Dallmayr Vending & Office

Wrocław

Opinie o Dallmayr Vending & Office

Sly 2012 2012-02-15 16:00:16
Witam-zastanawiam się nad podjęciem współpracy z tą firmą, w zakresie obsługi auotomatów do kawy. Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym temacie, proszę o info.
ciekawy 2012-04-06 07:32:31
Napiszcie coś o franczyzie. Oferta wydaje się ciekawa. Z góry dzięki.
Zdziwiony 2014-02-06 22:06:05
Wystarczy wpisać w google OPINIE o DALLMYR a uzyskacie odpowiedź czy warto współpracować z tą (usunięte przez administratora)
zainteresowany 2014-12-03 21:03:05
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w tej firmie w roli "Operator urządzeń kawowych" ??? Pracował tam ktoś. Jestem bardzo ciekaw.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
kalamar henryk 2015-02-12 18:17:41
ja również jako poszukiwacz pracy jestem bardzo zainteresowany zatrudnieniem w Alois Dallmayr Automaten Service.natomiast nie wiem za bardzo czego się spodziewac po tej firmie bo z tego co widzę to ich strona internetowa jest uboga jak pustelnik z bieszczad. może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja firmy obecnie i czy są stabilni finansowo?
Magazynier 2015-05-20 09:51:34
Jeśli ktoś chce podjąć pracę na magazynie to proponują 2000zł brutto.Jak się spytałem pani która prowadziła rozmowę ile to jest netto odpowiedziała-To trzeba sobie policzyć.Jednym słowem nie jest w stanie powiedzieć ile zapłaci.Z kolei po chwili dodała że z nadgodzinami zarabia się tam 2000zł netto.Czyli coś jednak jest w stanie wyliczyć przy założeniu że ktoś będzie pracował za takie g...Ludzie obudźcie się!!!Nie pracujcie za takie nędzne grosze.W ten sposób nigdy nie będzie tu lepiej.
1
pracownik 2015-10-03 22:01:48
Z tego co widzę, opinie w większości pisane nie sa przez pracowników firmy, a jej Partnerów, prowadzących własną działalność. Ja pracuje tu już parę lat i narzekać niemogę. Fajna atmosfera pracy, pieniadze zawsze na czas, nadgodziny wypłacane,jest w porządku.
Szynszyl 2015-10-04 18:45:22
Ktoś powyżej opisał, że trzeba rozróżnić pracownika firmy od franczyzobiorcy i ma dużo racji. Ja od przeszło roku pracuję w firmie i ogólnie jestem zadowolony z atmosfery i podejścia do pracy - kasa choć zawsze mogła by być lepsza jest zawsze na czas, wszystko jest na biało (nie ma nic pod stołem co jest w wielu małych firmach normą). Pracownik nie jest robotem jak np. w Amazonie, w miare młody i zgrany zespół. Brakuje natomiast dodatków pozapłacowych jak karty benefit, opieka medyczna czy dofinansowanie do urlopu..
ciekawski@ 2015-10-17 21:49:53
…do klientów dają takie automaty co na zdjęciach w szołrumie są ?
1
kavasaky 2015-10-19 00:20:44
Takie automaty widziałem w kilku miejscach, ale nie tylko inwestują w nowe automaty, ich operatorzy jeżdżą nowymi cytrynami. Wiem bo obserwuję tą firmę od jakiegoś czasu, jestem zainteresowany pracą operatora. Czekam tylko żeby ukazała oferta na moim terenie
in658wa 2015-10-19 14:22:10
Mogę potwierdzić, że warunki pracy są dobre i przestrzega się w firmie wszystkich przepisów. Zasady pracy są jasne od początku i nie ma niemiłych niespodzianek.
ados 2015-11-24 18:44:25
