brak logo

Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski

Gdańsk

Opinie o Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski

Rafał 2011-02-17 13:11:03
Firma kiepska, ledwo sobie radzą, nie wiadomo jak długo pociągną na kredytach i z komornikiem na plecach a wszystko odbija się na relacjach wewnątrz firmy, właściciele traktują pracowników jak treserzy małpy w cyrku, krzyki, wyzwiska, tylko bata brakuje. Nikomu nie polecam tej firmy, słabo z wypłatami i atmosfera przerażająco stresująca. Odradzam.
bogo 2011-02-18 11:38:22
To się zdecyduj czy polecasz firmę czy pytasz jak tam jest....bo się gubisz dareczku..;)
rytol 2011-02-24 06:46:32
Nata w Borkowie. dobrze że mam to za sobą duża rotacja handlowców. Jaśnie Państwo prezesostwo nie płaci w ogóle Zus-u ani żadnych składek zdrowotnych itp. [usunięte przez moderatora] Nie płacą na czas, Zaleganie z płatnosciami to w obydwu firmach norma. Cytat prezeski - ja nie lubie płacić... co tu dodać - ciesze że mam tą schizę za sobą, Rotacja niesamowita, ludzie po 3-miesiącach sami nie chcą kontynuowania umowy i wolą zwiać. nie dajcie się zwieść w okolicy borkowa i kartuz ludzie wiedzą co to za firma, i birą pracown
fart 2011-03-14 12:09:33
Święte słowa rytol !!! Złodzieje i tyle. No i zięć [usunięte przez moderatora] - takiego barana nikt nie widział a ile on rozumów pozjadał. Wcześnie pracował jako szarak. A teraz pan dyrektor generalny ( facet nie zna się na handlu zupełnie) - chociaż mi szkoda chłopa taki cały czas zasmarkany wiecznie musi pociągać nosem - wszyscy mieli z niego bekę ODRADZAM
ann 2011-03-15 07:01:29
Koszmar i nie chodzi tu o obowiazki czy wymagania pracodawcy, lecz o zwykłe traktowanie pracownika jak człowieka. NIe wiem kto wychowywał i na jakich wzorcach jest wychowany młody właściciel, ale nigdy już nie chciałabym spotkać tego człowieka czy miec z nim cokolwiek wspólnego. Przypomina niewyrośnietego smarkacza. który myśli że wszystko mu wolno. Uciekłam stamtąd, teraz mam prace bardziej wymagającą i czasochłonną, ale jestem traktowana w niej jak człowiek nie jak worek do wyładowywania złych emocji.
Sebastian, ten pupilek Natalii 2011-03-31 03:54:38
Dzięki Bogu, że istnieje internet bo tacy prości i mali "ktosie" jak m. in. "rytol" i "fart" mają miejsce, w którym mogą się spełniać... I podejrzewam, że jest to jedyne takie miejsce! Zapraszam do mnie lub w inne wskazane miejsce. Możemy pogadać o naszych umiejętnościach i doświadczeniach no i może sobie coś wyjaśnić! No ale przecież Was pewno na to nie stać "ktosie"... Serdecznie pozdrawiam.
Magda 2011-03-31 04:58:01
Oj [usunięte przez moderatora] prawda boli?? Może te wycieczki osobiste są nie na miejscu, ale nie zmienia to faktu, co w lonzie się dzieje. Jeżeli jest inaczej to czekam na posty od zadowolonych pracowników, a nie podszywajacych sie pod nich właścicieli czy ich krewnych. Niestety macie system [usunięte przez moderatora], który przypomina dzikie kraje, a który nie pasuje do cywilizowanego świata i dlatego tak ludzie o was piszą. Pracowałam u was i chcę jak najszybciej to zapomnieć, wręcz zaorać ten okres i puścić w niepamięć. A internet i to forum jest po to żeby wymieniac się takimi doświadczeniami....podpisywanie się nickami też jest ogólnie przyjętą formą na forach internetowych, wiesz to i ty lub ktos z rodziny właścicieli , który wypisuje te pochwały na cześc firmy udając pracownika lub szukającego pracy;))), .
