brak logo

Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.

monter 2015-10-25 09:11
Ludzie, co to za glupoty, jakie 60%? wszystkie wynagrodzenia sa normalnie wypalcane, zawsze 10ego, albo wczesniej! ktos was tu niezle laduje bzdurami, a wy lykacie jak jakies leszcze!gdansk i szczecin normalnie placa, nigdy nie bylo zaleglosci, a jakis epa wypisuje bzdury, hehe...
belmondo 2016-01-22 13:25
to prawda
były 2016-01-26 20:33
nie prawda to firma płaci zawsze na czas ale maja problemy z podniesieniem stawek,po prostu za mało płacą i dlatego podziękowałem im za współpracę.Dużo dobrych ludzi już odeszło a pracują starsi,średnia wieku szybko rośnie a firma nic z tym nie robi,bo prawda jest taka że 6 tyś za granicą to śmiech,a to jest stocznia a nie pakowanie i zbieranie truskawek,więc jak ktoś ma możliwość to niech szuka coś lepszego.A dodam że jeżeli chodzi o firmy z tej branży,to muhlhaen jest na szarym końcu i ciągle się bronią że płacą na czas itd itd,ale dużo firm płaci już na czas i dbają o swojego pracownika,a dodam jeszcze że ta firma praktykuje płace w złotówkach co było dla mnie wielkim zdziwieniem,a ZUS i inne składki odprowadzają w kraju i nie od kwoty zarobku tylko o wiele zaniżone,co skutkuje tym że na papierku więcej zarabiasz a nie daj Bóg wylądujesz na zwolnieniu to nie zarobisz na opłaty i w dłuższej perspektywie to są peniążki na nasze emerytury i renty.Firma o tym nie mówi jak zatrudnia ale tak własnie działają i to jest niby wszystko ok.Pracujesz w Niemczech a wypłata w złotówkach,moze jakiś mądry wytłumaczy to,bo nie wiem czy to normalne,pozdrowienia
4
pracowałem 2016-02-04 19:24
tak to prawda że ta firma płaci w złotówkach i świadczenia w kraju,więc jesteś w Niemczech i latka uciekają a pracujesz na na emeryturkę krajową,pisze ,,emeryturkę" bo nie płacą od zarobków tylko od jakieś zaniżonej stawki,straciłem tam lat chociaż przyznam że płacą na czas,ale rzeczywiście jak tu pisza inni 6-6,5 tyś i to muszą być nadgodziny.Tam gdze ludzie mieszkają to ma też wiele do życzenia,warunki bardzo kiepskie.Firma nie płaci nic dodatkowo oprócz premii,a ciągle się chwalą jaka to dobra firma,powiem tak już jakiś czas nie pracuje tam ale mam kontakt z kolegami i jest co raz gorzej,zatrudniaja nowych jakiś pijaków i ćpunów i mają na godzine tyle samo co starsi albo i więcej i gówno robią,a staruchy ciągna całą produkcje,a firma udaje że tego nie widzi i ciągle gadaja o kryzysie,powiem tak pracuje teraz na warunkach niemieckich i zarabiam na emeryture niemiecka,lata uciekaja na wyjazdach ale wiem za co a w muhlhanie uciekł czas i nic z tego nie miałem,wiec ludzie nie bójcie się i szukajcie innej pracy najlepiej na warunkach niemieckich.Muhlhan po prostu was wykorzystuje i ostro robi w balona,a zarabiaja krocie na was.Wiec zyczę powodzenia i się zastanówcie ja odradzam tą firmę,pozdrowienia
4
pracowałem 2016-02-04 19:32
przepraszam korekta do ostatniego wpisu miało byc że nie płacą nic wiecej oprócz wypłaty (zero premii,wczasów pod gruszą,wyprawek za lata pracy,żadnych bonów,dosłownie nic) a jest jakas smieszna paczka,osobiscie nie widziałem ale słyszałem że szajs za około 100 i tak firma dziękuje pracowniką za cały rok pracy hehe.
3
nie podam 2016-02-23 20:12
Firma śmieć szodka czasu i zdrowia na debilii Bremen i Flensburg propozycja pałacy na poziomie minimalnym a praca ciężka dziwne ze w ogóle ktoś tam jeszcze pracuje za te stawki. żenada w takich warunkach powinno się zarabic kase a nie zasiłek z PCK lub MOPS
3
gość 2016-03-15 12:45
a ile chciałbyś zarabiać ? może 3-4 tys euro. Tyle matole to zarabia inżynier.
Wam już się wszystkim w głowach pomieszało, nie liczycie tego że macie mieszkania , dojazd, ubezpieczenie i wyżywienie.Niemiec musi za to sam płacić
1
Haba 2016-03-20 11:07
Nie płacą diet a powinni i wyżywienie na własną rękę więc przestań kłamać. I teraz policz sobie ile godzin musisz tam zapieprzać żeby zarobić 1.3 - 1.5 tyś euro... No policz matole. Poczytaj o warunkach mieszkalnych zapewnianych przez firmę.
3
Haba 2016-04-13 13:02
Reasumując nie opłaca się, zarobki niskie na miejscu, za granicą najniższe z możliwych.
3
prawyj 2016-04-19 15:02
Cześć panowie! Ile może dostać prowadzący monter na godzinę za granicą w tej firmie. Czy jest możliwość zatrudnić się od zaraz. Pozdrawiam
4
Robol 2016-04-21 11:02
Ta firma nie szanuje pracowników, tych którzy pracują już kilka lat są dobrymi fachowcami mają gdzieś.Wszystko jest na ostatnią chwilę,płacą też marnie jak na taką ciężka pracę. A najlepiej mają Ci którzy są całym sercem "oddani" swojemu kierownikowi ,choć niczego sobą nie reprezentuja to jeszcze zatruwają życie innym.
7
Robol 2016-04-21 11:08
Kiedyś były paczki dla dzieci, ktoś kupił" kule hule"dla dzieci które raczkujacych wszystkim dzieciom do 3 lat- co za pomysłowość i marnotrawstwo pieniędzy.
Robol 2016-04-21 11:11
Kiedyś były paczki dla dzieci, ktoś kupił" kule hule"dla dzieci które raczkujacych wszystkim dzieciom do 3 lat- co za pomysłowość i marnotrawstwo pieniędzy.
1
prawda 2016-04-24 22:26
Ty inżynierku?!1300 euro to jest duże według Ciebie za taką pracę?a waruneki?mieszkałeś?może jesteś jakimś majsterkiem albo kierownikiem i nie mieszkasz w obsranym pseudo-hotelu z grzybem na pokoju i 16 stopni w zimę,więc nie wypowiadaj się na tym forum bo musisz tego przeżywać!Masz całkiem dobrą kasę z tego co wiem i ludzkie warunki socjalne i masz ,,rozkaz" gnębić i ścigaj roboli.To jest prawdziwa twarz każdego majstra i kierownika w tej firmie,wierzę że kiedyś za to się wam oberwie.Firma jest do dupy i nie szanuje ludzi,płaci marnie i nie widać opcji poprawy oraz rozwoju,pozdrawiam
3
szczeraprawda 2016-04-24 22:29
Ty inżynierku?!1300 euro to jest duże według Ciebie za taką pracę?a waruneki?mieszkałeś?może jesteś jakimś majsterkiem albo kierownikiem i nie mieszkasz w obsranym pseudo-hotelu z grzybem na pokoju i 16 stopni w zimę,więc nie wypowiadaj się na tym forum bo musisz tego przeżywać!Masz całkiem dobrą kasę z tego co wiem i ludzkie warunki socjalne i masz ,,rozkaz" gnębić i ścigaj roboli.To jest prawdziwa twarz każdego majstra i kierownika w tej firmie,wierzę że kiedyś za to się wam oberwie.Firma jest do dupy i nie szanuje ludzi,płaci marnie i nie widać opcji poprawy oraz rozwoju,pozdrawiam
4
prawyj 2016-05-13 18:55
Panowie jeżeli tak źle w tej firmie, dla czego tak trudno dostać kontrakt do Niemiec czyli do Francji. Nie potrzebują monterów. Z tego wynika, że dobrze płacą.
