logo Link Sp. z o.o.

Link Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Link Sp. z o.o.

pawel 2016-11-02 09:49
Ej, a jaki system jest najlepszy dla początkującego kierowcy? 3/1 czy 4/1?
first 2016-11-03 09:58
według mnie 3/1, bo 4/1 to już za duża rozłąka z rodziną, chyba że nie masz, to wtedy i 7/1 może :) Koledzy z UA tak robią ponoć.
pawel 2016-11-04 11:59
No ale oni nie mają dokąd wracać, jak są np. z Donbasu. Czyli 3/1 mówisz, spoko. Nie opłaca się 2/1 na przykład? Jest w ogóle coś takiego?
first 2016-11-07 10:22
Niestety, co racja, to racja! Ale dla nich ten pieniądz, który zarobią tu, to jest dużo i jak wrócą to mogą odłożyć i pożyć trochę. Wg mnie tylko 3/1 ma sens.
pawel 2016-11-09 10:04
A to prawda, że coraz więcej kierowców z Ukrainy pracuje w Polsce?
first 2016-11-09 13:41
No chodzą takie słuchy, nasi wyjeżdżali na zachód, teraz wschód przyjeżdża do nas i tak to leci :)
Bartuś 2016-11-28 13:19
Pracują bo Polacy coraz częściej gardzą a Ukraińcom zależy, wystarczy poczytać etransport wszędzie komentarze na temat firm transportowych wszystko nie pasuje.
Witek 2016-11-30 13:51
To akurat żadna nowość. Do narzekania pierwsi a przychodzi co do czego to już nie są tacy kozacy. Widziały gały co brały, nikt nikogo nie zmusza do pracy.
lobaso 2016-11-30 23:05
Skąd się bierze taka duzą częstotliwość wystawiania ogłoszenia na koordynatora transportu (wroclaw)? Rotacja czy ciągłe zapotrzebowanie?
3
Kierowca 2016-12-03 21:06
Panowie pracuje tam ktoś aktualnie jest w stanie opisać co i jak chodzi o baze we Wrocławiu
Grzybek 2016-12-06 11:56
Ja pracuję. Co dokładnie chciałbyś wiedzieć kierowca?
loli 2017-01-08 12:51
czy w tej firmie jest morzliwosc jazdy systemem 4\2
Pepe 2017-01-08 19:05
Praktykuje się 2:1, 3:1, 4:1 . Z czego ja tak naprawde na między robię 3:1, 4:1 .
Wiesiek 2017-01-09 09:59
Pracowałem w Linku 2 lata. Z powodu wyjazdu za granicę musiałem zrezygnować ale gdyby nie to nadal bym pewnie pracował. Dobre warunki i atmosfera. Nikt na ciebie nie patrzy spode łba, dobrze traktują
Brain 2017-01-09 10:48
Przynajmniej nie jest się numerem jak w innych firmach, dobrze traktują.
Stepek 2017-01-09 11:18
Fajnie że robią konkursy i można coś wygrać lub też prezenty za dłuższy staż, ostatnio chłopaki dostali iphone, szacun
mig 2017-01-09 11:24
Duży plus za co chwilę nowe składy
Kombi 2017-01-09 13:07
rzetelna firma, dobrze na pierwszą pracę w transporcie, wszystkiego przyuczają bez problemu.
Biotin 2017-01-13 12:51
Słowne kierownictwo i szefostwo. Nie zalegają z płatnościami, zapewniają dobre warunki pracy, miła atmosfera
Franekfiranek 2017-01-19 14:36
Najlepsza firma transportowa w Polsce!
Braid 2017-02-07 15:11
Bardzo miło wspominam pracę jako kierowca w tej firmie
Gniewomir 2017-02-08 15:04
Wszystko masz ogarnięte, nie trzeba się przejmować głupotami na trasie to duży plus jeśli chodzi o pracę w transporcie. W poprzedniej firmie musiałem użerać się ze wszystkim, nawet z rozładunkiem nie wspominając o żenującej stawce za km i drącym się kierowniku a potem ucinkach po wypłacie.
Aec 2017-02-09 12:02
Jak na polskie realia i możliwości innych firm, to Link akurat daje stabilne zatrudnienie i godziwe warunki plus nie ma żadnego wyzysku, jak wszędzie gdzie się nie spojrzy.
Karabinczyk 2017-02-09 12:12
Wszystko nowe, bez ryzyka i awaryjności.Ubezpieczenie i serwis. Jak masz fach w ręku, jeździsz z głową, terminowy jesteś to firma docenia takich pracowników, mówię to z własnego doświadczenia. Jak odrazu jesteś butny, niemiły i chytry na kasę wychodzi z ciebie cebulactwo i roszczeniowość( jak to widać na większości negatywnych wpisów o firmie), miejsca nie zagrzejesz z takim podejściem miejsca na dłużej zapewnie nigdzie.
Kerst 2017-02-09 15:26
Polecam pracę na bazie we Wrocławiu. Wszystko zgodnie z ustaleniami z rozmowy co jest dosyć niespotykanym w tej branży zjawiskiem.
Franekkimono 2017-03-02 11:14
Dobra firma, zdecydowanie inwestują i stawiają na rozwój to mocno widać.
Guanide 2017-03-08 14:03
Z góry ustalane wszystko, nie trzeba się o nic nikogo prosić, tymbardziej o własną kasę (jak miałem to w poprzedniej firmie, co miesiąc była inna wypłata, nikt nic do końca nie wiedział ile zarabia).
Karmazyn 2017-03-08 22:16
Oceniając firmę transportową patrzy się na wiele rzeczy. Na pewno duże znaczenie ma fakt jak długo firma prosperuje na rynku, jak liczny ma tabor, w czym się specjalizują, czy jeżdżą tylko po Polsce czy poza granicami kraju również. Jeśli chodzi o Linka to tu nie można do niczego się przyczepić. Od wielu lat na rynku, co chwile zmiana taboru na nowszy, lepszy, zadbany przede wszystkim bezpieczny. Kursy po UE, fair wobec pracowników. Nie potrzebuje dodatkowych rekomendacji, rozumie się samo przez się...
Robert 2017-03-16 10:57
FIrma godna zaufania
włodek 2017-04-10 11:37
Bardzo dobrze mi się u nich pracuje, zero problemów. Pieniądze zawsze punktualnie, wszystko solidnie rozplanowane, stajesz na strzeżonych, auta nowe super sprawne, nic tylko jeździsz. Narazie nie mam powodów by być niezadowolonym
Stef 2017-04-10 15:20
Jak się wyrabiasz, robisz co masz do zrobienia to dobrze żyjesz. To transport, zawód ciężki i styl życia, dla twardych ludzi. Jak nie dajesz rady to rezygnuj bo tylko wtedy nie będzie wszystko be.
Miki 2017-04-11 09:59
Bardzo dobry pracodawca
Kubik 2017-04-11 10:49
Zgodnie z zapewnieniami z rozmowy rekrutacyjnej, wszystko według ustaleń, żadnych ukrytych niespodzianek
Maja 2017-04-12 10:22
@Miki rozumiem, że polecasz innym pracę w firmie. A jakie są według Ciebie jej największe plusy?
Krzysztof 2017-04-20 15:02
Poziom koordynatorów dokładnie taki jak ich przełożonego...reasumując zarządza nimi baran
2
kiero123 2017-04-30 02:41
potwierdzam ;)
kiero123 2017-04-30 02:45
to nastepnym razem jak bedziesz zapytaj czym pokrywa sie dni wolne zgodne z ustawa o czasie pracy kierowców, jak tygodniowke robisz w dni robocze, ze o dniach wolnych wypadajacych w danym miesiacu, zapytaj czy to prawda, ze pracownik jest w dyspozycji 24h 7 dni w tyg, a jak cie nie ma w pracy bo nie dostales polecenia wyjazdy to NN ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i umnijesza podtsawe. Zapytaj!
kiero123 2017-04-30 02:50
Kolego dobra firma, to taka w której nie ma rotacji i nie ma abonamentu na ogłoszenia typu "poszukujemy kierowców" przynajmniej do 2045 roku, a co do nowej floty to ładna miska żryć ci nie da, chyba ze urodzonym kierowcom jestes i za nowe Volvo zrzekasz sie wynagrodzenia
1
kiero123 2017-04-30 02:52
a ja teraz sie proszę o zwrot kasy za dni, które wpisali jako NN tylko dlatego ze tygodniowka 45h wypadła mi poniedziałek i wtorek
2
kiero123 2017-04-30 02:55
jest, ale tylko ze słownikiem ortograficznym ;)
Andrzejek 2017-05-04 10:21
porządny pracodawca, wiadomo że nie jest idealnie, bo gdzie jest, ale ja tam jestem zadowolony. kasa na czas, a to najważniejsze
Kuxi 2017-05-09 13:11
pracowałem przez 4 lata i nie wiem skąd tyle negatywnych opinii, bardzo dobrze wspominam ten czas
korniszon 2017-05-10 11:34
negatywne opinie będą zawsze, bo ludzie to się potrafią czepiać o największą bzdurę
Kuxi 2017-05-10 14:00
no jak ktoś przedstawia swoją osobą postawę "wszędzie źle, najlepiej nic nie robić" to ja nie mam pytań
moq 2017-06-05 09:58
hie, super być nie musi, bo to praca, grunt żeby było uczciwie
Barber 2017-07-06 13:52
No to uczciwie jest, masz umowę, masz kasę, nie traktują jak przedmiot
Maja 2017-07-06 14:06
@Barber @Kuxi @Andrzejek
rozumiem, że nie zgadzacie się z negatywnymi opiniami, które są zostawiane przez część użytkowników. Może w takim razie możecie powiedzieć coś więcej na temat tego co firmie warto docenić i co jest na plus? Takie informacje mogą być bardzo istotne, szczególnie dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy właśnie w Link Sp. z o.o.
pablo 2017-07-08 22:22
Jak wyglądają tam obecne warunki finansowe ?
Harry 2017-08-07 10:56
Interesuje Cię podwójna czy pojedyńcza obsada? Na warunki wiele się składa, masz podstawę plus dietę, wszystko na umowę.
Maja 2017-08-17 18:29
Aktualnie dostępnych jest kilkanaście ofert pracy od Link Sp. z o.o. Praca wyjazdowa za granicę wiąże się z koniecznością znalezienia zakwaterowania. Czy podejmując pracę w tej firmie możemy liczyć na pomoc w tej kwestii? Będzie to bardzo przydatna informacja dla osób potencjalnie zainteresowanymi ofertami pracy.
Zostaw swoją opinię o Link Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Link Sp. z o.o.