1
Sebastian, ten pupilek Natalii 2011-03-31 06:21:47
Magdo, czy kimkolwiek jesteś... Prawda, jeżeli jest prawdą i do tego słuszną to chyba nie boli, myśląc oczywiście w kategoriach w oparciu, o które toczy się właśnie ta dyskusja. Pozwala jedynie poprawiać swoje dotychczasowe postępowanie. Nikt nie jest doskonały... Ale o czym my tu mówimy. Aby mówić prawdę trzeba mieć przysłowiowe j..a a nie tchórzliwie chować się za nic nieznaczącym "nickiem" i obraźliwie "jechać" na innych! I osobiście nie wydaje mi się aby do tego służyło medium jakim jest Internet. Jeszcze raz zapraszam na spotkanie... Chętnie wysłucham osobiście tego co miał/abyś do powiedzenia... Pozdrawiam
S.R. 2011-04-14 01:57:17
Pracowałem w tej firmie i niestety muszę się zgodzić z wiekszością negatywnych opini:(((((((( Panie [usunięte przez moderatora] nie ma co zaprzeczać....... w firmie pracuje się bardzo żle jak widać po opiniach które nie biorą sie z sufitu tylko ze złych doświadczeń pracowników do których sam należę !!!!!!! Radzę zastanowić się na własna postawą że nie wspomnę o innych z Pana rodziny....... Nie polecam nikomu tej firmy...... Mega negatyw w szczególności jeśli chodzi o atmosferę jak i traktoweanie pracowników....Polecm pracę ale tylko dla rodziny....właścicieli:))))))))
anonim 2011-05-09 15:52:47
Nie rozumiem was. Narzekacie na Natę a nic więcej nie zarabiacie nigdzie inndziej. Nie wciskajcie tu kitów, że nie wiadomo ile więcej zarabiacie i wogóle. Wszędzie coś jest nie tak. Po prostu jesteście zbyt słabi psychicznie, żeby to znieść. Osobiście pracuje mi się tutaj bardzo dobrze i nie zamierzam zmieniać pracy mimo tego, że dojazdy zajmują mi trochę czasu. Jakie opóźnione wypłaty? Ja mam zawsze na czas. Owszem zgodzę się, że są pracownicy z którymi się ciężko współpracuje, lecz są też tacy którzy naprawdę poważnie podchodzą do pracy. Nie będę tu wymieniała kto i w której części zakładu pracuje bo nie chce nikogo faworyzować. Nie wiem uczepiliście się pana [usunięte przez moderatora]. Osobiście nie mam z nim styczności, raz tylko z nim rozmawiałam i wydał mi się miły.
w 2011-05-11 14:32:37
)))) następny udaje pracownika, z jednym się zgodzę,żeby tam pracować trzeba byc nie bywale odporny psychicznie, i jak plują krzyczeć ,że to deszczyk pada..)))
Nicklodeon 2011-05-26 02:01:50
[usunięte przez moderatora] nie kłam że wypłaty są na czas.sam wiesz że to nieprawda. Nie odprowadzacie składek zdrowotnych ani ZUS. Dług ZUS przekroczył dawno 2 mln zł. Tylko wasze układy polityczne mają taką wartość że WAS jeszcze nie zamknęli i nie mydlcie oczu ludziom. Młody Zarębski nawet musiał zamknąć swoje stacje benzynowe bo nie zapłacił za paliwo rafineriom. Wiesz jak to się nazywa [usunięte przez moderatora]. I nie dąż do tego żeby się z tobą spotykać. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce Ciebie widzieć to już lepiej z mafią na mieście załatwiać sprawy, mają przynajmniej jakiś kodeks , a ty uważasz swoich pracowników jak podludzi i jak kogoś masz zatrudnionego to uważasz że można mu [usunięte przez moderatora] na głowę. nie masz w swojej firmie nic do zaoferowania pracownikom oprócz poniżania i ubliżania. Swojego zachowania już nie zmienisz taki masz charakter. PRZESTRZEGAM WSZYSKICH PRZED WAMI - już lepiej jeść kartofle pod mostem niż u Ciebie pracować. [usunięte przez moderatora] sam dobrze wiesz że mało która firma do tobie cokolwiek na pr
Samek 2011-05-26 02:35:13
Jakie to jest płytkie podszywanie się pod jakiegoś człowieka, i zapytanie że firma Lonza jest fajna a ludzie na poziomie. W tej firmie nic nie jest fajne, uciekłam stamtąd .... wreszcie mogę odetchnąć, to jak zły sen. i tyle w temacie ....
ktosiek 2011-05-27 02:10:07
Mam pytanie, czytając całe forum. Czym wcześniej zajmował się [usunięte przez moderatora] w Nacie, zanim został dyrektorem generalnym?