on 2016-05-17 16:39
bo na chwile obecną brak pracy
prawda 2016-07-05 08:47
od 40 do 43 złotych na godzinę i to jest stawka brutto
1
prawyj 2016-07-11 21:58
dziękuję!
były 2016-07-28 20:25
Witam teraz poszukują ludzi ale stawki w złotych tak jak tu ktoś napisał od 39 do złotych i to brutto więc nie ma nawet 10 euro brutto,a jak na stocznie to szału nie ma,warunki socjalne też nie urywają dupy.Składki też nie płacą od zarobionej kwoty tylko jest pomniejszona ,pozdrawiam
5
pracowałem 2016-08-03 10:01
To prawda stawki od 39 zeta do 43 no może 44 jak dobrze pijesz z kierownikiem,to jest stawka brutto,świadczenia płacone w Polsce,warunki socjalne fatalne ale można przeżyc.Jeżeli chodzi o pracę do zawsze mało he i jak to mówią majstrowie mało godzin.Pracuje w BMO Bilfinger Mars Offshore
Konstrukcje stalowe
Adres: Brdowska 5, Szczecin, Polska
Telefon: +48 91 813 64 64 i jestem zadowolony.Z tego co się orientuje to ciągle zatrudniają,pozdrawiam
5
Trójmiasto 2016-08-10 17:45
Witam widzę że firma się ogłasza ale nie rozumiem bo czytam tu opinie i piszecie że stawki 40-44 złote,to jak to jest że w Niemczech i stawki w złotych?jak to możliwe i to jeszcze brutto?to ile wy tam zarabiacie ?jestem z Trójmiasta i po 40 zeta to można tu wyrwać na miejscu a tam u was płacą po 40 brutto?chyba że coś zle zrozumiałem z tych komentarzy,proszę o potwierdzenie czy się nie mylę.Skoro płacą takie stawki to życzę powodzenia o zostaje w Gdyni.nara
6
były pracownik 2016-08-10 22:11
o witam widzę że jest dyskusja a ja znam dobrze warunki pracy i płacy w tej firmie,te 40 zeta to jest brutto i nie ma żadnych diet i rzeczywiście płacą składki ZUS itd itd w kraju i to jakaś zaniżona kwota a podatek w niemczech,cholera wie o co tam chodzi ale tak działają,warunki socjalne też kiepskie ale rzeczywiście płacą na czas.Prócz wypłaty nie ma nic,zero premii,żadnych dodatków ogólnie golizna na maxa,ludzie pracują tam jeszcze ale dużo odeszło tak jak ja.Czekałem na poprawę lecz bez skutku.Dlatego nie polecam,ale zawsze możesz spróbować.Pozdrowienia
8
były pracownik 2016-08-11 20:53
pytasz o atmosferę?ale w Muehlhan czy w BMO Bilfinger Mars ?jeżeli pytasz o muehlhan to codziennie się ogłaszają na każdym portalu i szukają ludzi,chyba mają dużo roboty
1
były 2016-08-18 10:56
nie mam pojecie dlaczego takie rotacje nie pracuje już tam ale czasami rozmawiam z ludzmi i mówią że ciagle szukają ludzi i rzeczywicie sa ogłoszenia na różnych portalach.
