brak logo

Alpen Pharma AG

Warszawa (okolice)

Opinie o Alpen Pharma AG

Orangutan 2016-01-28 16:06:07
Hmmmm szybko i na temat. Nie jest to firma dla lalusiów, gogusiów i innych taki co chca sie uczyć lub nauczyć, zeby tu pracować musisz już nieć spore doświadczenie być odpornym na stres mieć mocne nerwy , swoich klientów do których możesz sprzedać. Pieniądze przyzwoite dla porownania mozecie isc do herbapolu tam placa 1800 na reke a tu jest wiecejjjj . Zaznaczam jak nie jesteś twardy uparty i zmotywowany mimo porazek w sprzedazy i tym ze dzis nic nie udalo sie sprzedac to nie aplikuj bo nawet jesli sie dostaniesz to ootem bedziesz pisal takie pierdoly jw.
3
były rep 2016-01-29 09:18:26
Samochód, tablet czy telefon oferuje każda firma farmaceutyczna.Plany nierealne-firma od kilku lat jest na rynku i nikt z PMF nigdy nie otrzymał premii. Zarobki ok. Samochód służbowy można używać prywatnie, ale za każdy przejechany kilometr płacisz z własnej kieszeni. Więc jeśli ktoś dużo jeździ to na dzień dobry niech sobie wypłatę pomniejszy o kilka stówek.Jeżeli chodzi o zatrudnienie na stanowisku PMF to nie ma możliwości negocjowania wynagrodzenia. Wszyscy na dzień dobry dostają tyle samo, bez względu czy masz doświadczenie i jak długie.
Jak opisał to Orangutan:"musisz mieć spore doświadczenie, być odporny na stres, mieć mocne nerwy i najlepiej swoich klientów do których możesz sprzedać" bez tego ciężko. Firma w żaden sposób nie motywuje do pracy i nie pomaga tylko demotywuje (usunięte przez administratora)więc ciężko po jakimś czasie się nie poddać i zrezygnować....
3
blablabla 2016-02-06 10:20:51
Piękny początek roku dla firmy....dopiero luty a już 4 kolejnych PMF opuściło progi Alpen Pharma....
1
obecny PM 2016-02-07 20:14:37
chyba masz nieaktualne informacje. FFM od grudnia jest inny... Dużo opinii na tym forum jest nieprawdziwych (może pisze je jedna osoba???). Ok pracuje w firmie niedługo (pół roku) ale mam swobodę w wybieraniu sobie miejsc które odwiedzam i mam fajne preparaty i z moim przełożonym dogaduje się bez problemu. Ciężko jest - tak a gdzie jest lekko z nowymi produktami?? Za samochód się nie płaci, tylko kupujesz paliwo, jak jeździsz prywatnie. Ogólnie jak ktoś szuka dziury w całym to znajdzie - mi pracuje się ok.
1
Jak dobrze że nie tu 2016-02-08 07:43:27
Do obecny PM:
jeżeli jest tak dużo tych nieprawdziwych opinii to poproszę konkretnie, które!!! Ciekawe dlaczego w ciągu 5 miesięcy nie pracuje już tyle osób???Też szukali dziury w całym??? Albo masz problem ze wzrokiem albo jesteś przyzwyczajony do takich standardów. Ciężko jest wszędzie ale tu jest tragedia. Tak niekompetentnych ludzi na stanowiskach menadżerskich nie widziałem w żadnejfirmie. A jeżeli menadżer rzuca qur..mi na formu całego zespołu i straszy, że pensje może zacząć wypłacać od sprzedaży to ja się pytam czy to jest normą w innych firmach?????
3
koalllla 2016-02-09 21:07:20
Te łukasz a ty od statystyki jesteś czy z biura kazali pisać ci takie pierdolety???
1
iksińska 2016-02-09 21:59:58
A ja myślę, że jeszcze się taki nie narodził, co by Alpenpharmie dogodził :-)
4
iksiński 2016-02-10 20:31:09
Święte słowa iksińska, święte słowa. A no i jeszcze obiecanki cacanki, a w biurze radość:)
1
juznie alpen 2016-02-14 12:21:29
pracuj oby jak najdłużej,ci,którzy się tu wypowiadają odnośnie ffm maja na myśli jedną i tą sama osobę obojętnie jakie obecnie jest jej stanowisko;popytaj natomiast co się stało z ludźmi którzy tą firmę stworzyli w Polsce,jak zostali potraktowani i skąd ta zadziwiająco częsta rotacja z powodów wyssanych z palca...oby ominął cię ten los...
2
??? 2016-02-18 09:37:26
Witam, aplikuje na stanowisko przedstawiciela. Mam pytanie: Znajomy powiedział mi że nie trzeba robić planu tylko wystarczy robić wizyty. Czy to prawda? Jeśli tak to za takie pieniądze praca ok :)
1
Kazek 2016-02-18 21:10:21
Premie!!!!!!!!Są,oczywiście, że są. ALE FIKCYJNE!!!! W TEJ FIRMIE NIKT NIGDY NIE WZIĄŁ PREMII, A PRZYNAJMNIEJ PRZEZ OSTATNI ROK. NO CHYBA, ŻE SOBIE GÓRA WYPŁACA ZA CIĘŻKĄ CHARÓWE PM.
2
No name 2016-02-19 12:02:04
Chyba kolega firmę pomylił. W tej firmie nie licza się wizyty tylko sprzedaż. Niby jesteś rozliczany z IMS'ów a tak na prawdę liczy się Twoja codzienna sprzedaż...a z tym bywa różnie...zwłaszcza gdy podczas rozmowy z kierownikiem apteki okazuje się, że hurtownia ma lepszą ofertę rabatową od Ciebie, albo co lepsze....zrobisz zamówienie a nie zostaje zrealizowane bo w hurtowniach są braki towarów....Porażka....walka z wiatrakami....
3
samiec alfa 2016-03-01 12:13:53
Nie syf kiła i mogiła.
2
Nick 2016-03-06 18:12:54
Oj mozna mozna :):):)potwierdzam 2 osoby na zwolnieniu!
Nie polecam dla kogos z doswiadczneiem.
1
Niwera 2016-03-07 18:41:20
Dzis kolejna osoba zrezygnowała.....i wcale sie nie dziwie!Tak trzymac :)
1
nikt 2016-03-14 21:01:14
Ojej! Naprawdę dają samochód i telefon?!? Pierwszy raz spotykam się z taką hojnością w firmie handlowej. ;)
3
ktoś 2016-03-15 07:37:06
Proponuje iść, zatrudnić się i przekonać na własnej skórze. Tylko żeby potem nie było płaczu i jęku, że nikt nie ostrzegał.
3
ktoś 2016-03-17 08:05:43
Tu się zgodzę co do oczekiwań, a zwłaszcza oczekiwań firmy w stosunku do pracowników. Proponuje poczytać sobie kodeks pracy bo to co Wy robicie to jest łamanie prawa pracy. Co to znaczy dobre warunki???Wy myślicie, że kasa jest najważniejsza??? Samą kasą nie zatrzymacie dobrych pracowników no chyba, że nie zależy Wam na tym, a z tego co widać to nie zależy. Kwestia czasu jak zapuka do biura PIP.
3
nick2 2016-03-22 10:31:40
Ciekawe jest to, że niektórzy tracą czas na pisanie głupot na tym forum. Warto przyjść i się przekonać jak jest na prawdę. Powiem tylko tyle, że po przyjściu do firmy oprócz pieniędzy, które zostały wynegocjowane, czekała na mnie nowa Toyota Auris, gdzie nie wiem czy taki standard oferują każde firmy farmaceutyczne? Tak wiem część przedstawicieli ma Skody Fabie, lecz nie zgodzę się, że są brudne i rozklekotane, bo firma zapewnia środki na utrzymanie auta oraz serwis. Telefon hmm najnowszy samsung A5, wiec narzędzia są przyzwoite. Proponuję, jeżeli chcesz pisać opinie na temat firmy to pisz całą prawdę :)
nick4 2016-03-23 22:08:43
Odpowiedz jest prosta: tam gdzie Ty :)
1
nick5 2016-03-24 07:01:38
I dzięki Bogu, że już nie tu :):):):Hura, hura, hura :):):):):)
3
nick3 2016-03-25 18:05:02
Tu gdzie jestem to Alpen nawet do pięt nie dorasta. I długo jeszcze nie będzie.
1
Zozol 2016-03-26 15:12:43
To się ciesz i przestań tu hejtować, bo co druga wypowiedź to Twoje gorzkie żale.
A z takimi schorzeniem to do psychiatry trzeba iść. Są na to leki.

Wesołych i spokojnych Świąt życzę wszystkim z Alpen i tym co już poza i tym co przed ;-)
1
Nick6 2016-03-29 11:24:38
Kiedy kończą się logiczne i rzeczowe argumenty odpierające liczne (i niestety prawdziwe) zarzuty wobec firmy, kierownictwo zniża się do poziomu podstawówki i wyskakuje z tekstem w stylu "idź się lecz". Bardzo dziecinne. Jest dużo ludzi, których nie interesują opinie na takich portalach i zdecydują się na pracę tutaj. Jednak już po kilku dniach człowiek zaczyna dostrzegać, że źle trafił i jeśli może sobie na to pozwolić, odchodzi. Inni zostają z oczywistych powodów - rachunki same się nie opłacą.
1
markus 2016-04-06 13:30:34
A ile zarabia przedstawiciel w tej firmie? A ile Regionalny? Prosba o informacje o podstawie. Z góry dziekuje. A Artur G jeszcze tam pracuje?
markus 2016-04-06 13:30:57
A ile zarabia przedstawiciel w tej firmie? A ile Regionalny? Prosba o informacje o podstawie. Z góry dziekuje. A Artur G jeszcze tam pracuje?
1
odp 2016-04-06 17:59:23
hej, z tego co wiem każdy ma inne wynagrodzenie zależy ile sobie wynegocjujesz Pozdrawiam
markus 2016-04-10 19:58:23
Mnie interesuje jaka jest podstawa i tyle 3K czy 4k czy 5K? Będę wdzięczny za konkretną odpowiedź!
5555 2016-04-10 20:57:38
3,5k dostaniesz ale za każde prv km musisz zwracać. Każdy km po 18 w tygodniu i w weekend bulisz z własnej kieszeni. Co do premii to osoba, która zrobiła najwyższą realizację dostała bukiet kwiatów. Także jak lubisz kwiaty to polecam.
2
Markus 2016-04-11 17:33:10
A czy 3,5 netto czy brutto?
WWW 2016-04-11 21:31:32
Telefony od szefa po godzinie 19-tej oraz w weekendy to norma. GPS sprawdzany również w czasie prywatnym, z komentarzem kierownika "widziałem, że nie spałaś w domu" lub pytaniami "kogo wiozłaś samochodem służbowym?" (w czasie prywatnym). Odradzam.
2
qqqqq 2016-04-11 22:15:23
W KAŻDEJ LEPIEJ NIŻ TU. NIE IDŹCIE TU. SZYBKO PRZEKONACIE SIĘ, ŻE TO NIE JEST MIEJSCE DLA WAS. TO NIE JEST MIEJSCE DLA NIKOGO. CHYBA,ŻE NIE MACIE SZACUNKU DO SIEBIE. ILE JESZCZE TRZEBA NAPISAĆ, ŻEBY KAŻDY KTO TO CZYTA ZROZUMIAŁ, ŻE W KAŻDEJ FIRMIE FARMACEUTYCZNEJ, A ALPEN NIE JEST FARMACEUTYCZNĄ TYLKO MARKETINGOWĄ BĘDZIE MIAŁ LEPIEJ.
1
qqqqq 2016-04-14 11:38:00
jak wygląda rekrutacja ile etapów ?
rek 2016-04-14 21:51:55
Rekrutacja jest dwuetapowa, pierwszy etap z kierownikiem drugi etap w centrali.
qqqqq 2016-04-15 23:12:45
rozumiem a czy jest odpowiedz po drugim etapie o wynikach rekrutacji ?
Rek 2016-04-16 10:25:00
Zawsze jest odpowiedź często od razu po 2 etapie.
Rodriguez 2016-05-20 15:58:20
Chyba mu sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracalo. Praca od do i wszystko . Zadzwonic po pracy to moze sobie na infolinie posluchac muzyki. A pytania i komentarze tego typu moze zadawac swojej kobiecie ewentualnie partnerowi, bo w prywatnosc ingerowac moze sobie.
Baloo 2016-06-17 20:21:46
Aka, co to za pytanie. A w jakiej firmie farmaceutycznej w Polsce wypłata nie jest na czas?
Chyba u pana Zdenka na budowie takie rzeczy czasami się zdarzają, jak robi się na "czarno".
Olaboga 2016-06-20 20:21:07
Pytanie o wypłatę jak najbardziej na miejscu, ponieważ jeszcze w lutym na czas wypłacono tylko połowę wypłaty. Drugą część w późniejszym terminie, "żeby pokazać, jakie są konsekwencje nierealizowania planów przez firmę".
Hey 2016-06-22 23:01:00
Firma zawsze wypłaca na czas zgodnie z umową, więc pisanie głupot ze w terminie tylko połowa a reszta później mija się z prawdą :)
Zainteresowany 2016-06-22 23:07:01
Aplikuje na przedstawiciela i mam pytanie jak wygląda rekrutacja ?? Z góry dzięki za informacje.
Olaboga 2016-06-23 18:35:47
No chyba zapominasz, że mamy to udokumentowane na mailu. Print screeny zrobione ;)
rekrut 2016-06-23 20:19:23
Hej, ja miałam rekrutację z kierownikiem (jest ich dwóch )u mnie w mieście a później w biurze i były tylko dwa etapy i szybka odpowiedź. Pozdrawiam.
do edfrg 2016-06-24 10:27:09
Ogłoszenia dostępne są na pracuj.pl
Vv 2016-06-29 19:29:49
Na spotkaniach kierowników w biurze analizowane są sytuacje życiowe przedstawicieli, czy aby dzieci nie będą przeszkodą w pracy. Natomiast od singli prezes oczekuje, że będą robili więcej wizyt. Praca w terenie 8h, a dojazd nie wlicza się w czas pracy, nieważne jak duży jest teren. Porażka.
2
bontona 2016-09-02 12:01:41
Hej!
Po odejściu z firmy pewnych osób na górze dużo się zmieniło i teraz jest dużo, dużo lepiej i z pewnością polecam tą firmę.

Pozdrawiam!
7
Czekolada Milka 2016-09-09 10:35:47
Hejka, może ktoś z pracujących napisać co się stało,że Anetka poleciała? oj ta baba tak zalazła za skórę podwładnym,że mam nadzieję,że ją wywalili....
2
kaczor 2016-09-19 11:04:48
W BIOMED LUBLIN
M 2016-09-22 14:04:10
Ogólnie jeśli chodzi o Alpen Pharma AG to nie można za specjalnie narzekać na cokolwiek co z nimi związane, ogólnie uważam, że ich przedstawiciele medyczno farmaceutyczni są jednymi z lepszych tak w ogóle
oBY NIGDY WIĘCEJ 2016-11-30 20:55:18
teraz to już po temacie. Firma zwija się z Polski. Nie ma się co dziwić jak zabierają się ludzie którzy nie mają bladego pojęcia o rynku farmaceutycznym. Teraz to dopiero dadzą jazzu. NIE ŻAL MI. ZA TO JAK TRAKTOWALI LUDZI JUŻ DAWNO NIE POWINNO BYĆ TEJ FIRMY. Z TAKIM ZESPOŁEM LUDZI ZARZĄDZAJĄCYCH TA FIRMA NIGDY NIE POWINNA OTWORZYĆ SIĘ W POLSCE. NO PANIE W. TO CO POWRÓT NA UKRAINE CZY KOLEJNĄ FIRMĘ KRZAK Z ASPIRACJAMI NA WIELKI KONCERN? OBIECYWANIE ZŁOTYCH GRUSZEK NA WIERZBIE A Z LUDZI ROBIENIE TYRANÓW JAK NA UKRAINIE.
Zostaw swoją opinię o Alpen Pharma AG - Warszawa (okolice)
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alpen Pharma AG