brak logo

beck-pollitzer

Sosnowiec

Opinie o beck-pollitzer

fylus29 2013-10-08 09:57
firma jak firma pracownicy fizyczni ja bubuja i coniekturzy tz kierownicy bo niekturzy niemaja pojecia o pracy maja stawki po znajomosci a od pracy sie migaja sam tam pracuje i widze te przekrety jest [usunięte przez administratora]stale ci sami jeden niedawno mial wypadek i niewróci do pracy do roboty tak ale do podziału wypad do domu taka prawda niestety
4
ele 2014-02-10 08:29
jak zarabacienw tej firmie na reke i jak wygladaja podzialy?
1
pracownik 2014-04-04 22:28
pracuje tu 10 lat i jest coraz gorzej,jesli szef to czyta,to niech zajmie się tymi (usunięte przez administratora)inżynierami,bo jest mi wstyd za nich,ws. W.S. "stary uparty osioł"nie wiem co on jeszcze robi w tej firmie-
4
kolo 2014-04-04 22:35
masz rację-wiodąca firma na świecie-ze starymi,zapominającymi się "inżynierami" i ze starym sprzętem,tam wszystko i wszystcy mają po 150 lat
2
EPJ 2014-04-11 13:27
MECHANIK - OSOBA ZNAJĄCA SIĘ NA ROBOCIE (NIE WSZYSCY)
ELEKTRYK - OSOBA ZNAJĄCA SIĘ NA ROBOCIE (NIE WSZYSCY)
KIEROWNIK - IDIOTA PO SZKOLE ORNITOLOGICZNEJ LUB PRZYRODNICZEJ NIE MAJĄCY POJĘCIA O PRACACH KTÓRE WYKONUJE FIRMA ALE KIEROWNIK (NIE DYSKUTOWAĆ)
O PREZESACH - ODPOWIEDZ WE WŁASNYM ZAKRESIE
SZKODA ŻE TAK MAŁO PRACOWNIKÓW SIĘ WYPOWIADA WIEKA SZKODA
1
DLA LUDU!!!!!!! 2014-06-22 20:41
Ludzie na zasiłku jest lepiej niż w tej poronionej firmie !!!!!!!!
Prezes kompletny IDIOTA i tak dobiera personel kierowniczy????
Poza 3 kierownikami cała pozostała reszta to imbecyle którzy twierdzą że podkładka kontrująca to pęknięta podkładka , ktoś im to wcisnął .
Ludzie prezes dostaje informacje że kierownik kręci lody na boku np (ZAROBEK NA BOKU )
i co robi ?????
MA PRETĘSJE DO ZAŁOGI ŻE MU DONOSZĄ O PROBLEMIE ŻE NA KIEROWNIKA SKARRZĄ
CZY KTOŚ UMIE NAZWAĆ TAKIEGO PREZESA ???????
Panie Stachura weź się w garść , ale poco ANGOLE I TAK PŁACĄ A POSADKA CIEPŁA A I NA BOKU COŚ SIĘ PRZYROBI NA LUDZIACH
POWODZENIA NIE POLECAM STRATA CZASU!!!!!!!!!!!!!!!!
3
tania siła robocza 2014-07-01 16:31
Pracuję w tej firmie od lat sam nie wiem po co. Zarobki nędzne które ledwo na chleb starczają.
1
ktos tam 2014-08-05 10:12
Beck jest naprawdę fajna firmą
a reszta to ludzie - to ludzie tworzą atmosferę,
niech każdy robotnik przyzna sam do lustra ile zarabia na samozatrudnieniu - właśnie - tyle ile niegdzie by nie zarobił. Owszem praca na maxa ale jest ok. Nie ma co narzekać, tylko do przodu
4
yeti 2014-08-06 22:31
kiedyś tam pracowałem i jestem szczęsliwy ze mnie zwolnili wsumie za nic takiego bo niechciałen jechac za granice na projekt poniewarz z mojom stawkom to była by porazka miałe prace w kraju równiez w tej firmie inni pracownicy siedzieli w domu bo podobno niebyło pracy w firmie ale uparli sie na mnie ja tez sie uparłem i nie pojechałem to mnie zwolniono tu jest młyn pracujesz dla becka w pod firmie ktura ma z ciebie kozysc to jestes super gosc a jak jestes niepotrzebny lub podpadniesz to spadaj co do kierownictwa to jest paru kolesi którzy pracuja razem z ludzmi i wiedza co o co chodzi w robocie i umieją pomoc mały świnka zuzia troszke romcajs murawa chary poter i jeszcze paru kasa idzie na pierdoły nieraz a na potrzebne rzecz szkoda zatrudnijcie sie tam i sprobojcie tej smietanki szanowna dyrekcjio zajmi sie firmą tak jak powinnaś a bedzie lepiej pozdrawiam i szacuneczek
yeti 2014-08-07 18:07
firma istnieje w polsce około 12-14 lat cos koło tego kwalifikacjie zeby tam pracowac moga byc mizerne na niekrtorych projektach zastanawiałem sie poco niektorzy tu sa ????????????? zaden z nich był pozytek pracowałem tam bardzo niedawno mozna powiedziec ze wczoraj ile osob tam pracuje tyle opini o firmie wiem jedno nieprzejmują sie pracownikami fizycznymi bo ludzie z inzynieringu to inna bajka maja stała pęsjie dodatkowo diety krajowe i wieksze zagraniczne wolne płatne a ludzie pracujący dla beka duzo gorsze warunki i to tyle pozdrawiam






uczciwa opinia 2014-09-11 12:58
Drodzy Państwo - Beck & Pollitzer jest uczciwą firmą a większość zamieszczonych w tym miejscu opinii to zdecydowanie desperackie wypociny tych, którzy rozwiązali swój stosunek pracy w mało sprzyjających warunkach. Poza tym skoro w firmie jest tak źle i lepiej być na zasiłku to oczywiście droga otwarta - żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo decydować za siebie. A tak na marginesie - znakomita większość osób, które w przeszłości były pracownikami Becka prosi o powrót do firmy:) ciekawe dlaczego skoro jest w niej tak "źle" :)) Oczywiście żeby nie było tak różowo - firma ma swoje słabe punkty ale jaka firma ich nie ma?! I tak na zakończenie - pracuję tu od ponad 10 lat, były wzloty i upadki ale uważam, że opinie rozgoryczonych osób wprowadzają innych w błąd i są po prostu nieuczciwe. Zanim ktokolwiek zdecyduje się na zamieszczenie swojej opinii niech się choć przez chwilę zastanowi co pisze.
8
pan uczciwy 2014-10-11 01:01
jesli chcesz miec przerwe w zyciorysie to sie zatrudni ci co tam pracowali bądz przcuja wiedzą jak tam jest super piszsz bzdury zeby oczy zamydlic innym skoro jest tak super to skąd te negatywne opinie ????? tylko niemówcie że to pisza ludzie zemsty! piszą bo tak jest !!!zazrudnij sie to sie przekonasz.
4
hans klos 2014-11-28 19:51
A jak wygląda u nich kwestia płatności za faktury ? Czy są rzetelni i płacą na czas?
yeti 2014-12-07 12:21
płatnosc u nich to podstawa chyba ze pracujesz u posrednika dla bec ka
1
yeti 2014-12-07 12:21
płatnosc u nich to podstawa chyba ze pracujesz u posrednika dla bec ka
olek 2015-01-23 13:54
Ni nie wiem. Pracowałem bezpośrednio dla Becka i do dziś nie mogę się doprosić płatności. Faktura przeterminowana o miesiąc....
2
oferty 2015-02-19 11:55
olek możesz napisać coś więcej o problemach z płatnościami? Przysłali mi zapytanie ofertowe na usługi i zastanawiam się czy wogóle podejmować z nimi współpracę.
ziomek0000 2015-07-06 20:26
Współpracuje z beckiem od ponad 2 lat. Pieniadze zawsze na czas(chyba ze wystąpi błąd w rachunku/fakturze to zdarzają sie nawet do tygodnia poślizgu) Pieniadze zawsze mogly by być lepsze ale nie ma co narzekać.
1
Su 2015-11-24 10:55
Wykonywałem dla nich usługi związane z rejestracją suwnicy, płacą zawsze bardzo terminowo.
Ludzie nie narzekajcie w każdej firmie nie jest perfekcyjnie.
1
Zumi 2016-10-07 18:38
Czytam i czytam i się dziwię. Ludzie każda firma ma swoje plusy i minusy.
Ale tu chodzi o uczciwość. Mogę potwierdzić że są uczciwi. Kaska na czas. Nogdy nie mialem opoznien chyba ze zonca pomylila mi sie w fdktorze. Jest ok a zawsze moze byc lepiej
Uwazam ze Jeśli tylko masz chęć do roboty i daż trochę z siebie to wszystko gra. Jeski znikasz na budowie lub snujesz się po kątach to nikt tego nie wytrzyma. Nawet koledzy bo ktoś musi te robotę zrobić.
4
Zumilas 2016-10-07 18:39
Czytam i czytam i się dziwię. Ludzie każda firma ma swoje plusy i minusy.
Ale tu chodzi o uczciwość. Mogę potwierdzić że są uczciwi. Kaska na czas. Nogdy nie mialem opoznien chyba ze zonca pomylila mi sie w fdktorze. Jest ok a zawsze moze byc lepiej
Uwazam ze Jeśli tylko masz chęć do roboty i daż trochę z siebie to wszystko gra. Jeski znikasz na budowie lub snujesz się po kątach to nikt tego nie wytrzyma. Nawet koledzy bo ktoś musi te robotę zrobić.
1
df 2016-10-07 18:52
oczywiście że tak jest ze każda firma ma swoje plusy i minusy nigdy nie będzie tak ze coś jest idealna
mareeeek 2017-03-29 16:56
Dzisiaj pojawilo sie ogloszenie na stanowisko: Inżynier – Kierownik Projektu. Jakich zarobkow mozna oczekiwac i jak wyglada stabilnosc firmy?
wild nick 2017-03-30 19:56
Podłączam się pod pytanie - jakie zarobki?
bell 2017-04-02 23:11
odnośnie tego ogłoszenia to takich ogłoszeń jest 6 na różne województwa. wie ktoś może dlaczego tak dziwnie rozpisane? no chyba nie szukają 6 inżynierów/kierowników?
Myszka 2017-04-03 14:19
Widze, ze niektórzy mają problem z poprawną polszczyzną a narzekają na zarobki...Proponuje wrócić do szkoły zamiastg tak po piSSowsku biadolić od rzeczy ,
Eferaes 2017-04-08 11:26
Jak na zakres obowiazkow i odpowiedzialnosc placa jest mizerna w szczegolnosci ze praca w systemie zadaniowym bez ewidencji czasu pracy, ok 60h tygodniowo, bez dodatkowego wynagrodzenia czy urlopu.
vxz 2017-04-10 23:35
czyli ile? inżynierem to ty chyba nie jesteś, bo trochę popisałeś a na pytanie nie odpowiedziałeś :S
fsa 2017-04-10 23:37
Widzę, że niektórzy krytykują innych a sami pisać nie potrafią i mają "małe" problemy z polskimi znakami diakrytycznymi. Ale pewnie lepiej krytykować innych. Łatwiej drzazgę zauważyć w czyimś oku niż belkę w swoim.
Leszek 2017-04-26 15:30
W moim przypadku skończyło się na samej REKRUTACJI, którą opiszę poniżej:
1. Kontakt telefoniczny - Niestety sami pracownicy rekrutujący nie wiedzą, że w internecie jest inny adres niż w rzeczywistości (dot. siedziby sosnowieckiej - na mój moment tak było), na szczęście po mojej prośbie otrzymałem maila, który sprostował sprawę.
2. Aplikowałem na stanowisko do Krakowa, podczas rozmowy okazało się, że szukają kogoś na Śląsk i nic nie wiedzą odnośnie Krakowa.
3. Nikt nie zapoznał mnie z charakterystyką firmy, skąd się wywodzi, jaki jest profil działalności etc.
4. Samo spotkanie trwało 45min, ponieważ przekroczyliśmy zaplanowane 30min!!! (następna osoba czekała na swoja kolej).
5. Po spotkaniu brak jakiekolwiek odzewu.
Osobom ambitnym, szanujących siebie i swój czas oraz wiedzących co chcą robić w życiu - życzę powodzenia w poszukiwaniach pracy i szczerze pozdrawiam!
Szelek 2017-05-19 12:14
Leszek,
To aplikując nie sprawdziłeś charakterystyki firmy, skąd się wywodzi i co robi???? Wow, jestem pod wrażeniem! ;)
3
Leszek 2017-06-06 14:53
Szelek,
Aplikując do ww. firmy sprawdziłem informacje zamieszczone w internecie, ale tak z jak adresem (co opisałem powyżej) może być różnie, dlatego warto jest dopytać u źródła.
Niestety czasu na prezentację firmy chyba nie przewidziano podczas rozmowy, a ja pytań zadać nie zdążyłem.
Pozdrawiam.
Konrad 2017-06-23 17:09
Ta firma jest śmieszna , małym firma nie polecam się tam zatrudniać ponieważ nie płacą na czas, są oszustami .
Gosc 2017-07-12 06:53
Tak firma która wysyłając ludzi do Islandii nie zapewnia im ubezpieczenia ani tam ani w Polsce ... oczywiście mówimy o pracownikach fizycznych i tych których żona nie pracuje w kadrach ... Ciekawe co by zostało napisane w protokole kontroli gdyby islandzkie zz się zainteresowały polskimi robotnikami w Husawiku... poczekamy zobaczymy...
8
Zenon 2017-07-17 14:24
Odradzam pracę w tej firmie.
- brak ubezpieczenia Islandia Husavik
-bardzo niskie zarobki za 220 godz otrzymałem 2500 Euro tragedia
gdyby nie nadgodziny to zarobiłbym może 1500Euro
-prowadzący inż Piotr W. to dno kompletne na spotkaniu rano jak i wieczorem non stop klnie. Ludzi traktuje jak śmieci. Jego powiedzonko do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pana nie znika z jego ust. Porażka nie polecam firmy!!!!!
3
Niegość 2017-08-03 12:10
Doczytaj o ubezpieczeniu i koordynacji przepisów, a następnie zabieraj głos. Czytać ze zrozumieniem jest ciężko, to fakt, a umiejętność ta należy do nielicznych. Może nasłuchałeś się nieuków, którzy na Islandii chwalą się znajomością przepisów, tyle tylko, że z 2006 roku... Trochę stare, nieprawdaż?
Chłoporobotnik 2017-08-19 11:50
No to lipa. Emigracja na wyspę z zimnym klimatem, praca po 10 godzin i w przeliczeniu 10500 PLN (czyli 10 Euro/godzina). Jedna wielka lipa. To w krajach sąsiednich (Dania, Norwegia, Niemcy) za te godziny na to samo wyjdziesz albo o kilka tysięcy lepiej i blisko domu w razie potrzeby kilka godzin i jesteś w domu np. na weekend. A z Husaviku do Keflaviku samochodem 7 godzin potem lot do Polski z odprawą 5 godzin powrót do domu z lotniska 2-3 godzin i wychodzi cały dzień tułaczki. Byłem w Islandii i pracowałem ale za 235 godz/mies otrzymywałem na PLN 16 000. To lipa w firmie BECK dla pracowników fizycznych. Oczywiście firma zarabia na waszej pracy w 100%.
Chłopek roztropek 2017-08-28 18:24
Popku, jeżeli tak pracujesz, jak się wysławiasz, to dziwię się, że jeszcze pracujesz na tej budowie. Do tarcia chrzanu potrzeba ludzi.
2
Marta 2017-08-30 14:06
Do końca dnia można jeszcze przesyłać swoje CV w odpowiedzi na ofertę pracy na stanowisko Asystent/ka w Dziale Księgowości. Ktoś z Was pracuje właśnie w tym dziale firmy? Co warto wiedzieć o pracy na tym stanowisku? Każda dodatkowa merytoryczna informacja może być bardzo pomocna.
Rekin 2017-09-07 22:18
Projekt w Husaviku TRAGEDIA za 260h nie ma nawet 3 tysi. Żarcie porażka,kadra to wielka popierdóka. Ale bije na głowę wszystkich szefowa BHP po budowie biega w adikach a od ludzi wymaga. Co do inż . Piotra W. to wpis powyżej 100% trafny facet ŻENADA.
1
Kaja Zemankiewicz 2017-09-08 06:42
Powyżej ktoś pisząc totalne bzdury podpisał sie moim imieniem.
Chciałam tylko zaznaczyć, że nie ja to pisałam. Na prawdę CHAMSTWO że ktoś napisał coś podpisując się za mnie... Internety... każdy może wszystko wyrzygać anonimowo
5
Ktoś 2017-09-14 06:52
Witam!
jest ogłoszenie na koordynatora - jak wygląda ta praca? na czym polega? czy warto? jakie pieniądze?
jak wygląda system pracy? dwa na dwa? inny?
czy cały czas w terenie?
I dlaczego szukają na to stanowisko?
Marta 2017-09-20 12:58
@Ktoś widzę, że do tej pory nikt Ci nie odpowiedział. Zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to chętnie dowiem się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy. A może udało Ci się uzyskać odpowiedzi na swoje pytania bezpośrednio od firmy? Dodatkowe informacje mogą być istotne dla innych osób, które zastanawiają się nad aplikacją. Chociaż, jeśli chodzi o obowiązki na tym stanowisku to są one dość dobrze opisane w ofercie pracy.
Ktoś 2017-09-22 17:04
Marta

Pytam dlatego że najlepiej dowiedzieć się takich rzeczy od ludzi którzy tam pracują.
W ofertach prarcy zawsze jest wszystko pięknie opisane i cudwnie wszystko wygląda na rozmowach.
A rzeczywistość jest całkiem inna...

Dlatego jeśli dostanę ospowiedź od tych najlepszych i najbardzej cennych osób czyli pracowników na stanowiskach szeregowych wiem że powiedzą mi prawdę.
X 2017-09-24 13:41
Masz rację,dekarze robią po 8h i dwie soboty mają 2100-2200.
Józef Kumor 2017-10-15 15:21
Pracuje tam Maciej Kuligowski ? Taka spasiona świnia ? W biurze ... Napiszcie proszę.
Wujek Tom Adminn 2017-10-16 16:39
Kolego nie znasz zasad tego portalu chyba.
Chcemy się tu dowiedzieć czegoś o pracodawcach a nie o osobach.
Jeśli masz cenną radę lub opinię dot. pracodawcy to napisz.

Jak chcesz kogoś obrażać to zły adres. Jak masz problem to umów się z gościem ale z tego widać, że Cię strach obleciał :-) skoro tu na forum tak piszesz - może podaj swoje dane i telefon kontaktowy i adres ale pewnie cienki jesteś i nie stać Cię na to.
ON'A 2017-10-17 14:46
potwierdzam, że płatności są ok
Konrad @ 2017-10-17 14:49
NIgdy nikt mnie z tej firmy nie oszukał.
A może TY wyleciałeś i dlatego tak gadasz :)
pww 2017-10-17 14:52
Hej
a co z tą szefowa bhp jest nie halo?
Zostaw swoją opinię o beck-pollitzer - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie beck-pollitzer