brak logo

Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

zbych 2015-01-27 13:44
Ludzie!! omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Ktoś pytał czy dużo wyjazdów u nich jest. Za moich czasów z jakieś rok temu wyjazdy były non stop i to bez możliwości powrotu do miejsca zamieszkania, żeby chociaż ubrania wymienić. Bywało i tak, że przez miesiąc nie ma człowieka w domu albo i dłużej. Słyszałem, że oddział w płocku zamknęli, bo kierownik tylko wóde widział, tracą kontrakty, podobno nie mają już wstępu na orlen....no żenada...pan W. liczy się tylko z panią D, która nie wie nic a się mądrzy...dajcie sobie spokój, lepiej iść do auchana na szmate
2
... 2015-02-23 21:17
A ja pracuje w tej firmie już prawie rok i nie narzekam.
Owszem praca jest ciężka i miałem "przyjemność" wędrować z projektu na projekt praktycznie bez zjazdu do domu ale ten kto chce pracować wytrzyma. Czasami można się wkurzyć ale generalnie atmosfera jest fajna, ludzie są w porządku. Zarobić można dzięki wyjazdom za granice, których było w zeszłym roku sporo. Ogólnie rzecz biorąc jest dobrze.
2
hehe 2015-03-01 12:15
Co za oszołomy się tu wypowiadają, ludzie nie pracujący już lata w Buchenie, a nadal żyjący tylko nim hehe, żal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska, że ci którzy przetrwali cięższe czasy teraz grubą kasę z delegacji przywożą. Jak się nie chciało robić, to teraz róbcie za 1200.
4
Nowak 2015-03-09 23:06
Witam wszystkich obecnych i byłych pracowników Buchen ;-)
Mam kilka pytań dot.wynagrodzenia w tej firmie : jeżeli bym pracował po 12 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu to rozumiem,że 20 z nich to są godziny nadliczbowe - czy tak to wygląda ? Czy jeżeli dostanę pierwszą umowę 2500 brutto to taka kwota widnieje również na umowie i składki są odprowadzane w całości, czy może jest to najniższa krajowa ? Jak są wypłacane nadgodziny ?
Ile może zarobić w tej firmie kierowca przy np.240 godzinach z delegacjami ?
Proszę o obiektywne informacje.
~ Mam zamiar podjąć pracę w tej firmie...
pozdrawiam ;-)
3
ggg 2015-03-23 15:23
Nowak, nie wiem o co dokładnie pytasz, w każdym razie to co zarobisz masz przelewane na konto, nic pod stołem ;) Ubezpieczenie też jest i to całkiem dobre. Ja nie mam zastrzeżeń, płacą w terminie i jak dla mnie dobrze.
moze nowy 2015-05-05 12:52
siemanko napiszcie jak mozecie jak wyglada praca w Buchen jako kierowca kat c podobno czeste delegacje jakie siano gdzie te delegacje jakie samochody ciezarowe ile mozna zarobic maksymalnie prosze was o szczegolowe informacje jak to jest byc tam kierowca bo dostalem oferte pracy jako kierowca aha jak dlugie sa delegacje i czy w kraju czy tez za granica z gory dziekuje
az 2016-01-04 23:06
banda faszystów ciot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i pedałów
2
biuro 2016-01-31 19:28
jak się zrobi 300godzin w miesiacu to jest szansa i musisz być brygadzistą
1
pan ktos 2016-02-17 14:55
Chlopaki zapieprzali przez caly rok i wyliczyli im po kilka set nadgodzin... Ale na minusie :) dyrektor to polski niemiec wiec chyba komentarz jest zbedny ;)
hahaha 2016-02-29 13:47
Proste... jak szanujesz siebie i masz ambicje to nie bedziesz tam pracowac. Bartoszewski Pani z kadr i dyrektor. Skad oni sie urwali. Zero szacunku do pracownika ZERO.
stały 2016-04-14 21:52
Pracuje rok i powiem że pierwsze trzy miechy są ciężkie i słabo płatne. Potem jest podwyżka i dodatki za prace. Wszystko zależy z kim się pracuje jak się dogadujesz. Zarobki w granicach 3 - 5 tys w zależności czy wpadnie jakiś wyjazd zagraniczny i czy masz kat. C. Kilku oszołomów jest jak wszędzie ale nie każdego trzeba lubić.
4
Lollo 2016-04-16 09:52
Pracuję od kilku tygodni, tak jak ktoś wcześniej napisał pierwsze trzy miesiące tylko podstawa, ale po tym okresie jak mówią ludzie którzy pracują dłużej kasa jest ok. Co ważne, umowa o pracę, a nie jakieś zlecenie. Jak się trafi na spoko brygadziste to i robota nie jest jakaś ciężka bo tak wszystko poustawia że samo idzie. Ludzie z biura raczej normalni,ale za krótko pracuję żeby się wypowiadać. Fajna blondyna w kadrach :)
Wydaję mi się na ten moment,że robota ok. I z tego co słyszałem jest możliwość awansowania jeżeli jest się dobrym, na brygadziste, a jeden gościu to nawet awansował na stanowisko przedstawiciela chociaż zaczynał tak jak ja.
wasz krol 2016-09-01 13:37
Ja powiem tyle . totalny badziew. Spotkal sie ktos z sytuacja w firmie ze za sniadania w hotelach trzeba oddawac mimo ze sa wliczane w cene za nocleg? Moglbym wymieniac. Nie wspomne o kradziezach nadgodzin. Jak po roku mozna miec-200 godzin! Jebane niewolnictwo i zaklamane hieny
abc 2016-09-22 16:22
Na start dostajesz umowę o pracę na okres próbny 3 miesiące, po tym czasie jesli wytrzymasz w tej firmie masz juz przedluzoną umowe z minimalnie wieksza stawką. Generalnie nie polecam firmy, bo i tak tu nie wytrzymacie. Ogromna rotacja( ok. 17 osob w przeciagu roku) cos znaczy. Niskie zarobki w porownaniu do tego co sie robi. Na poczatek niecale 1500 na reke potem 1800 plus dodatki , przerzucanie z projektu na projekt, jak sie jest na projekcie to nie pytaja czy chcesz miec wolny weekend tylko pracuj, trzeba pamietac ze w domu sie bedzie bardzo rzadko, na rozmowie kwalifikacyjnej pokazuja zawyzone zarobki, nigdy nie zarobisz 3000 jesli nie ma wyjazdow za granice, diety przy wyjezdzie do Niemiec- brak, trzeba kupowac w € za swoje. Generalnie bardzo nie polecam. Lepiej zarobic 300 zl mniej i byc codziennie w domu i miec spokoj.
2
Predator 2016-09-27 12:46
Witam.
To wszystko co napisali poprzednicy jest prawdą.Dodam tylko że praca w tej firmie jest dla desperatów,
jeżeli ktoś lubi pracować po 12 godzin dziennie,kąpać się we własnym pocie,i do tego być traktowany jak biały murzyn to może spróbować.Osobiście nie polecam tej firmy nikomu.
niepechowy doceniony 2016-09-27 13:24
Jak każdy taki portal i ten NIESTETY skupia wszystkich biednych, oszukanych, niedocenionych. Kilka razy w roku zmieniacie Pracodawcę i żaden się na Was nie poznał. Kolejny - to pewne - też nie doceni Waszego "zaangażowania, sumienności ,wiedzy techncznej, umiejetności czy odpowiedzialności". Na takich FACHURACH jak WY nie poznali się nawet za granicą, bo inaczej by Was w Polsce nie było. Prawdziwy pech.
Większość z tych co odeszła zawsze jest niezadowolona i zmienia robotę co parę miesięcy...
Jeszcze delegacje - Buchen w Niemczech nie płaci, bo wypłaca Wam 10 EURO/h ( 10 EUR x kurs czyli jakieś 43 zł/h), a nie postawowe 15 PLN /h , w Polsce pełna dieta też ma być, choć w hotelu szwedzki stół był.
Zarobki tu to "tragedia" - szczególnie, gdy połowę zabiera komornik. Z kredytów łatwo żyć, spłacać gorzej. Jeżeli chodzi o kasę to reguła jest prosta, im dłużej pracujesz tym więcej zarabiasz. Może gdzie indziej płacą za obecność , Buchen płaci za wykonaną pracę- jak masz dwie lewe ręce, a do tego chęci brak - utrzymasz się krótko. Lepiej od razu szukaj gdzie indziej- może gdzieś tego nie zauważą i popracujesz trochę. Jeśli jednak masz głowę na karku i kojarzysz pieniądze z efektem wkładu pracy, tu masz duże szanse na pieniądze i szybki awans.
Nie bezrobotny 2016-09-28 20:58
Jak każdy taki portal i ten NIESTETY skupia wszystkich biednych, oszukanych, niedocenionych. Kilka razy w roku zmieniacie Pracodawcę i żaden się na Was nie poznał. Kolejny - to pewne - też nie doceni Waszego "zaangażowania, sumienności ,wiedzy techncznej, umiejetności czy odpowiedzialności". Na takich FACHURACH jak WY nie poznali się nawet za granicą, bo inaczej by Was w Polsce nie było. Prawdziwy pech.
Większość z tych co odeszła zawsze jest niezadowolona i zmienia robotę co parę miesięcy...
Jeszcze delegacje - Buchen w Niemczech nie płaci, bo wypłaca Wam 10 EURO/h ( 10 EUR x kurs czyli jakieś 43 zł/h), a nie postawowe 15 PLN /h , w Polsce pełna dieta też ma być, choć w hotelu szwedzki stół był.
Zarobki tu to "tragedia" - szczególnie, gdy połowę zabiera komornik. Z kredytów łatwo żyć, spłacać gorzej. Jeżeli chodzi o kasę to reguła jest prosta, im dłużej pracujesz tym więcej zarabiasz. Może gdzie indziej płacą za obecność , Buchen płaci za wykonaną pracę- jak masz dwie lewe ręce, a do tego chęci brak - utrzymasz się krótko. Lepiej od razu szukaj gdzie indziej- może gdzieś tego nie zauważą i popracujesz trochę. Jeśli jednak masz głowę na karku i kojarzysz pieniądze z efektem wkładu pracy, tu masz duże szanse na pieniądze i szybki awans.
2
Predator 2016-09-30 13:33
Witam.
Jak napisał poprzednik , dał jasno do zrozumienia że w tej firmie ceni się wazeliniarstwo,a nie za angażowanie. Przemilczał fakt że tak zwani brygadziści to osoby które nie mają pojęcia o organizacji pracy jak również szacunku do podwładnych.Pytanie brzmi ilu ludzi sprzedali i ilu ludzi straciło przez nich prace.
Jeżeli chodzi o wyjazdy zagraniczne też przemilczano fakt że jeździ się na nie w nagrodę.
4
Lisek 2016-10-02 11:36
Pisze dla tych co chcą tam pracować w 2016r . Pracowałem tam jako kierowca c . Na rozmowie dowiedziałem się że zarobki są od 4 do 8 tys . Przed pójściem do pracy czytałem wasze opinie ale chciałem sprawdzić .

Zarobki to 2000 zł brutto czyli 1300 zł . Dla tych co nie mają prawka na C . Po 3 miesiącach dostaniecie 2500 zł brutto

Dla kierowców to 2500 zł przez 3 miesiące potem co ciekawe dalej 2500 zł . Czyli każdy równo zarabia czy bez prawka czy z uprawnieniami .

Pracując po 3 miesiącach maksymalnie zarobisz w Polsce pracujac w delegacjach 3000 zł i tu ostrzegam w miesiącu masz przepracowany 260-280 godzin a dostajesz wypłatę za 170 godzin reszta idzie na nadgodziny które są wypłacane raz na rok ale tych pieniędzy nie bd widział jak wieksza część osób . Moj pierwszy dzień na projekcie bo tak się nazywa wyjazdy to 21 godzin pracy i 3 h spania następnego dnia 15 godzin pracy i 3 dnia 16 h pracy . Potem od 12 -14 godzin ale zdarzają się i po 18 . Rekord w tej firmie to koło 34 h pracy . Będą was kusić wyjazdami na niemcy ze zarobisz siedząc tam 4 tyg weźmiesz 8 tys . Ale zostajesz okradany na 2 tyle ponieważ zabierają ci dietę 49 euro dziennie i wszystkie dodatki które niemiecka firma płaci tobie ale polska zabiera je sobie . Dostajesz tylko 8 euro na h nieważne czy pracujesz 10 godzin czy 20 czy w weekend itd. Z ciekawość to niemcy płacą 28 euro na godzinę i 50 euro diety i dodatki za założenie kombinezonu chemicznego itd. Oddzial np w Turcji jak jada na niemcy mają 34 euro na godzinę . Co do samej pracy . Wchodzisz do zbiorników z chemia z kwasem itd. Bhp w tej firmie istnieje na papierze wpisują pomiar temperatury 40 stopni a realnie jest 110 . Dlatego zdarzają się wypadki aktualnie kolo 10 osób na l4 . Co do kierownictwa . Pani Marta wporzadku . Pan kierownik projektu jarek B zero szacunku oszukuje ludzi np prosi cie abyś pojechał w weekend do pracy dostaniesz 400 zł do ręki za dzień po powrocie dostaniesz 150 zł za 16 h pracy w ciągu dnia . Patrzy na wykonanie roboty i zarobki i premie dla siebie niż na bezpieczeństwo w pracy . Kombinują z wywózami z plynami niebezpiecznymi itd Dyrektor ? To już tragedia. W ciągu ostatniego roku zwolnilo się ponad 25 pracowników. To mówi samo za siebie . Pozdrawiam wszytkich pracowników oprócz śledzia sprzedawczyka i lizusa pana kierownika ;)
5
Robie swoje 2016-10-10 20:08
Lisek nie siej fermentu i głupot. Jeśli ty to ten który myślę to ty nawet łopaty nie potrafiles trzymać A co dopiero pracować, te stawki co piszesz za pracę w de celowo zanizyles bo ja mam 10 euro chociaż pewnie jak byłeś 3 tym w de to sam wziąłeś u 7 kpln i to na umowę. Ja pracuje rok i widzę ze się poprawia tylko takich leni co by za kółkiem siedzieli tu nie potrzeba. Ostatnio byłem na dwóch postojach z rzędu po 10 dni i było w porządku pod względem hotelu, czasu pracy, diet itp. A do tego wypłacone soboty i niedzielę. Pozdro dla chłopaków z Polanca!!!

Nie wiem gdzie ty pracowałeś Ale tu są jeszcze dodatki za każdą godzinę pracy na projekcie Ale skoro o tym nie piszesz to się nie dziwię tez bym ci ich nie wypłacił na miejscu p.Jarka.
A jak ci się tak podoba praca w niemieckim buchenie za 28 euro to spier. .. do szwabow Jak Cię wezmą. Prawda taka jakbyś nie pojechał do Niemiec to byś w życiu nie wiedział o tych stawkach i widać ze 7 tyś to też mało.
A jak potrafisz wejść do zbiornika 110 stopni C to dobry jesteś. Szkoda takich głupot pisac
3
Dark 2016-10-12 20:46
Ile ludzi tyle opini, w każdej jest trochę prawdy. Jak lubisz wyjazdy to polecam. Jak nie to daj sobie spokój
Dark 2016-10-12 20:47
Ile ludzi tyle opini, w każdej jest trochę prawdy. Jak lubisz wyjazdy to polecam. Jak nie to daj sobie spokój
Dark 2016-10-12 20:48
Ile ludzi tyle opini, w każdej jest trochę prawdy. Jak lubisz wyjazdy to polecam. Jak nie to daj sobie spokój
Morda z polanca 2016-10-13 07:36
Robie swoje to pewnie mlody katolika haha
Poruszony niewzruszony 2016-10-14 06:15
Każdy się domyśla kto tę opinię wystawił. Walenie cały miesiąc jak robot po 12 h albo więcej a na wypłacie zobaczysz max 2600zl. I nie przeliczaj 10 euro na polskie bez odliczenia podatku. Pięknie to wygląda jedynie na kalkulatorze. Dymacie z nadgodzinami które są wypłacane raz w roku... Szkoda tylko że każdy wychodzi na minusie a w domu praktycznie nie bywa więc kasy nie zobaczysz a na premię świąteczną możesz liczyć tylko w tedy jak jesteś pieprzonym lizodupem. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, jest paru którzy robotę wykonują należycie od początku do końca a i tak ch*** z tego mają. A bhp macie jeszcze lepsze niż myślenie w tych pustych główkach. Człowiek własne życie naraża a firma się wycwania i nawet szkodliwego nie wypłacają. Nie masz masek na projekcie zapewnionych to i tak masz robić a jak odmówisz przez zagrożenie na jakie jesteś narażony to ci sądem grożą albo zwolnieniem. A wszelkie dodatki które zapewniają ci Niemcy typu za głupie włożenie maski itp zgarnia sobie firma i dzielą sobie pewnie pod stołem a ty masz te swoje obiecane 8 tysi na wypłacie jak Se zsumujesz trzy miesiące. Więcej jak 5 tys nie wyciągniesz pod warunkiem że cie hieny za granice wyślą na cały miesiąc bo jak w Polsce siedzisz i nawet kiedy przez cały miesiąc tylko dwa dni do domu zjedziesz zgarniesz 2800. Nie zapewniają nawet posiłków w hotelach bo po co. Więcej wydajesz na jedzenie niż zarabiasz gdzie i tak jedziesz na samych konserwach. Jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma.
ciekae 2016-10-16 14:18
No ale jakie to są niby podatki, że aż tak narzekasz?
Robocop 2016-10-29 14:36
Witam !

Moim zdaniem wszystkie pozytywne opinie o tej firmie zostały napisane przez kogoś z załogi lub tzw. ludzi " zaufanych ".
W końcu jak firma ma funkcjonować bez nowych pracowników, których obecnie pozyskuje się głownie z ogloszen internetowych.
Z tego co mówili juz obecnie " byli " pracownicy Buchena kiedyś było lepiej obecnie idzie coraz gorzej. Były obietnice poprawy, ale predzej zamkną polska filie niz kiedys sie tu cos polepszy.
To co pisal ktoryś z moich poprzedników to ściema, ze placa za to jak robisz.
Wiekszosc ludzi która naprawde wykonowała " dobra " robote patrz jak robot przez minimum 12h wzwyż niejednokrotnie mając tylko 15 min przerwy przez cały dzień, miala gorzej jak cwaniaczki którzy zarabiali głownie wazeliniarstwem, i przywlaszczając sobie wiekszosc zaslug.
Nie mam zielonego pojecia jak ta firma chce skłonić ku sobie ludzi oferujac takie warunki pracy .
Pracujac w takich warunkach w jakich przychodzi w tej firmie, pracownicy powinni miec dostep do wody pitnej zapewniony przez pracodowce, odpowiedni strój, maski itp.
Tutaj o tym zapomnijcie, w tej firmie nie przestrzega sie jakichkolwiek zasad BHP, pracujemy w takim kraju jakim pracujemy i musimy sie na to godzic w wiekszosci firm jednak tutaj to zupełne nieporozumienie.
Zbiornik po kwasie p. kierownik z niemiec mowi ze nie mozemy tam wchodzic, mycie przez tankwashkop ( przepraszam ale nie wiem jak to sie pisze po niemiecku ) , ale co tam.
Polskie kierownictwo mowi ze mamy tam wchodzic ( bez tlenu , bez masek, bez zapięcia ( nie da rady zalozyc za ciasno w srodku duza mozliwosc utkniecia ) , wchodzilo sie, schodzilo po pietarkach parenascie metrow w dół z ryzykiem ze jak czlowiek sie poslizgnie no to niestety zgon.
Zero wdziecznosci i tak beda uwazac was za lebrów.
Pan Jarek B. chcial sie pozbyc wszystkich bylych pracownikow ; powód prosty wiedzieli jak kiedys było, przekazywali nowym, a ci zaczeli upominac sie o swoje i szerzyc poglos dalej co niestety nie na reke w tej firmie.
Nadgodziny ... Zapomnijcie, ludzie ktorzy przyjeli sie majac rozliczenie co 3-4 miesiace, mieli to zmienione bez podpisywania czegokolwiek, poniewaz musial sie na to zgodzic przedstawiciel pracowników.
Wiadomo chłop miał rodzine, musial gdzies pracowac a pewnie jesli by nie podpisal to wylot, albo obciecie premii, najgorsze roboty itp.
Podsumowujac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mozna by napisać o tej firmie o wiele wiecej ale szkoda sił i słow.
Pisze ku przestrodze ludziom którzy chcą sie tu zatrudnić, kuszeni na rozmowach i telefonicznie wysokimi zarobkami.
Dajcie sobie spokój zarobicie tyle co tutaj, gdzie indziej lub troszke mniej ale bedziecie mieli czas dla siebie, o wiele lepsze zdrowie zarówno fizyczne, jak i psychiczne.
Gdyby wysłali tu kogos kto nagral by na kamerze jak tu sie pracuje, pewnie szybko firma by upadła.

Apropo zarobków na delegacji w Niemczech. Mialem okazje rozmawiac na temat dodatków z prawdopodbnie członkiem zarządu Niemieckiego. Garnitur, dobre auto spotkalismy sie przy wyjsciu z zakładu, pytal nas ogolnie jak tam w Polsce, ze co przyjazd to inni ludzie ( umialem rozmawiac po niemiecku dosc przecietnie ). Z ciekawosci zapytalem co z tymi dodatkami ktore nam wpisuja na kartach, bo w polsce mowili nam ze to bez roznicy co oni nam tam pisza bo rozliczaja nas wg. swojej stawki. Odpowiedział, że z ich strony zawsze wszystko jest terminowo wypłacane. Porozmawialismy dalej troche juz tak na temat innych rzeczy niz praca. Krótko po powrocie z delegacji ja i pare osób odeszło.

Generalnie zapraszamy wszystkich biurokratów z Buchena do załozenia Partii w Polsce, i udzielania sie w Polityce, bedziecie tam pasowac idealnie.
Moze z wyjątkiem p. Marty, która stara się być na tyle w porządku, na ile może i na ile jej pozwolą, chociaż domyślam się i ze ona nie raz po nocach raczej nie śpi.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych " normalnych " pracowników i życze o wiele lepszej pracy i przyszłosci niz w tej firmie.


8
Karas 2016-10-30 18:50
Najbardziej mnie rozbawila moj drogi Robocopie ta wrzuta z ta rozmowa z czlonkiem Zarzadu z Niemiec. Pamietam, jak trzech Was bylo i mieliscie tlumaczyc szkolenie na maski z niemieckiego na polski i ..... padliscie po pierwszym zdaniu ! A szkoda, bo skoro miales taka szanse pogadac z czlonkiem Zarzadu Grupy, to moglbys sie duzo ciekawych rzeczy nasluchac, np. dowiedziec czegos na temat Waszej nowej "Ziemii Obiecanej" czyli firmy R. Poniewaz ale Twoj niemiecki jest tak do bani, tak jak Ty i wiekszosc tych, co wielce obrazeni odchodza, to masz druga szanse, bo wlasnie czterech stamtad do Buchena wrocilo, i gadaja po polsku, wiec sie mozesz spytac, a zakladam, ze warto, chyba, ze z kapowaniem u Ciebie, tak jak z robota, bo wtedy nie kapniesz nic i nigdy ...........
Generalnie rzecz biorac, jak chcecie zrobic cos pozytecznego w Waszym zyciu, to odwalcie sie od Buchena i dajcie spokoj tym ludziom, ktorzy chca robic i w spokoju zarabiac.
4
Buhenowiec 2016-11-03 21:42
Ci co tu żale wypisują już nie pracują w Buchen więc nie spodziewajcie się pozytywnych opinii po prostu w nowej pracy nie ma obiecanych złotych gór. Trochę ludzi sie przewinęło ale o bibokow nikt nie chce. Liczę ze pojawi się kilka normalnych nowych osób.
2
Zniechęcony 2016-11-12 14:21
Dokładnie, najważniejsze żeby nowe osoby które zasilą nasze szeregi były normalne tzn. żeby praca 12h na dobę 7 dni w tygodniu za 1800 na rękę była ich marzeniem , a jak pani D. każe wejść w masce jednorazowej przeciwpyłowej do zbiornika po amoniaku to wykonają to z uśmiechem na twarzy. I żeby zawsze jak Pan B. będzie wymagał pracy czwarty z rzędu weekend pomimo że macie zaplanowane spędzić go z rodziną, rzucali wszystko i spędzili go w rodzinnej atmosferze w pracy.
15
klawisz 2016-11-15 20:29
A jak pojdziesz na L4 to od razu leca hasła pod twoim adresem ze robic ci sie nie chce, jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lebrem i udajesz...
16
były pracownik 2017-02-26 17:59
Podsumowując: praca w tej firmie jest dla desperatów, nie dbających o zdrowie i życie i dających sobą pomiatać. Bardzo, bardzo, bardzo odradzam...
3
aaaa 2017-03-10 21:01
Opisze ktoś jak aktualnie wygląda praca w Buchen Gliwice bo idę w pon na rozmowę.pozdrawiam
Karas 2017-03-11 10:46
dalibyscie se spokoj obiboki, co od firmy do firmy lataja i probuja sie jak najdluzej utrzymac, zanim sie firma nie skapnie, zescie lenie i glupole sa, co sie do niczego nie nadaja ......... wy sami dla siebie jestescie zagrozeniem i kto z wami dzien porobil, to wie, coscie za palanty sa ..................
ODWALCIE sie od Buchena i idzcie w cholere .............
Było minęło 2017-03-11 18:17
Kolego, daj sobie spokój z tą firmą przeczytaj dokładnie to forum i masz pełen obraz tego w co cię czeka jak podpiszesz umowę. Jeżeli nie jesteś desperatem i szanujesz swoje zdrowie i życie to szerokim łukiem omijaj tą firmę.
Kto ma okazję to ucieka z Buchena i nie znajdziesz wśród tych ludzi którzy odeszli nikogo kto by żałował swojej decyzji.
A do myślenia niech da ci fakt że tylko w ostatnich miesiącach odeszła połowa pracowników fizycznych.
Powodzenia w podejmowaniu decyzji.
2
Było minęło 2017-03-11 18:24
Patrząc na poziom wypowiedzi, pisownię i składnie to w twoim nicku brakuje litery T po R i wiemy kto jest autorem wpisu.
Następnym razem poproś Jarka to ci przygotuje gotowy tekst ;)

Pozdrawiam
9
były pracownik 2017-04-01 15:48
karas, ty z polskiego to taki sam ekspert widzę jak i w robocie... zacisk ci z jarusiem pewnie premię dadzą za taki wiernopoddańczy tekst. wejdź pod biurko i wiesz... :-)
5
były pracownik 2017-04-01 20:35
Poza tym karas, zanim użyjesz słowa `palant`, spojrzyj w lustro a potem popatrz po rodzinie, jest was więcej.
5
pan zadowolony 2017-04-08 17:13
8,300 wziąłem :))
Złota rączka 2017-04-08 22:47
Wow, za 360 godzin taka kasa to szczyt marzeń.
Pewnie jesteś brygadzistą.
1
Karas 2017-04-09 07:57
jak Ci taka kwota tez nic nie mowi, to jeszcze raz: ODWALCIE sie od Buchena, my dzialamy dalej, a Wy realizujecie Wasze marzenia gdzie indziej ............... to takie proste
1
Złota rączka 2017-04-10 23:14
Mówi mi ta kwota tylko jedno, robią cię w wała ale w tych kilku klasach które skończyłeś niestety nikt cię nie nauczył matematyki na tak dużych liczbach. Teraz możesz kupić sobie koszulkę Love Ruch Chorzów, i pod stołem spełniać się w roli pracownika miesiąca.
1
Karas 2017-04-11 14:18
tak zrobie, a ty bedziesz dalej glupoty pisal ........... psy szczekaja, karawana jedzie dalej
1
Maja 2017-04-12 10:13
@Było minęło rozumiem, że w firmie występuje duża rotacja. Ile osób w ostatnim czasie zrezygnowało z pracy?
podstawiony tajemniczy pracownik 2017-04-13 18:43
W ostatnim czasie zrezygnowało z pracy kilka osób doświadczonych w tej branży.
Nie chcę operować liczbami w tym przypadku, jednakże gdybym napisał że około 10 osób mógłbym się pomylić i to znacznie na niekorzyść firmy.
Kierownictwo Buchena samo dąży do takiego efektu, oczekując pracy w każdy weekend.
Na niekorzyść również świadczy charakter pracy. Mam tu na myśli pracę z wodą na zewnątrz, przy ujemnych temperaturach, praca bez wymaganych środków ochrony indywidualnej, np. praca w maskach pyłowych wewnątrz zbiorników z gazami trującymi, zawyżanie czasu pracy i zaniżanie czasu odpoczynku, choć taka sytuacja sporadycznie ma miejsce.
Po każdym wypadku przy pracy winę ponosi sam pracownik, ponieważ jak twierdzi kierownik, gdyby pracownicy przestrzegali zasad BHP nic nikomu by się nie stało. Pamiętam jak dość niedawno podczas pracy nasz kolega został dość poważnie pokiereszowany, o szczegółach nie bedę tu pisał. Wówczas brygadzista z kierownikiem ustalili inną wersję wydarzeń niż tak na prawdę miało miejsce.
Taboru również nie mogę pominąć - rozpadające się samochody niesprawne ciężarówki, tragiczne hamulce, brak podstawowego wyposażenia samochodów. A wszystko to za wiedzą kierownika działu technicznego. Pamiętam jak jedną z ciężarówek odpalało się za pomocą łyżeczki bo nie było normalnej stacyjki. Logistyka w Buchenie jest zerowa. Wieczny brak organizacji, obliczanie czasu dojazdu na podstawie map google. Sprzęt psujący się na każdym kroku.
Nie zawaham się wspomnieć również o kradzieżach nadgodzin, w końcu nowiuteńkie Insignie same się nie kupią. ;P
Niepodważalnie na korzyść firmy świadczy oferowana umowa o pracę na pełny etat wraz z delegacjami za podróże służbowe, gdzie w niektórych firmach jest to nie do pomyślenia.
Czy na prawdę warto dla 2800 złotych miesięcznie wykonywać taką pracę w spartańskich warunkach, a na zakończenie usłyszeć jeszcze że jesteśmy nieskończonymi leniami, lub nie usłyszeć nawet "dziękuję", (narażając swoje zdrowie a czasem nawet życie.)
Jedno zdanie do głupiomądrych pracowników prowadzących roboty odπR^lcie się od ludzi którzy chcą pracować.
Ogólnie nie polecam przyszłym ochotnikom. The end.
9
Panowie dacie rade 2017-04-22 11:31
Mnie tylko ciekawi jeszcze czemu PIP się solidnie nie wziął za tą firmę. Nigdzie nie spotkałem się, wręcz nie słyszałem żeby pracowało się w takich warunkach jak tutaj. Oglądałem ostatnio dokument o "zabójczych" fabrykach w Chinach i tak sobie przypomniałem o owej firmie. To tutaj trzeba by było się zatrudnić z ukrytą kamerą i pokazać co się tu dzieje bo Chińczycy przy pracownikach buchena to mają wczasy. Współczuję ludziom którym sytuacja finansowa czy brak kompetencji zawodowych do podjęcia pracy gdzie indziej zmuszają do pracy w tym obozie. Kierownictwo i cała reszta to nawet nie są ludzie bo moją osobę na ich miejscu zjadły by wyrzuty sumienia, choćby dlatego że biernie przyglądają się temu jak są wyniszcza i w tej firmie ludzie, a wręcz się do tego przyczyniają. Bez obrazy ale ludzie którzy tu zostają i wypisują bzdury na tym forum, że niby praca jest ok, a wszyscy którzy piszą prawdziwe i negatywne opinie na tym forum to lenie, mają nie nierówno pod sufitem. Podejrzewam niski iloraz inteligencji, albo jakieś premie za pisanie takich pierdół bo nie wiem jak można zachęcać do pracy w tej firmie. Jak ktoś lubi tyrac jak wół, nie mieć wypłaconych nadgodzin, nie mówiąc wogole o sobotach, niedzielach i jakichkolwiek dodatkach z tego tytulu licząc że pojadą na wyjazd za granicę i zarobią 8 tys raz na rok to polecam. I tak połowę wydanie na jedzenie chyba że macie zamiar jeść parówki i kebaby. ODRADZAM niezdecydowanym pracę w tej pseudo firmie zarządzanej przez pijawki.
4
Panowie dacie rade 2017-04-22 11:36
Z góry przepraszam jest parę błędów gramatycznych ale pisałem z telefonu, jednak myślę że cały post jest zrozumiały.
Normalny pracownik 2017-04-23 09:29
dziwne, zes sie nie skapnal, jak oni to z tym PIPem robia: przekupuja !!!!
Dlatego dla takich jak ty nie PIP ale PSYCHIATRA jest rozwiazaniem ................
Skorzystaj, bo z tego co piszesz, potrzebujesz ........................
Fabian 2017-07-06 19:43
siema
moze ktos napisac cos o wykonywanej pracy w Buchen?
czym sie zajmuje firma jakie wynagrodzenie, czy sa jakies dodatki?
bo znalazłem ogłoszenia o prace na portalu ogłoszeniowym.
z gory dzieki za odpowiedzi. ;)
Maja 2017-07-13 16:10
@Fabian
może ktoś będzie w stanie Ci odpowiedzieć, jeśli powiesz jakie konkretnie stanowisko Cię interesuje. Jeśli chodzi o sam zakres obowiązków, to w ofertach pracy widniejących na stronie internetowej jest on szczegółowo opisany. Myślę, że tam też znajdziesz informacje na temat tego czym firma się zajmuje.
Zostaw swoją opinię o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.