brak logo

Barpol Firma Handlowo-Usługowa Beata Barczyk

Olkusz

Opinie o Barpol Firma Handlowo-Usługowa Beata Barczyk

Raf53 2012-04-25 09:35:46
Niestety firma stosuje [usunięte przez moderatora] praktykę wyciągania pieniędzy od ludzi. Wysyła materiały i książki z lichwiarskim narzutem 100% lub więcej przesyłką kurierską za zaliczeniem, więc odbierający nie jest w stanie sprawdzić co dostaje. To klasyczna praktyka [usunięte przez moderatora] zdecydowanie nikomu nie poleca i oczywiście nie odbiera telefonów i nie odpisuje na korespondencję!!!!!!!! [usunięte przez moderatora]
Monika 2012-08-03 16:20:52
[usunięte przez moderatora] uwazajcie na nich!!!!!!!! książka kosztuje 39 zł a u nich 150 zł. uważajcie na nich. [usunięte przez moderatora] Telefonów nigdy nie odbierali i nie odbierają. Firma jest na ul. Bylicy 1 w tym budynku co \"zółty jeż\" na 3 piętrze za zółtym jeżem jest optyk a na wprost są schody, po których trzeba wejść na samą górę i tam są pokoje. Jeśli chodzi o numer pokoju to chyba 52 albo 54. Ewentualnie w recepcji pokierują Was jak iść. Tam gdzie są brązowe drzwi to jest biuro- choć tam szefowej nigdy nie ma. Dziewczyny nie będą chciały z Wami rozmawiać i nr tel tez nie podają. Ja jestem zdania że trzeba ukrócić tą firmę i nawet pofatygować się i poinformować o tym policje !!! tak nie może być [usunięte przez moderatora] Uważać i trzymać się z daleka od tej firmy.
ania 2012-09-07 19:24:51
pracowałam w tej firmie i jak mi wiadomo wypłacano tam każdemu wypłatę -myślę że negatywne opinie może pisać kąnkuręcja której tak dobrze nie idzie -bo przecież nie brakuje jej w Olkuszu.
Janusz 2012-09-11 20:42:57
ania - 2012-09-07 19:24:51

pracowałam w tej firmie i jak mi wiadomo wypłacano tam każdemu wypłatę -myślę że negatywne opinie może pisać kąnkuręcja której tak dobrze nie idzie -bo przecież nie brakuje jej w Olkuszu.
Napisała to zapewne analfabetka [usunięte przez moderatora]
Powyższa firma działa zawsze tak samo: wysyła za pobraniem niezamawianą przesyłkę.
paweł 2012-11-06 18:42:51
właśnie przyjechał do mnie kurier z przesyłką za 172 zł, której nigdy nie zamawiałem. Oczywiście nie odebrałem. [usunięte przez moderatora] Już wszędzie piszą o pani firmie łącznie z Izbami Lekarskimi.
1
Wydawnictwo Medyczne 2013-03-14 11:51:19
Wydawnictwo Medyczne alfa-medica press wyraża kategoryczny sprzeciw wobec działań firmy Barpol, które polegają na telemarketingowej sprzedaży książek w skrajnie zawyżonych cenach.
Przykładowo, według posiadanych przez nas informacji, telemarketer zachęca do zakupu "Przewodnika antybiotykoterapii" w cenie 99 zł (w sytuacji gdy rzeczywista cena książki wynosi 10 zł).
Ponieważ jesteśmy zdecydowani na podjęcie stosowych działań prawnych, to osoby, które padły ofiarą takich działań prosimy o kontakt telefoniczny z Wydawnictwem (33) 828 13 72.
waldemar 2013-03-22 17:08:29
Jak najdalej od tej firmy. [usunięte przez moderatora] Sprzedają książki 5 razy drożej niż cena rzeczywista.
dr. Janusz P. 2013-04-26 10:09:17
[usunięte przez moderatora] Przewodnik antybiotykoterapii od tej firmy za 40zł. Ludzie!!!! Ta Pani Barczyk daje prace ludziom!! Nam lekarzom, też dają prace ludzie, dajmy i my im pracę!!!Bardzo miłe są Panie z tej firmy, a pewnie zarabiają grosze! opamiętajcie się i dajcie już spokój!
Lekarz z Krosna Odrzańskiego 2013-06-10 14:46:51
[usunięte przez moderatora] Właśnie odebrałem przesyłkę PHarmindex - Nr Faktury 177/06/13 i stwierdziłem,że otrzymałem Brevier 2013/2,który faktycznie kosztuje 39 zł!!! [usunięte przez moderatora]
[usunięte przez moderatora] e jednak ktoś pofatyguje się przed żeby poznać firme,której ma się dać [usunięte przez moderatora]
lekarz z Krosna Odrzańskiego 2013-06-10 14:54:03
W zacietrzewieniu nie podałem najważniejszego !!! Za książkę wartą39 zł musiałem zapłacić 1 4 9 ! ! ! tj 382% rzeczywistej wartości!!Niezłe przebicie!!!
Pewnie Pani Prezes jeździ LEXUSEM !
A może rzeczywiście ktoś pójdzie tam z Policją!!! [usunięte przez moderatora]
noni 2013-07-03 16:10:07
Czy to ma jakiś związek z ofertą pracy przy sprzedaży książek katolickich? Owa oferta też wygląda na jakiś wał.
noni 2013-07-04 12:17:57
A propos powyższego orientuje się ktoś, jaka firma mieści się na Bylicy w pokoju 405? Szukają do pracy przy sprzedaży ww. książek, w ogłoszeniu stawka godzinowa, a później okazuje się, że płatne od sprzedaży. Brak tabliczki na drzwiach, nie wiadomo co to za firma, bo nie ma o tym ani słowa, ogólnie widać, że jakaś amatorszczyzna. Szkoda czasu.
asor 2014-01-27 09:14:15
(usunięte przez administratora)Podszywanie się pod cudzy szyld to szczyt bezczelności.
Podejrzewam, że podane nazwisko i imię należy do tzw. " słupa".
(usunięte przez administratora)
Jane 2014-02-23 16:02:05
(usunięte przez administratora) Namowili na ksiazke,podali cene 99 zl.pozycja okazala sie cieniutkim kompedium wartym 10 zl!namawiaja starszych,ufajacych ludzi!!!
Ewa 2014-03-19 10:49:43
rzeczywiście firma ustala 100% marże na książki, wysyła za zaliczeniem pocztowym 1 tom zamias 1i2 , niemożliwe jest sprawdzenie zawartości paczki, kontakt z firmą jest niemożliwy Proszę się wystrzegć tej firmy,
lekarz - naiwny 2014-04-30 15:43:34
ta sama książka ( zeszyt) Nowotwory układu pokarmowego kosztuje ok. 110-130 PLN Mnie sprzedali za 229 PLN(usunięte przez administratora)
rea 2014-06-23 15:19:34
"Leczenie nerkozastępcze w praktyce pielęgniarskiej" firma Barpol sprzedaje za 199 zł. W księgarni wydawnictwa cena książki to 75 zł... Oczywiście nie przyjmują zwrotów (a nawet odsyłają je z powrotem) i nie odbierają telefonów...
1
AnnaB 2014-10-06 13:10:06
UWAGA!!!
Cwaniacka firma zajmująca się "naciąganiem" nieświadomych klientów.
Sprzedaje publikacje z 75% i wyższym narzutem!

Jestesmy w gospodrce wolnorynkowej ale takie praktyki to zwykłe oszustwo.
basza 2014-10-10 10:57:34
Wolny rynek - sprzedaż po mocno zawyżonej cenie - cóż nabrałem się. Ale to PÓŁ BIEDY - książka miała zawierać najnowsze leki stomatologiczne - okazała się w rzeczywistości mocno przeterminowana - zawireałaopisy leków na których pracuję od dawna, w tymtakże wycofane z rynku, nowości zero. Próba kontaktu? Zapomnijcie! Po kilkudziesięciu próbach dodzwonienia się w końcu ktoś odebrał, jak tylko usłyszał że chcę zwrócić książkę (w ustawowym termine 10 dni) - rozłączył się. BEZCZELNOŚĆ - odsyłam w ciemno, jak nie zwrócą sprawa trafia na policję.
basza 2014-10-10 11:00:40
Wolny rynek - sprzedaż po mocno zawyżonej cenie - cóż nabrałem się. Ale to PÓŁ BIEDY - książka miała zawierać najnowsze leki stomatologiczne - okazała się w rzeczywistości mocno przeterminowana - zawireałaopisy leków na których pracuję od dawna, w tymtakże wycofane z rynku, nowości zero. Próba kontaktu? Zapomnijcie! Po kilkudziesięciu próbach dodzwonienia się w końcu ktoś odebrał, jak tylko usłyszał że chcę zwrócić książkę (w ustawowym termine 10 dni) - rozłączył się. BEZCZELNOŚĆ - odsyłam w ciemno, jak nie zwrócą sprawa trafia na policję.

PS - UWAGA - Dzwoniąc, przedstawiają się jako Pharmindex, lub bardzo podobnie brzmiąco. Praktyka żywcem z afery TelePolska, przedstawiającej się przez telefon jako Telekomunikacja TP
basza 2014-10-17 17:06:32
Z Tele Polska obyło się na szczęście bezboleśnie, ale mało brakowało - umowę podpisał mój ojciec w podeszłym wieku będący właścicielem telefonu, święcie przekonany i utwierdzony(sic!) przez ichniego kuriera, że ma do czynienia z Telekomunikacją Polską. Na szczęście w porę się zorientowałem (nie minęło 10 dni) odesłałem poleconym Odstąpienie od umowy. Umowa unieważniona i ominęła nas kara umowna od TP (obecnie Orange) za zerwanie umowy.

Odnośnie BARPOLU Barbary Barczyk - mija równo tydzień od kiedy podobne Odstąpienie od umowy wraz z książką wysłałem (wszystko zgodnie z zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz Dyrektywą 2011/83/UE z 25 października 2011 r. w sprawie praw konsumentów) Ma jeszcze tydzień na zwrot pieniędzy, jak nie, wysyłam wezwa do dobrowolnego spełnienia świadczenia, daję dwa 14 dni, jak nie, składam pozew do sądu. Faktury mam, dowody mam, nie odpuszczę babie.
be 2014-11-28 23:28:04
Wszystko jest najwyraźniej w majestacie prawa. Obdzwoniłem firmy, instytucje i wydawnictwa, które ogłaszały chęć pomocy w razie problemów z Barpolem - niestety po fakcie - dwa pozwy zbiorowe skierowane przez jedną z firm zostały przez prokuraturę odrzucone. Kupiłaś literaturę fachową na firmę - zapomnij o pomocy i pośrednictwie ze strony UOKIK. Trzeba indywidualnie skierować sprawę do sądu. Czy dla 150zł wrzuconych w błoto, nieoddanych po zwrocie bubla, poświęcać tyle czasu i biegania po sądach?
A lichwiarski interes kręci się w najlepsze i nikt z prawiczków nie ma ochoty tego ukrócić. Bo po co taki kraj. Ale trafi kosa na kamień i dobiorą się babie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oby!
ktosia 2014-12-18 11:58:27
tak, ta firma to jakas lichwa.
przez telefon zadzwonila kobieta, namowila na ksiazki, ktore potem okazały sie 2razy tansze w internecie.
radze nie zamawiac przez telefon niczego a jesli juz wczesniej o wszystko wypytac i sprawdzic firme w internecie.
pozdrawiam wszystkich oszukanych
WET 2015-02-13 13:16:36
NADAL SPRZEDAJA BREVIER 2015/1 ZA 149ZŁ -W INTERNECIE OK 50 ZŁ Z PRZESYŁKA. NACIAGACZE . TELEFONU NIE ODBIERAJĄ. NA ZWROT 14 DNI PEWNIE NIE MA CO LICZYĆ.
wiemar 2015-09-09 10:12:48
Skandaliczna lichwiarska firemka- naciągaczka- zgłaszam do Rzecznika Praw Konsumenckich,Uciekajmy przed oszustami.
Dżej 2015-10-05 16:12:37
książka warta 50 zł- za 150, rzecznik nic nie jest w stanie pomóc, bo faktura na firmę. Ewidentna oszustka
Antoni Langenfeld 2016-01-19 15:25:24
Nic nowego nie dodam do dotychczasowych wpisów - za książkę o nominalnej cenie 80 PLN wystawiono rachunek 210 PLN.
a.m. 2016-02-01 15:35:15
Jestem kolejnym klientem wprowadzonym w błąd.
Telefon w czasie pracy. Zagadnienie które mnie interesuje i decyzja kupna za cenę ponad trzykrotnie większą od ceny w innej księgarni wysyłkowej.
Pewnie z powodu zbyt niskiej szkodliwości społecznej Prokurator taką działalnością handlowa nie będzie zainteresowany
Firmy zdecydowanie nie polecam.
magik 2016-06-12 00:03:10
Z DALA od firmy Barpol!!!! Za książkę zapłaciłam o 100 zł więcej niż w każdej innej księgarni. Dałam się nabrać. Proszę o informacje czy ktoś zwracał do tych oszustów książki i czy otrzymał zwrot pieniędzy? Fakturę mam wystawioną na miesiąc maj!!! Że też ta kobita nie zadławi się popijając drinka za wyłudzone od nas pieniądze. Straszne!!! Nie życzę nikomu źle ale naprawdę…jak tak można!!!
1
Nabita w butelke 2016-10-12 23:52:50
Mialam taka sama sytuację. Otrzymałam ksiazke dotyczaca badan diagnostycznych - staroć, metody juz nie stosowane, zero informacji o nowych badaniach np genetycznych. O dziwo nastepnego dnia po otrzymaniu przesylki dodzwonilam sie, poinformowałam ze ksiazka nie spelnia oczekiwan i odsylam. I na tym sie skonczylo. Ksiazka wyslana poleconym po 3 tyg. wrocila do mnie (za dodatkowa oplata) poniewaz odbiorca nie odebral przesylki. Juz wiecej nie udalo mi sie dodzwonic. Firma za nieuczciwosc powinna stanac przed sadem.
kasia 2016-11-01 21:37:47
Mnie spotkało to samo, cena książki wywindowana, odesłałam w ustawowym terminie, książka wróciła, musiałam dodatkowo opłacić dostawę. Więc: pozew o zapłatę, sprawa w sądzie i odzyskałam pieniążki łącznie z odsetkami i zwrotem kosztów. Nie odpuszczajcie, oszustów trzeba wykluczyć z rynku.
Zostaw swoją opinię o Barpol Firma Handlowo-Usługowa Beata Barczyk - Olkusz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Barpol Firma Handlowo-Usługowa Beata Barczyk