brak logo

Balex Metal

Bolszewo

Opinie o Balex Metal

Kolo 2017-03-09 22:01
Brak możliwości rozwoju :)
1
Olga 2017-03-10 07:19
Balex nie zna słowa rozwój. Nie pytajcie idźcie :) sami się przekonacie :)
1
ciekawa 2017-03-10 09:15
A w jakim dziale pracowalas? Powiedz co tam sie dzieje
Agnieszka 2017-03-10 09:37
Wspominacie, że nie ma możliwości rozwoju. A może występują rekrutacje wewnętrzne?
fffff 2017-03-10 17:48
Super praca w ciepłym sam robisz na stanowisku. Po 2 latach pracy 2 tysiące jest. Na poczatku 1700. Praca odpowiedzialna i stesująca. Nie polecam iść na chorobowe bo z 1700 zostanie 1400zł.
1
lolek 2017-03-10 19:54
tak samo jest w biurach w oddziałach, zamiast jednego stanowiska, dokładają magazynier-kasjer-handlowiec a płacą najniższą krajową i do tego jeszcze 70/30 czyli jak coś się spierd.... to te 30% zabiorą.
Wszędzie te układziki szefostwo ze swoim pupilkiem malującym paznokcie każdego dnia, śpiącym na zapleczu lub jeżdżącym do sklepu zrobić sobie zakupy, lub sesja telefoniczna w aucie prywatnym, a wszystko w czasie godzin pracy, jak coś się powie to się śmieją w oczy...
Żenada!!!
Ktoś pytał odnośnie księgowości to chyba tak jak i dział spedycji - najbardziej rotujące miejsca pracy w biurowcu

może od poniedziałku powiem żegnam temu syfowi
1
anna 2017-03-11 10:30
A możesz powiedziec dlaczego najbardziej rotujace dzialy?co tam się dzieje? Az tacy źli zarzadzajcych w działach spedycji i księgowym?
Daniel 2017-03-12 21:42
Interesuje mnie praca magazyniera. Jak wygląda tam praca?Jakie jest kierownictwo?
lolus 2017-03-13 10:48
dajcie sobie spokoj z ta firma. Nie wazne jakie stanowisko - dno i metr mułu. Kłamstwa i oszustwa jeśli chodzi o pieniadze. Ty masz pracować i zarabiać jak najmniej. Jesteś tylko małym trybem który jak wyskoczy to nic sie nie stanie. Ja obecnie pracuje, ale odchodze prawdopodobnie spawać.

Obecnie nikomu nie zależy na produkcji bo stawki metrowe są tak niskie ze prawie w ogóle ich nie ma. Jak ktoś mnie pogania to mówie ze mam na to j**a wywalone bo czy robie szybko czy wolno to itak dostane jeden h*j. H2 H3 H4 wszędzie to samo, 2-3 osoby które dostaja troszke wiecej a reszta ...
2
Gość 2017-03-13 16:12
Praca pod chmurką. Wózki widłowe bez kabin, więc wyobraź sobie deszcz, śnieg, pałace słońce. Wymagania duże a pieniądze śmieszne. Kierownictwo zmienia się non stop, nie opłaca się nawet zapamiętywac imion.
1
Lol 2017-03-13 19:58
Ludzie !!! Przestańcie pytać o Balex bo nie ma o co pytać.to jest syf kiła i mogiła....idźcie tam do cholery przekonacie się i zobaczycie jak szybko uciekniecie. Znam kilkadziesiąt osób które tam pracowały pracowałem i ja i naprawdę przestańcie dopytywać skoro wszyscy wam piszą , że to wyzysk i absurdalne warunki pracy. Kadrowe i księgowe zmieniają się co pół roku kierownicy odchodzą tam nawet nazwisk nie można zapamiętać kto jest kim skoro rotuje 100 osób rocznie.
2
Agnieszka 2017-03-14 10:57
A jakie są plusy pracy w Balex Metal?
Lol 2017-03-14 13:26
Plus można sobie narysować na kartce w balexie....
3
Agnieszka 2017-03-14 13:42
@Lol, czyli nie dostrzegasz żadnych pozytywów?
Lol 2017-03-14 19:38
Nie bardzo rozumiem o jakie pozytywy Pani pyta ???? Blisko jest Biedronka to chyba pozytyw
Agnieszka 2017-03-15 09:26
@Lol, dobra lokalizacja to zawsze też duży plus. Pytałam o to, jakie dostrzegasz pozytywy w pracy. Mogą być związane z oferowanymi benefitami, atmosferą, warunkami pracy itp.
Gość 2017-03-15 16:52
Lokalizacja jest dobra ale tylko dla prezesa, bo TM jest w centrum kraju przez co koszty transportu spadają. Zakład jest obok oczyszczalni ścieków więc czasami smród jest nie do wytrzymania a w lato to gehena. Raz w roku bon na święta, który wręcza dyrektor przy indywidualnej rozmowie 0,5h z kodeksem pracy na biurku (ogólne straszonko). Pracownicy chodzą w podartych ciuchach bo oczywiście magazyn świeci pustkami. Atmosfera po zwolnieniu kierownika produkcji jest beznadziejna. Nowe kierownictwo sami dyletanci. Awans?! Zapomnijcie! Miesiącami trzeba się prosić o 50gr na godzinę więcej, bez skutku.
5
Patrycja 2017-03-15 20:10
Agnieszka zastanawiałam się długo nad pozytywami....nie znalazłam niczego a pracowałam tam. To jest syf na kółkach. W Chinach lepiej ludzi traktują a też pracują za miskę ryżu.
1
pracownica 2017-03-15 21:33
Pracownica.
Ja jestem nadal pracownikiem Balexu i nie polecam. Kilka lat w tej firmie bez szans na podwyżkę i jakiekolwiek uznanie. W każdym dziale problemy zabijane są w zarodku i nic nie przedostaje się dalej. Prezes nawet nie wie o połowy rzeczach które tu się dzieje.
3
jaaaa 2017-03-15 21:35
Rotacja bardzo duża to mówi samo za siebie
2
xxxxx 2017-03-15 21:42
Brak mozliwosci rozwoju, brak podwyzki minimum przez pierwsze 2 lata, jedyny plus w biurze to godziny pracy
2
Agnieszka 2017-03-16 09:40
@Gość, @Patrycja, @xxxxx bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi!
1
Abububu 2017-04-05 19:33
Pracuje w balexie od ponad 3 lat na produkcji. Aktualnie jest problem ze znalezieniem pracownikow produkcyjnych. Przyjmuja kazdego z ulicy- zerowe wymagania zas na rozmowie kwalifikacyjnej gloryfikuja wszystko co sie da. Ba! Nawet test musialem napisac i odczytywac rysunek techniczny. Czesto zostaje mi pracowac z totalnymi przyglupami co skutkuje nie tylko pilnowaniem produkcji ale i ich samych aby nikomu nie stala sie krzywda. Badania odnosnie natezenia sluchu sa robione gdy np. na profilarkach nie puszcza folii a pakowanie nie frezuje plyt. Gdy przyjezdza inspekcja baniaki z trujaca chemia zamieniaja sie w wode destylowana (Jezus tego by nie dal rady zrobic lepiej). Panuje tu spychologia totalna. Kto kogo szybciej podpierdzieli ten ma lepiej i punktuje u dyrektora. Kierownictwo uwielbia afery. Im wieksza tym lepiej- zawsze pare punktow wiecej u prezesa i mozna kogos udupic.Dyrektor pan A. to mistrz nad mistrzami w opowiadaniu bajek. Wystarczy pojsc po podwyzke a uslyszy sie o krainie pelnej zlotych gor- ale trzeba czytac miedzy wierszami " nie ma mowy bo slupki presesowi jakie mu przedstawiam sie nie beda zgadzaly". No ale jak ktos uparcie bedzie chodzil przez 4 miesiace to uzyska 130 zl brutto :). Najpiekniejsze sa te pielgrzymki z H1 2 4. Apropo "slupkow" i innych wykresow to pan A. uwielbia wdrazac nowe pomysly. Np. 1. Zabral 200% platne niedziele ( przeciez prezesie przyjda za 100%! No i przychodza). 2. Wprowadzenie limitu zlomu ( co skutkuje takim samym zlomem ale nie na papierku! Teraz po prostu laduje on nierozliczony w kontenerze badz klient dostaje plyte z wadami. Prezes musi miec motylki w brzuszku gdy to widzi).
Odnosnie polityki dyrektora pt. " na Twoje miejsce jest 100 chetnych za brama" doprowadzil do tego, ze najlepsi pracownicy sie zwalniaja i zostaja ludzie bez wiedzy ( wrecz brak pracownikow). Ludzie z 5-10 letnim stazem odchodza i nie sa zatrzymywani. Nawet jak sa to po obiecanej podwyzce nie ma nic slychac i rezygnuja z pracy. Nastepnie niewyszkoleni ludzie prowadza produkcje i tworza ogromne reklamacje. No ale robia za 1700 zl to prezes musi byc usmiech iety! Brawo panie dyrektorze! Co lepszy kierownik dowala Ci obowiazkow i przychodzac do pracy nie wiesz za co masz sie chwycic ( najlepiej za sprzatanie bo przeciez w piekarni pracujemy ) Dyrektor znalazl sobie pupilkow i obstawil nimi wszystkie hale :). Jezeli chodzi o wiedze przekazywana na stanowiskach to nie ma zadnych dokumentacji obslugi ( dokladnej). Jak w starozytnosci- wszystko mowa przekazywane na tzw "gebe". Pan K.- prawa reka prezesa fachowiec fachowcow i mistrz mistrzow zawsze Ci powie ze plyta jest drugiego gatunku i wymysla niestworzone teorie. Odnosnie wymiarow plyt/ specyfikacji kazdy dzial ma swoje tabele jak powinna plyta wygladac. Wszyscy najmadrzejsi i jedno drugiego wyklucza. Zastanawiam sie kiedy wpadna na pomysl aby zatrudnic Ukraincow. Slynne slowa operacyjnego " Na bieszczadach 1300 zarabiaja i nie marudza". Hahaha :).
3
Stoper 2017-04-06 00:06
Pracuje już w tej firmie 4 lata. Wszędzie zarobki idą w górę, tylko w balexie nie. Była jedna podwyżka 150zł brutto w styczniu-lutym 2016, gdzie 30% firm w Polsce dawały wtedy taką samą lub lepszą. Ludzie nabrali nadzieji na lepsze jutro. Jakże to było zgubne. Wtedy przy podpisywaniu aneksu dyrektor obiecał na jesień kolejną podwyżkę. Wszyscy czekali. W końcu coś się zmieniło, miało być lepiej. Przyszła jesień. Każdy z osobna był proszony do dyrektora o podpisanie podwyżki 1zł brutto/h i tutaj pojawia się słynne ALE. Dostaniesz tą złotówkę, ALE z premii weźmiemy Ci jej równowartość czyli 168zł. Czyli krótko mówiąc wyjdziesz na ZERO. Obiecanki, że przy nadgodzinach i tak będziesz na plus, gdzie po kilku tygodniach przyszedł nakaz z góry o całkowitym ograniczeniu nadgodzin . Pół roku czekania na taki cios. Człowiek by dawno na wiosnę pracę zmienił, ale Pan Dyrektor potrafi rozegrać wszystko taktycznie i przetrzymał wszystkich w balexie. Za to go lubię. Naprawdę nadaje się na swoje stanowisko i nie ma tutaj żadnej ironii. Pozdrawiam go z resztą. Niedługo do Pana wpadnę, ale tym razem z wypowiedzeniem :D
Kontynuując, ludzie aktualnie masowo się zwalniają. Tylko nie jacyś niedoświadczeni, ale trzon. Bańka urosła już do takich rozmiarów, że albo lada chwila wybuchnie albo prezes delikatnie spuści z niej trochę powietrza, żeby to jakoś przetrzymać. Podejrzewam, że czas Ukraińców nadchodzi. Teraz oni obejmą rządy w balexie. Pozdrawiam serdecznie :)

3
Gość 2017-04-06 10:27
Dokładnie nadchodzi czas Ukraińców. Oni może będą zadowoleni z takiej pracy i zarobków. Kodeks pracy działa tylko w jedną stronę, żeby straszyć pracowników, co należy do ich obowiązków itp ale praw już nie mają żadnych. Jak można zmuszać pracowników żeby jednego dnia byli 2 razy w pracy!!?? Najpierw na rano 6-14 a potem 22-6 patanoja, albo schodząc z popoludniowki następnego dnia na rano masz na 6?? Gdzie 11h przerwy między zmianami, gdzie 40h tydzień pracy?? Dla dyrektora 56h w tygodniu to mało. On sam stanowi prawo i jest Prawem. Dyktatura!
5
Były pracownik H3 2017-04-06 10:43
Witam również pozostawię swoją opinie na temat pracy w Balex metal. Jeśli chodzi o zarobki - Pierwszy rok pracy - nie wiadomo co z wypłatą zrobić. 1500zł za prace na 3 zmiany ? 8 miesięcy chodzenia i proszenia o podwyżke wynagrodzenia i w efekcie dostałem 0.5zł wiecej na godzine brutto :)
2200zł zarobisz jako prowadzący produkcje z 2 letnim stażem przy dobrych metrach w miesiącu.

Jeśli chodzi o samą prace - Nie jest zła, nie jest cięzka - wymaga zdolności logicznego myślenia i idzie wszystko zaplanować. Niestety teraz na stanowisku jest tak ze dostajesz dwie osoby które za wiele nie potrafią i wszystko spoczywa na twoich barkach - za wszystko odpowiadasz ty.

Złożyłem wypowiedzenie i odszedłem z dnia na dzień za porozumieniem stron. Mimo duzego deficytu ludzi nikt nie próbował mnie zatrzymać. I tak generalnie bym nie został bo wszelkie obiecane podwyżki to kłamstwo i kpina z pracowników.

Teraz pracuje w małej spokojnej firmie, moje zarobki podwoiły się.

Pozdrawiam chłopaków z H3, fajnie sie pracowało ale wszystko do dobre szybko sie kończy :)
Z tego co mi wiadomo KAZDY planuje odejść wiec dyrektorzy i prezesi - walnijcie sie w te swoje puste baniaki przestańcie obiecywać bo będziecie sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Agnieszka 2017-04-06 10:55
Zainteresowani pracą w Balex Metal? Na stronie znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.balex.eu/praca
hitakiii 2017-04-06 14:38
Balex Metal kiedys była to dobra firma z dobra opinia do puki rządził tam stary preze.....Jak tylko dał wszystko swojemu synalkowi ,który niema o niczym pojecia zaczelo sie walic,ludzie masowo z tąd uciekaja bo nikt niechce za te marne grosze pracowac i brac na siebie odpowiedzialnosci...Kiedys była premia za metry która solidnie podwyszala wypłate i kazdy dążył do tego by to jakos jak najlepiej szlo...A nie jak to teraz jak obcieli stawke za metry produkuje sie zamiast płyty sam złom...Dyrektor R A obiecuje kokosy.Jego ziom pan T juz nawet sie niegoli z nerw bo nic niemoze zrobic jak tylko zadbac o porządek...Firma dno....
2
hitakiii 2017-04-06 14:47
Mogli by wkoncu wywalic Tych dyrektorków, kierowników z ceramiki i zatrudnic normalnych którzy by postawili ta firmę na nogi..Bo jezeli dalej tak bedzie skonczy jak były formoplan....
1
pracownik 99999 2017-04-06 15:30
Ja współczuje tylko mistrzom którzy za to wszystko odpowiadają a to nie jest ich wina ze tak sie dzieje...A i M maja wyjebane na wszystko czy 15 czy 8 osób na linii i tak pojedzie nie ważne jak byle jechało....A pracownicy doswiadczeni zapier..... za dwóch badz trzech....Moja propozycja jest taka by solidarnie zatrzymac linie i poczekac na podwyżkę albo szukac innej pracy....:)Kto jest za niech wyrazi swoja opinie....
1
Gość 2017-04-06 19:50
Nie ma zgrania załogi. Nikt Ci linij nie zatrzyma, wszyscy są mocni w gębie a jak przychodzi co do czego każdy się boi odezwać. Jak sam się odezwiesz to stajesz się niewygodny i "buntujesz załogę". Puki pracują same młode łepki od razu po szkole lepiej nie będzie. To bardzo pasuje dyrektorowi i prezesowi, bo jak coś się młodemu każe to to zrobi i koniec. Sam słyszałem od niektórych że jak każą przyjść do pracy w sobotę, niedziele i rąbać po 10h na tygodniu, to będą przychodzić więc wszystko jest jasne. Za te marne grosze "mieszkać" w robocie to słabo. Kto ma olej w głowie ucieka z tej firmy. Nic się już w tym temacie chyba nie zmieni. Zabrali pieniądze za mety i cisza, dołożyli obowiązków też cisza. Produkcja idzie po taniości, większy zysk dla prezesa a czarny lud nie zapierdziela jak jest głupi.
5
TM 2017-04-06 21:59
Prezesie doceń i uszanuj swoich doświadczonych pracowników. Firmę tworzą przede wszystkim ludzie nie maszyny. Kto jak nie doświadczona, zgrana i zadowolona z warunków pracy załoga zadba o maksymalne zyski firmy przy najniższym złomie?? Na pewno nie małolaty z łapanki!! Maszyny choćby najnowocześniejsze nie zapewnią dobrego produktu bez doświadczonych operatorów. Cierpliwość niektórych osób się kończy.
2
bickuu 2017-04-07 05:33
A może w tej firmie kariere zrobia murzyni???Makumba ściagnie tu swoich kolegów i bedą robic za te smiechu warte pieniądze.:)
2
Agnieszka 2017-04-07 09:33
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy Balex Metal?
555 2017-04-07 10:30
W firmie jest dostępny Multisport i Lux Med.
Agnieszka 2017-04-07 10:49
@555, a czy pracownicy w firmie mają otwartą ścieżkę kariery?
haidi 2017-04-07 16:12
Tak pracownicy maja otwarta ścieżkę do kariery czym dłużej pracujesz tym mniej zarabiasz....Wiec jak popracujesz tutaj kilkanascie lat bedziesz zarabiał 0zł :)
3
