brak logo

Balex Metal

Bolszewo

Opinie o Balex Metal

Potencjalny pracownik 2017-06-05 18:42
Mam pytanie i prośbę o informację na temat stanowiska w biurze (jest kilka ofert, zastanawiam się nad wysłaniem na analityka lub SPECJALISTA DS. OBSŁUGI KLIENTA) wasze opinie są różne- jedni narzekają a inni są zadowoleni, ja mam duzo do stracenia bo obecnie mam pracę, tyle, że daleko muszę dojeżdzac -dlatego chcę zmienić a Balex to duża firma. Jak kształtują sie zarobki w biurze? czy ktoś wie i może zdradzić? czy zarobię tam przynajmniej te 3 tys na rękę?
Czy warto zainwestować swój czas i zaryzykować?
Nowy 2017-06-06 22:35
@beatka:P Myślę, że czasami najlepszym coś się nie uda. Może nie do końca miałaś rację, może sądzili że jeszcze coś poprawisz? Dlatego tak wyszło głupio.
beatka:P 2017-06-07 10:00
Ja dużo zaryzykowałam...w tydzień znalazłam przedszkole dla dziecka....wykręciłam swoje życie z nadzieją że MI się uda mimo tym wszystkim nieciekawym opiniom o tej firmie. Już na rozmowie kwalifikacyjnej P dyr mnie skreślił i cały okres próbny tak mnie traktował.... Na okresie próbnym 2500 brutto a o podwyżkę ścieżki wydeptane mieli niejedni ale na co można pózniej liczyć?...3000 to chyba z nadgodzinami... Dział Obsługi Klienta wg mnie najważniejszy dział firmy zepchnięty na niziny. Wiele osób nie mających zielonego pojęcia o standardach obsługi klienta, nawzajem nakręcają nerwową atmosferę.... Masz duże doświadczenie? stalowe nerwy? i nie zależy Tobie na fajnych relacjach z współpracownikami ? to ryzykuj....
3
beatka:P 2017-06-07 10:45
Głupio...??? poprawisz??? a gdzie miałam to zrobić w "segregatorach" ??? ufff cieszę się, że mnie tam nie ma... BOK z P Dyr na czele to nie miejsce dla mnie. Jestem osobą pozytywnie nastawioną do życia i ludzi.... z tego miejsca byłoby trudno wrócić do domu i dzieci z uśmiechem na buzi....
2
Pracownik na na na 2017-06-07 16:26
Dział obsługi klienta najważniejszym działem firmy? Nie no jasne, bo produkcja to tylko tak dodatkowo do wspaniałej obsługi klienta. Chłopaki zapieprzają na produkcji z mnóstwem nadgodzin, ciężko harują ale Ty uważasz że to dział obsługi klienta jest najważniejszy no nieźle. Przykro mi ale jest mnóstwo działów ważniejszych od tego i nic tego nie zmieni.
1
beatka:P 2017-06-07 17:31
Nie chciałam urazić...już znikam;)
1
Potencjalny pracownik 2017-06-07 19:46
dziękuję za odpowiedź. Raczej bym nie chciala zarabiac 2500 brutto- to nie do przyjęcia! w ogole są takie stawki jeszcze? Moze życie mnie rozpiesciło i przyzwyczaiłam się do dużo wyższych zarobków, ale to 2500 i to brutto to mnie przeraziło, ja nawet na rekę dostaję dużo więcej. To może warto dojezdzać do Gdanska z Wejherowa jesli w Wejherowie zarabia sie tak mało. To raczej nie zaryzykuje.
Przykro mi, że Ci się nie udało mimo starań. Nie przejmuj się negatywnymi komentarzami (zawsze się takie znajdą) z Twoich wpisów widać, że masz pozytywne nastawienie, piszesz o swoich odczuciach i doświadczeniach bez żadnej agresji czy wyzywania kogoś- masz prawo do wyrazenia swojej opinii. Czasami tak jest, że nie wpadnie się komuś w oko i choćby nie wiem co nie da Ci szansy. Mam nadzieję, że znalazłaś dużo lepszą pracę. Cóż, ja będę szukać nadal-szkoda tylko, że tak mało możliwości jest w Wejherowie i okolicach do podjęcia dobrze płatnej pracy. Pozdrawiam.
3
beatka:P 2017-06-08 07:51
Dziękuję za miłe słowo, powodzenia dla nas wytrwałych ;)
1
Norbi 2017-06-12 10:26
Balex Metal to fajna firma, pracuję tu już długo i nie narzekam.
1
J-23 2017-06-26 01:10
Chłopie ty nie rób takiego błędu.
Omijaj Balex szerokim łukiem.
A 3 tys zarobisz ale w dwa miesiące.
11
Damian 2017-06-27 16:36
Poszukuję pilnie. jakiegoś kierowcy który pracuje w balexe w bolszewie. Fajnie by było żeby odezwał się na maila. matik9090@interia.pl
Nowy 2017-06-29 11:53
Słyszałem sporo dobrych rzeczy o firmie ale od hejterów nie uciekną.
3
Elbrus 2017-07-11 22:55
Proszę pilnu o kontakt, mam zacząć tam prace w biurze elbrus81@op.pl
Nowy 2017-07-13 13:58
Szkoda, że niektórzy lubią robić sobie niesmaczne żarty na forum. Tu ludzie oczekują na merytoryczne opinie o Balex-ie a nie plotki jak w miejskim maglu.
2
J-23 2017-07-17 15:55
Witam ponownie chociaż pewnie mój post zostanie z tego forum usunięty.
Dla ludzi chcących podjąć pracę w firmie balex metal.
1. Zarobki -dno kompletne
2. Atmosfera w firmie -mobbing i zastraszanie pracowników.
3. Piesiak -współczesny SS man Pan życia i śmierci mający za nic ludzi mądrzejszych od siebie.
4. Młodzi prezesi - marionetki piesiaka nie mające pojęcia co dzieje się w firmie.
5. Szulc przydupas a zarazem gumowe ucho piesiaka.
Wybaczcie że nazwisko piszę z małej litery ale ten osobnik nie zasługuje na to by o nim pisać z dużej litery.
Pracę w tym zakładzie pracy chronionej osobiście odradzam.
11
J-24 2017-07-17 19:13
Potwierdzam w 100% opinie J-23. W biurze jest taki sam gnój.
3
Remik 2017-07-17 21:11
Czytając tę wszystkie komentarze to przez x lat się nic nie zmieniło a jednak firma zatrudnia kilkaset osób i z roku na rok coraz więcej. To jakiś fenomen:)
1
Rumia 2017-07-17 23:01
Serio aż tak źle?
2
Kate 2017-07-18 09:20
J-23 czytając twój wpis odnoszę takie wrażenie, że twoje komentarze są usuwane, bo łamiesz prawo. Zastanów się jakie rzeczy możesz publikować w necie. Można kogoś nie lubić i pisać o swoim niezadowoleniu, ale nie można naginać prawa i przepisów i komuś ubliżać na forum. A jak ci jest zle w balexie, to odejdz. Potrafisz? Chyba nie... :-)
4
MM 2017-07-18 10:07
Pewnie pracuję na innym piętrze niż ty, ale u mnie nie ma gnoju. Codziennie sprzątają :p Pozdro
1
RAMBO 2017-07-18 14:01
NIEE!!!!
J-23 2017-07-18 17:18
Kate, nikomu nie ubliżam wręcz przeciwnie próbuję ostrzec przed syfem jakim jest balex metal, a ty jesteś chyba z grona dupilizów lub dupowłazów w balexe że tak bronisz zakładu w którym pracownik przepracując 250 godzin zarobi 2000 zł.
Dawno powinni to zamknąć, inspekcja pracy też jest przez nich kupiona.
Nawet na odzieży roboczej oszczędzają.
Buty robocze na trzy lata.
Kurtka na trzy lata.
Kombinezon na rok a gówno to jak nic.
A szkoda gadać i język strzępić.
3
Xxxx 2017-07-18 17:55
250 godzin i 2000 zł. To mniej niż wynosi minimum krajowe. Firma płaci około 1800 zł na początek za 168 godzin czyli około 11 zł na rękę, a nie jak u J 23 - 8zl/h. No ale H1 tylko "zarabia" na firmę
1
Ciekawy 2017-07-20 08:26
Witam mam pytanie jest cos takiego w tej firmie jak pozyczka firmowa nie oprocentowana?
Kate 2017-07-20 08:36
J-23 - w jednym zdaniu pokazałeś kim naprawdę jesteś. Piszesz: "nikomu nie ubliżam", a zaraz potem, że jestem z grona " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w" i "dupowłazów". We wcześniejszym wpisie piszesz o kimś z imienia i nazwiska i mu ubliżasz na forum. Sam sobie zaprzeczasz w komentarzu. To ubliżasz, czy nie ubliżasz? Masz schizofrenię? Jakieś problemy egzystencjalne?
