Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Pracy Pollux

Pracowałeś w firmie Agencja Pracy Pollux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-06-09 09:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSZUKUJĄ NA GODZINACH,URLOPACH.JEŚLI KTOŚ NIE JEST MOCNO ZDESPEROWANY ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE.

zdjecie uzytkownika
nowy - 2011-03-28 19:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma wykorzystuje ludzi i ich desperacje to raz dlaczego nikt nie sprawdzi co tam naprawde sie dzieje jak prtzełożeni trktują pracowników.A co ze sprzętem na jakich maszynach musimy pracować czy wiecie z którego one są roku?Dlaczego nikt nie widzi że pracownicy a szczególnie a szczególnie pracownice mają wielki udział w sukcesach firmy.dlaczego nas przełożeni poniżają a nikt na to nie reaguje?bo zaraz po premii
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-27 09:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwykli oszuści i naciągacze szukający \"JELENI\" do pracy za płacę na rękę około 950 zł. i TO za \"czterybrygadówki\" - świątek piatek i niedziele!!!
Zdecydowanie kto jest normalny niech tam nie szuka pracy !
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-12 19:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
proponuje dokladnie sprawdzac ile powinniscie dostac wyplaty bo to oszusci! zawsze mozna pojsc do Panstwowej Inspekcji Pracy i zglosic ich naduzycia
zdjecie uzytkownika
assss - 2012-06-08 11:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wogóle tragedia jeżeli jest ktos z poza Legnicy to odrazu nie ma pracy dla takiej osoby. co to są za ludzie?
zdjecie uzytkownika
lajkonik - 2012-06-19 21:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.czy ktos wybiera sie przez agencje w czerwcu na pomidory?
zdjecie uzytkownika
POkahontas - 2012-06-26 18:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w tej badziewiackiej firmie rabneli mnie na prawie 30% naleznego wynagrodzenia/podalam ich do sadu pracy - zobaczymy co bedzie/. Klamia, oszukuja na godzinach i stawkach.
Jak jestes zdesperowana lepiej omijaj szerokim lukiem to badziewie.
Typowa agencja dorobkiewiczow.
zdjecie uzytkownika
aninimka - 2012-07-03 20:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z was pracował na stanowiskach biurowych w firmach gdzie pollux robił rekrutację. napiszcie jak to się tam odbywa.
zdjecie uzytkownika
danek - 2013-05-08 16:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Co macie dokładnie na myśli pisząc oszuści i że ta firma oszukuje ludzie? Co możecie więcej na temat Agencja Pracy Pollux? Jak tam się pracuje? Jaką dają tam umowę i jak jest z socjalem? Bardzo proszę o pomoc bo zastanawiam się nad podjęciem współpracy. Jak traktują pracowników? Ogólnie co możesz jeszcze powiedzieć na temat pracy? Jak to teraz wygląda
zdjecie uzytkownika
liczi - 2014-02-24 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeczytaj parę postów wyżej i odpowiesz sobie na większość ze swoich pytań. Ogólnie ludziom chodzi o słabą kase - jak to bywa przez agencję
zdjecie uzytkownika
wiesio - 2014-03-05 23:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trzeba wiedzieć czego się spodziewać, praca przez agencje pracy pollux ma swoje plusy i minusy, prace znajdą, ale mega wielkich pieniędzy z tego chyba nie będzie.
zdjecie uzytkownika
dalton - 2014-03-26 19:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, że takie agencje blokują możliwość samemu załatwienia sobie pracy w takiej firmie jak Pollux
zdjecie uzytkownika
lisiczka555 - 2014-10-28 12:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści trzeba się prosić o własne pieniądze. Wysyłają ludzi do obozów pracy jak firma Oleofarm we Wrocławiu. PORAZKA ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!!
zdjecie uzytkownika
nyx - 2014-10-31 06:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lisiczka555 - 2014-10-28 12:36:31]:
Oleofarm coś chyba kiedyś o nich słyszałam... ale nie pamietam o co chodziło dokładnie. a co do Polluxa to wysyłają całą grupę osób w jedno miejsce? Nie załatwiają pracy takiej bardziej na poziomie? (np. budowlanka) jak z zakwaterowaniem? Bo w tej kwestii zazwyczaj sa największe problemy... Jak odradzasz to czemu, co tam się działo?
zdjecie uzytkownika
odradzaM :) - 2014-11-29 13:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
EJ LUDZIE TO JEST PATOLUX ODRADZAM!!!!!!JAK JESTES PO ZA WIEKOWKA TO SIEDZISZ W DOMU BO SAMI MLODZI CHODZA I TO TEZ NIE ZAWSZE MALE WYPLATY JAK NWM CO CZASMI PO 40 EURO MIALEM.Nie ma gorszej agencji niz ta !!!!za paliwo licza za wszystko podatki jakies odliczaja o ktorych nigdy nieslyszalem "Podatek z podatku"Jeszcze raz odradzam!!!! Sku...syny j.ebane zlodzieje
zdjecie uzytkownika
Mokmo - 2014-12-31 15:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to ludzie wieszają na nich sporo psów. ale np. nie biorą pod uwagę faktu, że znajdywanie ofert też nie jest prostym zadaniem. A w przypadku gdy już się znajdzie coś godnego uwagi to czy jest szansa na to, aby uzyskać odpowiednie wynagrodzenie, czy wszystko ciągle się opiera o 1200 - najniższą krajową?
zdjecie uzytkownika
Tomo - 2015-01-28 16:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy aby najniższa krajowa to teraz nie jest więcej niż 1200, bo chyba miała być podwyżka. Jak do tego podeszła agencja pracy pollux? Co to w ogóle znaczy, że jest się po za wiekowym i dlaczego niby osoby starsze mają miec gorzej? Przecież z wiekiem mam coraz więcej doświadczenia, to i lepiej pracuję, dziwna praktyka.
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-02-20 12:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [liczi - 2014-02-24 18:22:10]:
powiem tak oszuści, poprosisz o papier bo potrzebujesz obiecuja ze ci przywioza bo przyjada z umowami, potem ojeju zapomnialam prosze przyjechac do biura i odebrac, ok jedziesz do biora a tam ci babsko powie ze nie dostaniesz zaswiadczenia ze pracujesz bo nie ma odpowiedniej osoby od tego...kaze podac adres i mowi ze wysle, czekasz tydzien, dwa tygodnie i nic :/ piszesz emaila ze kazali ci przyjechac i byles na darmo ze mieli wyslac i nie wyslali i ze ostatni raz prosisz o wyslanie, to babsko dzwoni ze jest to zaswiadczenie i prosze se przyjechac znów... porazka wredne małpy.. A druga sytuacja to oszukują z wypłatą niby maja byc premie ktorych przy wyplacie nie widac ludzie robia takie same dni tyle samo godzin a wyplaty maja różne porazka, jezeli chcialo sie wolne trzeba bylo 2 dni wczesniej wyslac smsa do polluxa wyslalam smsy i nawet nie przekazali tego dalej az masz 3 minusy w pracy i cie wyzocaja, i jeszcze oszusci mimo tego ze wyslalo sie smsa to za kazdy dzien nieobecnosci - 100 złoty, gdzie mowily ze jak nie bedzie smsa to zabieraja kare ale widac oszusci klamcy zlodzieje :/ porażka
zdjecie uzytkownika
wwwwwwwww - 2015-02-21 09:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to po co robicie przez nich? mało wam opinii ludzi których wykiwali? więc koniec tematu.
zdjecie uzytkownika
Evelin - 2015-03-11 09:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnoszę coraz większe wrażenie, że ludzie nie możecie znaleźć żadnej roboty w samej Legnicy i to dlatego często są oni używani do pośrednictwa pracy. Tylko jedna kwestia jest istotna - czy wyszukują naprawdę rozsądnych ofert czy często się zdarza, że są to stanowiska bardziej w roli zapchajdziury, bo to dla mnie jest dosyć istotne. Dzięki za odp.
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-03-21 00:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie co wy piszecie pracuje przez ta agencje i wszystko jest na czas i za nadgodziny normalnie placa
zdjecie uzytkownika
klara90 - 2015-03-27 12:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najbardziej nie ukrywam mnie ciekawi ile ta agrncja bierze pieniążków dla siebie, bo wiadomo że logicznie coś musi wziąć żeby się utrzymać. chcę natomiast obecnie wybrać taką agencję żeby mi się opłacało i żeby najwięcej zarobić, i żeby też mieć pełne wsparcie ze strony agencji - czy w takim razie ta agencja to dobry wybór proszę napiszcie
zdjecie uzytkownika
Nigga - 2015-04-13 15:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostałem ofertę pracy od biura Pollux mam wyjazd w niedziele za tydzień dokładnie do Roosendaal co sądzicie ?
zdjecie uzytkownika
wyimaginowy - 2015-04-15 02:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedź ! :) Nie ma co kombinować, jak jest okazja żeby się wyrwać z tego kraju przynajmniej na jakiś czas to trzeba korzystać. Tutaj ciężko z robotą ostatnio.
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-04-22 13:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszuściiiii!!
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-04-29 15:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Anna, a niby dlaczego to oszuści, możesz opisać swoją przygodę w Agencji Pollux, bo tak to nie wiadomo, czy chodziło o jakąś błahostkę, czy sprawa była powazna.
zdjecie uzytkownika
yhy - 2015-05-12 05:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chocby dlatego ze oklamują ludzi co do jakosci pracy,wysokosci zarobkow,przydzialu obowiazkow i warunkow mieszkaniowych czytaj Hoevenm
zdjecie uzytkownika
jupiter - 2015-06-14 16:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yhy - 2015-05-12 05:52:55]:
wydaje mi się , że większość z Was sama oszukuje się na temat tego czego można spodziewać się po pracy dzięki takim agencjom jak Pollux. Ja wypytałem dokładnie o to czego mogę spodziewać sięzarówno po zarobkach jak i po umowie czy innych interesujących mnie kwestiach odnośnie pracy i wszystko się sprawdziło
zdjecie uzytkownika
zla - 2015-06-25 21:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIE POLECAM! Pracowałam w jeden z fabryk w Polkowicach, zapierdziel straszny, 8h stania, klejenia.. za tak niską cenę! to aż jest żałosne! Wyzysk!! zero poszanowania człowieka! mogliby chociaż ponieść do 10zł brutto/h a nie mizerne 8zł za taki wyzysk człowieka. Szkoda słów. I te kary w umowie.
zdjecie uzytkownika
kaśśśśśka - 2015-07-17 19:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani, nike wiem czy wiedzieliście ale teraz w Legnicy rzucili ofertę pracy dodatkowej przy inwentaryzacji. wygląda obiecująco, trochę trzeba liczyć i podstawowe pracy czasem jakietam zrobić na magazynie. ale ciekawi mnie czy ktoś z was już to robił i czy nie ma w tym żadnego ukrytego haczyka, pozdro
zdjecie uzytkownika
kaśśśśśka - 2015-07-17 19:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani, nike wiem czy wiedzieliście ale teraz w Legnicy rzucili ofertę pracy dodatkowej przy inwentaryzacji. wygląda obiecująco, trochę trzeba liczyć i podstawowe pracy czasem jakietam zrobić na magazynie. ale ciekawi mnie czy ktoś z was już to robił i czy nie ma w tym żadnego ukrytego haczyka, pozdro
zdjecie uzytkownika
kuku - 2015-08-14 11:44:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nigga - 2015-04-13 15:15:07]:
odradzam pracę w Holandii z tej firmy przeczytać dokładnie regulamin o karach
zdjecie uzytkownika
Pollux B.V. - 2015-08-17 14:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wwwwwwwww - 2015-02-21 09:28:52]:
Przykro nam, ze miałeś z naszą firmą złe doświadczenia. Chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej na temat zaistniałej sytuacji. Możesz się z nami skontaktować również drogą mailową, pisząc na adres uzk@pollux.nl
zdjecie uzytkownika
Pollux B.V. - 2015-08-17 14:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2015-04-22 13:55:14]:
Droga Anno, 4. przykro nam, ze miałaś z naszą firmą złe doświadczenia. Chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej na temat zaistniałej sytuacji. Możesz się z nami skontaktować drogą mailową, pisząc na adres uzk@pollux.nl
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-08-17 19:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i fajnie bardz, skoro firma się tutaj wypowiada w swoim własnym imieniu, to mnie przekonuje to żeby im wysłac cv i postarać się u nich o zsatrudnienie, fajnie że agencja pracy jest otwarta na ludzi a ja właśnie takiego pracodawcy . ciekaw tylko czu sporon bym zarobiła zatrudniając siję ja produkcji
zdjecie uzytkownika
Damian - 2015-09-10 09:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje przez tą firme w electrolux w Siewierzu i nie narzekam a tym płaczką radze czytać umowe co podpisują bo idzie taki do roboty i wyimaginuje sobie kwote wypłaty a potem zdziwienie nie podoba się nie podpisuj a jeśli się spodziewasz na starcie ponad 2 tysiące brutto w tym kraju to radze się obudzić
zdjecie uzytkownika
aleksy - 2015-09-17 02:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Damian, bez przesady są firmy które płacą powyżej 2000 brutto na start, wiele zależy od firmy, a także zawodu. Fakt też, że jak pracujesz przez agencję pracy to jednak zarabiasz mniej niż zatrudniony bezpośrednio, niestety agencja bierze jakiś procent za pośrednictwo pracy, na tym to polega. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
erfgb - 2016-01-11 13:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze teraz w firmie jestr calkiem spora rektutacja, szukaja na przyklad pracownika produkcji w Żarowie czy tez pracownika dzialu obslugi technicznej
zdjecie uzytkownika
lokx - 2016-01-27 14:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem naprawdę zdruzgotany, że agencja tak to organizuje kasia... Jeżeli miałbym z nimi jakąs pracę podejmować to chyba tylko w Polsce. Apropos We wrocławeiu dawno nic nie było, jakieś przecieki kiedy będą szukać ?
zdjecie uzytkownika
andzej - 2016-02-01 17:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zlodzje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
jupiter - 2016-02-01 21:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lokx - 2016-01-27 14:39:20]:
w tej chwili przez te agencje szukają pracowników głównie w świdniku. Ostatnio w oczy rzuciła mi się oferta dla administratora magazynu. Po za tym posucha raczej
zdjecie uzytkownika
kmaerr - 2016-02-16 15:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmmm w Świdniku chyba nie ma tej firmy... Może miałeś na myśli Świdnicę @jupiter ? No ale teraz to już tylko został pracownik produkcji, umowa zlecenie...
zdjecie uzytkownika
occcPakowaniu - 2016-02-19 15:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni chyba są zgadani i dzielą się tym czego nam nie zapłacą . idziesz robisz , jesteś wPisany na bramie, mają Twoje imię i nazwisko przy wyniku z spakowanych butów ,aLe zapomniałeśsię wpisać . i dzień za frajer + kara za nie obecność - 100 zł . okradLi Cię .oczywiście mówisz o tym przełożonym ,że masz nieobecność ( oczywiście wiedzą ,że byłeś , sami Ci wstawili nie obecność )na zebraniu mówią o tym ,że nie są od piLnowania Listy obecnośći (mówi pani kierownik ) a później chodzą i zajmują się takimi sprawami jak załatwianie ponczków dLa chętnych na tłusty czwartek . inną drogą norma która jest 1500 chłopaki po co robicie ponad 2000 ? nie chcesz odstawiać robisz iLe możesz za - 100 jeśLi nie ma Twojego podpisu ... oczywiście straciłeś już też premie za obecność 300 zł .
zdjecie uzytkownika
occcPakowaniu - 2016-02-19 15:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni chyba są zgadani i dzielą się tym czego nam nie zapłacą . idziesz robisz , jesteś wPisany na bramie, mają Twoje imię i nazwisko przy wyniku z spakowanych butów ,aLe zapomniałeśsię wpisać . i dzień za frajer + kara za nie obecność - 100 zł . okradLi Cię .oczywiście mówisz o tym przełożonym ,że masz nieobecność ( oczywiście wiedzą ,że byłeś , sami Ci wstawili nie obecność )na zebraniu mówią o tym ,że nie są od piLnowania Listy obecnośći (mówi pani kierownik ) a później chodzą i zajmują się takimi sprawami jak załatwianie ponczków dLa chętnych na tłusty czwartek . inną drogą norma która jest 1500 chłopaki po co robicie ponad 2000 ? nie chcesz odstawiać robisz iLe możesz za - 100 jeśLi nie ma Twojego podpisu ... oczywiście straciłeś już też premie za obecność 300 zł .
zdjecie uzytkownika
mila - 2016-02-19 16:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Troche to niespojne bo oferują stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie, wiec troche dziwi mnie to co czytam, oferta jak dla mnie jest atrakcyjna i kuszaca wiec aplikowałam, moze zaczekam jak sie odezwa
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-03-04 21:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mila, ważne, że nie sugerujesz się opiniami innych i patrząc na ofertę jesteś w stanie ocenić firmę. Wiadomo, że w praniu wszystko wyjdzie, ale ja bym był dobrej myśli
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-06-24
Żródło: Gowork.pl
Żarów
(dolnośląskie)
Agencja Pracy Pollux Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku usług HR od 2006 roku. Do tej pory powstały oddziały w 7 miastach: Świdnicy, Legnicy, Wrocławiu, Poznaniu, Strzelcach Opolskich, Częstochowie oraz w Przemyślu. Działalność firmy koncentruje się przede wszystkim na przeprowadzaniu procesów rekrutacyjnych dla klientów z rejonu Polski oraz Holandii. Dla Naszego Klienta z terenu Żarowa poszukujemy kandydatów na stanowis
zdjecie uzytkownika
sesj - 2016-04-08 22:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na pracownika produkcji? Wynagrodzenie to nawet 2100, a skoro jest umowa o pracę tymczasową, to jeszcze zastanawiam się czy wypłata pojawia się w terminie, ale pewnie tak, bo raczej nikt na to nie narzeka tutaj.
zdjecie uzytkownika
imek - 2016-05-11 20:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sesj pisząc, że pensja jest "nawet" takiej wysokości, wyrażasz zachwyt. Jak dla mnie na produkcji jest nieco za nisko. Ciekaw jestem jak to wygląda na innych stanowiskach.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Agencja Pracy Pollux!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Pollux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert