Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zorka Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Zorka Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do dobrze wychowany - 2014-09-11 18:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pieniadze sa zawsze na czas i pieniadze sa godziwe
zdjecie uzytkownika
xxnx - 2014-09-17 00:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dobrze wychowany - 2014-09-11 12:58:00]:
Godziwe pieniądze w Zorka ?
To chyba jakiś żart i to kiepski żart.
Nawet majster powiedział do mnie że jak chcesz dobrze zarobić to nie w tej firmie...
Proszę nie zwracać uwagi na te brednie o dobrej płacy.
Owszem jest wypłacane na czas - ci z umową 10go ci na śmieciówie 15-16go
9,5 na godzinę to są dobre pieniądze za robotę 3 zmianową w hałasie upale ( wtedy gdy są ciepłe dni )i umiarkowanym smrodzie ?
Jeśli to komuś odpowiada to jest firma dla niego.
Zapomniałem dodać że tu istnieje coś takiego jak premia uznaniowa , którą mogą ci obciąć tak jak im się podoba.
Istnieją też ciągłe nie domówienia odnośnie przepracowanych sobót i nadgodzin - przeważnie to się miesiąc w miesiąc nie zgadza z naszymi wyliczeniami.
Generalnie uśredniając bez sobót wychodzi koło 1500 na rękę - to wspaniale przecież zarobki są godne!
POzdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Wal. - 2014-09-21 04:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tez tam pracuje ale nie na produkcji.Pieniazki sa w porzadku, mam fajne biuro i ciesze sie ze mam tam prace. Wiadomo ze zwykly robol nigdy nie bedzie mial dobrze. Nie tak jak ja fejsy, skajpy itd.
zdjecie uzytkownika
Walter - 2014-09-22 19:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wal. - 2014-09-21 04:34:46]:
Do Wal. - tak to dobra praca i warta poszanowania mimo pewnych utrudnien pogrązających firme,wynikajacych od pewnej grupy ludzi - zazdrosnych,zawistnych i sfrustrowanych brakiem wlasnego rozwoju osobistego.Pozdrawiam wszystkich normalnie myslących,przyczyniajacych sie do budowania wspolnego pożądku,szacunku i zaufania.Przeciwników tej idei nie pozdrawiam ale mimo wszystko zmuszony jestem akceptować.
zdjecie uzytkownika
superq - 2014-09-26 18:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jesli wearto isc tam do pracy z tego co napisal Walter to chyba nie pozostaje nic innego jak poczekac do konca miesiaca i sie zaczac mocno tym interesowac. ja jeszcze pracuje w innej firmie, ale tam jest taka masakra ze szkoda czasu tam siedziec. mam dla was pytanie jeszcze jedno - jesli sie pracuje to ile mozna dostac kasy?
zdjecie uzytkownika
Bezimienny - 2014-09-27 13:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [superq - 2014-09-26 18:33:36]:
Radzę poczytać forum ... tyle razy było o tym wspominane.
Nadmienię tylko że w zależności od stanowiska oraz od tego czy na akord czy na godzinę. Stawka godzinowa to 9,5 zł + 50% premii przy czym jest ona uznaniowa.
Więc możesz dostać 10% premii cała premia idzie na te złodziejskie składki i odtrącenia tak więc należy przyjąć że na rękę dostajesz 9zł za robotę na 3 zmiany w mało "komfortowych" warunkach. Co do płacy na akord tu się dzieją cuda bo nigdy nie wiesz ile zarobisz może to być 1500 a może i być 2500 choć raczej te 2500 to pobożne życzenia.
Są tacy co 800 zł zarabiają a są i tacy co 2600.
Sęk w tym że pieniądze są tu i tak nie współmiernie małe w stosunku do nakładu pracy i warunków.
Ludzie o mentalności niewolnika oraz mający rodzinę na utrzymaniu są zadowoleni.
Ci myślący i bez obciążeń zadowoleni nigdy nie będą.
Radzę się przyjąć popracować tu przynajmniej miesiąc lub dwa i wtedy wspomóc forum swoimi odczuciami.
Ja ze swojej strony nie polecam tej firmy nikomu.
Ale ile osób tyle opinii i każdy ma własne zdanie tak samo jak jesteś w knajpie to jeden lubi nie doprawioną zupę a inny takiej nie ruszy.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
MEBELEK11 - 2014-10-05 19:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
JA DO PANA (usunięte przez administratora)CHYBA COS SIE PANU OSTATNIO W GŁOWIE POPRZEWRACAŁO SKORO LUDZIE TWOI NIE CHCA JUZ Z TOBA ROBIC I MAJA DOSC.CIEKAWY JESTEM CO ZA IDIOTA AWANSOWAŁ JANKA KORZENIAKA NA TECHNOLOGA ŚMIECH NA SALI A TEN IDIOTA OLAF LUDZIE NA TAKICH DARMOZJADÓW PRACUJĄ.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-10-05 23:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MEBELEK11 - 2014-10-05 19:36:41]:
he he he !
Dobre dobre :) Nawet bardzo dobre hehe!
Pisałem już wcześniej że Lawa na nocce nie zauważył że mój kolega był tylko godzinę w robocie a do tego pijany a potem poszedł do domu i go 7 godzin nie było na stanowisku - Lawa is the best!
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-10-06 11:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podoba mi się, jak rzucacie nazwiskami i ksywkami osób tu pracujących, nieźle ich przy tym opluwając. Sami przy tym zostając anonimowi. Gratuluję ODWAGI. Z resztą i tak wiadomo kto jest autorem większości postów, nie trzeba być zbyt bystrym, żeby się połapać. Do zobaczenia w pracy- TWARDZIELE
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-10-06 22:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stefan - 2014-10-06 11:13:37]:
Ja nie obrażam tylko opisuję swoje spostrzeżenia.
Kto tam pracuje bądź pracował potwierdzi moje odczucia.
A co do tego niedawnego postu że ktoś Lawę jedzie - widocznie nie wytrzymał z jakiegoś powodu.
Pozdrawiam tych myślących.
zdjecie uzytkownika
aparacik - 2014-10-13 13:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a poszukują jeszcze kogoś do pracy? bo ja jak szukalem pracy to widziałem ogłoszenie o szefa zmiany, niestety myślałem, że mnie przyjmie inna firma, ale jak się potem okazało tamto to jeden wielki przekręt i nic nie płacą, więc niestety teraz mamy powtórkę z rozrywki. pomóżcie biednemu człowiekowi
zdjecie uzytkownika
Gorący jak Lawa :D - 2014-10-15 08:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Idź i się dowiedz ... ile to roboty ?
Pewnie potrzebują ale roboli bo mistrzów już chyba jest komplet.
Strasznie leniwy jesteś.
zdjecie uzytkownika
aparacik - 2014-10-31 07:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie lenistwo, po prostu mam spory kawał drogi do firmy i podróż mogłaby być kosztowna, a przez telefon o takich rzeczach się nie rozmawia. Na dobrą sprawę ktoś mógłby być tak łaskawy i przedstawić obecną sytuację to byłbym naprawdę wdzięczny - zaoszczędziłbym mnóstwo czasu i pieniędzy na same podróże.
zdjecie uzytkownika
Dobra dusza :D - 2014-11-06 07:28:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aparacik - 2014-10-31 07:39:08]:
A w XXI wieku coś takiego jak komputer albo telefon to nie istnieje!?
Jak ktoś jest poważnie zainteresowany to znajdzie sposób żeby się skontaktować.
Ja ci dzisiaj napiszę że robota jest a za tydzień ty mi odpiszesz że cię wprowadziłem w błąd bo nie ma JUŻ naboru.
To nie jest miejsce na takie pytania tylko odnośnie pracy i warunków panujących w tym zakładzie. Zadzwoń pod te 2 numery telefonów skoro jesteś aż tak leniwy : 605 277 806 lub 603 338 119.
zdjecie uzytkownika
mebelek 11 - 2014-11-07 17:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie pytam co to za idiota z tego WIDZIEWICZA chodza poglozki po zorce ze ma głebokie gardlo wie ktos o co chodzi
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-11-14 19:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie odnośnie pracy w administracji. jak wygląda praca i atmosfera w biurze?
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-11-27 13:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [osa - 2014-11-14 19:26:57]:
Atmosfera fajna zresztą tak jak ludzie :) Na produkcji też fajni ludzie. A że stawki niskie to niestety prawda
zdjecie uzytkownika
Kurtkx - 2014-11-28 19:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niskie stawki czyli jakie - operujmy konkretnymi kwotami, bo się nie będę jako kandydat domyślał, a chciałem spróbować swoich sił w Zorce: ) Dajcie znać jeszcze czy można liczyć na umowę o pracę czy trzeba się wałkować cały czas z umową zleceniem czy innym dziełem, bo taka opcja chyba nikogo nie interesuje.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-11-29 16:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biurowo to wszystko zależy jak sobie wynegocjujesz i jakie masz kwalifikacje.
Produkcyjnie póki co są akordy więc stawki mają wachają się od 1,5 do 3 tyś wszystko zależy przy czym robisz i jaką masz wydajność. Zresztą nikt Ci nie bedzie konkretnymi kwotami rzucał bo jednak obowiązuje tajemnica spowiedzi :)
zdjecie uzytkownika
TakiTam - 2014-12-02 20:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hit00r - 2014-09-05 00:26:40]:
Człowieku weź pomyśl nad tym co napisałeś,wszystko na nie.Jestem pewny ze jesteś jedna z tych osob które już na starcie chciałyby zarabiac kokosy miec ciepłą posadke i sie obijać.Ja do takich nie należę a praca jest lekka łatwa i przyjemna,wiem to bo sam tam pracuje i nie chodzę jak na skazanie bo muszę.
zdjecie uzytkownika
sobieszów - 2014-12-04 01:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy popatrzeć na ludzi którzy tam pracują,większość to ćpuny i patologia.Czy majstrowie tego nie widza?
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2014-12-04 02:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2014-11-29 16:13:32]:
Gdyby nie interesowała to by tam nie pracowali.
Są osoby co po 2 lata robiły tam na śmieciówie zanim łaskawie dostały umowę na czas określony.
Ale to POlska - tu się dyma ludzi a nie o nich dba.
Jak ktoś nie ma wyjścia to tam pracuje , ponoć gorzej jest tylko w firmie WOJ-KAT.
zdjecie uzytkownika
hit00r - 2014-12-04 02:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [TakiTam - 2014-12-02 20:23:34]:
A no chyba mam prawo się wypowiedzieć ?
Wtedy jak tam robiłem jeszcze nie było tej nowej hali w użytku.
A tobie pasuje - smród , hałas i upał ?
Widocznie nie robiłeś w ciepłe dni - teraz pewnie jest tam bardzo fajna temperatura.
Dotrwaj do lata 30 stopni w cieniu to się przekonasz jak fajnie.
Były nawet przypadki omdleń.
Stanie 8 godzin to można się przyzwyczaić ale do SMRODU , HAŁASU , UPAŁU + BRAK WENTYLACJI - nie!
Zarobki też słabe i uzależnione od widzi mi się dyrekcji , która dyma w biały dzień!
Kolega z tego samego stanowiska był nie całe 2 tygodnie w pracy otrzymał 950 zł a ja prawie 4 tygodnie i 1130 to chyba coś tu nie tak!?
Co mam jeszcze więcej napisać ? O kolesiostwie , które tam panuje ?
O nastawieniu nie których majstrów ?
Nie wszyscy są tam źli tego nie mogę powiedzieć ale są tam elementy takie jak majster Lawa , który odbiera chęć do pracy.
Ciągłe przewalanie pracownika ze stanowiska na stanowisko a jak ktoś się już przyzwyczai do tego bajzlu i zacznie coś umieć to go wywalają.
Widzisz tu logikę ? Ja nie widzę.
Trzeba mieć własne zdanie a nie jak bezwolna masa - gęba na kłódkę.
Ja mówiłem otwarcie co myślę bo nie byłem w podbramkowej sytuacji.
Każdy ma własne zdanie i to moja opinia.
Ile jest negatywnych opinii o firmie - więcej czy mniej niż 50% ?
Pozdrawiam.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-12-18
Żródło: Gowork.pl
Jelenia Góra
(dolnośląskie)
Zorka Sp. z o.o. z siedzibą w Jeleniej Górze jest firmą z ponad 63-letnią tradycją i doświadczeniem w tworzeniu produktów drewnianych. W związku z dynamicznym rozwojem otwiera nowe możliwości i tym samym miejsca pracy dla osób, które chciałyby wykorzystać swoje kompetencje i poszerzyć wiedzę. Obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko: SZEF PRODUKCJI Opis stanowiska : Zarządzanie procesem produkcji wielowydzi
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-17 21:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LAWA to dziwny facet ostatnio zwiesil sie przy naszym stanowisku na kilka min.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2014-12-18 12:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest taka że Prezes wraz ze swoją świtą zatrzymał się umysłowo w innej epoce.I tu jest ten problem wszyscy by chcieli skruszyć ten postkomunistyczny beton ale niestety dobrze został wylany przez ruskich:)Praca akordowa przy ogólnym bałaganie w zakładzie objawia się słabymi wypłatami u pracowników,jako przykład podam ciągły brak materiału.Ludzie stoją po pół miesiąca i nic nie robią ,o wyjściu do domu także mogą zapomnieć bo pomimo szczerych chęci niektórych mistrzów jest jeszcze jedna osoba w firmie a mianowicie kierownik(mowa o nowym zakładzie)który tylko czeka aby dosrać pracownikowi wiec znajduje mu zastępcze zajęcie za które i tak pracownik nie otrzyma zapłaty (najwyżej 4,8-5 zł)za godzinę tzw.postojową .Mało tego jedynym zajęciem kierownika jest szpiegowanie pracowników czy np.nie poszedł na papierosa pomimo tego że cały dzień nie ma co robić albo nie rozmawia przypadkiem przez telefon.Po uchwyceniu takiego delikwenta szanowny kierownik kara go zabraniem premii..Na koniec Dodam że zarobki pogarszają się z każdym miesiącem i tak na przykład w grudniu przed świętami była rzesza ludzi która zarobiła po ok 1000 zł.Bo jak by nie było muszą dostać dodatek świąteczny w wysokości 250 zł wiec jak to co roku bywa ucięto wypłaty pracownikom i dołożono dodatek..W
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zorka Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zorka Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x