Obrażasz kogoś z imienia i nazwiska, a sam kryjesz się pod pseudonimem. Masz odwagę się podpisać, jak taki odważny jesteś? Z resztą jak chcesz. Tylko poczytaj sobie w necie, że nawet jak ukryjesz się pod ksywą i komuś ubliżasz lub znieważasz, to nie jesteś anonimowy i łatwo cię znaleźć i skierować sprawę do sądu. Z resztą dziwie się, że balex jeszcze nie usunął twoich wpisów.
Dorośnij. Bo nie chodzi mi o to, że bronię balexu, ale o to, że obrażasz ludzi.
I nie jestem dupolizem i dupowłazem bo raczej z Prezesami i Dyrektorami nie mam do czynienia!
3
Wiktor 2017-07-20 09:13
Narzekanie to czasami jedyna praca jaką wykonują niektóre osoby. Wystarczy przyłożyć się do wykonywania obowiązków w firmie i może być zupełnie inna bajka. A w kwestii porządków to jak sobie robicie syf to tak macie.
5
Robol 2017-07-22 09:58
Witajcie jestem pracownikiem od ponad pół roku i powiem tak o tej firmie.UKŁADY KOLEŚIOSTWO.Widze na olxie sa oferty pracy dlatego ludzie UWAGA TERAZ JEST Z ZAROBKAMITAK NAJNIZSZA KRAJOWA PLUS ]REMIA UZNANIOWA JAKIES 250 ZL NA MIECHA MACIE OK 1800 W DOBRYCH PORYWACH A I SA METRY ALE TO PO 2-3 Latach.TERAZ BALEX CHCE PRZYCIAGNAC FRAJEROW DAJAC W OFERCIE PRACY 15 ZL ZA H ALE NIEBADZCIE GLUPI BO WTEDY JUZ NIEMA PREMII UZNANIOWEJ.CZYLI NA TO SAMO WYCHODZI.WYNAGRODZENIE PRZY TAKIEJ PRACY NIEOPLACA SIE.LUDZIE KTORZY PRACUJA PO 8,10 i wyz.to cioty i frajerzy wy zasuwacie a 4 osoby beda staly i palcem nierusza bo to wielcy operatorzy maszyn.Gadaja za plecami na innych gorzej niz baby.Jeden kolega tu pisal o Piesiaku ze ma ludzi za nic PRAWDA.szulc nazywany czesto kapciem jak by dal rade to by biegal za piesiakiem na rowerze.Wchodzi mu bez wazeliny.na H3 majsterek w okularkach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a na H4 mistrz jak siebie nazywa pan D.mysli ze jest twardzielem i wprowadzil kolesiostwo.Jedni na przerwe se nawet po 40min siedza a inni no coz.Temu wysle czlowieka do. pomocy a przy drugim bedzie stac z kolega i widzac ze zasowasz niezareaguje a jak poprosisz o pomoc to powie cos w stylu NIERADZOSZ SOBIE.MY KIEDYS ZASOWALISMY W BALEXIE TERAZ.I POTEM CIE OBGADA NA STOLOWCE JAK CIE NIEMA.KOLESIOSTWO.
3
Roberto 2017-07-23 11:05
Z własnego doświadczenia wiem, że jak człowiek podchodzi do obowiązków w pracy z pełnym zaangażowaniem to nie narzeka na zarobki. Jeśli chodzi o atmosferę to również zależy od ludzi a nie od dyrekcji!!!!!
3
Koles 2017-07-25 12:35
A co Ty zelek ksywe na robol zmieniłeś?
J-23 2017-07-26 13:13
I właśnie Roberto takich frajerów jak ty balex potrzebuje, pracujących za trzech a wypłata jedna. Ale coś zaczyna się dziać w firmie he piesiak swoich przydupasów wezwał na spowiedź odnośnie robienia mu reklamy na tym portalu. A i kolejny plus piesiak podlega teraz pod Panią Marchocką ona nie głupia kobieta może ukruci jego lewizny i produkowanie bubli chociaż trochę. A może i w końcu wywali go na zbity pysk i firma zacznie normalnie funkcjonować. A i przepraszam za pisownię nazwiska piesiaka z małej litery ale jak pisałem wcześniej ta jednostka nie zasługuje by pisać jego nazwisko z dużej litery.
3
H 3 2017-07-28 12:47
Uwaga Uwaga Uwaga !!!!! Zwalnia się największy przydupas Andrzeja P kto to taki FRYZJER tak Fryzjer i co teraz będzie dalej
9
Pracujacy 2017-07-28 22:15
Balex Metal to fajna firma ale jak widać nie dla każdego. Nie rozumiem dlaczego szeregowy pracownik chce ustawiać wszystkim co mają robić, jak mają robić? Każdy dostaje swój zakres obowiązków i może czasami nie jest wskazane wychodzenie przed szereg ?
3
J-25 2017-07-31 17:40
Michał ma rację po co komu kasa ważne że robota jest haha. Takich jak ty szukają właśnie w tej firmie. Pierwsza praca za 1050 zł i cieszyłeś się że coś miałeś hahaha trzeba było odrazu powiedzieć że za darmo możesz robić. Jeśli dla kogoś 4-5 tys to dużo na dzisiejsze czasy niech się walnie młotkiem w głowę i to takim 5 kg bo na lekarza za puźno. W tej firmie zarobisz 3 max jako operator i musisz myśleć za dwóch. Śmierdzi wszędzie chemią rakotwórczą. Stary prezes śmije się z was bo za 2-3 tys pracujecie a on se liczy tylko kaske. Lata chelikopterem i robi zdjęcia ,"patrzcie tu zasuwaja fraje..... za 2-3 tys tak się zostaje milonerem" . Dobrze że mnie tam już niema ale fajnie se wejść na to forum i czytać komentarze w stylu Michała ten człowiek na 100 % nie będzie operatorem bo jest za głup... wiec pewnie znowu ktoś bedzie za dwóch robił i myślał.
3
Zelnia 2017-08-01 18:33
Jak pracuje się przez pół miesiąca i jest to pierwsza praca to taka płaca wychodzi. Jak firma jest spoko i można normalnie pracować to szukacie wrażeń.
J-23 2017-08-03 14:16
He he. Fryzjer to jeden z wielu przydupasów piesiaka, pozostał jeszcze Emil, Szyszka i Szulc a ten Michał co tu te bzdury wypisuje czy to nie czasem ????.
1
SS MAN 2017-08-04 03:45
Czy Michał pisze bzdury.... Fakt coś w stylu "za moich czasów...", ale nie obraża osób, które pracują i to ciężko. Możesz pisać że "przydupasy" - rozumiem tak nazywasz osoby wykonujące zadania powierzone przez ich przełożonego. Za, które zostaną rozliczeni. Kilku znam osobiście, a innych z widzenia i nie uważam by ich praca polegała głównie na donosach. Swoje frustrację możesz zawsze przedstawić osobiście u swojego przełożonego, albo nawet u Pana A. P. choć sądząc po wpisach brak Tobie "jaj". I jeżeli już mamy się kogos czepiać to może wypowiedź się co sądzisz o dyrektorze operacyjnym? Którego osobiście uważam za.... :) i tak by była cenzura. Osoba pełniąca to stanowisko uważa, że produkcja zarabia za dużo - bo u niego w bateriach łazienkowych... Bleble, albo na południu to....;
jest znacząco za dużo osób na produkcji - mówil to od samego początku pomimo braku znajomości linii produkcyjnej;
Raz go Robert M. bardzo dobrze podsumowal: kim Pan jest czy jakoś tak hehe - pozdrawiam Robert :)
Więc fajnie że ma już zastępstwo (coraz bliżej bramy).

5
Byly z balexu 2017-08-04 20:49
Pare lat temu tu pracowalem i czegoś nie pojmuję. To macie dwoch dyr? Normalnego i operacyjnego? Skąd ten operacyjny się wziąl? Jezeli uwaza ze produkcja zarabia duzo to niech sam utrzyma rodzinę, splaci kredyty i zyje za taką kasę.
1
RobertM 2017-08-04 22:08
Dziękuję:)Ja również pozdrawiam; )Zmiana 33 trzymajcie się zawsze w pionie. ..Pozdrowienia zza bramy ;)
5
SS MAN 2017-08-04 22:46
Akurat pozdrowienia płyną z innej zmiany :)
2
Rudy 2017-08-05 01:11
Wiadomo najlepszej 32:)
4
Kierownik 2017-08-11 21:55
Może czasami pisząc negatywne opinie napiszecie dokładnie dlaczego macie problemy? Oskarżanie innych i wyśmiewanie się to nie jest uczciwe. W firnie są ludzie do kierowania i oni wymagają od pracowników solidnej pracy. Ciężko jest tak pracować i być miłym!!
