brak logo

Podravka Polska Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Podravka Polska Sp. z o.o.

jeszcze 2015-11-04 21:37
marysia , pewnie że doceniam to że mam prace i źle nie zarabiam, ale szkoda mi tej firmy, za dużo serca tutaj zostawiłem żeby patrzeć spokojnie na to co ,, ONI ,, wyprawiają , myśleliśmy że po zwolnieniach dyrektorów zabiorą ze sobą pozostałości nieudaczników , jak widać mało że nie zabrali to jeszcze co niektóre osoby awansowały i dalej niszczą to co było zbudowane, może oni myślą że robią wszystko dla dobra firmy ale jak pokazuje czas , rynek i sytuacja to delikatnie mówiąc raczej nie za bardzo znają się prowadzeniu tego biznesu. awansować niestety nie idzie, zająć ich stanowisk też nie da rady, jak nie masz układów to nic nie zdziałasz. ogólnie mówiąc , niżej niż na samo dno firmy nie doprowadzą, no chyba że tak chcą aby sprzedać to wszystko. juz były pogłoski o ofertach firm do kupna tego co pozostawiają po sobie. może mają jakiś cel lub udział aby to zrobić.
Tu 2015-11-05 19:58
No to sie znów zaczyna dziać . Już sie sami dyrektorzy i regionalni zwalniają ciekawe za takie pensje i odchodzą cos jest nie tak
były 2015-11-06 10:20
a kto odchodzi ,ktory geniusz ?
Tu 2015-11-06 23:37
Dyro kanał TT i RKS Wrocław
Tu 2015-11-08 19:09
To niezły głąb z ciebie ze w to wierzysz to już pokazuje jakim możesz byc kierownikiem ( poszukaj gdzieś w firmie z 2 ph
1
obecny 2015-11-10 13:14
no nie ma ta firma szczęścia do dyrektorów, obecnie a TT też szału nie ma, z całym szacunkiem ale bez odpowiedniej wiedzy to za wiele się nie zrobi no chyba że wzięli po to aby był kolejny figurant czyli przynieś podaj pozamiataj i nie szkodź najlepszej z najlepszych Pani Dyrektor, grunt że kasa na koncie będzie się zgadzała
Obserwator 2015-11-12 20:20
czemu tak ciągle narzekacie ,jak wam nie pasuje firma to idzie do innej firmy,jak wam zle to macie platformę na która można wyślac @ i opisać cała sytuacje ,spytajcie w Kostrzynie czy jeszcze działa.
W grupie siła więc do boju ze serca ... A co nie którzy kiero już ruszają do swoich kolegów co już zakotwiczyli w innej firmie
1
obecny 2015-11-12 23:08
to nie o to chodzi, znamy się ie od dzisiaj , serdecznie gratuluję awansu koledze ale z całym szacunkiem przez te lata poznalismy się dobrze i wiem że nie ta osoba jest na tym miejscu
a co do rks i innych to cały twierdzę że ich miejsce jest ze swoimi, niech ida za imi tak samo jak przyszli
tylko już nie wróca dobre czasy do podravki, za duzo dobrych udzi odeszło , musiało odejść lub pozbyli sie bo czuli się zagrożeni, pamiętam jednego który pasował na dyrektora , miał ambicje , predyspozycje i przede wszystkim wiedzę i doswiadczenie , układy i był poważany i lubiany wśród klientów i rozumiał ludzi a oni jego ale niestety awansował już gdzie indziej gdzie go doceniają
i tak skończyło wielu dobrych których ta firma potraciła
ale nie ma co narzekać , jest praca, kasa i to liczy się w tych czasach
Były PH 2015-11-18 22:56
Dzisiaj zaglądam na pracuj .pl i co widzę ? Ogłoszenie na RKS'ów w 7 lokalizacjach. Czyżby śmietanka z byłych herbat wyemigrowała z Podravki ?
obecny 2015-11-19 11:57
@były PH - no niestety nie , to tylko 1 stanowisko ale zawsze po herbacie, idzie do swoich, już zaczęli rozkładać kolejną firmę
reki 2015-11-19 15:15
to na jaki w końcu region szukają RKS-a ?,bo w ogłoszeniu kilka lokalizacji
obecny 2015-11-20 09:29
tj , płd-zach - tylko ten 1 region
Tu 2015-11-20 20:21
Południe i w najbliższym czasie Wrocław
kandydatka 2015-12-01 11:33
witam, mam pytanie, czy ktoś wie jak sprzedają się te produkty, byłam u siebie na osiedlu w dużym sklepie i nic tam nie ma z Podravki, mam podjąć pracę u nich ale sklepy narzekają na współpracę
czy ktoś wie jak się pracuje i może napisac , czy konkurencja jest silna, jaka atmosfera panuje w firmie
.... 2015-12-02 00:36
A gdzie dokładnie ! Teren terenowi nie równy .
Praca jak praca . Kiedyś było lepiej ale da sie zarobić :) dyrektorka pojechana , pomysły z czapy . Ciśnienie było jest i bedzie . A produkty ogółem sie sprzedają .
kandydatka 2015-12-02 14:00
a na Toruń i okolice , ale nie widac tych produktów , słabo coś tu jest
Tu 2015-12-06 09:27
Jak widac rekrutacje trwają bo kto przychodzi i widzi całokształt firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chaos,System Premiowy to rezygnuje .
obecny 2015-12-09 15:40
chaos to jest od dłuższego czasu, od zmiany ekipy i nic w tym kierunku nie zmienia się i nie zmieni szybko. do póki będzie pracowała dyr i będzie brała sobie do pomocy osoby byle nie mądrzejsze od niej to nadal będzie tak samo, czyli źle, ale to nieważne, przecież najważniejsza jest kasa, a jaka płaca taka i nasza praca :)
kicia 2015-12-15 10:45
echu - Tobie to chyba klocki by wystarczyły , jak widzę podniecających się bo dostali normalne narzędzia pracy to źle mi się robi. a ogłoszenie jest i będzie dopóki nie skończy się opłata pakietowa.
żal czytać te wszystkie wypociny.
najważniejsza jest kasa,kasa,kasa,kasa a później myśli się o pracy
1
Tu 2015-12-29 09:15
To lepiej nie przychodź tu bo dostaniesz ipada i oszalejesz. I wtedy będziesz zafascynowany iPadem a nie praca w PODRAVCE
omatko 2015-12-30 10:28
o czym Wy tutaj piszecie, atmosfera dobra, zabawki do pracy, idźcie do piaskownicy nie do pracy, pewnie że kasa się liczy a atmosfera , ten kto pracuje tutaj dość długo to wie że teraz to jest porażka , lepiej to tutaj już było i minęło i jak widać nie wraca
Tu 2015-12-30 19:57
Racja , ale jak czytam wpisy typu ,ze dają tel i sie ktoś tym jara to niech lepiej zostanie w obecnej firmie i nie przychodzi . pózniej sie rozczaruję jak zobaczy cene vegety 1 kg w kauflandzie
Olo 2016-01-03 15:33
smok ty się z choinki urwałeś??Byles kiedyś przedstawicielem?? co to za tekst nie patrzysz na ceny??Prosty przykład przyjeżdżasz do dużego klienta i chcesz zrobić wrzutre np na VEGETE 1 kg...proponujesz cenę dużo wyższa niż te 9.99 które ma kaufland...i co robi klient?? Puka się w czoło ,patrzy na ciebie jak na debila i albo kupi 5 kartonów od ciebie albo pojedzie do Kauflandu i kupi paletę i w tych przypadkach żadne dobre układy z klientem i to czy jesteście na TY nie zmieniają niczego...Sorry biznes się biznes...kupi tam gdzie ma taniej.Wiec nie opowiadaj głupot z w stylu "angażować " się w prace osobiście..lub to TYLKO twoja praca...praca polega na robieniu planów które są kosmicznie wysokie...a marketowe promocje bardzo "pomagają" TT.Kolejny przykład...warzywko 500g Kaufland 2.49... Wejdź do jakiegokolwiek sklepu w twoim miejscu zamieszkania i zobaczysz ze za te cenę nie dostaniesz nawet warzywka 200g a plany w TT na warzywko to Himalaje.Tyle w temacie.
3
rradek 2016-01-14 17:36
jest juz regionalny we wrocku ?
audyt 2016-01-18 10:58
jeżeli w rok odchodzi 90% załogi to o czymś to świadczy, na kolesiach nie ujedzie się długo i daleko, a teraz po kolejnych zmianach zarządzający nie ma pojęcia co robi i jak w ogóle zrobić aby było lepiej, nie ma kim tego zrobić i jakoś kręci sie z dnia na dzień a co dalej to nikogo nie interesuje bo to nie są ludzie na odpowiednich stanowiskach, ale jeszcze trochę, już w odpowiednich kręgach znaja nazwiska tych którzy mają zająć wszystkie wysokie stanowiska i zaprowadzić porządek, wdrażają się w drugiej firmie ( juz w Polsce ) należącej do tego samego koncernu, przyjdzie dzień kiedy padnie blady strach i zmiana będzie szybka i błyskawiczna
Ciekawy 2016-03-03 03:47
a ja myslalem, ze w Podravce to sami geniusze z H-polu byli...i co? Co się nagle stało?
2
To 2016-03-09 10:52
Sprawdzic to sie można na boisku
tu trzeba pracowac i realizowac cele a nie uczyc sie
Sprobowac to polecam nowej vegety do mies
1
tu 2016-03-09 22:19
nie ze mam problem do ciebie ale takich AS ów było sporo w tej firmie
Masz racje pracodawca oferuje ciekawe warunki tylko tak jak napisałem wyżej cos za cos .Tylu co myślało ,ze da rade a po 3,4,5 miesiącach zrezygnowali jest sporo. Fajnie ze masz beke bo później może być placz ;] POZDR
1
Obecny 2016-05-12 21:40
Asy to teraz pracują ,kiedyś za braki vegety lub wwo to by was już nie było ,teraz macie spacerek bo nikt na tym nie panuje .
mający wyniki 2016-05-25 21:47
teraz asami to nazywają tych co pracują 3 miechy, w sklepach jest beznadzieja , nie to co było kiedyś, ma kolega tutaj rację, za braki Vegety czy W-ka by już głowy się sypały a w najlepszym przypadku pozabierane premie , teraz to lajcik, począwszy od góry - same nieudaczniki
szymonek 2016-06-02 22:59
Przedstawiciela Handlowego ds. hurtu jest u nich potrzebny teraz jak widze, zastnawiam się tylko dlaczego macie taką napiętą atmoasferę teraz w firmie?
2
kreck 2016-12-03 11:44
Dyr ds kanału tradycyjnego zamiast pracowac to romansuje :))) stąd pustki w sklepach
3
obserwator 2017-01-11 09:48
Teraz z tyloma nowych ludzi w firmie to na pewno wszystko ruszy z kopyta. Atmosfera jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkie działy współpracują ze sobą. Dział Sprzedaży ma wsparcie od strony Trade-u, Marketing działa prężnie, szefostwo jest niezawodne jak zwykle. Nic tylko pozazdrościć takiej sytuacji w firmie.
3
To ja 2017-01-14 22:03
Sarkazm pełną gębą!!!
2
szukajcy 2017-02-05 21:58
jest ogłoszenie na KAMa. Możecie napisać coś więcej o firmie?
fly 2017-02-08 21:56
na jakie woj?
byly 2017-02-22 20:33
Witam,patrzac z perspektywy czasu i widzac,slyszac to co się dzieje to powiem tylko tak MASAKRA ,KABARET ,UŁOMSTWO.Zatrudnianie menagerow ,którzy nie wiedza nawet która vegeta się sprzedaje najlepiej to niestety OSCAR DO PANI DYR .DZiał MT to KPINA kolesie spia pod sklepami a RKS i robia wałki sprzedając do C&C i odsprzeaja do loklanych dystrybutorow TT .Dalej nie będę pisal co się dzieje .PODRAVKA NA RYNKU NIESTETY JUZ SIE NIE LICZY .
1
były 2017-02-23 19:59
dokładnie,ostatnio robiłem objazd po sklepach i jak zobaczyłem ze nie ma towaru w dużej sieci ,a oni płaczą że nie mogą zrobić targetu .Fikicja kabaret i zabawa .
1
anonymus 2017-02-26 00:24
Szanowni,
ostatni KAM wytrzymał 8 mies. z Panią.DYR.
Ludzie, takiej masakry nie widziałam.
Życzę powodzenia każdemu następnemu KAM - 6 mis. to niebywały sukces współpracy z Panią DYR.
1
były 2 2017-02-28 09:55
anonymus masz racje, Pani DYR je masakra i naprawdę szacun dla osób które z nią wytrzymują. Wydaje mi się w ogóle nie długo będzie dużo zmian w firmie, przynajmniej tak słyszałem, tak że ten cały śmieszny Zarząd pewnie nie długo już nie będzie rządził. Niestety, wydaje mi się że i tak to będzie za późno, bo doprowadzili firmę do takiej sytuacji że to żałosne.....
też były 2017-02-28 09:58
jak pisałem i mówiłem że całą ,,górę" trzeba najpierw wymienić to było wielkie zdziwienie, od początku jak tylko pojawili się pierwsi byli herbapolowcy to było już wiadomo że następuje porażka , a teraz jak to ujęto powyżej to jest kabaret bo po porażce można się podnieść . To są zmarnowane kolejne lata. Wielu tych co odeszło dobrze sobie radzi w innych firmach, ich zespoły zdobywają nagrody a sami rozwijają się i awansują. Ewidentnie świadczy to o niekompetencji osób na stanowiskach dyrektorskich , to oni w pierwszej kolejności powinni odejść. No chyba że należy dołączyć jeszcze do wymiany prezesa, ale to inna historia.
Chrześcijanin 2017-02-28 12:04
Ludzie skąd w Was tyle nienawiści . Chwalcie Pana bo jest dobry a Jego miłosierdzie trwa na wieki. Każdy z Was zostanie osądzony po śmierci.
ja 2017-03-01 08:15
tu nie o wiarę chodzi tylko o biznes, chyba się komuś z radiem m coś pomyliło
Agnieszka 2017-03-01 14:36
Widać, że ile ludzi, tyle opinii :) Na jakich stanowiskach jesteście zatrudnieni?
Nick 2017-03-01 19:32
Patrząc po wpisach to chyba wszyscy pracują na stanowiskach dyrektorskich. Tylko po co ich tylu w jednej firmie.
Agnieszka 2017-03-02 10:10
@Nick, myślę, że jest duże zróżnicowanie jeżeli chodzi o zajmowane stanowiska w Podravka Polska Sp. z o.o. przez osoby wypowiadające się na forum.
były 2017-03-17 14:58
Po co robicie reklama w tv jak towaru nie macie na półkach.
1
informator 2017-03-28 14:22
@były - a skąd oni mają wiedzieć że nie ma towaru w sklepach skoro z raportu z ipaqa pokazuje się że jest , przecież tam nadal nikt nic nie kontroluje, nie mają pojęcia co się dzieje w sklepach, to że zmienił się dyr TT też nic nie daje , tam potrzebne są bardzo głębokie reformy tyle tylko że nie ma kto ich zrobić
1
były 2017-04-05 20:01
kasa na górze się zgadza to po co ruszać trupa :)
1
Pozytywnie myślący 2017-05-30 23:22
Przykro czytać takie opinie pisane przez jej Pracowników....może już byłych, może nie.
Anonimowość zachęca....
Ja zachęcam do refleksji nad wlasnym postępowaniem bo praca PH to ogromna odpowiedzialność za swój teren, plan, ostateczny wynik...i co najważniejsze firmę.
Wracając z pracy zadajcie sobie pytanie, czy mając własny biznes ten dzień wyglądałby tak samo?
Jeżeli ktoś jest tak bardzo sfrustrowany aktualną sytuacją to niech odejdzie...Naprawdę są chętni do pracy i pokazania, że można.
PH to najważniejsi ludzie w firmie. Bez waszej pracy nic nie wyjdzie...nawet najlepszy plan najlepszego Dyrektora.
Przemyślcie to bo Podravka to świetna firma z bardzo dobrymi produktami.
Dobry zespół gra do jednej bramki pomimo wielu potknięć, których nie unikniemy.
Do zobaczenia w terenie...gdzieś na trasówce...obyście nie spali pod sklepem ;-)
Jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia.



1
Zostaw swoją opinię o Podravka Polska Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Podravka Polska Sp. z o.o.