Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski

Gdańsk

Opinie o Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski

wiki 2011-02-11 00:33
Człowieku, jak chcesz byc pomiatanym jak niewolnik, zarabiac grosze, niewypłacane na czas, być osobą do bicia przez sfrustrowanego młodego prezia, wysłuchiuwac jego chamskich krzyków. To idź. Ale tak poważnie nie ma gorszego pracodawcy na pomorzu, zapomnij o nich. Po uszy toną w długach i niezapłaconych zobowiązaniach,
Rafał 2011-02-17 13:11
Firma kiepska, ledwo sobie radzą, nie wiadomo jak długo pociągną na kredytach i z komornikiem na plecach a wszystko odbija się na relacjach wewnątrz firmy, właściciele traktują pracowników jak treserzy małpy w cyrku, krzyki, wyzwiska, tylko bata brakuje. Nikomu nie polecam tej firmy, słabo z wypłatami i atmosfera przerażająco stresująca. Odradzam.
bogo 2011-02-18 11:38
To się zdecyduj czy polecasz firmę czy pytasz jak tam jest....bo się gubisz dareczku..;)
Sebastian, ten pupilek Natalii 2011-03-31 03:54
Dzięki Bogu, że istnieje internet bo tacy prości i mali \"ktosie\" jak m. in. \"rytol\" i \"fart\" mają miejsce, w którym mogą się spełniać... I podejrzewam, że jest to jedyne takie miejsce! Zapraszam do mnie lub w inne wskazane miejsce. Możemy pogadać o naszych umiejętnościach i doświadczeniach no i może sobie coś wyjaśnić! No ale przecież Was pewno na to nie stać \"ktosie\"... Serdecznie pozdrawiam.
Sebastian, ten pupilek Natalii 2011-03-31 06:21
Magdo, czy kimkolwiek jesteś... Prawda, jeżeli jest prawdą i do tego słuszną to chyba nie boli, myśląc oczywiście w kategoriach w oparciu, o które toczy się właśnie ta dyskusja. Pozwala jedynie poprawiać swoje dotychczasowe postępowanie. Nikt nie jest doskonały... Ale o czym my tu mówimy. Aby mówić prawdę trzeba mieć przysłowiowe j..a a nie tchórzliwie chować się za nic nieznaczącym \"nickiem\" i obraźliwie \"jechać\" na innych! I osobiście nie wydaje mi się aby do tego służyło medium jakim jest Internet. Jeszcze raz zapraszam na spotkanie... Chętnie wysłucham osobiście tego co miał/abyś do powiedzenia... Pozdrawiam
anonim 2011-05-09 15:52
Nie rozumiem was. Narzekacie na Natę a nic więcej nie zarabiacie nigdzie inndziej. Nie wciskajcie tu kitów, że nie wiadomo ile więcej zarabiacie i wogóle. Wszędzie coś jest nie tak. Po prostu jesteście zbyt słabi psychicznie, żeby to znieść. Osobiście pracuje mi się tutaj bardzo dobrze i nie zamierzam zmieniać pracy mimo tego, że dojazdy zajmują mi trochę czasu. Jakie opóźnione wypłaty? Ja mam zawsze na czas. Owszem zgodzę się, że są pracownicy z którymi się ciężko współpracuje, lecz są też tacy którzy naprawdę poważnie podchodzą do pracy. Nie będę tu wymieniała kto i w której części zakładu pracuje bo nie chce nikogo faworyzować. Nie wiem uczepiliście się pana [usunięte przez moderatora]. Osobiście nie mam z nim styczności, raz tylko z nim rozmawiałam i wydał mi się miły.
anonim 2011-06-01 15:04
w - 2011-05-11 14:32:37

)))) następny udaje pracownika, z jednym się zgodzę,żeby tam pracować trzeba byc nie bywale odporny psychicznie, i jak plują krzyczeć ,że to deszczyk pada..)))

