brak logo

Italia Nel Mondo S.C.

Bielsko-Biała

Opinie o Italia Nel Mondo S.C.

ktos 2012-01-18 22:56:08
To biuro tlumaczen ma najgorsz opinie z mozliwych. Tlumacza nie placa za wykonane zlecenia miesiacami. Ludzi nie szanuja i poniewieraja. Przyjechali wlosi do polski i mysla ze tutaj bydlo jest tak jak u nich we wloszech.
1
Sasetka 2012-04-13 12:40:43
ktos - 2012-01-18 22:56:08

To biuro tlumaczen ma najgorsz opinie z mozliwych. Tlumacza nie placa za wykonane zlecenia miesiacami. Ludzi nie szanuja i poniewieraja. Przyjechali wlosi do polski i mysla ze tutaj bydlo jest tak jak u nich we wloszech.
zgadzam się w 100%
3
tola 2012-11-04 21:28:30
też się w 100% zgadzam!
1
mario 2012-11-14 15:02:03
slawa [usunięte przez moderatora] wlascicielki tego biura siega daleko poza bielsko. nawet w innych miastach o niej slyszeli [usunięte przez moderatora]
1
Biała 2013-02-19 23:49:00
Nie polecam współpracy. O należne pieniądze człowiek dopomina się miesiącami. Żenujące!
3
oszukany 2013-04-24 10:18:09
Lektorom i tłumaczom nie polecam współpracy z Italia nel Mondo. Powody: brak płatności za wykonane zlecenie (mimo 45 dniowego terminu płatności), wielokrotne dopominanie się o wynagrodzenie nie przynosi skutku, brak odpowiedzi na maile.
3
oszukany 2013-05-11 13:23:52
oszukany - 2013-04-24 10:18:09

Lektorom i tłumaczom nie polecam współpracy z Italia nel Mondo. Powody: brak płatności za wykonane zlecenie (mimo 45 dniowego terminu płatności), wielokrotne dopominanie się o wynagrodzenie nie przynosi skutku, brak odpowiedzi na maile.
Odwołuję poprzedni post. Powinien on brzmieć: "zalecam dużą ostrożność, szczególnie przy pierwszym zleceniu (ale to jest prawda ogólna i tak powinno się robić zawsze). Terminy płatności: koniec miesiąca po 45 dniach, a realizacja przelewu jeszcze później. Niestety brak odpowiedzi na ważne maile. Poza tym-OK".
Gabriella Conti 2013-06-05 14:43:53
Ja pracuje z nimi od 11 lat i były czasami opóźnienia , ale wiem ze mieli problemy z Firma Maflow z Tychów, która im w dalszym ciągu zalega duże pieniądze i spowodowała bardzo poważne problemy . Z tego co mi wiadomo wypłacają wszystkich . Co do szefowej , to bardzo fajna i konkretna kobieta, . W razie pytań jestem do dyspozycji , mam z nimi ciągły kontakt, i pracuje dla nich cały czas. Gabriella Conti Tłumacz j.włoskiego
1
grzegorz spyra 2013-06-05 20:18:04
Jak się dowiedziałem co za bzdury tu pisza sam się zgłosilem jako świadek. Współpracuje z firmą od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Dyrekcja jest konkretna i szczera do bólu. Potwierdzam że mieli problem [usunięte przez moderatora] Nie znacie ludzi i oskarzacje. Wstyd! Mam nadzieje że podadza Was do sadu. Tłumacz j . niemieckiego Bielsko 334827410.
tłumacz 2013-06-25 12:25:10
Ja też jestem w trakcie składania pozwu przeciw Italia nel Mondo - [usunięte przez moderatora] Jeśli ktoś byłby zainteresowany złożeniem pozwu przeciwko tej firmie proszę o kontakt: fabia@o2.pl. Możemy zrobić to u tego samego prawnika, który zajmie się egzekucją naszych pieniędzy.
Pozdrawiam
2
okno 2013-07-12 07:30:24
Cześć wszystkim!

Szukam chętnych do pozwu zbiorowego! Kto został oszukany przez Italia nel mondo zgłoś się! Razem raźniej i poważniej! Rozmawiałam już z adwokatem! Wszystko da się zrobić! I wiemy jak!



3
ewa -bez kasy 2013-07-12 07:41:17
Jak Pan może udawać kogoś innego? (to po pierwsze)
A po drugie jak Pan może powiedzieć dziesiątkom osób, które nie dostały swojego wynagrodzenia od tej firmy, że jej nie znają! A co - mają chodzić razem na wódkę? Była prośba o opinie - to się posypały!
A w sądzie i tak się z firmą spotkamy !!! Spokojna głowa!

Jeżeli Pan dostaje wynagrodzenie - to tylko dlatego, że jest powiązany z firmą w inny sposób i że Pańskie nie otrzymywanie wynagrodzenia mogło by zniszczyć opinię firmę w miejscu bardzo niepożądanym!


Ewa: nauczycielka, tłumaczka, bez wynagrodzenia od 6 miesięcy !!!

2
ewa - bez kasy 2013-07-12 07:43:27
ewa -bez kasy - 2013-07-12 07:41:17

Jak Pan może udawać kogoś innego? (to po pierwsze)

A po drugie jak Pan może powiedzieć dziesiątkom osób, które nie dostały swojego wynagrodzenia od tej firmy, że jej nie znają! A co - mają chodzić razem na wódkę? Była prośba o opinie - to się posypały!

A w sądzie i tak się z firmą spotkamy !!! Spokojna głowa!



Jeżeli Pan dostaje wynagrodzenie - to tylko dlatego, że jest powiązany z firmą w inny sposób i że Pańskie nie otrzymywanie wynagrodzenia mogło by zniszczyć opinię firmę w miejscu bardzo niepożądanym!





Ewa: nauczycielka, tłumaczka, bez wynagrodzenia od 6 miesięcy !!!



[usunięte przez moderatora]
łasia 2013-07-22 19:54:28
Potwierdzam opinie negatywne - bardzo duże opóźnienia w płatnościach, w niektórych przypadkach nawet ich brak! na pytania dotyczące przelewów odpisują, że owszem, przelew został wykonany....i tak można na niego czekać i czekać. Odradzam tę szkołę wszystkim, zarówno lektorom i tłumaczom jak i uczniom - szkoda na nich nerwów, nikogo nie traktują poważnie i wodzą wszystkich za nos.
Także jestem w trakcie składania pozwu.
3
Iw 2014-03-13 11:13:43
(usunięte przez administratora)Wykonałam dla nich tłumaczenie uwierzytelnione i zwykłe, nie zapłacili od 16 sierpnia 2011, dziś jest 13 marca 2014 roku. Na wezwania i prośby nie zareagowali. Moje pierwsze i ostatnie zlecenie.
(usunięte przez administratora)
3
Monika 2014-07-05 14:58:51
Nie polecam współpracy z tą firmą.(usunięte przez administratora)
1
WielkiZłyBarry 2014-07-21 12:03:09
Kaśka, jak ci nie zależy na pieniądzach to powinnaś być zadowolona
2
Mondor 2015-01-28 09:45:01
Oferują całkiem spory zakres tłumaczeń i kursów językowych. Zastanawiam się na podstawie czego dobierają swój zespół lektorów. Poza tym jaka jest ich skuteczność w tłumaczeniach, bo firm oferujących te same usługi jest sporo. Powiedzcie mi na co można liczyć na start w tej firmie i czy są jakieś szanse rozwoju?
1
ja 2015-02-02 18:06:11
Powiem Ci, na co możesz liczyć... Na to, że będziesz się co miesiąc dopraszać o to, żeby Ci zapłacili za przeprowadzone zajęcia, otrzymywać pieniądze z 2-3 miesięcznym poślizgiem - a jak odejdziesz, to za niektóre nikt Ci już nie zapłaci. Tak jak ktoś wyżej napisał - na wezwania i prośby nie reagują.
2
OszukanoMnie 2015-07-28 15:36:57
Czemu jeszcze nikt nie zamknął tej... organizacji(???) Czekamy na pieniążki już kolejne miesiące i nic... To nie specjaliści od języków obcych, tylko od wykorzystywania pracowników
2
ass 2015-07-31 12:28:26
pieniążków niestety nie będzie...
tomy 2015-09-07 10:52:47
przestrzegam!!!
1
pati 2015-10-07 15:45:40
Nie polecam pracy w NEL MONDO!!!!!
Nie płacą za lekcje lektorom!!!!!!
1
naciągnięta 2015-11-13 15:15:41
Zalegają mi za tłumaczenie przysięgłe w końcu niewielką kwotę bo ok. 200 zł, ale krętaczą, wymigują się, telefon ciągle zajęty, a potem że nie ma właścicielki, itp. itd.
Nigdy więcej i wszystkim odradzam.
1
Sylwia Tomczyk 2016-02-11 15:58:56
Tak samo jest w moim przypadku - nie zapłacili jak na razie od 3 miesięcy za tłumaczenie poświadczone wykonywane w trybie pilnym. Dawno zapłaciłam z tytułu tego zlecenia podatek. Telefon albo zajęty albo nie odbierają. 4 dni temu zadzwoniłam z innego numeru na numer stacjonarny, odebrała pracownica, wszystko odnotowała i zapewniła, że się zajmie sprawą. Oczywiście cisza. Dodam, że wysłałam im upomnienie - wezwanie przedsądowe do zapłaty ale .... nie odebrali. Adresata ... nie zastano. Biuro, które niby świadczy usługi a nikogo nie ma w środku? Trudno uwierzyć, raczej nie odbierają korespondencji w ogóle z powodu niechęci do płacenia. Wstyd i żenada. Sylwia Tomczyk, Tłumacz przysięgły języka angielskiego
3
Marcin 2016-03-04 14:29:54
Witam, ja na to patrzę trochę z innej strony. Często bywałem klientem tej pani ale swoim natrętnym zachowaniem skutecznie potrafiła mnie zniechęcić. Zlecaliśmy im tłumaczenie z terminem płatności 30 dni. Kiedy przysyłała fakturę prosiła o wcześniejszą płatność bo ona komuś musi zapłacić , więc stawaliśmy na łowie by wysłać jej pieniądze wcześniej a potem okazywało się że swoim tłumaczom nie zapłaciła... omijać szerokim łukiem..
1
Patrycja Slusarz 2016-05-05 01:20:55
Dzień dobry,
każdy kto jest tłumaczem wie że w prawie każdej firmie zdarzają się opóźnienia z płatnościami. Pracuje z nimi od dawna, mam mnóstwo zleceń i nie narzekam, opinie tutaj zawarte zdają się być wypisywane przez konkurencje, nie ma się co dziwić, gdyż własnie italia dominuje w zakresie tłumaczeń i kursów na Bielskim rynku
1
Marek Kalus 2016-07-13 16:49:19
Proszę pani...
czy jest pani w stanie wpłynąć na panią SB żeby zapłaciła mi 10 tyś. zł. za wykonane zlecenie w czerwcu 2015 ?
Marek Kalus
1
Marek Kalus 2016-07-13 16:52:51
Pani Bruzzano od roku winna mi jest 10 000 zł.... , wielokrotnie okłamywała mnie o wypłacie.... jakoś do dnia dzisiejszego pieniędzy nie widać... a i komornik ni jest w stanie nic odzyskać... bo są i inni wierzyciele... pani Bruzzano po prostu jest tak biedna... że nic nie posiada..... ale towarzysko się udziela... co do oceny takiego postępowania... chyba każdy wie co myśleć...
1
Iwona 2016-07-13 17:19:46
ma pani jakiś kontakt do tej Pani?
Jest mi winna sporo kasy i nie odbiera telefonów ... żadnych
1
Gabriella 2016-07-26 11:30:07
tam są tylko "śmieciówki" nie ma normalnych umów o pracę. Na pieniądze się czeka i czeka. Obiecują, ze "już już" i ciągle jest, że jutro. Albo że pieniądze wyszły ale jakoś nie doszły (może na nogach idą????) .
przemek 2016-08-03 15:56:13
Nie wierzę, że ktokolwiek może zastanawiać się nad współpracą z tą firmą. :) Miałem "przyjemność" poznać od środka jej działanie i szczerze odradzam jakiekolwiek kontakty, szczególnie osobom po studiach, szukającym doświadczenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, proszę pisać p.slizak@wp.pl.
hehe 2016-08-11 14:16:24
Nie, nie jest.
Iwona 2016-08-11 23:10:15
CIEKAWE- pani dostaje pieniądze, a ja nie! Mnie pani Bruzzano zalega od ponad roku z zapłatą 10 tys. złotych - pewnie wypłaciła je innym tłumaczom, albo sobie!
nick 2016-08-23 09:57:20
jak nie zależy ci dzidza na pieniądzach i chcesz pracować charytatywnie ku wzbogaceniu portfela Pani S. - to śmiało się zatrudniaj! Powodzenia. Naiwnych nie sieją.... nie widzisz innych opinii?
nick 2016-08-23 10:09:22
do kogo mam się zgłosić? jakieś namiary?
AdioPomidory 2016-08-24 13:44:04
Ta firma już nie działa.
Nick 2016-08-24 15:34:34
działa działa - jako Italia nel Mondo Sp. z o.o. - nawet szukają kolejnych naiwnych na prowadzenie kursów, do biura - itd.... żeby znów nie płacić ...
niepoleceam 2016-10-11 10:58:20
Szukają . Piszą jak leci do wszystkich, których mają w bazie. Nie ogarniają komu zalegają, bo piszą nawet do tych już oszukanych. Niedawno dostałam od nich maila czy jestem zaintersowana współpracą... "Firma" od roku jest mi winna kasę. Przez ten rok dzwoniłam, wysyłam pisma, oczywiście wracały niepodjęte.
opk 2016-10-11 11:55:14
No na pewno do takiej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie @Jarek, ciekawe jest to, że każdy ma zapewnione dwuskładnikowe stawki, bo to rzadkość w dzisiejszych czasach, a zarobki są dobre. A socjale?
rc 2016-11-28 17:13:28
Purtroppo devo fornire un feedback estremamente negativo alla signora Bruzzano, la quale deve da mesi saldare una fattura per un lavoro di traduzione. La cosa peggiore non è il mancato pagamento ma l'atteggiamento scortese e assolutamente non professionale della signora, la quale non risponde alle e-mail e alle telefonate.
1
Zostaw swoją opinię o Italia Nel Mondo S.C. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italia Nel Mondo S.C.