Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zorka Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Zorka Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Big boss - 2014-01-10 00:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do iłek. Lawa przepracował dużo lat w firmie meblarskiej jako ochroniarz. I się nie sprawdził. A co do łysego to są jego początki i już przewyższa tego starego kawalera.
zdjecie uzytkownika
elo - 2014-01-10 14:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale narzekacie . ci ludzie robia co moga kazdy ma jakies wady . spoko praca zarobki tez . nara.
zdjecie uzytkownika
anonimowy alkocholik - 2014-01-10 17:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ide na vipa
zdjecie uzytkownika
wazelina - 2014-04-08 19:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich w orce jest super można zarobić w granicach 3 do 4 tysięcy zł miesięcznie jest dużo nadgodzin i sobót dobrze płatnych teraz.Jak się zostaje na nadgodziny to dostaje się darmowe obiady z firmowej stolowki.Jak się przyjdzie w niedziele do pracy to jest 2 godzinna przerwa na kościół która tez jest płatna.Jak nie masz samochodu na dojazd do pracy to dostajesz firmowy samochód za darmo tylko go tankujesz.Co 4 miesiące dostajesz nową odzież roboczą.Jak pracujesz w szkodliwych warunkach pracy typu nadmierny hałas lub zapylenie to co pół roku dostajesz dodatkowe 2 tysiące zł premi. Raz w roku firma opłaca ci rachunek za prąd i wodę.Na okres zimy dostajesz talon na 2 tony węgla jak masz dzieci to na 3 tony.Raz w roku odbywa się konkurs na najlepszego pracownika roku pierwsze trzy miejsca są nagradzane.Ostatnio za 1 miejsce ziomal dostał 10 tys złotych.Kobiety są traktowane z bardzo wielkim szacunkiem za urodzenie dziecka dostają 3 tys zł wyprawki.Co sobotę pieką placki w firmie dla pracowników do kawy. No i oczywiscie jest trzynastka i mundurowka ale to juz sami zobaczycie.
zdjecie uzytkownika
oooooooooooooo - 2014-06-17 18:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pierdziele takich bzdur to ja jeszcze nie słyszałem:/
zdjecie uzytkownika
dominia - 2014-06-19 18:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki masakra (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Majeczka - 2014-07-28 15:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie uwierzycie, ale ja na tą firmę natknęłam się, bo potrzebowałam do pracy na studia firmy, która dba o środowisko naturalne i jest bardzo ekologiczna, szczerze mówiąc nie sądziła,, że zorka jest taką firmą, a coś o niej już wcześniej słyszałam. Generalnie ich EKO plan bardzo mi się podoba, bo prowadzą realne wyliczalnie uniknięta emisja CO2, kupują energię fizycznie wyprodukowaną w tzw. źródłach kogeneracyjnych, gdzie oszczędność paliwa sięga do 30% w stosunku do źródeł konwencjonalnych. Mają też certyfikaty związane z ochroną środowiska jak certyfikat akcesyjny i taki, który poświadcza po zakończeniu umowy ile uniknęli emisji CO2. Nie orientuje się jak u nich praca wygląda, ale sądzę, że zarobki nie są jakieś wspaniałe, bo działają z tego co wiem na zasadach korporacyjnych..na pewno nadgodziny się zdarzają bardzo często, bo projekty czekają itd, mój kolega pracował w podobnej firmie...
zdjecie uzytkownika
mona - 2014-07-28 15:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dziwne to co napisał 'wazelina' wygląda to jak oferta marzeń, taka praca idealna ;) ciekawe co to za samochód oferują ;) a tak wracając na serio do tematu, to czemu macie takie złe doświadczenia z pracy? tylko o zarobkach napisane zostalo, wiec ja pytam jaka to jest kasa i czego mozna ise oprocz tego spodziewac
zdjecie uzytkownika
srona - 2014-07-29 21:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mona - 2014-07-28 15:13:14]:
jaka to jest kasa? zalezy o ktory miesiac pytasz,
czego mozna sie spodziewac oprócz kasy? haha,
a ta Majeczka to czego sie nacpala?
zdjecie uzytkownika
mona - 2014-08-11 18:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to zalezy to wszystko od miesiaca o ktory pytam? od czego to wszystko zalezy czemu w niektorych miesiacach jest latwiej cos zarobic. w ogole to o jakich stanowiskach my mowimy bo tego nikt nie napisal jeszcze. sa opinie ale bez konkretnych stanowisk. ja nie rozumiem czemu sie tak dziwicie, ze pytam o cos oprocz kasy. jakies dodatki moglby byc na swieta czy na wakacje na dzieci. moje znajome jakos dostaja takie dodatki, szkoda ze u nich nigdy pracy nei ma
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-13 09:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie umowy o dzieło,kasa najniższa,a tam gdzie można zarobić to tylko starzy pracownicy robią. Ogólnie odradzam nie warto tak tyrac za taka kasę. Porazka
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-13 09:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie umowy o dzieło,kasa najniższa,a tam gdzie można zarobić to tylko starzy pracownicy robią. Ogólnie odradzam nie warto tak tyrac za taka kasę. Porazka
zdjecie uzytkownika
były - 2014-08-16 03:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie z daleka.umowy smieciowe i jak psa traktują ludzi po paru miesiacach człowiek ma nadzieję ze zacznie zarabiać i niespodzianka dalej (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-08-20 02:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ! Nie słuchajcie tych totalnych bzdur. Sami sprawdźcie jak tam jest. Mam wrażenie, że autorami tych krytycznych opinii są życiowi nieudacznicy i zwykłe nieroby. Uczciwy człowieku, przyjdź, popracuj 2-3 miesiące jak się należy i jak umowy nie dostaniesz wtedy możesz krytykować. Osobiście znam wiele osób zadowolonych z pracy w Zorce, z zarobków również, ale ich opinii tu nie ma , bo normalni ludzie nie mają czasu na ślęczenie przy kompie a jeżeli już, to na pewno nie czytają takich bzdur.
zdjecie uzytkownika
czemu smieciowe sa zle? - 2014-08-26 13:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak w nicku mam pytanie do was. dlaczego tak zle gadacie na umowy smieciowe, takie czasy ja chyba sie tego nie boje pracowalam juz nie raz na takiej umowie i zawsze jakos dawalo rade. co znaczy wedlug was kasa najnizsza, to znaczy ze ile za godzine czy moze jest inaczej rozliczana praca ? pozdrawiam ewa
zdjecie uzytkownika
$$$$ - 2014-08-27 18:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracuje ok 3 lat w KJ i jestem cholernie zadowolony z tej pracy,moze i małe zarzuty bym znalazł ale wszedzie gdzie sie nie pojdzie to cos sie znajdzie.Jest to zakład w którym mozna na prawde awansowac i robic swoja mała kariere zawodowa ,trzeba chciec i miec jakies ambicje. Zarobki rózne od naiskich za łatwe tanie czynności do dobrze opłacanych trudniejszych operacji ale... to nie jest sortownia smieci czy fabryka kopert gdzie byle kto moze robic wszystko. To jest fabryka mebli i co za tym idzie trzeba miec pojecie o obróbce drewna wtedy mozna liczyć na dobrze płatne zajecia. Najlepoiej chyba zarabiaja chlopaki na maszynowni,nie zauwazylem zeby ktos narzekał a chcac niechcac znam tu wszystkich z racji swojego stanowiska. Krótko mowiąc kto ma szkołe ten ma lżej ,chyba że osoba jest rozgarnieta i szybko załapie podstawy zawodu . Jest duze grono ludzi którzy wielce narzekaja na forach itd ale z doswiadczenia wiem ze narzeka zawsze ten co od siebie nic nie da tylko oczekuje że zasypia go pieniedzmi. Polecam ten zakład ,jest too przyszłosciowa firma i jak ktos chce i mu zalezy to na prawde moze miec fajna sytuacje. A przede wszystkim niech nikt nie liczy zena dzien dobry zaproponuja mu nie wiadomo jakie stawki.
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2014-09-01 11:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przepracowałam w tym chorym miejscu miesiąc czasu i bardzo tego żałuję!! Teraz jestem w ciąży i na całe szczęście muszę odejść z tego miejsca, ale fakt, że dopiero za tydzień jestem w stanie przynieść zwolnienie lekarskie od ginekologa jest wielkim problemem. Jest koniec miesiąca więc należy zrobić rozliczenie miesięczne- chociaż codziennie wypełniamy raport dzienny- więc potrzebny mi jest zeszyt który mam w szafce w pracy a nie mogę się do niego dostać więc wypłaty mogę nie dostać... Przyjmując się dowiedziałam się tylko tylę, że pierwszy miesiąc pracuję na godziny 9 zł na godzinę jednak już na hali okazało się, że tak jest przez tydzień a mój akord jest wliczany w godziny- oczywiście nikt mi tego bliżej nie wyjaśnił. nie wiem za jakie stawki pracowałam- podobno to co starsze pracownice kazały mi robić było najgorszą i najmniej opłacalną pracą. Jak dla mnie praca koszmarna...
zdjecie uzytkownika
wolny sluchacz - 2014-09-02 17:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jest ojcem dziecka? pewnie ktoryś z mistrzów :)
a tak na poważnie jeśli robiłaś na czyszczeniu to dobrze dla dziecka
zdjecie uzytkownika
hit00r - 2014-09-05 00:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tym kołchozie prawie 3 miesiące - na stanowisku naprawy elementów.
Ta firma to JEDNA WIELKA PORAŻKA.
Jak czytam opinie ludzi , którzy się tak podniecają jak tam jest fajnie to mi się słabo robi.
Ja napiszę SWOJĄ opinię:
-strasznie tam gorąco , brak wentylacji jak jest na dworze koło 30 stopni to tam jest odczuwalne 40!
Ja miałem na to patent - chodziłem co godzinę do WC spłukać się zimną wodą...
-SMRÓD! W zależności od stanowiska jest mniejszy bądź większy
-bardzo dokuczliwy hałas ( w zależności od stanowiska mniejszy lub większy ale i tak jest ciężko wytrzymać )
- jedynie ludzie z magazynu i pakowania mają chłodniej i ciszej - produkcja to porażka
- mistrzowie , generalnie po za 2 osobami tzw. Lawa i łysy Krzysiek są oni w porządku aczkolwiek nikt tam nic nie wie i cały czas odsyłają do innych.
Przyjąłeś się to się martw - jak sam się nie zorientujesz to oni ci nie pomogą - zbędą na szybko.
- kolejna sprawa PŁACA - 9,5 na godzinę + 50% premii , której mogłeś nie dostać wcale jak się naraziłeś , cały czas problemy z wypłatami , wiele razy słyszałem wpienionych pracowników z dłuższym stażem że ich okrojono po 500 zł na wypłacie!
Po awanturach łaskawie oddano 300 zł.
Na umowie śmieciowej a tylko taką tam dostaniesz nie masz ŻADNYCH informacji - co za ile dostajesz - absolutnie nic!
Dzwonienie do ich centrali kończy się osiwieniem z nerwów bo tam też nikt nic nie wie i odsyłają do kolejnych działów.
- jedyne co było tam fajne - robisz 8 godzin i ani minuty dłużej!
Jeśli chciałeś robić nadgodziny to mogłeś.
Oni się kompletnie nie liczą z pracownikami i ich potrzebami.
Byli tacy co pracowali jeden dzień bo jak zobaczyli co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dawali sobie spokój.
I jeszcze jedno na moim stanowisku trzeba było naprawdę sporo czasu i zaparcia aby rozgryźć co i jak - sortowanie , gdzie zawieźć materiał skąd brać , co naprawiać czego nie naprawiać , wypisywanie kart paletowych , trzymanie porządku , segregacja itd... to zajmuje mnóstwo czasu i jak człowiek się w to w końcu wczuł to go ZWALNIAJĄ bo śmiał coś powiedzieć.
- zapomniał bym o jeszcze jednym - notoryczne przenoszenie ze stanowiska na stanowisko - bo ktoś z taśmy nie przyszedł!
Pracujesz i masz na umowie dane stanowisko a tam to nic nie znaczy.
O tym że donosicielstwo jest powszechne to chyba każdy pracujący w dużym zakładzie wie.
I proszę mi nie pisać że tam jest tak fajnie bo pracują tam ludzie , którzy nie mają wyjścia a są też osoby , które 2 lata na śmieciówie tyrały zanim łaskawie dostały umowę na czas określony!
zdjecie uzytkownika
hit00r - 2014-09-05 00:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [elo - 2014-01-10 14:58:49]:
A jak Lawa mógł się sprawdzić skoro mój kolega ze stanowiska był na nocce i Lawa go widział tylko przez pierwszą godzinę a potem nie zauważył że kolesia nie ma 7 godzin na stanowisku tylko poszedł sobie do domu :) ?
Łysy jest inteligentniejszy z tym się zgodzę ale to jest taki kapuś i karierowicz że nóż się w kieszeni otwiera.
On się nie cofnie przed niczym żeby się wybić i zabłysnąć.
Lawa przynajmniej nie szukał dziury w całym - no chyba że na dziennej zmianie jak szedł w towarzystwie kierownika to ściemniał na całego że niby się interesuje.
Ten facet sprawia wrażenie opóźnionego w rozwoju coś jak stary komputer PC na którym Windows się uruchamia 5 minut...
Generalnie obaj są siebie warci - jeden to obibok jakich mało a drugi szuka dziury w całym - byle tylko się pokazać.
zdjecie uzytkownika
hit00r - 2014-09-05 00:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [$$$$ - 2014-08-27 18:17:55]:
Jasne to co piszesz to abstrakcja.
Jeśli jesteś operatorem np na malarni stojącej to się zgodzę że masz fajne zarobki.
Sęk w tym że ty się tam wiele nie narobisz tylko ludzie , którzy układają i czyszczą to co ty potem malujesz.
Skoro smród hałas i upał tobie nie doskwierają to jesteś maszyną.
Jesteś osobą , która jest w stanie tyrać i wykonywać rozkazy majstrów , kierowników itp.
Ja nie jestem bo trzeba mieć własne zdanie a nie potem za plecami gadać ale nigdy prosto w oczy.
Jesteś jednym z nie licznych po za majstrami , którym jest tam dobrze.
Skoro 80% załogi narzeka na ten zakład to chyba coś w tym musi być ?
Na maszynowni z tego co się dowiedziałem pracując w zakładzie wcale nie jest tak fajnie i zarobki też nie są świetne.
Ale co ja będę z tobą polemizował - ty wiesz swoje a ja swoje.
Tobie pasuje - miałeś farta / szkołę / przyzwyczaiłeś się.
Wpierw trzeba się dowiedzieć jak jest na innych stanowiskach i mieć skalę porównawczą żeby móc się wypowiedzieć odnośnie tego czy ktoś jest obibokiem itp.
Pozdrawiam bo chyba wiem kim jesteś :)
zdjecie uzytkownika
"uszaty" - 2014-09-08 02:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jeszcze jedno - rowerek to jest dziecięcy.
Według tego co piszesz to tych kilkadziesiąt osób dojeżdżających do fabryki rowerami też można obrażać.
Powinieneś leczyć swoje kompleksy u psychologa bo dobrego wychowania ciebie nikt nie nauczy jeśli go z domu nie wyniosłeś.
zdjecie uzytkownika
dobrze wychowany - 2014-09-11 12:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tutaj się tak delikatnie wtrącić muszę, bo nieswtey nie mam pojęcia o czym wy wszyscy mówicie. Mnie mianowicie intersują przedewszystkim dwie najważniejsze sprawy. Czy firma zorka kiedy zatrudnia pracownika na stanowisko jest w stanie zapewnić wypłatę na czas i jakieś godziwe pieniądze za prace ?
zdjecie uzytkownika
do dobrze wychowany - 2014-09-11 18:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pieniadze sa zawsze na czas i pieniadze sa godziwe
zdjecie uzytkownika
xxnx - 2014-09-17 00:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dobrze wychowany - 2014-09-11 12:58:00]:
Godziwe pieniądze w Zorka ?
To chyba jakiś żart i to kiepski żart.
Nawet majster powiedział do mnie że jak chcesz dobrze zarobić to nie w tej firmie...
Proszę nie zwracać uwagi na te brednie o dobrej płacy.
Owszem jest wypłacane na czas - ci z umową 10go ci na śmieciówie 15-16go
9,5 na godzinę to są dobre pieniądze za robotę 3 zmianową w hałasie upale ( wtedy gdy są ciepłe dni )i umiarkowanym smrodzie ?
Jeśli to komuś odpowiada to jest firma dla niego.
Zapomniałem dodać że tu istnieje coś takiego jak premia uznaniowa , którą mogą ci obciąć tak jak im się podoba.
Istnieją też ciągłe nie domówienia odnośnie przepracowanych sobót i nadgodzin - przeważnie to się miesiąc w miesiąc nie zgadza z naszymi wyliczeniami.
Generalnie uśredniając bez sobót wychodzi koło 1500 na rękę - to wspaniale przecież zarobki są godne!
POzdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zorka Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x