Bisnode Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bisnode Polska Sp. z o.o.

admin 2010-10-27 11:21
Daj poznać tą firmę innym. Nie trzymaj bardzo cennych informacji tylko dla Siebie. Płock to miejscowość osób pracy, wyraź własną opinię o firmie Bisnode Polska Sp. z o.o.. Inni obywatele niewątpliwie będą Ci za to wdzięczni. Czy ta firma w ogóle prowadzi rekrutację? O ile tak to na które stanowiska najlepiej aplikować? Jakie jest podejście do pracowników wewnątrz firmy?
k 2012-10-30 21:09
Czy ktoś napisze o pracy w tej firmie? To call center?
bla 2013-02-08 17:33
Witam,

Chciałby podjąć temat pracy w firmie Bisnode. Otwierają swój oddział w Lublinie. Czy ktoś wie na czym polega ta praca, jakie są warunki i atmosfera.
A 2013-02-19 10:42
W Lublinie otworzyli oddział Call Center - 8 godzin dzwonienia do firm i namawiania na zakup raportów handlowych i wszelkiego rodzaju innych baz danych.
Sami oceńcie, czy warto :)
Pracownik 2013-07-10 12:58
Nie zgodzę się z tą opinią. Umowa o prace jak najbardziej w firmie jest nawet po okresie próbnym. Fakt dla ludzi którzy chcą pracować i to robią.
co do czasu pracy. Nie rozumiem zdziwienia 8 h to standard a zatrudniając się doskonale znamy warunki i zasady wykonywania czynności. Zatrudniając się na słuchawce, oczekując tylko picia kawy i prywatnych rozmów wyniku się nie zrobi.
Zdziwienie co do niepłatnego urlopu na zleceniu pozostawię bez komentarza bo to świadczy o inteligencji osoby powyżej.
Plan naprawczy w sytuacji braku wyniku- chyba normalna kwestia w sprzedaży kiedy pracodawca daje wytyczne a brak realizacji min. 50% nie jest imponujący.
Zarzuty co do braku szacunku są bezzasadne, nie mają miejsca.
Pozdrawiam, obecny pracownik :)
2
:) 2014-01-31 13:44
Czy się coś zmieniło? W sumie nic szczególnego - dalej firma rzetelnie płaci i zatrudnia tych, którzy się starają.
Gdyby było tu tak źle, to nie pracowalibyśmy na sprzęcie wartym dużych pieniędzy a i nie płacili by na czas pensji :)
Jeżeli jeszcze się zastanawiasz, to się spręż, chyba, że nie chce Ci się pracować to lepiej siedzieć w domu, bo zimno :)

Pozdrawiam :)
2
zadowolony pracownik 2014-02-14 19:31
Tak-zmienilo sie kierownictwo w Lublinie!
(usunięte przez administratora) Praca tu jest ok ;)
pracownik 2014-08-19 13:12
ile można wyciągnąć?
zależy na jakim stanowisku i jak bardzo jesteś zaangażowany w to co robisz.
tu jest ok!
weekendy i wszystkie swieta wolne- to zaleta
pracownik 2014-11-02 18:18
mało, ale dostaniesz na czas W takim razie zapraszamy
??? 2014-12-06 10:35
Witam, dostałem ofertę pracy jako Key Account Manager w tej firmie,
ale mam jedno ważne spostrzeżenie w tej kwestii.
Jest u Was takie stanowisko oraz strasznie dziwny zakres obowiązków jak na takie stanowisko.
1
zadowolony 2015-01-16 15:05
to może trochę słów od pracującego. jestem TU już 3 lata i po kolei: pracujesz zarabiasz (prowizje za realizację planów jedne z najwyższych w branży), socjal: benefit, luxmed, pramerica itd. za niewielkie pieniądze. Jak się starasz to nie wylecisz po 3 miesiącach, ale najgorsze o to żę niektórym tu przeszkadza, że ludzie pracują razem i zawiązują związki małżeńskie to od razu któreś musi zmieniać robotę! Firma nie boi się ludzi kreatywnych, chcesz robić coś nowego co może przyniesie profity to na pewno osoby zarządzające to rozważą a jak dadzą zielone światło to jeszcze udziel Ci super wsparcia! Nie dziwię się, że na takim forum są tylko opinie na NIE, dziwię się osobom które takimi opiniami się sugerują i ludziom którzy wylewają żale bo nie potrafią sumiennie pracować Szczerze polecam pracę tu osobom odważnym, pracowitym, przyjmującym krytykę, reszcie polecam biedronkę.
4
pracownik 2015-01-19 09:34
Ha ha ha zgadzam sie z opinią powyżej,,, dla leni polecamy biedronkę.
Pracuję tu czwarty rok. wiadomo, raz lepiej raz gorzej.W zależności od moich wyników odbieram większą lub mniejszą premię.
Również w sytuacjach kryzysowych mogę liczyć na wsparcie przełożonych.
Dla ludzi kreatywnych i ceniących fajny klimat w pracy polecam jak najbardziej.
4
MM 2015-04-16 09:45
Witam wszystkich zainteresowanych , czytam te Wasze opinie i jestem zażenowana, Jaki Mobbing !!!??? Nie rozumiem czemu czepiacie się ludzi , którzy w tej firmie pracują? Również miałam przyjemność przepracować tam parę miesięcy , ale na prawdę była to przyjemnośc , ludzie sympatyczni , pomocni , nikt nikogo nie "dusi" pomoc z każdej strony . Jak ktoś nie chce pracować to przecież nie musi , ale żeby oczerniać innych nie rozumem tego ! A cóż takiego macie do kierownictwa? Takiej Szefowej to ze świecą szukać , walczy o swoich pracowników jak lwica , o wszystkich , ( nie ma tu wybranych) a Wy czepiacie się wszystkich ! czego chcecie od BM ze śląska ? Świetny facet , kulturalny , pomocny i przede wszystkim robi plany i bierze kasę - więc to musi być zazdrość , nic innego! A Szef ? Znowu zazdrość ? , aż mi przykro , że wcześniej dobrali do współpracy ludzi , którzy ich teraz szkalują , ale cóż takie "elementy" również plączą się po rynku pracy. Generalnie dla przyszłych pracowników - polecam , warto spróbować swoich sił ,tylko trzeba słuchać co do Was mówią , bo to wszystko ważne i nikt niczego nie owija w bawełnę . Pozdrawiam cały zespół pracujący w Bisnode Polska To były dobre miesiące , i wszystkim Wam bardzo za nie dziękuję
4
Pracownik 2015-04-22 11:48
Pracuję w Bisnode już kilka lat i powiem jedno, firma bardzo uczciwa i dba o swoich pracowników w działach sprzedaży chcą żeby sprzedawać, robić plany i ZARABIAĆ. Jak czytam te wypociny, obelgi i kłamstwa to za głowę się łapię, było kilka osob w tej firmie którzy już nie pracują bo po prostu nie robili planów ba nie robienie planów to mało powiedziane, nic nie sprzedawali albo kończyli z wynikami na poziomie kilku tysięcy i to trwało bardzo długo poza tym tylko narzekali, plotkowali, obgadywali innych, czepiali się wszystkiego i nic poza tym nie robili, zastanówcie się czy gdybyście byli pracodawcą to ile wytrzymali byście z takimi pracownikami? Podsumowując w firmie jest świetny klimat i kierownictwo. Przełożeni zawsze pomogą, doradzą ale nie każdy to przyjmie, bo musiałby zacząć pracować, a to BOLI. Zdecydowanie polecam pracę w Bisnode.
4
wiola 2015-09-18 22:16
znalazłam ogłoszenie że szukają asystenta ds umawiania spotkań. chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat: jaką umowę proponują, na jakie wynagrodzenie można liczyć, jaka jest atmosfera w pracy i czy jest duża rotacja pracowników. zdaję sobie sprawę że takie stanowisko i zadania z nim związane nie są proste.
edok 2015-11-09 18:39
jak ktoś chce do nich się zatrudnić i nie mieć zbyt wymagającej pracy to na pewno polece Wam prac jako Asystent Konsultant ds. umawiania spotkań, bo masz tu normalnie umowe o prace, oprócz podstawy premie okoliczonościowe, ubezpieczenie zdrowotne, a tak naparwde tylko ogarniasz wszystko i spotkanie różne.
1
kosa 2015-11-16 11:29
no i do tej umowy premie, plus benefity, wiec widac ze pracodawca dba o pracownika zeby byl zadowolony z zatrudnienia u niego
2
kim 2016-02-20 10:47
Mają świetną prezentacje firmy w postaci filmiku, bradzo oryginalny pomysł, istneją od 1989r, a szukają obecnie specjalistów ds. Analityka Danych w Warszawie, wymagany jest biegły angielski w mowie i pismie
2
loko 2016-02-23 13:10
nie dziwi mnie ten wymóg na j. angielski, po pierwsze to powinno być już normą, a po drugie tutaj jednak jest to istotne ze względu na działanie na różnych rynkach pracy
2
koddon 2016-03-06 17:23
W przypadku analityka danych trzeba mieć także wykształcenie wyższe @kim, wydaje mi się, że kierunek informatyka powinien być wystarczający, aczkolwiek dochodzi do tego jeszcze doświadczenie.
maj 2016-03-08 18:58
Hej! Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na telefonicznego doradcę klienta? Nie dość, że można liczyć na dobre szkolenia i system prowizyjny to jeszcze zawierana jest umowa o pracę.
beka 2016-03-11 19:59
Według mnie taka rozmowa to tylko formalność i ewentualnie sprawdzenie Twoich umiejętności komunikacyjnych @maj. Pewnie pytają o trudnych rozmówców itd.
1
zadowolonyporacownik 2016-04-04 10:32
Cześć kubek. jestem szczęśliwym pracownikiem Bisnode już ponad 3 lata. w tym czasie jako handlowiec miałem różne okresy, lepsze i gorsze. miło wspominam te gorsze bo otrzymałem mnóstwo wsparcia i życzliwości. oczywiście lepiej wspominam te lepsze czasy ;) wracając do tematu pewnie wiesz jak jest w pracy handlowca, raz lepiej raz gorzej z różnych przyczyn. nie mogę narzekać i dziwię się że inni to robią ale cóż..... dużo zmieniło się w firmie. odeszły lub firma rozstała się z osobami które za cel miały sianie ogólnej nienawiści do wszystkich dookoła i podżeganie do konfliktów. byli też bajkopisarze i kręty. teraz jest inaczej. działy które kiedyś walczyły ze sobą teraz współpracują, naprawdę współpracują. ale wymagało to zmian. zmian których efekty teraz czytasz/czytacie powyżej. niektórzy nie potrafią żyć w stadzie. podsumowując jak się nie boicie wyzwań, zapraszam.
5
jas 2016-10-18 15:29
jakby ktoś szukał pracy to w firmie w Warszawie potrzebny jest obecnie Bisnode Polska Digital Marketing Specialist
1
Didi 2016-11-08 01:06
widziałam właśnie ogłoszenie, jakich mniej wiecej zarobkow mozna sie spodziewac? z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
1
goodjob 2016-11-25 15:53
sky is the limit ;)
6
Zyskaj 2017-02-09 17:38
niskie
3
Marynarz 2017-03-03 22:39
totalnie wyczyszczone prawdziwe opinie o firmie negatywne oczywiście
7
pracuje_to_wiem 2017-03-07 17:40
Pracuję w Bisnode ponad 5 lat - jak by mi tu było źle, to bym dawno uciekł, szczególnie, że na rynku jest wzięcie na pracowników naszej firmy. Każdy zmotywowany do pracy szybko się przystosuje do luźnej atmosfery. Istotne są pierwsze tygodnie w firmie – widać, ze jak ktoś złapie chemię z firmą to chce tu zostać. Ze 3 lata temu faktycznie był spory przemiał "nowych" i to do tego stopnia, że trudno było spamiętać imiona osób spotkanych w kuchni, ale to się skończyło. Teraz widać po ogłoszeniach na mailach, że tych rekrutacji są może pojedyncze sztuki, a odpływu znajomych nie widać. Firma nie jest typowym korporacją - jasne są procedury, polityki, ale jest to podane w zjadliwej formie. Zawsze też idzie dogadać się z szefem jakby co. Firma dba o pracowników, daje różne benefity, są imprezy. Ktoś napisał, że pensje niskie – pewnie to zależy od tego kto ile chce zarabiać, ale nie wierzę, że ponad 150 osób w firmie pracuje za frajer. Teraz po wielu latach przenosimy się do nowego większego biura w Warsaw Spire, więc widać że firma się rozwija. Moim zdaniem część komentarzy w tym portalu pochodzi od byłych pracowników, którzy żałują, że już z nami nie pracują i plują na firmę bez sensu.
7
Świadek Jehowy 2017-04-20 23:44
Do pracuje_to_wiem... Pracuj pracuj, pewnie pensje masz lepsza jak i stanowisko, albo małe wymagania.

No firma idealna, hehe :) nic tylko rzucać prace i do was przychodzić.

I powiem Ci tak - odszedłem kupe lat temu, prowadzę własną firmę, rozkręcam międzynarodowy biznes. A wy jak usuwaliście negatywne komentarze tak usuwacie.

Do młodych - aby tam cos osiągnąć, zatyraja was i pomobbinguja. A potem sami stwierdzicie ze stoicie w miejscu.

Pozdro
6
Pracuje_to_wiem 2017-04-23 15:54
nie mam takich aspiracji jak Ty, ale jestem zadowolony: mam darmowy angielski, siłownię za free, luxmed, kawy w opór, dopasowane godziny pracy i luz. Firma ma kasę i fajnie, że w nas inwestuję. Nie wiem, gdzie ten mobbing - może był za Twoich czasach. Zarabiam tyle ile potrzebuje, to czego mam marudzić - przecież nie każdy musi być prezesem.

rozkręcaj dalej biznes - dziwne, że masz czas siedzieć po nocach na forach - idź lepiej na imprę.
3
Zostaw swoją opinię o Bisnode Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bisnode Polska Sp. z o.o.