
jak w każdej firmie zachodzą też zmiany w Impelu; w ostatnich miesiącach pozytywnie w góre drgnęły płace. I to się opłaci.
Zostaw swoją opinię o Impel Business Solutions - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions