brak logo

Constans-Plus Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Constans-Plus Sp. z o.o.

były pracownik 2013-09-11 22:07:20
Jak najbardziej zgadzam się z przedmówcą. Wszystko to prawda!!!
na szczęście były pracownik 2013-09-12 16:16:16
bez umów, szef zlewa na to, że wyposażenie pozostawia wiele do życzenia, odnosi się chamsko do pracowników, a o umowie to można sobie pomarzyć.
2013-09-12 19:03:53
Widzę, że nie tylko ja tak myślę. Pozdrowienia dla byłych pracowników tej firmy.
boro 2013-09-13 23:41:25
zarobki żenada.
EX 2013-09-20 00:05:45
Traktowanie jeszcze gorsze niż zarobki. Krzyki, brak panowania nad sobą. A opinia o firmie wśród przewoźników bardzo zła. Tak samo w przypadku innych spedycji.
mała 2014-01-07 23:56:16
Ja też mogę zaliczyć się do byłych pracowników tej firmy. Bardzo dużo się nauczyłam, szef daje szanse młodym bez doświadczenia, dlatego nie zgadzam się z poprzednimi wpisami, są kłamliwe. Zarobki za moich czasów były na ogólnym poziomie w branży i wszystko było na umowe. Nigdy nie pozostawił pracownika z problemem, ale był bardzo wymagający. Jak komuś nie chce się pracować to wszędzie bedzie źle.
wlk 2014-01-11 00:21:12
to może też dodam coś od siebie jako pracownica (szczęśliwie już była) z kilkuletnim stażem :

1) FIRMA
- masz do dyspozycji przestarzały sprzęt - komputery ledwo zipią, i na reakcję od momentu "kliknięcia" do efekty na monitorze, trzeba czekać po kilkanaście sekund, monitory jeszcze "z pupą", po pracy z którymi oczy niemiłosiernie bolą

- telefony kom. jakie sa dostępne maja po 10-12 lat, a jak ci się nie podoba (bo jest rozwalony głośnik i nie słychać co klient do ciebie mowi, albo gdy brak zasięgu), to przynoś swój własny do firmy (tak tez się działo - koleżanka przynosiła swój własny PRYWATNY sprzęt aby mieć na czym pracować)

- częsty brak podstawowych art. biurowych - na teczki gdy sie kończą trzeba czekać ok 2 tygodni, gdy konczy sie cos mniej istotnego np zszywacze, spinacze, markery czeka sie 3-4 tygodnie nim szef pojedzie po zakupy

- bardzo duża rotacja pracowników w firmie - średnio ludzie wytrzymują mniej nią rok, do czego dość skutecznie rękę przykłada szef

2) PRACA/PŁACA :
- zaczynasz od minimalnej pensji i na tym kończysz.
- zapomnij o podwyżcze ( nawet wtedy gdy firma ma swoje najlepsze lata )
- zapomnij o obiecanych premiach od zysku firmy (obiecywane przez szefa)
- zapomnij o obiecanych bonusach od znalezienia nowych klientów (tez obiecywanych przez szefa)
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
Ex 2014-01-11 18:31:49
Chyba ktoś tu się pomylił, jak widać 99 procent opinii świadczy zupełnie inaczej.
xyz 2014-01-14 18:35:38
Pracownico (szczęśliwie juz była), to musisz byc naprawdę dawno byłą pracownicą, bo komputerów "z (usunięte przez administratora)już dawno nie ma.jeśli wypisujesz takie bzdury to co trzymało cię kilka lat ( sama piszasz z kilku letnim stażem). Myślę,że nie musialo być aż tak źle jak piszesz, pewnie trafiłaś na jeszcze gorszą firmę. Ja tez zmieniłam już kilka firm i nigdzie nie jest tak słodko jak obiecują.
Odnośnie telefonów to w każdej firmie jest tak , że jeśli rozwalisz telefon lub inny sprzęt to musisz za niego zapłacić lub wymienić na własny koszt.(Twoja koleżanka pewnie miała dziurawe rece lub rzucała tym telefonem)
Ja nie pamietam, żeby szef obciążył kogoś za zniszczenia, a co jakiś czas coś się zniszczy.
Jeśli chodzi kasę to chyba nie miałaś minimalnej, skoro pracowałaś kilka lat,
Znam kilka osób, które pracowały w tej firmie i nie narzekały na wynagrodzenie, ale i są takie, które miały dwie lewe do pracy. Z perspektywy czasu miło wspominam czas przepracowany w firmie.
Ex 2014-01-15 01:22:12
Poza tym: W żadnej firmie, w której pracowałam (i pracuję obecnie) nie spotkałam się z brakiem panowania nad sobą ze strony przełożonego/ej. Tu niestety tak. Krzyki, niezmiernie głośne, naśmiewanie się. Tak, naśmiewanie się z pracownika w obecności innych. Potem doszły nawet oszczerstwa. Prezes firmy krzyczał nie tylko na mnie, kilku innym osobom też się dostawało. Tylko silne osoby, które nie pozwalały sobie w kaszę dmuchać, miały spokój. Śmiem podejrzewać, że pisze to ktoś, kto jest w komitywie z prezesem lub sam prezes. Żaden pracownik, z którym pracowałam w tej firmie nie miał pozytywnej opinii. Byłam w różnych firmach, raz lepiej, raz gorzej, ale wspominam miło. Takich cyrków jak w Constans-Plus nigdzie nie było. Aha- jeden ciekawy kwiatek- szef nie pozwala obecnym pracownikom rozmawiać z byłymi. Czyżby miał coś na sumieniu, że się boi??

PS. W starej nokii firmowej, do użytku dla wszystkich szef nie skasował prywatnych smsów. Żenujących smsów. Szanujący się człowiek usuwa takie rzeczy z pamięci telefonu. Żenada.
Boro 2014-01-15 10:35:31
Tak jak mówiłem porażka
eureka 2014-01-16 01:20:36
Skoro nie znasz firmy ani ludzi? To co mozesz powiedziec? Nikt nie jest idealny ale po prostu jak sie szefowi pracownik nie podoba to niech go zwolni a nie utrudnia zycie. Ktos tu bezpodstawnie csepia sie bylej.
eureka 2014-01-16 01:29:32
Niesamowicie kolesiostwo sie szerzy. Wlascicielowi firmy brakuje gruntu pod nogami i ratuje sie negujacymi opinie pracownikow wpisami. reztke wlosow na glowie liczy i uprzykrzanie zycia pracownikom cwiczy. Niewiele nauczy, dobra place dla pracownika szybko wykluczy. Co za poemat na pracy temat.
by ły 2014-02-04 03:04:17
w robocie zapomnij o jakichlokwiek podwyżkach - nawet jak się starasz, robisz "ponad stan", wychodzisz z własnymi pomysłami - to zawsze słyszysz jedną i tą samą śpiewkę "teraz jest ciężka sytuacja w firmie itd. itp."

NIE WIERZ W NIC co mówi szef o ew. rozwoju firmy, nowych pomysłach - usprawnieniach, w bonusy, premie na koniec miesiąca, % od zysku z nowych klientów - to wszystko BAJKI. Znalazłem klienta i nic - jak kamień w wodę.
Kolega znalazł klienta - kolejny kamień.
Praktycznie natychmiast odeszliśmy z C+ - teraz mam spokojna prace i NORMALNEGO SZEFA

PAMIETAJ (potencjalny pracowniku) - nikt jeszcze nie dostał obiecanych premii w historii tej firmy, ba nawet szef poobcinał forse dla starszych pracowników
ja 2014-02-07 12:05:22
miało być...i koleżanka musiała siedzieć w okularach przeciwsłonecznych w biurze :)
alojzy 2014-02-11 12:38:29
A właśnie może być słodko jak obiecują.
alojzy 2014-02-11 12:40:34
Zapomniałem dodać, że wszędzie, ale nie w c+.
Ex 2014-02-13 14:02:29
Można rzec, że to nawet (usunięte przez administratora), skoro pracownik trzęsie się, gdy ma być wezwany do pokoju szefa. Jak na taki rodzaj pracy, niewielkie wynagrodzenie nie pozwalające na utrzymanie się w dużym mieście. Brak profesjonalizmu w podejściu do pracowników. Wskazuje na to duża rotacja.
xxx 2014-02-14 02:30:45
to jaką wy tam macie rotację ?
co miesiąc ktoś odchodzi czy co ?
ilu np. ludzi odeszło w przeciągu ostatniego roku ?
ex 2014-02-18 07:13:05
Okolo 2-3 osob rocznie, a to duzo jak na taka mala firme. Kazdy chce zdobyc troche doswiadczenia, a potem ucieka raz dwa tam, gdzie lepiej.
Alex 2014-03-20 08:34:17
Miałem zostać pracownikiem tej firmy,ale po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych komentarza zrezygnowalem z propozycji pracy.(usunięte przez administratora)
??? 2014-03-25 15:31:42
tak czytam i czytam te wpisy(usunięte przez administratora)i jedno co mnie najbardziej zadziwiło to w jaki sposób szef zabranie obecnym pracownikom kontaktować się z byłymi ?
Trzeba podpisywać odpowiednie zobowiązania ?
Szefo sprawdza billingi telefonów ?
Trzeba mu dostarczać na koniec każdego dnia kompletną rozpiską "co, gdzie, kiedy i z kim" się robiło poprzedniego dnia po wyjściu z pracy ?

To że szefowie są przedziwni, to wiadomo nie od dziś. Jedni to dusigrosze a inni mają kieszenie otwarte. Jedni flegmatycy a inni to furiaci – spotkałem się z obydwoma typami w swojej karierze, ale ten wpis brzmi totalnie absurdalnie. Ciekawe co by było gdyby pracownicy byli ze sobą spokrewnieni (np. jakieś dalsze kuzynostwo) – musieli by dostarczać odpowiednie fotografie z wigilii na potwierdzenie tego że nie widzieli się ? :-)
Ex 2014-04-02 22:35:12
Żadnych zobowiązań nie podpisują, ale byłam świadkiem, jak szef powiedział: macie się nie kontaktować z panem X. A oni się nie kontaktowali, chociaż był to ich dobry kolega. Jak widać pan szef ma siłę perswazji, której nie można się oprzeć. Obecnie mam cięższą pracę, jednak tego co przeżywałam w opisanej firmie nie da się zapomnieć. I wolę mieć cięższą pracę i spokój psychiczny niż niestabilną, w której jest się tylko tanią siłą roboczą. Brrrrr....
transportowiec 2014-05-07 13:50:34
a czy ciągle są u was takie gigantyczne zatory z płatnościami(usunięte przez administratora)?
Ex 2014-05-09 14:43:41
Zatory były cały czas i raczej będą... Niezadowoleni pracownicy = słaby biznes. Prosty rachunek.
trans 2014-05-14 13:42:56
zatory zatorami, ale nie (usunięte przez administratora) po 7 !!! MIESIĘCY - (usunięte przez administratora)
byłaX 2014-05-23 23:07:08
7 to i tak dobry wynik :-) jak odbierałam telefony w sprawie płatności to aktualny rekordzista miał chyba zobowiązania na 10 miesięcy po terminie (usunięte przez administratora)
q 2014-07-23 17:06:03
taki charakter prezesuncia.
wszystkie płatności w C+ wykonuje osobiście szefuncio i najlepiej można opisać to za pomocą cytatu z Wesela, "Taki jest chytry, że g%%%o by spod siebie zjadł. Wszystkie jego interesy na szybki grosz nastawione, tu chapnąć, tam oszukać"
robocop 2014-07-24 19:37:33
ale tutaj właśnie chodzi o spedycję drogową - szef rozkazuje Ci szukać najtańszych przewoźników i oczywiście im nie płaci po kilka miesięcy. (jak już ktoś napisał, nawet i 7 ).
Potem tacy przewoźnicy tylko się śmieją ci do słuchawki gdy dzwonisz do nich z pytaniem czy chcieli by coś od nas.
No i trzeba brać tych co sobie liczą więcej $$$ za transport i tutaj koło się zamyka - bo jak nie "wyczarujesz" najtańszego przewoźnika na rynku to masz odrazu zarzuty oto że dostajesz "w łapę" od transportowców za naganianie im roboty (standardowo jak prezes ma dobry humor to zarzuca ci "tylko" branie 50 zł. od kontenera, a jak ma zły to to że chcesz celowo doprowadzić go do bankructwa i że wyrzuci Cię z pracy z "wilczym biletem" na wszystkie firmy transportwe/spedycyjne na pomorzu)
Po paru takich akcjach odszedłem do innego NORMALNEGO pracodawcy

A na końcu trzeba jeszcze dodać iż na 3miejskim rynku przewoźników kontenerów Constans Plus jest na kilku czarnych listach - spedytorzy / dyspozytorzy z firm transportowych MAJĄ POPROSTU ZAKAZ BRANIA OD NAS KONTENERÓW Z UWAGI NA PŁATNOŚCI !!!!
CAŁA PRAWDA 2014-12-15 14:45:15
Witam czytających zainteresowanych tą firmą. Lepiej dla każdego żeby na tym etapie to zainteresowanie zakończył, bo inaczej będziesz potrzebował brać leki na uspokojenie, jak nie psychotropy. Ten prostak szef to gnida jakich mało. Wyżywa się na pracownikach, gnoi ich i zwala wine za byle co. Co moi poprzednicy piszą to jest święta prawda, ta gnida jest okropnie chciwa, do markerów wlewał rozpuszczalnik. Zalega z płatnościami. Jest cwany, zatrudnia młode osoby co daje im 1200zł na ręke i mają wszystko robić w firmie łącznie z chodzeniem na poczte. wie dobrze że młoda osoba bez doświadczenia nie będzie miała wygurowanych wymagań płacowych. Już nie wspomne jak on kłamie swoim klientom. Temat "samochód służbowy" to rzeka. Jak włączyło się klime to śmierdziało trupem- rozwalający się grat bez działającego hamulca ręcznego. Mój partner który pracował w tej firmie przychodził do domu struty i bardzo przeżywał stosowany mobbing w tej firmie. ODRADZAM PRACY U TEGO PSYCHOLA.
1
była pracownica 2014-12-22 23:26:48
Radku- jeżeli: interesuje Cię praca za darmo przez pierwszy miesiąc lub nawet dwa, potem wystarczy Ci najniższa krajowa, jeśli nadmierny stres , presja i fakty opisane powyżej odpowiadają Ci- zapraszamy serdecznie. Najlepiej przekonać się na własnej skórze.
1
zatroskany 2014-12-29 01:35:25
a takie moje pytanko do obecnych / potencjalnych pracowników :
czy wiecie że prezes ma na swoim koncie przegrane procesy z byłymi pracownikami o mobbing i temu podobne sprawy ?
Jeżeli nie wiecie, to popytajcie pracowników o długim stażu pracy (+4 lata, o ile jeszcze wogle tacy tam są) o co dlaczego doszło do procesu :-)

C+ omijać z daleka !!!!
była pracownica 2015-01-14 16:43:25
Nie, nie wiemy. Jak widać, nawet przegrane procesy niewiele dają.
pracownica 2015-03-08 23:55:16
Witajcie
byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjne na stanowisko dyspozytorki i rozmowa zeszła na temat byłych pracodawców – między innymi Constansu.
Początkowo nazwa jedynie „obiła się o uszy” - bardziej jako firma agencji celne, ale po chwili padło pytanie : „czy to nie jest ten z długimi włosami” , a po potwierdzeniu, że tak to ten z „łysiną z przodu a z kucykiem z tyłu” padła niezwykle siarczysta wiązanka pod adresem mojego byłego pracodawcy, gdzie słowa na „K” i „CH” były normą (nie nadają się tutaj do cytowania), napisze jedynie iż określenia „złodziej” i „oszust” to najłagodniejsze jakie podły pod adresem (usunięte przez administratora)
Taka to opinia – człowieka, który pracował dla oszusta będzie się ciągnąć za wami dzięki prezesowi
2
ziste 2015-04-30 15:18:29
Prezes się za głowę złapie jak to przeczyta
qwer 2015-06-01 17:40:57
Szef dobrze wie co się tu wypisuje o nim i jaką ma opinię.
Sam z resztą tutaj zamieszczał pozytywne opinie na swój temat aby poprawiać sobie reutację
Najprawdziwsza prawda 2015-06-18 12:05:56
Spójrzcie na to ogłoszenie:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/spedytor-miedzynarodowy-ogl10044057.html

To co tam jest zawarte to wielkie kłamstwo. Nie wierze, by on nagle prezesik chciał zatrudnić za więcej niż 2000zł brutto. Taka jest prawda, że zaproponuje najniższą stawkę i będzie wymagał nie wiadomo czego. Do tego powinno dać do myślenia fak, że ogłoszenia do nich są co kilka miesięcy. Ludzie albo nie wytrzymują i sami odchodzą, albo ten idiota sam ich zwalnia, bo zaczynają się buntować. PRZYSZŁY KANDYDACIE, KTÓRY CZYTA OPINIE PRZED PODJĘCIEM ZATRUDNIENIA OMIŃ TĄ FIRMĘ Z DALEKA !!!!

P.S. W branży podobno źle patrzą na byłych pracowników tej firmy także uważaj możesz na długo zamknąć sobie drogę.
c+ 2015-06-18 20:56:10
1) szef ma bardzo trudny charakter i nic nie wskazuje na to że chciałby sam go zmienić - mimo iż nawet współpracownicy-przewoźnicy sami to przyznają "nie oficjalnie" gdy szefa niema osobiście w biurze.
2) charakter szefa baaaardzo mocno wpływa na wymianę kardy w C+, pracownik średnio wytrzymuje 8 - 10 miesięcy i ewakuuje się jak tylko pojawi się JAKAKOLWIEK inna okazja, NAWET ZA MNIEJSZE pieniądze (co jest sztuką wśród spedycji, bo w c+ płace zaczynają się od 1300 netto dla spedytorów)
3) szef jest kłamcą, potrafiącym łgać ludziom w żywe oczy, a przez telefon kłamie "jak z nut"
4) szef jest BARDZO, BARDZO skąpy, można wręcz powiedzieć, że chorobliwie skąpy - o wlewaniu rozpuszczalnika do flamastrów aby pisały dalej (flamastry z marketu po 7,5 zł za 10szt.) była już mowa.
5) szef chce kontrolować wszystko i wszystkich - jest cholernie podejrzliwy o wszystko (chyba mierzy ludzi swą własna miarę) - chce również wszystko wiedzieć i np. lubi jak ludzie donoszą na siebie nawzajem.C+ jest już na szczycie swoich możliwości rozwoju - obecna firma to maximum jakie może osobiście szef nadzorować - ot taki "szklany sufit" w rozwoju przedsiębiorstwa z powodów charakteru prezesa
6) mimo tego wszystkiego szef NIE JEST do końca zły - ma cechy pozytywne, nawet można by ich sporo wymienić (nie napiszę ich tutaj, bo prezes to jeszcze przeczyta i uzna że skoro pracownicy narzekają, to "właśnie tutaj muszę przykręcić śrubę"), ale niestety ilość "plusów ujemnych" znacząco przewyższa "plusy dodatnie"
C+ 2015-08-27 12:37:03
Załoga C+ dostała kiedyś paczkę z podziękowaniami od klienta w postaci kaw, herbat i słodyczy, a szef nic nie mówiąc przywłaszczył sobie całość dla siebie nie wiedząc, że jedna z osób dostała maila, że takowa paczka jest w drodze. Nic nie powiedział załodze, nie podzielił się nawet batonikiem. I TO JEST UCZCIWY SZEF?
Victor 2015-12-22 20:10:19
Przestrzegam wszystkich przed aplikowaniem do tej firmy (niestety jest/była ona widoczna na stronie PUPu w Gdyni a szkoda bo mi PUP zaoferował inną pracę w której czuje sie dobrze - powinni ja dodać na czarną listę).
Na rozmowie szef obiecuje ci złote góry (wszystko kłamstwa)a po 3 tygodniach zaczynasz brać antydepresanty bo inaczej się w tej firmie pracować nie da. Jak ktos już naprawdę potrzebuje pieniędzy niech lepiej juz pracuje w ochronie a nie tam.
była 2016-01-06 21:54:34
Niestety, nie pamiętam, żeby cokolwiek od Pana szefa było na socjalu. Herbaty, kawy, cukry- każdy musiał mieć swoje.
była 2016-01-18 20:52:38
Pewnie, to Polska, więc można przynieść swój cukier. Nie chodzi już nawet o te 2 zł na cukier, ale benefity???? Jakie benefity? Ja pamiętam najniższą krajową, /brak profitów typu opieka medyczna, multisport, nawet żadnych premii, chociażby 100 zł od czasu do czasu/. Pamiętam, że musieliśmy nawet własne długopisy przynosić, bo szefowi było szkoda kupić kilka takich nawet po 30 groszy,(mówię o długopisach do celów służbowych) więc co ty mi tu o benefitach pleciesz. Mentalność szefa niemiecka, jeśli chodzi o oszczędzanie, ale zarobki ciut większe niż na Białorusi. Ciekawa ja, czy sam utrzymałby się za najniższą krajową....
Była 2016-01-25 21:22:11
Widać, że szef nawet nie czyta opinii lub czyta i zgadza się z tym, bo inaczej dawno ustosunkowałby się na ten temat......
była 2016-04-07 21:48:07
Niestety, ale to z długopisami to prawda.
serko 2016-05-07 21:13:39
łukaszek, tak naprawdę to też żadna forma promocji, powinno to inaczej wyglądać.
Zostaw swoją opinię o Constans-Plus Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Constans-Plus Sp. z o.o.