brak logo

Car Net Polska Sp. z o.o.

Kalisz

Opinie o Car Net Polska Sp. z o.o.

Car Net Polska Sp. z o.o. 2016-07-28 14:58:24 [pracodawca]
Odpowiadając na Pana zapytanie. Car Net prowadzi rekrutację przez cały rok, dlatego widać ogłoszenia przez dłuższy czas. Podobnie jest w przypadku, gdy ogłoszenie jest już nieaktualne, a w sieci jeszcze widnieje.

Obecnie poszukujemy do pracy na stanowisku kierowcy zarówno w Kaliszu, jak i Poznaniu.
Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o przesłanie swojego CV na adres rekrutacja@carnet.pl
igor 2016-07-28 16:24:59
ja własnie w taki sposób znalazłem prace, wysłałem swoje CV na podany adres e-mail i czekałam aż się odezwą. Już w sumie straciłem nadzie a tu nagle informacja że zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną i dostałem tą prace. Może Tobie też się uda
Midik 2016-07-28 16:50:59
Kierowcy mają dobre życie o ile będą sumiennie pracować. Kiedyś nie pracowalem w tym zawodzie ale trafiła się oferta, zebyzatrudnić się w CarNet i teraz nie załuj. Mam godziwe zarobki, dobre warunki pracy i każdy tam jest uprzejmy.
Aqwerty 2016-08-05 13:19:34
Czy informuja wszystkich uczestnikow rekrutacji o wyniku, bez wzgledu na to czy sie dostaje prace czy nie?
cat 2016-08-05 13:22:21
Ja pracuje prawie rok i jeszcze mi się nie zdarzyło dostać, choć wiem że inni otrzymują.
A swoją pracę wykonuję sumiennie i z coraz lepszymi efektami.
devl 2016-08-20 13:00:34
wypłata jest jak najbardziej terminowa, do 10 każdego dnia miesiąca. Osoby, które rzekomo nie dostają pieniędzy, to pewnie nie wysyłają swoich raportów do wypłaty, a potem się dziwią takim sytuacjami.
manik 2016-08-25 15:14:32
Zastanawiam się własnie nad podjęciem pracy w CarNet zanim jednak sie zdecyduje jest coś o czym powinienem wiedzieć? Wypłaty są w terminie ?
tomas 2016-08-25 15:55:02
Chyba nie musisz dowiadywać się czegoś szczególnego. W firmie wypłaty są na czas, warunki pracy dobre. Musisz tylko Ty sumiennie wykonywać swoja pracę.
Dak 2016-08-25 23:37:36
Wysłałem CV, byłem na rozmowie mieli się odezwać a potem się okazało.... że szukają tylko studentów albo uczniów...
1
6usty 2016-08-30 15:59:01
A mój znajomy akurat się do tej roboty załapał. Ja już tu pracuje i nie narzekam, on teraz składał CV i się udało.
eton 2016-08-30 16:04:22
Sam chciałbym sie załapać do takiej pracy. Orientujecie się czy szukają kogoś teraz jeszcze?
Zatrudniony 2016-08-30 16:16:57
Pracuje już jakiś czas w Carnet i jest tu wszystko w porządku. Niestety nie orientuje się czy kogoś teraz szukają. Nawet jeżeli nie, to co Ci szkodzi zadzwonić do nich lub wysłać im swoje CV, moze akurat będa poszukiwać kogoś.
tomsi 2016-08-30 16:21:30
Dla mnie praca w Carnet jest spoko. Godziny pracy są odpowiednie, z urlopem nie ma problemu. Jeżeli tylko miejsca pracy są to nie ma się co zastanawiać.
Dak 2016-08-30 16:36:09
Byłem na rozmowie, miała być druga rozmowa z koordynatorem i nic... Telefon nie dzwoni.... spelniam wiekszosc wymagan jednak i tak brak odzewu... w dodatku mieszkam blisko i nic..Wystawiaja tylko ogłoszenie dzien po dniu jakby szukali nie wiadomo kogo
Niki 2016-08-30 18:30:18
Kiedy byłeś na tej rozmowie o prace? Może jednak nie spełniałeś wszystkich wymagań skoro się nie odzywają
Robertos 2016-08-30 18:39:11
To chyba kolega wyżej jakiegoś pecha ma bo , mój znajomy jakieś 2 tygodnie temu był na rozmowie kwalifikacyjnej i wczoraj do niego zadzwonili że chcieliby go zatrudnić.
warner 2016-08-30 18:53:42
A może jak do kolegi wyżej nie zadzwonil to niech sam się do nich odezwie i zapyta czy podjeli decyzje o jego zatrudnieniu. Być moze w ten sposób im się przypomnisz i Cię zatrudnią.
Olek 2016-08-30 19:01:29
A mnie wydaje się, ze jeżeli nie zadzwonili to zanczy że szukali innej osoby niż Ty. Czasami tak jest że oprócz nas zgłaszają się ludzie z lepszym doświadczeniem i to ich zatrudniają.
Da 2016-08-31 14:20:11
Nie przyjeli mnie no - smiech na sali, miałem wszystko co potrzebowali. Oddzwonilem dziś i koordynator nie byl mna podobno zainteresowany....
Są dwie zmiany 6-14, 14-20 jeśli dobrze pamiętam.
Ja 2016-09-04 09:11:22
Pracowalem w firmie wszystko ok ale zwalnianie ludzi z dnia na dzien i to bez zadnych podstaw to jest poprostu porazka pozdrawiam pana Piotra ktory bez skrupułów potrafi zwolnic pracownika do ktorego pracy i wykonywanych zadan nie moze sie o nic przyczepic . Najlepiej zwolnic bez zadnej podstawy i bez jakich kolwiek powodow do zwolnienia ciekawe co. By pan zrobil gdyby pana pracodawca zwolnil pana z dnia na dzien .
5
Piernik 2016-09-14 16:07:48
Dokładnie, mi również nie zdarzyło się premii otrzymać, a pracuje grubo ponad rok . Przy rekrutacji nie było mowy, że mogę liczyć na premię, ale że ona jest! Trochę szkoda, bo zrażają tym do siebie solidnych i sumiennych pracowników. Mimo gro obowiązków, musisz jeszcze tyle samo pracować po godzinach, żeby zarobić w miarę. Nawet koordynator często jeździ bo tez nie jest pewny czy mu premię dadzą. Tak więc o życiu prywatnym możesz zapomnieć, nawet w święta musisz być pod telefonem, więc zapomnij o spokojnym zjedzeniu karpia i wielkanocnego jajka. Weekendy pod telefonem, nawet jak nie masz dyżuru to i tak musisz się liczyć z tym, że kolega zadzwoni, żeby mu pomóc, bo go wysyłają na jakieś wygnajewo i nie ma jak wrócić. Masz wolne, ale jedziesz, bo z podstawy nie wyżyjesz i musisz zarobić. Reasumując praca nie jest zła, ale niesamowicie czasochłonna i mało płatna. A przed wszystkim niedoceniana przez pracodawców!!!
5
GoT 2016-09-23 12:53:32
Dawaj z siebie jak najwięcej, a dostawaj jak najmniej, ot co!
Polska... Premia powinna być, jeśli rzeczywiście masz nienormowany czas pracy.
Teraz jako Magazynier więcej zarobisz, a pracujesz na dwie zmiany i nie musisz być pod telefonem.
Właściwie o nic się nie martwić.
Stefan 2016-09-26 01:20:25
Fakt warunki nie zawsze sprzyjają czasowi wolnemu no ale zarobki to trochę rekompensują. Wiadomo trzeba być pod telefonem bo nie wiadomo kiedy ktoś złoży nowe zamówienie. Ludzie przecież podejmując taką pracę trzeba się liczyć że tak to będzie działać. Zdecydowanie jest to praca której trzeba się poświęcić na wyłączność bo nigdy nie wiadomo kiedy będziesz potrzebny no ale myślę że warto czasami postawic troche swoje życie na głowie.
Stefan 2016-09-26 01:20:41
Fakt warunki nie zawsze sprzyjają czasowi wolnemu no ale zarobki to trochę rekompensują. Wiadomo trzeba być pod telefonem bo nie wiadomo kiedy ktoś złoży nowe zamówienie. Ludzie przecież podejmując taką pracę trzeba się liczyć że tak to będzie działać. Zdecydowanie jest to praca której trzeba się poświęcić na wyłączność bo nigdy nie wiadomo kiedy będziesz potrzebny no ale myślę że warto czasami postawic troche swoje życie na głowie.
Renatka 2016-09-26 01:37:14
Ej właśnie jak to jest z kobietami? Jest szansa żeby się jakaś dostała? Ja lubie jeździć autem i idea pracy jako kierowca bardzo mi się podoba. Słyszałam że przyjemna atmosfera. Podobno godziny są dosyć nieprzewidywalne no ale w sumie mi to nie przeszkadza.
Michal 2016-09-26 01:59:15
W sumie to pojecia nie mam czy kobieta miałaby szanse ale z drugiej strony nie przesadzajmy jest coraz więcej kobiet które są zawodowymi kierowcami. Weź zadzwoń może. Najszybciej się dowiesz. A myślę że warto. Kasa jest ok i zawsze w terminie. Godziny jak godziny no zależy dokąd przychodzi Ci jechać. Ale ogólne wrażenie mam dobre i myślę że możesz spokojnie próbować.
SzkodaPrądu 2016-09-26 12:35:43
O a ja mogę, się wypowedzieć jako pracownik. Pracuje tam od ponad roku, żenada. Fakt praca lekka i jak ma się głowe idzie zarobić, ale nie jest to warte tych nerwów, trzeba się liczyć z tym, że za szkode mimo, że auto jet ubezpieczone płacisz 1200zł!!! Tak jako pracownik!!! Ja co prawda nie miałem takiej sytuacji, ale kolega owszem. Największa "beka" tak beka, nie żart czy jakieś smieszkowanie, jest z haha:"Menagera operacyjnego" aka P.W. To jest człowiek, ktory przyjezdza i niszczy wszystko, oddział daje radę i trzepie kase ponad, możliwości, a on przyjeżdza i to niszczy, ostatnio zniszczył super ekipe, z Łodzi. Dziwne zmiany, pojawiły się w obszarze KTC-KRK. Poźnań ekipa zmienia się max co poł roku. Wawa-najbardziej r***ani flotowcy w całym kraju. Gdańsk? Kordynator idiota, ktory z własnej kasy, by tankował auta, byle prezes by go pochwalił i tak wychowuje flotowcow. Ile oddziałów tyle histori. Myslę, ze praca, moze byc okej w: "Toruniu, Lodzi, Wrocławiu, Kielcach.", moze jeszcze gdzies, nie wszedzie bywam z racji połozenia miasta... Dodam jeszcze, ze na umowe o pracę jest mniej więcej taka szansa jak na to, ze bedziesz tu szanowany przez P.W. czyli 0% i jak bedą mieli, okazje oszukać Cię na 10zł to to zrobią. Ocena w zaleznosci od miasta od 1/10(na pewno Wawa) do max w tej chwili 4/10(wroclove?)
15
SzkodaPrądu 2016-09-26 12:42:29
Staż nie ma nic wapolnego z czym kolwiek, tydzien czy rok jestes, tym samym "nie Ty to inny"
1
Gorgi 2016-09-27 02:32:52
Zastanawiam się czy nie złożyć CV do Poznańskiego oddziału. Z tego co czytam praca nie jest zła a bycie kierowcą to to co lubie. Ciągle to ja robie jako kierowca wśród znajomych i rodziny więc nie wiele by się zmieniło o tyle dobrze żebym sobie na tym zarobił. Wiecie takie przyjemne z pożytecznym. Obawiam się troche tych negatywnych opinii ale pozytywnych też nie brakuje więc chyba się zdecyduje na prace tam.
benek 2016-09-27 02:47:22
No i widzicie wcale nie jet tak najgorzej. Wiadomo ma swoje wady ale ma także zalety. Jako kierowca nie narzekam. Pieniądze mam w terminie. Co prawda nie mialem jeszcze doczynienia z postępowaniem przy szkodzie. Ale mam nadzieje że mi sie to nie zdarzy. Puki co wszystko idzie gładko.
Piernik 2016-09-27 22:11:52
Zmartwię cię, te pozytywne komentarze piszą podstawione osoby z centrali. To jest korpo i nikt sie tu nie liczy z pracownikiem, nikt sie z tobą nie utożsamia mimo stażu pracy. Szczerze, wypruwasz flaki z siebie, starasz sie jakbyś własna firmę prowadził, nie licz na docenienie!!!!!
10
Nikowski 2016-09-29 13:25:26
Premia jest jeżeli strasz się w pracy. Nikt tak bez powodu nie zaoferuje Ci dodatku do pensji. Z własnych doświadczeń mogę powiedzieć Ci że warto sie starać bo premia jest odczuwalna.
Robertos 2016-09-29 13:48:40
ktoś tu chyba z pracy został zwolniony i teraz się denerwuje. Jeżeli jestes dla pracodawcy sumiennym pracownikiem to na pewno Cie doceni. Pracuje tutaj już kilka lat i ja nigdy nie narzekałem.
lemonon 2016-09-29 14:14:39
To jest dla mnie odpowiednia praca. Umowę zaoferowali mi już na początku. Godziny pracy są dla mnie odpowiednie , wypłata również. Jeżeli kto dobrze czuje się w takim zawodzie to nie wiem czemu miałby nie zgłosić się tutaj do pracy.
GreK 2016-10-01 16:30:52
O premiach nic mi nie wiadomo. Może flotowcy takową dostają za pracę praktycznie 24/7.
Wypłata w terminie to plus. Martwi mnie zbyt duża rotacja wśród pracowników oddziałów i nie tylko. O firmie na pewno to dobrze nie świadczy.
4
Rambo 2016-10-21 15:04:56
Ciekawe jak wygląda praca w tej firmie. Wydaje się być fajnie, ale przeważnie kończy się to inaczej. Pracownicy podstawiając auto wracają autobusem bądź tramwajem? Również jak jedzie się na odbiór to trzeba korzystać z komunikacji miejskiej?? Jakie papiery należy wypełniać? Pozdrawiam
KasiaW 2016-10-23 18:29:39
Potrzebowałam dość pilnie wynająć samochód. Poszukałam informacji i dowiedziałam się że CarNet najszybciej załatwia takie sprawy. Teraz wiem, ze mój wybór był bardzo dobry. Samochód wynajęłam i oddałam a całość odbywała się w miłej atmosferze.
ArekK 2016-10-23 18:32:42
Szybko, łatwo i przyjemnie. Takimi słowami mogę określić obsługę w CarNer. Wiele razy korzystałem z usług tej firmy i samochody zawsze w dobrym stanie. Obsługa miła a formalności szybko załatwione
MichałJ 2016-10-23 18:34:26
Bardzo dobra wypożyczalnia. Bezproblemowe załatwienie rezerwacji online i od tego jeszcze rabat. Super.
zeo 123 2016-10-25 12:17:12
Nie polecam pracy w tej firmie, pracodawcy konfliktowi bez szacunku do ludzi!!!!
Tomasz 2016-10-25 18:37:36
Gdzie Ty pracowałeś? Bo chyba firmy Ci się pomyliły. Pracuje w tej fimie już drugi rok i nie mam takich odczuć jak Ty. Wiadomo, że nie zawsze każdy chodzi usmiechniety bo mamy czasam gorsze dni ale atmosfera ogolnie jest miła.
Filip 2016-10-25 18:46:40
Ja pracuje już jakiś czas i nie narzekam. Dziwią mnie takie negatywne komentarze. Warunki pracy są dobre a i płaca odpowiednia. Ale się jeszcze taki nie urodził , żeby wszystkim dogodzić. Mi zarządzanie zdecydowanie opowiada.
Molek 2016-10-25 18:48:14
Ja tam nie narzekam bo nie ma w sumie na co. Na rozmowę rekrutacyjnej jest wiele wyjaśniane. Później przy podpisaniu umowy można zapoznać się z wszystkimi warunkami pracy i wszystko dalej jest trzymane na tych samych zasadach. Nigdy nie czekałem na wypłatę a ludzie traktowali mnie tam z szacunkiem.
Flopek 2016-11-12 10:05:31
Nie wiem, kto pisze te pozytywne komentarze ale jak wielu ludzi tutaj zauważyło są to podstawieni ludzie z firmy. Osoby z callcenter bądź inaczej mówiąc infolinii mają wyprane mózgi i wolnym czasie na polecenie przełożonych pozycjonują stronę firmy bądź wypisują właśnie takie durne komentarze. Prezes organizuje im konkursy na najlepszego operatora - z góry narzucone przyjmowanie wszystkich zleceń, mają gdzieś czy jesteś w kinie czy na randce z dziewczyną po pracy- zawsze możesz się spodziewać telefonu z firmy w sprawie podstawienia auta :D Jedyne co jest na czas w tej firmie to wypłata chociaż gdy znajdzie się tylko okazja do obcięcia 10zł to na pewno to zrobią :) (usunięte przez administratora) Będąc kierowcą w firmie tzw. flotowcem - nie masz szans na umowę o pracę, zawsze jest to umowa zlecenie a w niej zapis, że za każde podstawienie, odbiór, sprzątniecie auta dostaniesz 20zł. Jeśli nie masz życia prywatnego i jesteś dyspozycyjny 24/7 jesteś wspaniałym pracownikiem w przeciwnym przypadku firma patrzy się krzywo i "dyskretnie" daje Ci znać że musisz mimo 8 godzinnego dnia pracy być dyspozycyjny i nawet po dniu pracy - możesz się spodziewać telefonu, że trzeba podstawić auto lub jechać do innego oddziału po samochód. PREMIA - HAHAHA, nie uświadczysz takiego czegoś będąc kierowcą, możesz wypruwać z siebie żyły a nikt tego nie doceni, jeżeli nie Ty to ktoś inny. W większości przypadków kierowcami są studenci albo uczniowie, nikt nie ma badań psychotechnicznych do wykonywania zadań kierowcy. Praca i normalna atmosfera jest tylko i wyłącznie w małych oddziałach, w Warszawie jest taka rotacja pracowników, że chyba Pan Koordynator, który nie powinien nim być bo tego nie ogarnia , sam nie wie kogo zatrudnia i jak dany pracownik ma na imię. Zanim się tam zatrudnicie lepiej się dwa razy zastanowić ;)
2
BostoN 2016-11-14 20:04:49
Pracowalem prawie rok w centrali na infolinii w Kaliszu i nie przypominam sobie zeby ktoś kazał mi coś pozycjonować ani też dodawac gdzieś opinie moim zadaniem było przyjmowanie rezerwacji. Jest to nieprawdą.
Najważniejsze w pracy na oddziale jest to żeby mieć prawo jazdy i być dyspozycyjnym pewnie o tym mówi się przy zatrudnianiu. Nie rozumiem, z czego wynikają później te negatywne opinie skoro potencjalny pracownik wie na co się pisze tak jak ja się pisałem przykładowo na prace do 23 i w weekendy. Jak komuś nie odpowiadają warunki to pracy podejmować nie trzeba to nie przymus. Pewne ze czasami wypadają późne zlecenia takim chlopaka do realizacji ale sam jako byly pracownik call center wiem o tym ze większość z tych osób korzysta z samochodów firmowych i załatwia prywatne sprawy w godzinach pracy na firmowym paliwie ale przecież o tym żaden na forum nie napisze. Praca jak dla mnie ok. Kokosów się nie zarobi ale wynagrodzenie i warunki w Kaliszu na dobrym poziomie.
flopek 2016-11-18 18:15:07
Do 23 To Ty może pracowałeś ale od 15:00 8 godzinek i do domciu ;) Zapomniałeś tylko napisać ze praca w call center to praca przy biurku i prawa jazdy nie musisz mieć ;) i tak naprawdę to co cie interesowało ze puścisz flotowca na podstawienie i nie będzie miał czym wrócić? NIC dla infolinii najważniejsze było kazde zlecenie i potrafiliście gitarę ludziom nawet po pracy zawracać nie zwracając uwagi czy ktoś ma w ogóle czymkolwiek z tego podstawienia wrócić
Dziwisz się ze ktoś używa aut firmowych? Ja-nie bo jak wymaga się dyspozycyjności od samego rana do 23 to jak ludzie maja załatwić swoje prywatne sprawy? Jak rok pracowałeś to czemu się zwolniłeś skoro w takich pozytywach się wypowiadasz? Trzeba było spróbować swoich sil przez tydzien jako flotowiec w wiekszym oddziale np. Warszawie to zobaczyłbyś jaki to fajny kawałek chleba ;)
2
BostoN 2016-11-21 11:25:16
Nie twierdzę że praca jako flotowiec należy do łatwych. I pisze ze na flotowca trzeba miec prawko - czytaj ze zrozumieniem Odbijam tylko nieprawdziwe zdania dotyczące tego żeby ktoś kazał nam cos pozycjonować albo opiniowac - to bzdura. Pracownik call center ma zupełnie inny zakres obowiązków wiec nie ma co porównywać go z flotowcem.
Prace zmieniłem ze względu na wyprowadzkę do innego miasta i studia tam ale to już mniej ważne.
Były pracownik oddziału 2016-11-22 23:50:11
Pozycjonować nie kazali, ale karteczki motywujące: "PRZYJMOWAĆ WSZYSTKO" wisiały na boxach i karne rozmowy dla operatorów w razie nierealizacji zleceń były. O tym nie napiszesz?
7
Michaella 2016-11-24 11:55:48
Do obowiazkow operatora nalezy przyjmowanie zlecen i realizacja wynajmów w jak największej fekfencji - w tym właśnie celu jest zatrudniony.
Rozumiem, że w innych miejscach pracy za nie wykonywanie zadań i obowiązków pracownika są dawane nagrody? :]
flopek 2016-11-25 19:38:29
O witam Panią p.o. kierowniczkę :D jak widać kolega/koleżanka wyżej poruszył ciekawy temat, czy uważa szanowna Pani, że takie karteczki motywujące albo karne rozmowy są motywujące dla pracownika? a może postawcie tam w centrali karnego jeżyka i sadzajcie tam pracowników bo nie byli w stanie zrealizować zlecenia. jakby te biedne dziewczyny był czemukolwiek tam winne, im samym jest już czasami głupio dzwonić i przepraszać , że zawracają głowę ludziom po pracy bo przecież każde zlecenie jest ultra ważne, a wasi flotowcy mają tak samo gdzieś jeżdżenie po godzinach pracy i po nocy, bez jakiegokolwiek powrotu- no tak przecież ideą firmy jest "PRZYJMOWAĆ WSZYSTKO" bez znaczenia na dobro drugiego człowieka, a czy kierowca ma czym wrócić? nie ważne, najważniejsze żeby zrealizować :D
4
Zostaw swoją opinię o Car Net Polska Sp. z o.o. - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Car Net Polska Sp. z o.o.