brak logo

Pietrak Hotel

Gniezno

Opinie o Pietrak Hotel

sa sa sa sa 2012-05-21 00:22:38
Ciekawe, bo ja słyszałam wiele negarywnych opinii na temat tego hotelu. wyzysk pracowników za grosze! ciekawe dlaczego ciagle szukaja kogoś nowego ;]
1
Negatywna 2012-05-29 20:52:17
Ja powiem tak... odradzam składania jakichkolwiek podań o pracę.
Jestem tam teraz od jakiegoś czasu i już mam dość.
- szatnia jest zamykana, trzeba chodzić do managerki po klucz bo jacyś praktykanci niby zrobili sobie posiedzenie i chowają się przed nią... nic nie dało to, że tłumaczyłam, że wysłałam ich na śniadanie chwile przed tym jak ich szukała - nic nie ma do roboty tylko polerowanie, mycie podłogi lub ściemnianie...
- płacone masz w ratach jedna koleżanka pierwszą ratę wypłaty dostała 200 zł i nie wiedziała, czy zostawić na życie, czy zapłacić rachunki
- naczynia często są niedomyte i takie niedomyte musisz sobie najpierw umyć, a później polerować
- w kuwetach od sztućcy są resztki jedzenia
- okna myje się wodą z octem i są tak pomazane, że aż żal na nie patrzeć
- za każde [usunięte przez moderatora] Cię wyzywają i na każdym kroku patrzą Ci na ręce
- codziennie jest jakaś dyrektorka i wszyscy muszą coś robić, byle nie stać w miejscu;
- a
1
Negatywna 2012-05-29 20:54:49

- atmosfera ogólnie jest napięta
- grafik ustala jakiś niedorozwój bo raz np. mam na 10 na drugi dzień na 14 a później na 15 i na rano następnego dnia...
Zwariować można.
A te standardy czwartej gwiazdki nie warte. Wesele na 130 osób, a nie ma jednego kompletu kieliszków.
- wszędzie jest tak gorąco, że jak wieczorem wychodzisz na dwór po prostu marzniesz.
- wszędzie są przeciągi.


Porada dla przyszłych młodych par:
Sztuccy jest kilka kompletów, tak jak kieliszków do wina i do wódki.
Pokrowce na krzesła mogą być brudne lub dziurawe i źle uprasowane.
Stoły są tak poniszczone, że dadzą wam obrus podkładowy, który się odznacza pod zwykłym obrusem.
Podłoga będzie pomazana na pewno...
Szyby przy balustradach na schodach pobrudzone jakimiś paluchami.
Balustrady niewypolerowane, żeby było widać paluchy.
Rolety rozwalone.
Na tarasie wychodzącym do apartamentu małżeńskiego jes
1
bylypracownik 2013-02-21 22:23:55
coz mogę rzec.. ogólnie porażka. Składałem CV do kilku restauracji, z tej oddzwoniono. Ucieszylem sie ze jest praca i jakie wrazenia? Atmosfera napieta strasznie, wszystko ustawiane pod dyrekcje, ,,bo dyrekcja siedzi na kamerach, robcie coś" ,,bo przyjechala dyrekcja, bierzcie sie po pracy" najlepsze są obiady dla pracowników, przysluguje im bulionowka zupy na caly dzien, w gastronomii! a kilkogramy jedzenia do koszy idą! a najwiekszym nieporozumieniem są grosze, ktore dawane są pracownikom. Nie mówiąc juz o tym, że czasami są odcinane płacone godziny bo to nasza wina ze tak dlugo sprzatamy, śmiech na sali...
Zdecydowanie, nie polecam. A nowi wykorzystywyni są do wszytskiego... Mycia okien, mycia sal po remontach itd. Choc dla zdesperowanych praca na pewno sie znajdzie.
1
xxx 2013-03-15 22:41:41
ta firma to patologia! rozprawy sądowe i tak kończą się wygraną dla firmy! 4* :(żal wypłata tzn. najniższa krajowa wypłacane tygodniami w ratach! za nadgodziny płacą...?nie wiadomo kiedy i za ile dostaniesz bo zawszę obcinają! pracownicy na umowie są najcenniejsi dla firmy! płacą za ubezpieczenie podwójnie za stłuczki z imprez za nowe szkło i inwestycje firmy! traktowani jak gów.. wyzywani na sali przy gościach a pytając kiedy będzie wypłata spodziewaj się nagany zawszę coś można zarzucić! kierownicy po zawodówkach zakład pracy chronionej! składając cv załatw sobie grupę! za błędy pracowników z grupą płacą pracownicy zdrowi
3
bywalec 2013-03-19 22:34:19
Znam ta firme bardzo dobrze i wiem ze poza w miare ladnym wystrojem nic wiecej do zaoferowania nie ma wrecz mozna powiedziec ze gwiazdki przyznane pod stolem
2
gosc 2013-03-19 22:47:38
Kiedys firma byla liczacym sie graczem na rynku lokalnej gastronomii lecz gdzies po drodze zblodzila i najwidoczniej nie wyszlo jej to na dobre widac ze firma srara sie na sile zaoszczedzic jednak nie na tym na czym powinna a stare przyslowie mowi ze hytry raci dwa razy poczynione nietrafione inwestycje na przestrzeni lat chyba pograzyly firme jednak wlasciciele tego nie zauwazyli i oszczednosci szukaja ale nie u siebie a powinni zreszta warto by bylo posluchac glosu miasta ktory nie przedstawia tej firmy w dobrym swietle wrecz to co mozna uslyszec powinno przyprawic wlascicieli o najzwyklejszy wstyd i zastanowieniu sie jak w dzisiejszych czasach prowadzi sie biznes zwlaszcza taki
1
lakier 2013-03-26 18:54:29
kamery i zakazy
1
2013-09-09 21:29:28
Przez wasze opinie nie podjęłam pracy(-:w5gwr
sam 2013-09-29 16:53:08
witam mam pytanie czy tam tez pracuja osoby niepelnosprawne i jakie sa zarobki pozdrawiam bardzo slyszalem ze przyjmuje sie osoby nie pelnosprawne czy to prawda????
duch 2014-03-31 00:52:34
(usunięte przez administratora)NIkt Ciebie nie trzyma ja pracuje kilka lat i powiem ze jest normalnie.
sajan1 2014-05-23 09:19:11
Miałem z żoną zarezerwowany pokój na miodowy weekend. W pokoju 2 osobowym było miejsca dla 1 poruszajacej sie osoby, identycznie w łazience. Na miodowy weekend powinnismy otrzymać pokój studio. Nie wspomne ze musielismy upomniec sie o gwarantowany kosz owoców jak i butelkę Dorato. Wekend miał być spedzony w romantycznej scener i a w zamian za to dostalismy zwykły stolik. Nie wspomne już o cyrkach związanych z 10 % rabatem na konsupcje. Masakra !!!!!!! Jedyne co było dobre to jedzenie.
sympatyk 2014-10-26 13:32:56
odwiedzam ten hotel od czasu do czasu ale naprawde jest coraz gorzej mozna by powiedziec ze zatrzymal sie w czasie a przydal by sie powiew "swiezosci" no i zatrudnianie i trzymanie ludzi ktorzy sie do tego kompletnie nie nadaja kluje w oczy kiedys naprawde atutem byli pracownicy -nie wszyscy oczywiscie-ale jak widze czas pokazal ze lepsza czesc zalogi odeszla a szkoda bo naprawde potrafili porzadnie wykonac swoja prace a po ostatniej wizycie i obsludze przez niby starego pracownika mozna powiedziec ze hotel daleko juz nie zajdzie nie ktorzy po prostu nie powinni pracowac na niektorych stanowiskach i juz nie chodzi tu o brak profesjonalizmu ale o najzwyklejszy brak taktu i niestosowne uwagami a po zwroceniu uwagi pani nie stac na zwykle przepraszam ale konkurencja w tym miescie nie spi i z pewnoscia za jakis czas bede odwiedzal inny hotel
1
kelson 2015-01-27 23:03:23
zauważyłem , że po za samymi usługami hotelowymi, Pietrak hotel oferuje również w swoim asortymencie usługi cateringowe. Sam niegdyś pracowałem w cateringu jednak zwinąłem swój interes. Nie mniej bardzo lubiłem to robić i może spróbowałbym tym razem u kogoś. Polecacie te robotę właśnie tutaj w Pietraku?
ania 2015-03-29 18:14:13
Mili moi, widzę że Pietrak to ma nie tyllko hotel w gnieźnie ale i w Wągrowcu no i jeszcze Pałac Balcerowo. Nie powiem, moim zdaniem to pałac balcerowo wygląda dostojnie na zdjęciach i zastanawiam się czy dałoby radę zorganizować tam wesele? ktoś organizował może cokolwiek w kompleksach pietrak i podzieliłby się doswiadczeniem, mam nadzieje
1
lala 2015-06-07 14:54:50
Dramat, dramat. Zatrzymali się jakieś 20 lat temu. Kompletnie nie mają pojęcia o zarządzaniu, hotelach, gastronomii. Zarządzanie polega wyłącznie na zastraszaniu, karaniu i wiecznym obserwowaniu na kamerach -obsesyjnie. Hotele to kicz, lepione starocie byle się trzymało i przykryć narzutą.Gastronomia , ratuje ich dobry kucharz poza tym przypadkowi ludzie pracujący za nędzne pieniądze-taki też wkładają wysiłek w pracę. Jak ktoś jest nieustannie karcony, karny, ma potrącane to skupia się tylko na tym aby się schować a nie pracować
4
jogo 2015-08-05 09:41:25
Pracowałem tam za 5 zeta 10 dyrow i komunistyczny hotel WYZYSK a najlepsz jest ta kuchara w trzemesznie po zawoduwie a znam kucharki po technikum i sa bez pracy jak
1
nina123 2015-11-26 23:02:46
Nie polecam!
1
MIŁKA 22 2016-01-12 19:14:06
Dno ale najlepiej sprawdzić samemu, popracować bez wynagrodzenia[albo na raty po parę zł a reszta za "chwilę"},słownictwo pracowników to same h..i k ...na porządku dziennym.Należy zapytać panią dyr . czy wie dlaczego to się jeszcze kręci, może ona biedna nie ma wiedzy ,oj przyjdzie czas .... rozliczenia może PIP pomoże a może US pomoże Pani rozliczać się terminowo i stosować europejskie standardy pracy - KodeksPracy obowiązuje wszystkich .
1
dior 2016-01-13 10:33:35
Potwierdzam powyższa opinia przedstawia sytuację jaka panuje w hotelu T-no ale koledzy z pozostałych mówią to samo - puki co nie mam możliwości podjęcia innej pracy{ szukam} pozostaje liczyć , ze ktoś się temu przyjrzy z zewnątrz i sprowadzi panią dyrektor z poziomu "tyrana" do poziomu partnera.
Antoni 2016-01-15 11:43:06
Pietrak to dziwna firma. Odkąd pamiętam, tam zawsze są jakieś nieporozumienia.
Ja jestem częstym gościem w restauracjach Pietrak czy to w Gnieznie, Wągrowcu a nawet byłem kilka razy w Trzemesznie czy też na podróżach kulinarnych z racji częstych spotkań . Ostatnio bardzo mnie zdziwiło zachowanie jednej z Pań dyrektor w stosunku do pracownika, to krzyczenie i poniżanie pracowenika, przy gościu czy gościach- bo kilka stolików było zajetych, to zachowanie to szaleństwo Pani dyrektor, lubświadczy o jej rozchwianuiu emocjonalnym. Ta pani nie ma żadnego poszanowania do pracownika mnie, osobiście było bardzo niesmacznie przez to burackie zachowanie.
Panie kótre ''pilnują '' w salach porządku to wielkie charakterem i kulturą osoby zawsze uśmiechnięte i służoce pomocą i zaangażowaniem np na podróżach kulinarnych w ogrodach, piękna atmosfera piękne przygotowanie Pani, która to prowadziła zaangażowanie i świdomość rangi imprezy - naprawdę godne szacunku. Myślę ze Ta pani dyrektor powinna uczyć sie KULTURY i zachowań w relacjach międzyludzkich od swoich pracowników. pozdrawiam. Antoni
1
kaz do antoni 2016-01-18 21:09:13
Pracuje ładnych pare lat i jakoś jeszcze żadna z Pań dyrektorek do mnie nie powiedziała,nawet podniesionym głosem.Powiem koledze dlaczego.Dyrekcja dobrze zna swoich pracowników.Niestety są i tacy którzy prace traktują jako zło konieczne.I to na pewno był jeden z takich pracowników.
Jakub 2016-01-19 13:05:32
Gorszego traktowania pracowników niż w tej firmie nie widziałem. Nie polecam nikomu kto ma szacunek do samego siebie, tej pracy. Kelnerki/ kelnerzy z grupą inwalidzką pracują po 16-20 h. Za co dostają najniższą krajową a za pieniędzmi z nadgodzin trzeba czekać i to bardzo długo. Najniższą płacą tylko dlatego że to pieniądze z PFRON więc muszą zapłacić na czas bo inaczej dostaną karę. Ta firma jest niewypłacalna a prezes i dyrektorki uważają pracowników za śmieci, które muszą dla nich robić. Tylu ludzi którzy zostali przez nich oszukani nie da się policzyć tylko dziwię się że jeszcze nikt nie zrobił procesu zbiorowego przeciwko nim. Ale myślę że kiedyś te wszystkie krzywdy się zemszczą.
1
Gnieźnianin 2016-01-22 15:50:41
Jestem od kilku lat pracownikiem hotelu Pietrak i mam wrażenie jakbym czytał o całkiem innej firmie. Apelują do wszystkich forumowiczów - zastanówcie się 2x zanim cokolwiek napiszecie, bo pamiętajcie, że w dobie Iternetowego społeczeństwa szybko komuś zrobić anty reklamę, a odbudować dobre imię bardzo trudno...
1
WYZYSK 2016-06-20 10:36:31
Witam. Pietrak otworzył nowy hotel pod marka IBIS. dla pracownikow masakra. ludzie pracuja od 7 rana do 1 w nocy a pozniej znowu na 7 rano, polowa ludzi bez umowy , ci co maja umowe dostaja najnizsza krajowa no konto w banku a reszte pod stołem, ci co niemaja umowy slysza ze jak hotel zacznie zarabiac to dostana wyplate. pracowalam na barze i duuuuzo wiem , jak chcesz isc do domu to najpierw cie przeszukaja przy wyjsciu. MASAKRA. wysle list do centrali IBISU i inspekcji pracy. stary dziad dorabia sie na niewolnictwie i kontaktach z lokalnymi wladzami i klechami .
3
Z pierwszej reki 2016-06-29 08:03:16
Potwierdzam i nie polecam pracy w tej firmie. Mam nadzieje ze w koncu skonczy sie jej panowanie w tym miescie... ludzie nie widzicie, ze was wykorzystuja?! Madrzy i szanujacy sie odejda reszta siedzi za marne grosze i robi wszystko. Trzeba temu zapobiegac nie robcie z siebie tania sile robocza. Przyklad stanowisko recepcjonisty jestes rownoczesnie sprzataczka, pokojowka, barmanem, ksiegowa, kelnerka, fakturzystka, ochroniarzem i wiele innych.. sprzataj pokoje bo brak tylu pokojowek albo odeszly albo na urlopie, na nocce zrob obchod sprawdz czy drzwi pozamykane czy nic sie nie dzieje..recepcjonista jest sam za lada. zapomnij ze ktos Ci pomoze jak jakis gosc hotelowy bedzie sie zle zachowywal.. nie ma ochrony. Licz faktury obsluguj nawalonych gosci przy barze ogolnie badz wszystkim... placa podstawowa plus reszte do raczki. Oczywiscie nie licz sobie godzin i nadgodzin i tak nie dostaniesz za wszystko zaplaty. Umowa skromna bez wyszczegolnionych warunkow brak zakresu obowiazkow... ogolny chaos..
1
marcello 2016-08-11 17:34:42
Mój znajomy podjął pracę i po trzech tygodniach odezwał się o umowę i cisza więc po czterech tygodniach upomniał się o pieniądze i cisza więc zrezygnował. Oceńcie sami czy warto.
1
marcello 2016-08-11 23:32:47
Może nie zauważyłaś/eś lub nie chciałaś/eś zauważyć!
1
marcello 2016-08-11 23:34:01
Kiedy?
1
marcello 2016-09-01 22:28:46
Powiedz to osobom które nie otrzymały wynagrodzenia.
1
marcello 2016-09-01 22:33:23
Czyli jakich zarobków?
Kwiat lotosu 2016-09-28 18:03:55
Totalne dno.
Inspekcja pracy powinna się tym zająć i sanepid (przebadać czasami produkty a nie tylko się pojawiać, bo podają tam ludziom stare produkty, takie jak mięso). Szef jest chamem - krzyczy i obraża kobiety, nawet te, ktore są w ciąży. Nie dają umowy. Nie robią szkoleń bhp.
Zburzyć, zaorać i zapomnieć.
zk 2016-10-01 22:24:30
@aleks to dobrze czytac takie opinie na temat firmy :)
Zostaw swoją opinię o Pietrak Hotel - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pietrak Hotel