logo Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

Wilczyce

Opinie o Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

gemini 2015-05-12 08:57
Prawidlowa intuicja.
Zainteresowany 2015-05-12 11:32
A jak z pracą w dziale marketingu? Napiszcie proszę czy warto się starać i jak sama praca? oraz atmosfera?
xxx 2015-06-10 01:21
Radzę śledzić oferty pracy, bo w Clarenie proces rekrutacyjny praktycznie na wszystkie stanowiska trwa cały rok. Jeszcze trudniej niż zdobyć pracę jest ją utrzymać chociażby do 4-5 miesięcy. Wnioski proszę wyciągać samemu.
3
lili 2015-06-10 21:32
Hinta, to jakiś znudzony prowokator, przecież opinie tych ludzi powyżej, "chwalą tę organizację" całym sercem...
Guder 2015-06-14 11:29
Nie polecam. Co do rekrutacji bez obaw. Rekrutację są były i będą. A le poco?W podsumowaniu Wilczyce -i wszystko w temacie.48hp
2
SS 2015-06-19 16:39
Witam!
Praca w Clarenie przypomina bieg przez pole minowe nie wiesz co Cię zabije ( ja się nie dowiedziałem :-))
Uwaga później każda inna robota jest nudna! Najlepszy pracodawca jakiego miałem!
Obecnie zatrudniam tylko byłych pracowników Clareny i mam spory wybór :-) Polecam warto!
11
Wąż. 2015-06-23 14:10
Nie, nie warto. Praca w tym dziale to krok w tył dla każdego specjalisty...
13
solo 2015-06-24 21:13
tak, nie warto.. potem, spojrzysz w tył i zapytasz, czy ten etap był mi potrzebny, skoro nie wniósł, co może zabrał trochę albo więcej..
Grundig 2015-07-08 21:57
tak, potwierdzam, wcale nie tani nakład, mogło być bomba..
1
bit 2015-08-17 21:05
czy szeregowy pracownik, może liczyć na normalną pracę i godziwe warunki zatrudnienia, proszę o informacje?
2
joanna 2015-10-01 11:38
dostalam propozycje pracy w ksiegowosci w Clarenie prosze o opinie o tej firmie
16
marek 2015-11-18 16:12
jak wygląda kwestia wynagrodzenia dla pracownika biurowego? ile zarabiacie?
Hanka 2015-12-18 21:55
Osobę która odpisała serdecznie pozdrawiamy pod publczke wpisik

;)))
2
pracownik 2016-01-15 12:45
jak pracuje od dwoch lat i co miesiac przysylaja zestaqwioenia kazdego haqndlowca co do wysokosci przelewow po przepracowanym miechu to NIKT TYLE NIE MIAL ... HMMM MASZ PODSTAWY 10-15 TYS?? CHHYBA 1500 ... PLUS PROWIZJA.... P.S. POMIMO TEJ IRRACJONALNEJ INFO I TAK ZARABIA SIE OK. ZALEZY OD TERENU. A KOSMETYKI SA WG MNIE MEGA DOBRE.
Kasia1983 2016-01-28 15:23
Tyle tu negatywów, że aż żal. Zostałam zaproszona na rekrutację Krajowy Kierownik Sprzedaży. Możecie napisać jaki to test będę wypełniała? W ogóle czy warto?
9
exclarena 2016-01-29 19:45
do Kasia1983
to dlaczego wysłałeś/aś tam cv a teraz się dopiero pytasz , czy warto ?
black/white 2016-01-29 19:50
teraz pytasz? to po co wysyłasz ?
n3z6 2016-01-29 19:54
szkoda czasu. nie idz
2
była clarena 2016-02-04 22:55
to podaj maila podeślę cv
fredka1 2016-02-05 20:29
Jaka (do ja)umowa o prace; podstawa i jesteś na działalności musisz opłacić zus i podatek .Ciekawe czemu tyle osób (PH) zrezygnowało z tej dobrej pracy ,pewnie przerazili się ilością kasy w nowym systemie premiowania!
3
visio 2016-02-09 13:02
ludzie tu piszą, by ostrzec innych przed marnowaniem czasu, każdy szukający chce już pracować, może się jednak zdarzyć, że popracuje kilka miesięcy i znowu będzie szukać, a dodatkowo nosić będzie bagaż, niepewnego jutra, (usunięte przez administratora) i poczucia, że znalezienie godnego zatrudnienia może graniczyć z cudem..
7
ddddd 2016-02-10 15:32
Takie niestety są realia. Wiem, że trudno znalesć ogarniętego pracownika, ale równie ciężko jest znaleźć uczuciwą pracę w której są jednoczesnie godne zarobki. I zloty srodek w formie, zarobkow adekwatych do pracy i godnego trakotwania w pracy. Jak jest spokoj to kijowe zarobki jak sa dobre zarobki to traktuja cie jak G*** bo mysla ze bedziesz sie trzymal dobrze platnej parcy nawet w imie swojej godnosci. Mowie to z autopsji, ale parcy w tej firmie. Chcialam sie dowiedziec czy tu jest podobnie czy mozna liczyc na cos godnego!
lolek 2016-02-11 17:25
Niestety ani na jedno ani na drugie. Traktują byle jak i wcale za to nie płacą rewelacyjnie. Dodatkowo dojazd fatalny.
ababcdcd 2016-02-13 14:06
pozwolę zadać otwarte pytanie do dyskusji...dlaczego piszecie o tym, jak jest źle i beznadziejnie. a dlaczego nie zmienicie pracy ? jestem od niespełna 4 miesięcy w firmie i ja chce tutaj pracować . ale też na "korytarzach " słyszę u kilku osób niezadowolenie , ale one nie zmieniają pracy tylko narzekają. dlaczego zatem nie możecie odejść z Clareny ? ja tak zrobiłam w mojej ostatniej pracy. zrezygnowałam i zaczęłam szukać .
3
Sara 2016-02-16 06:16
Koleżanko może uchwałas się 4 miesiące twój czas nadejdzie. Nie tacy tu byli.Byli tu tacy jak ty i po nich.A le oczywiście z Tobą będzie inaczej ;))))))))
1
diaz 2016-02-16 21:26
Witam forum. Widziałem ogłoszenie na PH na terenie woj. pomorskiego. Czy ktoś z byłych lub obecnych pracowników może mi napisać na jaką podstawę mógłbym liczyć w tej firmie. Mam doświadczenie w sprzedaży produktów kosmetycznych
6
Duza_ciekawska 2016-04-07 14:11
Cześć a czy ktoś z Was pracował w marketingu? Jak jest?
Part 2016-04-08 20:13
nie pracuję w tej firmie od dluzszego czasu, mam jej i wiele do zarzucenia i wiele do zawdzięczenia- na plus bardzo dobre zarobki i w czasach mojej pracy- możliwość rozwoju,szkoleń, podnoszenia swoich kwalifikacji, na minus- ciągłe zamiany polityki sprzedaży (usunięte przez administratora) sprzedawanych produktów- co chwilę nowości, których jakości nikt nie jest w stanie skontrolować(usunięte przez administratora) Ogólnie, gdyby nie ludzie, którzy obecnie tam pracują większość na plus :)
1
observator 2016-04-09 21:02
to podobnie, jak w świecie niedźwiedzi, ach ten świat zwierząt w puchowych futrach..
1
olc 2016-04-11 16:25
Pozukują obecnie kilku pracowników i maja nowe oferty pracy między innymi Brand Manager czy Przedstawiciel Handlowy, praca w branży kosmetycznej niesie za soba wiele plusów.
hello 2016-06-11 21:59
a ja bym nie rozwijała tego tematu, co może być słychać w mętnej wodzie...
15
Żona pracownika 2016-07-01 16:21
Jeżeli ktoś ceni sobie rodzinę to odradzam tam pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Kolorowy portek 2016-09-01 11:52
Jak się trzyma firma Clarena? Zarząd wciąż ten sam? :)
18
radek 2016-09-01 13:03
Hej , czy orientujecie sie moze czy obecnie lub tez niebawem beda rekrutowali? zazwyczaj rekrutacje z tego co pamietam mieli w maju i tak we wrzesniu, czy teraz jest szansa na stanwosika Doradcy Handlowego?
Magda 2017-01-11 20:57
super że jest to forum:) po przeczytaniu opinii na temat pracodawcy cv nie zostanie wysłane;)
14
Ghjkl 2017-01-26 09:24
Ja zanim wysłałam cv też byłam przerażona opiniami. Mimo wszystko wysłałam, żeby sprawdzić co mówią, co oferują.
I wiecie co, nie żałuję. Rozmowa 1 etap z regionalnym -bardzo sympatyczny i normalny człowiek , chętnie odpowiedział na różne pytania, 2 etap już z głównym kierownikiem sprzedaży -ale nie było źle.
Prace dostałam, auto ok, karta na paliwo, autostrady -koszty pokrywa firma.
Ilość wizyt? Ok 20, potem trochę zmniejszyli. Na początku było mi trudno, bo nie znałam terenu, branży -pierwsza praca jako dh. Po ok 1,5 mies już teren był do ogarniecia w ciągu normalnych godzin pracy.
Pensja -taka na jaką byłam ustawiona od 1 rozmowy taka dostałam na umowie. Plus co miesiąc jakiś mały bonus (bo premii jeszcze nie wyrobilam). Więc byłam zadowolona.
Po okresie próbnym możesz założyć działalność lub być na umowie (masz wtedy inny procent od sprzedaży) ale wszystko widzisz i możesz sobie przeanalizować, bo zarobki innych dh są jawne.
Na minus:
- akcje promocyjne -rano dostajesz nagle SMS, że jest cały dzień promocja i wyślij to do 250 klientów i jeszcze mów przy odbieraniu tel... trudno było mi to ogarnąć, mogliby dawać znać nam dh dzień wcześniej aby człowiek ogarnął, bo z komórki klawiaturowej max mogłam wysłać 30SMS..
- Olewania reklamacji,
- Wredne zachowanie działu sprzedaży -dzwonily po klientach i pytały czy byłam i czy są zadowolone.. I że mają promocje której u mnie nie ma :-)
Ja rozumiem, że ktoś siedzi i spr czy jeździmy po gabinetach ale to nie zadanie Pan z działu sprzedaży stacjonarnej.
Ogólnie praca ok, ludzie pracują tam długo -narzekali na system prowizyjne, bo się zmienia często podobno dla nich na minus-ja tego nie oceniam, bo nie dotyczyła mnie ta kwestia. Ogólnie atmosfera jest ok.
Niestety x powodów prywatnych musiałam zrezygnować, ale gdyby nie to pracowalabym dalej.
Więc nie dajcie się wciągnąć w te wszystkie dziwne komentarze.
Moim zdaniem zależy od regionu.
ObecnyDH 2017-02-01 09:57
Jako pracownik z dłuższym stażem na stanowisku DH polecam nie czytać wypowiedzi tylko wysłać CV i samemu się przekonać jakie są warunki współpracy.
typek 2017-02-11 22:17
czy ktos moze napisać jakie mniej wiecej sa warunki na ph, jaka kasa? jakie auto i w jakich godzinach praca
nony 2017-02-20 08:35
To jest jakaś katastrofa!! Traktowanie ludzi jak oszustów ( DH).
NIE POLECĘ nikomu. Wszędzie będę mówić żeby uciekali ludzie !!! I klienci też!!!
Nie mam zamiaru się rozpisywać więcej. Sami widzicie wyżej.
Paranoja
8
NIE NIE NIE 2017-02-23 19:09
NIE NIE NIE NIE polecam nikomu pracy w tej firmie. Bałagan, brak towarów, zero odpowiedzialność działu wysyłek, księgowego cała odpowiedzialność spada na DH.
Pełna odpowiedzialność za należności klientów np.:
Wypracowałeś prowizję 5000 zł netto
Paru klientów nie opłaciło faktur w terminie na łączną kwotę 3000zł i cała ta kwota zostanie tobie potracona z prowizji więc już zostaje 2000 zł netto do tego opłać ZUS 1200. Już masz 800 zł do tego podatek który musisz zapłacić wiec zostaje jakieś 500 zł za pracę przez miesiąc.
Oczywiście firma wypłaci ci pieniądze ale jak klient raczy zapłaci z tym że to DH musi się prosić żeby klient zapłacił bo firma nic w tym kierunku nie robi.
Masz też plan do zrealizowania minimalny, który nie jest tak łatwo wyrobić a jak go nie wyrobisz to przez cały miesiąc zarobisz całe 0 zł :) rewelacyjne warunki finansowe
Więc jak masz odrobinę rozsądku w głowie to w biedronce na kasie więcej zarobisz
18
Maja 2017-03-17 16:16
@ObecnyDH rozumiem, że obecnie pracujesz w firmie jako handlowiec. Czy mógłbyś powiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat oferowanych warunków zatrudnienia? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy Clarena?
TAnother 2017-03-27 22:34
Hmmm jutro miałem jechać na rozmowę ale jak patrzę na te wpisy to szkoda wchodzić z deszczu pod rynnę imraczej sobie odpuszczę.

kandydat 2017-04-04 16:09
Witam wszystkich, zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko konstruktora-elektronika. Czy jest ktoś odważny kto nie widziałby problemu przedstawić rzeczowo stanowisko pracy/atmosferę w dziale konstrukcyjnym ? Jacy ludzie tam pracują, jak traktowani są inżynierowie. Pracowałem wcześniej w firmie, gdzie wszystko leżało, stanowisko takie samo, ale ludzie...dno. A i opinie na gowork były podobne - w 100% trafne. Z tego co widzę, większość pisze tutaj o dziale handlowym.
Zainteresowany 2017-04-22 09:14
A stanowisko kierownika magazynu? Może wypowie się ktoś spoza działu handlowego?
ExClarena 2017-04-24 10:32
Opiniami się nie przejmuj, dotyczą głównie przedstawicieli handlowych.
Dział produkcji urządzeń to zupełnie inna historia.
Warto próbować.
ExClarena 2017-04-24 10:35
Kierownik magazynu zmienia się najczęściej.
Robota na max na kilka miesięcy :)
Maja 2017-04-25 09:45
@ExClarena Czy możesz powiedzieć jak wygląda praca w Dziale produkcji urządzeń? Rozumiem, że według Ciebie większość opinii tutaj dotyczy przedstawicieli handlowych. Dlatego też chętnie dowiemy się więcej o funkcjonowaniu innych działów firmy.
Zainteresowany mniej 2017-04-27 17:28
To podziękuję, z deszczu pod rynnę.... ;)
ona123 2017-05-25 10:49
Witam,
czy te negatywne opinie są nadal aktualne, czy może jednak nastąpiła jakaś zmiana, dzięki której praca w Clarena jest lepsza niż pisano do tej pory. Dokładnie chodzi o stanowisko przedstawiciela handlowego.
Lol 2017-07-14 07:40
Na jakim regionie pracowałaś ?
Zostaw swoją opinię o Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa - Wilczyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa