Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zorka Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Zorka Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-04-15 22:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Granulat - 2016-04-15 19:56:25]:
ale wy macie problemy.... jeden drugiego anonimowo obgaduje a w twarz nikt nic nie powie, a wręcz wchodzi owym obgadywanym ludziom w tylek.ŻENUA
zdjecie uzytkownika
granulat - 2016-04-16 10:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi chodzi o to dlaczego co miesiąc muszę biegać do akordowca by sprawdził mi mój akord bo się nie zgadza albo jest źle naliczony. A po 2 ciężko jest zorganizować Listę płacy akordowej jeszcze jej na oczy nie widziałem a pracuje już długo. Mam pytanko wiecie może jak się dowiedzieć co za ile płacą ? znaczy jak poznać akord na dane elementy wiem że mistrze nie załatwia?
zdjecie uzytkownika
-5% - 2016-04-16 10:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [granulat - 2016-04-16 10:04:37]:
dobre pytanie skąd pobrać listę akordową ?
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-16 10:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Listy akordowe są dostępne w biurze.Trzeba przed dawaniem odcinków zgłosić że się takie coś chce.muszą dać.wszelkie arkusze z normami są dostępne nawet u mistrzów i muszą ją udostępnić.nie lubią tego robic.wolą żeby pracownik był nieświadomy bo latwiej go skroic na akordzie
zdjecie uzytkownika
Sto procent planu - 2016-04-16 12:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając kilka wypowiedzi mam wrażenie że zakład traktuje ludzi jak niewolników skoro cały czas nikt nie jest pewny tego ile zarobi i jak jest naliczana jego wypłata.

Kurde ludzie nie dajcie się oszukiwać w ciężkiej fizycznej pracy w toksycznie chemicznych oparach i szukajcie pracy na jasnych i przejrzystych zasadach by nie tracić zdrowia fizycznego i psychicznego przez kilku ludzi których bawi takie co miesięczne gnębienie ludzi!
zdjecie uzytkownika
.d.a.a.d. - 2016-04-16 12:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zorro - 2016-04-16 10:32:20]:
Jakim biurze ? Mistrzowie nie dadzą ci list akordowych staram się już 3 lata
zdjecie uzytkownika
Kavasaki - 2016-04-16 12:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mistrz ma tyle roboty ze nie ma czasu biegać jeszcze do akordowca za twoimi normami akordowymi pofatyguj się sam a nie jakieś bzdury tu wypisujesz
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-04-16 12:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co mówię.Robią z was wariatów.Takie coś jest im na rękę. Zorka spada na psy i tyle.Wielu już pisało że kierownictwa to nie obchodzi.Ciekawe co na to Ikea.
zdjecie uzytkownika
Franek - 2016-04-16 13:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z czym macie problem idziesz do akordowca prosisz o normy akordowe on napewno ci nie odmówi i potem prosta matematyka ale widze niektórzy mają z tym bardzo poważny kłopot
zdjecie uzytkownika
Tyssedal - 2016-04-16 13:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak my mamy zarobić ten akord skoro z elektrostatyki wiecznie wadliwy materiał dostajemy jak nie pozalewane to zasyfione i tak wkolko co się dzieje?gdzie kierownik? Ludzie tak nie może być my chcemy pracować bo po to do pracy przychodzimy
zdjecie uzytkownika
z - 2016-04-16 13:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Franek - 2016-04-16 13:11:06]:
te akordowiec nie da ci norm ile byś prosił chodził dlaczego to taka kurka tajemnica
zdjecie uzytkownika
Weekend - 2016-04-16 14:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda ta elektrostatyka to kupa kamieni i nic więcej cały towar zepsuty przecież my nie chcemy do pracy przychodzić w celach towarzyskich płakać się chce
zdjecie uzytkownika
lodziarz - 2016-04-16 17:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Weekend - 2016-04-16 14:22:31]:
to zastąpcie operatorow i zrobcie to lepiej
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-16 17:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes powinien sie temu przyjzec co sie wyrabia w Zorce na Meblowej zmienic kierownika lakierni bo bedzie zle
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-16 23:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes ma wy je ba ne jemu pasuja ci ktorzy gnebia i on o tym wie co w firmie sie dzieje ale kolejne miliony na konto co roku splywaja i nie myslcie ze to wszystko dzieje sie bez wiedzy zarzadu
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-17 07:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szef produkcji Panek jest na trzy Zaklady a siedzi tylko na Meblowej przy Pankowej i razem rzadza
zdjecie uzytkownika
... - 2016-04-17 09:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Macie może dostęp do tych norm akordowych ? może możecie wysłać na e-mail ?
zdjecie uzytkownika
-1000% - 2016-04-17 09:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata w Kwietniu miała być 15tego a będzie może 18tego lub 19tego bo "Mam konto w innym banku".

Dlatego właśnie wziąłem wolne 18tego i idę na testy do Dr.Shneidera w Radomierzu, jak Zorka ma lecieć ze mną w kulki tak jak robi to ze wszystkimi pracownikami to ja mam gdzieś takiego pracodawcę.

Nawet pośrednik Woj-Kat zatrudniający ludzi do wielu firm zawsze płacił w ustalony dzień lub często dzień lub dwa dni wcześniej przed terminem wypłaty.
zdjecie uzytkownika
... - 2016-04-17 19:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego wszyscy milczą na temat norm akordowych ? nie denerwuje was to że nie ma do nich dostępu? wypłaty by były lepsze gdyby płacili za akord tyle ile powinni
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-04-18 08:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [-1000% - 2016-04-17 09:47:49]:
Ja pracuję parę lat i mam zawsze kasę na czas. Jak firma ma odpowiadać za to że Twój bank przetrzymuje kasę zanim zaksięguje ją na twoim koncie. Może pora zmienić bank...
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-04-18 10:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ktoś. Nawet jak bedziesz miał normy I bedziesz umiał policzyć, to też beda kroić was, gdyż zawsze znajdą jakąś wymówke, czemu tak zarobiłeś. Walczyłam z tym długi czas I niestety Nov mi to nie dało. A normy muszą udostępnić każdemu pracownikowi w biurze w Cieplicach.
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-18 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecznie tylko narzekacie
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-18 23:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piekny nic sie nie odzywasz czy ty sie na swojego ziomala obraziles bo ja nie pisz co u ciebie jak wytrzymujesz wiecej za mniej bo u mnie spoko
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-19 16:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gogus - 2016-04-18 23:12:18]:
Złożyłem śluby miczenia :)
zdjecie uzytkownika
Gogus - 2016-04-19 16:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osz ty czego taką kare na siebie wydałeś jaki tego powód
zdjecie uzytkownika
KA.cz.a.twarz - 2016-04-24 16:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo zabawia się z chłopcami i chłopiętami z zorki a ty goguś jak tam lodziki się zapewne sypia
zdjecie uzytkownika
gogus - 2016-04-24 21:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tak lubie lodziki a nawet uwielbiam ale tylko krecone
zdjecie uzytkownika
Pigiotio - 2016-04-25 08:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gz za dystans
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-04-25 17:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj wy zboczuszki :)
zdjecie uzytkownika
kabina nr 2 - 2016-04-27 06:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj oj kazimiero ups kasiu co ty tam wyprawiasz ze chlopaki pękają na robocie kazio daj zarobić
zdjecie uzytkownika
pompka w dziurce - 2016-04-27 19:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kabina nr 2 - 2016-04-27 06:47:32]:
dobrze ze cos innego nie peka tym chlopakom
zdjecie uzytkownika
ingatorp - 2016-04-28 23:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten zakład jest naprawdę żałosny!. Nie przedłużają umów z doświadczonymi pracownikami, jeśli korzystali z L-4, a ogłaszają się, że potrzebują pilnie pracowników na produkcję.
Niedługo tylko cyganie będą robić w tym obozie pracy.
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-04-29 08:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmienic kierownika lakierni bo bedzie zle
zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-04-29 23:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nic - 2016-04-29 08:04:44]:
Ty zmień prace, kierowniczka jest ok
zdjecie uzytkownika
borys - 2016-05-01 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zorka to czysty( usunięte przez administratora ).Od kiedy praca w określonych godzinach pod nadzorem kierownictwa i w okreslonym miejscu jest pracą na zlecenie ?.To się nadaje do PIP.Ale jeżeli ma się nóz na gardle to się człowiek godzi ale do czasu.Zleceniowcy w ty zakładzie to jak śmiecie ,robia to samo co pracownicy zatrudnieni tylko róznica w pensji 50% niższa przy tym zasze służa jako zapchaj dziura.Mistrzowie gonią do czarnej roboty której nikt nie chce robic bo akordu nie wyrobi a zzleceniowiec musi a przy pensji pan Heniu powi że stawki poszły w dół dlatego pensja 1500 ,to nieh sam sie wezmie a robotę a nie patrzy co mu powiedza pracownicy co jest potrzebne.Bardziej niekompetentnych mistrzow nie spotkałem w swoim życiu.Pozdrowienia panie Henryku i panie Krzysiu.
zdjecie uzytkownika
raz dwa - 2016-05-02 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mistrz drugiego planu - 2016-04-29 23:34:00]:
Jest ok??? wogóle sie nie zna na robocie... Male doswiadczenie jedyne co podpatrzyla przez te pare miesiecy jako technolog.. Zamiast nieraz posluchac sie pracownikow i brygadzistek to jest zawsze najmądrzejsza.. i nic nieda sobie powiedziec.
zdjecie uzytkownika
nic - 2016-05-03 12:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie nie da sobie nic powiedziec ludzi ma za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ktorzy pracuja wZorce ladne pare lat ale nic to Pankowa nie obchodzi nie szanuje ludzi
zdjecie uzytkownika
mistrz drugiego planu - 2016-05-04 11:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nic - 2016-05-03 12:58:00]:
do tej pory miałem troche do czynienia z kierowniczka i w zadnym momencie nie odczulem braku szacunku z Jej strony i czymkolwiek podobnym o czym piszecie. Kobieta sie stara, da się z Nią wszystko załatwić a Wy, wszyscy, którzy tak placzecie, stekacie i narzekacie, moze wezcie sie w koncu za prace, wykonujcie swoje obowiazki jak nalezy to Pani Kierownik nie bedzie miala o co sie do was przyczepic.
zdjecie uzytkownika
hmmmm - 2016-05-09 09:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki inspektor ds. bhp rzeczywsćie może liczyć na dobre zatrudnienie, bo przecież przeprowadzanie postępowań powypadkowych, opracowywanie wniosków i działań prewencyjnych w tym zakresie oraz kontrola ich realizacji nie są dużymi obowiązkami, a tak to przynajmniej jest zapewniona wypłata terminowa.
zdjecie uzytkownika
Twoje sumienie - 2016-05-10 16:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [raz dwa - 2016-05-02 10:30:47]:
Problemy rozwiązujemy przez rozmowę ( nawet na palarni) , a nie przez robienie do własnego gniazda na „ pudelku „ . No chyba , że nikt Cię tu nie lubi - to już nie pomogę.
A jak już nie pracujesz , to szkoda - kibic z dala się … tralalala ;o)
zdjecie uzytkownika
Twoje sumienie - 2016-05-10 16:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [borys - 2016-05-01 18:24:19]:
BORYS:
Problemy rozwiązujemy przez rozmowę ( nawet na palarni) , a nie przez robienie do własnego gniazda na „ pudelku „ . No chyba , że nikt cię nie lubi - tojuż nie pomogę.
A jak już nie pracujesz , to szkoda - kibic z dala się … tralalala ;o)
zdjecie uzytkownika
wyplata - 2016-05-10 17:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
21 dni pracujących . Lakiernia ,zmiana u Pana Marcina.. Najwiecej robimy ze wszystkich zmian ! 1950 zl ????????????? zenada ... Czas zegnac sie z Zorką ! Złodzieje ! znów okrojony akord ! Wstyd ! Panie Prezesie !
zdjecie uzytkownika
poldek - 2016-05-10 17:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wyplata - 2016-05-10 17:26:54]:
najwiecej nie oznacza najlepiej. najwyzsza pora, zebyście sie wzieli za jakosc a nie ilosc bo pozniej inne zmiany tylko po was poprawiają
zdjecie uzytkownika
do wyżej - 2016-05-10 18:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Źle się podpisałeś, tylko pierwsza litera się zgadza, -panek.
Już niedługo sami cyganie będą u was robić. Ogłoszenia na jelonce nic nie dają.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-10 22:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani kierownik jest strasznie przemądrzała i nieprzyjemna dla ludzi. Atmosfera jest delikatnie mówiąc słaba. Panowie z zarządu doprowadzili do dziwnej sytuacji gdzie kierowniczka jest narzeczoną szefa produkcji to ciekawe jak on ją w domu przeprasza że musiał przy pozostałych zwrócić jej uwagę? Panie prezesie zwracam się wprost do Pana czy taką firmę Pan chciał? tu już się nie zwraca uwagi na jakość a liczy się ilość - to krótka droga. My chcemy dobrze pracować tutaj w ZORCE ale nasza praca jest ściśle uzależniona od naszych przełożonych.
zdjecie uzytkownika
Bethesda - 2016-05-11 07:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-05-10 22:11:51]:
ale ty gadasz głupoty wszyscy wiedzą że lakiernia to słabe ogniwo jak nie najsłabsze, a co powiecie na to że pakowanie pakuje np. łóżko i pakuje same lewe nogi a maszynownie ... zadufane w sobie i ile wadliwych elementów puszczają potem reszcie się dostaje.
Złote czasy dla pracowników się skończyły.
Co cię koleżko interesuje co oni robią w domu mają się sprawdzać i tyle ale nie ogarniają tematu. Moim zdaniem dużą wiedze ma kierownik lakierni ale do niektórych tumanów nie da się dotrzeć, a Panek zna się na liczbach i na niczym więcej nawet nie chce się znać ma być więcej więcej ale nie zna kosztu cyferki cyferki i wymyślanie nie wiedząc co to spowoduje bo nie zapyta się pracownika nie pogada z nim nimi itp. eh ciemnogród więcej ludzi takich w zorce i jakoś pójdzie w pizdu, ale to już niebawem nastąpi jeszcze troszkę coraz więcej są zatrudniane ludzie ciemni nie wszyscy ale większość.

Ps.: Panek nie zniży się do pisania na forum, czasem czytam to forum i nie wieże jakie dekle czasem piszą eh
zdjecie uzytkownika
Piekny - 2016-05-11 17:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bethesda - 2016-05-11 07:02:26]:
Napisałes tak chaotycznie, że ledwo da się zrozumieć przesłanie. Interpunkcja, ortografia....coś słyszaleś o takich hasłach?
zdjecie uzytkownika
Małgosia Panka - 2016-05-20 16:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś kolejny raz wywożono wadliwie pomalowane elementy z lakierni. Operatorzy linii lakierniczych gdyby się bardziej zagłębić nie mają zielonego pojęcia o procesie i zasadach działania tych maszyn. Do tego na to stanowisko zatrudniono żonę jednego z tych miernych operatorów może w przyszłości jego babcia też się tym zajmie. Maszyny o których mowa są dziecinnie proste w obsłudze i najważniejsze jest kontrolowanie efektu końcowego procesu czego operatorzy nie robią. Zresztą po co skoro można to wywalić do kontenera a akord i tak będzie. Szkoda mi tylko ludzi którzy pracują i wylewają ostatnie poty na tych nierobów operatorów zarabiając po 1800zł. moim zdaniem pula pieniędzy przeznaczonych na daną linię lakierniczą powinna być dzielona po równo na każdego kto przy niej pracuje. Większość z nas, dodam jestem pomocnikiem operatora linii lakierniczej. Potrafimy obsługiwać te maszyny. Dlaczego jest taka przepaść między operatorem a pomocnikiem? Powinno być po równo. Pani Małgosia jednak widzi co się dzieje i myślę że podniesie wypłaty pomocnikom obniżając tym niby operatorom.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowie mowia jedno,w praktyce jeat zupelnie inaczej.
Pytania: Ile chcialbys zarabiac?chore pytanie.na jaka odpowiedz liczyl kierownik?
zdjecie uzytkownika
Taa - 2016-05-20 22:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Małgosia Panka - 2016-05-20 16:14:01]:
Jasne :P
ale gratuluje ktoś w końcu z sensem napisał
zdjecie uzytkownika
ta - 2016-05-24 23:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
operatorzy to nawet nie potrafią po sobie posprzątać, co dopiero obsługiwać, jak jest sprzątanie maszyny to pomocnicy wszystko za nich robią, a oni tylko bajera

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zorka Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zorka Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert