brak logo

Thorrus Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Thorrus Sp. z o.o.

meg 2013-01-23 21:42:59

Pomóż kandydatom, powiedz jakie jest Twoje zdanie na temat tej firmy. Ciężko jest odnaleźć opinie o spółce Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. której siedzibą jest Warszawa . O ile cokolwiek o niej wiesz podziel się informacjami. Potencjalnemu pracownikowi ogromnie zależy na poznaniu opinii byłych pracowników na temat potencjalnego chlebodawcy. Internet jest aktualnie największym źródłem wiedzy, przyłącz się do tworzenia największego zaplecza wiedzy o pracodawcach.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2012-11-18 01:54:37 odpowiedz | cytuj
Opinia o pracodawcy Abbott Laboratories Poland sp. z o.o.

- firma w ktorej nikt nie dba o interes klienta
[usunięte przez moderatora] /> - zmuszani sa do wysylania smsow gdzie przebywaja, musza informowac kierownika o zmianach w planie, zakonczeniu i rozpoczeciu pracy
- zadaniowy czas jest tylko wpisany w umowie - kierownictwo tego nie respektuje
- firma chwali sie tytulem pracodawcy roku i benefitami, podczas gdy podwyzek nie ma, wypracowane premie sa anulowane pod byle pretekstem
- najlepszy pracownik to taki ktory kabluje i sciemnia szefowi, wysluguje sie innymi
- [usunięte przez moderatora] i
[usunięte przez moderatora] - zagraniczna centrala tuszuje wszystkie afery lokalne
[usunięte przez moderatora] - biuro ma 300 osob, po
1
BOBT 2013-01-23 22:02:13
dla nas jest ok... polecamy
as.... 2013-01-23 23:57:36
Firma zaskakująca, nawet przez to że zatrudnienie jest przez inną firmę, a ty jesteś oddelegowany do pracy w MSD. Zarobki bardzo małe, jak na firmę farmaceutyczną. Ogólnie trzeba wiedzieć komu się podlizać, później możesz robić co chcesz. Niektórzy z pracowników nie wiedzą co to znaczy dyscyplina w pracy, [usunięte przez moderatora]
Pablo 2013-01-28 23:24:11
praca w Roche Polska jest dobra, gdy proponują Ci umowę bezpośrednio z Roche. Wtedy masz wiele benefitów i czujesz się częścią zespołu. niestety wiele osób zatrudnianych na niższych szczeblach oferowane ma umowę przez agencję. W praktyce wygląda to tak, że czujesz się dyskryminowany, pojawia się szereg problemów utrudniających wykonywanie obowiązków służbowych, przełożeni spychają z siebie swoją odpowiedzialność za takich pracowników, nie masz prawa do wyjazdów integracyjnych, nie wymienią Cie nawet w kontaktach w Intranecie. Ogółem człowiek w końcu czuje się jak pracownik gorszej kategorii.
banan 2013-01-30 18:05:18
Tylko sie kicia zastanow czy np. chcesz dzieci miec, GSK CH bezwzglednie wywala kobiety po powrocie z macierzynskiego, nawet mowy nie ma o np. wychowawczym czy cos. Dostajesz papier pierwszego dnia po stawieniu sie do pracy, a przedtem mydla ci oczy opowiadajac jak to praca na ciebie czeeeeeka, zebys na zwolnienie nie uciekla. Falsz, falsz, falsz.
Atmosfera tez srednia raczej - dobra dla lubiacych wyscig szczurow, obmawianie za plecami, intrygi i tego typu atrakcje. Koszmarni falszywi ludzie, usmiechajacy sie slodko i wbijajacy ci noz w plecy jak tylko odwrocisz glowe. Zarobki, taaa, zapomnij, zarabiaja szefowie, co drugi to manager, tylko pracowac nie ma komu, wiec wtrynia sie robote szeregowym pracujacym za psie pieniadze, wycisna cie jak cytryne, posiedzisz sobie co drugi dzien do 20.00 w robocie, zero czasu na wlasne zycie. Powodzenia, i stalowych nerwow, jesli sie tam zatrudnisz, heheheh. Jakos....juz mi cie zal.
Maria 2013-02-03 14:01:14
solidna i profesjonalna firma,
wiosło 2013-02-04 17:37:04
od konca marca firma zwolnila juz ponad 300 osob, wiec o czyms to swiadczy. zlikwidowali zdecydowana ilosc stanowisk administracyjnych. to co wczesniej robily 3-4 osoby, ma teraz robic jedna, i nikogo nie interesuje jak to zrobi. praca ma byc wykonana i juz. [usunięte przez moderatora] jak pracownik sie rozchoruje, to koniec- nie ma nikogo na zastepstwo. w pierwszej kolejnosci wylatywali ci, co pracowali najdluzej. zostali donosiciele i ci, ktorzy sie boja wiec zrobia wszystko co im beda kazac. praca ciezka, nie wolno wyrazac swojego zdania jak nie chcesz podpasc. zasuwasz po godzinach. ja pracowalam kilka lat, [usunięte przez moderatora] dyspozycyjnosc od switu do nocy plus weekendy. klient ma zawsze racje, nie masz prawa obrony. pelna kontrola pracownikow. zdecydowanie nie polecam.
klips 2013-02-05 20:01:02
Niestety w firmie jabil jest coraz gorzej, nabrano ludzi na umowe 100% etatu jednak zatrudnienia trwaja juz tylko przez agencje pracy, gdzie ludzie sa okrajani z wszystkich stron niema dodatku na swieta, niema dodotku kwartalnego, niema dodatku na wakacje, [usunięte przez moderatora] Oczywiscie my pracownicy lini nic z tym nie zrobimy mozna poprosic lidera aby cos z tym zrobil ale i on jest bezsilny gdzie obecnie wiekszosc ludzi na tym stanowisku ma rowniez umowe na kilka miesiecy i stanowisko na aneksie wiec oni w naszym imniniu nic nie zrobia bojac sie o swoje stanowisko. Druga opca mozna isc bezposrednio do lidera produckcji ale wtedy trzeba liczyc sie z tym ze umowa ktora trwa do konca miecha nie zostanie przedluzona. I tak pozostaje chowac glowe w piasek. Inna sprawa na specjalnych stanowiskach jest oferowana wyzsza grupa gdzie przy wykonywaniu dodatkowych czynnosci(napraw) otrzymujemy "wieksze pieniadze" jednak niektorzy nawet od 12 miesiecy!!! wciaz czekaja na podwyzke ktora inni juz otrzymali wciaz czekaja!!! [usunięte przez moderatora] dzeki tym smiesznym umowa nikt nie jset na tyle odwazny aby to pokazac
mario 2013-02-05 20:05:22
Praca ciężka ale jak ktos wybiera ten zawód i myśli że będzie w pracy leżał to się myli, co do piekarni JL to ZAWSZE PIENIĄDZE SĄ NA CZAS nie było jeszcze słowa od szefa że dziś nie ma wypłaty. A co do zarobków to jak na takie czasy to i tak najlepiej wypłacalny pracodawca. Są pracownicy którzy pracują tam od początku istnienia firmy, tworzą tą piekarnie a negatywne opinie piszą tacy którzy pracy się boją lub pracują w/g polskiego powiedzenia "Czy się stoi czy się leży 500zł się należy" ale nie w tej firmie jak się pracuje dobrze to szef potrafi to docenić "SZANUJ SZEFA SWEGO BO MOŻESZ MIEĆ GORSZEGO"
juk 2013-02-06 17:24:34
Hehehe, ja też pracowałam w tej firmie. I też byłam na szkoleniach, brałam udział w różnych szkoleniach, czasem było bardzo fajnie, różne ciekawe zadania, m. in. "Tom i Jerry", przynajmniej było zabawnie na tych szkoleniach z telemarketingu. Bardzo miło wspominam trenerów, bardzo fajni ludzie, sympatyczni i służący zawsze swoją pomocą. Oby więcej takich ludzi w pracy, daj Boże. Co do samej pracy, to tak jak już zostało napisane, jesteś na początku na jednej akcji, a potem Cię przenoszą na wiele innych, a czasem jest wręcz tak, że w czasie swojej pracy robisz kilka akcji, np. odbierasz połączenia, wykonujesz, itp. A niestety płacą Ci tylko za godz. a nie za to na ilu akcjach siedzisz. Co do atmosfery to jest to praca wśród młodych ludzi, głównie studentów, tak więc ogólnie rzecz biorąc nie jest najgorzej. Czasem bywały zgrzyty z naszymi koordynatorami, szczegónie na netii sprzedażowej, ogólnie to głónie przez nich atmosfera była napięta. Co chwila [usunięte przez moderatora] do nas uwagii, że nie dzwonimy. Słyszałam też od koleżanek, które pracowały na infolinii finansowej i technicznej, że tam też ciężko jest. Trudni klienci, ogónie trzeba być bardzo odpornym na stres i na koordynatorów, bo oni uważają się za niewiadomo kogo,.
baba 2013-02-06 21:36:49
Niby wielki światowy koncern, jednak wejście w dawną Amicę odbywa sie w co najmniej dziwny sposób. Szybkie poszukiwania pracowników, nie do końca jasno określone warunki naboru. Ambitne plany zwiększenia produkcji przy których potencjalni dostawcy i pracownicy kwiczą, a tak naprawdę to paczka dorobkiewiczowych wieśniaków z dalekiego wschodu, którzy żyją swoją nazwą SAMSUNG. Dla kandydatów do pracy z Poznania: Ludziska nie warto, kasa marna, 2-3 godziny dziennie ekstra dojazdu, atmosfera poganianego konia wyścigowego. Czy o takim "miedzynarodowym" środowisku marzycie?
tom 2013-02-10 14:56:21
mnie praca odpowiada.pełna swoboda doboru dni i godzin pracy.Zarobki całkiem przyzwoite.Lubię jeździć więc praca sprawia mi przyjemność.Może mam inne rozliczenie z centralą ale ja płacę tylko 2,30 zł za każde zlecenie.Cała reszta z kursu jest dla mnie!! Od dwóch dni możemy wjeżdżać w nocy do strefy B.Bardzo to ułatwiło pracę. Jedyny minus to wrogość taksówkarzy
dud 2013-02-17 11:42:04
atmosfera na linii bardzo pozytywna, ludzie sie ze sobą kolegują, praca nie jest stresująca, chyba że coś nawali ale to raczej wszędzie tak jest.. zarobki może bez rewelacji ale proponuje porównać np. LG.. warunki pracy, świadczenia, ochrona pracownika, stołówka, gdzie obiad kupisz za 4 zł i nie musisz się martwić o swój żołądek, to tak pół żartem pół serio :) nadgodziny ktore mozesz wziasc ale nie musisz.. dogodność bo wybeirasz sobie godziny pracy (czas elastyczny przynajmniej w biurze, pracownicy na linii moga wybrac sobie zmiane, np. ze wzgledu na dojazd), imprezy integracyjne, moim zdaniem przesadzasz.. WABCO z całą pewnością nie jest taką gehenną jak próbujesz ludziom pokazać.. jeśli pracownik się stara tak fizyczny jak i pozostała grupa, na pewno zostanie doceniony.. piszę to, ponieważ pracuję w tej firmie.. mam nadzieję, że inni się również wypowiedzą
pozdrawiam
luck 2013-02-19 14:05:23
lukan - a ty kiedy wyjeżdżasz? i skąd w ogóle jest wyjazd? czy z ( usunięte przez administratora ) jedzie bus do nich ale nie wynajęty przez nich tylko taki normalny?
do krasnala 2013-02-19 14:11:04
Ale musisz przyznać ,ze są tez osoby , które dobra kasę zarabiają . Jeżeli przychodzisz do pracy na papierosa to zastanów się czy warto z domu wychodzić . NIe jest łatwo ale są trudne czasy i wypłata wpływa na konto ja pracowałem w firmie gdzie wypłata przychodziła w 5 ratach z miesięcznym opóźnieniem - i tez o papierosie mogłes zapomnieć
badi 2013-02-20 14:43:17
ty chyba jesteś z biura ze tak piszesz bo sobie premie robicie z kogo z nas macie kase i profity bo sie dziwie że ktoś coś takiego pisze bo niebył za granicą na 100% jeste pracownikiem z c&c ale nie dodałeś że jesteś za biurkiem a my mamy nie ciekawie raczej bym rzekł ( usunięte przez administratora ) nie nie nie u mnie tak nie ma jestem "wykorzystany 2"
Mar... 2013-02-26 10:43:29
Ja również pracowałem w Thorrus i muszę powiedzieć, że jestem w konsternacji, czytając opinie powyżej...

Opinie zdesperowanych osób, piszących o złym pracodawcy. W tym momencie rozwiązaliśmy stosunek pracy, z powodu zmiany lokalizacji mojego życia. W bardzo dobrej atmosferze, podsumowałem współpracę z Panią dr. HR. Jeśli chodzi o samą współpracę, to na pewno byłem zadowolony z b.dużej swobody i możliwości rozwinięcia kreatywnych wizji.

Firma jest spółką kapitałową, więc model biznesowy zakłada dużą ilość osób prezentujących klientowi usługę czy produkt.
Wiadomości zamieszczone powyżej chyba należą do niespełnionych handlowców, którzy otrzymali relatywnie wysokie prowizje, bardzo zadowalające. Natomiast nie dali w zamian dobrego wkładu pracy, zaangażowania, a w wyniku efektów.
bob 2013-03-11 22:07:54
Witam...czytam wasze opinie i jestem w szoku.Pracuję w firmie dwa lata i nigdy nie miałam problemu z wypłaceniem pieniędzy,a także z kontaktem z panią Joasią czy z koordynatorem w Niemczech.Rodziny do których jeździłam i jeżdżę zawsze były sprawdzane i nawet odwiedzane przez opiekuna.Zawsze mogłam też liczyć na pomoc ze strony firmy.Nie wiem kto napisał takie komentarze ,ale znam przypadki gdzie opiekunki nie dotrzymują podpisanej umowy nadużywają alkoholu ,zostawiają swoje podopieczne bądź też sprowadzają osoby trzecie.Ludzie to jest praca i podpisując umowę musimy się jej trzymać .Widocznie większość piszących nie nadaje się do tej pracy.Pozdrawiam panie :Joasię Dorotę i Kasię i liczę na dalszą współpracę z FO
Pracowałem tam kilka lat.Pracodawcy spokoko i ludzie tez fajni,Zarobki średnie chodź dziś może by mnie nie satysfakcjonowały bo mam inna walutę ale polecam.Uczciwi goście z tych szefówA ja musze powidziec ze jestem zadowolony ,pracuje 2 miesiące,początki byly trudne bo zakwaterowanie trzeba bylo z góry opłacać ale to chyba zależy jak sie ktoś kimś interesuje ,generalnie polecam pośrednictwo \"Görlich\" biuro pomaga w rozwiazaniu problemów ,teraz firma oplaca mi mieszkanie i o nic nie musze sie martwic ,jesli chodzi o zarobki to sa normalne .1( usunięte przez administratora ) i wtedy zmiana jest zakwaterowana i tez nie wie sie jakie beda warunki ale w porownaniu z poprzednia firma i tak jest o niebo lepiej.
puk 2013-06-03 21:57:38
Tylko sie kicia zastanow czy np. chcesz dzieci miec, GSK CH bezwzglednie wywala kobiety po powrocie z macierzynskiego, nawet mowy nie ma o np. wychowawczym czy cos. Dostajesz papier pierwszego dnia po stawieniu sie do pracy, a przedtem mydla ci oczy opowiadajac jak to praca na ciebie czeeeeeka, zebys na zwolnienie nie uciekla. Falsz, falsz, falsz.
Atmosfera tez srednia raczej - dobra dla lubiacych wyscig szczurow, obmawianie za plecami, intrygi i tego typu atrakcje. Koszmarni falszywi ludzie, usmiechajacy sie slodko i wbijajacy ci noz w plecy jak tylko odwrocisz glowe. Zarobki, taaa, zapomnij, zarabiaja szefowie, co drugi to manager, tylko pracowac nie ma komu, wiec wtrynia sie robote szeregowym pracujacym za( usunięte przez administratora )pieniadze, wycisna cie jak cytryne, posiedzisz sobie co drugi dzien do 20.00 w robocie, zero czasu na wlasne zycie. Powodzenia, i stalowych nerwow, jesli sie tam zatrudnisz, heheheh. Jakos....juz mi cie zal.
lol ;) 2013-06-03 21:59:44
Hehehe, ja też pracowałam w tej firmie. I też byłam na szkoleniach, brałam udział w różnych szkoleniach, czasem było bardzo fajnie, różne ciekawe zadania, m. in. "Tom i Jerry", przynajmniej było zabawnie na tych szkoleniach z telemarketingu. Bardzo miło wspominam trenerów, bardzo fajni ludzie, sympatyczni i służący zawsze swoją pomocą. Oby więcej takich ludzi w pracy, daj Boże. Co do samej pracy, to tak jak już zostało napisane, jesteś na początku na jednej akcji, a potem Cię przenoszą na wiele innych, a czasem jest wręcz tak, że w czasie swojej pracy robisz kilka akcji, np. odbierasz połączenia, wykonujesz, itp. A niestety płacą Ci tylko za godz. a nie za to na ilu akcjach siedzisz. Co do atmosfery to jest to praca wśród młodych ludzi, głównie studentów, tak więc ogólnie rzecz biorąc nie jest najgorzej. Czasem bywały zgrzyty z naszymi koordynatorami, szczegónie na netii sprzedażowej, ogólnie to głónie przez nich atmosfera była napięta. Co chwila nam na ( usunięte przez administratora ) do nas uwagii, że nie dzwonimy. Słyszałam też od koleżanek, które pracowały na infolinii finansowej i technicznej, że tam też ciężko jest. Trudni klienci, ogónie trzeba być bardzo odpornym na stres i na koordynatorów, bo oni uważają się za niewiadomo kogo,.
hak 2013-06-06 13:24:39
atmosfera na linii bardzo pozytywna, ludzie sie ze sobą kolegują, praca nie jest stresująca, chyba że coś nawali ale to raczej wszędzie tak jest.. zarobki może bez rewelacji ale proponuje porównać np. LG.. warunki pracy, świadczenia, ochrona pracownika, stołówka, gdzie obiad kupisz za 4 zł i nie musisz się martwić o swój żołądek, to tak pół żartem pół serio :) nadgodziny ktore mozesz wziasc ale nie musisz.. dogodność bo wybeirasz sobie godziny pracy (czas elastyczny przynajmniej w biurze, pracownicy na linii moga wybrac sobie zmiane, np. ze wzgledu na dojazd), imprezy integracyjne, moim zdaniem przesadzasz.. WABCO z całą pewnością nie jest taką gehenną jak próbujesz ludziom pokazać.. jeśli pracownik się stara tak fizyczny jak i pozostała grupa, na pewno zostanie doceniony.. piszę to, ponieważ pracuję w tej firmie.. mam nadzieję, że inni się również wypowiedzą
pozdrawiam
pola 2013-07-18 22:53:05
Tu jest super ;)...
oooo 2013-07-24 12:41:35
nie polecam M. jako dobrego miejsca pracy, pracowałam we Wrocławiu ponad 2 lata i jedyne co zyskałam to dodatkowy punkt w CV i dobrych znajomych, którzy zresztą też stamtąd odeszli.
Mogę policzyć na palcach jednej ręki osoby które są zadowolone z pracy w Medicover Wrocław.
Zarobki są gorzej niż marne, a wymagania ogromne. ( usunięte przez administratora )netto. Ciągniesz nadgodziny i soboty, za które oczywiście nie płacą. Musisz być cały czas dyspozycyjna, ale o urlop to musisz się prosić. Dostaniesz go jeśli przedstawisz Kierownikowi Centrum listę osób które w tym czasie będą Cię zastępować.
Błędów nie masz prawa popełnić,a pacjentom musisz wchodzić w ....
O podwyżce zapomnij, no chyba że masz dobre układy z górą (czyt. donosisz na współpracowników).
Atmosfera między pracownikami fajna, ale co z tego skoro coraz więcej fajnych ludzi odchodzi. Rotacja jest ogromna, zanim przeszkolą nowego pracownika on już odchodzi.
Na rozmowie obiecują wiele, co nie ma pokrycia.
Najlepiej jeśli nie masz życia prywatnego i absolutnie rodziny, dzieci: bo przecież chorują, a L4 czy opieka nie jest mile widziana.
ona 2013-08-22 10:49:37
Thorrus to super firma... fajny zespół ludzi
Asia 2013-08-22 12:51:34
A ja musze powidziec ze jestem zadowolony ,pracuje 2 miesiące,początki byly trudne bo zakwaterowanie trzeba bylo z góry opłacać ale to chyba zależy jak sie ktoś kimś interesuje ,generalnie polecam pośrednictwo \"Görlich\" biuro pomaga w rozwiazaniu problemów ,teraz firma oplaca mi mieszkanie i o nic nie musze sie martwic ,jesli chodzi o zarobki to sa normalne .10 eu brutto i 15 eu dziennej diety na czysto.Kiedys pracowalem w innej firmie (nazwy nie chce podawac) i mialem brutto ( usunięte przez administratora ).W Brilliancie jedynie co jest uciazliwe to jezdzenie z jedej bausteli na inna nawet oddalona o 300 km i wtedy zmiana jest zakwaterowana i tez nie wie sie jakie beda warunki ale w porownaniu z poprzednia firma i tak jest o niebo lepiej.
""" 2013-09-10 18:10:53
A ja musze powidziec ze jestem zadowolony ,pracuje 2 miesiące,początki byly trudne bo zakwaterowanie trzeba bylo z góry opłacać ale to chyba zależy jak sie ktoś kimś interesuje ,generalnie polecam pośrednictwo \"Görlich\" biuro pomaga w rozwiazaniu problemów ,teraz firma oplaca mi mieszkanie i o nic nie musze sie martwic ,jesli chodzi o zarobki to sa normalne .( usunięte przez administratora ).W Brilliancie jedynie co jest uciazliwe to jezdzenie z jedej bausteli na inna nawet oddalona o 300 km i wtedy zmiana jest zakwaterowana i tez nie wie sie jakie beda warunki ale w porownaniu z poprzednia firma i tak jest o niebo lepiej.
Ola 2013-09-26 09:17:22
Bawią mnie co poniektóre komentarze, że firma jest taka siaka. Negatywnie komentujący chyba na prawdę nie mieli styczności z osobami z tej firmy i nie mieli przyjemności spotkać się osobiście , poświęcić 30 minut swojego (jakże cennego) czasu, aby dowiedzieć się jakie można mieć korzyści jeśli spełnia się określone warunki. Tym bardziej, że firma przychylna jest ku pacjentowi i pielęgniarka może przyjechać bezpośrednio do pacjenta, bądź w wyznaczone miejsce, więc ten nie traci nawet czasu na dojazd. Ja jak najbardziej polecam ! Nawet jeśli nic z tego nie wyniknie to na pewno poszerzą się Wasze horyzonty odnośnie jak wyglądają sprawy na rynku i jakie są korzystne rozwiązania. Nie bądźmy stereotypowi i nie mówmy, że się nie da, bo jednak się da! Tylko trzeba chcieć coś zmienić! na przykład ( usunięte przez administratora )w rejestracji.... bo wynosi dokumentu i panią( usunięte przez administratora ) oczernia !!!
paczak 2014-11-08 12:31:28
Jest ok... kasa do negocjacji po 1/2 roku samochód służbowy i cele możliwe do osiągnięcia
mójter 2015-02-24 03:27:26
Witam, chciałem się zapytać jakie są obecnie szanse na zatrudnienie przez Thorrusa. Mam podstawowe wykształcenie, chociaż jestem dobrym pracownikiem, sumiennym i dokładnym. Czy mam jakąkolwiek szansę na robotę? Nie mogę żadnych informacji o firmie znaleźć, więc piszę tutaj i proszę o szybką odpowiedź.
Pablo dermatolog 2016-06-24 14:29:42
Ale ktoś jest sfrustrowany.... ;)
look 2016-07-05 10:55:12
Ty a może mam się nią zająć ?
ujyg 2016-10-03 22:41:47
no bez przesady na pewno jakies wymagania sa przecież to jest zawarte w każdym ogłoszeniu/ ofercie nikt nikogo raczej ot tak po prostu do pracy nie przyjmie trzeba przecież cos umiec i mieć kwalifikacje
Zostaw swoją opinię o Thorrus Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thorrus Sp. z o.o.