Concare IT

Warszawa

Opinie o Concare IT

superoffice 2015-05-07 12:14
A jak jest w dziale superoffice ? niedawno na jednym z portali widziałem ogłoszenie na junior CRM admina. Może ktoś się odnieść ?
k 2015-05-08 09:41
Napisz maila ze swoimi pytaniami do kogoś z superoffice, adresy są na stronie Concare. Sam ocenisz.
Tutaj wyważonych opinii nie znajdziesz.
2
it 2015-06-05 17:18
z ogloszenia na pracuj oferujemy:
"Well equipped kitchen with various delicious coffee, tea and endless supply of milk."

Total porażka...
Tom 2015-06-15 12:18
Zgadzam się z opinią john_doe! Jeszcze jakiś czas temu było zarówno wsparcie jak i pomysł na firmę Concare w Polsce, obecnie warszawskie biuro traktowane jest jak folwark pod duńskim zarządem. Z punktu widzenia Zarządu, Polacy na niczym się nie znają, a ich jedyna wartość to niskie pensję w porównaniu do duńskich...
Praca w niektórych działach na pewno dobra na początek. Dla osób, które mają wyższe oczekiwania co do swojej kariery oraz ambicję i kilkuletnie doświadczenie w danym zawodzie... niestety rozczarowanie.
3
pati 2015-06-16 15:54
Wręcz przeciwnie! Urocze ;-)
pati 2015-06-16 16:50
Proszę nie przesadzajmy, mamy jedną dużą imprezę w roku abyśmy mogli się zintegrować, tym bardziej, że co miesiąc dołączają do nas nowe osoby. Gdybyśmy niczego nie organizowali, też byłoby źle... To śmieszne
mmmmmmm 2015-07-05 21:56
Nie, nie tylko to się liczy. Pracujesz dla siebie i dla firmy w której pracujesz. Jeśli uważasz swoja pracę za denną może powinieneś poprosić o więcej zadań, wziąć na siebie coś więcej, przygotować coś poza rozwiązywaniem zgłoszeń, zgłosić swój pomysł na usprawnienie jakiejś kulejącej rzeczy której naprawienie przyniosłoby dużo pożytku dla ciebie i innych. Ktoś wspominał, że firma nadal się rozwija, na tym etapie jest plastyczna, jesli nie widzisz tego, że możesz wnieść swoj wkład w jej rozwój to może pora założyc okulary.
Jeśli zamierzasz nadal skupiać się na narzekaniu to może jednak wróc do tematu imprezy - w koncu każdemu się należy chwila integracji poza urlopem.
1
pati 2015-07-06 11:15
Znam firmy, które organizują po kilka eventów w roku dla swoich pracowników. Dobrze, że tam nie trafiłeś... bo zaimprezowałbyś się na śmierć, wtedy miałbyś dopiero o czym pisać...
Uważasz że praca jest denna, nie realizujesz się to ją zmień, ktoś inny chętnie zajmie twoje miejsce. To proste, samo życie. Nie rozumiem tylko po co te złośliwości, z takim nastawieniem daleko nie zajdziesz, trochę więcej optymizmu i wdzięczności a świat dookoła będzie piękniejszy :) Powodzenia!
2
były kandydat, obecny pracownik 2015-07-24 09:38
Rozmowy kwalifikacyjne są prowadzone na bardzo wysokim poziomie i w pełni profesjonalnie. Managerowie dbają o to abyś wyszedł ze spotkania z odpowiedzią na każde postawione pytanie. Nie tak jak w innych firmach: klasyczne gadu-gadu i na razie. Jako pracodawca Concare spisuję się bardzo dobrze. To firma poukładana, mająca regulaminy i procedury, ale tylko doświadczeni pracownicy wiedzą, że firma IT bez tego nie ma szans na przetrwanie. Firma wciąż się rozwija i inwestuje, ciągle dbając o to aby wszystkim (ok. 130 osób) pracowało się komfortowo i przyjemnie (dużo przestrzeni, cicho, wygodne fotele, duże biurka, najnowszys sprzęt, wyposażone kuchnie itd). Są takie działy jak: IT General, It Retail, Internal IT, Oprogramowanie, CRM, Solutions, Marketing, Sprzedaż, Microsoft, Administracja, HR, Księgowośc i kontroling. Praca konsultanta IT wiąże się z wyjazdami w EU lub pracą w systemie zmianowym (nie jest to poki co duze zapotrzebowanie). Kontroling i księgowość rowniez mogą liczyc na wyjazdy (Dania). Firma jest młoda, więc głodne kawałki o tym jak się tutaj robi kariere odpieram bez zastanowienia.To logiczne ze mozliwosci rozwoju są (droga ekspercka jak i managerska), tylko wiecie co? Trzeba po prostu chcieć, a jak się lubi to co się robi to droga rozwoju może być samą przyjemnością, czego wszystkim, również hejterom, życzę!
3
łolaboga 2015-08-04 14:06
Zrobiliście sobie forum dyskusyjne gdzie pod pozorami anonimowości bawicie się w przepychanki słowne, zamiast dawno temu w ten czy inny sposób rozwiązać problem wewnętrznie co świadczy o atmosferze w firmie (wyraźnie widać polaryzację zespołu(ów)) Czytając powyższe wpisy Drogi Kandydacie wycignij średnią, a Wy, wstydźcie się!. W każdej z tych opinii/polemik jest gdzieś prawda natomiast z zawartością procentową może być różnie - w zależności od położenia osoby opiniujcej w przedziale.

Komu poleciłbym pracę w Concare?
1) General IT, Retail IT: osoby mające jakieś podstawy znajomości technologii Microsoft (AD, exchange, w7/w8, etc.), LAN/WAN i/lub PoS
2) CRM: 1)+ bazy danych + programowanie
Jest możliwość podłpania dodatkowych szlifów w/w tematach.
Jeżeli jesteś doświadczonym/doświadczoną osobą z klilkuletnim stażem moim zdaniem szukaj bardziej wymagajcych stanowisk.

Co do atmosfery:
jak w każdej firmie są osoby z którymi można współpracować jak i takie z którymi się nie da, "wporzo" i kable liczący, że coś ugrają. Generalnie niech pewnym opisem relacji międzypracowniczych będzie cisza w dosyć licznych open space'ach.

Co do charakteru pracy:
Przygotuj się przyszły Concare'owiczu/czko do naddokumentowania swoich poczynań (może to i życzenie klienta, kto wie) oraz raportowanie (to jakiś konik jest, im wyżej w "hierarchii" tym więcej) , postępowania wg ściśle określonych procedur (czasem mimo ich braku) i stosunkowo dużej ilości czynności komunikacyjnych (pośredniczenie w rozwizązywaniu incydentów) oraz otrzymywania sprzecznych komunikatów (ale to się zdarza wszędzie). Jednostki o dużym współczynniku rezystancji napięcia są prostowane przy pomocy rmail'i.

Podsumowując, najlepszym sposobem na sprawdznie informacji jest eksploracja (watch your step ;) ).
1
M. 2015-08-24 21:20
W trakcie procesu rekrutacyjnego dowiesz się wszystkiego o firmie, a my tego co powinniśmy o Tobie. W Concare pracują osoby z bardzo zróżnicowanym doświadczeniem, więc każdy ma szansę się wykazać i nauczyć tego co robimy.
1
kiki 2015-10-15 18:37
Negatywne komentarze i tzw. Hejty już pokasowane ?
1
M. 2015-10-24 12:41
Pozytywnych opinii jest dużo. Są też opinie krytyczne, z których każdy powinien wyciągać wnioski. Zdarzają się jednak opinie tylko i wyłącznie negatywne, które nie są w jakikolwiek sposób konstruktywne. Zazwyczaj są to opinie ludzi, którzy są kompletnie bierni jako ludzie. Swoją postawią pokazują, że nie chcą aby cokolwiek zmieniło się na lepsze. Najdziwniejsze jest to, że nawet nie próbują zmienić niczego dla samych siebie. Po prostu obserwują i wydają niesprawiedliwe opinie, często szkodząc innym, w tym sobie. Tak jest w każdej grupie - czy to w pracy czy wśród znajomych.
superoffice 2015-11-02 10:07
Jaki superoffice taki szef, a jaki szef taka firma :)
3
daaawny pracownik z pierwszej ekipy 2015-11-02 14:09
Mimo iż już nie pracuje od ponad roku to i tak polecam firmę choćby dla świeżych osób w trakcie lub po studiach - aby nabrać doświadczenia a branży i w kontaktach międzyludzkich. Można szlifować języki i wysępić szkolenia. następnie z pakietem doświadczeń wyfrunąć za lepszym pieniądzem. Pozdrawiam
pax vobiscum 2015-11-10 13:38
I w drugą stronę też , ludzie chcą dojrzeć coś w szefostwie :)
mozeja 2016-02-17 19:24
Czy coś nowego ktos jest w stanie napisać ? jakie zarobki min oferuja ?
mozeja 2016-02-17 19:24
Czy coś nowego ktos jest w stanie napisać ? jakie zarobki min oferuja ?
Bolek 2016-02-19 15:26
Tyle ile sobie zażyczysz
Bolek 2016-03-11 09:57
Jasne, że można negocjować :) Powodzenia :)
ana 2016-06-15 11:31
A czy ktoś pracował w tej firmie na stanowisku IT Supporter lub IT Customer Supporter z językiem obcym (inny niż angielski)i chce się podzielić wrażeniami? Na stronie firmy widzę rekrutację na te dwa typy stanowisk - czym one tak naprawdę się różnią?
PandoraNoMore 2016-07-28 17:11
W tej firmie na ludzi niczego nikt nie stawia.
1
heh 2016-07-29 09:15
Chyba jedynie Ducha Świętego w tym swiatłym gronie zabrakło, bo najwyraźniej jeżeli firma już kogokolwiek zwalnia to tylko za niewinność ;)
Nick 2016-07-29 21:32
Weronika....
Zobacz mój poprzedni komentarz :(
1
MMM 2016-09-25 09:10
Concare to bardzo fajna firma, mialem przyjemnosc tam pracowac 3 lata i polecam.
Bardzo przyjemne miejsce pracy i swietni ludzie.
1
Parobek 2016-10-01 09:39
Firma sie rozwija - prosze cie XDDDDD
karton 2016-10-01 21:04
Czy mógłby ktoś się podzielić informację na temat godzin pracy w tej firmie (chodzi mi o helpdesk/i IT z różnymi językami)? Wiem, że są zmiany nocne i popołudniowo ale chodzi mi o bardziej konkretne informacji. Czy najwięcej pracy jest na ogół w godzinach biznesowych (8-16/9-17)? Będę bardzo wdzieczny za informacje.
mok 2016-10-01 21:18
no taka jest prawda ze najlepiej to jest samemu zoabczc i sie przekonac jak jest mam racje? teraz ejst szansa bo rekrutuja
Zenek 2017-02-16 14:46
Firma prężna i z tego co wiem to super , szkoda że nie ma żadnych nowych ofert pracy. Chętnie bym zmienił pracę. A może ktoś wie czy są przyjęcia to proszę o info?
nana 2017-02-27 21:02
Nie polecam za to jak traktowany jest pracownik. Ale kto chce to proszę bardzo :)
1
Mariusz Bodal 2017-02-28 01:48
Bardzo szkoda, że nie ma ofert pracy. Słyszałem, że swietni menadżerowie pracują
4
Michał Gorzkowski 2017-02-28 12:54
Są już nowe oferty panie Mariuszu. Zapraszam do zapoznania się z ofertą rekrutacyjną - firma prężnie się rozwija i z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie
3
Aneta 2017-02-28 16:20
@Mariusz Bodal na stronie firmy można znaleźć bezterminowe oferty pracy do Działu IT, Sprzedaży i Kontaktu z Klientem. Praca w jakim charakterze Cię interesuje? Próbowałeś kontaktować się bezpośrednio z firmą? Kontakt znajdziesz na stronie firmy: http://www.concare.net/
2
Mariusz Bodal 2017-02-28 17:35
Dziękuje za odpowiedź. Chciałem zostać office menadżerem, uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy i pogawędki w międzynarodowym towarzystwie. Pozdrawiam serdecznie :)
2
Aneta 2017-03-01 12:04
@Mariusz Bodal również pozdrawiam :)
Czy ktoś z obecnych pracowników firmy mógłby podpowiedzieć kandydatom jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej? Pamiętacie jakie pytania padły podczas Waszej rekrutacji?
dociekliwa 2017-03-02 07:19
Ooo? To ta firma jeszcze istnieje? A klienci są, czy jest tak, jak było?
2
Aneta 2017-03-02 09:03
@dociekliwa firma jak najbardziej istnieje. Polecam zapoznanie się z jej stroną internetową: http://concare.net/pl/
dociekliwa 2017-03-02 19:03
Wolałabym żeby nie odpowiadała osoba będąca redaktorem serwisu gowork.pl. @Aneta - ma Pani pełnomocnictwo jakieś czy coś.

