BIBUS MENOS Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o BIBUS MENOS Sp. z o.o.

czytelnik 2013-01-08 19:34
Także pracowałem w tej firmie i mogę się wypowiedzieć w kilku sprawach. Jak się idzie na rozmowę w sprawie pracy to lepiej sprawdzić, popytać o daną firmę co w trawie piszczy a nie potem mieć pretensje do całego świata, że się nie ogarnęło nowych obowiązków. Kierownicy wszędzie wymagają i nie ma się co dziwić bo potem oni sami są rozliczani z tego co wykonują ich ludzie. Kolejna sprawa to ta firma rodzinna. Jak bym miał firmę to już na wstępie obsadzam najwyższe stanowiska swoją rodziną najbliższą, więc ta wypowiedź to przesada na maksa a co do reszty pracowników to czasy są jakie są, pracy nie ma w naszym pięknym kraju a jak jest to słabo płatna i ludzie trzymają miejsca pracy, nie wolno osądzać wszystkich jedną miarą i psuć opinii całej firmie. W Bibus Menos nie płacą źle. Są też premie od sprzedaży, wszystko płacą w terminie. Ja rozstałem się pokojowo z Bibus Menos i cała reszta mnie nie interesuje.
student 2013-05-11 13:50
Co powiecie o odbyciu praktyk w firmie Bibus Menos ?
Szubi 2013-09-07 21:05
Solidna firma. Warunki pracy dobre, zatrudnienie na umowę o pracę a nie na jakieś umowy śmieciowe, płaca zawsze na czas. Warunki socjalne świetne. Oczywiście nacisk na wyniki, wiadomo, jak wszędzie w handlu, ale na początku, podczas rozruchu, możesz liczy na pomoc i wyrozumiałość. Firma rodzinna, podobnie jak centrala: firma Bibus w Szwajcarii, co znaczy także to, że rodzina prezesa zajmuje część kierowniczych stanowisk. Są to ludzie normalni i nie dają odczuć, że mogliby więcej. Pracują jak wszyscy inni, Jak trzeba to także po godzinach. Są uczciwi i moralni, co jest dziś raczej rzadkością. Ja pracuję już 6 rok i czuje się naprawdę dobrze, a jest to moja 5 praca. Jeżeli jesteś solidny i lojalny, spokojnie możesz podjąć tu pracę, jeżeli jesteś cwaniakiem, leniuche, lub nieudacznikiem, omijaj ją szerikim łukiem
2
Rzetelna opinia 2013-09-11 21:17
Przede wszystkim nie polecam pracy w Katowicach. Obiło mi się także o uszy bardzo dużo negatywnych opini odnośnie Wrocławia. W tych miejscach przede wszystkim dwulicowi ludzie, dodatkowo nieprzychylni dla nowych twarzy....Biura w Poznaniu, Warszawie i Rzeszowie wydają się być najbardziej "normalnymi"...O głownej siedzibie trudno mi się wypowiadać ponieważ co drugi jest z rodziny...
Ogólnie działowo najlepsza atmosfera przy mechatronice i hydraulice...
Generalnie praca w dużym stresie i mało sympatycznym środowisku.
Raczej odradzam chyba, że masz kredyt, rodzine na utrzymaniu i brak innych alternatwyw.
dubi 2013-09-12 21:03
Jak w każdej pracy i tu trzeba się sprężać, a nie udawać pracę i robić własne interesy na boku, w tym chyba nie ma nic dziwnego. Dla solidnych, lojalnych i pracowitych jest to dobre miejsce, szkopuł w tym, że takich na rynku mało: albo nie chce się pracować albo za plecami nabijać sobie kabzę.
PS. Co do Katowic i Wrocka to się nie wypowiadam, bo ich nie znam, ja piszę o centrali.
Szubi 2013-09-12 21:11
No golego, nie trafiłeś tym razem, od kierowników to jestem daleko. Po prostu nie lubię oszołomstwa i bezpodstawnego uogólniania! Czytając powyższe negatywne opinie stwierdziłem, że jest to bardzo jednostronna opinia jakiegoś zgorzkniałego frustrata, co pewnikiem został zwolniony po 3-mies. okresie próbnym, bo się po prostu nie sprawdził albo kombinował. Czyż nie mam racji?
Dubi 2013-09-16 20:47
Czy ktoś Cię zmusił do podjęcia pracy w tej firmie? Czy ktoś Cię tam siłą trzymał i nie pozwolił odejść, że tak się tu wyżalasz? Do tanga trzeba dwojga! Jak nie pasuje Tobie - odchodzisz, jak nie pasuje firmie - to Cię zwalnia. I szlus! Kropka! La finito! Świat nie torba, Nie Ty, to kto inny tam pracuje tak długo, jak mu dobrze, a jak mu źle to idzie gdzie indziej.
Akurat dla mnie to najlepsze z moich 5 miejsc pracy i nie zamierzam stąd na razie odchodzić. Ja się przykładam do roboty i firma zachowuje się wobec mnie fair - i tak niech będzie nadal.
rozbawiony:) 2013-09-22 23:50