1
były 2016-08-23 19:20
ghj to jedż smiało za 40 zeta i udawaj że jest wszystko dobrze skoro w kraju jak dobrze się poszuka to masz podobne zarobki,jesteś w domu codziennie widzisz się z rodziną i mieszkasz po ludzku.Bez robaków w pokoju które mocno kąsają,załatwiasz się w toalecie na którą nie boisz się posadzić swój tyłek w obawie że złapiesz jakiegoś syfa.Jesz dobry obiad a nie jakiś szajs z sklepowego słoika i nie musisz się prosić i poniżać bo po 10 tyg chcesz jechać do kraju do domu.Więc ghj rozwiałem Twoje nurtujące pytanie?mam wrazenie że to jakiś biurowiec tam siedzi i głupa pali że wszystko jest ok a dobrze wie że tak nie jest,pozdrowienia
6
obecny 2016-09-11 11:39
dobra zaczynamy jesli chodzi o francje to od 43 do 46 zl i nic wiecej zarobisz 8 do 8.5 tys chotel szkoda mowic sam sprzatasz posciel ciuchy musisz miec pralke bo chotelowe niedzialaja do miasta 10 km wiec lykedy nie do pozazdroszczenia problemy ze zjazdem do domu po 2 miesiacach i tylko na tydzien wiec roku jestes 5 razy domu zeby tu przezyc trzeba wydac 500 euro jesli chodzi o prace nikt za te pieniadze niebedzie szalal podwyszki zedu 50 groszy do 1 zloty dlatego ludzie sie zwalniaja na koniec wrzesnia conajmniej 8 osob szykuje sie zwolnic jesli chodzi o niemcy firma pracuje w Flendzburgu niepolecam praca na tasmie dobrze maja ci co pracuja u niemca Bremen hotel syf praca ok wszyskie prace pod halami ogolnie niemczech zarobisz 6.5 tys jesli przepracujesz rok dostaniesz zwrot podatku i kindergeld jesli masz dzieci i oczywiscie wszystko musisz zalatwic sobie sam firma umywa rece wyplaty na czas wiec sami decydujcie powodzenia
4
Trójmiasto 2016-09-15 10:01
Jakie dobre pieniądzę?ktoś tam się odzywa przecież to nawet nie ma 10 euro brutto do tego słyszę że jakieś robactwo w hotelu ,mobbing w pracy i zjazdy do domu jak marynarz i jeszcze widzę że świadczenia płacone w kraju,zero diet itd itd pensja golizna to ja dziękuje za takie wyjazdy,dużo firm kombinuje jestem z Trójmiasta i poznałem ich wiele ale ta wasza to jakiś mistrz świata,więc dziekuje za taką pracę i zostaje u siebie i chłopaką też będę odradzał,powodzenia
4
obecny 2016-09-15 18:29
Kont jakie dobre pieniadze w 2007 mialem 13 euro na godzine pozniej wymyslili sobie jakis kryzys ktory trwa do dzisiaj Trojmiasto to co piszesz to prawda niech tylko ruszy stocznia szczecinie pies z kulawa noga tu niezostanie Trojmiasto jeszcze kabinuja na podatku rocznym za ktory niedostajesz zadnego rozliczenia to nar
3
byly 2016-09-19 19:38
Miki to pakuj się i śmigaj pracować za 42 zeta brutto i mieszkaj w śmierdzącym hotelu z robalami i dobrze napisałeś że ,,jedzie się zarobić" to sobie policz ile zarobisz ze stawką 42 zeta brutto na świadczeniach płaconych w Polsce.Też tam pracowałem i nie mówię kasa na czas ale mała,ale firma jakby zatrzymała się w miejscu z wypłatami i mają problem żeby podnieść stawki dużo dobrych ludzi odeszło i ja też .Z taką polityka jak teraz prowadzi ta firma daleko nie zajadą,cały czas brakuje im ludzi,niech dalej wciskają ten szajs o kryzysie i udają że dobrze płacą,wkrótce obudzą się z ręką w nocniku pozdrowienia
3
obecny 2016-09-24 16:21
wlasnie dzisiaj dali podwyszki od 0.20gr do 1,5 zl do godziny szal i co dalej uwazacie ze warto tu przyjechac ale oczywiscie zapraszam sprobojcie ja jade 30 do domu i zwalniam sie tak jak pisze; byly: czas zatrzymal sie tej firmie miejscu nawet litwini maja 11 euro netto powodzenia
3
bilfinger 2016-09-28 14:30
jak można tak robić ?20 groszy podwyżki?czy ta firma nie ma wstydu?przecież tak się nie postępuje,ale też tam kiedyś pracowałem i ta firma ma rzeczywiście problemy z płaceniem,dziwie się że jeszcze utrzymują się na powierzchni,dochodzą mnie słuchy że już się podtapia powoli a przyczyna to brak ludzi do pracy.Ale co z tego,widocznie jeszcze wierzą że ludzie przyjdą za te stawki i dalej ten bajer tam idzie ,,kryzys" ta firma powinna się tak nazywać pozdrowienia
4
pracuje 2016-10-05 08:35
firma się zepsuła i nie widać na horyzoncie żeby się zmieniło,rzeczywiście ciągle u nich kryzys i trzymają się tego w upartego a ludzi im wszędzie brakuje,ale rzeczywiście płacą na czas i sa składki chociaż swiadczenia płacone w kraju,tylko z takimi stawkami to szału nie ma i to też prawda co tu piszą ludzie że stawki za granicą są w złotówkach pozdrowienia
4
Stary 2016-10-12 11:04
Chyba na stronie firmy jest jakaś oferta malinowa a najlepiej zadzwonić do kadr i się zapytać szukali właśnie do Francji ale nie wiem jak to wygląda pozdrowienia malinowa
dgj 2016-10-12 12:45
sluchajcie, a nie wiecie jak wygląda praca obecnie na produkcji?
Byly 2016-12-23 20:50
Czy dalej kryzys jest w firmie?he juz troche tam nie
Pracuje ale jak pamietam to ciagle byl kryzys,teraz spotkalem kolesia ktory tam pracuje I mowi ze jest kryzys bo nie ma ludzi do pracy a roboty jest duzo,kolejni dobrzy pracownicy sie zwalniaja,firma prosperuje jeszcze na emerytach I pijakach.To zla prognoza dla przyszlosci,zwlaszcza
ze mlodych nie moga sciagnac bo jest za mala kasa,a z drugiej strony nie moga zatrzymac mlodych bo nie chca placic wiecej.Za pare miesiecy ta garstka mlodych tez odejdzie a ta grupa emerytow I pijakow firmy nie utrzyma!!!
1
Byly 2016-12-23 20:51
Czy dalej kryzys jest w firmie?he juz troche tam nie
Pracuje ale jak pamietam to ciagle byl kryzys,teraz spotkalem kolesia ktory tam pracuje I mowi ze jest kryzys bo nie ma ludzi do pracy a roboty jest duzo,kolejni dobrzy pracownicy sie zwalniaja,firma prosperuje jeszcze na emerytach I pijakach.To zla prognoza dla przyszlosci,zwlaszcza
ze mlodych nie moga sciagnac bo jest za mala kasa,a z drugiej strony nie moga zatrzymac mlodych bo nie chca placic wiecej.Za pare miesiecy ta garstka mlodych tez odejdzie a ta grupa emerytow I pijakow firmy nie utrzyma!!!
4
Rekrut 2017-01-08 22:45
Dostalem od nich oferte pracy,czy to prawda co tu pisza?stawki w zlotowkach I swiadczenia placone w polsce?I takie niskie stawki?oni dzislaja legalnie?tak mozna robic?
1
Pracuje 2017-01-21 16:25
Niestety to prawda!!!
1
Szczery:) 2017-01-22 11:38
Do @niepodam. Koleś jak się zarabia 3-4tyś euro to stać mnie na dojazd wyżywienie itd. I nie trzeba być inżynierem zwykły budowlaniec tyle zarabia jak jest uczciwy pracodawca. za 6 tyś zł. Sam sobie rób za granicą , tyle to teraz w pl. płacą spawaczom. I zapewniają jedzenie, dojazd, mieszkanie. Pozdro! A Wy ludzie upominajcie się o swoje , nawet sądownie bo wiecznie tak będzie w pl. że pracownika będą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić.
1
Nikt 2017-01-24 14:01
Tak skoro znalazles to po co narzekać pracuj tam gdzie ci dobrze! Jestetyczna zdania że jak ktoś bardzo chce to może znaleźć pracę dobrze płatną. Więc nie wiem po co wylewaja swoje zalety skoro jak twierdzisz masz dobrą pracę? A ta firma to i tak porażka sami się wykończa!!!
1
pracownik 2017-02-06 21:58
Beznadzieja, Witek coraz bardziej popada w depresje, zwalnia pracownikow swoich jak i z firm obcych ot tak sobie według swojego widzimisię. Coraz wiecej ukraincow przyjmują bo tansi, a oni sie opierdalaja jak moga.Ddyby tak wpadli z alkomatem to 1/4 stanu na gazie i do wywalenia Z taka polityka to prezio chyba Witka wywali albo sam niedlugo zejdzie na hale pracowac. Duzo ludzi ucieklo do ST3 ja tez sie szykuje po cichu.Na miejscu w Muhlhanie stawki 18-20 brutto za godzine wiec kiepsko
3
prawyj 2017-02-18 18:29
pracownikowi- a to gdzie naprzyjmowali ukraińców w Szczecinie na hali czy za granicą
pracuje 2017-03-01 13:48
pracuje już od dłuższego czasu i powiem że rewelacji nie ma,ale zmienił się stosunek i podejscie do pracownika,brakuje im ludzi i zaczeli być grzeczni i normalni,po prostu zaczynają byc ludzcy,a nie jak z byłego pana S W I S T A K A terror,obrażanie ludzi i mobbing.Teraz rzeczywiscie jest dużo lepiej,ale ciagle problem z kasa bo nie jest na duzym poziomie/ 42-45 na godzine brutto.Wiec jak narobisz nadgodzin to około 7 tys wpadnie,a bez nadgodzin 6 z kawałkiem,a do tego te cholerne swiadczenia płacone w kraju,wyjdzie to na starosc jak dozyjemy,pozdrowienia
3
pracownik. 2017-03-01 20:24
dopisz ze to stawka za prace we Francji lub Niemczech wiec - żenada, wychodzi ok 10 euro brutto za prace spawacza lub montera. A na te dodatki za bardzo nie liczcie. Dochodzi 7 euro diety co we Francji starcza na bułki (żywienie we wlasnym zakresie) a powinni placic 50 euro diety
2
spawacz 2017-03-17 10:49
witam,dokładnie jak kolega tu pisze 10 euro brutto,brak premii i żadnych dodatków,chociaż Francja ma tam cos za posiłki chyba 7,7 euro brutto dziennie i jest jakaś premia 500 zeta brutto ale szukaja dziury w całym żeby nie dać.Niemcy nie ma nic,a przepraszam jeden posiłek,a stawki jak pisałem wyżej tylko że sa w złotych,świadczenia płacone w kraju i nie od zarobków ale chyba od średniej krajowej.Więc trzeba narobić nadgodzin żeby dostać z 6,5 tyś.To tak po łebkach,praca może być.Tak jak ktoś tu napisał zmieniło się podejscie do pracownika,to nie kierat jak kiedyś,teraz jest spokojne.Jest tak jak powinno się pracować,ale to nie wyszło od firmy.Rynek to zmienił,brakuje ludzi i zaczeli szanować tych co maja,szkoda że tak pózno.Jeszcze zarobki żeby poszły w góre,ale myśle ze cos sie ruszy bo nie utrzymaja tu ludzi,pozdrowienia.Firme oceniam na 3-
2
Zuzanna 2017-04-04 10:55
@spawacz rozumiem, że ostatnio w firmie zaszły zmiany. Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnej sytuacji w firmie. Na jakie benefity mogą teraz liczyć pracownicy?
biselek 2017-04-06 06:58
Robiłem to w Niemczech nie raz, jeżeli jesteś w stosunku pracy to zgłaszasz to do niemieckiego Urzędu Pracy (arbeitsamt) , jeżeli po okresie pracy to pozostaje tylko są pracy (trzeba wynająć prawnika i go opłacić lub za czasu pracy mieć opłacone ubezpieczenie od procesów z pracodawcą (ok 50 E na rok)
Spawmen 2017-04-08 17:53
To prawda zmienilo sie troche,szczególnie podjscie do pracownika.Natomiast jezelu chodzi o pieniazki to właściwie +1zloty brutto do godziny.Więc tez sie poprawilo,ale jezeli chodzi o poziom tej poprawy to zostawiam ocene wam.Skladki dalej placone w kraju i chyba to sie nigdy nie zmieni jeżeli chodzi o pracę to nie jest źle,pozdrawiam
1
Byly 2017-04-28 11:20
No super podwyżki pewnie ludzie walą do firmy drzwiami i oknami he pozdrawiam
1
Zostaw swoją opinię o Muehlhan Steel Services Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.