kojot 2017-04-07 19:05
I znowu sie zaczyna praca 16 godzin na dobę....Zarzad sam niewie czego chce,wszystkiego dowiadujesz na ostatnia chwile jak bedziesz pracował kolejnego dnia....Jestes w pracy do 14 przychodzisz do odmu i zaraz masz telefon od mistrza czy zgodzisz sie przyjsc w piatek na 6-14 i 22-6 rano....Wiekszosc osób sie zgadza,Ci którzy sie niezgodzili na poczatku zostaja namowieni przez mistrza....Na każdym stanowisku brakuje jednej osoby ale czy to ważne ma byc produkcjia i jest....Tylko jak jest rozmowa o podwyżkę to to wtedy temat sie ucina....
2
dominoo 2017-04-07 19:11
Najlepszy jest kierownik produkcji w Tomaszowie pan Tomasz,który niema o niczym zielonego pojęci.Jak widzi tylko jakis problem chowa się w kontenerze i wysyła mistrzów by rozwiazali problem...Od jakiegos czasu chodzi jakis wystraszony,niewyspany w poniedziałki nawet dobrze skacowany...Chyba praca w Balex Metal go przerasta może czas pomyslec nad zmianą miejsca pracy....
2
Gość 2017-04-09 13:33
Czysta hipokryzja! Dyrekcja i kierownicy zmuszają do pracy w soboty, niedziele, nocki ale w tym czasie sami siedzą w ciepłym domku. Wychodzą sobie w trakcie pracy na papierosa, bawią się telefonami po kontach, ale jak by przyłapali na tym zwykłego pracownika to chcą zabierać pieniądze albo zwalniać. Wymagają przestrzegania bhp ale produkcja ma cały czas jechać mimo że maszyny są niesprawne i naprawione w biegu.
3
Agnieszka 2017-04-10 10:11
@Gość, czy praca w weekendy, o której wspominasz jest obowiązkowa?
Pracownik znający swoje prawa 2017-04-10 10:51
Praca w weekendy wg dyrekcji jest obowiązkowa, jeśli ktoś nie chce robić nadgodzin czy to w tygodniu czy w weekendy, wtedy jest straszony zwolnieniem i podczas rozmowy z dyrektorem dowiaduje się że w tej firmie nie ma miejsca dla ludzi którzy nie chcą pracować w weekendy. Najlepiej dla nich jeśli pracownicy chodziliby do domu się tylko wyspać 8 godzin i zaraz wracali produkować dalej.
4
BM 2017-04-14 16:59
Droga Pani Agnieszko z Działu personalnego, "benefity" to w Języku polskim świadczenia, które pracownicy otrzymywali również w czasach PRL, środki finansowe pochodzą z budżetu ZFŚS, mówiąc wprost żadna łaska tylko Prawo Pracownika :)
1
bargiii 2017-04-19 20:23
Serdeczne podziękowania dla pana od gołąbków, który tak bardzo chce pracowac za te grosze i pracuje do 24....Pewnie wszyscy wiedza o kogo chodzi:)I to jest solidarnosc w tej firmie.
2
Gregory 2017-04-20 18:59
Takich ludzi potrzeba,to że ktoś chce pracować w nadgodzinach nie powinno komuś innemu przeszkadzać. Nie znasz sytuacji innych ludzi to nie wtracaj nosa gdzie nie trzeba.
Olaf 2017-04-20 19:31
Gregory....nie znasz firmy nie opiniuj. Jeden taki wystarcza, zeby chciwy prezes każdemu zaczął kazać chodzić. Tam musi być solidarność bo ludzie pracują za grosze jak Chinole a traktowani są jak scierwa do pracy a nie ludzie. Nie znasz prezesa nie wypowiadaj się. Balex to Korea Pl.
1
helioss 2017-04-21 12:51
Tak sie chwala że taka bogata firma a niestac ich żeby dac jakiekolwiek podwyżki.Tylko jak by mogli to by zabrali co by sie tylko dało i kazali najlepiej pracowac za darmo...Gregory gów....o wiesz a sie wypowiadasz...Takich pacjentów jak ''Pan od gołąbków''Powinno sie likwidować jak najszybciej bo nic sie niewywalczy...
1
kubek 2017-04-22 20:44
Zostalismy zaproszeni na zebranie z okazji 25lecia bogatej firmy jaką jest Balex Metal .Na spotkaniu było bzdurne przemówienie prezesa,opowiesć dyrektora.Po czym nastapił poczestunek kawa i cistko.Kazdy z niecierpliwoscia czekał na zakonczeni ponieważ miała nastąpic najważniejsza rzecz rozdanie upominków...Kazdy z pracowników liczył ze bedzie to jakas drobna kasa,może jakies bony a tu dostalismy najbardziej cenna rzecz Kubek termiczny...Jest to wręcz śmieszne i poniżające ta firmę....Każdy kto dostał ten kubek powinien sie w niego nasr.....ć i wspólnie złozyc pod brama balexsu...Firma robi sobie żarty z pracowników...
7
Diler 2017-04-26 09:59
Szkoda czasu w dniu dzisiejszym zlikwidowano 7 oddziałów w Polsce. Pruszyński w Rzgowie chyba pije szampana...
4
Ciekawy 2017-04-26 22:37
A jak jest w innych zakładach w Bolszewie?
Zostaw swoją opinię o Balex Metal - Bolszewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balex Metal