czytam tak te rzeczy co tu pisza wszyscy sfrustowani (w przewazajacej wiekszosci zwolnieni) pracownicy i smieje sie z Was barany! Tak wam bylo zle to po cholere tyle czasu siedzieliscie (coniektorzy) w tej firmie, pewnie nikt inny was nie chcial :) teraz tulacie sie od firemki do firemki albo nadal szukacie pracy, nie mozecie znalezc dla siebie miejsca albo was po prostu nie chca bo jestescie ciency i sie wyladowujecie z nudow na forum. Prawda jest taka, ze masa osob w Bibusie pracuje od wielu lat i w zaden sposob nie trafili tam przez uklady lub powiazania rodzinne z wlascicielami - i nadal pracuja i sobie chwala, bo wykonuja swoja prace uczciwie za ktora dostaja odpowiednie i tez uczciwe wynagrodzenie. Tylko takie miernoty jak wy nie sa doceniane przez firme, potem wlazicie na tego typu portale i sie zalicie jak tam wam zle bylo... Zenada, wezcie sie lepiej do roboty pajace, leniuchy i nieroby!!!! :)
gratulujemy odważnym 2013-09-29 11:01
( usunięte przez administratora ) Zostań po co Ci to...Premia, nowy laptop, miejsce na parkingu...nie żal Ci?...Bo z powrotem nie wpuszczą...haha
1
gratulujemy odważnym 2013-09-29 11:16
Tyle, że Bibus nie był wygodną pracą...no ale sami musicie zobaczyć :) Napewno zanosi się na premie haha
1
Pablo 2013-11-14 10:31
Do Szubi dubi. Solidna firma? taaaak :), zatrudnienie na umowe o prace?hmmm cóż z tym bywa różnie drogi Szubi poza tym nie jest to nic nadzwyczajnego (ja też zatrudniam pracowników - i wszyscy mają umowy: ) )warunki socjalne??co masz na mysli??naciskna wyniki??hehe żenada, i tak nie jestes w stanie sprostać wymaganiom.
1
gizzy 2013-11-22 20:34
Solidna firma. Polecam!
1
MIKI 2013-11-26 08:16
Firma poniżej krytyki. Byłem klientem z Katowic ale to co się dzieje to jakiś absurd. Dzwonie po poradę w sprawie sprzęgieł to mnie przełączają do hydraulika w Gdansku, który to przełącza mnie do pneumatyka w Poznańiu....:/ poza tym gość który do mnie przyjezdzał już nie pracuje a to chyba 4 pracownik w ciągu 2lat!!!!! z jednego działu, zatem z taką rotacją trudno mówic o profesjonalizmie.na szczęście jest konkurencja.
2
BIBUS MENOS 2013-11-26 13:15
@MIKI - W imieniu firmy BIBUS MENOS serdecznie przepraszamy za zaistniałą sytuację. W przyszłości dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja nie miała już miejsca. Zapraszamy Pana do kontaktu z Działem Marketingu w celu odebrania w ramach przeprosin upominku. Jeżeli macie Państwo uwagi nt. funkcjonowania naszej obsługi klienta prosimy o maila: marketing@bibusmenos.pl. Na pewno odpowiemy na każdą wiadomość.
3
BIBUS MENOS 2013-11-26 13:17
Dziękujemy gizzy.
1
Zigi 2013-12-17 21:06
@Stary - to dobrze, że znalazłeś lepszą pracę. Tak dla informacji: Bibus nie ma problemów z rekrutacją i zdecydowana większość nowych pracowników pracuje zazwyczaj kilka lat. A że po jakimś czasie zmieniają prace - nic dziwnego, to normalne i nic karygodnego. Każdy szuka gdzie będzie miał lepiej. Nikt nie mówi, że Bibus jest najlepszą firmą, ale jest firmą solidną i dobrą, szczególnie dla tych, którym praca nie śmierdzi.
pinokio 2014-01-29 02:28
Szanowni Państwo Czy moze pracuje ktos w prototypowni w gdansku ? chodzi mi o szybkie protypowanie czy firma prowadzi rekrutacje? pozdrawiam.
BIBUS MENOS 2014-02-03 13:17
Wszystkie informacje na temat prowadzonych przez nas rekrutacji znajdziecie Państwo na stronie www.bibusmenos.pl (zakładka Praca). Zapraszamy również do wysyłania zgłoszeń bezpośrednio na adres e-mailowy: rekrutacja(at)bibusmenos.pl.
były 2014-05-30 14:30
Plan zrealizowany, teraz macie za swoje. Koniec tematu,hahahahahahahahahahaha. Piszcie ludzie prawdę o tak złym pracodawcy(usunięte przez administratora)
3
tony 2014-11-30 15:21
ha, ja własnie też chcę się dowiedzieć jaka pensja jest w Bibus Menos, bo szukam aktywnie pracy od jakiegoś czasu i często na rozmowach pada pytanie "Ile chciałby Pan zarabiać?" i tu zawsze jest problem ile powiedzieć, bo wiadomo nikt nie chce pracować za grosze ale powiedzieć dużo za dużo też źle, więc pomyślałem że najlepiej dowiedzieć się jaka jest średnia stawka oferowana przed rozmową i do tego dopasować swoją
amiren 2015-01-31 03:56
alle się rozczarowałem no! miałem nadzieję że znajadę tu jakieś poważne opinie na temat tego ile można zarobić w końcu itp a tu lipa. Naprawdę nie ma tu nikogo kto by pracował w bibusie mentosie i znał tą firmę z doświadczenia ? no liczę że mimo wszystko jest tu ktoś taki i podpowie nam co nieco. Wspomóżcie trochę
Pracownik 2015-07-22 09:14
Czytając Wasze opinie zastanawiam się o co Wam chodzi. A jak ma się sprzedawać i rozwijać biznes bez tempa, szkoleń, czasami niewygodnych dla niektórych decyzji etc. Ja firmę sobie chwalę, Zarząd doceniam i cieszę się z warunków pracy. A dla wszystkich malkontentów polecam przysłowie: "trawka u sąsiada zawsze jest bardziej zielona" :).
ala 2015-07-22 14:12
@pracownikmsz racje u konkurencji zawsze lepiej niz w na miejscu, co sie czyta to wszedzie narzekania, nerw na wyplate itd. a moj kumpel jakos pracuje w tej firmie juz dluzszy czas i wiaodmo narzea z trzeba isc do pracy jak zwykly czlowiek a nie ze tam pracuje. jakos zle sie nei wiedzie skoro teraz tez poszukuja na stanowisku recepcjonistki oferujac przy ttm umowe o prace, dobre warunki socjalne, pakiet Benefit. chyba nie tak zle jest. j mimo wszytsko sprobuje
xxx 2015-07-23 10:27
...doceniasz zarząd dlatego jeszcze tam pracujesz
1
kowo 2015-08-21 19:39
Bo tak to jest trzeba się wzajemnie szanować i jakoś to będzie później, nie ma też co panikować, bo jest wiele gorszych firma a warunki pracy w tej firmie na prawdę nie należą do najgorszych. Ja osobiście uważam, że ogólnie nie ma powodów do narzekań, atmosfera w pracy jest taka jaka być w firmie powinna.
1
morcian 2015-08-22 00:28
Ja części tych negatywnych wpisów nie rozumiem. Dziwię się tez jakim cudem ktoś może wiedzieć, że i w Katowicach i Gdańsku i Wrocławiu jest coś nie tak, chyba mało kto by próbował wszystkie miasta. Podobnie komentarze, że sie pracowało kilka lat, to chyba nie było tak tragicznie, skoro się pracowało bez narzekań.
1
pawełek 2016-01-22 21:24
@morcian na pewno jest wszystko dobrze, zobacz, że nawet mają teraz ogłoszenie pracy, ale na magazyniera. Fajnie, że zapewnione są benefity, w tym ubezpieczenie zdrowotne.
owalek 2016-01-25 08:49
@pawełek, a aplikowałes juz, bo ja sie nadal zastanawiam. Ich główne wymagania to zdolność i gotowość do pracy na wysokości powyżej 3 metrów, oraz 3 miesiące doświadczenia w wysokim składowaniu.
tamek 2016-02-08 21:28
Czasem zbyt długie zastanawianie może sprzątnąć ofertę sprzed nosa. Ja się wahałem i mam, oferta uciekła :) Szkoda, bo Bibus zapowiada się bardzo ciekawie.
kurek 2016-02-19 17:25
@tamek nie poddawaj się :D ja często zaglądam na goworka w takiej sytuacji bo oni wstawiają oferty na bieżąco więc każdy znajdzie coś dla siebie :) pozdro
rumek 2016-02-22 21:41
no niestety też specjalnie zajrzałem na ich forum bo miałem nadzieję, że coś znajdę ale widzę, że zniknęły wszystkie oferty. I zupełnie się nie dziwię bo fajna firma
wer 2016-03-07 19:45
@rumek wlasnie niedanwo znow sie pojwaily :) na doradce handlowego w Katowiach na przyklad ofeuja stabilne warunki zatrudnienia w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku (w tym umowa o pracę)
eryk 2016-05-13 17:08
jakie narzędzia pracy oferują dla doradców handlowych @wer
bhkp 2016-06-19 21:24
Umowa opiera się na dość dobrych warunkach, więc dbałość o szczegóły jest tutaj na porządku dziennym. Wiecie czy taki inspektor ma zapewnione jakieś benefity socjalne? Podobno jest szansa na jakieś ubezpieczenie w tym zakresie, więc nie ma co narzekać.
Jhony_D 2016-06-29 12:00
Praca i warunki są OK. Polecam.
yes 2016-07-07 13:14
Benefity pewnie są, ale jaka teraz panuje atmosfera? Dzięki
Od wielu lat w firmie 2016-10-24 12:19
Już tyle lat pracuję w tej firmie i uważam, że są godni polecenia!
Od wielu lat w firmie 2016-10-24 12:20
Już tyle lat pracuję w tej firmie i uważam, że są godni polecenia!
1
anonim 2016-11-17 14:39
Jak najbardziej polecam firmę. Pracowałem w niej przez długi czas i pozwoliła mi na rozwój mojej kariery.
1
Pytający 2017-06-09 13:53
Witam, na jakie zarobki (netto) może liczyć mechanik serwisu? Proszę o normalne odpowiedzi
Marco 2017-06-21 08:51
To jest naprawdę solidna i dobra firma! Wiem, bo pracuję w niej już wiele, wiele lat:)
Karolina 2017-07-26 10:29
@Marco a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w BIBUS MENOS Sp. z o.o.? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy firma aktualnie przyjmuje nowych pracowników? Każda merytoryczna odpowiedź będzie cenna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
BIBUS MENOS Sp. z o.o. 2017-07-27 09:27 [pracodawca]
Witaj!

Obecnie prowadzimy rekrutację na następujące stanowiska:

• Doradca handlowy - dział Pneumatyki (Białystok)
• Inżynier sprzedaży - dział Hydrauliki Siłowej (Białystok)
• Doradca handlowy - dział Hydrauliki Siłowej (Katowice)
• Doradca handlowy - dział Mechatroniki (województwo małopolskie - Kraków i in.)
• Mechanik Serwisu - Gdańsk (centrala)

Co do wynagrodzenia, to zawsze jest to indywidualna kwestia i zależy ona od umiejętności oraz doświadczenia kandydata.

Nasza firma oferuje wiele atrakcyjnych benefitów dla pracowników:

• Prywatną opiekę zdrowotną oraz grupowe ubezpieczenie na życie na bardzo atrakcyjnych warunkach
• Dopłaty do Karty Multisport
• Szkolenia
• Bony świąteczne
• Imprezy integracyjne.
• Darmowy dostęp do siłowni wraz z treningami prowadzonymi przez trenera personalnego (opcja dostępna w centrali).

Dodatkowo zapewniamy miłą atmosferę oraz pracę w zaangażowanym i przyjaznym środowisku.
Firma BIBUS MENOS już od kilka lat jest wyróżniana za wdrożenie polityki społecznie odpowiedzialnego biznesu. Więcej informacji: https://www.bibusmenos.pl/bimen/odpowiedzialnosc-spoleczna/

Zachęcamy do przesłania swojego CV na adres: rekrutacja@bibusmenos.pl.

Pozdrawiamy!
bstok 2017-09-12 15:59
jest wrzesień a wy dalej prowadzicie rekrutacje w białymstoku?
BIBUS MENOS Sp. z o.o. 2017-09-14 11:24 [pracodawca]
@bskot - Udana rekrutacja bywa procesem długim i złożonym, dlatego odpowiedniego pracownika szukamy do momentu kiedy zarówno Kandydat jak i my poczujemy, że połączenie naszych sił zaowocuje naprawdę wyjątkową współpracą. Tym samym dalej zachęcamy do składania aplikacji na stanowiska:

- Inżyniera Sprzedaży Działu Hydrauliki Siłowej: https://www.bibusmenos.pl/o-firmie/praca/oferty-pracy/inzynier-sprzedazy-dzial-hydrauliki-silowej/

- Doradca Handlowy Działu Pneumatyki: https://www.bibusmenos.pl/o-firmie/praca/oferty-pracy/doradca-handlowy-dzial-pneumatyki/
Zostaw swoją opinię o BIBUS MENOS Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIBUS MENOS Sp. z o.o.