brak logo

Bibus Menos Sp. z o.o.

Krotoszyn

Opinie o Bibus Menos Sp. z o.o.

jeden z pierwszych 2013-01-26 13:27:33
podzielam opinie łysego i starego.
Bibus to jedna wielka pomyłka, brak poszanowania pracownika, tak jak napisał stary- częste rotacje z pracownikami, zmieniają ludzi kiedy chcą, jak skarpetki. Bałagan, zakłamanie itd, itp.
Odradzam !!!!!!!!!
1
Nik 2013-02-24 12:11:29
To i ja podpiszę się pod wpisami wyżej.
Nie zaczynajcie tam pracy, bo stracicie ją szybko i nie wniesie nic do waszego życia. Lepiej wykładać towar w biedronce niż pracować w Bibusie. Tak jak wyżej: zakłamanie, brak szacunku do pracownika, częste rotacje. Moja ocena ---- poniżej wszelkiej krytyki !
1
obserwator 2013-03-10 10:57:41
Właściciel poprzez zły dobór "kierowników" - tak ich nazywa w centrali rozłożył firme i zepsuł firmie opinię. Jest to grupa relatywnie młodych ludzi (jeden nieco starszy:-) ) którzy poza Bibusem przeważnie nigdzie nie pracowali. Trzymają się stołków jak tonący brzytwy. mają niewielkie pojecie o budowaniu zespołu i relacji z podwładnymi. Kochają intrygi i pokazywanie kto tu ma władzę choćby mieli po sobie tylko zgliszcza zostawić. Pozytywna strona tej firmy: pensje zawsze na czas, sporo można się nauczyć jeśli się chce i ma się grubą skórę. Firma dla twardzieli, nie na długi okres.
1
student 2013-05-11 13:50:04
Co powiecie o odbyciu praktyk w firmie Bibus Menos ?
Nik 2013-05-13 14:14:53
Co ja myślę... Jeśli to praktyka i nie będziesz kolejną maszyną do gonienia i zarabiania pieniędzy dla wszystkich opisanych w bardzo MIŁY sposób przez wszystkich wypowiadających się tutaj to może dasz rade.
To co ludzie czują po lub w trakcie pracy tam i co wiedzą pisząc na tym forum powinno dać Ci obraz atmosfery w tej firmie- pieniądz to dla nich wszystko, człowiek to zero totalne. Wybór należy do Ciebie.
1
Witold 2013-06-08 19:59:35
Żenada. Nie traktują pracowników poważnie. Typowy przykład wyzyskującej korporacji. Nie polecam. Lepiej pracować fizycznie na magazynie niż marnować czas na tą firmę.
1
Steffan 2013-07-01 10:20:13
Dobrze, że jest miejsce gdzie można się wypowiedzieć na temat danej firmy. Wszystkie wpisy tutaj to szczera prawda, oprócz jednego, który pewnie dodał jakiś pupilek oddany właścicielowi, żenada. Wyzysk, zakłamanie, fałszywość ludzi do granic możliwości a w niektórych przypadkach granica już sporo przekroczona, Katowice i niejaki dp oraz kw- zakłamanie, fałszywość emanująca z oczu z kilometra, reszta to już Gdańsk- większość, Wrocław i pseudo kierowniczka nie mająca pojęcia o większości spraw technicznych i nie mająca pojęcia o zarządzaniu i kulturze pracy i życia- żenada, wstyd. NIE POLECAM!!!!!!!! Jak wyżej, lepsza praca fizyczna niż ta obecna wszędzie w Bibus Menos fałszywość i zakłamanie!!!!!!! Żenada!!!!!
1
Szubi 2013-09-07 21:05:09
Solidna firma. Warunki pracy dobre, zatrudnienie na umowę o pracę a nie na jakieś umowy śmieciowe, płaca zawsze na czas. Warunki socjalne świetne. Oczywiście nacisk na wyniki, wiadomo, jak wszędzie w handlu, ale na początku, podczas rozruchu, możesz liczy na pomoc i wyrozumiałość. Firma rodzinna, podobnie jak centrala: firma Bibus w Szwajcarii, co znaczy także to, że rodzina prezesa zajmuje część kierowniczych stanowisk. Są to ludzie normalni i nie dają odczuć, że mogliby więcej. Pracują jak wszyscy inni, Jak trzeba to także po godzinach. Są uczciwi i moralni, co jest dziś raczej rzadkością. Ja pracuję już 6 rok i czuje się naprawdę dobrze, a jest to moja 5 praca. Jeżeli jesteś solidny i lojalny, spokojnie możesz podjąć tu pracę, jeżeli jesteś cwaniakiem, leniuche, lub nieudacznikiem, omijaj ją szerikim łukiem
prawda 2013-09-09 17:23:42
oooo ale szubi pojechał to wszystko ściema pachnie mi to jednym mało rzutkim kurownikiem :) ma problemy z rekrutacją (przyczyna ogromna rotacja) więc kombinuje takie wpisy.
Na każdym stanowisku trzecia osoba w przeciągu dwóch lat w tym rok to poszukiwania :).

Ludzie nie dajcie się nabrać
1
Rzetelna opinia 2013-09-11 21:17:13
Przede wszystkim nie polecam pracy w Katowicach. Obiło mi się także o uszy bardzo dużo negatywnych opini odnośnie Wrocławia. W tych miejscach przede wszystkim dwulicowi ludzie, dodatkowo nieprzychylni dla nowych twarzy....Biura w Poznaniu, Warszawie i Rzeszowie wydają się być najbardziej "normalnymi"...O głownej siedzibie trudno mi się wypowiadać ponieważ co drugi jest z rodziny...
Ogólnie działowo najlepsza atmosfera przy mechatronice i hydraulice...
Generalnie praca w dużym stresie i mało sympatycznym środowisku.
Raczej odradzam chyba, że masz kredyt, rodzine na utrzymaniu i brak innych alternatwyw.
dubi 2013-09-12 21:03:01
Jak w każdej pracy i tu trzeba się sprężać, a nie udawać pracę i robić własne interesy na boku, w tym chyba nie ma nic dziwnego. Dla solidnych, lojalnych i pracowitych jest to dobre miejsce, szkopuł w tym, że takich na rynku mało: albo nie chce się pracować albo za plecami nabijać sobie kabzę.
PS. Co do Katowic i Wrocka to się nie wypowiadam, bo ich nie znam, ja piszę o centrali.
Szubi 2013-09-12 21:11:32
No golego, nie trafiłeś tym razem, od kierowników to jestem daleko. Po prostu nie lubię oszołomstwa i bezpodstawnego uogólniania! Czytając powyższe negatywne opinie stwierdziłem, że jest to bardzo jednostronna opinia jakiegoś zgorzkniałego frustrata, co pewnikiem został zwolniony po 3-mies. okresie próbnym, bo się po prostu nie sprawdził albo kombinował. Czyż nie mam racji?
Prawda 2013-09-13 13:42:08
Moi drodzy sami widzicie jakie jest podejście do ludzi każdy kombinuje albo ma interesy na boku. O czym to świadczy każdy to potencjalny złodziej i tak cie traktują. Co więcej mało płacą.....
Fakty Gdańsk ze starej ekipy tylko jeden kierownik reszta odeszła albo została zwolniona.
Warszawa to czwarty chyba piąty skład.
Poznań stały zespół.
Rzeszów trudno cokolwiek powiedzieć prowincjonalne biuro daleko od centrali.
Katowice czwarty zespół od początku biura.
Wrocław różne opinie.......
Sami widzicie. Jak nie jesteś rodzina lub znajomy czy "poganiacz bydła" to jesteś kombinator albo oszust. Ja jeszcze pracuje i nie jestem frustratem tylko dobrym obserwatorem.
1
jeden z pierwszych 2013-09-13 17:22:26
Widze, że poszedł jakiś przykaz dla ludzi z Bibusa żeby ktoś coś wreszcie napisał dobrego o tej firmie:) wiecie co to oznacza? że jesteście Bibus już na dnie, ludzie przekonali się co tam się dzieje i fama poszła w kraj, Ludzie Was omijają i o to chodziło:) pełen sukces ludzi tutaj piszących i w bardzo zły sposób potraktowanych przez tą pseudo firemke! B R A W O !!! A to początek:) Teraz czekamy na kolejne POZYTYWY (wypowiedzi) lizusów na ratowanie opinii, ale wiecie co...? już za późno:) Dziękujemy gowork.pl że istniejesz:) to wielka pomoc i ochrona przed złym pracodawcą....
1
Szubi 2013-09-13 19:50:04
jeden z pierwszych - 2013-09-13 17:22:26

Widze, że poszedł jakiś przykaz dla ludzi z Bibusa żeby ktoś coś wreszcie napisał dobrego o tej firmie:) wiecie co to oznacza? ( usunięte przez administratora ) ludzie przekonali się co tam się dzieje i fama poszła w kraj, Ludzie Was omijają i o to chodziło:) pełen sukces ludzi tutaj piszących i w bardzo zły sposób potraktowanych przez tą( usunięte przez administratora ) B R A W O !!! A to początek:) Teraz czekamy na kolejne POZYTYWY (wypowiedzi) lizusów na ratowanie opinii, ale wiecie co...? już za późno:) Dziękujemy gowork.pl że istniejesz:) to wielka pomoc i ochrona przed złym pracodawcą....
Szanowny Przedmówca grzmi a lud milcząc słucha ;-)
Ktoś tu wierzy w spiskową teorię dziejów... W nakazy, zakazy, lizusów, famę (co poszła w kraj)...
Golego, zalecam jak najprędszą wizytę u lekarza psychiatry.
Dubi 2013-09-16 20:47:17
Czy ktoś Cię zmusił do podjęcia pracy w tej firmie? Czy ktoś Cię tam siłą trzymał i nie pozwolił odejść, że tak się tu wyżalasz? Do tanga trzeba dwojga! Jak nie pasuje Tobie - odchodzisz, jak nie pasuje firmie - to Cię zwalnia. I szlus! Kropka! La finito! Świat nie torba, Nie Ty, to kto inny tam pracuje tak długo, jak mu dobrze, a jak mu źle to idzie gdzie indziej.
Akurat dla mnie to najlepsze z moich 5 miejsc pracy i nie zamierzam stąd na razie odchodzić. Ja się przykładam do roboty i firma zachowuje się wobec mnie fair - i tak niech będzie nadal.
2013-09-20 15:46:40
Szubi skoncz z posladkami, premii i tak nie będzie....
1
rozbawiony:) 2013-09-22 23:50:50
czytam tak te rzeczy co tu pisza wszyscy sfrustowani (w przewazajacej wiekszosci zwolnieni) pracownicy i smieje sie z Was barany! Tak wam bylo zle to po cholere tyle czasu siedzieliscie (coniektorzy) w tej firmie, pewnie nikt inny was nie chcial :) teraz tulacie sie od firemki do firemki albo nadal szukacie pracy, nie mozecie znalezc dla siebie miejsca albo was po prostu nie chca bo jestescie ciency i sie wyladowujecie z nudow na forum. Prawda jest taka, ze masa osob w Bibusie pracuje od wielu lat i w zaden sposob nie trafili tam przez uklady lub powiazania rodzinne z wlascicielami - i nadal pracuja i sobie chwala, bo wykonuja swoja prace uczciwie za ktora dostaja odpowiednie i tez uczciwe wynagrodzenie. Tylko takie miernoty jak wy nie sa doceniane przez firme, potem wlazicie na tego typu portale i sie zalicie jak tam wam zle bylo... Zenada, wezcie sie lepiej do roboty pajace, leniuchy i nieroby!!!! :)
gratulujemy odważnym 2013-09-29 11:01:02
( usunięte przez administratora ) Zostań po co Ci to...Premia, nowy laptop, miejsce na parkingu...nie żal Ci?...Bo z powrotem nie wpuszczą...haha
1
gratulujemy odważnym 2013-09-29 11:16:27
Tyle, że Bibus nie był wygodną pracą...no ale sami musicie zobaczyć :) Napewno zanosi się na premie haha
1
Arczi 2013-09-30 11:50:39
Ja prowadzę własny Biznes...."kolego" i jest 300% lepiej niż w( usunięte przez administratora ) Bibus Menelos. na chwile obecną zatrudniam 2 pracowników z czego jeden jest handlowcem i bardzo chwali pracę u mnie. podstawa niska ale prowizja 30-45% od marży!!! zatem da się dać zarobić i być zadowolonym
Lelevel 2013-11-14 10:27:09
Człowieku co ty opowiadasz??? kiedyż było zupełnie inaczej. inne traktowanie ludzi, atmosfera...teraz wyścig szczurów, dno,bagno.....ciągłe gadki że mało,że trzeba bardziej itd itp. przy 40000zł zysku nie dostajesz premii bo plan był 50000zł.....no i do tego tekst pamiętaj ze jesteś kosztem, ale jakim??(usunięte przez administratora)
2
Pablo 2013-11-14 10:31:15
Do Szubi dubi. Solidna firma? taaaak :), zatrudnienie na umowe o prace?hmmm cóż z tym bywa różnie drogi Szubi poza tym nie jest to nic nadzwyczajnego (ja też zatrudniam pracowników - i wszyscy mają umowy: ) )warunki socjalne??co masz na mysli??naciskna wyniki??hehe żenada, i tak nie jestes w stanie sprostać wymaganiom.
1
ZENON zwany Leszczem 2013-11-14 10:47:58
Powiem tak. bibus menel tonie...a tonący się brzytwy łapie. Drodzy państwo chciałbym zauważyć że duuuuża część negatywnych opini została usunięta na prośbę ludzi z Bibusa ponieważ podobno były nierzetelne :) a wiem to z baaaardzo pewnego źródełka. Zatem do rzeczy. Pracowałem w Bibusie, wykonywałem plany,dostawałem czasami premi itd itp. natomiast to co się dzieje to jest dramat. Mnie niestety również zajęło sporo czasu aby podjąc decyzje o odejsciu.Bibus to wyzysk!!!bibus to brak szczunku dla pracownika!!!Bibus to niedoścignione plany, Bibus to praca po 8+godzin po czym wsiadasz w auto i jedziesz do Gdańska, nieistotne czy jestes z Poznania,Wrocławia czy Rzeszowa...nikogo to nie interesuje. a teraz jeszcze troche faktów. Gdańsk-spora cześć ludzi odeszła, Wrocław-rotacja średnia, Warszawa-zupełnie nowa, Katowice - od powstanai biura to juz nie pamietam ile osób sie tam przewinęło (największa rotacja) , moi drodzy to są fakty więc nie chce mi sie słuchać że ktoś leniwy to pisze. Frustracja zrodzona poprzez tą firmę spowodowała że duża część wartościowych ludzi stąd uciekła i tyle w temacie, ale jak dobrze któś tu napisał sługusy-lizusy "klepią" pozytywne komentarze. Znam bardzo dużo ludzi z BIBUSA i szczerze większość chciałaby się zwolnić ale nie ma "jaj" bo albo rodzina na utrzymaniu, albo przywiązanie, albo strach przed inną pracą bo może być gorzej...(nie) - grzej być nie może!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
gizzy 2013-11-22 20:34:43
Solidna firma. Polecam!
MIKI 2013-11-26 08:16:23
Firma poniżej krytyki. Byłem klientem z Katowic ale to co się dzieje to jakiś absurd. Dzwonie po poradę w sprawie sprzęgieł to mnie przełączają do hydraulika w Gdansku, który to przełącza mnie do pneumatyka w Poznańiu....:/ poza tym gość który do mnie przyjezdzał już nie pracuje a to chyba 4 pracownik w ciągu 2lat!!!!! z jednego działu, zatem z taką rotacją trudno mówic o profesjonalizmie.na szczęście jest konkurencja.
1
BIBUS MENOS 2013-11-26 13:15:13
@MIKI - W imieniu firmy BIBUS MENOS serdecznie przepraszamy za zaistniałą sytuację. W przyszłości dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja nie miała już miejsca. Zapraszamy Pana do kontaktu z Działem Marketingu w celu odebrania w ramach przeprosin upominku. Jeżeli macie Państwo uwagi nt. funkcjonowania naszej obsługi klienta prosimy o maila: marketing@bibusmenos.pl. Na pewno odpowiemy na każdą wiadomość.
2
BIBUS MENOS 2013-11-26 13:17:10
Dziękujemy gizzy.
Stary 2013-12-09 23:15:55
Pracowałem, zwolniłem się i jestem w konkurencji. kiedyś bibus był całkiem przyzwoitą firmą jednak na chwile obecna poniżej krytyki....
3
Zigi 2013-12-17 21:06:03
@Stary - to dobrze, że znalazłeś lepszą pracę. Tak dla informacji: Bibus nie ma problemów z rekrutacją i zdecydowana większość nowych pracowników pracuje zazwyczaj kilka lat. A że po jakimś czasie zmieniają prace - nic dziwnego, to normalne i nic karygodnego. Każdy szuka gdzie będzie miał lepiej. Nikt nie mówi, że Bibus jest najlepszą firmą, ale jest firmą solidną i dobrą, szczególnie dla tych, którym praca nie śmierdzi.
pinokio 2014-01-29 02:28:54
Szanowni Państwo Czy moze pracuje ktos w prototypowni w gdansku ? chodzi mi o szybkie protypowanie czy firma prowadzi rekrutacje? pozdrawiam.
BIBUS MENOS 2014-02-03 13:17:55
Wszystkie informacje na temat prowadzonych przez nas rekrutacji znajdziecie Państwo na stronie www.bibusmenos.pl (zakładka Praca). Zapraszamy również do wysyłania zgłoszeń bezpośrednio na adres e-mailowy: rekrutacja(at)bibusmenos.pl.
Larry 2014-05-27 19:53:04
Witam Chciałem wyraźić opinie jako były pracownik. kiedyś w firmie Bibus Menos pracowało się dobrze natomiast obecnie w firmie Bibus Minus (celowe) to jakiś kompletny dramat. Niedoścignione normy, pogoń za "króliczkiem" i ciągłe pretensje że za mało. Nie szanuje się dobrych-lojalnych pracowników.Cóż efekt tego taki że się zwalniają i zakładają własne biznesy bądź idą do konkurencji.
1
były 2014-05-30 14:30:38
Plan zrealizowany, teraz macie za swoje. Koniec tematu,hahahahahahahahahahaha. Piszcie ludzie prawdę o tak złym pracodawcy(usunięte przez administratora)
1
Gall 2014-09-10 22:36:00
Drogi Korwell. A co mają Szwajcarzy do Bibusa?? ja zrezygnowałem ze stosunkowo dobrej pracy i zmieniłem na "lepszą" tzn. jak się później okazało było zupełnie inaczej.Nie polecam tej firmy bo zwyczajna głupota. Tak jak pisali moi przedmówcy to zwykły,chory wyścig szczurów, człowiek jest gąbką którą trzeba wycisnąć. Ja wytrzymałem kilka miesięcy i przeszedłem do konkurencji. Poza tym zostałem zwyczajnie okłamany. Na rozmowie kwalifikacyjnej ustaliliśmy zupełnie inne warunki (poza pensją) a w rzeczywistości było zuuuuupełnie inaczej.
1
tony 2014-11-30 15:21:23
ha, ja własnie też chcę się dowiedzieć jaka pensja jest w Bibus Menos, bo szukam aktywnie pracy od jakiegoś czasu i często na rozmowach pada pytanie "Ile chciałby Pan zarabiać?" i tu zawsze jest problem ile powiedzieć, bo wiadomo nikt nie chce pracować za grosze ale powiedzieć dużo za dużo też źle, więc pomyślałem że najlepiej dowiedzieć się jaka jest średnia stawka oferowana przed rozmową i do tego dopasować swoją
amiren 2015-01-31 03:56:03
alle się rozczarowałem no! miałem nadzieję że znajadę tu jakieś poważne opinie na temat tego ile można zarobić w końcu itp a tu lipa. Naprawdę nie ma tu nikogo kto by pracował w bibusie mentosie i znał tą firmę z doświadczenia ? no liczę że mimo wszystko jest tu ktoś taki i podpowie nam co nieco. Wspomóżcie trochę
cool 2015-02-06 16:55:03
Amiren jeżeli nie podają to mało i nie mają się czym chwalić. Jak co to bierz list intencyjny. Na rozmowie obiecują cuda a potem lipa.
cool 2015-02-06 16:55:04
Amiren jeżeli nie podają to mało i nie mają się czym chwalić. Jak co to bierz list intencyjny. Na rozmowie obiecują cuda a potem lipa.
2
nico 2015-02-11 11:30:31
Nic nie płacą, taka prawda. Tyle co płaci ta firemka to można zarobić w pierwszej lepszej innej firmie czy to produkcyjnej czy o innym profilu działalności mając oczywiście jakiś fach w ręku a nie klikając jeden guzik przez 8 godzin. Tutaj robią z Ciebie niewolnika i czekają, żeby wbić nóż w plecy a w Katowicach szczególne zakłamanie i niejaki osobnik o inicjałach D.P, tyle w temacie. Informacja ważna dla wszystkich a zarazem ostrzeżenie---- nigdy nie pracowałem w firmie o takim stopniu zakłamania ludzi jaki występuje w bibusie.Opinie pozytywne, które się tutaj pojawiają są na 1000% pisane na polecenia lub przez samego prowadzącego tą firemke---- wstyd i żal--takie czasy niestety. Zastanów się 100 razy zanim tam wejdziesz.... bo potem wspomnisz ten tekst...
1
zebciu 2015-02-16 09:13:52
Nico-Kolejna trafna wypowiedz, nic dodać nic ująć. Osobiście tego pacjenta z Katowic D.P nie znałem ale słyszałem,że opowiadać bajki na rozmowie to on potrafi a potem tak jak już ktoś wyżej napisał nic w praktyce nie miało zastosowania tzn. podwyżka- bajka, rodzaj umowy oczywiście ciągle posuwany na kilka miesięcy, auto służbowe- kolejna bajka, itd itp.
1
Pracownica 2015-04-09 14:48:30
Ta firemka to dno, to moja ocena.
1
D.P 2015-05-08 08:08:51
Katowice porażka, Gdańsk porażka, Wrocław porażka, Poznań hydraulika do du.., reszta świata w miarę OK. Nie polecam tej firmy, jak na aukcjach, więcej negatywów i raczej tam nie kupie
1
xxx 2015-07-17 10:57:03
Firma parę lat temu OK. Od momentu przejęcia władzy przez M.S. - TRAGEDIA, DNO, ŻENADA. Zero szacunku dla ludzi. Starych pracowników którzy nie podporządkowali się M.S. pozbyto się z firmy, a zostały same przy...asy
Zniszczył firmę wewnątrz i na zewnątrz, bo to co zrobił z firmami współpracującymi z BM to kolejna masakra.
NIGDY WIĘCEJ NIC WSPÓLNEGO Z BM
3
Pracownik 2015-07-22 09:14:07
Czytając Wasze opinie zastanawiam się o co Wam chodzi. A jak ma się sprzedawać i rozwijać biznes bez tempa, szkoleń, czasami niewygodnych dla niektórych decyzji etc. Ja firmę sobie chwalę, Zarząd doceniam i cieszę się z warunków pracy. A dla wszystkich malkontentów polecam przysłowie: "trawka u sąsiada zawsze jest bardziej zielona" :).
xxx 2015-07-23 10:27:58
...doceniasz zarząd dlatego jeszcze tam pracujesz
1
Jhony_D 2016-06-29 12:00:24
Praca i warunki są OK. Polecam.
yes 2016-07-07 13:14:21
Benefity pewnie są, ale jaka teraz panuje atmosfera? Dzięki
Od wielu lat w firmie 2016-10-24 12:20:14
Już tyle lat pracuję w tej firmie i uważam, że są godni polecenia!
1
anonim 2016-11-17 14:39:04
Jak najbardziej polecam firmę. Pracowałem w niej przez długi czas i pozwoliła mi na rozwój mojej kariery.
1
Zostaw swoją opinię o Bibus Menos Sp. z o.o. - Krotoszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bibus Menos Sp. z o.o.