2
Pracownik 2017-08-12 15:32
Żeby być dobrym kierownikiem trzeba mieć proces produkcji w jednym palcu. Nie wszyscy kierownicy znają się na swojej pracy. Dobrym przykładem jest kierowniczka DJ po pół roku jej wiedza nie powiększyła się znacząco i jest bardzo podstawowa. Dlatego dojeżdża pracowników donosząc na nich, że wszędzie jest brudno, że ktoś nie chodzi w robaczych ciuchach a cała swoją pracę zwalić na innych. Sama chodzi w trampkach i swoich ciuchach jak by była na wakacjach z telefonem i robi zdjęcia żeby się wykazać, bo w DJ wykazać się za bardzo nie może. Hipokryzja!
2
Pracownik b 2017-08-13 00:50
Coś na ten Temat słyszałam. Jak nic się nie kuma i robi dwa razy wolniej niż inni to Co sie dziwić, ze nie chwili takiego pracownika.... ????????????
1
Balex 2017-08-13 01:26
Co myslicie o dyr. operacyjnym chlopaki napiszcie?
Gość 2017-08-13 18:54
Dokładnie pojawiła się nowa perfekcyjna pani domu. Niby kierowniczka od jakości a bawi się w bhp'owca i królową czystości. To jest przecież zakład produkcyjny a nie szpital! Wiadomo, że jak idzie produkcja to się brudzi ale nie wszyscy to ogarniają. Wypadałoby najpierw ogarnąć swój dział a potem brać się za coś innego, bo z wiedzą u niej jest słabiutko. Jak coś się dzieje to przysyła innych pracowników, bo się nie zna i nie chce ponosić odpowiedzialności. W zamian czepia się jakiś mało istotnych głupot, bo przecież 'robić' coś trzeba. Wszyscy się śmieją, że musi mieć jakieś plecy, bo inaczej by poleciała.
1
Pajacyk 2017-08-15 20:52
Właśnie dlatego władze firmy nie chcą szybko zmieniać kierowników. Jaki by nie przyszedł to pracownicy nadają na niego.
ZZZZZZ 2017-08-16 10:35
Kierowniczka z DJ Tomaszowa to fakt jest jak piszą wyżej, ale Elka z Bolszewa jest spoko.
5
rekrut 2017-08-16 19:52
Kolego, czytam Twoje wypociny i z podziwu wyjść nie mogę, obrażasz A.Pie.... wcale się Tobie nie dziwię skoro ma zarządzać takim płytkim pracownikiem jakim zapewne jesteś / byłeś to co się dziwisz ? Zwolnij się proszę skoro tak masz psuć PR firmie, są ludzie którzy chwalą Balex Metal a Ty co ???? siedzisz sfrustrowany na życiowe niepowodzenia i inne i wyżywasz się w sieci na przełożonych... Powiedz mu to wprost co ma zmienić, jest HR i inne narzędzia tylko Ty o tym chyba nie wiesz, a wiesz że jest coś takiego jak aparat mowy, pewnie nie to Cię uświadomię służy do komunikacji.... a nie do wylewania żalów w internecie. Obrażasz Łukasza Sz. ale słowem nie wspomniałeś o jego pracowitości i zaangażowaniu....
I proszę nie odpisuj mi, bo nie zamierzam już na Twoje posty odpowiadać, poza tym pewnie pokonasz mnie doświadczeniem w pisaniu bzdur.
Bez pozdrowień.
3
Mr. Crowley 2017-08-16 20:12
A co byś chciał o sobie przeczytać dyrektorze operacyjny?
Ano 2017-08-16 22:48
He, he, brawo Rekrut, czytając wypowiedzi tego j-23 j-24 czy j-hgw ile to od razu widać, że to ta sama osoba plująca na wszystkich i na wszystko, nie potrafiąca nic bardziej kreatywnego wymyślić. Nie wszystko jest super (NIGDZIE nie jest). Ale niedobrze, że taki szkodnik jest wśród nas, bo tylko ferment sieje i wprowadza ludzi w błąd. A tu pracuje mnóstwo uczciwych ludzi i tylko nam złą opinię robi.
Zostaw swoją opinię o Balex Metal - Bolszewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balex Metal