Widać, że reprezentujesz dość niski poziom społeczny. Żyjesz w świadomości, że wszyscy oszukują i kantują. Napisałam prawdę i za nikogo się nie podszywam
1
)) 2011-06-02 14:35
niski poziom społeczny? [usunięte przez moderatora] teraz to wymyśliłeś... )))starasz się ale nie w tym kierunku))), mimo wszystko powodzenia chłopaku
qaq 2012-08-15 13:28
[usunięte przez moderatora] to najpożądniejszy człowiek z tej bandy [usunięte przez moderatora]
anonim 2012-09-27 22:26
Zgadzam się ze kierownik [usunięte przez moderatora] jest najlepszy z nich wszystkich!!!
Z nim najlepiej się idzie dogadać.
Ekwador 2012-10-01 02:03
Pierdoły piszesz i gadasz(MEGA GŁÓPSTWA)!!!!!!!
1
Ekwador 2012-10-01 02:44
Ta cała linia\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'5\\\\\\\\\\\\\\\"chwilę czasu chodziła a teraz stoi jak zaklęta.Bo jest \\\\\\\\\\\\\\\"zbudowana\\\\\\\\\\\\\\\"oparta na starych złomach np. jak ta pakowarka zgrzewek......
Ta firma nic an nic nie myśli..Żeby wzięli posprzedawali te wszystkie złomy co się wałęsają koło\\\\\\\\\\\\\\\"PAROSA\\\\\\\\\\\\\\\" to by też dosyć na tym zarobiła.
Być może nawet tego tałzena by za to dało..... A auta np. te dostawcze to coraz gorzej funkcjonują chodzi o ciężarówki np. DAF ha96vitp... A jeśli chodzi o kierownika produkcji Piotra Cieślę to jedynie on i tylko on jest najbardziej w porządku i rozsądnym człowiekiem w całej tej firmie.To fakt że cię czasem ochrzani(okrzyczy)ale i tak najlepiej to tylko z nim się idzie dogadać.. POZDRO : EKWADOR.
kasia 2013-01-04 08:56
znowu ktoś z właścicieli zakłada nowe wątki i chwali pracę w tej fabryce... qpa śmiechu z przewagą qpy.
janusz 2013-12-03 18:24
Witam, jak to jest mozliwe, ze ta firma tak slabo stoi finansowo. Przeciez maja duze kontrakty. Ktos sie orientuje z kim wspolpracuja?
klaun 2014-05-28 20:55
cieszko sie pracuje ale jest super. polecam.
błazen 2014-05-31 16:57
cieszko sie pracuje ale za darmo. doslownie. (usunięte przez administratora)
klaun 2014-06-01 19:58
my za darmo nie pracujemy, jest pieniadzie.
tomek 2015-02-12 16:08
no tak, z tego co się orientuję to można u nich dobrze zarobić i firma też rekrutuje albo przynajmniej jeszcze niedawno rekrutowała na stanowsika taśmowe...tylko pytanie jeszcze czy oni mają takie dobre wypłaty czy jak to działa? bo konkurencja jest spora, a jednak wydaje mi się,ze lonza jest w czołówce.
ekwador cypr 2015-12-23 05:09
na poczatek moze dostaniesz ze 3 do 5 stow
a pozniej 1200 i nic wiecej i beda cie mormalnie gonic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak psa.
ja tam pracowalem prawie 5 lat.
Znowu 2016-01-27 23:34
zatrudniają. Ktoś się orientuje jak teraz wygląda u nich praca?
Igor 2016-05-15 11:46
@lol to jest najważniejsze. Jeśli wszystkim zależy tak samo mocno na dobrej atmosferze, to taka ona właśnie będzie. :)
Tadeusz 2017-01-05 11:29
Napisałem 2 posty, jeden to ogólny a drugi to odpowiedź do Magdy. Żadne nie pojawiły się na stronie.
CENZURA????
Ja nie chowam się za nick'ami, podpisuję się swoim imieniem a teren mojej pracy jako RKH nie pozostawia wątpliwości kim jestem.
Szkoda, że poprzednie moje opinie nie zostały opublikowane. Były rzetelne, merytoryczne i uczciwe.
Tadeusz
4
Paulina 2017-03-10 11:57
Czy pracownicy mają otwartą ścieżkę kariery w firmie?
Xxx 2017-03-24 13:02
Nie ma czegos takiego jak otwarta scieżka kariery. Nowy pracownik dostanie tyle co stary. Im więcej pracujesz tym mniej dostajesz a potem robią z Ciebie kozła ofiarnego. Jest to przykre, że sie starasz a nikt tego nie docenia. Kasa słaba, gdyby chociaż normalnie płacili było by ok. Przyklad. Pomocnik kierowcy nabiega sie jak głupi osioł z tymi zgrzewkami ile dostaje za to? Na trojke dzieci z rzadowego programu. Prosze ocencie to sami. Polityka w firmie totalnie bezsensowna. Zamiast dać ludziom normalne pieniądze to zatrudniaja nowych a starzy pracownicy (ze stazem powyzej 5 lat) odchodza. W biurach zostalo coraz mniej. Niestety lata 90 minęły ludzie za pół darmo nie chcą pracować więc przekłada sie to na podejscie do pracy. Firma potencjał, lecz na wyzysku ktory skutkuje niezadowoleniem pracownika nic nie osiagniemy. Gdy właściciele zrozumieją że lepiej doceniać starych pracowników będzie lepiej. Nastąpi to pewnie dopiero po zmianie zarządu, lecz raczej nie prędko. Z tego co pamiętam w zeszlym roku Państwo Prezesostwo miało się całkiem dobrze. Daj im boże zdrowia jak najdłużej. Moja opinia jest w pełni obiektywna, gdyż pracowałem w tej firmie i mnie osobiście dotknelo to co napisałem. Gdybym dostał odpowiednio zapłacone za swoją pracę nie odszedł bym tylko dalej się rozwijał, a tak rozwijam się ale w innej firmie.
4
Paulina 2017-03-27 11:38
@Xxx, dziękuję. A jakie są pozytywne aspekty pracy?
Xxd 2017-03-27 21:14
Zależy o jaki stanowisko pracy chodzi. Domyślam się, że chodzi o pracę biurową. Jeśli o to chodzi, może jakieś są. Niestety ja ich nie zauważyłem.
Ktoś 2017-04-05 13:46
Opinia, jest jaka jest. Wiadomo jak jest. Z mojej strony też była przyjemność zahaczyć tą firmę i nie mam najlepszego zdania, gdyż w rzeczywistości, jest tak że: szukają jeleni, by wydoić z ulg PFRON które w/g ustawy przysługują na pracownika a potem wypad, jak coś się nie podoba. Potrzebują pracowników, ale przyjmują raczej nowych tylko i kobiety ( czasami z powtórki) ponieważ nożna takiego pracownika przystopować. Ponadto, jest: pijaństwo i mobing na terenie zakładu a kierownictwo trzyma takich pracowników tylko dla tego że: są wydajni i cicho siedzą.
1
Paulina 2017-05-16 15:17
@Xxd według Ciebie w pracy biurowej nie ma żadnych pozytywnych stron. Dlaczego tak uważasz? Jakie w takim razie zmiany byś wprowadził? Czekamy na Twoją opinię.
Zostaw swoją opinię o Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lonza-Nata Sp.j. Teresa Zarębska Waldemar Michałowski