Niclodeon 2011-05-27 03:14:55
[usunięte przez moderatora] po co ty chcesz z byłymi pracownikami się spotykać, ha -ha nikt nie chce ciebie oglądać , przyjdziesz sam, czy z prawnikami albo nie daj Boże z karkami aby oklepać i dobić tych ludzi , czy jak bo nie rozumiem.Co ty chcesz wyjaśniać. Jak ktoś nie ma wiedzy to się u ciebie zatrudnia , i tu na drugi dzień zaczyna się jazda i gość stwierdza że trafił w bagno , po 3 miesiącach sam odchodzi. Zabacz jak wygląda twoja firma od środka , gorzej jak na zewnątrz, nie ma nawet porządnych mebli , samochodów , środków do produkcji , wszystko stare i zniszczone zaniedbane. Nawet budynki z zewnątrz to stan opłakany.... ale parkingi są dla chołoty na górze a dlarodzinki przy samym wejściu , żebyście się broń Boże nie zmęczyli chodzić. Przestrzegam wszystkich ta firma nic nie oferuje poza wyzyskiem , wrzaskiem sapiącego Sebastianka, brakiem wypłat w terminie . ZUS-u nie płacą już dawno , wystarczy się przejechać do oddziału ZUS-u i zapytać czy są płatności z tej firmy . Odpowiedz - nie płac
1
Ania 2011-05-27 04:47:05
Lonza w Gdańsku - ściany brudne , tynk odpada od ścian, brudna stołówka z której nikt nie korzysta , wszystko się lepi od brudu, brak szyldu jakiegokolwiek , nawet jak się przejeżdza to nie wiadomo co to za baraki. Najlepsza jest pani [usunięte przez moderatora] - kadrowa. absolutny hit- brak wiedzy jakiejkolwiek i powinna być dawno na emeryturze. - chociaż uwaga jest najmądrzejsza z nich wszystkich. Firma albo to co ją udaje, powinna dawno iść do " piachu". Hitem jest to że to jeszcze jakoś funkcjonuje na oparach. Też nie polecam tej firmy nikomu. bywały okresy że nie płacili przez pół roku pensji.Pozdrawiam była księgowa. Młody prezio uważa się faktycznie za wielkiego pana. a co on ma te 4 obrabiarki za 50 tys ze złomu i parę starych tokarek . ale biedny uważa że ma wielką firmę. Faktycznie wszystko leasing. Jak tam pracowałam tio musiałąm co chwilę odbierać telefony od kontrachentów którym nie zapłacił, horror co się człowiek musiał nasłuchać. Odeszłam bo nie zapłacił mi 2 pensji. Okropna rodzinka z [usunięte przez moderatora]
1
jack 2011-05-29 23:56:51
Pani [usunięte przez moderatora] jest jeszcze najbardziej normalną osobą wśród ich wszystkich, po tylu latach pracy dla [usunięte przez moderatora] i tak nieźle się trzyma. Musi być na prawdę silną kobietą,że to wszystko jakoś wytrzymuje.Nie pracuje tam już prawie 1,5roku ale za każdym razem kiedy przejeżdzam koło budynków Lonzy nawet nie chce mi sie patrzeć w ich stronę. Odradzam pracę w tej firmie, szkoda nerwów, czasu, zdrowia. Na swojej reklamie mają małpę z butelką wody (pomysł adekwatny do politytki firmy) i wszystko na temat.
anonim 2011-06-01 15:04:15
w - 2011-05-11 14:32:37

)))) następny udaje pracownika, z jednym się zgodzę,żeby tam pracować trzeba byc nie bywale odporny psychicznie, i jak plują krzyczeć ,że to deszczyk pada..)))

Widać, że reprezentujesz dość niski poziom społeczny. Żyjesz w świadomości, że wszyscy oszukują i kantują. Napisałam prawdę i za nikogo się nie podszywam
1
)) 2011-06-02 14:35:37
niski poziom społeczny? [usunięte przez moderatora] teraz to wymyśliłeś... )))starasz się ale nie w tym kierunku))), mimo wszystko powodzenia chłopaku
Marzena 2011-06-06 02:42:19
Pan [usunięte przez moderatora] to lokalny kacyk , niestety bieda u nich aż piszczy , wystarczy popatrzeć na zakład.......... też nie polecam tej firmy, jest tak jak opisujecie , trzymać się z daleka od tej rodzinki,
anonim 2011-06-14 03:41:34
Wieś i tyle w temacie
Samar 2011-06-30 01:33:57
... mania wielkopaństa, na zakładzie jest brudno, zatrudnieni ludzie którzy sa niepotrzebni , ( np, pani od kwatków, 3 sekretarki ), brakuje kasy na wypłaty, wypłaty nie w terminie , brak płaconych skałdek ZUS i zdrowotnych [ PRAWDA NAJCZERSZA ], megalomaństwo, a prawda .... firma to może 10 lat temu to było coś, teraz to dno, Chcecie żyć bezstresowo to omijajcie szerokim łukiem, bardzo duża rotacja pracowników, 3 miesiące i koniec pracy bo albo się nie podobają albo ludzie mają przebłysk na oczach i sami odchodzą , bałagan w księgowości , w rzeczywistości to 8 albo i więcej spółek , Lonza-Nata, Nata Sp.z o.o. , Nata s.c., Lonza s.c, generalnie nazwy podobne tylko inne podmioty , sami właściciele nie łapią tego chyba już sami, -reasumując to przekrętasy i cwaniaki , pracownik to żeby najlepiej za darmo robił i się cieszył że wogóle może tam być, nie ma pieniędzy na podstawowe narzędzia pracy, najlepiej ze swoimi jeszcze przychodzić, brr na samo wspomnienie [ NATA to taki [usunięte przez moderatora] ] s
pt 2011-07-06 06:01:54
Jeżeli jest prawdą,że niejaki [usunięte przez moderatora] jest dyrektorem w tej firmie i wypisuje te nieskładnie bzdury o spotkaniach z byłymi pracownikami to tylko i wyłącznie świadczy to o rzeczywistym bardzo złym zarządzaniu w tej firmie. Takie wpisy kwalifikują go na sfrustrowanego paletowego a nie człowieka na stanowisku kierowniczym.
1
pn 2011-07-12 01:42:12
Uśmiałam się. Pan [usunięte przez moderatora] chce się spotykać z byłymi pracownikami i co dalej, chce ich pobić czy przekonywać że jest ok. Samo w sobie to założenie spotkań to już świadczy o bardzo niskim poziomie tego człowieka. Też dorzucam od siebie. Pracując tam straciłam czas i nerwy. faktycznie zarząd to wielkopaństwo, a brak umiejętności zarządzania wychodzi na każdym kroku. Najlepiej jakby ludzie za darmo pracowali i kłaniali się wielmożnościom w pas jeszcze. Stanowczo odradzam tam podejmowanie pracy
2
driver 2011-08-12 12:34:14
ta firma to pomyłka wszystko tylko ty winien bo kierowca a przedstawiciele to bogowie im wolno a my nawet ciuszków nie mamy ale za ich błędy sie tłumaczyć to tzeba bo to nie zamówione to dopisali nic tylko dostawcy winni. Zmienić tam system a firma stanie na nogi
JAN 2011-08-28 16:41:10
Szanowny Panie [usunięte przez moderatora], sądzę że brak ogłady zarówno w biznesie jak też w życiu osobistym to domena rodziny Zarębskich. Niestety czytając wszystkie wypowiedzi, przypuszczam że cecha ta skutecznie przeniosła się także na Pana. Stwierdzenia lub też deklaracje dot. wyniesionych z domu rodziców wartościach to pustosłowie niosące nikły pierwiastek prawdy. Przypuszczam jedynie, że skoro usidlono Pana tymi bredniami sam jest Pan wart tej rodziny. Zaznaczam moja wypowiedź dotyczy firmy Lonza - Nata bowiem ilustruje poziom etyczny opisanej wyżej rodziny.
kaz 2011-09-12 00:26:24
[usunięte przez moderatora] tutaj próbka działalności biznesowej młodego prezia, a właściwie co z takiej działalności zostało....
w 2012-01-26 11:19:42
nie polecam, gorszych warunków pracy nigdzie chyba juz nie ma.
