brak logo

Setia Usługi Internetowe

Bielsko-Biała

Opinie o Setia Usługi Internetowe

kciN 2012-02-26 02:22:56
aha
Mateusz Kasperek 2012-02-26 12:49:13
Witam, pracowałem w Setii dokładnie pół roku więc i ja dorzucę swoje trzy grosze. Praca w fajnym zespole z luźnym podejściem (mówię o tej grupce pracowników, którzy są tam długo) Dzięki Setii zainteresowałem się pozycjonowaniem i z czasem mogłem przejść do większej firmy z lepszą i stałą stawką. Na pewno bez tego czasu spędzonego w Setii nie dostałbym się tam. Jak to jeden z pracowników określił \"to wylęgarnia\" gdzie niektórzy przychodzą i odchodzą bez perspektyw w danym zawodzie, a część idzie dalej w kierunku wykreowanym przez Setie. Co irytowało? Niepłacony czas i poświęcenie poza godzinami pracy, obietnica umowy o prace z czasem zmieniona na odrobinę większą pensję w umowie o dzieło, niejawność wyników pozycjonowania. ROTACJA PRACOWNIKÓW - to masakra straszna, szkolisz kogoś tracisz czas, a on się dzień później nie pojawia i trzeba nadrobić stracony czas. Plusy? Na pewno poznananie samego właściciela i jego wiedza, możliwość nauki softu pod pozycjonowanie, brak problemów z do
Mateusz Kasperek 2012-02-26 12:53:38
PLUSY?
Na pewno poznananie samego właściciela i jego wiedza, możliwość nauki softu pod pozycjonowanie, brak problemów z wzięciem wolnego.

Prawdopodobnie lepsze opłacenie pracowników z dłuższym stażem niż 6miesięcy pomogło by w utrzymaniu kadry i oszczędziło czas na szkoleniu "zastępcy" osoby która pracowała tam pół roku, ale niestety taka jest polityka tej firmy.

Jak widać nie ukryłem mojego imienia i nazwiska, jeśli ktoś ma jakieś pytania na pewno znajdziecie mnie na facebooku. Pozdrawiam serdecznie, były pracownik, Mateusz Kasperek
kros 2012-02-28 15:42:47
Jeśli mam być szczery to ta firma i rzekome pisanie dla nich tekstów, to brak profesjonalizmu. Ja zostałem przyjęty po rzekomej rozmowie kwalifikacyjnej i w pierwszym dniu zerwano ze mną współpracę. Rzekomym powodem było to, że sobie nie radzę. Dla mnie szczerze, rzenujący stosunek do pracownika. Ale nie zdziwię się jeśli jest to wpisane w politykę tej firmy, ta dzika selekcja. W tym samym dniu trzech z nas synonimizowało teksty. Koledzy napisali po pięć tekstów bez synonimizacji, ja napisałem też pięć i dwa z nich zsynonimizowałem (dwa teksty piramidy). Pod koniec dnia podziękowano mi. Zerowy brak profesjonalizmu i zeszmacenie pracownika.
dawid 2012-02-29 12:54:40
Zatrudniasz się jako osoba pisząca teksty. Dostajesz do podpisania umowę o dzieło, a pracujesz na warunkach zwykłej umowy o pracę. 8-9 godzin dziennie, nawet w sobotę i masz pod sobą kierownictwo. Zwyczajne łamanie prawa. W umowie o dzieło, nie ma prawa być mowy o czasie pracy, w rozumienie czasu etatowego.I nie chodzi tu o to, że przychodzą studenci i liczą, że otrzymają "złote góry". Chodzi o uczciwość. Nic więcej. A ten pracodawca zwyczajnie nie wie, czym jest ta uczciwość. Jest to zwyczajne żerowanie. Niestety typowa przypadłość polskiego pracodawcy. Nie polecam pracy w tej firmie.
Mateusz 2012-02-29 21:40:25
Ta "siedziba" firmy to jedna wielka palarnia, wszędzie unosi się dym i śmierdzi fajkami. Smród większy niż na wędzarni, dla osób niepalących nie ma tam miejsca..
roman 2012-03-01 23:00:19
Nie dajcie się ludzie nabierać na zatrudnienie osoby piszącej teksty, w ramach stałej pracy. To żadna stała praca. Zwykłe oszustwo!!!! W przeciągu miesiąca pojawiło się kilka ogłoszeń tego typu. W opisie piszą, że sami specjaliści tam pracują. Gdyby tak było w pisaniu tekstów, też ktoś taki znalazłby się. Odradzam podejmowanie tam pracy...
lila 2012-03-04 16:23:06
a wiecie cos na temat stanowiska-Pracownika działu sprzedaży ??
roman 2012-03-05 15:35:49
Szczerze? Ja bym nie brał tam żadnej pracy, jeśli jest ona na umowę zlecenie lub umowę o dzieło.
$arkazm 2012-03-07 01:35:00
Nie polecam pracy jako tworca tekstow. bez sensu!
true 2012-03-09 15:30:50
Znów pojawiło się ogłoszenie o pracę w tej \"firmie\". Znów ta sama treść. Znów bez ważnych, podstawowych szczegółów. Największą bzdurą w tym ogłoszeniu jest informacja o stałej pracy i szkoleniach podnoszących kwalifikacje.
1
Monika 2012-03-10 10:53:18
Pracuje dla nich od ponad roku. Pisze teksty i wykonuje inne zadania jeśli są takie potrzeby, komunikacja jest bez problemowa, każdy podwykonawca pracuje w domu. Wszystko odbywa się za pomocą CRM-a gdzie można rezerwować zlecenia. Tak samo za pomocą CRM-a wykonane jest raportowanie. Jeżeli chodzi o rozliczenia to nie ma najmniejszego problemu wypłata jest każdego ostatniego dnia miesiąca. Prace wykonuje ok. 20 podwykonawców wewnętrznych, jest rotacja, ale z tego co widziałam to odpadają osoby, które w ciągu miesiąca napisały jeden tekst. Wszyscy raporty składamy w tym samym CRM-ie więc widać kto co robi i w jakich ilościach.
www 2012-03-11 11:39:30
Pracuje od kilku lat pisząc teksty i wybacz, ale 5 tekstów w ciągu 8h to kpina nie wiem jakiej długości to są teksty, ale pracowałem dla nich i z tego co pamiętam to długość ok 3-4 tyś znaków taki tekst pisze 15 minut, jak zaczynałem to zajmowało mi to ok 1h. Więc 5 tekstów za cały dzień to żaden wyczyn.
kros 2012-03-11 12:00:39
Mi też na początku pisanie jednego tekstu zajmowało dużo czasu. Jednak mi podziękowano tego samego dnia, w którym zacząłem. Były rzecz jasno słowa, że z czasem pisanie pójdzie szybciej. Szkoda tylko, że okazały się one pustymi. Mam ogólne wrażenie, że oni w ogóle nie szanują osób piszących takie teksty, obiecując początkowo nie wiem co.
ktos 2012-03-11 16:29:31
oni nie szanuja nikogo a cytat z ogloszenia ze prowadza szkolenia to szkolisz sie sam w domu bo w pracy sie pracuje a nie uczy... sam tak uslyszalem
ddd 2012-03-11 18:40:08
Praca nie jest lekka, wynagrodzenie mogło by być większe, ale jako dodatkowy zarobek jest ok. Wypłaty w terminie, wszystko jasne. Jak dla mnie, praca odpowiednia i wiele osób na pewno podziela takie samo zdanie jak ja.
Rum 2012-03-11 22:26:20
ktos - 2012-03-11 16:29:31

oni nie szanuja nikogo a cytat z ogloszenia ze prowadza szkolenia to szkolisz sie sam w domu bo w pracy sie pracuje a nie uczy... sam tak uslyszalem
Nie potrzebowałem szkolenia z pisania tekstów, 15 minut wprowadzenia w narzędzia z jakich możemy korzystać wystarczy w zupełności.
1
handlowiec 2012-03-12 06:45:07
Do lila - Ja akurat byłem na rozmowie w sprawie stanowiska pracy w dziale handlowym, niestety nie zostałem przyjęty z powodu braku doświadczenia na podobnym stanowisku. Selekcja jest bardzo duża i wymagania również. Szukają osób z doświadczeniem handlowym, wysokie zarobki na początek i jeszcze wyższe zależne od efektów. Oczywiście umowa o pracę. Kwota początkowa jest wyższa niż przeciętna oferowana w innych firmach, akurat szukam pracy i mam rozeznanie.
Goku 2012-03-12 19:15:51
Jako pisarz dla setii również nie mam zastrzeżeń co do wykonywania dla nich pracy, wszystko jest jasne i klarowne, a rotacja tak jak Monika napisała, wynika najczęściej z tego, że wiele osób w miesiącu napisze 1, 2 teksty, które są i tak źle wykonane (mimo instrukcji ich pisania, która jest również zamieszczona w CRM) i temu rezygnują z pracy bądź dziękuje się im za współpracę.
jasiek 2012-03-14 19:22:43
Na stanowisku pisarza tekstów jestem w Setii dobry rok i nie narzekam, płatności w terminie, ciągłe zlecenia. Jako dodatek nie jest źle, jako stała praca nie bardzo bo umowa o dzieło.
... 2012-03-14 20:15:32
ludzie... co wy macie z ta praca dotyczaca pisania tekstow zdalnie z domu w czasie kiedy wam sie chce i kiedy dacie rade... my tu mowimy o pracy stacjonarnej w siedzibie firmy... ciekawe czy tez bedziecie tacy zadowoleni zaczynajac prace rano a konczac grubo po poludniu dzien w dzien w stresie i pod presja jeszcze dostajac zjebe ze to ze tamto za 1200zl... jak juz wczesniej wspominalem opuscilem to bagno (setie) - znalazlem prace u konkurencji za 2 razy wieksza stawke, krotszy czas i calkowity brak stresu wzamian za zajebista atmosfere. nie udalo Ci sie zrobic czegos? - masz na to czas przez nastepny dzien a nie przymus siedzenia do rana w domu zeby skonczyc projekt... zatrudnijcie sie stanowisku stacjonarnym a pozniej oceniajcie..
1
Discordia 2012-03-15 17:14:02
Witam wszystkich, kilka dni temu wysłałam cv do Setii i zanim nie weszłam na to forum, modliłam się o telefon od nich, ale teraz to już nie jestem przekonana. Wiem, że umowa o dzieło nie ma nic wspólnego ze stała pracą, ale to jeszcze jestem w stanie przeboleć, ale jeśli chodzi o to co piszecie, że to stresująca robota i mnóstwo nadgodzin to się poważnie zastanawiam nad sensem czekania na szanse podjęcia tam pracy. Pisałam już kiedyś teksty dla jednej z firm, ale to była praca zdalna i żadne pieniądze (złotówka za 1000 znaków). Codziennie wysyłałam jedną paczkę (10 lub 15 x 1000 do 1500), więc w miesiącu wychodziłam niecałe 4 stówki.
ddd 2012-03-16 06:49:54
I widzisz Discordia, takie pajace jak ... wprowadzają tylko zamęt odnośnie pracy w tej firmie, nie jest źle jako pisarz tekstów, także większość opinii możesz wsadzić między bajki.
Discordia 2012-03-16 07:56:19
Podchodzę z dystansem do wypowiedzi na forach, bo wiem, że ludzie często piszą co im się żywnie podoba, nie zdając sobie sprawy z konsekwencji. Mi osobiście nie przeszkadza umowa o dzieło, byle by tylko pracodawca płacił na czas i w ogóle płacił, bo zdecydowanie bardziej potrzebuje stałego źródła dochodu niż papierka zwanego umową.
ddd 2012-03-16 08:21:13
No to tutaj nie masz się co martwić, bo płatności są zgodnie z ustaleniem i jeszcze pod tym względem na Setii się nie zawiodłem.

aaa 2012-04-02 16:34:27
Pracowałem tam i nie wspominam zbyt miło tych czasów, liczy się czas, a nie pracownicy. Ogólnie to (oprócz szefa) całkiem miła i radosna ekipa, więc o tyle dobrze, że nie trzeba siedzieć obok ponuraków ;)
ccc 2012-04-11 01:33:26
nie ma to jak na wlasnej stronie przeprowadzac ze sobom wywiad
W4R&JGlsyl 2012-08-23 01:38:42
Niepolecam!
Misiek 2012-11-12 15:39:49
W4R&JGlsyl - 2012-08-23 01:38:42

Niepolecam!
Ja również nie polecam. Atmosfera fatalna, szef ponurak a piękny Pan Adam jak przełożony to nieporozumienie. 0 pomocy tylko zjebka
Wiolaaa91 2012-11-28 00:05:46
hej mam do Ciebie wielka prosbe...jezeli to przeczytasz prosze Cie o kontakt bo zainteresowal mnie Twój post a raczej mam sprawe do Ciebie ;) odezwij sie na gadu 5309613 albo na poczte wiola_11@poczta.onet .pl
No chyba nie 2012-11-29 11:23:29
@up
Nie potrafię czytać.
Pozdrawiam
1
Pan Jajeczko 2013-06-12 00:27:54
Dzień dobry, chciałbym z tego oto miejsca pozdrowić wszystkich pracowników z którymi kilka dni udało mi się pracować (za wyjątkiem Damka Bartka i Adama Gie). Widać, że macie nierówno pod sufitem, ale to ma również swoje pozytywne strony. A wracając do tematu pracy, to pracy w tej firmie nie polecam, chyba że nie liczą się dla Was pieniądze a poryta atmosfera i codzienne tosty. Dla relaksu całkiem fajna rozrywka, ale jak ktoś chce wyżyć z tego to będzie mu ciężko. Swoją drogą to ciekawe czy ten dziadek Gandalf jeszcze tam pracuje, czy już zapił się gdzieś. Patrząc na takich ludzi od razu widać, że robił tam z pasją i z fantazją, a nie dla powiększenia swojego majątku tudzież zarobienia pieniążków. Jeśli nie bierzecie narkotyków to ta praca nie jest dla Was, a jeśli bierzecie to też niezbyt dobrze, bo będziecie musieli brać ich więcej, a pracując w Setii nie zarobicie na takie używki, które z roku na rok są coraz to bardziej droższe i droższe. Żeby się zbytnio nie rozpisywać zakończę tą skromną opinie o tej firmie, dziękuję za uwagę, Pan Jajeczko.
Agnieszka 2013-11-18 22:59:55
Pracowałam trochę miesięcy w tej firmie jako copywriter i wspominam dobrze współpracę, dziwią mnie negatywne komentarze.
kleofas ogórek 2015-01-20 13:31:22
bardzo jestem obecnie zainteresowany pilnm zatrudnieniem w Setia Usługi Internetowe, mam doświadczenie i wykształcenie marketingowo - informatyczne więc czy mam obecnie szansę nan zatrudnienie w tejże firmie? jednym warunkiem moim jest umowa o pracę na czas nieokreślony, trzeba się szalować. dadzą mi tyle?
xafier 2015-01-22 15:31:57
Pytasz serio?
potoczny 2015-01-29 20:56:49
beznadziejna płaca, umowa śmieciowa, ogólnie kiepski przepływ informacji, szczerze nie życzę pracować tam nawet najgorszemu wrogowi
1
Krzyś 2015-01-31 17:03:35
Nie mogę się zgodzić z komentarzem potoczny, na początku faktycznie dają umowę o dzieło, jednak z czasem w miarę rozwoju bez problemu uzyskałem umowę o pracę. Płaca przeciętna, ale rozliczenie prowizyjne jest uczciwe i jak na Bielskie warunki idzie godziwie zarobić!. Nie wiem na jakim stanowisku pracowałeś, ja pracowałem na stanowisku handlowca i miło wspominam ten czas.
potoczny 2015-01-31 17:59:05
pracowałem na stanowisku autor tekstów-copywriter, nie było rozliczenia prowizyjnego tylko miesięczne, kilkaset tekstów na miesiąc za marne grosze, szkoda czasu
1
Analitczka 2015-04-11 22:24:24
Hello world :) Pracuje w dziale technicznym
(kilka miesięcy i ze względu na chęć zdobycia doświadczenia pewnie jeszcze tu posiedzę)

Widzę dużo opinii, więc i ja się wypowiem. Jestem z natury szczerą osobą, więc tylko fakty.

Wynagrodzenie:
Zawsze płatne terminowo za wykonaną pracę, umowa fakt beznadziejna,
bo o dzieło i nie ważne ile dni roboczych w miesiącu - dostajesz tyle samo.
Najniższa krajowa, nadgodziny płatne za h
(czyli najniższa dzielona przez standardowe godziny = wartość godziny nadliczbowej).
Pracujesz tyle po godzinach ile chcesz, nie ma przymusu czy jakiejś kary.
Są osoby, które robią 8h i cześć :) Jak i są takie, które przyjmują na siebie wiele zadań jak ja :P

Zadania:
Śmieszy mnie to, że ktoś pisze, że się nie wyrabia po 2 dniach pracy - nie słyszałam o osobie, która po takim czasie wszystko potrafiła na swoim stanowisku.
Hello?! Najgorzej jest ogarnąć,
bo dużo informacji ale później można robić zadania nawet w 60 % wyznaczonego czasu, więc nie widzę problemu.
Zadania są dziecinnie proste dla osób, które odnajdują się we współpracy z komputerem.
Oczywiście trzeba myśleć, ale to chyba jak w każdej pracy :)


Atmosfera:
NIGDY nie pracowałam w tak bezkonfliktowej atmosferze, ludzie w Setii to skarby he he :)
W moim dziale pracuje obecnie kilkanaście osób, wszyscy z "pojęciem o życiu", ludzie do pogadania,
pożartowania - masa śmiechu :) Piętro na którym jest dział jest dość specyficznym miejscem.
Określiłabym to jako akademik heh
Kuchnia gdzie swobodnie można kożystać- mikrofala, piekarnik itp. (można nawet coś upichcić),
łazienka, balkonik na fajke.
Robisz sobie przerwe kiedy chcesz byleby zadania były wykonane.

urlopy:
Nie ma z nimi problemu. Urlop możesz wziaść kiedy chcesz (oczywiście po wcześniejszej wzmiance u szefostwa).
Pracodawca jest przychylny w nagłych sytuacjach czy właśnie urlopach,
ale robote za te wolne godziny i tak trzeba zrobić.

Szef:

Szef to szef, zawsze najbardziej dba o swój interes. Nie spotkała mnie krytyka z jego strony (jestem na nią mega wyczulona),
jedynie uwagi, do których jak się stosujesz jest ok. Te uwagi sa powiedziane w sposób normalny i spokojny, wiec z tej strony nie ma stresu :)
Jedyna uwaga - to nie wszystko da się czasowo określić, bo niektóre zadania wymagają głebszej analizy i logicznego myślenia.

Ogólna ocena:

Firma byłaby by świetna - bez doświadczenia, dużo nowości, dobry grunt do samorozwoju ale ta wypłata...
No cóż daleko jej do kokosów. Moim skromnym zdaniem powinny być różnie płacone, bo nie każde jest warte swojej ceny.

Ogólnie mam mase roboty, bo chce zarobić trochę więcej niż to minimum. Wkładam serce w tą prace,
bo dobrze się w niej czuje. Jedyny mankament opisałam wyżej.

Sama zapraszam do pracy w tej firmie jeśli ktoś nie jest zrażony co do wysokości wynagrodzenia,
bo kurcze brakuje Nam rąk do pracy, a dział techniczny musi cały czas funkcjonować.

Pozdrawiam :)









Ricko 2015-04-24 12:24:27
janinka, przecież napisała dokładnie ile zarabia
1
paulinka 2015-04-24 14:59:18
Totalne dno!!! jeśli chodzi o rekrutację, pseudo-miła pani, poszukująca pracownicy do biura, która ma później okazać telemarketerem, informująca o pełnym etacie, dogodnych warunkach finansowych, które okazują się umową o dzieło i zarobkami w granicach 1200 zł. Stanowczo odradzam wszystkim zainteresowanym pracę w firmie Setia!!!
5
kacherss 2015-05-04 11:27:07
Hej, mam do Ciebie pytanie, czy aplikowałaś na stanowisko "Pracownik biurowy/asystent przedstawiciela handlowego" w zeszłym miesiącu? Zastanawiam się czy złożyć tam cv, ale jeżeli chodzi o pracę, która opisałaś powyżej, to też podziękuję.
2
paulinka 2015-05-07 15:39:49
Ogłoszenie dotyczyło pracy na stanowisku pracownik biurowy. Nie polecam. Zwykły telemarketing.
2
Warol Kojtyła 2015-05-14 16:33:12
Witam, jakiś czas temu wysłałem CV na stanowisko autor tekstów.

Jest szansa dostać pracę na tym stanowisku NA CZARNO oraz ZDALNIE?

W miarę możliwości proszę wszystkich rozeznanych w sytuacji, najlepiej pracowników (byłych, obecnych) o odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie :3
www 2015-07-22 21:29:45
Niepolecam pracy w firmie setia
Agata 2016-05-05 08:56:45
1200-1300 złotych w umowie o dzieło.. Szału nie ma
Mateusz 2016-05-26 01:30:59
Nie ma co liczyć na umowę o pracę. Jeśli umowa o dzieło Ci nie pasuje - możesz spadać, znajdzie się inny pracownik na Twoje miejsce - ot taka polityka firmy..
Bd 2016-06-21 22:26:59
Śmieciówa i nic więcej. Nauka z cyklu zrób to sam. A opinie: nawet na googlu piszą sobie sami z kont którymi obsługują klientów
łucja 2016-07-15 10:10:20
Nie jestem pracownikiem Setii. Pani opinie jest rzeczowa i chciałabym mieć takiego pracownika.
Jeżeli będzie Pani szukała pracy dodatkowej polecam się.
Analityczka 2016-08-22 11:56:50
@łucja

Tak się składa, że aktualnie poszukuje pracy :) Proszę o jakiś namiar. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o Setia Usługi Internetowe - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Setia Usługi Internetowe