brak logo

Unipharm Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Unipharm Sp. z o.o.

milamila 2012-08-07 18:18
Fajna mała wręcz rodzinna firma - idealna dla młodego przedstawiciela który chce się czegoś nauczyć i wdrożyć, choć są tam też osoby które pracują od kilkudziesięciu lat. Ja polecam.
3
rep 2013-03-10 14:19
Ja też pracuję w Unipharm i uważam że jest normalnie i dużo lepiej niż w większości firm teraz. A nie jest to moja pierwsza praca jako Repa. Podobnie jak na rynku, 8 wizyt do lekarzy i 5 aptek. Łatwo nie jest, ale dużo lepiej niż w generykami, albo drogimi "oryginałami". Trzeba robić swoje i tyle. Przynajmniej nie ma ryzyka redukcji.
1
repka 2013-03-25 13:59
Ja tez pracuje w Unipharm i uważam, że negatywne opinie są mocno przesadzone. Jest tak jak wszędzie - ciężko, ale jak robisz swoje to jestes bezpieczny. Wiadomo, jak coś komus nie podpasuje, to mogą Cie zwolnić, ale to tak samo jak wszędzie. Nigdzie nikt nie da Ci pewności na pewna pracę. Tu przynajmniej nie ma korporacyjnych wymogów i atmosfera jest mimo wszystko rodzinna.
1
beti 2013-05-24 00:00
zgadzam sie z poprzedniczką koleżanka tam pracowała i opowiadała co się działo na wyjazdach firmowych ,o najaranych śliniących się kierownikach nie polecam jednym słowem . Firma na przeczekanie w dalszej karierze jak najbardziej na stale zdecydowanie nie .
1
Darek 2013-12-04 19:23
Nie polecam. GPS.Traper.Nie dla ludzi kreatywnych, tylko grzecznie wykonujących rozkazy.
Kandydat 2014-01-03 10:39
Witam co do firmy to niby amerykański koncern ale na rozmowie kwota 3000zł na rękę dla doświadczonego REPa, wstrząsnęła rekrutującym choć sam zapowiadał że jak chcesz odnieść sukces to 10h w polu to standard czyli 14,20/h. Sama rozmowa to same ogólniki - promowanie suplementów, wizyt 8 lekarskich 5 aptecznych auta fordy focusy bądz KIA. Darmowe 600km na miesiąc potem tankujesz za swoje.
Moja opinia to - szkoda czasu.
2
pracownica 2014-01-09 13:21
nie polecam tej firmy , imprezy , szkolenia mocno zakrapiane %% zero wiedzy , kierownicy wykozytuja swoje stanowisko nie tylko do celów słuzbowych , nie polecam , ogolnie slaba firma duzo pracowac najlepiej za darmo
2
lilka 2014-01-24 12:01
A jaka jest kasa dla przedstawiciela z długoletnim doświadczeniem? Na mazowieckie normalni regionalni?
kris 2014-02-13 18:47
Witam
Ja dziś byłem na rozmowie w krakowie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Nie bede pisał o szczegółach napiszę jedynie ,że nie spotkałem sie jeszcze na żadnej rozmowie z takim profesjonalnym podejściem.
3
jola lojalna 2014-07-01 22:22
Szukam ludzi z rekrutacji do firmy Unipharm na teren Radomia, Puław, Garwolina.
Bylam na rekrutacji miesiąc temu, dostałam informację, że przechodzę do 2 etapu i do tej pory nie mam odpowiedzi co z dalszym etapem rekrutacji. wiem, że nadal nie zatrudnili nikogo. Ktoś coś wie dlaczego to tak długo trwa?
gorek 2014-09-24 08:04
Powiem tak, szkoda czasu.
Rozmowy faktycznie bardzo pozytywnie nastawiają.. :) trzeba tylko dodać, że masz robić o kilka wizyt aptecznych dziennie więcej niż jest założone za założone jest 5 plus medyczne... no i oczywiście kasa... :)
jak ktoś nie ma doświadczenia i pracy bardzo długo..albo chce(o dziwo!! ) zmienić branżę na farmaceutyczną i zdobyć doświadczenie to może... ale również nie polecam..może się tylko zrazić, nic więcej..nie warto dla 2,5 tyś...na prawdę...
Jak myślicie dlaczego po raz kolejny pojawia się ogłoszenie o prace... :)
1
jola lojalna 2014-10-04 10:55
Podobno nie zatrudnili do teraz nikogo na ten teren. I wczoraj pokazało się ogłoszenie na pracuj.pl czyli dalej szukają. I co? Znowu szopka z rekrutacją? Ja już w tym uczestniczyłam, chyba szkoda czasu.
Anonim 2015-01-24 11:37
Same gnioty, które nie wypisze lekarz. nie warto!
2
pl 2015-03-28 12:06
był ktoś wczoraj na rekrutacji w Krk?
Pracownik 2015-06-19 22:43
zamordyzm. Najważniejszy jest traper. Paranoja!! Nie znam firmy , która taki kładzie nacisk na traperach. Zero szkoleń...w tej firmie się nie rozwiniesz. Odradzam osobom z doświadczeniem. Duża rotacja przedstawicieli; normalni uciekają, resztę zwalniają za słabą zapamiętywalność!
8
Dane aktualne 2016-07-29 21:49
Firma od 3 lat jest liderem wzrostu w całej branży, najlepsza dynamika. Czołowe pozycje. Preparaty bardzo dobrej jakości, marki znane i reklamowane, liderzy w swoich kategoriach. Promocja do lekarzy specjalistów - rekomendacje.
Zupełnie inna firma niż 5lat temu i wcześniej. Ogólnie nic że starych czasów nie zostało. Nie kierować się opiniami i legendami sprzed lat. Super atmosfera i ludzie, rodzinna firma żadne korpo. Pracy dużo, ale gdzie jej nie ma. Czy warto aplikować? TAK!
4
ROZCZAROWANA 2016-08-31 02:08
I co myślicie o ostatniej cyklówce? Zaskoczeni?
15
jujk 2016-09-04 20:04
To skoro jest dwuskładnikowe wynagrodzenie @bye to nie jest tak źle, bo dorzucają do tego odpowiednie premie.
xxx666 2016-12-01 13:53
"jujk" co do premii to bym nie liczył są uznaniowe i szanowny pan dr bardzo chętnie zabiera, nigdy nie dostaniesz zasad na papierze jedynie na cyklówkach są ładnie prezentowane minimalna 1000 max 10000 :)))) ale w momencie wypłaty pojawia się TRAPER lekarski oraz apteczny i po premii.
5
zaproszony i zniesmaczony 2017-01-27 15:35
byłem na rozmowie, masakra!!!

Wymogi z kosmosu a pieniadze 2800 na rękę. Jeszcze ten (grubas) wyskakuje z pytaniami od czapy...pytam się ludzie, czy naprawde musicie traktować osóby biorące udział w rekrutacji jak debili?! Wstyd!

Pytania zadawane copy- paste ze stron www.. - przecież zapraszacie ludzi po studiach.

Jeśli tam pracują takie bystrzachy to nic z tej (h)-amerykańskiej rodzinnej firmy nie będzię. Poza tym odniosłem wrażenie że musieli zrobić rekrutacje a tak naprawde miejsce jest już obstawione.
6
gosc 2017-02-08 22:35
jak można tak kłamać publicznie?
nie rozumiem takich ludzi
Yyy 2017-02-09 22:19
Co masz na myśli @pracownik?
Były 2017-03-10 19:12
Unipharm??? Chamy i wiesniacy którym słoma z butów wystaje.
A ten cały generalny prawdopodobnie skończy tak jak w Berlin-Chemie.
ja sam odszedłem i jestem przeszczęśliwy, mam juz inną prace dzięki Bogu i wreszcie normalnego Pracodawcę- pracodawce który szanuje swoich pracownikow, pracodawcę któremu nie obce jest słowo empatia, żeby było jasne w Uni -nie mogłem nawet o tym marzyć!!!
Ludzie, omijajcie szerokim łukiem.
3
Zażenowana 2017-03-11 07:58
Traper traper traper- tak mogę nazwać firmę Unipharm!!! Tu nawet wyniki IMS nie są juz ważne bo jesli traper nie bedzie na wystarczającym poziomie to i dobre IMS-y nawet na poziomie 130% ci nie pomogą.
Chora firma z chorymi zarządzającymi.
Tak na marginesie, ogłoszenie o prace na mazowieckie/Warszawa cały czas wisi na pracuj pl a do pracy wrócił pracownik który pracował przed tym na tym terenie więc jednym słowem ogłoszenie mozna nazwać fikcją!!!
Paranoja, szukam intensywnie pracy i przy pierwszej okazji sie zwijam!
2
Obserwator 2017-04-04 09:45
I jak tam na cyklówce w Łodzi - drętwo???
Czarna jeszcze ma słowo głosu?...
Podziało sie w Uni., będzie jeszcze gorzej... pracownicy wreszcie zaczęli domagać się swoich praw i należytego traktowania!. Sami odchodzą i to jest dowód na to że "wielki ignorant" zatrzęsie portkami, bolesne doświadczenie z Berlin Ch.niczego nie nauczyło. Ludzie juz nie chcą pracować dla tej firmy, nawet nowozatrudnieni bo krótkiej obserwacji odchodzą...
4
W środku cyrku 2017-04-04 09:49
To prawda, jest tu nie ciekawie
3
Obserwator 2017-04-12 13:31
Hej ludziska! Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie że "słynny" ostatnimi czasy medialnie misiewicz i ASM - MGr mają tego samego ojca ;-/ ? Niesamowite podobieństwo
3
Aplikujący 2017-04-14 09:58
Ja miałem rekrutacje w Wa-wie na teren wawa Mokotów i był tam taki duuuży facet i ciemna z grzywką całkowicie aseksualna babka, ten duży prawie nic sie nie odzywał chociaż ponoć to on szukał osoby do swojego zespołu a ta aseksualna zadawała pytania typu: "co Pan zrobi jesli jedzie Pan do Grójca na wizyty i nagle dostanie Pan telefon od profesora który potrzebuje natychmiastowej pomocy?" Moja odpowiedz była następująca: odwołam wizyty i pojadę do profesora ugasić "pożar". Na co aseksualna mówi: dziwna odpowiedz, jeszcze żaden kandydat nam tak nie odpowiedział...
Żałosne spotkanie a pomijam juz fakt że pytanie powyżej niczego nie wnosiło do rozmowy. Poza tym wynagrodzenie które mi zaproponowano to 2.800 zł netto!

Ci ludzie chyba gazet nie czytają i nie wiedzą co sie dzieje na rynku pracy!

Tak dla formalności to dla przykładu dostalem prace w innej firmie farmaceutycznej za 4.500 tys netto tzn.na rękę i tu widać dojrzałość firmy i szacunek dla pracownika.

Pamiętajcie: z niewolnika nie ma pracownika!!!
2
Gość 2017-05-23 11:57
Chora firma i chore środowisko!!! Jedyna osoba która zachowuje sie na poziomie w tej firmie(mowię o kadrze kierowniczej) to kierownik Kuba!
Marcin-takie same dno jak i maluczki "wielki król i władca"o małym przyrodzeniu. Traktowanie ludzi w pracy zapewne wynika z tego że w życiu prywatnym są gnębieni i na kimś to trzeba odreagować a na kim innym jak nie na pracownikach?!
Firma ogranicza swoją działalność do minimum! Zwalniała, zwalnia i bedzie zwalniać ludzi pod pretekstem np.slabych wyników lub słabego trapera-żenua!!!
Ale czego mozna sie było spodziewać od kogoś kto nawet na siebie w lustrze nie może patrzeć?
3
aaajjjj 2017-05-23 18:34
Firma nie jest elastyczna, standardy ograniczają produktywność pracy poprzez wspomniane we wcześniejszym komentarzu scenariusze do wizyt u lekarzy oraz w aptekach. Ciągłe nadzorowanie pracy pod względem zgodności scenariusza, dorzucanie dodatkowych obowiązków nie ułatwia i nie motywuje pracy przedstawiciela "medycznego tylko na papierze". Mówię tylko na papierze, ponieważ oprócz codziennych prezentacji trzeba zadbać o zamówienia, z których jest się rozliczanym. Oczywiście na dokładkę liczy się traper... Szkoda, że tak postępują z pracownikami, bo ludzie naprawdę się starają, ale nie ogarniają tego chaosu...
3
Iza 2017-07-26 10:38
@aaajjjj - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudniania w Unipharm Sp. z o.o.? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy firma aktualnie poszukuje nowych pracowników? Te informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
TM 2017-08-04 17:47
Pracowałem w innych firmach i wiem jak wygląda praca w korporacji. To nie jest korporacja i naprawdę nie jest tak źle. Mam wrażenie, że najwięcej narzekają Ci którzy najmniej z siebie dają, a ciągle im się coś należ. Owszem, są rzeczy które można poprawić, ale trzeba je zgłaszać przełożonym.
6
Odpowiedz 2017-08-08 13:38
W takim "dnie" nie da sie pracować.! Od września 2016 góra okłamywała pracownikow o sprzedazy portfolia, sztucznie awansowała ludzi żeby po pół roku ich zwolnić pod pretekstem złych wyników! Pisma gwarantujące że nikt nie zostanie zwolniony i że firma sie rozwija i bedzie zatrudniać jeszcze więcej personelu sprzedażowego a tymczasem redukcja etatów od grudnia 2016 roku wyniosła 50%. Wole pracować w korporacji bo tam jesli są redukcje to odrazu grupowe i wszyscy dostają odprawy a w tej firmie "krzak" z "krzaczastym" dyrektorkiem oraz jego przydupasem doradcą wymyślali co raz to zmyslniejsze powody do wypowiedzenia umów pracownikom. Ta garstka kadry menedżerskiej która została prześciguje sie teraz kto głębiej w du..ę wejdzie "krzaczastemu" ale i na nich przyjdzie czas a najbardziej bedzie bolec tych, którzy najmniej sie tego spodziewają.
P.S. "Krzaczasty" gdzie nie pójdzie, wszędzie zostawia za sobą smród i pogorzelisko. W BC dużo mogą na ten temat powiedzieć!
1
Niepokorny 2017-08-23 16:58
No i stało sie!!! Zwabili nas do Warszawy żeby sie z nami pożegnać... szkoda że zabrakło odwagi na zwykle dziękuje...
1
jaa 2017-09-01 10:47
Ja jestem zadowolona. Pracowałam w kilku miejscach, więc mam porównanie i tutaj nie mam powodów, żeby narzekać. Jak dla mnie fajne doświadczenie.
1
Lolek 2017-09-04 08:52
spoko atmosfera i nie ma korpoklimatu a ze pracy jest troche to sie mozna duzo nauczyc no i normalnie zarobic
1
Iza 2017-09-05 14:05
@jaa @Lolek - a czy możecie napisać, co jest powodem Waszego pozytywnego nastawienia do firmy? @Lolek wspominasz o dobrej atmosferze - to bardzo dobrze, takie informacje są cenne dla forumowiczów poszukujących pracy. A jak oceniacie warunki zatrudnienia w firmie? Czy pracodawca oprócz podstawowego wynagrodzenia zapewnia dodatkowe benefity?
Lolek 2017-09-06 10:45
duze zmiany maja teraz a zachowali sie w porzadku. ja juz tutaj nie pracuje ale pozegnali mnie po ludzku i jak pytasz o benefity to wlasnie taki pozegnalny bo dostalem niezla odprawe. no i pracy nowej dlugo nie szukalem
1
Myślący 2017-09-07 13:20
Normalnie to 4900 brutto...jak mnie przyjmowali 3 lata temu to mówili ze jest to rodzinna firma a po pół roku okazało sie że pracuje w korporacji... korpoklimatu może i nie ma bo każda duża szanująca sie i znacząca korporacja wie, że juz nie stosuje sie takich "technik" promocji do lekarzy i niczego sie od nich nie "wymusza" mam na myśli żadnych deklaracji bo działa to odwrotnie, tylko nie UNI bo tu na każdej wizycie musisz usłyszeć ile i kto ci "wypisze"...ba i to na recepcie...nie wspomnę że chodzi o suplementy diety... Dla kogoś kto zaczyna może byc ok bo płaca 4900 brutto ( jakieś 3200 zł netto) nie powala a doświadczeni zaczynają od 5000 zł netto na rękę
1
Stara 2017-09-11 14:11
Nie rozumiem niektórych wpisów, jednakże tu na tym portalu można zauważyć, że my jako Polacy lubimy narzekać. Jeśli ktoś zna idealną firmę to tylko pozazdrościć.
Pracowałam i nadal pracuję w Unipharmie. Nadchodzi kilka zmian, z tego co mi wiadomo w kierunku rozwoju.
1
ktoś 2017-09-12 14:52
dokładnie
tak samo "Stara" nade mną ma rację
praca to praca, nikt nikogo nie będzie głaskał jak się nie postara
chcesz coś osiągnąć to uczysz się przez praktykę a jak firma ma dzięki tobie zysk to ty też coś z tego będziesz miał, proste
1
Smieszek 2017-09-14 09:31
Moze nie jestem z Unipharmem dlugo ale podoba mi sie :D Trafilem na dobry okres bo Uni idzie teraz do przodu :D Moze przynioslem im szczescie i stad pomysly na rozwoj hehe :D Ale tak serio to polecam
2
Smieszek 2017-09-14 09:34
Dla jasnosci: polecam prace w Unipharmie :D
2
Kadrowa big brothera 2017-09-14 09:41
"Śmieszek" ty pracujesz czy w necie siedzisz?! Wcale sie nie dziwie że polecasz taką pracę też nie widziałabym powodów do narzekań...!
Jak dalej tak pójdzie to przyniesiesz im jeszcze większe szczęście rezygnując z pracy!
1
Smieszek 2017-09-14 21:28
Jesli pracujesz w Unipharmie to na pewno wiesz ze kazdy ma czas na przerwe bo jest czlowiekiem :D Jesli jestes z zewnatrz to teraz juz wiesz ze traktuja nas po ludzku :D Poza tym to nie miejsce na hejtowanie tylko opinie o pracodawcy... :D
Piotr 2017-09-18 14:47
Firma godna polecenia.
1
Zostaw swoją opinię o Unipharm Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unipharm Sp. z o.o.