Feniks Sp. z o.o.

Wolny Dwór

Opinie o Feniks Sp. z o.o.

Głupek 2016-02-04 07:22
Feniks co ty wypisujesz? Aż chce się pracować!!!! Praca to obowiązek a nie przyjemność. Tobie Wolny Dwór pomylił się z Ciechocinkiem
Kapsel 2016-02-04 10:00
Ja tylko jestem ciekaw jak długo (usunięte przez administratora) będzie tolerował te wygłupy (usunięte przez administratora) ? Jak przegną pałę to pojedzie (usunięte przez administratora)
Do Feniksa 2016-02-04 10:04
" wszystko na najwyższym poziomie" (usunięte przez administratora)
Next 2016-02-04 19:53
Plakac mi sie chce jak to wszystko czytam.Niektore komentarze sa ciekawe i sensowne ale przy niektorych rece opadaja.Jezeli zarzad firmy FENIKS prosi o rzetelne wyrazanie opinii i pogladow na temat zakladu to piszcie ale kreatywnie i z sensem.W tej chwili obrzucacie sie blotem nawzajem i polowe wpisow administrator musi usuwac.Zawsze beda zwolennicy lub przeciwnicy pana N czy panaP.Kazdy z tych panow dziala w tej samej branzy,i kazdy znich zaczyna praktycznie od poczatku.Pan N odbudowuje zaklad i swoja produkcje,a pan P rozkreca swoja firme.Konkurencja jest zdrowa.Ktory z nich odniesie sukces a ktory nie czas pokaze,a moze obu panom sie powiedzie.Kazdy z was moze pomoc swojemu pracodawcy,swoim zaangazowaniem i uczciwie wykonywana praca.Prosze moich slow nie traktowac jako manifestu.Czesto uzywacie slow:kultura,szacunek,poszanowanie,ale kompletnie nie znacie znaczenia tych slow i te wasze wpisy zaczynaja przypominac kabaret.
Zainteresowany 2016-02-04 20:26
Ja mogę polecić spółkę , przynajmniej wiesz że jak coś ma być zrobione to będzie. Jest akcja - jest reakcja , proste jak wszędzie.
Egon 2016-02-05 20:05
Czy już zablokowani wpisy na tej stronie?
Jaga 2016-02-05 21:00
Nie. Dlaczego?
Bona 2016-02-05 21:50
Najwidoczniej (usunięte przez administratora) obie strony szukają pretekstu.
Xyz 2016-02-05 22:09
Dlatego ze wiecej ludzi zaczelo pisac na tej drugiej stronie
Odważni 2016-02-05 22:40
gdzie dwóch się bije tam reszta straci. Ludki nie wierzcie w kłamstwa. Do pożaru było Ok i po co ktoś to zmieniał? (usunięte przez administratora) Dla robotnika nawet zasiłku nie dadzą
2
Lucy 2016-02-06 12:27
Pracownik nie może zwolnić pracownika?? Ale dlaczego nie? (usunięte przez administratora)
Jaga 2016-02-10 16:33
Hej hej. I jak tam wypłaty? Wszystkim się zgadza (usunięte przez administratora) ?
tapicer 2016-02-10 20:32
Pewnie, że się zgadza. Jak zawsze zresztą. Tym co wiecznie się nie zgadzało poszli do konkurencji. Teraz im znów się Tam nie zgadza :)
Internet 2016-02-11 09:23
Oj drogo będzie w tym miesiącu. 11 czy więcej???? BRAWO!!!!!
Do tapicera 2016-02-11 09:24
A do szkoły ty chodził? Ortografia straszna
Asia 2016-02-14 11:22
A czego tu tak cicho??? Wszyscy walentynkują,czy już narty pakują, żeby posiedzieć na stoku bo nie szusować to trzeba potrafić. (usunięte przez administratora) No cóż, prawda w oczy kole, ale też sama się obroni.
pracownik Feniksa 2016-02-22 14:32
Witam, firma radzi sobie bardzo dobrze. Zakład powstał na nowo, są nowe hale produkcyjne, nowe maszyny i zamówienia są. Na brak pracy nie można narzekać. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie. Jeśli ktoś twierdzi, iż zakład sobie nie radzi- nic bardziej mylnego! Feniks się odrodził w trochę zmienionym składzie ale funkcjonuje bardzo, bardzo dobrze.
pracownik Feniksa 2016-02-22 14:32
Witam, firma radzi sobie bardzo dobrze. Zakład powstał na nowo, są nowe hale produkcyjne, nowe maszyny i zamówienia są. Na brak pracy nie można narzekać. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie. Jeśli ktoś twierdzi, iż zakład sobie nie radzi- nic bardziej mylnego! Feniks się odrodził w trochę zmienionym składzie ale funkcjonuje bardzo, bardzo dobrze.
Ja.pan 2016-02-22 15:56
Robota idzie, wypłaty na czas, szef stara się jak może by pracownicy mieli godne warunki pracy. Jak na razie idzie mu dobrze. Byle tak dalej.Jeszcze dużo roboty przed nim ale to dopiero minęło 7 miesiecy od pożaru, więc i tak szacun.
2
Nowy 2016-03-04 15:17
Witam po ile godzin pracuje tapicernia w feniksie i jak zarabiaja?
Nowy 2016-03-04 15:19
Witam po ile godzin pracuje tapicernia w feniksie i jak zarabiaja?
6
margo 2016-05-07 21:08
na pewno będzie dobrze, i lepiej niż w Polsce. Pielęgniarka w domu seniora w Niemczech na pewno zaropbi więcej niż w naszej chorej służbie zdrowia więc nie ma się co zastanawiać moim zdaniem i jedziemy
___ 2016-05-07 23:03
Witam. Słyszałam, że w Feniksie pracuje dość dużo obcokrajowców a konkretnie Ukraińcy. Czy macie jakieś spostrzeżenia na ich temat? Jak sobie radzą? Wykonują swoją pracę rzetelnie? Jak się komunikują?
gienio 2016-06-18 10:40
Widzę, że Feniks szuka właśnie spawacza z aktualnymi uprawnieniami spawalniczymi. Czy praca u nich na tym stanowisku jest ciężka? Czy nie ma tragedii? Będę wdzięczy za informacje o wysokości wynagrodzenia.
2
Wolny 2017-01-06 19:40
Myślisz człowieku, że komuś z firmy chce się siedzieć i usuwać niewygodne wpisy? Ludzie tak dużo piszą niekorzystnych opinii o swoich pracodawcach, że to nie robi już wrażenia na innych. Każda firma ma dobre i gorsze momenty tak jak każdy z nas. Więcej zrozumienie potrzeba.
zenon 2017-01-23 18:32
Śmiać czy płakać ? Po przeczytaniu waszych komentarzy o firmie i prezesach ,stwierdzam iż wasza podłość ,ploty ,zazdrość świadczy tylko o was ! I waszej kulturze osobistej rodem z kaszub .
1
Olek 2017-01-26 15:15
Chciałem potwierdzić opinię o Feniksie gdyż słyszałem, że są dobrą firmą.Czy są jakieś nowe oferty pracy w Radomiu?
Mag 2017-02-11 19:09
A ja słyszałem same złe opinie
Weronika 2017-02-14 23:16
Fajne firmy muszą trzymać wysoką dyscyplinę i dlatego mają w odwecie dużo hejtu. Pozycja firmy i tak jest silna więc z pewnością sobie poradzi, ale ja myślę że część tych wpisów jest zasługą konkurencji? Szkoda że ludzie maja czas na te bzdury a ie pracują jak należy.
2
Weronika 2017-02-28 11:56
@Mag, jakie opinie słyszałeś?
Weronika 2017-03-07 08:41
Zapoznawaliście się już z kolekcją mebli? Koniecznie zajrzyjcie - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,904343,0,0,kolekcje :)
Nie podam imienia 2017-03-15 23:25
Zainteresowała mnie praca w tej firmie . Zapytałem osobiście o warunki : akord , niskie stawki, praca na 3 zmiany albo 2x12 godzin + soboty. Przeczytałem oponie i powiem że ktoś chyba jest na etacie i w akordzie wypisuje pochwały dla tej firmy.
Mam to szczęście że kilka miesięcy temu z tej firmy zwolnił się mój kolega . Opowiedział mi jak tam jest : wyścig szczurów, praca po 12 godzin a jak ci się nie podoba to za bramę wynocha. Koledzy z pracy donoszą jedno na drugich, ciągła walka żeby majster dał ci lepsze meble żeby więcej zarobić ale musisz za to zapłacić majstrowi. Jak nie dasz w łapę to zapomnij o lepszej wypłacie. Kierownicy straszą , grożą , zmuszają do nadgodzin.
Na stolarni nie mają umów lojalnościowych ale kolega coś wspominał że chyba na tapicerni są specjalne umowy i jakieś wysokie kary .
Jak szukasz pracy i pomyślałem o Feniks to nie czytaj fałszywych pochwał . Popytaj znajomych .
W okolicy Skarszew jest nowa stolarnia i chyba 4 tapicernie : każda daje lepsze warunki jak Feniks
Nie podam imienia 2017-03-15 23:26
Zainteresowała mnie praca w tej firmie . Zapytałem osobiście o warunki : akord , niskie stawki, praca na 3 zmiany albo 2x12 godzin + soboty. Przeczytałem oponie i powiem że ktoś chyba jest na etacie i w akordzie wypisuje pochwały dla tej firmy.
Mam to szczęście że kilka miesięcy temu z tej firmy zwolnił się mój kolega . Opowiedział mi jak tam jest : wyścig szczurów, praca po 12 godzin a jak ci się nie podoba to za bramę wynocha. Koledzy z pracy donoszą jedno na drugich, ciągła walka żeby majster dał ci lepsze meble żeby więcej zarobić ale musisz za to zapłacić majstrowi. Jak nie dasz w łapę to zapomnij o lepszej wypłacie. Kierownicy straszą , grożą , zmuszają do nadgodzin.
Na stolarni nie mają umów lojalnościowych ale kolega coś wspominał że chyba na tapicerni są specjalne umowy i jakieś wysokie kary .
Jak szukasz pracy i pomyślałem o Feniks to nie czytaj fałszywych pochwał . Popytaj znajomych .
W okolicy Skarszew jest nowa stolarnia i chyba 4 tapicernie : każda daje lepsze warunki jak Feniks
Weronika 2017-03-16 08:29
@Nie podam imienia, dziękuję za opinię. A Twój kolega wspominał o jakichś plusach pracy?
pracownik 2017-03-16 09:56
zgadzam się z "Nie podam imienia"żeby żyć godnie i nie chodzić pod koniec miesiąca po rodzinie i nie pożyczać pieniędzy do następnej wypłaty trzeba rypać nadgodziny ponad ludzkie siły,a na następny dzień trzeba się znowu podnieść i tyrać aż do soboty,a kiedy czas dla rodziny,kiedy zrobić obiad,posprzątać,poprać,odrobić z dzieckiem lekcje,przygotować na następny dzień do szkoły,kiedy znależć czas dla siebie?WCALE!Bo po takim tygodniu człowiekowi nic się nie chce.Firmie jest dział tapicerski w którym panowie zarabiają bardzo dobre pieniądze i gdy zachce im się podwyżki to ją dostają,dalej jest już tylko plebs który niema nawet prawa pomyśleć o podwyżce,zastanawiam się czym taki tapicer różni się od szwaczki,krojczej i jeszcze innego stanowiska pracy.pozdrawiam szefostwo.
Weronika 2017-03-16 16:13
@pracownik dziękuję za ocenę. Długo już pracujesz w Feniks Sp. z o.o.?
Nick 2017-03-17 07:25
Pracownik masz racje tak zawsze było oni tapicerom dawaajom po 5000 a reszta najniższa krajowa a jak t
Rypiesz po 12 to w kopercie jest kilka stówek. Nadgodziny nie mam siły i ten bałagan jak masz akord i nic nie nożna znaleźć jak ty zarobić. Bardzo ciężka praca marne wypłaty
2017-03-19 20:08
Pracowniku idź do szefa i powiedz że chcesz się zwolnić i idziesz do konkurencji do byłego prezesa i dostaniesz podwyżkę. Tak robią tapicerzy i dostają.
Iza 2017-03-20 09:16
@pracownik Rozumiem rozczarowanie ale wszędzie jest tak, że fachowcy są lepiej opłacani od zwykłych pracowników. Jak odejdą specjaliści to nic po nas a firma jest spoko.
Nick 2017-03-20 21:46
To żadne fachowce jak mu szkieletu nie zbiją nie wykleją a szwaczka nie uszyje to nic nie zrobią. Każdy jest fachowcem jeden od szkoeletów drugi od pianki inni od krojenia i szycia i też należy im się po 5000
Klaudia 2017-03-21 09:54
Haha. Do konkurencji nie pójdą, bo nie mogą. Lojalnościówki do czegoś zobowiązują.
xxx 2017-03-21 10:48
obserwuję ludzi pracujących na różnych stanowiskach i zgadzam się z tobą w 100%, każdy jest fachowcem w tym co robi,czy to jest szwaczka,krojcza czy ktoś z biura,a panie które pracują na tej wielkiej maszynie nie są fachowcami,a pewnie zarabiają tyle co pozostali.Przecież utarty stereotyp nie pozwala na to żeby kobieta pracująca fizycznie w firmie produkcyjnej miała zbliżoną pensje do "chłopa".A w ogóle mieszkając w takim zaścianku,to już jest niedopuszczalne żebyśmy zarabiały i nie mówię że ma to być 5tyś.ale myślę że minimum 4tyś. Szkoda ,bo nic tak nie podnosi morale w firmie jak godne i uczciwe wynagrodzenie.
xxx 2017-03-21 10:49
obserwuję ludzi pracujących na różnych stanowiskach i zgadzam się z tobą w 100%, każdy jest fachowcem w tym co robi,czy to jest szwaczka,krojcza czy ktoś z biura,a panie które pracują na tej wielkiej maszynie nie są fachowcami,a pewnie zarabiają tyle co pozostali.Przecież utarty stereotyp nie pozwala na to żeby kobieta pracująca fizycznie w firmie produkcyjnej miała zbliżoną pensje do "chłopa".A w ogóle mieszkając w takim zaścianku,to już jest niedopuszczalne żebyśmy zarabiały i nie mówię że ma to być 5tyś.ale myślę że minimum 4tyś. Szkoda ,bo nic tak nie podnosi morale w firmie jak godne i uczciwe wynagrodzenie.
Weronika 2017-03-21 16:25
Zainteresowani pracą w Feniks Sp. z o.o.? Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy, gdzie znajdziecie aktualne ogłoszenia - http://feniks-meble.pl/16-Praca
Nick 2017-03-22 21:46
On ci da 4 tys i auto służbowe ha ha a sam pekaesem pojedzie . Tylko tapicerzy podwyżki premie dodatki na paliwo nawet dostają a reszta milczeć i do roboty
Córka 2017-03-22 22:51
Moja mama jak tam pracował to ciągle płakała że straszny terror , że brakuje jej poeniędzy do kolejnej wypłaty i musi pożyczać. Ciężko pracowała czasami po 12 godzin . W soboty też musiała iść do pracy . Najgorsze były nocki bo mama rano spała w dzień była bardzo zmęczona i nic w domu nie mogła zrobić . Zmieniła pracę i za te same pieniądze pracuje 5 dni w tygodniu po 8 godzin na jedną zmianę i na nocki nie chodzi. Jak z kuroniówki dostałam tam skierowanie to się wystraszyłam . Wybrałam szycie odzieży na jedną zmianę. Odradzam tą firmę
xxx 2017-03-23 07:50
nie chce żadnego służbowego samochodu ani żadnego ekwiwalentu za paliwo,chcę tylko godnej i uczciwej wypłaty.Skoro bierze się dwa samochody za 1000000 zł,nawet jeśli trzeba płacić za nie leasing,to biedy w firmie niema.
Sowa 2017-03-23 14:35

A co cię to obchodzi ? Załóż firmę i też se kup dwa samochody za milion . Ja firmę stać znaczy że ma się dobrze i może dać podwyżki
Nick 2017-03-23 21:29
Jak to za milion ? Każdy po milion czy dwa za milion ?
Gregor 2017-03-27 10:21
O co chodzi w nowej ofercie pracy dla samodzielnego kucharza/samodzielnej kucharki? Czy firma rozszerza działalność? Może ktoś wie i mógłby podzielić się wiedzą.
Zostaw swoją opinię o Feniks Sp. z o.o. - Wolny Dwór
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Feniks Sp. z o.o.