Spotkałem raz na stacji pracownika tej firmy, podpytalem czy warto pracować w dallmayr, on jest zadowolony, jeździ nowym berlingo, dostal sluzbowy telefon, skrzynke narzedziową delegacje ma płatne lącznie z nadgodzinami, czesto ma szkolenia z maszyn, mowi ze teraz bardzo duzo nowych maszyn instalują, wyglada ze naprawde sie tam poprawiło, wczesniejsze komentarze niestety mówiły co innego...
Ex partner 2016-02-23 18:44:10
Właśnie rozpoczęli poszukiwania na tzw. partnerów franczyzowych. Sam byłem takim partnerem i jak wielu innych polecam zachować dużą ostrożność przed pięknie roztaczanymi wizjami. Niestety forum, które prowadził chłopak z Wrocławia jest zamknięte - a szkoda, bo było tam dużo ciekawych informacji.
7
Gall anonim 2016-03-03 11:42:48
Praca jest nudna i nie polecam . zarobki to 1600 netto masakra -
5
Kana 2016-03-07 10:08:29
Ciekawe a co robiłeś? bo ja wiem że w biurze płacą nienajgorzej
1
pan janusz 2016-03-31 11:21:22
nie polecam zła atmosfera w pracy
MG 2016-04-18 12:33:54
Pracowałem w biurze Dallmayr we Wrocławiu i moja opinia jest pozytywna. Organizacja i warunki pracy były komfortowe. W firmie są podejmowane działania mające na celu podnoszenie kwalifikacji pracowników i ich lepszą integrację. Dużym atutem było to, że tworzyłem zgrany zespół z osobami pracującymi w moim dziale. Uważam, że wyniosłem dobre doświadczenia z pracy w Dallmayr.
1
do MG 2016-04-19 11:47:14
Skoro było tam tak fajnie, to dlaczego odszedłeś?
Guitar 2016-08-01 18:26:22
Czy ktoś coś wie a propos przedstawicieli handlowych tej firmy? Ta kawa to niszowy produkt, nie jakaś masówka jak Tchibo itp, zastanawiam się kogo obsługują przedstawiciele, są teraz dwa ogłoszenia, na północ i południe, czyli ogromne tereny, albo szukają wielu ludzi. Ciekaw jestem kogo obslugują, sieci, prywatne sklepy, nowoczesny handel, kawiarnie? Czy to wydzielone? No i jak się pracuje...?
2
antoni 2016-09-29 14:52:30
odradzam zdecydowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Technical Operator 2016-10-17 22:22:33
Pracuje i Dallmayr i nie narzekam. To prawda co piszą, że młody dynamiczny zespół. Z każdym się można dogadać, pośmiać. Płacą to na co jesteś ugadany i zawsze w terminie, a nieraz wcześniej :-). Jeśli ktoś lubi się uczyć i rozwijać to tu ma taką szanse. Jeśli myślisz że jako operator dostaniesz dwa automaty do obsługi które odwiedzisz raz czy dwa razy w tygodniu i dosypiesz tylko produkty, coś tam pościemniasz i zarobisz 2 czy 3 tysie to sobie odpuść. Chłopaki nie narzekają na zarobki, ale "pot po pośladkach leci", jak to mówią. Mówię Chłopaki bo ja pracuje w innym dziale-serwis.Ale często też wspomagamy operatorów więc temat jest nam znany. Faktycznie dają to co do pracy jest Ci potrzebne, a prawo jazdy w dzisiejszych czasach to raczej standard, książeczka sanepidowska niestety wymóg, w końcu pracujesz ze spożywką.
Firma się rozwija, stawia coraz więcej maszyn więc zajęcie jest i dlatego szukają ludzi.Automaty stawiamy w różnych lokalizacjach szkoły, biura, zakłady pracy, stacje pkp, pks, stacje benzynowe nawet jak kogoś stać na wynajem maszyny to postawimy mu w domu i będziemy serwisować.
Jeśli potrzebujecie więcej szczegółów na temat danej oferty to dzwońcie i pytajcie przecież to do niczego nie obliguje, a na pewno uzyskacie odpowiedz. Jak to mówią koniec języka za przewodnika, w końcu jest to praca gdzie masz kontakt z ludźmi, więc nie możesz być dzikusem.

Ciekaw jestem dlaczego Antoni "zdecydowanie odradza", niestety nie podał nawet jednego argumentu.
Ja sobie chwale, może moja poławica trochę narzeka bo są też delegacje kilkudniowe i sama musi sobie radzić z przychówkiem, ale na koniec miesiąca uśmiech jej wraca na twarz.

Ps. Oczywiście imprezy integracyjne w standardzie.
1
2oi 2016-10-18 10:03:01
no a za te delegacje jest coś ekstra płacone? ciekawi mnie dokładnie na jakich stanowiskach miałabym się spodziewać takich delegacji
1
handlowiec 2016-10-26 11:44:51
Pracuję od kilku miesięcy w Dallmayr Vending&Office w dziale handlowym i my zajmujemy się dzierżawą urządzeń do kawy i automatów, głównie pracuje z dużymi firmami. Jest jeszcze druga spółka Dallmayr w Polsce, Dallmayr Kaffe czy jakoś tak, o którą chyba CI chodzi? Oni sprzedają kawę do sklepów i marketów, ale tu z info nie pomogę... Ja osobiście polecam, są możliwości rozwoju, przez te klika miesięcy dużo się nauczyłem, zarządzanie firmą naprawdę na wysokim poziomie, poza tym masz do dyspozycji wszystkie narzędzia pracy czyli samochód itp., zarobki ok, ogólnie mówiąc to firma i praca super. Próbuj…
2
Zadowolona 2016-11-05 18:52:08
Ja rownież nie narzekam na pracę w Dallmayr Vending & Office. Jest to pracodawca rzetelny i fair wobec pracowników, a takich coraz mniej na rynku pracy. W tej firmie pracuje się zgodnie z przepisami prawa pracy i w ogóle prawa. Wynagrodzenie jest zawsze na czas. Mamy możliwość korzystania ze szkoleń, np. j. angielskiego jest też dostępna karta Multisport. Są wyjazdy integracyjne :-) W biurze pracuje się przyjemnie, na brak zajęć nie można narzekać ale spokojnie wszystko da się zmieścić w 8 godzinach, nadgodzin nie ma. Ekipa jest sympatyczna, panuje miła i przyjazna atmosfera. Polecam!
1
Pracownik 2016-11-09 08:52:18
Od kilku lat pracuję w biurze Dallmayr i jestem bardzo zadowolony. Świetna atmosfera, firma ciągle się rozwija i daje też możliwość rozwoju swoim pracownikom. Jest w pełni refundowany kurs angielskiego, możliwość wykupienia karty multisport, ubezpieczenie grupowe, dwa razy w roku wyjazdy integracyjne. Polecam.
obiektywny i rzetelny 2016-11-23 17:22:11
Witam . Kilka spraw mi nie pasuje w tej euforystycznej wypowiedzi . Więc może uzupełnię dość lakoniczną ( ale wydaje się że od serducha ) wypowiedź Antoniego .Jeśli "Technical Operator" jest faktycznie aktualnym i aktywnym pracownikiem tej firmy , to powinien wiedzieć na 100% że od ponad roku nie są instalowane żadne urządzenia ( a wręcz w błyskawicznym tempie wycofywane ) ze szkół ( wymóg , ustawa o zdrowym żywieniu , która weszła w życie od 01.09.2015 ) . Po drugie jeśli jego "paławica" z przychówkiem , np.1-2-3 dzieci ma "banana na ustach" gdy po całym miesiącu delegacji , nadgodzin i nieobecności przywozi "na konto" ok.2 tys.zł. to jej się dziwię . Obecnie dla etatowych operatorów ( na wyłączność - umowa o pracę ) proponują ok. 1800zł. "na rękę"( +samochód służbowy i tel.służbowy- jeśli komuś to imponuje ) . Moja kobieta ( tym razem tzw.połowica) za taką wypłatę wygoniła by mnie z naszej jaskini . Pozostałe aspekty z innych wypowiedzi to prawda . Pot po plecach i d...e się leje - ganiają operatorów jak psy gończe - dzienny standard to min.150 km.do przejechania a do tego wszelka obsługa maszyn i klientów ( czyszczenie i naprawy urządzeń ,uzupełnianie produktów , montaże i szkolenie użytkowników ) , zgrany i komunikatywny zespół , zdrowa atmosfera , kasa w terminie , fachowe przeszkolenie , itp.itd. . Po przeliczeniu wszystkich obowiązków wychodzi że operator pracuje typowo ok.200 godz./m-c ( nielimitowany czas pracy - awarie , dostawy , przeładunki - NIE MA NADGODZIN !!! Te są tylko dla pracowników wyższego szczebla- od liderów wzwyż , i biur ) . Do tego ok.2,5-3,5 tys.km./m-c. do przejechania . Złapane mandaty ( za prędkość - wynikającą z pośpiechu , za złe parkowanie bo nie było gdzie postawić auta , albo brakło drobnych na parkomat , niezapięte pasy - bo z punktu do punktu to tylko kilkaset metrów) niestety nie są zwracane . A w skali miesiąca można tego trochę nałapać . Mój "rekord" to 450 zł./m-c ( w tym 200 w samym Wrocławiu , wystarczy na 40-tce jechać ponad 60 i fotoradar już się cieszy ) . Więc reasumując - praca jak praca . Nudna nie jest ( zważywszy na ciągły ruch , przemieszczanie się i kontakt z ludźmi - no chyba że ktoś jest totalnym mrukiem i unika "jak ognia" wszelkich relacji interpersonalnych ) , ale to kwestia podejścia. Jeśli komuś odpowiada to czemu nie . Ale należy wziąć pod uwagę wszystkie jej aspekty na danym stanowisku/etacie , a przede wszystkim dokładnie przeczytać i przeanalizować umowę którą się podpisuje . Są w niej "niuanse" które później ( w codziennej pracy ) potrafią :dać nieźle w kość .
Zostaw swoją opinię o Dallmayr Vending & Office - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dallmayr Vending & Office