brak logo

Zorka Sp. z o.o.

Jelenia Góra

Opinie o Zorka Sp. z o.o.

Cnc 2017-05-12 09:41
Eh, czytam te wiadomosci i smieje sie w monitor. Ludzie ogarnijcie sie. Zarabiasz malo hmm dlaczego ? Moze robisz buble za wolno lub jestes zwyklym plebsem. Jedna sobote mozesz zrobic to dostaniesz wiecej nic ci sie nie stanie. Pracuje 4 rok w tej firmie i ani razu mnie nie zawiodla. Pracuje na cnc. Chcesz wiecej zarabiac hmm ok moze naucz sie czegos, przestan marudzic ogarnij [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
2500 zl 2017-05-12 14:07
Na maszynach typu CNC w Polsce zarabia sie ponad 3000 zl to co ta firma placi operatorom takich maszyn to smiech na sali. Najlepsze stanowiska to te na ktorych nie narobisz sie mozgu nie musisz za bardzo uzywac tam sie zarabia najlepiej. Zastanawiam sie jaki idiota wymysla stawki na maszyny?
7
Dbgxa 2017-05-12 17:42
Plebsu poszukaj sobie wsród najbliższej rodziny-to po pierwsze.Poza tym nie kazdy jest taka chodząca wazelina jak Ty wiec przestan siać te swoje herezje i wyjdź z internetu
3
Rocky Balobab 2017-05-17 08:09
System płac dalej kuleje, nie wiadomo ile się zarobi nawet jak ma się wyliczony swój akord. Przy liczeniu mówią że to nie wchodzi tam to nie wchodzi i zawsze akord jest dużo mniejszy niż powinien. Przy obecnym systemie nie jesteś w stanie zarobić więcej niż 2500 zł przy ostrej tyrce. Wypłaty utrzymują się na takim poziomie od kilku lat a życie droższe. Robią wszystkich w wała, a na koniec roku chwalą sie na bezczelnego jakich to zysków nie mieli w porównaniu do zeszłego roku :) teraz za 2200 to nawet człowiek się nie przykłada do swojej pracy. Ładuje się buble i ma się to w nosie bo skoro nie ma i nie było żadnej zachęty ze strony pracodawcy to nikt też nie będzie się wczuwać. Kiedyś można było zarobić to i od razu jakość wytwarzanych elementów była dużo lepsza :) dobra pozdrooo lecę bo mi material z maszyny pospadal i trochę obity ale jakoś przejdzie ;)
5
xyz 2017-05-17 11:27
Dokładnie tak jak piszesz kolego. Ale teraz poczekajmy jak bedzie impreza zakładowa jak pociągną po pensji by za nią zapłacili ;)
2
Jasiu 2017-05-17 13:43
Imprezy, dodatki na święta, wszystkiego te wydarzenia zawsze poprzedza mniejsza wypłata. Myślą że ludzie tego nie widzą. Od dawna się o tym mówi na zakładzie. Grunt że później można sobie przypisać że coś im daliśmy niech się cieszą...
2
Gdyby 2017-05-17 20:51
My im nic nie dajemy, sami sobie biorą.Szkoda ze z własnych wypłat choc raz nie wezmą....
5
W3 2017-05-24 16:19
Powiedzcie mi, ile zarabiają w innych zakładach? że tak wam mało płacy w zorce?
Ciagle mało i mało, jak tak bardzo przeszkadza to składa sie wypowiedzenie i cześć jak czapka. i idz do lepszej pracy.... ale nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma lepszych wypłat w okolicy. ale bedziecie dalej tu siedzieć i dalej mało mało..... mało? idz gdzie dają więcej, po co blokować miejsce pracy.
2
Indianahoe 2017-05-25 16:16
Powiedział co wiedział ! Tu chodzi o sam fakt, ze taki duzy zakład,na takim poziomie nie dosc,ze płaci głodowe pensje,zatrudnia nastoletnich podrostkow i nie zwraca uwagi na jakos materiału,jakim dysponuje! Takze chyba jest sie czego wstydzić ...
2
Wik 2017-05-26 13:51
Chyba ciebie
1
Hsjrnndiwk 2017-05-26 18:04
I takich jak Ty co harują jak woły,wynieś przynieś pozamiataj i cieszą sie jak murzyn bateryjką z pensji wynoszącej 2200 . Zenada.No chyba ze należysz do tych nastoletnich nierobów co to myślą ze sie nie narobią a zarobią miliony.Trzecia opcja to partacz a takich w zorce jest wielu
2
Emiraty 2017-06-07 11:45
A kto dostał te rzkome podwyzki? Tylko brygadziści lakierni czy ktos jeszcze? Bo ja nic nie wiem
1
Benio 2017-06-08 10:34
Haha widzę ze w prowizorce dalej kiepsko a nawet jeszcze gorzej jak było. Właśnie ludzie ktorzy przychodzą do pracy za 2400 i cieszą się ze swojego wynagrodzenia sterują rynkiem płac. Jakby ludzie w tych wszystkich pseudo zakladach wzięli i zlapali by się za jajca to szybko podnieśli by pensje. Ja pracowałem 4 miesiące i jedna wyplata to 2350 z dwiema sobotami pozniej było 2100, 1800 i 2000 ( smiech na sali) po 4 miechach odpuscilem sobie pracę w tej smiesznej firmie i nie żałuję. Smród, pył i atmosfera panująca w zakladzie zniechęca do pracy. W dzisiejszych czasach minimalna pensja żeby przetrwać to 3000 zł, choć i to są ochlapy tak na prawdę. Także jak jesteś murzynem jeden z drugim i za 2400 pracujesz w tej firmie to sobie pracuj i narzekaj dalej pozdrawiam cieplutko :)
1
Dres 2017-06-08 22:45
Jaka praca taka płaca.Osobiscie nie znam nikogo kto by w zorce zarabiał takie małe pieniądze.niestety kolego ale jak sie chce zarobić to trzeba sie pokazac,dac troche od siebie i porobić troche dluzej niz marne 4 miesiące.Bo raczej smieszne by było zeby jakas nowa osoba zarabiała na poziomie starych pracownikow
3
Henio 2017-06-10 19:34
Ty Benio to gdzie ci tak dobrze. Daj namiary
Ferdynand 3 Wielki 2017-06-10 21:50
Na zmianie Marcina Z. robota tak idzie,tak sie kurzy ze az pan Grzegorz Poniat....co chwile robi sobie selfiki i dodaje na Facebooku.Brak slow zeby to skomentowac.Widac jak zmiana CIEZKO pracuje.
7
Lizak 2017-06-15 16:09
Dlaczego zarząd trzyma w pracy takie patologie jak ta chuda co wiecznie jest na zwolnieniu lekarskim a na fejsbuku co dwa dni dodaje zdjęcia z wycieczek?Nie ma na miejsce takich nierobów kogos normalnego?
3
Realista 2017-06-21 12:03
1820 zarbilem
1
Nowa 2017-06-21 16:06
A jak traktują nowych??? Bo słyszałam, że niektórzy gnoją nowych pracowników, nawet jak Ci starają się dobrze pracować ale mają swoje zdanie i nie chcą się podporządkować "starej ekipie".
Sszaassasa 2017-06-21 19:55
Co za bzdury hehehehe
2
Już były 2017-06-22 10:59
A ilu tych "kombinatorów" wpadło na "lewych" zwolnieniach? No właśnie. L4 to nie urlop i nie bierzesz go, żeby wyremontować mieszkanie czy pojechać na wczasy. Jeśli ktoś jest chory to powinien iść do lekarza. Jest to w dobrze pojętym interesie jego i firmy. Z chorego pracownika nie ma pożytku. Wręcz przeciwnie. Może zarazić innych. Jego sprawność psychotechniczna jest ograniczona, przez co może dojść do uszkodzenia maszyny, materiału czy spadku jakości. Może doprowadzić do wypadku, co też wiąże się z kosztami również dla firmy. Choćby poprzez wymuszony czas postoju maszyny. Jeśli jednak jest przypuszczenie, że ktoś symuluje, są instrumenty umożliwiające stwierdzenie takiego faktu. Wiedz, że wydawanie negatywnych opinii o innych na wyrost jest prostackie. Co do przyznania podwyżki danemu pracownikowi, to mają w tym udział bezpośredni przełożeni. To im wystawiasz negatywną opinię podważając ich decyzję. Podsumowując Twoją krótką wypowiedź można dojść do wniosku, że wszyscy dookoła są niekompetentnymi i nieudolnymi kombinatorami. Jedynie Ty jesteś mocnym filarem, na którym opiera się firma. Nie potwierdzam.
1
Już były 2017-06-22 11:37
250 złotych za sobotę? Oczywiście brutto. Powinno być 350 i jeszcze nie tak dawno było. Za soboty było 50% premii. Teraz jest tylko 10%. Napisz też, że masz wyższą stawkę niż większość. Są tacy, którzy pracują w soboty. Ich pensja też jest odpowiednio wyższa. Jednak większość ma rodziny i chce normalnie żyć. Nie tylko pracą. Zwłaszcza za 3/4 stawki. Jeszcze niedawno też wydawało mi się, że w Zorce jest dobrze. Wszystko przez kilka lat pozostawania w jej trybach. Potem zmieniłem pracę i zmieniłem zdanie. Poznałem inne realia. Żałuję tylko, że tak późno podjąłem decyzję o rozstaniu z Zorką.
1
Bebe 2017-06-22 15:39
Co za wyczerpująca odpowiedź.
Olivier 2017-06-22 17:08
Jeżeli ktos jest tak bardzo chory a na fejsbuku co drugi dzien dodaje zdjęcia z rożnych wycieczek i wyglada kwitnąco to śmiem twierdzić ze jest to zwykły nierób i symulant.Ale chyba trafiłem w czuły punkt skoro tak sie zjeżyłes co? Uderz w stół? Tak to wyglada
3
kurczak 2017-06-22 20:33
Następny co wypisuje jakies wyssane z palca bzdury Jak macie jeden z drugim pisac nieprawde to sobie po prostu odpuście. Żeby zarobic trzeba pracowac a niestety jak pracy sie unika i odwala fuszerke, to potem odbija sie to na wyplacie. Ja tam pracuje prawie 4 lata, jeszcze nigdy nie wzialem ponizej trojki i na soboty nie narzekam. A jak ktos ma dwie lewe rece lub mieszka na garnuszku u mamusi to po co ma sie meczyc w jakiejs tam pracy.....mozna przyjsc , posciemniac a pottem plakac na forum, jak to malo placa.
3
obecny 2017-06-23 18:29
Ja się zgadzam. Nareszcie ściemniacze są zauważani.
3
Humanus 2017-06-25 17:29
Zauważają ich tylko pracownicy, a to nie oznacza, ze ktos sie za nich wezmie.Gora nie widzi problemu w takich lewusach.
2
Tymon 2017-07-03 15:55
Obóz pracy? Czy wy kiedykolwiek widzieliście prace w spartańskich warunkach? Wstydzilibyscie sie wypisywać takie głupoty! Jak jeden z drugim nie wyniósł nic sensownego z domu,mamusia pracy nie nauczyła i ma sie dwie lewe rece do wszystkiego to pozostało tylko narzekać prawda? Tylko takie lewusy i lesery długo miejsca nie zagrzeja nawet w zakładzie w ktorym wystarczy tylko leżeć i pachnieć
1
Już były 2017-07-03 18:14
Kolejny specjalista od wszystkiego i niczego. Jesteś lekarzem? Nie. Pracujesz w kadrach i widziałeś zwolnienie? Nie. To po jakiego zabierasz głos i oczerniasz innych? Facebook to rzeczywiście znakomite źródło wiedzy. Są dolegliwości, które nie wymagają leżenia w łóżku. Masz już na karku parę lat i powinieneś już to wiedzieć. Na przykład zwichnięcie stawu kończyny górnej nie wyklucza wycieczki ale dyskwalifikuje w pracy.
Już były 2017-07-03 18:37
A o czym pisałem? Czytania ze zrozumieniem uczą już w gimnazjum. Można zarobić 3000. Jak pracujesz cały miesiąc oraz wszystkie soboty. Jak mamusia posprząta, ugotuje, wypierze to tak można. Jak masz rodzinę, chcesz spędzić czas z dziećmi, musisz coś zrobić w domu to nie nazywa się nieróbstwo a odpowiedzialność za dom i rodzinę. Jednak żeby to zrozumieć, trzeba dorosnąć, założyć rodzinę i wprowadzić się do swojego domu.
1
hela 2017-07-04 13:26
Strasznie kiepskie i marne tłumaczenie.
2
Ogryzek 2017-07-04 19:53
nawet dekle zostają brygadzistami
3
a 2017-07-05 10:14
Zeby tylko brygadzistami!
1
... 2017-07-05 15:07
Może wyjaśnij co to znaczy określenie "dekle"?
Ferdynand Kiepski 6 2017-07-05 17:00
Jeśli chodzi o Zorke to nie narzekam zarobki w miarę są dobre nie schodzę ponizej 3 z sobotami. Wydajność mamy dobrą ale natomiast chodzi o Ukraińców po co Zorka ich zatrudniła teraz jak spadnie nam wydajność to będziemy napewno zarabiać mniej jakieś około 2 tysi. To dopiero będzie sprawiedliwość a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] będziemy jak dzikie osły.Dobrze by bylo gdyby wrocil akord jak kiedyś każdy by robił na siebie i wtedy by nie narzekał że mało zarabia. Mamy nadzieję że to kiedyś powróci.Ukraincow powinniśmy się pozbyć i byłoby super.
Kaszpirowski Lech 2017-07-05 17:16
To prawda powinniśmy się pozbyć Ukraińców aby utrzymać wydajność w zakładzie i aby zarobki były na takim poziomie jak są. Mam rację prawda?Kto jest za niech lajkuje.
Brzuchomowca 2017-07-05 17:28
Na jednej ze zmian u majstrow nie napisze u którego pracownicy zamiast pracować to chodzą sobie po hali i bawią się telefonami i piszą SMS. Chociaż są kamery to majstrowie nie zwracają na to uwagi.Moze się ktoś za to weźmie?
2
...D 2017-07-05 21:25
zobacz na ogryzka będziesz wiedział
4
CBA 2017-07-07 10:47
Przepraszam,ale co oznacza słowo "malkomeci"?
1
Kurczak 2017-07-07 13:03
To,ze Ty musisz tyrać piatek,świątek i niedziela zeby miec 3000 na wypłatę,to wspolczuje ale zapewniam Cie,ze jest mnóstwo osob,ktore bez problemu maja te pieniądze bez wypruwania z siebie flaków,przy normalnej pracy od poniedziałku do piątku.Wystarczy tylko pracowac i dobrze wykonywać swoje obowiązki.Ty twierdzisz se jestes odpowiedzialny za rodzine,a ja twierdze ze sie nia wysługujesz.To bardzo dobre tłumaczenie zeby wziac wolne.Dzieci,choroby,przedszkole....kopalnia wymówek!Tylko pamietaj,ze bez pracy nie zapewnisz rodzinie niczego,a juz na pewno nie godnego bytu.I to Twoje podejście świadczy o niedojrzałości,wiec rozumiem ze wytykając komuś ze rzekomo mieszka z mamusia,tak naprawde odzwierciedliles w tym momencie swoje zycie.
5
Jelenia Plast 2017-07-24 09:19
W JP płacą więcej niż 2600. Nam wpada święto i to jest dodatkowe 100 zł.
Red 2017-07-24 19:16
No i ?
3
Gonoz 2017-08-04 18:43
Panie kierowniku lakierni,zrezygnuj pan z funkcji bo sie nie nadajesz do niczego.Nie mozna wyróżniać zmiany na ktorej sie było kiedys mistrzem.A ogryzka nalezy sie pozbyc a nie robic sztuczny problem. Pozdrawiam
4
Dareczek 2017-08-06 01:08
Ogryzek niema zielonego pojęcia o robocie. . slaby jest .. Zwolnić go jak najszybciej
4
MOHAMED 2017-08-06 02:23
JEDŹ NA RYBY ZŁOTNIK !
1
DZIAŁ TECHNOLOGICZNY. 2017-08-06 02:59
TAK PANIE KRZYSIU,PORA ODEJŚĆ Z FIRMY.ZAKŁAD MUSI SIĘ ROZWIJAĆ,A PAN BLOKUJE WSZELKIE NASZE INICJATYWY.MAMY JUŻ DOSYĆ TYCH CIĄGŁYCH REKLAMACJI OD IKEA.CHCEMY PRODUKOWAĆ WYSOKIEJ JAKOŚCI WYROBY A NIE TĄ TANDETĘ NA KTÓRĄ PAN NIE ZWRACA UWAGI.ZA PANA PRZYZWOLENIEM CI MARNI OPERATORZY Z LINII LAKIERNICZYCH PRODUKUJĄ WYBRAKOWANE ELEMENTY.A POTEM TE POSTACIE Z PAKOWANIA SKŁADAJĄ Z TEGO WYBRAKOWANE ZESTAWY MEBLOWE......KIEDY ZARZĄD ZAJMIE SIĘ TYM NAJWIĘKSZYM NIEROBEM ZAKŁADOWYM KIEROWNIKIEM KONTROLI JAKOŚCI I JEGO PRZYDUPASAMI KJ.PRZEZ ICH NIEUDOLNOŚĆ FIRMA TRACI MILIONY ZŁOTYCH. ZWOLNIĆ ICH NATYCHMIAST!!!
5
... 2017-08-06 18:55
Ooo, cóż to za opinia????????????. Co to za określenie -"postacie z pakowania"????????????. Ktoś uważa się za wszechwiedzący ????????????.
3
Julita 2017-08-07 10:16
@Bodzio @DZIAŁ TECHNOLOGICZNY @Gonoz Przypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie poszczególnych pracowników. Obraźliwe komentarze są kasowane przez administratorstwa forum. Proszę o merytoryczną dyskusję na temat firmy, a nie pracowników.
2
Rudy 107 2017-08-07 12:47
Bardzo dobrze napisane.Zorka to producent masowej ilosci bubli i wybrakowanego towaru.Ludzie sa słabi,zero jakichkolwiek szkoleń,nie liczy sie juz jakość tylko ilośc.A to ze pozniej toniemy w poprawkach nikogo nie obchodzi,bi w koncu jest to robione rekami zwykłych szarych pracownikow.A w zarządzie hajs sie zgadza.
3
Bodzio 2017-08-12 22:30
W łeb się walnij co ma do tego krzys
Jak kaźą produkować ze smieci to nic dobrego nie wyprodukuje sie pomyśl homosapiensie
2
Zostaw swoją opinię o Zorka Sp. z o.o. - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zorka Sp. z o.o.