brak logo

Balex Metal

Bolszewo

Opinie o Balex Metal

ciekawa 2017-02-24 19:35
A co możecie powiedziec o pracy w księgowości tez jest tak zle jak na produkcji?
Wentyl 2017-02-24 22:26
W tomaszowie nie ma księgowości. Tu rządzą prawa dżungli
1
Gość 2017-02-24 23:29
Jeżeli ktoś chce zmienić pracę, czyli "polepszyć sobie" to odradzam. Kierownicy różnych działów w tej firmie zmieniają się jak pory roku i to nie jest przenośnia. Typowe "polaczki" kombinują jak tu się wykazać przed prezesem wymyślają niestworzone rzeczy żeby zgnębić pracowników. A i tak góra prędzej czy później dziękuje im za współpracę albo sami odchodzą. Stawka godzinowa zwykłego pracownika jest na poziomie najniższej krajowej a pracuje się przecież z rakotwórczą chemią. Jedyną stałą jest dyrektor nie do ruszenia i nie do przejścia.
5
ciekawa 2017-02-25 09:19
A mi chodzi o księgowości w bolszewie. Cos możecie powiedziec o niej?

elka 2017-02-25 21:57
A co sadzicie o pray w biurze w Bolszewie?
Norbercik 2017-02-26 08:29
Nikt sie nie wypowie z księgowosci. Możesz tylko sama sprawdzić i zaryzykować.
4
Nowy pracownik 2017-02-27 12:37
Czy ktoś może jest w stanie odpowiedzieć na pytanie kiedy będzie cos wiadomo na temat nowych stawek metrowych ile one beda wynosić i kiedy wejdą w życie bo przecież dowiedzieć sie tutaj cos od ludzi odpowiedzialny za to graniczy z cudem
Agnieszka 2017-02-27 14:47
Co powiecie na temat rekrutacji do Balex Metal? Jak przebiega ten proces?
judyta 2017-02-27 21:00
Rozmowa z przełożonym o stanowisku o twoich kompetencjach. I następnego dnia jest odp. A na jakie stanowisko sie starasz?
Agnieszka 2017-03-01 08:30
@judyta, jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznam również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy. To dobrze, że odpowiedź jest już następnego dnia - dobrze to świadczy o firmie! A Balex Metal obecnie poszukuje osób na stanowiska Operator maszyn produkcyjnych oraz Mechanik w Dziale Utrzymania Ruchu.
olo 2017-03-03 12:45
Witam a jak praca pomocnik magazyniera ? Ponoć jedna zmiana do 16 tej , soboty sporadycznie czy to prawda.
Gość 2017-03-05 18:01
W TM wygląda to tak samo. Ludzie przychodzą, pracują chwilę i odchodzą. Atmosfera nie do wytwarzania, pieniądze marne, żadnych widoków na awans. Zarobki zamiast pisać się w górę coraz mniejsze. No ale tak to jest jak kierownictwo nie ma o niczym pojęcia. Jeden robił w kurczakach reszta w płytkach. Slugusy prezesa aby się wykazać dojeżdżaja pracowników.
5
Agnieszka 2017-03-06 09:41
@Gość pracujesz tam?
Haymaker 2017-03-06 22:25
Pani Agnieszko wystraszyła Pani forumowiczów swoją obecnością. Teraz każdy boi sie komentować.
Agnieszka 2017-03-07 09:31
@Haymaker dlaczego uważasz, że wystraszyłam? Moim zadaniem jest pomoc Wam :)
Gość 2017-03-07 14:47
Pracuje ale zastanawiam się już od jakiegoś czasu nad zmianą pracodawcy, z resztą nie tylko ja. Bez kasy z nadgodzin i sobot ciężko utrzymać dom i rodzinę. Minimalna stawka godzinowa odstrasza doświadczonych operatorów.
2
Agnieszka 2017-03-07 14:58
@Gość w firmie nie ma możliwości nadgodzin?
Olga 2017-03-07 21:26
Pracowałam tam....niestety :( zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie idą do Balexu, wiedząc jaki to syf...czytając opinie i słysząc dookoła od 10 lat, że ta firma to wyzysk i zakazy prezesa. A ktoś powiedział, że nie ma podwyżek, że jest interwał minutowy? Ze urlop ciągiem to tylko 5 dni bo prezesunio tak wymyśli....żałuję, że przekonałam się sama. Nie warto naprawdę i tak zmkenicie pracę gwarantuje to wam.
4
ciekawa 2017-03-08 07:42
Olga a w jakim dziale pracowalas? W biurze czy na produkcji?
Agnieszka 2017-03-08 09:43
@olga na jakim stanowisku byłaś zatrudniona?
Olga 2017-03-08 09:48
Biuro
Agnieszka 2017-03-08 09:52
@Olga dzięki za informację. Długo tam pracowałaś?
ciekawa 2017-03-08 10:09
A opowiedz jak bylo w biurze to bylo Bolszewo.? Bo dostałam ofertę pracy i nie wiem czy skorzystać
Agnieszka 2017-03-08 10:17
@ciekawa gratulacje! Na jakich informacjach najbardziej Ci zależy?
Olga 2017-03-08 14:20
Bolszewo.....nie wiem jakie informacje Cię interesują...generalnie wielka lipa. Przekonasz się...
Agnieszka 2017-03-08 14:37
@ciekawa może jednak warto złożyć aplikację i sprawdzić swoje siły.
ciekawa 2017-03-08 15:23
W jakim dziale praciwalas, jak dlugo. Jaka atmosfera? Możliwości rozwoju a kasa jest szansa na podwyżkę?
Agnieszka 2017-03-08 15:44
Kto pomoże @ciekawa? Jakie są możliwości rozwoju?
Kolo 2017-03-09 22:01
Brak możliwości rozwoju :)
1
Olga 2017-03-10 07:19
Balex nie zna słowa rozwój. Nie pytajcie idźcie :) sami się przekonacie :)
1
ciekawa 2017-03-10 09:15
A w jakim dziale pracowalas? Powiedz co tam sie dzieje
Agnieszka 2017-03-10 09:37
Wspominacie, że nie ma możliwości rozwoju. A może występują rekrutacje wewnętrzne?
fffff 2017-03-10 17:48
Super praca w ciepłym sam robisz na stanowisku. Po 2 latach pracy 2 tysiące jest. Na poczatku 1700. Praca odpowiedzialna i stesująca. Nie polecam iść na chorobowe bo z 1700 zostanie 1400zł.
lolek 2017-03-10 19:54
tak samo jest w biurach w oddziałach, zamiast jednego stanowiska, dokładają magazynier-kasjer-handlowiec a płacą najniższą krajową i do tego jeszcze 70/30 czyli jak coś się spierd.... to te 30% zabiorą.
Wszędzie te układziki szefostwo ze swoim pupilkiem malującym paznokcie każdego dnia, śpiącym na zapleczu lub jeżdżącym do sklepu zrobić sobie zakupy, lub sesja telefoniczna w aucie prywatnym, a wszystko w czasie godzin pracy, jak coś się powie to się śmieją w oczy...
Żenada!!!
Ktoś pytał odnośnie księgowości to chyba tak jak i dział spedycji - najbardziej rotujące miejsca pracy w biurowcu

może od poniedziałku powiem żegnam temu syfowi
anna 2017-03-11 10:30
A możesz powiedziec dlaczego najbardziej rotujace dzialy?co tam się dzieje? Az tacy źli zarzadzajcych w działach spedycji i księgowym?
Daniel 2017-03-12 21:42
Interesuje mnie praca magazyniera. Jak wygląda tam praca?Jakie jest kierownictwo?
lolus 2017-03-13 10:48
dajcie sobie spokoj z ta firma. Nie wazne jakie stanowisko - dno i metr mułu. Kłamstwa i oszustwa jeśli chodzi o pieniadze. Ty masz pracować i zarabiać jak najmniej. Jesteś tylko małym trybem który jak wyskoczy to nic sie nie stanie. Ja obecnie pracuje, ale odchodze prawdopodobnie spawać.

Obecnie nikomu nie zależy na produkcji bo stawki metrowe są tak niskie ze prawie w ogóle ich nie ma. Jak ktoś mnie pogania to mówie ze mam na to j**a wywalone bo czy robie szybko czy wolno to itak dostane jeden h*j. H2 H3 H4 wszędzie to samo, 2-3 osoby które dostaja troszke wiecej a reszta ...
1
Gość 2017-03-13 16:12
Praca pod chmurką. Wózki widłowe bez kabin, więc wyobraź sobie deszcz, śnieg, pałace słońce. Wymagania duże a pieniądze śmieszne. Kierownictwo zmienia się non stop, nie opłaca się nawet zapamiętywac imion.
Lol 2017-03-13 19:58
Ludzie !!! Przestańcie pytać o Balex bo nie ma o co pytać.to jest syf kiła i mogiła....idźcie tam do cholery przekonacie się i zobaczycie jak szybko uciekniecie. Znam kilkadziesiąt osób które tam pracowały pracowałem i ja i naprawdę przestańcie dopytywać skoro wszyscy wam piszą , że to wyzysk i absurdalne warunki pracy. Kadrowe i księgowe zmieniają się co pół roku kierownicy odchodzą tam nawet nazwisk nie można zapamiętać kto jest kim skoro rotuje 100 osób rocznie.
Agnieszka 2017-03-14 10:57
A jakie są plusy pracy w Balex Metal?
Lol 2017-03-14 13:26
Plus można sobie narysować na kartce w balexie....
1
Agnieszka 2017-03-14 13:42
@Lol, czyli nie dostrzegasz żadnych pozytywów?
Lol 2017-03-14 19:38
Nie bardzo rozumiem o jakie pozytywy Pani pyta ???? Blisko jest Biedronka to chyba pozytyw
Agnieszka 2017-03-15 09:26
@Lol, dobra lokalizacja to zawsze też duży plus. Pytałam o to, jakie dostrzegasz pozytywy w pracy. Mogą być związane z oferowanymi benefitami, atmosferą, warunkami pracy itp.
Gość 2017-03-15 16:52
Lokalizacja jest dobra ale tylko dla prezesa, bo TM jest w centrum kraju przez co koszty transportu spadają. Zakład jest obok oczyszczalni ścieków więc czasami smród jest nie do wytrzymania a w lato to gehena. Raz w roku bon na święta, który wręcza dyrektor przy indywidualnej rozmowie 0,5h z kodeksem pracy na biurku (ogólne straszonko). Pracownicy chodzą w podartych ciuchach bo oczywiście magazyn świeci pustkami. Atmosfera po zwolnieniu kierownika produkcji jest beznadziejna. Nowe kierownictwo sami dyletanci. Awans?! Zapomnijcie! Miesiącami trzeba się prosić o 50gr na godzinę więcej, bez skutku.
3
Patrycja 2017-03-15 20:10
Agnieszka zastanawiałam się długo nad pozytywami....nie znalazłam niczego a pracowałam tam. To jest syf na kółkach. W Chinach lepiej ludzi traktują a też pracują za miskę ryżu.
pracownica 2017-03-15 21:33
Pracownica.
Ja jestem nadal pracownikiem Balexu i nie polecam. Kilka lat w tej firmie bez szans na podwyżkę i jakiekolwiek uznanie. W każdym dziale problemy zabijane są w zarodku i nic nie przedostaje się dalej. Prezes nawet nie wie o połowy rzeczach które tu się dzieje.
2
jaaaa 2017-03-15 21:35
Rotacja bardzo duża to mówi samo za siebie
1
xxxxx 2017-03-15 21:42
Brak mozliwosci rozwoju, brak podwyzki minimum przez pierwsze 2 lata, jedyny plus w biurze to godziny pracy
1
Agnieszka 2017-03-16 09:40
@Gość, @Patrycja, @xxxxx bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi!
1
Zostaw swoją opinię o Balex Metal - Bolszewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balex Metal