logo DDS Moto-Akcesoria.pl

DDS Moto-Akcesoria.pl

Szczecin

Opinie o DDS Moto-Akcesoria.pl

anonim 2011-11-30 13:19:01
Ja pracowałem, miałem dostać umowę a zostałem zrobiony w bambuko [usunięte przez admina] nie polecam.
edi 2012-07-04 16:26:14
Ja pracuję w moto-akcesoria.pl. Grupa młodych zakręconych ludzi na punkcie motorów.Super atmosfera konkretne zadania do realizacji i sprawiedliwe rozliczanie. Jasne że pieniądze czasami spóźniają się na konto ale gdzie się nie spóźniają. Umowa o prace to standard. Polecam z czystym sumieniem.
1
najarany 2013-05-02 19:50:50
[usunięte przez admina] to ty starasz się poprawić mizerny wizerunek firmy?
Kev 2013-05-10 12:30:51
Potwierdzam to, co zostało napisane powyżej. Jest to[usunięte przez admina] a ludzie tam pracujący w większości wcale się tak dobrze (albo wcale) nie znają na motocyklach. Jeżeli lubisz pracować za 1600 zł i nie mieć życia prywatnego to jest to firma dla Ciebie! Takie firmy jak moto-akcesoria.pl niszczą Polskę!
Rozenek 2013-11-17 14:22:59
Ludzie którzy piszą, że praca w moto-porażce jest super chyba lubią być wykorzystywani i chcą pracować za drobne :)
Rekrutacja na nowe stanowiska do salonów odbywa się zawsze gdy zaczyna się sezon a więc do każdego sklepu przychodzi kilka nowych osób które pracują w sezonie za pół darmo :) świetnie ! bardzo sprytne :
tak. konsultant jest tam od wszystkiego, zaczynając od sprzątania i wycierania kurzu po wchodzenie głęboko w tyłek klientów :)
[usunięte przez moderatora].
No ale ... Góra mówi i tak ma być zrobione !
Drodzy przyszli pracownicy moto-biedronki! W umowie jest ciekawy zapis, że po zrezygnowaniu z tej pracy przez 10 lat nie możecie otworzyć im konkurencji ! :D
No w sumie, widząc jakie są ceny zakupu kasków a po jakiej cenie są sprzedawane to co się dziwić :) Nic tylko otwierać sklep, najlepiej przy współpracy z firmą
Louis z Niemiec skąd nasza Polska fimra bierze część produktów, ale klienci i tak wolą przepłacac :)
Stały monitoring w pracy i podsłuchy w każdym salonie ... No ale jak ktoś lubi byc w 100% inwigilowany to have a nice day ! :))
Tak tak tak moi drodzy Panowie prezesi zarabiąją duże pieniążki a wy mróweczki nakręcacie dla nich obrót, many many many ! ! ! $$$$
I ile tej pensji macie ? od 800 zł do ? 1600zł ? co to jest przy 6000-10000 tys zł ?
Koszt Was samych plus utrzymanie salonu to nic w porównaniu z miesiącznym obortem w sezonie który może sięgać 500.000 tys. zł :) (jednego salonu)
[usunięte przez moderatora] w pracy jest wszechobecny.
Jak sie nie docenia swoich pracowników i nie motywuje odpowiednio to ludziom nie chce sie pracować i odchodzą. To ludzie tworzą atmosfere w tej "pracy" no ale ... kasa kasa kasa kasa ... !
Zap***dalajcie w sezonie po 170 h za 6 zł :
Pozdrawiam MOTO KONSULTANT/KONSULTANTKA
best biker 2014-03-06 10:37:25
Wszystko jest prawdą że pensje dostaje się w ratach (zależy od humoru właściciela DD) albo pod koniec miesiąca(usunięte przez administratora).Pracownicy zapierdzielają by szef mógł zalać kilka razy w tygodniu mercedesa do pełna a w zamian dostaje się pensje 1400zł.Teraz akurat zaczyna się sezon to będą szukać tanich prqcownikoów z łapanki.Przestrzegam ludzi przed składaniem tam aplikacji że to strata czasu i nerwów (usunięte przez administratora)Ja naszczęście już mam ten etap za sobą.
looksme 2014-04-13 11:09:09
Hej wszystkim!:)
Na początek dodam,że nie chcę tu bronić tylko opisać jak wygląda u mnie na salonie praca:)
A więc dużo ludzi pisze bzdury,że pracują tu niewykwalifikowani pracownicy bo po9 1 MUSZĄ TO BYĆ MOTOCYKLIŚCI a co po tym JA sądzę mają jakieś pojęcie o sprzęcie i wgl.
po 2 pisze się testy sprawdzające wiedzę a wcześniej dostaje sie materiały wiec jeden wielki SHIT pisane ze ludzie nie mają pojęcia co sprzedają, każdy sklep ma inną politykę i np wyższe ceny top nie jest złe bo wystarczy zapyrtać się o rabat co w dzisiejszych czasach we WSZYSTKIM jest normalne.

Jeżeli ktoś narzeka,że musi sprzątać to sory ale mamy nie tylko sprzedawać, ale również dbać o wizerunek a co za tym idzie czystość salonu.:)

atmosfera jest jak w wielkiej rodzinie w końcu jesteśmy motocyklistami i to jest normalne wdlg mnie:) za to mega +

no i jeszcze to ze szukaja pracowników uczących się...to jest normalne w obecnych czasach(usunięte przez administratora) pozdrawiam i mimo wszystko ja zapraszam:)
1
dds 2014-05-11 22:59:06
Do looksme jakich motocyklistów i jakie testy??? Chyba firmy pomyliłeś. Ludzie do pracy biorą pierwszych lepszych bez wiedzy ważne by byli uczący się byle na składkach zaoszczędzić. (usunięte przez administratora)
popieram dds 2014-06-17 22:53:59
Beznadzieja i jeszcze tylko żeby klienta naciągnąć. ceny zawyżone i to niekiedy o 100%. zero szacunku dla pracownika.
raczek 2014-06-25 13:38:00
Witam!
Pracowałem w tej firmie dość długo,
Moje wynagrodzenie było adekwatne z moimi doświadczeniem, wiadomo nie zawsze pieniążki były na czas, miło wspominam prace w moto-akcesoria!
Ludzie którzy tam pracują mega zakręceni, wiadomo jak to motocykliści!
Pomimo złych wpisów POLECAM PRACE W MOTO-AKCESORIA.PL
1
młoda 2014-06-27 11:32:06
cześć!
Pracuje w moto-akcesoria.pl
powiem krótko, pracują tam bardzo pozytywni ludzie jak wcześniej pisali inni,
Jasne że wynagrodzenie czasami się spóźnia, ale gdzie się nie spóźnia!
zaczynając tu prace nie miałem tak dużej wiedzy jak teraz,
Polecam. Bez owijania w bawełnę!
1
MOTO-biedronka 2014-07-02 19:46:43
Fakt może i ludzie tam pracujący są wporządku ale nie wszyscy bo mędy też się znajdą.Te dwie ostatnie opinie to chyba sobie szefostwo same wystawiło.Atmosfera panuje tam jak w obozie prqvy właściciel jak i prezes mysla ze pracownik jest ich wlasnoscia i ma byc na kazde zawolanie zaleznie od humoru(usunięte przez administratora)
MotoOn 2014-07-03 10:39:32
A mnie zastanawia kto pisze te opinie ??? Jestem pracownikiem Moto już dłuższy czas i nie mogę narzekać . Prezes jak i (usunięte przez administratora) są wymagający ale można się z nimi zawsze dogadać. Napewno nikt nikogo w tej firmie nie zmusza do ciężkiej pracy :) z tego co zauważyłem narzekają ci którym pracować się poprostu nie chce i wymagania mają większe niż kwalifikację :) no ale taka już Polska mentalność :) LwG :)
1
młody 2014-07-17 14:51:13
Osoby, które wypowiadają się o firmie niezbyt pochlebnie, to najczęściej te które po prostu do tej pracy się nie nadają, a teraz próbują psuć opinię firmie! Wysyłajcie CV, jeśli jesteście wygadani, chcecie pracować to jak najbardziej dacie u nas radę:)
1
Moto-biedronka 2014-07-30 23:48:56
Do MotoON, młody i pyyk to że pracodawca każe wam pisać pochlebne opinie o firmie to wiadomo bo marny wizerunek trzeba jakoś ratować. Tam nie wyrzucają pracowników bo "coś" tylko dlatego że ktoś nagle stwierdzi że trzeba oszczędności (u nich to się nazywa cięcie kosztów) robić bo szefa nie stać na zalanie Mercedesa do pełna lub na balety w Warszawie nie ma. Stawki są na tyle śmieszne że można je porównać do stawek na ochronie w supermarkecie.Tam potrafią zwolnić pracownika po odbytych szkoleniach i ze stażem tylko dlatego że za dużo zarabia (według szefa i prezesa) bo pensja 1800 zł po 200h i więcej to słabizna. Wypłacanie pensji według widzimisia właściciela to normalka raz to będzie 10 a innym razem 25. Zero poszanowania dla pracownika ze strony szefostwa. Większość osób tam pracujących dłuższy okres to albo zaprawione lizusy albo nawiedzeni firmą (kto pracował lub pracuje wie o co chodzi). Po przepracowanym dłuższym okresie i znając politykę firmy (pamiętając czasy Raszyna i Marek) mogę powiedzieć że nikt z moich znajomych i ich znajomych nie przyjedzie tam na zakupy.
Moto-biedronka 2014-09-09 18:22:49
Dokładnie za 200h można urobić aż 1800zl ale oczywiście na początku dostaniesz mniejsza stawkę czasami kierownik ma niewiele więcej.Standardowa forma zatrudnienia to umowa zlecenie bo o umowę o pracę to trzeba się zasłużyć.Co do robienia zakupów to byli pravownicy z przyczyn opisanych kilka postów wyżej a klienci tylko dlatego że albo brak podstawowych towarów na sklepie lub rozmiarówek ewentualnie na zamówiony towar nigdy niemogą dotrzymać terminu a jest sezon a nie jakaś zima i robią z klientów idiotów ale to sie powoli zmienia.
Nieważne 2014-09-29 23:38:45
Proszę was... Ludzie, nie mówię już nawet o pracy, ale traktowanie tam pracownika przez ludzi zarządzających jest naprawdę tragiczna. To nie jest traktowanie przynieś wynieś pozamiataj, co oczywiście jest na porządku dziennym, ale to są ciągłe krzywe spojrzenia, beznadziejne komentarze, i ogólnie beznadziejna aura. Uwierzcie mi, komentarze, które mają przedstawiać, że praca w tej firmie nie jest najgorsza, które mają służyć chętnym na zaproszenie do pracy są napisane przez pracowników pod wpływem przymusu, oczywiście narzuconego przeważnie przez "prezesa" lub "byłego dyrektora handlowego", który to sam się zwolnił, bo sam zauważył, że bycie jednym z pracowników tej firmy to żaden prestiż, tylko hańba. Nie mówiąc już o zadłużeniach i o nieuniknionych przyszłych procesach sądowych z tego tytułu. Dowodem może być nawet co chwile zmieniające się lub zamykanie miejsc działalności. Facet, jako jeden z trzech, (bo oczywiście pozostał jeszcze właściciel), który miał jako tako coś do powiedzenia po prostu odszedł w odpowiednim momencie. Z resztą facet sam w sobie był naprawdę tragiczną jednostką. Chłop bardzo niemiły, samą swoją postawą przedstawiał już niechęć do siebie, ogólnie opinia zła. Nie będę tu pisał o tym, że właściciel spija śmietankę, żeby zalać mercedesa, bo to jasne, że każdy zbierający największą kasę w każdej firmie nie będzie się z takimi rzeczami krył. Przykre, ale z tak beznadziejnie prosperującą firmą się jeszcze nie spotkałem. Ciągłe przekręty, kombinowanie, żerowanie, no ogólnie nie to co się oczekuje "po okładce". To wszystko nie jest takie kolorowe jak się wydaje, łącznie z produktami i przede wszystki z cenami. Ostatecznie: Rzeczywiście, zdecydowanie nie polecam ani pracy w tej firmie, ani samych zakupów. Przykre, ale proponuję trzymać się od tej firmy z daleka.
4
louis 2014-11-11 19:25:20
To praca w ochronie hipermarketu jest bardziej rozwojowa i prestizowa niz robota u DD w M-A. Kasa mizerna nikoniecznie zawsze na czas, trzeba się o nią prosić. Pracownik nawet ten z długim stażem ktory cos pracowal na rozwoj firmy traktowany jest jak szmata wedle prezesa i wlasciciela widzenia. Jak naprawde w tym kraju ma byc zdrowa sytuacja na rynku pracy to takie zaklady omijqc i nie robic w u nich zakupow.
1
Nieważne 2014-11-12 22:53:21
Do ULI. Oczywiście, że już tam nie pracuję. Trzeba być wytrwałym, żeby tam zostać. Prędzej sami Ciebie wyleją jak zobaczą, że nie kalkuluje im się wypłacanie pensji większej (dłuższy pobyt w pracy) niż zamierzona przez nich. Po tym zatrudniają nowych ludzi, znowu trzeba ich uczyć, szkolić, strata czasu, pieniędzy. I tak w koło. Sami strzelają sobie w kolano.
1
rudy 2014-11-15 16:12:45
LwG wszystkim moto-maniakom :)

Ja rozumie wszystkie opinie i te złe i te dobre.. nie pojmuję kwestii przymusu wystawiania pochlebnych opinii bo takowych nie ma.
Pracuje w firmie już prawie 4 lata, - ( czyli jednak się da)
Mam już swoje lata więc to nie jest moja pierwsza firma w której jestem i gdyby było tak jak opisują tu koledzy powyżej to na pewno dawno -- dawnoo by mnie tu nie było -- a jednak jestem.
Każdy jest inny, i niestety z doświadczenia wiem, że dużo grono młodych ludzi chciało by dużo zarabiać no i przy tym oczywiście się nie napracować, skandal, że w naszym kraju wychowuje się tak rozpieszczone dzieciaki. Zapewniam Was, że nie tylko u nas jest taka rotacja, po prostu z tymi ludźmi nie da się pracować, taki to by tylko siedział przed komputerem, ( najlepiej jeszcze na FB) no i oczekiwał 2-tyś. :)

Moim zdaniem - ZAWSZE w każdej pracy - TRZEBA coś od siebie DAĆ aby móc dostać coś w zamian.

Jeśli ktoś z Was otworzy swoją firmę, zacznie rekrutować i współpracować z ludźmi chcąc dbać jak najlepiej o wizerunek swojej firmy w tedy dopiero zrozumie o czym mowa.

Moim zdaniem - jak najbardziej POLECAM !!

Praca dla AMBITNYCH, których nie zdążył jeszcze rozpieścić świat !
1
do "rudy" 2014-11-19 19:36:37
Oj Arturku, Arturku, widzę, że jednak powyższe opinie na temat przymusowego wypisywania pozytywnych opinii potwierdziły się. Wybacz, ale nikt tam nie używał frazy LwG... Niestety się zdemaskowałeś. Na co Ty liczysz, na awans? Daj sobie z tym spokój.

Praca dla ambitnych, których nie zdążył jeszcze rozpieścić świat?! Co to ma być :D ? Przecież ktoś sam w sobie, jeżeli już pracuje, to posiada jakąś godność.

Proszę, nie wierzcie w te bzdury.
1
Artur 2014-11-22 12:58:48
Cześć detektywie niestety nie udało Ci się trafić, bo nie ja napisałem post który skomentowałeś, musisz jeszcze popracować nad swoimi technikami śledczymi.
Ale fajnie jest dowiedzieć się że ktoś w Polsce cię kojarzy z frazą LwG, chociaż podejrzewam że nie jeden motocyklista jej używa.
Życzę owocnej pracy nad rozszyfrowywaniem tożsamości innych komentatorów, mam nadzieje że będą bardziej trafne niż w tym przypadku
pozdrawiam
Artur. LwG
rudy 2014-12-03 17:45:37
Nie trafione,,,, i nie zatopione :)
Ale Artura znam nawet osobiście i cenię go bardzo jako mega motocyklistę :)

eh.. chyba już nie mogę używać LwG skoro jest zarezerwowane tylko dla Artura :( hehe no i jeszcze jedna cenna uwaga dla naszego detektywa, Artur nie pracuje w firmie 4 lata.. szukaj dalej :)
mefisto 2015-01-02 19:47:06
Generalnie szczerze odradzam...niezbyt ciekawa firma, niezbyt rozumny właściciel, ale sami się przekonajcie- przecież to tylko komentarz...
2
zeta 2015-01-12 19:40:05
Czytam te opinie i muszę stwierdzić że z tą firmą jest jednak coś nie tak.Zrobiłem tam kilka razy zakupu i faktycznie obsługa do bani..trzeba czekać na towar dwa tygodnie albo i dłużej.Ja już nie będę tam robić zakupów..szkoda nerwów
3
gxer 2015-04-07 13:03:59
a gdzie nie trzeba czekać na towar który idzie od Niemców???
looksme 2015-06-05 13:36:57
No i ponownie trzeba się wypowiedzieć

Ludzie wy na prawdę myślicie, że ktoś siedzi TERAZ NADEMNĄ I CZYTA CO JA PISZĘ I MOWI CO MAM PISAĆ ?!!

Bez przesady jesteśmy dorośli i żyjemy w wolnym kraju, możemy pisać i mówić co chcemy !!

Pracuje tu już ponad rok....na początek zarobki są niższe (jak w 90% prac)
później wszystko zależy od naszych starań i chęci bo wysoka rotacja nie jest faktem CIĘCIEM KOSZTÓW tylko lenistwem pracowników...

Czasem pracownicy z innymi się nie dogadają albo z kimkolwiek ale to nie znaczy żeby zaraz ludzi krytykować.....

Pensja jakoś raz od kiedy tu pracuje mi się spóźniła i to o 2 dni więc zdarza się w KAŻDEJ FIRMIE!!



JEDNA PROSTA ZASADA.... aby coś w życiu mieć trzeba chcieć i starać się!!:)

tyle wystarczy!:)
work 2015-12-02 10:31:32
Pracowałem przez jakiś czas w moto i byłem zadowolony. Każdy może znaleźć powód do narzekania w każdej pracy a także pozytywne rzeczy. Najważniejsze nie robić nic na siłę. Ja pracowałem jako konsultant i podobała mi się ta praca. Tyle na temat.
bobo 2016-08-13 12:58:27
To co działo się przy otwieraniu salonu w Krakowie to jakaś kpina. Robią wielkie poszukiwanie pracowników.po czym wzieli 10 osób "do salonu w Katowicach na sprawdzenie czy się nadają" po czym okazało się że w Katowicach nie było co robić to jedziemy otwierać salon w Krakowie i tak oto firma moto-akcesoria znalazła sobie [usunięte przez moderatora] którzy za DARMO otwarli im salon. Oczywiście było dużo zapewnień i oszustwa np ze stawką. Z tego co wiem z zatrudniono tylko 1osobe która była na otwarciu salonu. Nie jest tajemnicą że nacisk jest tylko na sprzedaż a premie dostaje się za towar który nie schodzi z salonu. I cały czas presja na KASE. Praca może być opłacalna jeśli sam potrzebujesz kupić coś dla siebie bo są duże zniżki dla pracowników, i to jest jedyny plus. Podsumowując żałosna firma nie wspomne o ich akcjach promocyjnych ani jak oszukuje się klientów zakładając im karty klienta a później zasypując ich spamem na telefon i email bez zgody klienta na komunikacje! temat był już poruszany na ich profilu na facebooku ale oczywiście jest zawsze usuwany. Nie dajcie się naciągnąć!
df 2016-08-13 20:12:42
Pewnie, że doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne @alek, ale ostatnio i tak się nie pokazała żadna oferta pracy.
były klient 2016-11-07 23:59:14
ja przestałem robić zakupy w tej firmie kiedy zorientowałem sie ze ceny są o wiele wyższe niz u konkurencji. Przykładowo smar do łańcucha S100 do motocykli sportowych w motoakcesoria kosztował ponad 70 zł podczas gdy średnia cena u konkurencji to ok 50 zł, a w sklepach internetowych poniżej 40 (ale są koszty wysyłki, chyba ze ktos zamawia więcej produktów to się rozkłada i wtedy sie opłaca). Inne produkty to samo. Zadzwoniłem i zapytałem skąd te horrendalne marże i w odpowiedzi usłyszałem ze takie są bo jest.... doradztwo. Tak, kiedy kupuję smar do łańcucha muszę zapłacić ponad 20 zł więcej za doradztwo. Oczywiście przy droższych produktach jest jeszcze wieksza przebitka. Ja nie miałem świadomości bo nigdy nie szukałem sklepu wg ceny, rozumiałem ze ceny mogą sie różnic np o 10% w zamian za miła obsługę to akceptowałem. Ale nie o taki rozbój cenowy. Dlatego juz od kilku lat nic tam nie kupuję. Jak ktos nie wierzy niech porówna ceny.
Tym bardziej dziwią mnie komentarze pracowników ze dostają takie niskie stawki (ja nigdy nie byłem pracownikiem, jestem byłym klientem).
zadowolony klient 2016-11-09 16:36:58
Nie mam pojęcia kto wypisuje te bzdury... (pewnie zazdrosna konkurencja) Jestem klientem moto już od dobrych kilku lat i nie mogę narzekać... Jestem w 100% zadowolony. Produkty są bardzo dobrej jakości a co za tym idzie, cena. Jeśli chcesz kupić coś dobrego i konkretnego to wiadomo, musisz zapłacić trochę więcej (jak w większości sklepach, to jest normalne), jakość idzie w parze z ceną, chyba że kupujesz jakiś gówniany kask za 200 zł lub mniej to nie miej pretensji że długo nie wytrzymał. Ogólnie z wymianą towaru czy reklamacją nigdy problemu nie było, zawsze przyjmują bez najmniejszych problemów. Pracownicy naprawdę bardzo mili i sympatyczni, widać że się znają na rzeczy i robią to co lubią, zawsze doradzą najlepiej jak mogą. Więc jeżeli czytam takie bezsensowne opinie jak te na górze, to aż grzech nic nie napisać...
klient 2016-11-09 16:45:30
od kilku lat nic tam nie kupiłeś, a teraz postanowiłeś tutaj napisać..... dziwne... trzeba było napisać kiedy ta sytuacja miała miejsce a nie teraz sobie przypomniałeś i oczerniasz, a tak naprawdę nie masz pojęcia jak tam jest, skoro tam nie bywasz. nie wiesz.. nie komentuj, proste.
Roboii 2016-11-10 18:51:59
Pracuje w moto od 2.5 roku i nie dam złego słowa powiedzieć. Wypłata zawsze na czas, ludzie super, amosfera w pracy jest na serio miła. nie ma na co narzekać, zawsze jakieś premie lub podwyżki, nie mam zamiaru zmieniać pracy bo jest mi tu dobrze
szkoda słów 2016-11-14 21:21:26
Ostatnie trzy pozytywne komentarze są dodane w tak małym odstępie czasu, że wątpię w ich rzetelność. A stwierdzenie w ostatnim komentarzu, że wypłaty są zawsze na czas jest dalekie od prawdy.
2
Roboii 2016-11-15 14:34:41
Czas nie ma tu znaczenia. Ludzie bronią tego sklepu bo widocznie się na nim nie zawiedli. Pracuję tam więc wiem czy mam wypłatę na czas czy nie.
Zostaw swoją opinię o DDS Moto-Akcesoria.pl - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DDS Moto-Akcesoria.pl