brak logo

Impel Business Solutions

Wrocław

Opinie o Impel Business Solutions

daniela 2017-02-08 00:35
a na papieroska to w innych agencjach ochrony nie wychodzą? tam chcą pracować i zapier...?? pewnie nie udałi ci sie stołka dorwać i zadrościsz.
3
gość 2017-02-08 11:12
Zamknij się pustaczko, bo akurat w impelu to pracować nikt normalny i szanujący się nie chce! U was w tej firemce jest samowolka więc każdy się obija i ma jeszcze za to jakieś grosze więc nic tylko składać podanie do impela!
Taaa nie "udałi mi się " jak to napisałaś stołka dorwać , zabawna jesteś mała istoto!
Naucz się pisać poprawnie, bo aż żal jak się czyta te twoje wypociny ! Ortografia nie jest twoją mocną stroną . Widać jakie nieuki tam pracują. !
4
Wiktoria 2017-02-08 13:20
Opanuj sie, po co te mocne slowa i obrazanie innych? zwlaszcza pracownikow Impela? Moj tata pracuje w tej firmie jako ochroniarz i nie zycze sobie bys go obrazala! Normalna praca dla normalnych ludzi. To, ze trafilas na jakichs obibikow nie pozwala Ci szufladkowac tak wszystkich. W kazdej pracy/firmie mozna spotkac jakies marginesy spoleczne.
Jak wida Twoja mocna strona nie jest kultura i zyczliwosc. Pozdrawiam!
2
eryka 2017-02-08 14:10
pustaczkiem jest ten kto wypisuje takie bzdury jak ty zazdrośniku . ! oceniać człowieka po firmie w której pracuje - trzeba mieć moher w głowie. Impel to różne oddziały, w tym osoby które sprzątają ,im też powiesz że się obijają cyrkówko? bo chyba tylko to potrafisz prócz bluszczu który wylewasz , niespełniona dewoto .! nie wypisywałabyś takich bzdur gdybyś miała co robic - musialas tu pracować skoro to oceniasz - jeśi nie to ty to dopiero masz pusty łeb !
1
gość 2017-02-08 14:59
DO Wiktorii 2017-02-08 13:20

Dziecko drogie, tutaj mowa jest o Impel Business Solutions bo nie wiem czy dociera to do ciebie?! Na jakiej podstawie uważasz , że obrażono twojego tatę??? Ja go nie obrażam bo go nie znam i nie napisane jest , że wszyscy to nieroby w Impelu, ale większość tych co znam owszem, twojego taty akurat nie znam więc skończ z tymi swoimi uwagami bo nie wiesz o co chodzi !
Moją mocną stroną jest kultura ale nie do takich pustaków jak ty ! Zresztą widać , ze te wszystkie opinie pisze jedna bądź dwie te same osoby! WY TO DOPIERO MACIE KULTURY AŻ NADTO !!! HHAAA! PATOLOGIA SPOŁECZNA! ŻEGNAM !!!
4
Jakub 2017-02-08 15:23
Wiktoria a jak się nazywa twój tata? Może ja go znam to się wypowiem...
2
ew 2017-02-08 15:25
To może być ten mały czesiu co śpi na nockach zamiast patrolować ;)
2
sergiusz 2017-02-08 18:56
Fajna praca, mega ludzie ,idę rano z przyjemnością.
1
sadyba 2017-02-08 19:08
Przestańcie już sobie słodzić, przecież to widać , że pisze te same pozytywy firma Impel. Dajcie już spokój. Brak słów.
9
wroclove 2017-02-17 13:55
siemka, wiecie gdzie mozna znalezc jakies ogloszenia z praca dla studentow? moze jakies staze? albo praca biurowa?
Gość 2017-02-17 14:15
2
aneta 2017-02-18 16:34
Dostaliście już PIT-y?
gość 2017-02-19 17:46
nie
Gość 2017-02-21 18:11
IMPEL JAK ZWYKLE ZAWSZE NA OSTATNIĄ CHWILĘ Z PITAMI
niebieski 2017-02-25 14:04
Sugerując się jakąkolwiek opinią na tym forum trzeba mieć na uwadze, że w IBS struktura jest dość rozbudowana, jest kilka działów, zespołów. Każdy ma swoją specyfikę, swojego przełożonego, swoich współpracowników, kolegów. Jeden zespół trzyma się razem, inny pracuje i tylko pracuje. Zresztą jak w każdej innej firmie. Ogólnie uważam, że atmosfera w IBS jest ok, wiele osób pracuje tam po kilka lat, można zawrzeć tam znajomości a nawet przyjaźnie - to na pewno atut tej firmy - ludzie życzliwy, z wiedzą i doświadczeniem. Minusem są nadgodziny, które nie są tymczasowe, a stają się normą. Dobra praca na start, choć stresująca, odpowiedzialna, bardzo dużo można się nauczyć, ale trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość, bo firma wymaga często bardzo specjalistycznej wiedzy a w zamian oferuje nieciekawe warunki pracy.
1
Aniaaa 2017-02-26 13:46
Witam,
pracowałam tam tylko i aż 9 miesięcy - tylko bo dłużej sie po prostu nie dało, a aż bo od kiedy odeszłam zastanawiam się po co się męczyłam tyle czasu. Płaca taka sama jaką można dostać we Wrocławiu np na kasie w sklepie. Odpowiedzialność no cóż kwoty takie że się sną po nocach. Wsparcie od głównych księgowych znikome bo wiecznie nie mają czasu. Obowiązków tyle że ciągle siedzieć trzeba po godzinach, pomimo tego że grafik trzeba układać z wydłużeniem w okresie zamknięcia miesiąca to i tak siedzi sie po godzinach (czytaj: praca po 12-14 h). Co do atmosfery to zależy gdzie sie trafi, u mnie panowała zasada : nie powiem jej że coś ma zrobić na dzisiaj to dostanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale jest tam sporo ludzi pomocnych miłych i przyjaznych że aż szkoda że się tam męczą. Były premię kwartalne zależne od wprowadzonych dokumentów przez pracownika, ale je wstrzymali potem wymyślili ze będą dawane tylko tym co się angażują w dodatkowe projekty. Pytanie tylko kiedy robić coś dodatkowo jak półtorej etatu to za mało żeby zrobić to co sie ma w obowiązku. Czyli na premie nie ma co liczyć. Niby wypłata na czas ale kurde czy to jest atut czy obowiązek pracodawcy ... ? O rotacji chyba jeszcze nie napisałam. Wiec każdy kto tylko sie zaznajamia w temacie tego co sie tam dzieje odchodzi jak tylko się czegoś nauczy :) Ogólnie to miałam wrażenie ze są tam na stałe tylko osoby które się tam zasiedziały i nie zmieniały dawno pracy i sie po prostu boją zmiany. A z dobrych rzeczy powiem że faktycznie opinią ludzi którzy pracowali tam kilka lat wcześniej to było inaczej i faktycznie było to dobre miejsce pracy ale to było kiedyś. No i dodam ze płaca od tamtych dobrych czasów sie nie zmieniła :) jeszcze trochę i najniższa krajowa ich dogoni.
Podsumowując nie polecam.
4
Kasia 2017-02-28 10:23
A mi sie dobrze pracuje, pieniazki sa dobre, a to chyba dla większości najważniejsze. Ludzie z pracy fajni, tworzymy zgrany zespół. Przez cały czas jak tu jestem nie było większych problemów. Mówcie co chcecie, ale dużo jest ludzi zadowolonych z Impel.
2
Asia 2017-02-28 20:57
Mi tez dobrze sie u nich pracuje. wiadomo czasami trezba zostac dluzej ale wydaje mi sie ze po prostu takie mamy czasy i wszedzie jest podobnie. atmosfera i towarzystwo mam spoko, nie narzekam. w poprzednim miejscu byl problem z wyplacalnoscia takze cenie sobie ze tu mam spokoj ;-)
Patrycja 2017-03-01 09:30
Masz rację nie ma co grzebać się taki świat. Wszędzie pracować trzeba, brak przełożonych wypłat czy opóźnień wszystko jest na czas. Wszystko spoko.
kostek 2017-03-01 17:41
Impel ciagle liczy się jako pracodawca, w skali kraju zatrudnia liczną kadrę; oczywiście jest sito w rekrutacji jak wszędzie, nie każdy ma kwalifikacje oprócz oczekiwań kasy z górnej półki
modra 2017-03-02 14:48
jej to ja mam zupełnie inne odczucia. właśnie, że ogólnie praca na plus w impelu. ludzie fajni, można brać nadgodziny jeśli ktoś chce , a firma ogólnie jest zarządzana bardzo dobrze moim zdaniem :)
1
amanda 2017-03-02 19:31
Nie warto sugerować się skarajnymi opiniami, trzeba racjonalnie sprawdzić na swojej skórze. Impel ma całą gamę ofert z pewnoscią znajdziecie coś sensownego dla siebie.
Ktos 2017-03-03 12:07
Wypłat a na czas ? Hahaha z 10cio dniowym opóźnieniem to jest na czas? Umowa zlecenie haha nie ozusowana nie opodatkowana a Pan Rogowski jeszcze się lad nie uśmiecha i udaje że jest dobrze
1
ksawery 2017-03-03 18:29
Póki co wypłacalność Impela bez zarzutu.
1
Pawlak ze Sami Swoi 2017-03-04 09:08
wszyscy udają, że jest dobrze w pracy to w pracy - komu zależy to do niej chodzi. jakiś Pan Rogowski, Pan Jaśkowiak czy Michalak. wyplacalnosc bez zarzutu owszem nawet po wprowadzeniu nowej ustawy nie są bezczelni jak inne firmy i wypłacają.
4
Roman 2017-03-04 22:08
pierwsze slysze o opoznieniach. u mnie wyplata zawsze byla o czasie
Kara12 2017-03-05 12:25
ja mam kasę zawsze na czas. i można się dogadać naprawdę w każdej sprawie. Mi praca w Impel daje dużo satysfakcji
1
martyna 2017-03-05 16:52
osobiście jestem bardzo zadowolona z pracy. Fajne jest to że wysiłki pracowników są doceniane i są możliwości awansu ;) od razu przyjemniej się pracuje jak ktoś widzi ciężką pracę i wynagradza za to
sonia 2017-03-05 18:03
Impel wciaż jest poważną firmą na rynku pracodawców, mozna tu poszukać czegoś odpowiedniego dla siebie za całkiem przyzwoite pieniądze tylko trzeba trochę wysiłku.
sanna 2017-03-05 22:25
nie no bez jaj, impel hajs zawsze wypłaca na czas. nie wiem skąd masz takie info ale nie jest prawdziwe ;) ogólnie firma w porządku, nie ma się czego czepić.
marcinosss 2017-03-06 22:28
pracując w impelu nigdy nie narzekałem, fakt, może kokosów to nie było ale miałem gwarancje stabilnej i pewnej pracy
3
marcinosss 2017-03-06 22:48
zapomniałem jeszcze wspomnieć że z wypłatami nigdy problemów nie było a dodatkowym + była możliwość zmian godzin co bardzo mi odpowiadało, atmosfera w pracy miła, kierownicy do dogadania się także osobiście polecam
3
Doris 2017-03-07 16:53
wszystkie pozytywne komentarze się powtarzają - to tak jak gdyby ktoś co parę razy gdy ktoś odważy się napisać coś o firmie - prostował - wypłata na czas - fajna firma, wypłacalna. Rozumiem że firmie zależy na dobrych opiniach ale przecież to portal pracowników a nie "wspomagaczy".
3
filip 2017-03-09 19:55
Impel swiadczy usługi branżowe jako firma zewnętrzna, często dla pracodawców jest to finansowo bardziej korzystne niż zatrudnienie armii ludzi na etatach, gdzie zakres obowiązków nie zajmuje ustawowych godzuin. To zrozumiałe.
nina 2017-03-10 19:04
Gdziekolwiek startujemy do pracy to po pierwsze liczy się fachowość, nikt dzisiaj nie zatrudnia "gońca" do roznoszenia powietrza. Impel ma fajne oferty, ciekawą robotę, ale na Boga trzeba chcieć się uczyć.
1
Marta 2017-04-05 12:07
NIE MIESZAJ W TO BOGA!!!
10
Dawi 2017-07-14 23:07
Rozwojowa robota dla tych co lubią wyzwania. Jako pracodawca Impel jest spoko.
uciekinierka 2017-07-19 14:47
Pracowałam w Impel Business Solutions we Wrocławiu (psie pole) niecałe 3 miesiące. Ogólna strategia zarobkowa wygląda tak, że ze starych pracowników wyciska się soki za darmo a nowi mogą krzyknąć większą stawkę dlatego polecam na rozmowie powiedzieć dobrą kwotę ( napewno dostaniesz mniej możliwe, że blisko swoich oczekiwań). Starzy pracownicy nie mogą liczyć na zbyt wiele z tego co słyszałam. Praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i chaos-przejmujesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i chaos po kimś kto stamtąd dosłownie uciekł ( a nóż po mnie :) ). Jeżeli chcesz poklikać swoje i zarobić to polecam tę firmę, ale jeśli lubisz spokój i mieć zrobione dobrze to czeka Cię tylko frustracja.
Pozdrawiam i odradzam.
Natalia 2017-07-25 16:31
@uciekinierka, czym to wszystko jest spowodowane, myślisz, że duży wpływ na to wszystko mają pracownicy firmy? Co do zarobków w firmie to fajnie, że panuje na forum wymiana takich informacji, tym bardziej, że obecnie firma Impel Business Solutions, prowadzi dużą rekrutację na terenie kraju, więc macie mniej więcej zarys a jak wyglądają kwestie umowy ? Można liczyć na czas nieokeślony?
uciekinierka 2017-07-27 12:39
Z umową na czas nieokreślony nie wiem. Ale pierwsza jaką dają po próbnym to dwa lata. A jak wiadomo trzy takie umowy i z automatu zgodnie z kodeksem jesteś zatrudniona już na czas nieokreślony (nawet jeżeli umowa wskazuje inaczej).
Moim zdaniem to co się tam dzieje wynika z faktu, ze podgrupy Impel (cleaning, security, catering ect.) zarabiają dobrą kasę a podgrupa Business Solutions nie słuzy zarobkom (pozyskiwaniu klientów z zewnątrz) tylko obsłudze podgrup Impel. Imple robi księgowość sam sobie więc nie czuje presji doskonałej obsługi klienta i robi się na hura tysiąc rzeczy..... masakra dla pedantów i szczególantów :) (jest takie słowo jak szczególant ? ;d )

Pzdr.
Mini 2017-07-30 13:34
A co to znaczy że trzeba krzyknąć dobrą kasę? Dobra tzn ile? Czy można negocjować warunki umowy? Jak było u ciebie?
Ibea 2017-07-30 23:47
A czemu odeszlas? Na jakim stanowisku bylas jesli moge wiedziec bo zastanawiam sie czy wyslac swoje cv bo maja troche ofert ...a jak z wynagrodzeniem? Mozesz odezwać się do mnie na maila ibea100@wp.pl proszę
GOŚĆ 2017-08-09 19:22
STUDENCI, STUDENCI, WSZĘDZIE STUDENCI.
IMPEL TEŻ ICH PREFERUJE, WIĘC ABSOLWENTOM NIE RADZĘ NAWET WYSYŁAĆ CV
1
Adolf 2017-08-09 19:23
I oczywiście umowa śmieciowa.
1
sziki 2017-08-10 14:08
A co w tym dziwnego, że się zatrudnia studentów na niższych stanowiskach? Fajnie, że dają sznasę na rozwój i zdobycie doświadczenia studenciakom. A na wyższych stanowiskach normalnie specjaliści
1
Racja 2017-08-13 17:02
A to tylko studenci mają prawo do rozwoju i zdobycia doświadczenia? Przyznaj, że chodzi o to , że pracodawca wykorzystuje fakt, że nie musi płacić za ZUS więc firma może więcej zachować dla siebie!

Proponuję rozwiązanie dla Impela : zwolnijcie wszystkie starsze panie i zatrudnijcie samych studentów to wtedy cała firma będzie "studencka" i dużo więcej zaoszczędzicie dla siebie!

Ps. Rozumiem, że osoby , które ukończyły 26 rok życia i studia nie mają szans na pracę w Impelu , gdyż dla owej firmy są za drodzy. Ot taka prawda.
Firma dyskryminuje osoby, które nie są studentami!
1
dodo 2017-08-14 10:53
Po pierwsze: oszczędność na zusie nie oznacza, że firma ma więcej dla siebie, bo dzięki temu mogą wyższą pensję wypłacić, a nie koniecznie zatrzymać sobie kasę. Po drugie, oczywiście, że wszyscy maja prawo do rozwoju i studenci też, więc nie rozumiem z czym masz problem.
A co do zarzutu o dyskryminację: mam wyższe wykształcenie i pracuję w tej firmie. Nie zauważyłem tez żeby kogokolwiek się zastępowało studentami dla "oszczędności". Tak jak pisał sziki: to nic dizwnego, ze na niższych stanowiskach jest sporo studentów. A że Tobie się nie udało, to może warto spojrzeć na swoje kwalifikacji zanim się zacznie szukać winnych?
1
Racja 2017-08-15 20:00
Po pierwsze to nie jesteśmy na " ty" ! Po drugie widać jaką szanowny pan ma kulturę i kwalifikacje skoro pozwala sobie zwracać na ty skoro nawet mnie nie zna!
I odnośnie tych kwalifikacji , niby jakie trzeba posiadać , żeby dostać pracę w IMPELU? ! Studenci rzekomo te kwalifikacje posiadają?! Odpowiedź brzmi : NIE , posiadają status studenta bo tylko to się liczy dla IMPELA! Swoją drogą do pana braku wiedzy parę lat temu pracowałem w tej firmie więc wiem na czym to wszystko polega. To ja odszedłem z braku totalnej dezorganizacji w firmie i braku kompetencji ludzi na stanowiskach.
4
dodo 2017-08-16 10:00
Szanowny Panie, jesteśmy w internecie i tutaj większość osób zwraca się do siebie na "ty". Jeśli poczuł się Pan urażony, to przepraszam.
Ja pracuję w tej firmie obecnie i nie zauważyłem, aby źle się w niej działo.
Pozdrawiam
3
Racja 2017-08-16 10:38
A szanowny pan jest dyrektorem w tejże firmie? I dlaczego odpowiada pan za inne osoby? To , że jesteśmy w internecie nie obliguje pana , żeby zwracać się do mnie na "ty". Proszę nauczyć się podstawowych zasad dobrych manier.
4
Zostaw swoją opinię o Impel Business Solutions - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions