brak logo

Media-Tech Polska

Brzeziny

Opinie o Media-Tech Polska

harry 2012-02-09 16:40:32
tragedii niema, fakt, ale szefostwo ma polityke dziwna i firma podupada z dnia na dzień, a oczekiwania wysokie, niestety nie realne do spełnienia

Dlatego nie jest lekko
somebody 2012-07-15 10:17:01
Na skraju patologii pracy. Polecam unikać.
2
jk 2012-09-17 10:16:21
wybieram się tam na rozmowę w sprawie pracy? co to znaczy tragedia? jest sens tam aplikować?
gość 2013-08-28 15:53:43
Zgadzam się patologia pracy, inaczej tego nie można nazwać. W szczególności Pani Prezes/Dyrektor czy nie wiem jak ją nazwać nie ma za grosz poszanowania dla pracownika i traktuje wszystkich jak [usunięte przez moderatora].
Pani Prezes po [usunięte przez moderatora].....
2
gość 2 2013-08-30 14:01:48
zgadza się, pani [usunięte przez moderatora]. ma chyba poważne problemy z psychiką. dlatego firma upada z dnia na dzień, uciekać puki jeszcze jest gdzie uciec. a im większy będzie upadek i głośniejszy, tym jej zachowanie tylko się pogorszy. wspolczuje sobie i innym.
2
2013-09-02 02:12:55
bo ryba psuje sie od glowy.....
1
daemonarch 2013-09-03 14:14:49
Zgadzam się co opinii o Pani Prezes. Miałem wielką nieprzyjemność być tam na rozmowie kwalifikacyjnej. Jedyna jej ambicją w trakcie rozmowy było atakowanie kandydata wyładowując swoją frustrację. Jedynie Pan Prezes - spokojny i z klasą do końca był w porządku. Nikomu nie polecam tam się pojawiać.
3
gościu 2013-09-05 08:27:50
Wszystkim, którzy nie zrażą się na rozmowie o pracę i będą chcieli spróbować polecam zawczasu poprosić o draft umowy, która ma 10 stron i są w niej wpisane wszystkie możliwe obciążenia pracownika.
Tak naprawdę pracownik odpowiada za wszystko w tej firmie.
Pani [usunięte przez moderatora] zajmuje się oszukiwaniem ludzi i firm
2
zgorzkniały 2013-09-10 19:46:43
niestety to prawda, podobno mieli kiedyś sprawy w sadzie pracy które przegrali, ktoś poddał o mobbing - ciekawe czy wygral, a sztuczki jakie wprowadzają maja na celu nie zaplacic przy odchodnym, czego byłem świadkiem wiele razy. sam się zastanawiam z czym odejde z tej firmy, bo jeszcze się okaze, ze mnie zlicytuja (ze to ja będę im winien więcej niż oni mnie), zaluje ze nie odszedłem, kiedy zmienila się forma współpracy. a tak naprawdę, to od tego momentu wsztstko sypie się na potęgę. widać jak na dłoni i wbrew opiniom głównych lizusów, ze pousuwali nie te osoby, co powinni. kiedyś tak żle jeszcze nie było. zarządzanie to sztuka. stad jedynie osoby po studiach powinny się za to brać, a nie po podstawówce lub liceum.
3
poszkodowany 2013-09-18 20:21:04
Niestety racja. Pani [usunięte przez moderatora] zajmuje się wyłudzeniami przy biernej postawie pana [usunięte przez moderatora] (czyli za zmową i akceptacją, w tzw białych rękawiczkach). Pomijam wymaganie zapłaty za uszkodzony samochód, kt uszkodziłem nie ze swojej winy, skoro drugi raz wyciągają pieniądze z AC. To tylko drobnostka..... Mam nadzieję, że wszystko wróci z nawiązką. Skoro ktoś wyciąga pieniądze w tak chamski sposób, wyciąga je jeszcze w inny sposób. Kosztem pracowników i/lub urzędów, bo mentalności się nie zmieni. Zmieniają się klienci, instytuty lub pracownicy. Wierzę jednak w sprawiedliwość. I ma racje jeden z przedmówców, kt opisał jej zachowanie - im większy będzie problem ze sprzedażą (z racji obrażania lub sądzenia się z klientami - niepotrzebnego) tym szybciej się sami pogrzebią przez psychopatyczne zachowania. Stąd jedyna rada - UCIEKAC. !!!! Uwierzcie czytający to obecni "więźniowie", można poszukać pracy w innej branży, w innej firmie, bez zbędnych znajomości. Nic was tam nie trzyma, nawet kredyt, bo można zarobić więcej, bez przymusu obcowania z nieleczonymi osobami. Sam zadaję sobie pytanie, jak można własnymi rękami doprowadzić firmę do upadku. Niestety może - jedynie chory człowiek. Pozdrawiam byłych, obecnych i ewentualnie tych następnych, jak się znajdą.
3
szukający 2013-09-24 17:07:22
Aktualnie są ogłoszenia do działu handlowego, rozumiem, że nie warto?
adidas 2013-12-04 22:02:10
Jednych wyrzucili, inni opuścili. Aż niechce się gadac co z tego będzie. Dobra mina do złej gry. Zarzad popełnia błąd za błędem (a raczej pani krzycząca o nieudolnoscii innych). Pretensje do każdego, do siebie nic. I te wredne odszkodowania. Jak tak można postępować z ludzmi, którzy przynosili niemale pieniądze. Nie ma komu, nie ma za co, nie ma motywacji. porazka.
2
COOLER 2014-02-17 11:36:10
TRZYMAJCIE SIĘ OD TEJ FIRMY Z DALEKA JA ZAKUPIŁAM 3 PRZEDMIOTY TEJ FIRMY I KAŻDA DO BANI, TRAGICZNA JAKOŚĆ I WYKONANIE, WADY FABRYCZNE, ZAREKLAMOWANE PRZEDMIOTY WRACAJĄ SPOWROTEM NIENAPRAWIANE, WYMYŚLAJĄ USZKODZENIA MECHANICZNE KTÓRYCH NIE MA, SERWSI BESZCZELNY, MYŚLĄ, ŻE SĄ BEZKARNI.
SKLEPY WYCOFUJĄ ICH PRZEDMIOTY.
1
ulubienica 2014-02-27 21:24:33
firma upada, jej dni juz sa policzone
3
stary pracownik 2014-03-02 23:33:40
ooo - a to niespodzianka. a w czym tkwi problem, że nagle upadają, kiedy parę lat temu świecili przykładem ?? Skąd taka zmiana ?? Szczerze zdziwiony.
bylemwidzialem 2014-05-19 14:58:36
proponują podstawę 1500PLN na konktrakcie (działalność gosp.) + prowizję od sprzedaży której nie są w stanie określić. śmiech na sali jakich będą mieć pracowników :)
2
Flesz00 2014-05-27 17:10:47
Mam jutro spotkanie, możesz się okreslic jak na działalności skoro na pierwszej rozmowie mówili ze dopiero po okresie próbnym ma być własna działalność.
DG 2014-05-30 17:34:12
Wg prawa nie możesz świadczyć tych samych usług, czyli być zatrudniony na tych samych warunkach na fakturę, jeżeli wcześniej byłeś zatrudniony w danej firmie na umowę o pracę. A okres próbny (1-3 miesiące) to również umowa o pracę. Więc jeżeli coś takiego miałeś zaproponowane to jest to niezgodne z KP. To pewne zabezpieczenie pracownika aby nie otrzymał od pracodawcy "propozycji nie do odrzucenia". Wyjątkiem jest jeżeli fakturujesz nie tylko swojego byłego pracodawcę ale również i inne firmy. Jednak jest pewien "myk", bo jeżeli świadczysz tego typu usługę i jednocześnie masz nad sobą kierownika, wytyczne oraz regularne godziny pracy (np. pon-ptk od 10 do 18) to można to podczepić pod świadectwo pracy. A jeżeli karzą to obie strony i zleceniodawcę i zleceniobiorcę.
baybay 2014-06-02 19:27:55
to potrzebuja do pracy ? a kto napędzi im sprzedaż, skoro to klienci ich nie cchą kupować. Bo ich produkty mają ceny nieadekwatne do rynku. Przerost formy nad treścią. NAdęte ego nie poparte niczym. ich juz nie ma, sa wspomnienia i to niemiłe. Moga zatrudniac glupszych od siebie. a skoro nie maja wyksztalcenia, to kto tam ma pracowac ? niedawno odpuscilem ten padoł. bay bay.
3
Gandalf 2014-06-04 17:03:45
co do cen. przedmowca ma racje - troche dziwne podejscie, pytanie kiedy to sie wysypie. szefostwo wpadlo na genialny pomysl - deskorolka elektryczna. Cena 1900-3500. Te same na allegro za 900-1200. Ciekaw jestem na jak dlugo taka polityka sie sprawdzi. boje sie o przyszlosc.
1
szukający2 2014-07-07 23:14:56
Czy dla osoby potencjalnie zainteresowanej pracą w tej firmie, można znaleźć jednak jakieś plusy, czy nie ma żadnych ? W sumie miałem kilka ich gadżetów i byłem nawet zadowolony.
2
Beti 2014-07-22 11:15:32
Na okres próbny nie masz umowy o pracę a umowę zlecenie a potem działalność gospodarczą.
odetchnalem z ulgą 2014-07-22 11:31:21
uciekać jak najdalej - z psychopatami się nie współpracuje. Tylko się ignoruje i ochodzi. W branży jest mnóstwo innych poważniejszych firm. Google dadzą odpowiedź.
2
sissy 2014-07-24 14:15:19
dziwię się kolegom, że wbrew zdrowemu rozsądkowi są zdolni pracować na umowach śmieciowych, kiedy inni oferują nie dość, że lepsze umowy, to oferują lepszy produkt. byłam wielokrotnie świadkiem skandalicznego zachowania szefostwa. nie jest to firma do której można mieć zaufanie. tym bardziej do umów....
2
Gall Anonim 2014-07-31 13:43:03
"Pytanie do wszystkich" - pytasz się jak typowa kryptoszpiegowazelina firmowa, Jakie to ma znaczenie, czy odpowiada ktoś, kto pracował, czy ktoś, kto jeszcze pracuje. jak widać "Sissy" ma wiedzę i dzieli się nią. Albo traktujesz to jako plotki sfrustrowanych pracowników, albo jako szczerą prawdę i ostrzeżenie. Chyba, że chcesz wiedzieć kto to mówi.....
1
do a jak 2014-09-11 21:53:22
osobe piszaca pod nickiem a jak! zapraszam do zatrudnienia sie w media-techu na pewno na jakiejs umowie smieciowej - jest tam spora rotacja wiec szanse sa duze, a rozmowa kwalifikacyjna nie jest trudna poniewaz osoba rekrutujaca korzysta z podrecznika i ma zwykle kartke sciagawke z pytaniami i takie opowiadanie ze ktos zostal zwolniony itd, w przypadku media-techu nie ma pojecia zwolniony tam czlowiek sam sie zwalnia, prosze sobie oszczedzic takiego pitu pitu i gadania ze opinia jest nieobiektywna - niestety w przypadku media-tech to co jest napisane na gowork to prawda
1
byłem i widziałem 2014-09-17 15:22:49
Mam wrażenie, że do dyskusji wdziera się ukryta pani właściciel. Tylko ona miała taki sposób wypowiadania się ("a jak"). Także sposób dociekań z pogranicza wykrywania spisków (ale istniejących jedynie w jej chorej głowie). Niestety jak się przez kilkadziesiąt lat ważyło piwa albo kilkanaście (nie szanowało się ludzi, krzyczało na pracownika, zastraszało wymyślonymi sankcjami i karami), to czas to piwo wypić. Nawet jak jest za gorzkie. Czas wszystko zweryfikował. Zarówno podejście klientów, hal, także wiedzę z zakresu zarządzania, marketingu i innych spraw. Mniemanie nieadekwatne do możliwości i predyspozycji. Brak wszystkich cech jakie powinien mieć właściciel w nowoczesnej firmie. Nawet cedując rzeczy na innych powinien wiedzieć co cedować i czego wymagać. Jak nie ma się jakiejkolwiek wiedzy, bo nie skończyło się jakiejkolwiek szkoły, pozostaje jedynie niczym nieuzasadniona buta, pycha, chamstwo i bezczelność. Zbyt duże mniemanie na swój temat i co się sobą reprezentuje. Czas pokazał, że nic - ZERO.Sam zrezygnowałem. Jestem u siebie i wiem czego od siebie wymagać. I nie żałuję tej decyzji.
1
bylem 2014-11-26 17:26:03
witam, bylem na spotkaniu rekrutacyjnym. warunki jakie mi zaporponowano sa zenujace. Ogolnie malo profesjonalne. Jestem w stanie uwierzyc w to co jest pisane na forum. nie polecam
4
jaś wędrowniczek 2014-11-28 16:42:15
Właściciele z niewiedzy kogo zatrudniali rozwalili własną firmę. A kolega, przez którego wszystko poszło się p...., po serii wazeliniarstwa, przeszedł do konkurencji, zostawiając [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To mój niedawny "njus dnia". Oby doprowadził firmę ASBIS do tego samego. Wersja oficjalna brzmiała własna firma... tia..... On i włąsna firma... Przecież nie można samemu sobie włazić w d... I tak oszukał wszystkich w koło. Nie śmieję się, bo oszukał "zdolnościami" także mnie. CHCWD kolego A. Pozdrawiam chwilowo zza granicy starą gwardię, której praktycznie już nie ma.
2
war 2015-01-15 21:58:43
nie ma informacji, nie ma niczego, obluda obluda i obluda, jak moze cos fukcjonowac dobrze skoro wlasciciel ma wszystko gdzies, stery obejmuje osoba ktora nie powinna kierowac ludzmi - stanowi zagrozenie spoleczne,
3
ptyś 2015-01-20 19:04:01
Nie trzeba było niszczyć zarządzania poprzez Bydgoszcz, jak samemu się nie umie. Tyle w temacie.
do link 2015-02-24 23:24:52
jezeli media tech jest coraz bardziej znana firma w branzy elektronicznej to faktycznie nie masz pojecia o branzy. Idz spokojnie to moze sie nauczysz, nauka jest platna wiec do interesu dołozysz ;) hm... towar z chin to raczej chinski a nie angielski a w delegacje raczej nie pojedziesz
1
Franek 2015-02-25 10:24:44
Jak tak czytam te wszystkie opinie to sam nie wiem co mam myśleć :) Mam kontakt z byłym pracownikiem, który jasno mi powiedział, że jak chce się zarobić to trzeba robić i pieniążki same się znajdą. Niestety czasy gdzie pieniądze same z nieba płynęły w handlu już dawno minęły.
1
zdegustowana 2015-03-11 13:12:15
Sorry - to portal o produktach czy o pracodawcach ?
1
Rzenuła 2015-03-12 21:46:04
Firma to ludzie, a nie kamery, drogi kolego. Nie ma tych ludzi, to nie ma tych efektów. Nic się już nie wskóra. Titanic. A jak widzę, reklamę można już tylko za darmo na forach oferować.

PS - a kiedy pojawią się te profesjonalne kamery w MM/Sat lub Komputroniku ? Profesjonalna firma ma profesjonalny towar, tak przeważnie bywa.
1
były merch 2015-04-14 14:03:30
Zamiast pytać się w nieskończoność, to lepiej zatrudnić się i dać własną opinię. Ja dam własną: pracowałem jako merch, miałem służbową Yariskę, a na koniec zostałem oszukany wymyślonymi karami. Auto zabrane bo zlikwidowali etat, a z tego zadupia musiałem wracać okazją. Pan prezes nawet nie podziękował za lata współpracy. Potraktowali jak przedmiot. O pani nie wspomnę. Zachowywała się jak niezruwnoważona psychicznie. Zastraszała i prubowała udowadniać kim ona nie jest i jak nie potrafi zniszczyć człowieka. Ciągle krzyczałą. To chora kobieta. I to tyle. Kary za uszkodzenie auta, które i tak było naprawiane z AC. To czerpanie jednego zysku z dwuch źródeł, ale po to, żeby mi ukraść należne mi wynagrodzenie. Zastraszyć władzą i możliwosciami. Nawet nie miał człowiek sił walczyć o swoje. Oni to wiedzą. Bo to nie pierwszy przypadek. Tak było od zawsze jak tylko słyszałem. A pracowałem pare lat. To potrącenia za towary, to wypłata w towarze jaki musiałem sprzedawać osobiście na allegro. Bo przymusowo "poczęstowano" mnie zwrotami z hal. A klient na wage złota. Nawet hala. Nawet Real z ktortym sie sądzila pani prezesowa. Trzeba sie dogadać, żęby sprzedawać. Szkoda czasu. Są inni, wystarczy poczytać. Żałuje, że nie zwolniłem się sam. Ale z czegoś trzeba było żyć. Taki skutek krzyków i zastraszań "na twoją odpowiedzialność". Aż człowiek się w tym zagubił. Wszystko było "na moją odpowiedzialność", czyli miałęm potrącenia za wszystko. Zmieniło się zażądzanie, a od tego czasu wszystko w duł jak nożem uciął. Nawet tego nie moglem zrozumieć dlaczgo tak zrobili. Wielka awantura i przymus podpisania nowej umowy z nimi bezpośrednio, a nie z firmą dyrektora. Wielki zastraszenie sytuacją. Przygotowane maile z wypowiedzeniem do dyra, na około, spiski, tajemnice, spotkania bez dyrektora, chora sytuacja. Kazali wysłąc, to wysłałem. Bo sie człowiek bał. A potem jedna wielkie podsłuchiwanie ze wszystkim, potem nawet nie wiadomo kto kolega, a kto donosiciel. Moze dlatego zwolnili - nie wiem. Mozna było sie domyslec. Ze strachu czlowiek nawet podipsal, ze zgadza sie na podsluchanie telefonu jaki otrzymał. To juz pokazuje jak bylismy zastraszani. Podziwiam siebie ze wytrzymalem w tym cyrku po zwolnieniu dyra. Po latach widze ze jego osoba blokowala przed ich złym dzialaniem. Był jak zderzak. I to zniszczylo potem wszystko. Ktos komus zaczal zazdroscic. Bo jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi. Tak wlasnie firma zaczela tonąć. Od zlikwidowania Bydgoszczy, bo to co teraz robia chlopaki to smiech na sali. - sorry chlopaki, ale was juz nie ma. Są na rynku inni. Rynek nie proznuje i nie traci czasu na donosy, podsluchiwania i krzyki lub oszustwa. To tyle. A na koniec wiesienka na torcie : nie zaplacili chlopakowi od MM/SAt, to sie wkurzyl i zadzwonil do kazdej hali ze moga zmienic warunki na inne. skutek taki, ze handel w MM padł. I kosztem czego - kosztem jednej wyplaty i potraktowania go jak śmiecia? Szkoda slow. Bo zaoszczedzili na jego wyplacie, ale pogrzebali calosc wspolpracy. I tak zawsze bylo ze wszystkim. Zarobili na mojej wyplacie i stracili dobrą opinie, bo pisze teraz to co mysle. Narka.
7
do inen 2015-05-01 11:37:40
" No dobra firma to nie kamery, tylko ludzie, ale co z tego? jak w takim razie firma traktuje pracowników jesli chodzi o system socjalny, czy benefity? Czy w ogóle ma sie w media-tech szans ena rozwój osobisty, czy sa jakieś ciekawe szkolenia, możliwość zrobienia certyfikatów, czy coś w podobnym stylu? "

pomyliles firmy, tutaj na pracownikach chca zarobic
3
Esperanza 2016-05-06 10:28:03
Ludzie, nie dajcie się zwieść, wszystkie te pozytywne komentarze jak i informacje ze media tech jest dobrze znana itp... przeciez to pisze nikt inny jak szefowa, sam byłem świadkiem jak kogoś zaprosiła na dywanik bo podejrzewała te wpisy od tej osoby. A po rozmowie po kilkunastu minutach był już bardzo pozytywny wpis ze super firma :) Generalnie handel tutaj leży, identyczny towar posiada esperanza i w lepszych cenach tylko bez loga MediaTech. Klienci o tym wiedzą jak przedstawia się im ofertę i dziekują za współpracę.
11
jasiek zarządzajacy handlem w MT dział warzywa i o 2016-07-18 23:00:03
1600 na rękę i procent z marży którego i tak nie zobaczysz, a no i dobre warunki pracy jako handlowiec? jakoś nie zauważyłem. To teraz na polecenie szefowej oprócz pisania pozytywnych opinii o produktach w necie podszywając się pod zadowolonego klienta komentujecie tutaj? Pozdrowienia z Olsztyna
5
jasiek 2016-07-22 17:00:56
skończ pierdzielić bo to już śmieszne nawet nie jest.
3
Sołtys Brzezin 2016-10-02 18:55:55
hahahahaha, premie do podstawy :D Ja Wam powiem jaką miałem propozycję premii. Otóż firma media-tech sprzedaje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które bardzo sobie ceni, dlatego wolą żeby towar leżał niż mieliby sprzedać taniej i tak o to na magazynie zalegały palety ze starym sprzętem aż mi się dzieciństwo przypomniało :) Myszki kulkowe i stare sprzęty pod złącza COM. Następnie oficjalny mail z informacją że ten kto sprzeda tego starego ścierwa najwiecej otrzyma nagrode w postaci uścisku ręki prezesa!!! Akurat do Prezesa nic nie mam, bo to spoko facet, który robi swoje i intrygi go nie interesują, w przeciwieństwie do pewnej osoby :) Odpowiadam tylko na to co pisze haao który sieje tutaj ferment i wydaje mi się że to ktoś z Media Techu

PS. Są tak żałośni że zachwalają sami swoje produkty w necie, na forach i porównywarkach cenowych. Tak wygląda handel i premie w MT, dziekuje :D
4
////////////// 2016-10-12 18:26:57
Chcesz się załapać do pracy w Media-Techu a już przed podjęciem tam pracy wiesz że dbają o przyjacielskie stosunki między pracownikami? bum i haao to ta sama osoba z Media-Techu. Może napiszesz jeszcze o tym że kamerki sprzedajecie i reklame tutaj zrobisz? Dla osób które naprawę szukają pracy powiem Wam szczerze, że przyjacielskich stosunków tam nie ma i nie będzie i radzę tą firmę omijać szerokim łukiem.
3
semo 2016-10-13 11:55:32
a po co ci takie stosunki i atmosfera? nie idziesz do firmy przecież na ploteczki ale do PRACY, wiem to cie może zaskoczyło... ja chcę się u was zatrudnić jako handlowiec i bardzi mnie ciekawi czy w kwestii prowizji jakieś konkurencyjne warunki zaproponujecie
1
Miko 2016-10-24 23:29:09
Pan prezes i pani prezes są małżeństwem. Dobry i zły policjant?
Tuwim 2016-10-25 20:49:37
Komentarze szefowej lub osób z Media-Tech znikneły, przypadek? :D
2
niezadowolony 2016-10-29 00:57:24
czytnik kart mediatech przestał działać, był używany max 10 razy. Uszkodził mi kartę microSD nie polecam ich produktów.
Zostaw swoją opinię o Media-Tech Polska - Brzeziny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media-Tech Polska