brak logo

Link-Bus Kraków S.C. Jacek Wierzbicki Teresa Wierzbicka

Zabierzów

Opinie o Link-Bus Kraków S.C. Jacek Wierzbicki Teresa Wierzbicka

leon 2012-04-13 11:06:57
Nie polecam tego przewoznika.Sa problemy z otrzymaniem faktury a kiedy wymaga sie jej od wlasciciela to zaczyna sie awanturowac i szarpac z klientem. [usunięte przez moderatora] Istnieje jeszcze jeden przewoznik na trasie Kraków-Wrocław bodajże Lajkonik.
Własciciel Link-Busa to typowy wiesniak nawet sie z nim nie da porozmawiac na poziomie bo startuje z rekami.Radze omijac ich szerokim łukiem.Pozdrawiam
ktosia 2012-05-28 18:59:21
Mało poważna firma. Bilet zakupiłam 3 tygodnie wcześniej:kurs Wrocław-Kraków 22-05-2012 godz 15.30. Dnia 22-05-2012 (dzień wyjazdu) godz 16.00 busa nie ma. Po telefonicznej interwencji do właściciela firmy, raczył on poinformować, że kurs został odwołany. SZKODA NERWÓW, NAWET PRZEPRASZAM NIE BYŁO. Na stronie piszą, że \"Naszym celem jest zagwarantować naszym pasażerom niezawodne połączenia, dzięki którym będą zawsze na czas\".
- \"Niezawodne połączenie\" - tutaj brak połączenia, można byłoby czekać i czekać.
- \"będą zawsze na czas\" - miałam być w Krakowie 18.30 byłam PKP o 22, do tego doliczyć koszt zakupionego biletu u konduktora, bo trzeba było z wywalonym jęzorem lecieć aby zdążyć na najbliższy pociąg.
NIEPOWAŻNA FIRMA I TYLE
sprawiedliwy 2012-05-28 21:59:29
Omijac szerokim łukiem! Ta firma to krzak! Autobusy nie przyjeźdźają, nie informują o zmianach, odwołują autobusy i nic nie mówią tym którzy już kupili bilety!
Ola 2012-08-30 14:25:03
nie dostałam maila, że mam zakupiony bilet, więc pan powiedzial mi, ze mam zrobic rezerwacje przez smsa. na miejscu okazalo sie, ze nie maja mojej rezerwacji i o malo co, nie pojechalabym. Na dodatek okazalo sie po 2 dniach, ze kase mi sciagneli z konta. W efekcie zaplacilam 2 razy za kurs. Od miesiaca bujam sie z nimi o zwrot tych pieniedzy. [usunięte przez moderatora] . Bede odradzac, gdzie moge
qaz 2013-06-07 00:21:26
Jechałem Krk - Wro oraz Wro - Krk. Pierwszy przejazd ok, w drugim trafiliśmy na nowszy autobus, odległości między siedzenia to uwaga... 20 cm (dokładnie na szerokość gazety formatu A4, bo tym sprawdzaliśmy). Spróbujcie tak wysiedzieć 3h...

Aha, bilet zakupiony przez internet. We Wrocławiu przychodzimy na dworzec, tłum ludzi chcących kupić bilety u kierowcy. Kierowca bynajmniej nie wpuszcza wcześniej tych z biletami kupiony on-line, jak ma to miejsce u innych przewoźników. Jeśli ktoś nie przepchał się przez tłum, mimo biletu został na miejscu...

Nie polecam. Na tej trasie jeździ również Lajkonik, autobusy trochę starsze, ale więcej miejsca i normalna obsługa:)
Franek z Koluszczek 2013-06-07 15:28:11
Nie podoba mi się odwoływanie kursów z godzin popołudniowych w Krakowie.

Na trasie jeździ też Romańczuk - więcej miejsca na kolana ma. To te autobusy w gwiazdą szeryfa. Bilety śmiesznie tanie a wolne miejsca są. Bezpieczniej u niego kupić przez internet lub w kasie bilet.
podroznik 2013-07-05 23:58:17
Absolutnie nie polecam tego przewoźnika, kierowca kompletnie nie zwraca uwagi na to co dzieje sie przy luku bagażowym, po zakończonej podróży. Bagażnik zostaje otwierany w momencie kiedy większość pasażerów jest jeszcze w autobusie i pozostaje bez nadzoru kierowcy. Jest to doskonały moment zarówno na kradzież przez przechodzące przypadkowe osoby jak i omyłkowe wzięcie bagażu przez osobę, której udało się wyjść pierwszej z autobusu. Moglem się o tym przekonać na własnej skórze, kiedy wysiadając jako jeden z ostatnich pasażerów w luku nie zastałem mojego bagażu, zamiast mojej walizki była torba(nie walizka!) innej osoby. Szans na wyjaśnienie sprawy na bieżąco nie było, ponieważ w momencie kiedy wysiadłem, większość osób oddaliła sie ze swoimi i nie swoimi(!) bagażami. Bagaż byl mi niezwłocznie potrzebny ponieważ tego samego dnia jechałem za granice. Początkowo udało mi sie ustalić z kierowca, ze jak tylko osoba, która pomyliła bagaże zgłosi sie do firmy, zostanie on jak najszybciej przesłany firma kurierska na wskazany przeze mnie adres. Bagaż został dostarczony do biura firmy kilka dni po zdarzeniu. Kontaktowałem sie telefonicznie na przemian z sekretarka firmy i jej szefem, aby dowiedzieć sie czy bagaż zostal juz wysłany. Bylem zwodzony przez miesiąc, raz mówiono mi ze przesyłka jest juz w drodze, po czym rozmawiając z inna osoba z firmy mówiono mi ze firma kurierska nie przyjęła przesyłki ze względu na wagę (kompletna bzdura! wymiary i waga spełniały wymogi firm kurierskich) Ostatecznie walizka nie została wysłana przez firmę przewozowa, musieli sie tym zająć znajomi będący na miejscu.
Uważałem firmę Link-Bus za jedna z atrakcyjniejszych, oferujących przewozy na trasie Kraków-Wrocław,Wrocław.-Krak, ale na szczęście sa firmy konkurencyjne, którym nie brakuje profesjonalnego podejścia do klienta-pasażera
;D 2013-07-08 20:25:34
No dziwne żeby miał byc o 16 skoro bilet był na 15:30.... Jeżdżę z link busem od 3 lat i jeszcze sie nie zdążyło żeby cos było nie tak...
motylek 2013-08-04 19:38:05
Wracalismy z link busek z gdanska do katowic 4 sierpnia 2013. Byla to nowa wakacyjna trasa tego przewoznika. Autokar podjechal punktualnie na przystanek pks. W autokarze byla klima jak i mozliwosc korzystania w wifi. Miejsce miedzy siedzeniami bylo odpowiednie. Dodam ze do gdanska jechalismy polskimbusem i tam nie szlo sie ruszy, bylo strasznie malo miejsca a w dodatku autokar spoznil sie 15min i jechal 9h a linkbus nigdzie sie nie zatrzymywal i dolecial w 7,5h. Gdybym miala jeszcze raz wyjezdzac z pewnoscia wybralabym linkbusa
losiek 2013-09-11 12:00:06
zgadzam się z tobą ja jechałem z Krakowa do Gdaniska Link busem super autokar centrum rozrywki w zagłówkach klimatyzacja miejsca dużo miedzy siedzeniami spoko kierowcy niecałe 8 godzin a z powrotem tym polskim busem brak miejsca brak klimy brak czegokolwiek szkoda gadać polskim busem jechałem dwa razy pierwszy i ostatni a link busem na pewno będę jeździł często
2013-09-15 18:28:35
Często korzystam z tej firmy przewozowej na trasie Kraków -Gdańsk i z powrotem nie mam żadnych zastrzeżeń jest bardzo komfortowo i wygodnie a ludzie nawet gdyby mieli podstawiony samolot byli by nie zadowoleni
Trybiani 2013-09-30 16:09:38
Od jakiegoś czasu korzystam z usług firmy Link - Bus do dnia dzisiejszego właśnie znajduję się w autobusie linii Kraków - Wrocław i mimo iż nigdy nie mogłem powiedzieć złego słowa na temat tego przewoźnika w dniu dzisiejszym jestem po prostu zbulwersowany nie chodzi tutaj o jakość usług oferowanych przez firmę Link - Bus ale o personel w postaci kierowców zatrudniany przez nich. TAKIEGO ZŁOŚLIWEGO I NIEPRZYJEMNEGO CZŁOWIEKA DAWNO NIE SPOTKALEM, Tak ze jesli chcecie Panstwo pokonac ta trase bez zbednych nerwow i stresu POLECAM INNEGO PRZEWOZNIKA
podroznik 2013-12-11 19:53:16
Na szczęście pojawila sie wspaniala alternatywa -PolskiBus, przy takiej konkurencji LinkBus bedzie mial ciężko ze swoim podejsciem do Klienta
Kasia 2013-12-22 22:56:29
My jechalismy z koleżankami do domu z panieńskiego i tak niefortunnie sie złożyło że zabrakło nam funduszy. Ale poznaliśmy świetnego kierowce który nas zabrał za cene biletu internetowego czyli po 15 zł . Jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy Panie (usunięte przez administratora)
Ania 2014-04-23 14:51:07
Może i wygodne autobusy mają, ale na punktualność liczyć nie można. Kursy na trasie Kraków-Chrzanów niby przez A4, wczoraj niestety zostałam nieprzyjemnie zaskoczona zmianą trasy. Kierowca nieuprzejmy. I kto bierze odpowiedzialność za bagaż pozostawiony w luku bagażowym?!!!
Lukikow 2014-06-28 18:29:40
Totalna porażka.. polecam tylko osobą, które dysponują dużą ilością czasu. Na autobus można czekać godzinami.
Polbus jedzie godzine chrzanów-katowice ale nigdy się nie spóźnia w przeciwieństwie do linkbusa.
michał 2014-08-01 23:20:57
Firma porażka!!!
Opóźnienia to normalka. Tankowania w trakcie kursu z autobusem pełnym pasażerów też zdarzyło się kilka razy. Autobus ma być gotowy do jazdy i trzymać się czasu przejazdu. Do tego robią dziwne akcje typu wyrzucanie kierowcy z pracy w czasie kursu-kierowca opuszcza autobus, pasażerowie czekają na nowego kierowcę 30 minut, obiecują rekompensatę, a później się z niej nie wywiązują. Bezczelność i brak szacunku do klienta! Potwierdzam, że nie wpuszczają w pierwszej kolejności osób z biletami i nie interesują się bagażami. Korzystam z ich usług, bo muszę. Łapią klienta, a później robią z nim co chcą.
Lukasz 2014-08-10 15:23:31
NIE POLECAM AUTOKAR BEZ KLIMY. W AUTOKARZE PANUJE UPAL!!!!!!NIE POLECAM!!!!!!!!¡
zkatowic 2014-11-19 12:29:31
Szkoda że ta firma zrezygnowała z połączeń Katowice-Kraków.
Duże czyste autobusy, działający Wi-fi i oczywiście cena.
loody 2015-02-28 04:50:27
@romek, oj nie w każdej firmie sa benefity, niestety, ale wiele firm nie stac do przystąpienia do programów benefitowych, bo zatrudniają zbyt małą liczbę pracowników, czy po prostu nie stac je aby dopłacać większą część i pracownik miał dopłacić 30% kosztów. Polecacie w końcu Link-Bus'a czy nie, bo już sam nie wiem.
Fire 2016-05-14 11:16:23
Generalnie to jestem bardzo ciekaw czy Link-Bus Kraków S.C. Jacek Wierzbicki Teresa Wierzbicka zatrudnia teraz ludzi na jakieś większe stanowiska niż się nam wydaje, nie wiem jak to jest na dobrą sprawę tutaj, ale chyba dość fajnie na oko i póki co..
Zostaw swoją opinię o Link-Bus Kraków S.C. Jacek Wierzbicki Teresa Wierzbicka - Zabierzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Link-Bus Kraków S.C. Jacek Wierzbicki Teresa Wierzbicka