Z tego co widzę, wspomniana strona zawiera sporo fikcyjnych informacji...
Były 2017-03-03 10:21
Firma jeszcze troche będzie istnieć. Radziłbym sie zastanowić nad jej wyborem,(usunięte przez administratora)
1
Aneta 2017-03-06 10:12
@dociekliwa zawsze również możesz samodzielnie sprawdzić Krajowy Rejestr Sądowy. Tam uzyskasz informacje na temat statusu prawnego firmy. O jakich fikcyjnych informacjach widniejących na stronie wspominasz?
~John _Doe 2017-03-12 10:04
Dlaczego komentarz @Były został wymoderowany?
3
Aneta 2017-03-13 09:19
@~John _Doe nie mam dostępu do wcześniejszego komentarza, ale mogę powiedzieć, że moderowane są komentarze zawierające między innymi wulgaryzmy, czy też dane personalne. Właśnie dlatego przed zostawieniem komentarza zachęcam do zapoznania się z regulaminem naszego portalu.
Stary 2017-03-22 23:37
Firma nie warta uwagi. (usunięte przez administratora)
2
Iza 2017-03-26 11:32
Concare IT rozwija się fajnie ale niestety musi walczyć z hejtem!!!
Luidzi 2017-04-06 22:47
Concare IT działa w sektorze technik komputerowych i świadczy wysokiej jakości usług w IT i CRM. Działają już tyle lat a jak poczytałam wpisy to odnoszę wrażenie , że to firma krzak. Ludzie opanujcie sie troszkę ze swoimi nerwami i nie piszcie bzdur. Po co ten hejt,
Zibi 2017-04-13 12:32
Concare IT chyba nie jest aż tak złą firmą. Może jednak da sie napisać coś pozytywnego? Czasami wszędzie są momenty lepsze i gorsze, jak w młyńskim kole.
Miki 2017-04-13 19:01
Firma jak firma. Jednak trzeba sie zastanowic czemu wszyscy uciekaja z niej. Co do profesjonalnych uslug IT to raczej nie.
4
Zenobiusz 2017-05-02 14:19
@Realista Myślę, że musisz mieć jakąś złość do firmy. To jest wprost niemożliwe aby prawdą było to co piszesz. Czasami firmy płacą z opóźnieniem ale to nie znaczy że nie płacą. Kłopoty zawsze mogą się pojawić .
Tomek 2017-05-10 20:35
Świetne perspektywy i szanse na rozwój. Komentarze wyżej są chyba zagrywką konkurencji, ale miejmy nadzieję, że bezskuteczną ;). Każdemu polecam pracę tutaj, ponieważ firma naprawdę pomaga rozwinąć skrzydła.
Co prawda w dziale IT ciągle szum jak w ulu- każdy zapracowany i nie ma czasu nawet zjeść- ale firma wynagradza swoich pracowników sowitym wynagrodzeniem wypłacanym najszybciej jak to tylko możliwe- to wspaniałe zdziwienie, że wypłata JUŻ jest!!!
Ale największa zaleta - kadra zarządzajaca. Aż miło pracować z tak profesjonalnym managementem.
10/10
1
Zenek 2017-05-25 11:24
Uważam, że Concare IT to fajna i ogarnięta firma!!!
Zostaw swoją opinię o Concare IT - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concare IT