Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zorka Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Zorka Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
grubasek - 2016-04-06 16:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nic - 2016-04-06 07:42:01]:
napisałeś bez ładu i składu ale wiadomo o co chodzi.A c do poprawek to najwyzsza pora zwrocic uwage na to, po kim najwiecej ich wraca.Jedna zmiana robi stope w ilosci hurtowej, a pozniej 80 % tych elementow wraca do poprawy.zazwyczaj po jednej i tej samej osobie.Cwaniaki zgarna kase za 1 grunt a pozniej frajerzy po nich poprawiaja.
zdjecie uzytkownika
Obywatel drugiego sortu - 2016-04-06 20:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten zakład to dno i jedyne czym może się poszczycić wizytorom to dość nowoczesne maszyny i porządek na stanowiskach.

Jeżeli przez tyle lat istnienia firmy ludzie na wyższych stanowiskach jedynie poukładali narzędzia i elementy maszyn oraz procesu produkcyjnego w sposób nie zagrażający życiu poprzez znalezienie lub stworzenie im odpowiedniego miejsca do składowania to świadczy bardzo źle o tym zakładzie.

Zero optymalizacji stanowisk i dostosowywania ich do coraz większej produkcji, wszystko przerzucane jest na wydajność samych pracowników i nazywanie ich w ogromnej większości przez przełożonych wyższego szczebla "Nierobami" i to w warunkach szkodliwych dla ludzi (formaldehyd i różnego rodzaju pyły) w ciężkiej fizycznej pracy. Nie wszystko można załatwić pieniędzmi które od pewnego czasu nie są tak atrakcyjne dla szeregowych pracowników którzy nie będą tracić zdrowia za 2000,-

Wiele można by było pisać o zakładzie na Ul. Meblowej 5 lecz mimo maszyn wszystko inne jest bardzo zacofane.
zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-04-06 20:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obywatel drugiego sortu - 2016-04-06 20:05:37]:
ja to sie zastanawiam czy kierownictwo zdaje sobie sprawe z tego, ze dokladając ludziom naprawde duzej ilosci pracy,ktora musi byc zrobiona obowiazkowo,suma sumarum nie bedzie zrobione nic?bo wykonując to, co jest wymagane plus poprawki czlowiek nie jest w stanie sprostac zadaniom i wykonac do tego bieżący plan.za malo ludzi,za duze wymagania i nierealne podejscie do sprawy.
zdjecie uzytkownika
BOY - 2016-04-07 15:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słabe zarobki w zorce to smutny fakt. W Draexlmaier Jelenia Góra wypłata 2200zł to normalka bez sobót. W zorce na te pieniądze trzeba ostro zapie..... w pyle smrodzie farb i hałasie. Pracownicy którzy robią najmniej zarabiają najwięcej a ci którzy pracują jak murzyni dostają ochłapy. Zastanawiam się kto wymyślił te stawki? Ponadto operatorzy z lakierni w zasadzie nie robią nic, większa część pomalowanych elementów wraca z powrotem do poprawiania czyli cały proces startuje od początku. Jednak premie zabierają wszystkim po troszkę. Za takie pieniądze znajdziecie pracę w JG wszędzie i oszczędzicie na zdrowiu. Pozdrawiam Paneczek
zdjecie uzytkownika
aminko - 2016-04-08 09:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem ostatnio u nich oferte pracy na stanowisko jako Szef Produkcji, ale nie mieli bardzo duzych wymagań, jedynie 3 letnie doświdczenie na podobnym stanowisku, a co do zaorbków to mam nadzieje, ze będa podwyżki.
zdjecie uzytkownika
Romuś - 2016-04-08 16:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Czytając wypowiedzi na tym forum nie wierzę że taki zakład może istnieć w kraju europejskim i to w dzielnicy przemysłowej a nie na zadupiu gdzie psy szczekaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Czy naprawdę ludzie w tym zakładzie dostają pierwszą umowę do podpisu po przepracowaniu 30dni? Przecież to ewidentnie łamie kodeks pracy jeżeli jest prawdą bo w kilku wypowiedziach powtarzają się takie praktyki zakładu.
zdjecie uzytkownika
jakiś - 2016-04-09 00:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Romuś - 2016-04-08 16:48:53]:
Tak, ten zakład pod tym względem jest baaardzo zacofany, tu nikt w biurach za nic nie odpowiada. Prawo jakie należy przestrzegać to tylko to co zaleci Ikea, nikt tu nie wie co to kodeks pracy, skąd on się wziął i po co jest?
zdjecie uzytkownika
drwal - 2016-04-10 00:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jakiś - 2016-04-09 00:30:03]:
A kiedy piszesz << łamany jest kodeks pracy >> to dla jasności sprawy , które paragrafy masz na myśli. Bo podobnej retoryki używają nasi ,,dzisiejsi ,, politycy << wiem , ale nie powiem >> . A tymczasem chętnie skorzystali byśmy może z konkretnych argumentów dla walki o polepszenie warunków naszej pracy w firmie. Konkretnych argumentów , a nie pustosłowia.
zdjecie uzytkownika
Gadanie - 2016-04-11 09:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polepszenie warunków pracy? Proszę cię nie ośmieszaj się bo ludzie nadal będą się zwalniać, już teraz ładnie wyglądają statystyki obecności i uszkodzeń.

Powiem tak każdy pracownik jest zobowiązany do podpisu umowy przed rozpoczęciem pracy bo inaczej w świetle prawa pracuje na czarno.

Jak można wyliczyć akord gdy np. Na Akrylu nakładacz lub nakładacze tylko trochę się rozpędzą to nie mają co robić przez następną godzinę bo nie ma tyle materiału do przerobienia?

Czyli mam rozumieć że w warunkach skrajnie szkodliwych za polepszenie się warunków pracy przyjmuje się obniżenie radykalnie wypłat pracowników? Gdy ktoś na tym samym stanowisku i wykonywaniu tej samej pracy dostawał ok 3000 a od kilku ładnych miesięcy dostaje ledwo ok 2000 to nic dziwnego że ludzie uciekają bo nikt nie będzie niszczył sobie zdrowia za pieniądze które może dostać w większości zakładów w Jeleniej i okolicach.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-15 13:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Małgorzata musi wkoncu zobaczyc co wyprawia para operatorow lini akrylowej "maz zona ", jak traktuja nowego operatora , jakie miny mu podkladaja , i jak tu ludzie maja przychodzic i sie szkolic na operatorow gdy ta para dojedzie kazdego !!!
zdjecie uzytkownika
jakis - 2016-04-15 15:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [drwal - 2016-04-10 00:35:53]:
Skoro sami nie wiecie, to zajmujecie niepotrzebnie stanowisko, bo jesteście zbyt mało wykwalifikowani. Skończcie czekać na to co Wam Ikea podpowie tylko weście się sami do roboty, jeśli nie to zwolnijcie stanowiska mądrzejszym.
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-15 19:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zorce zawsze podkładali sobie świnie.pod tym względem nic się nie zmieniło.najwazniejszy jest akord nawet kosztem innych.Dlatego para operatorów z jg tak robi.zawsze tacy byli-pazerni na kase ale nie różnią się od wielu innych
zdjecie uzytkownika
Granulat - 2016-04-15 19:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akord a co to jest akord w zorce ?
przecież już go nie ma jest tylko dodatek akordowy naliczany bóg wie z czego
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-15 22:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Granulat.W Zorce dalej jest akord obojętnie jak go nazywają.Ciekawe ile byś zarabiał bez tego.Podstawa godzinowa to nie wszystko.Podejrzewam że większość ludzi w Zorce nie rozumie tego i dlatego tak jest.Potem mają pretensje do naliczania wypłat.
zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-04-15 22:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Granulat - 2016-04-15 19:56:25]:
ale wy macie problemy.... jeden drugiego anonimowo obgaduje a w twarz nikt nic nie powie, a wręcz wchodzi owym obgadywanym ludziom w tylek.ŻENUA
zdjecie uzytkownika
granulat - 2016-04-16 10:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi chodzi o to dlaczego co miesiąc muszę biegać do akordowca by sprawdził mi mój akord bo się nie zgadza albo jest źle naliczony. A po 2 ciężko jest zorganizować Listę płacy akordowej jeszcze jej na oczy nie widziałem a pracuje już długo. Mam pytanko wiecie może jak się dowiedzieć co za ile płacą ? znaczy jak poznać akord na dane elementy wiem że mistrze nie załatwia?
zdjecie uzytkownika
-5% - 2016-04-16 10:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [granulat - 2016-04-16 10:04:37]:
dobre pytanie skąd pobrać listę akordową ?
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-16 10:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Listy akordowe są dostępne w biurze.Trzeba przed dawaniem odcinków zgłosić że się takie coś chce.muszą dać.wszelkie arkusze z normami są dostępne nawet u mistrzów i muszą ją udostępnić.nie lubią tego robic.wolą żeby pracownik był nieświadomy bo latwiej go skroic na akordzie
zdjecie uzytkownika
Sto procent planu - 2016-04-16 12:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając kilka wypowiedzi mam wrażenie że zakład traktuje ludzi jak niewolników skoro cały czas nikt nie jest pewny tego ile zarobi i jak jest naliczana jego wypłata.

Kurde ludzie nie dajcie się oszukiwać w ciężkiej fizycznej pracy w toksycznie chemicznych oparach i szukajcie pracy na jasnych i przejrzystych zasadach by nie tracić zdrowia fizycznego i psychicznego przez kilku ludzi których bawi takie co miesięczne gnębienie ludzi!
zdjecie uzytkownika
.d.a.a.d. - 2016-04-16 12:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zorro - 2016-04-16 10:32:20]:
Jakim biurze ? Mistrzowie nie dadzą ci list akordowych staram się już 3 lata
zdjecie uzytkownika
Kavasaki - 2016-04-16 12:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mistrz ma tyle roboty ze nie ma czasu biegać jeszcze do akordowca za twoimi normami akordowymi pofatyguj się sam a nie jakieś bzdury tu wypisujesz
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-16 12:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co mówię.Robią z was wariatów.Takie coś jest im na rękę. Zorka spada na psy i tyle.Wielu już pisało że kierownictwa to nie obchodzi.Ciekawe co na to Ikea.
zdjecie uzytkownika
Franek - 2016-04-16 13:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z czym macie problem idziesz do akordowca prosisz o normy akordowe on napewno ci nie odmówi i potem prosta matematyka ale widze niektórzy mają z tym bardzo poważny kłopot
zdjecie uzytkownika
Tyssedal - 2016-04-16 13:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak my mamy zarobić ten akord skoro z elektrostatyki wiecznie wadliwy materiał dostajemy jak nie pozalewane to zasyfione i tak wkolko co się dzieje?gdzie kierownik? Ludzie tak nie może być my chcemy pracować bo po to do pracy przychodzimy
zdjecie uzytkownika
z - 2016-04-16 13:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Franek - 2016-04-16 13:11:06]:
te akordowiec nie da ci norm ile byś prosił chodził dlaczego to taka kurka tajemnica
zdjecie uzytkownika
Weekend - 2016-04-16 14:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda ta elektrostatyka to kupa kamieni i nic więcej cały towar zepsuty przecież my nie chcemy do pracy przychodzić w celach towarzyskich płakać się chce
zdjecie uzytkownika
lodziarz - 2016-04-16 17:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Weekend - 2016-04-16 14:22:31]:
to zastąpcie operatorow i zrobcie to lepiej
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-16 17:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes powinien sie temu przyjzec co sie wyrabia w Zorce na Meblowej zmienic kierownika lakierni bo bedzie zle
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-16 23:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes ma wy je ba ne jemu pasuja ci ktorzy gnebia i on o tym wie co w firmie sie dzieje ale kolejne miliony na konto co roku splywaja i nie myslcie ze to wszystko dzieje sie bez wiedzy zarzadu
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-17 07:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szef produkcji Panek jest na trzy Zaklady a siedzi tylko na Meblowej przy Pankowej i razem rzadza
zdjecie uzytkownika
... - 2016-04-17 09:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Macie może dostęp do tych norm akordowych ? może możecie wysłać na e-mail ?
zdjecie uzytkownika
-1000% - 2016-04-17 09:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata w Kwietniu miała być 15tego a będzie może 18tego lub 19tego bo "Mam konto w innym banku".

Dlatego właśnie wziąłem wolne 18tego i idę na testy do Dr.Shneidera w Radomierzu, jak Zorka ma lecieć ze mną w kulki tak jak robi to ze wszystkimi pracownikami to ja mam gdzieś takiego pracodawcę.

Nawet pośrednik Woj-Kat zatrudniający ludzi do wielu firm zawsze płacił w ustalony dzień lub często dzień lub dwa dni wcześniej przed terminem wypłaty.
zdjecie uzytkownika
... - 2016-04-17 19:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego wszyscy milczą na temat norm akordowych ? nie denerwuje was to że nie ma do nich dostępu? wypłaty by były lepsze gdyby płacili za akord tyle ile powinni
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-04-18 08:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [-1000% - 2016-04-17 09:47:49]:
Ja pracuję parę lat i mam zawsze kasę na czas. Jak firma ma odpowiadać za to że Twój bank przetrzymuje kasę zanim zaksięguje ją na twoim koncie. Może pora zmienić bank...
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-04-18 10:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ktoś. Nawet jak bedziesz miał normy I bedziesz umiał policzyć, to też beda kroić was, gdyż zawsze znajdą jakąś wymówke, czemu tak zarobiłeś. Walczyłam z tym długi czas I niestety Nov mi to nie dało. A normy muszą udostępnić każdemu pracownikowi w biurze w Cieplicach.
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-18 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecznie tylko narzekacie
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-18 23:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piekny nic sie nie odzywasz czy ty sie na swojego ziomala obraziles bo ja nie pisz co u ciebie jak wytrzymujesz wiecej za mniej bo u mnie spoko
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-19 16:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gogus - 2016-04-18 23:12:18]:
Złożyłem śluby miczenia :)
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-19 16:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osz ty czego taką kare na siebie wydałeś jaki tego powód
zdjecie uzytkownika
KA.cz.a.twarz - 2016-04-24 16:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo zabawia się z chłopcami i chłopiętami z zorki a ty goguś jak tam lodziki się zapewne sypia
zdjecie uzytkownika
gogus - 2016-04-24 21:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tak lubie lodziki a nawet uwielbiam ale tylko krecone
zdjecie uzytkownika
Pigiotio - 2016-04-25 08:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gz za dystans
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-25 17:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj wy zboczuszki :)
zdjecie uzytkownika
kabina nr 2 - 2016-04-27 06:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj oj kazimiero ups kasiu co ty tam wyprawiasz ze chlopaki pękają na robocie kazio daj zarobić
zdjecie uzytkownika
pompka w dziurce - 2016-04-27 19:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kabina nr 2 - 2016-04-27 06:47:32]:
dobrze ze cos innego nie peka tym chlopakom
zdjecie uzytkownika
ingatorp - 2016-04-28 23:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten zakład jest naprawdę żałosny!. Nie przedłużają umów z doświadczonymi pracownikami, jeśli korzystali z L-4, a ogłaszają się, że potrzebują pilnie pracowników na produkcję.
Niedługo tylko cyganie będą robić w tym obozie pracy.
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-29 08:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmienic kierownika lakierni bo bedzie zle
zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-04-29 23:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nic - 2016-04-29 08:04:44]:
Ty zmień prace, kierowniczka jest ok
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowie mowia jedno,w praktyce jeat zupelnie inaczej.
Pytania: Ile chcialbys zarabiac?chore pytanie.na jaka odpowiedz liczyl kierownik?
zdjecie uzytkownika
borys - 2016-05-01 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zorka to czysty wyzyskiwacz walą ludzi jak chcą.Od kiedy praca w określonych godzinach pod nadzorem kierownictwa i w okreslonym miejscu jest pracą na zlecenie ?.To się nadaje do PIP.Ale jeżeli ma się nóz na gardle to się człowiek godzi ale do czasu.Zleceniowcy w ty zakładzie to jak śmiecie ,robia to samo co pracownicy zatrudnieni tylko róznica w pensji 50% niższa przy tym zasze służa jako zapchaj dziura.Mistrzowie gonią do czarnej roboty której nikt nie chce robic bo akordu nie wyrobi a zzleceniowiec musi a przy pensji pan Heniu powi że stawki poszły w dół dlatego pensja 1500 ,to nieh sam sie wezmie a robotę a nie patrzy co mu powiedza pracownicy co jest potrzebne.Bardziej niekompetentnych mistrzow nie spotkałem w swoim życiu.Pozdrowienia panie Henryku i panie Krzysiu.
zdjecie uzytkownika
raz dwa - 2016-05-02 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mistrz drugiego planu - 2016-04-29 23:34:00]:
Jest ok??? wogóle sie nie zna na robocie... Male doswiadczenie jedyne co podpatrzyla przez te pare miesiecy jako technolog.. Zamiast nieraz posluchac sie pracownikow i brygadzistek to jest zawsze najmądrzejsza.. i nic nieda sobie powiedziec.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zorka Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zorka Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert