brak logo

Mabion S.A.

Kutno

Opinie o Mabion S.A.

biotechnolog 2014-07-11 19:02:45
widzę, ze w MAbionie są 3 stanowiska pracy dla nowego pracownika. Ciekawe czy ktoś po biotechnologii znajdzie tam tak łatwo zatrudnienie. jak pisaliście to trudno mi było znaleźć pracę w zawodzie. Jak już się znajdzie to jest całkiem dobra kasa, ale żeby trafić na wakat to na prawdę trzeba mieć szczęście.
Xenomorph 2014-07-22 09:42:03
Czy znajdzie? - Tak, Mabion nie umieszcza ogłoszeń jeżeli nie potrzebuje pracownika.
Czy łatwo? - Nie, rocznie uczelnie opuszcza tysiące absolwentów biotechnologii, biochemii, biologii molekularnej, chemii organicznej, farmacji etc. Mabion musi więc dostawać setki zgłoszeń na każde stanowisko a na rozmowę trafiają dziesiątki kandydatów, pracę dostaje mała garstka.
Kasa? - No cóż, to zależy co określasz mianem "całkiem dobra"... Oczywiście dla absolwenta na bezrobociu i bez prawa do zasiłku oferta Mabionu jest "całkiem dobra" w porównaniu do np. kasy w hipermarkecie...
biotechnolog 2014-07-22 14:14:01
zgodzę się, że teraz dużo absolwentów po takich kierunkach, jak wypisałeś xenomorph. po tych wszystkich kierunkach biol i chem. Kierunki refundowane zrobił swoje, ale niestety za dużo teraz tych specjalistów po studiach, a pracy niestety za bardzo nie przybywa u nas w kraju. a ta kasa to jeśli piszesz, że całkiem dobra to faktycznie może mnie zadowolić, bo nie mam teraz prawa do zasiłku w tej chwili. a lepiej gdziekolwiek pracować z perspektywami na przyszłość niż czekać na zasiłek. w ogóle chyba się nowe ogłoszenia znowu pojawiły, więc rekrutacja trwa.
Xenomorph 2014-07-28 14:39:01
Nie napisałem, że kasa jest całkiem dobra. :) Co do konkretniejszych kwot to kilka osób (ze mną włącznie) pisało na ten temat wcześniej a ktoś sprytny nawet wygrzebał informacje z jakiegoś raportu finansowego. Przejrzyj wszystkie komentarze na wszystkich stronach.
hmm 2014-09-01 19:02:11
no nie wiem czy taka kasa jak napisalisćie jest zadowalająca xenomorph. Ja liczyłem, że po tak ciężkich studiach jakie miałem to będę zarabiał zdecydowanie więcej i nie będę się musiał o nic martwić, a nie pewno nie martwić o mieszkanie i jakiś ewentualny kredyt. nie uważacie, że przereklamowali te kierunki 'techiczne' swego czasu?
Xenomorph 2014-09-10 10:24:43
Proszę cię, czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że kasa jest "zadowalająca". To _"biotechnolog"_ pisał, że jest "niezła kasa" - ja sarkastycznie skomentowałem, że może jest "niezła" w porównaniu do bezrobocia albo zarobków w hipermarkecie.

Widzę, że mój wcześniejszy komentarz się nie uchował więc powtórzę - byłem na rozmowie w Mabionie i zaoferowano mi pracę. Nie podam ci liczb lub dat i napiszę tylko, że zaoferowano mi pensję może sięgającą od dołu (ówczesnej) średniej dla województwa, ale nieco poniżej średniej dla samego miasta Łodzi oraz średniej krajowej. Jak dla mnie - bardzo rozczarowujące, ale może niektórym by to odpowiadało.
intrrrras 2014-09-22 16:46:24
ja jakby mnie teraz przyjeli zaraz po studiach do pracy z taka stawka o ktorej ty mowisz to wcale bym nie narzekal wiem ,ze studia byly ciezkie i pewnie wiekszosc myslala ze od razu dostanie zlote gory to teraz rzeczywistosc mocno jest ciezka i nie ma co sie dziwic - takie warunki na rynku i trzeba brac co daja - takie moje zdanie.
Xenomorph 2014-09-25 09:21:54
Intrrrras, przepraszam, nie sprecyzowałem - ja nie byłem "zaraz po studiach". Moje kwalifikacje były znacząco wyższe, a więc miałem także wyższe oczekiwania. Z tego co widziałem wypowiedzi innych, absolwentom oferowano jeszcze niższe stawki niż ta którą mi zaoferowano.
no widzisz.. 2014-10-08 16:29:05
Ha no widzisz, tak myślałem właśnie jak przeczytałem wcześniej wątek. w końcu ktoś wyjawiłcąłą teajemnicę, bo przecież nie da rady tyle zarabiać tyle po studiach. Tak jak sobie myślałem tak jest. Ciekawe ile oferują na początku studentom, bo może warto na staż się tam załapać i potem zapłacą po studiach więcej? taki mój pomysł.
maselniczka 2014-11-03 22:02:16
W związku z ochroną informacji nie zatrudniani są w tej firmie stażyści i praktykanci. Ale w innych warto spróbować
mandragora 2015-01-18 20:35:41
Czy Ktoś wie jak wygląda rekrutacja na Młodszego Specjalistę ds. Badań Klinicznych?
5
Raymond Maarloeve 2015-03-23 22:00:28
Dziś opublikowany został raport roczny Mabionu za rok 2014, dostępny na ich stronie internetowej, zawierający m.in. informacje o liczbie pracowników, wydatkach na wynagrodzenie, zarobkach kierownika, wynagrodzeniach dla członków Zarządu oraz Rady Nadzorczej.

Wydatki na wynagrodzenia wyniosły ok, 2,3 mln złotych, firma zatrudnia 48 pracowników, co oznacza, że średnie wynagrodzenie w Mabionie może wynosić ok. 3990 złotych miesięcznie brutto.

Odliczając od wydatków na wynagrodzenia pensję kierownika, oraz wynagrodzenia członków Zarządu i członków Rady Nadzorczej (kwoty podane do wiadomości publicznej w raporcie), średnie wynagrodzenie w Mabionie może wynosić ok. 3490 złotych miesięcznie brutto.

Dla porównania - średnie wynagrodzenia w Łodzi w 2014 roku wynosiły ok. 3,6-3,9 tys. złotych miesięcznie w zależności od kwartału. Średnia pensja w Polsce wynosiła ok. 4 tysiące (3,8-4,3 tys. złotych miesięcznie w zależności od miesiąca).
5
Fiara 2015-04-30 05:44:57
No to ciekawe informacje przekazuje odnośnie tych wynagrodzeń. Ciekawe tylko czy to na podstawie średniej arytmetycznej było liczone czy nie bardziej prawdziwe byłoby użycie średniej ważonej.
Raymond Maarloeve 2015-04-30 08:36:29
Szanowna Pani,

Zgadza się, jest to proste wyliczenie typu średniej arytmetycznej czyli zakłada, że zarobki w firmie mają rozkład normalny.

Niestety brak informacji o strukturze firmy (liczba pracowników na różnych szczeblach), brak informacji o zarobkach w ogłoszeniach, oraz brak bardziej szczegółowych informacji w raporcie rocznym nie pozwalają na wykonanie precyzyjniejszych obliczeń.
b. 2015-06-22 10:47:07
Pracowałem w Mabionie parę miesięcy w dziale Produkcji i negatywne opinie o firmie są niestety uzasadnione. Przede wszystkim nie szanuje się tam pracownika i traktuje się go jak śmiecia, którego można wyrzucić bo takie ma widzimisie Pan presses. Atmosfera pracy jest bardzo stresująca, ponieważ pod zasłoną uśmiechów i miłych słów jest latanie i donoszenie za Twoimi plecami do przełożonych i podsłuchiwanie wszystkiego co mówisz (kreatywność donoszących odnośnie twoich rzekomych poczynań czasami jest niesamowita). Pan presses wręcz twierdzi, że lojalność wobec firmy polega na donoszeniu na siebie nawzajem i propaguje taki styl zarządzania jawnie do niego zachęcając. Zwolnią cię za jakiekolwiek pomówienie ze strony innej osoby lub podsłuchane coś piąte przez dziesiąte nie dając Ci szansy na obronę nawet jeśli masz dowody swojej niewinności. Pan presses sypie z rękawa wypowiedzeniami jak Święty Mikołaj w Boże Narodzenie, a na odchodne miesza Cię z błotem i wymyśla niestworzone historie na Twój temat abyś się zamknął i podpisał wypowiedzenie, czując że to tak na prawdę Twoja wina jest w tym, że Cię zwalniają, choć to nie prawda. Mydli oczy tak, że masz ochotę mu wręcz podziękować za zwolnienie i jego wielkodusznośc...

Większość doświadczonych pracownków, którzy mają na prawdę wiedzę, zwolniło się w ostatnich dwóch miesiącach. Ta sytuacja spowodowała, że aktualnie osoby z półrocznym- rocznym stażem są leaderami, a kompletnie się do tego nie nadają. Osoby tuż po 3-miesięcznym okresie próbnym od razu zaczynają szkolić nowe osoby, choć same nie mają wystarczającej wiedzy, co powoduje nawarstwianie się coraz większej liczby błędów, za które obrywa osoba o najniższym statusie w firmie. I na nic się zdadzą tłumaczenia, że ktoś źle Cię przeszkolił w tym czy tamtym, albo że tylko wykonywałeś polecenia- jeśli dojdzie to do Pana pressesa od razu wyciągnie dla Ciebie wypowiedzenie.

Zamieszanie dodatkowo wprowadza to, że nie pracujesz w stałej grupie osób, a każda osoba ma inny sposób na daną rzecz, inaczej interpretuje procedury itd. W związku z tym miotasz się- robisz coś bo tak Ci powiedziała osoba X, a przychodzi osoba Y, która daje Ci reprymendę, że źle to robisz. Jeśli zaczniesz tłumaczyć sytuację to wywalą Cię mówiąc, że nie umiesz przyznawać się do błędów, dyskutujesz i przez to nie pasujesz do zespołu. Dodatkowy stres generuje to, czy nakapować na osobę X, że to ona źle Ci pokazała i czy nie wyjdziesz wtedy na kapusia i też nie powiedzą Ci przy zwalnianiu, że grupa Cię nielubi.

Jeśli chodzi o procedury GMP to dokumenty sobie, a praktyka sobie. Od samego początku będą wmawiać Ci, że procedury są najważniejsze, że chodzi o życie ludzi, odpowiedzialność itp., a później leader nakaże Ci robić coś wbrew procedurze. Jeśli poddasz w wątpliwość jego polecenie i tym samym bardzo mu podpadniesz może sprawić, że wylecisz z hukiem. Z drugiej strony jeśli zrobisz co Ci karze wbrew procedurze, a później coś się zrąbie no to wylecisz, bo będzie to Twoja wina. Na koniec usłyszysz, że stosujesz się do procedur jak Ci jest wygodnie.

Presses będzie rzucał Ci gadki w stylu, że Twoje zdanie jest ważne, że masz podsuwać nowe pomysły na ulepszenie firmy, wytykać luki i błędy, poprawiać itp., jednakże jeśli będziesz się za bardzo odzywał lub zadawał niewygodne pytania, poddawał w wątpliwość zasadność procedur to najprawdopodobniej wylecisz. Niestety przy każdej ocenie pracowniczej Presses będzie Cię naciskał abyś mówił, co Ci się niepodoba, ale najlepiej jest go zbyć, bo jak powiesz za dużo no to jest szansa, że wylecisz.

Nadal jest tak, że zostajesz ciągle po godzinach, wzywają Cię z urlopu, skracają Ci weekend, ale nie zobaczysz pieniędzy za nadgodziny. Teoretycznie można odebrać te godziny, jednakże w firmie panuje przekonanie, że tego się nie robi, bo presses źle na to patrzy, więc większość osób nie odbiera tych godzin, bo się boją. Leaderzy często przychodzą sobie na które godziny chcą mimo, że mają ustalony grafik tak jak wszyscy, co często zaburza pracę zespołu. Na koniec i tak powiedzą Ci, że tylko odwalałeś to co musiałeś i leciałeś szybko do domu i, że nie masz pasji, ambicji i nie przykładałeś się do pracy.

Można by dużo jeszcze pisać o absurdalnych warunkach i zarządzaniu w tej firmie. Te wszystkie rzeczy razem wzięte powodują, że żyjesz w ciągłym poczuciu zagrożenia, nabywasz paranoii prześladowczej i wydaje Ci się, że ściany mają uszy. Codziennie budzisz się z myślą, czy to aby nie jest Twój ostatni dzień w pracy, a przecież zostawiłeś swoje rodzinne miasto, rzuciłeś wszystko i przeprowadziłeś się dla tej pracy do Łodzi podpisując umowę najmu z góry na rok.

Aby nie było już tak całkiem źle to jedynym plusem tej firmy jest to, że możesz zdobyć ciekawe doświadczenie jako świeżak w tej branży, co powinno pomóc znaleźć lepszą pracę. Jeśli chodzi o Dział Wytwarzania to można poznać różne procesy w małej skali przemysłowej i
8
mab 2015-06-22 20:17:50
Ej, ale za siedzenie na fejsie by Cie nie zwolnili... Po co o tym wspominałEś?
3
Xenomorph 2015-06-23 07:59:18
Panie/pani "mab", do którego fragmentu wypowiedzi "b" się odnosisz? Jaki jest cel twojego komentarza?
1
Karolina 2015-06-27 08:20:42
Tyle czasu a wciąż to samo szambo....
bulion 2015-07-07 23:10:58
i co tyle czasu ciągle w tym szambie siedzisz @Karolina ? może to w końcu najwyższy czas , żeby zdać sobie sprawę z tego , że może pora na zmianę otoczenia. Ja wytrzymałem tutaj jakiś czas , ale w pewnym momencie również miałem wszystkiego dość. Odszedłem i nie mam obecnie żalu do nikogo, tak jest łatwiej
Karolina 2015-07-12 09:34:14
Nie napisałam że wciąż w tym szambie siedzę, pewnie jest tam jakaś Karolina którą znasz i która podziela powyższe, nie najlepsze opinie na temat pracy w Mabione ale nie ma odwagi lub siły na zmianę otoczenia. Ja raczej miałam nadzieję że coś się w tej firmie zmieni na lepsze (przecież tak ładnie jest opisywana w prasie i ma taki potencjał finansowy) albo że moje osobiste wrażenia z (krótkiej) pracy tam są błędne, czytając jednak to forum i patrząc na daty wypowiedzi raczej się na to nie zanosi. Szkoda.
1
VCF 2015-08-16 11:37:31
Po krótkiej pracy w Mabion S.A. miałem bardzo złe przeczucie, że takie "szambo" jest w niemalże każdej firmie biotechnologicznej w Polsce i spowodowane jest wysoką podażą pracowniczą oraz niskim popytem.
Dziś pracuję w firmie w której praca jest bardzo wymagająca i stresująca, jednak opłacalna. Nie jest to jednak stres wywołany napięciami personalnymi. Nikt nie próbuje udowodnić mi że jestem gorszy od menela, przeciwnie, za jakiekolwiek niekulturalne zachowanie można dostać naganę lub nawet wylecieć z pracy. Zbyt duża ilość nadgodzin jest konsekwentnie zbijana przez kierownictwo które wysyła pracowników na przymusowe urlopy. Istnieje system premii i nagród, w przeciwności do mabionowego systemu "kija".
Z miejsca muszę bardzo podziękować pracownikom i kierownictwu firmy Mabion za zwolnienie mnie. Daliście mi szansę na normalną pracę w normalnej firmie!
Sam pewnie zostałbym w Mabion SA ile by się dało :)
2
ndao 2015-08-19 18:46:37
Na dobrą firmę związaną z biotechnologią ciężko jest trafić w Polsce, nie ma na to finansów przede wszystkim jedynie w tych kategoriach to jakieś firmy farmaceutyczne stoją na wysokim poziomie, no ale wiadomo na lekach zawsze można dużo zarobić, jeśli zaś chodzi o Mabion to poszukują obecnie Księgowych.
tuyi 2015-09-16 18:42:48
Pracowałam w tej firmie jakiś czas. Pracownicy się zwalniają, bo znajdują lepsze miejsca pracy. A ci co pracują zaciskają zęby, żeby tylko przepracować chociaż rok, bo większość osób jest bez doświadczenia. Wszystkie złe opinie są prawdziwe i z tego co wiem jest coraz gorzej. Zła opinia na temat tej firmy jest już wszędzie. Absolwenci nie chcą tam przychodzić nawet na staż. Pracuję teraz w innej firmie i jestem na prawdę zadowolona. Przede wszystkim jest szacunek do człowieka. Jestem pracownikiem, a nie niewolnikiem. Jeśli zarząd nie zmieni swojego podejścia, nikt w tej firmie nie będzie pracował dłużej niż dwa lata. Zastanawia mnie tylko, dlaczego mimo tego, że pracownicy odchodzą nikt nie podjął żadnych kroków żeby cokolwiek zmienić. A nowi pracownicy mają już Mabionu dość. W Mabionie pracują sami inteligentni ludzie z potencjałem, pracują za grosze, ale odchodzą, bo nie są doceniani i nie szanowani. Szkoda, że nie dodaje się im skrzydeł tylko je ucina.
1
Łuska 2015-09-18 23:51:43
@ndao nie chcę podważyć Twojej wypowiedzi, ale trochę jest ona dla mnie niejasna. Piszesz, że ciężko jest w Polsce trafić na dobrą firmę związaną z biotechnologią, bo potrzebny jest duży nakład finansowy. Nie wiem, co ma jedno do drugiego.. Tym bardziej, że piszesz o dużych zarobkach na lekach, więc jednak można.
mila 2015-11-07 16:48:43
A po jakim czasie od wysłania podania lub od terminu zakończenia przyjmowania podań dzwonią z zaproszeniem na rozmowę?
paka 2015-11-16 13:18:48
dobre pytanie @mila, sama sie chetnie dowiem tybardziej ze bylam zainteresowana praca tam na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Badań Klinicznych. a firma mabion to czołowa polska firma biotechnologiczna, która została utworzona w celu wprowadzenia na rynek leków biotechnologicznych najnowszej generacji opartych na humanizowanych przeciwciałach monoklonalnych. czyli cos w czym mam juz doswiadczenie
girl 2015-11-28 15:21:30
Do mnie się odezwali ok miesiąc po zakończeniu rekrutacji.
1
aer 2015-12-04 02:42:52
w Łodzi to nawet na kilka staowisk szukaja, jak patrze to fajna jest ta na kadrową bo masz tylko jedno biuro do obsłuzenia i wszystko zkatalogowane wiec to też dobrze.
on 2015-12-11 19:45:42
I am surprized what you are proposing here. Where I am there are ethics at the time of separation from the employer that guard the behavior.

Please just remove me from your distribution list of the 'wpisy' as you know them. This is according to the internet law - you must do it.
ewew 2015-12-14 12:37:07
@aser juz niestety nie szukaja..a ja wlasnie widzialem ciekawe stanowsiko u nich w pracy, jako mlodszy specjalsita do spraw badan klinicznych w Łodzi..
Messenger 2016-03-19 13:03:29
Może bu ktoś napisał konkretnie jakie są tam zarobki. Ktoś napisał niskie, ale ile dokładnie. Płaca minimalna w Polsce to 1850 zł brutto. Domyślnie taką płacę dostają osoby niewykwalifikowane. A w mabionie ile dostaje zatrudniony absolwent biotechnologii lub innego kierunku?
wojtek 2016-03-19 20:29:24
ewew, w ogóle mają sporo ciekawych ogłoszeń pracy. Niedawno szukali inżyniera procesowego, ale wymagane było już 2 lata doświadczenia i wykształcenie wyższe.
Slingshot 2016-03-20 17:56:52
Inżynier procesowy z dwuletnim doświadczeniem mający stałą pracę raczej nie będzie szukał niepewnego zatrudnienia w mabionku.
iii 2016-03-21 21:21:00
Tylko, że taki inżynier z dwuletnim doświadczeniem bez pracy, zerknie na taką ofertę i na pewno się nią zainteresuje. Nie każdy czyta fora. Wiele osób "podejmie ryzyko" :)
Raymond Maarloeve 2016-03-23 08:08:01
Messenger, nikt poza byłymi lub aktualnymi pracownikami nie zna zarobków w Mabionie, bo firma nie podaje ich w ogłoszeniach. Na podstawie danych z raportu rocznego za rok 2015 można spróbować w przybliżeniu wyliczyć średnie wynagrodzenie w Mabionie. Według moich wyliczeń średnie wynagrodzenie w Mabionie wynosiło w 2015 między 3,2 a 4,2 tysiąca złotych miesięcznie (brutto).
2
gość 2016-03-31 22:04:25
I tak najlepiej samemu zweryfikować niektóre sprawy, bo plotki różne mogą być. Najlepszym dowodem na dobrą atmosferę jest nawet to, że nie ma żadnej oferty pracy.
Mucor mucedo 2016-04-01 09:04:42
"Gość", brak ofert pracy to dowód na dobrą atmosferę w firmie? Jaja sobie robisz? To może także oznaczać wiele innych rzeczy. Na przykład - że firma zatrzymała się w rozwoju. Albo - że obecni pracownicy nie mogą po prostu znaleźć innej pracy, bo branża w Polsce jest ciągle w powijakach.
1
aer 2016-04-03 22:16:03
na razie widziałem od nich tylko jedną ofertę - jako Technik utrzymania ruchu / Inżynier utrzymania ruchu, ale zastnawiam się czy ona jest dobrze płatna, jak sądzicie?
oberwator 2016-04-15 14:20:48
Wojtku, a z tego co ja wiem Mabion jest chyba jedyną firmą w Polsce tak chętnie zatrudniającą świeżo upieczonych absolwentów. To 2-letnie doświadczenie nie jest widocznie wymogiem koniecznym.
Gościsław 2016-04-16 15:27:13
@obserwator - zatrudniają absolwentów, bo nie mają wyjścia. Mabion ma wymagania jak w dużych firmach na Zachodzie, ale oferte mają łagodnie mówiąc kiepściutką. Sam sposób prowadzenia przez nich rekrutacji też jest żenujący - rozmowa w ustalonym terminie, tydzień po zakończeniu przyjmowania CV. Czyli wezwanie na rozmowę (bo zaproszeniem tego nie nazwę) dostajesz w najlepszym wypadku 6 dni przed rozmową - a najprawdopodobnie której. Sorry, ale fachowcy widząc takie rzeczy prychają śmiechem, wzruszają ramionami i idą tam, gdzie się ich traktuje poważnie i profesjonalnie.
2
ciekawy 2016-04-25 21:05:07
Powiedźcie jak wygląda rekrutacja na stanowisko dla technika produkcji, zastanawiam się czy nie złożyć na to swojego CV, wymagań na to stanowisko nie mają aż nadto wielkich, ale jeśli mówicie, że atmosfera jest ciężka i nie sprzyja pracy to średnio. Pojawiło się swoją drogą dużo ofert pracy jak na firmę, która działa na rynku powinna mieć stabilny zespół ludzi, a nie mieć aż tak dużo wakatów do osadzenia.
1
gość 2016-05-03 22:34:38
Widocznie nie ma żadnej oferty pracy, bo wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jak i bieżąca atmosfera. Ale posiadanie 2letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo odpowiednio się to przekłada na zarobki w firmie, więc nie jest tak źle.
Mucor mucedo 2016-05-05 22:38:25
@gość - to już drugi komentarz "gościa" o podobnej treści. Skąd wiesz, że wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia? Skąd wiesz, że odpowiada atmosfera? Skąd wiesz, że doświadczenie przekłada się na zarobki? Proszę KONKRETY. To co robisz, to typowe zachowanie "naganiacza" - marne i oczywiste sztuczki mające na celu poprawę wizerunku firmy i zwiększenie zainteresownia wśród kandydatów. Bardzo mi przykro, ale to nie zadziała.
1
gfv 2016-05-06 18:29:11
ciezko na chwile obecna cokolwiek napisac bo ofert pracy faktycznie nie ma..ale z drugiej sgtrony to znaczy ze oferuja stabilne zatrudnienie tutaj u nich
Gościsław 2016-05-08 20:42:33
"gfv" - po pierwsze: na stronie Mabionu jest obecnie PIĘTNAŚCIE ogłoszeń o rekrutacji; po drugie: Mabion stracił pewną liczbę pracowników na rzecz lepiej płacącej konkurencji; po trzecie: masz podobną śpiewkę jak poprzednie komentarze "gościa" - jesteś kolejnym naganiaczem???
2
obserwator 2016-05-10 21:10:38
Gościsław, teraz to Ty wyglądasz na jakiegoś niespełnionego byłego pracownika.. Skąd takie negatywne nastawienie? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami, wszyscy jesteśmy ciekawi!
P.S. A może tak duża liczba ofert pracy wskazuje po prostu na szybki rozwój firmy. W aktualnościach na stronie można przeczytać, że niedawno otworzyli duży zakład w Konstantynowie Łódzkim - może stąd to zapotrzebowanie na nowych pracowników? Widzę też, że pojawiają się zupełnie nowe stanowiska, na które wcześniej nie rekrutowali - to też może świadczyć o rozwoju.
Gościsław 2016-05-11 09:49:07
@obserwator - nie, nigdy nie pracowałem w Mabionie. Mam po prostu taki nawyk, że lubię konkrety i prawdę, oraz nie lubię ogólników i obłudy. A niestety do takich rzeczy zaliczają się komentarze różnego typu "gości" i ja klasyfikuję to jako zachowanie "naganiaczy". Tak, oczywiście masz rację, że oferty pracy mogą świadczyć o rozwoju - w pełni się z tym zgadzam i dlatego o nich napisałem. Problem tylko mam z taką interpretacją, gdy zarówno oferty oraz ich brak są prezentowane tak samo, jako coś dobrego - oraz gdy wyciąga się na ich podstawie daleko idące wnioski o atmosferze pracy i zarobkach. Jeżeli pojawił by się komentarz aktualnego lub byłego pracownika, z konkretnymi informacjami, to co innego.
1
obserwator 2016-05-15 20:37:28
Gościsław:) - piszesz wyżej, że "Mabion stracił pewną liczbę pracowników na rzecz lepiej płacącej konkurencji" - skoro nigdy tam nie pracowałeś, skąd masz takie informacje?
1
Gościsław 2016-05-18 12:21:20
@obserwator - to, że stracili na rzecz konkurencji wiem np. z tego co ludzie mają w swoich profilach na portalach branżowych (LinkedIn, GoldenLine) - to, że lepiej płacącej wiem od osób które u tej konkurencji pracują.
1
Jasiek 2016-06-16 10:46:46
Może ktoś wie, ile w Łodzi zarabia technik bioprocesowy? Widzę, że właśnie poszukują takiej osoby, w sumie oferta wcale nie należy do najświeższych. Trzeba mieć wyższe wykształcenie + oczywiście odpowiednią wiedzę z chromatografii.
Zostaw swoją opinię o Mabion S.A. - Kutno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mabion S.A.