Byly pracownik 2012-05-11 20:13:05
Widze ze moj byly pracodawca ma niezly fun club.
Ja tez tam zmarnowalem pare lat . Takiego upokorzenia jak tam ,Ani wczesnie ani pozniej nie przezylem.
wiadoma 2012-06-16 17:31:15
Wszyscy dookoła wiedzą, że Zarębscy to [usunięte przez moderatora]. Zatrudniają niepełnosprawnych aby mieć ulgi a sami nic nie robią. Co do finansów pożal się Panie Boże jak oni mają płacić to koniec świata ale jak ktoś im to dzwonią zanim się jeszcze termin płatności nie skończył.Byłam świadkiem jak pani z biura dzwoniła żebrać o pieniądze.Sama prawda co ludzie piszą o tej firmie! Pracowałam ale krótko stad wiem co tam się działo.
xxx 2012-06-27 14:40:29
[usunięte przez moderatora] jak ich mało!!! Nie płacą w terminie wynagrodzenia.Za soboty i niedziele za maj do teraz nie zapłacili.I to jest SZCZYT SEZONU a oni nie mają kasy.Zatrudnili jakiegoś Pana ŚWIECĘ buduje nową linię produkcyjną ze starego złomu i reanimuje stare maszyny,chyba jakiś fanatyk starych maszyn, a i tak nie ma co robić na jednej lini. PORAŻKA NIE POLECAM!!! Zatrudniają ludzi na sezon z DERYLIUM ALKOHOLOWYM tak śmierdzi alkoholem że nie idzie wysiedzieć obok takiej osoby.JEDYNY normalny to kierownik [usunięte przez moderatora] fakt że krzyczy na ludzi ale nie kłamie i nie ściemnia jak inni.
darek 2012-07-11 12:14:43
NIE WIDZIAŁEM WIĘKSZEGO [usunięte przez moderatora]!!! JAK MNIE ZWALNIALI TO AKURAT KOŃCZYŁEM ZMIANĘ.NIKT NIC NIE POWIEDZIAŁ TYLKO DALI ZWOLNIENIE I OD RAZU WYPROWADZILI ABY LUDZIE NIE WIDZIELI JAK W [usunięte przez moderatora]
qaq 2012-08-15 13:28:12
[usunięte przez moderatora] to najpożądniejszy człowiek z tej bandy [usunięte przez moderatora]
anonim 2012-09-27 22:18:41
totalne bzdury piszesz!!!!!!!!!!!!
To jest totalna padaka a nie firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i banda [usunięte przez moderatora]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2012-09-27 22:26:12
Zgadzam się ze kierownik [usunięte przez moderatora] jest najlepszy z nich wszystkich!!!
Z nim najlepiej się idzie dogadać.
Ekwador 2012-10-01 02:03:26
Pierdoły piszesz i gadasz(MEGA GŁÓPSTWA)!!!!!!!
1
Ekwador 2012-10-01 02:44:56
Ta cała linia\\\\\\\'\\\\\\\'\\\\\\\'5\\\\\\\"chwilę czasu chodziła a teraz stoi jak zaklęta.Bo jest \\\\\\\"zbudowana\\\\\\\"oparta na starych złomach np. jak ta pakowarka zgrzewek......
Ta firma nic an nic nie myśli..Żeby wzięli posprzedawali te wszystkie złomy co się wałęsają koło\\\\\\\"PAROSA\\\\\\\" to by też dosyć na tym zarobiła.
Być może nawet tego tałzena by za to dało..... A auta np. te dostawcze to coraz gorzej funkcjonują chodzi o ciężarówki np. DAF ha96vitp... A jeśli chodzi o kierownika produkcji Piotra Cieślę to jedynie on i tylko on jest najbardziej w porządku i rozsądnym człowiekiem w całej tej firmie.To fakt że cię czasem ochrzani(okrzyczy)ale i tak najlepiej to tylko z nim się idzie dogadać.. POZDRO : EKWADOR.
kasia 2013-01-04 08:56:11
znowu ktoś z właścicieli zakłada nowe wątki i chwali pracę w tej fabryce... qpa śmiechu z przewagą qpy.
janusz 2013-12-03 18:24:09
Witam, jak to jest mozliwe, ze ta firma tak slabo stoi finansowo. Przeciez maja duze kontrakty. Ktos sie orientuje z kim wspolpracuja?
klaun 2014-05-28 20:55:48
cieszko sie pracuje ale jest super. polecam.
błazen 2014-05-31 16:57:02
cieszko sie pracuje ale za darmo. doslownie. (usunięte przez administratora)
klaun 2014-06-01 19:58:21
my za darmo nie pracujemy, jest pieniadzie.
DUPA 2014-11-06 13:15:06
Ta firma krzak powinna sie nazywac bo to co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie
pojecie. Syf i malaria to raz,hale w totalnej rozsypce oparte na starych zlomach
to dwa,na ternie firmy syf jakby tam tornado przeszlo to trzy,a ich auta dostawcze typu DAF,MITSUBISHI po naszemu misiek czy tam SCANIA to sa totalne
jezdzace na ostatnim wydechu zlomy. Tylko wspolczuc kierowca i pomocnika.
Ogulnie nie polecam tej firmy typu krzak wrecz odradzam.
EKWADOR CYPR.
tomek 2015-02-12 16:08:37
no tak, z tego co się orientuję to można u nich dobrze zarobić i firma też rekrutuje albo przynajmniej jeszcze niedawno rekrutowała na stanowsika taśmowe...tylko pytanie jeszcze czy oni mają takie dobre wypłaty czy jak to działa? bo konkurencja jest spora, a jednak wydaje mi się,ze lonza jest w czołówce.
ekwador cypr 2015-12-23 05:09:56
na poczatek moze dostaniesz ze 3 do 5 stow
a pozniej 1200 i nic wiecej i beda cie mormalnie gonic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak psa.
ja tam pracowalem prawie 5 lat.
EKWADOR 2015-12-23 05:21:01
przez ta bande oszolomow mam problemy z kregoslupem.
nie polecam. nic nowego bedzie tak>przyjma cie to przez jakis rok beda cie normalnie traktowac ale pozniej jak zobacza ze sie wprawisz to podkreca ci tempo maszyny to jest tasmy itp miedzy innymi ciebie.
praca na trzy zmiany 1 od 07 do 15 > 2 od 15 do 23 a 3 od 23 do 07 rano.
Nie polecam.
EKWADOR i EKWADOR CYPR
EKWADOR CYPR 2015-12-23 05:29:25
jak masz swoj samochod to spoko.. ale niekturzy maja do dyspozycji tylko AUTOBUSY.
EKWADOR CYPR
Prawda 2016-01-25 19:46:21
Zdecydujcie się o której firmie piszecie;) Lonza-Nata z siedzibą w Borkowie, kiedyś prężna firma, teraz hmm raczej nie prężna. Atmosfera w zakładzie skandaliczna. Trzeba mieć naprawdę mocną psychikę, żeby wytrzymać w tym zakładzie. Współczuję tym w biurach, którzy mają styczność z prezesostwem. Starsi ludzie, choć wyglądają dobrze, ale powinni już bawić wnuki, a nie poniżać i oszukiwać ludzi! Wypłaty z reguły są w terminie, czasami zdarzały się obsuwy o dwa dni. Wiem, że niektórzy dostawali później, więc jest w tym część prawdy, że nie są na czas. Widziałem znowu jakieś ogłoszenia, dobrze, że do mnie nie dzwonili bo bym tam nie wrócił za żadne skarby świata. Poniżanie i gnojenie ludzi to codzienność w tej firmie. Nie polecam absolutnie nikomu!
3
Znowu 2016-01-27 23:34:21
zatrudniają. Ktoś się orientuje jak teraz wygląda u nich praca?
Igor 2016-05-15 11:46:45
@lol to jest najważniejsze. Jeśli wszystkim zależy tak samo mocno na dobrej atmosferze, to taka ona właśnie będzie. :)
Zostaw swoją opinię o Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski