brak logo

Agencja Pracy Pollux

Legnica

Opinie o Agencja Pracy Pollux

anonim 2010-06-09 09:56:56
OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSZUKUJĄ NA GODZINACH,URLOPACH.JEŚLI KTOŚ NIE JEST MOCNO ZDESPEROWANY ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE.

2
nowy 2011-03-28 19:08:15
Ta firma wykorzystuje ludzi i ich desperacje to raz dlaczego nikt nie sprawdzi co tam naprawde sie dzieje jak prtzełożeni trktują pracowników.A co ze sprzętem na jakich maszynach musimy pracować czy wiecie z którego one są roku?Dlaczego nikt nie widzi że pracownicy a szczególnie a szczególnie pracownice mają wielki udział w sukcesach firmy.dlaczego nas przełożeni poniżają a nikt na to nie reaguje?bo zaraz po premii
anonim 2011-04-27 09:27:56
zwykli oszuści i naciągacze szukający \"JELENI\" do pracy za płacę na rękę około 950 zł. i TO za \"czterybrygadówki\" - świątek piatek i niedziele!!!
Zdecydowanie kto jest normalny niech tam nie szuka pracy !
anonim 2011-05-12 19:09:54
proponuje dokladnie sprawdzac ile powinniscie dostac wyplaty bo to oszusci! zawsze mozna pojsc do Panstwowej Inspekcji Pracy i zglosic ich naduzycia
1
assss 2012-06-08 11:04:18
wogóle tragedia jeżeli jest ktos z poza Legnicy to odrazu nie ma pracy dla takiej osoby. co to są za ludzie?
lajkonik 2012-06-19 21:27:02
witam.czy ktos wybiera sie przez agencje w czerwcu na pomidory?
POkahontas 2012-06-26 18:33:13
pracowalam w tej badziewiackiej firmie rabneli mnie na prawie 30% naleznego wynagrodzenia/podalam ich do sadu pracy - zobaczymy co bedzie/. Klamia, oszukuja na godzinach i stawkach.
Jak jestes zdesperowana lepiej omijaj szerokim lukiem to badziewie.
Typowa agencja dorobkiewiczow.
aninimka 2012-07-03 20:43:45
czy ktoś z was pracował na stanowiskach biurowych w firmach gdzie pollux robił rekrutację. napiszcie jak to się tam odbywa.
danek 2013-05-08 16:52:52
Co macie dokładnie na myśli pisząc oszuści i że ta firma oszukuje ludzie? Co możecie więcej na temat Agencja Pracy Pollux? Jak tam się pracuje? Jaką dają tam umowę i jak jest z socjalem? Bardzo proszę o pomoc bo zastanawiam się nad podjęciem współpracy. Jak traktują pracowników? Ogólnie co możesz jeszcze powiedzieć na temat pracy? Jak to teraz wygląda
4
liczi 2014-02-24 18:22:10
przeczytaj parę postów wyżej i odpowiesz sobie na większość ze swoich pytań. Ogólnie ludziom chodzi o słabą kase - jak to bywa przez agencję
wiesio 2014-03-05 23:58:54
Trzeba wiedzieć czego się spodziewać, praca przez agencje pracy pollux ma swoje plusy i minusy, prace znajdą, ale mega wielkich pieniędzy z tego chyba nie będzie.
1
dalton 2014-03-26 19:34:03
szkoda, że takie agencje blokują możliwość samemu załatwienia sobie pracy w takiej firmie jak Pollux
lisiczka555 2014-10-28 12:36:31
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści trzeba się prosić o własne pieniądze. Wysyłają ludzi do obozów pracy jak firma Oleofarm we Wrocławiu. PORAZKA ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!!
nyx 2014-10-31 06:19:31
Oleofarm coś chyba kiedyś o nich słyszałam... ale nie pamietam o co chodziło dokładnie. a co do Polluxa to wysyłają całą grupę osób w jedno miejsce? Nie załatwiają pracy takiej bardziej na poziomie? (np. budowlanka) jak z zakwaterowaniem? Bo w tej kwestii zazwyczaj sa największe problemy... Jak odradzasz to czemu, co tam się działo?
odradzaM :) 2014-11-29 13:15:59
EJ LUDZIE TO JEST PATOLUX ODRADZAM!!!!!!JAK JESTES PO ZA WIEKOWKA TO SIEDZISZ W DOMU BO SAMI MLODZI CHODZA I TO TEZ NIE ZAWSZE MALE WYPLATY JAK NWM CO CZASMI PO 40 EURO MIALEM.Nie ma gorszej agencji niz ta !!!!za paliwo licza za wszystko podatki jakies odliczaja o ktorych nigdy nieslyszalem "Podatek z podatku"Jeszcze raz odradzam!!!! Sku...syny j.ebane zlodzieje
1
Mokmo 2014-12-31 15:51:43
Z tego co widzę to ludzie wieszają na nich sporo psów. ale np. nie biorą pod uwagę faktu, że znajdywanie ofert też nie jest prostym zadaniem. A w przypadku gdy już się znajdzie coś godnego uwagi to czy jest szansa na to, aby uzyskać odpowiednie wynagrodzenie, czy wszystko ciągle się opiera o 1200 - najniższą krajową?
Tomo 2015-01-28 16:24:02
Czy aby najniższa krajowa to teraz nie jest więcej niż 1200, bo chyba miała być podwyżka. Jak do tego podeszła agencja pracy pollux? Co to w ogóle znaczy, że jest się po za wiekowym i dlaczego niby osoby starsze mają miec gorzej? Przecież z wiekiem mam coraz więcej doświadczenia, to i lepiej pracuję, dziwna praktyka.
oszukana 2015-02-20 12:07:54
powiem tak oszuści, poprosisz o papier bo potrzebujesz obiecuja ze ci przywioza bo przyjada z umowami, potem ojeju zapomnialam prosze przyjechac do biura i odebrac, ok jedziesz do biora a tam ci babsko powie ze nie dostaniesz zaswiadczenia ze pracujesz bo nie ma odpowiedniej osoby od tego...kaze podac adres i mowi ze wysle, czekasz tydzien, dwa tygodnie i nic :/ piszesz emaila ze kazali ci przyjechac i byles na darmo ze mieli wyslac i nie wyslali i ze ostatni raz prosisz o wyslanie, to babsko dzwoni ze jest to zaswiadczenie i prosze se przyjechac znów... porazka wredne małpy.. A druga sytuacja to oszukują z wypłatą niby maja byc premie ktorych przy wyplacie nie widac ludzie robia takie same dni tyle samo godzin a wyplaty maja różne porazka, jezeli chcialo sie wolne trzeba bylo 2 dni wczesniej wyslac smsa do polluxa wyslalam smsy i nawet nie przekazali tego dalej az masz 3 minusy w pracy i cie wyzocaja, i jeszcze oszusci mimo tego ze wyslalo sie smsa to za kazdy dzien nieobecnosci - 100 złoty, gdzie mowily ze jak nie bedzie smsa to zabieraja kare ale widac oszusci klamcy zlodzieje :/ porażka
wwwwwwwww 2015-02-21 09:28:52
to po co robicie przez nich? mało wam opinii ludzi których wykiwali? więc koniec tematu.
Evelin 2015-03-11 09:18:05
Odnoszę coraz większe wrażenie, że ludzie nie możecie znaleźć żadnej roboty w samej Legnicy i to dlatego często są oni używani do pośrednictwa pracy. Tylko jedna kwestia jest istotna - czy wyszukują naprawdę rozsądnych ofert czy często się zdarza, że są to stanowiska bardziej w roli zapchajdziury, bo to dla mnie jest dosyć istotne. Dzięki za odp.
mala 2015-03-21 00:08:06
Ludzie co wy piszecie pracuje przez ta agencje i wszystko jest na czas i za nadgodziny normalnie placa
klara90 2015-03-27 12:18:33
najbardziej nie ukrywam mnie ciekawi ile ta agrncja bierze pieniążków dla siebie, bo wiadomo że logicznie coś musi wziąć żeby się utrzymać. chcę natomiast obecnie wybrać taką agencję żeby mi się opłacało i żeby najwięcej zarobić, i żeby też mieć pełne wsparcie ze strony agencji - czy w takim razie ta agencja to dobry wybór proszę napiszcie
Nigga 2015-04-13 15:15:07
witam dostałem ofertę pracy od biura Pollux mam wyjazd w niedziele za tydzień dokładnie do Roosendaal co sądzicie ?
wyimaginowy 2015-04-15 02:58:52
Jedź ! :) Nie ma co kombinować, jak jest okazja żeby się wyrwać z tego kraju przynajmniej na jakiś czas to trzeba korzystać. Tutaj ciężko z robotą ostatnio.
anna 2015-04-22 13:55:14
Oszuściiiii!!
olek 2015-04-29 15:33:05
@Anna, a niby dlaczego to oszuści, możesz opisać swoją przygodę w Agencji Pollux, bo tak to nie wiadomo, czy chodziło o jakąś błahostkę, czy sprawa była powazna.
yhy 2015-05-12 05:52:55
Chocby dlatego ze oklamują ludzi co do jakosci pracy,wysokosci zarobkow,przydzialu obowiazkow i warunkow mieszkaniowych czytaj Hoevenm
jupiter 2015-06-14 16:59:18
wydaje mi się , że większość z Was sama oszukuje się na temat tego czego można spodziewać się po pracy dzięki takim agencjom jak Pollux. Ja wypytałem dokładnie o to czego mogę spodziewać sięzarówno po zarobkach jak i po umowie czy innych interesujących mnie kwestiach odnośnie pracy i wszystko się sprawdziło
zla 2015-06-25 21:45:11
NIE POLECAM! Pracowałam w jeden z fabryk w Polkowicach, zapierdziel straszny, 8h stania, klejenia.. za tak niską cenę! to aż jest żałosne! Wyzysk!! zero poszanowania człowieka! mogliby chociaż ponieść do 10zł brutto/h a nie mizerne 8zł za taki wyzysk człowieka. Szkoda słów. I te kary w umowie.
1
kaśśśśśka 2015-07-17 19:01:53
kochani, nike wiem czy wiedzieliście ale teraz w Legnicy rzucili ofertę pracy dodatkowej przy inwentaryzacji. wygląda obiecująco, trochę trzeba liczyć i podstawowe pracy czasem jakietam zrobić na magazynie. ale ciekawi mnie czy ktoś z was już to robił i czy nie ma w tym żadnego ukrytego haczyka, pozdro
kaśśśśśka 2015-07-17 19:04:47
kochani, nike wiem czy wiedzieliście ale teraz w Legnicy rzucili ofertę pracy dodatkowej przy inwentaryzacji. wygląda obiecująco, trochę trzeba liczyć i podstawowe pracy czasem jakietam zrobić na magazynie. ale ciekawi mnie czy ktoś z was już to robił i czy nie ma w tym żadnego ukrytego haczyka, pozdro
kuku 2015-08-14 11:44:46
odradzam pracę w Holandii z tej firmy przeczytać dokładnie regulamin o karach
Pollux B.V. 2015-08-17 14:10:41
Przykro nam, ze miałeś z naszą firmą złe doświadczenia. Chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej na temat zaistniałej sytuacji. Możesz się z nami skontaktować również drogą mailową, pisząc na adres uzk@pollux.nl
Pollux B.V. 2015-08-17 14:16:44
Droga Anno, 4. przykro nam, ze miałaś z naszą firmą złe doświadczenia. Chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej na temat zaistniałej sytuacji. Możesz się z nami skontaktować drogą mailową, pisząc na adres uzk@pollux.nl
kinia 2015-08-17 19:14:45
no i fajnie bardz, skoro firma się tutaj wypowiada w swoim własnym imieniu, to mnie przekonuje to żeby im wysłac cv i postarać się u nich o zsatrudnienie, fajnie że agencja pracy jest otwarta na ludzi a ja właśnie takiego pracodawcy . ciekaw tylko czu sporon bym zarobiła zatrudniając siję ja produkcji
Damian 2015-09-10 09:45:17
Pracuje przez tą firme w electrolux w Siewierzu i nie narzekam a tym płaczką radze czytać umowe co podpisują bo idzie taki do roboty i wyimaginuje sobie kwote wypłaty a potem zdziwienie nie podoba się nie podpisuj a jeśli się spodziewasz na starcie ponad 2 tysiące brutto w tym kraju to radze się obudzić
aleksy 2015-09-17 02:18:34
@Damian, bez przesady są firmy które płacą powyżej 2000 brutto na start, wiele zależy od firmy, a także zawodu. Fakt też, że jak pracujesz przez agencję pracy to jednak zarabiasz mniej niż zatrudniony bezpośrednio, niestety agencja bierze jakiś procent za pośrednictwo pracy, na tym to polega. Pozdrawiam.
erfgb 2016-01-11 13:27:46
widze ze teraz w firmie jestr calkiem spora rektutacja, szukaja na przyklad pracownika produkcji w Żarowie czy tez pracownika dzialu obslugi technicznej
lokx 2016-01-27 14:39:20
Jestem naprawdę zdruzgotany, że agencja tak to organizuje kasia... Jeżeli miałbym z nimi jakąs pracę podejmować to chyba tylko w Polsce. Apropos We wrocławeiu dawno nic nie było, jakieś przecieki kiedy będą szukać ?
andzej 2016-02-01 17:04:29
Zlodzje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
jupiter 2016-02-01 21:19:00
w tej chwili przez te agencje szukają pracowników głównie w świdniku. Ostatnio w oczy rzuciła mi się oferta dla administratora magazynu. Po za tym posucha raczej
kmaerr 2016-02-16 15:27:43
Hmmm w Świdniku chyba nie ma tej firmy... Może miałeś na myśli Świdnicę @jupiter ? No ale teraz to już tylko został pracownik produkcji, umowa zlecenie...
occcPakowaniu 2016-02-19 15:58:32
oni chyba są zgadani i dzielą się tym czego nam nie zapłacą . idziesz robisz , jesteś wPisany na bramie, mają Twoje imię i nazwisko przy wyniku z spakowanych butów ,aLe zapomniałeśsię wpisać . i dzień za frajer + kara za nie obecność - 100 zł . okradLi Cię .oczywiście mówisz o tym przełożonym ,że masz nieobecność ( oczywiście wiedzą ,że byłeś , sami Ci wstawili nie obecność )na zebraniu mówią o tym ,że nie są od piLnowania Listy obecnośći (mówi pani kierownik ) a później chodzą i zajmują się takimi sprawami jak załatwianie ponczków dLa chętnych na tłusty czwartek . inną drogą norma która jest 1500 chłopaki po co robicie ponad 2000 ? nie chcesz odstawiać robisz iLe możesz za - 100 jeśLi nie ma Twojego podpisu ... oczywiście straciłeś już też premie za obecność 300 zł .
occcPakowaniu 2016-02-19 15:59:10
oni chyba są zgadani i dzielą się tym czego nam nie zapłacą . idziesz robisz , jesteś wPisany na bramie, mają Twoje imię i nazwisko przy wyniku z spakowanych butów ,aLe zapomniałeśsię wpisać . i dzień za frajer + kara za nie obecność - 100 zł . okradLi Cię .oczywiście mówisz o tym przełożonym ,że masz nieobecność ( oczywiście wiedzą ,że byłeś , sami Ci wstawili nie obecność )na zebraniu mówią o tym ,że nie są od piLnowania Listy obecnośći (mówi pani kierownik ) a później chodzą i zajmują się takimi sprawami jak załatwianie ponczków dLa chętnych na tłusty czwartek . inną drogą norma która jest 1500 chłopaki po co robicie ponad 2000 ? nie chcesz odstawiać robisz iLe możesz za - 100 jeśLi nie ma Twojego podpisu ... oczywiście straciłeś już też premie za obecność 300 zł .
mila 2016-02-19 16:04:04
Troche to niespojne bo oferują stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie, wiec troche dziwi mnie to co czytam, oferta jak dla mnie jest atrakcyjna i kuszaca wiec aplikowałam, moze zaczekam jak sie odezwa
mirek 2016-03-04 21:33:01
@mila, ważne, że nie sugerujesz się opiniami innych i patrząc na ofertę jesteś w stanie ocenić firmę. Wiadomo, że w praniu wszystko wyjdzie, ale ja bym był dobrej myśli
sesj 2016-04-08 22:50:48
Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na pracownika produkcji? Wynagrodzenie to nawet 2100, a skoro jest umowa o pracę tymczasową, to jeszcze zastanawiam się czy wypłata pojawia się w terminie, ale pewnie tak, bo raczej nikt na to nie narzeka tutaj.
imek 2016-05-11 20:30:54
@sesj pisząc, że pensja jest "nawet" takiej wysokości, wyrażasz zachwyt. Jak dla mnie na produkcji jest nieco za nisko. Ciekaw jestem jak to wygląda na innych stanowiskach.
Justa 2016-07-19 06:30:55
Czy ktoś teraz pracuje w tej firmie proszę o szczegółowe informacje o nich. Bardzo ważne!!!
Oszuści!!! 2016-07-29 16:29:20
Pier...one oszuści, ODRADZAM Wszystkim prace w tej firmie pollux !!! Ludzie, na numer sofii trzeba czekać jakieś 3,4tygodnie, niektórzy nawet czekają więcej!!! A bez tego numeru, nie możesz pracować za granicą, nie zobaczysz żadnych pieniędzy bez sofii !!! Na godzinach upier...ają... !
Za mieszkanie płacicie jakieś 100euro, no dokładnie chyba 95 !!! Nie ważne czy macie 18lat, czy 40, i nie ważne czy dostaniecie burdel, czy nie, możecie natrafić na mieszkania z grzybem itp... kary za wszystko... !!! Chip płatny, ubezpieczenie płatne (którego nie ma ) za dojazdy musicie płacić, za mieszkanie również, czy pracujecie czy nie !!!! Rozumiecie to ?!?!?! Ludzie tam nie mają prac, pracują po 9 h w tygodniu niektórzy, a muszą kur.. zapłacić za mieszkanie, gdzie dojazd, gdzie szama... gdzie sprawy indywidualne, i odłożenie hajsów.... ha ha, dobrze by było jeszcze, gdybyście ludzie nie przyjechali chorzy, i bez długów... może Wam się to uda przyjechać na zero, jeżeli odjedziecie szybko... ale nieee!!! Wtedy i tak będziecie na minusie, bo gdzie dojazd etc...

Na Wieķówce, no to nie mam nawet co pisać, ludzie ha ha ha !!! No za mocno !!! Oszuści, darmowa siła robocza, ludzie którzy tam są jakiś czas, z tamtąd zjeżdżają do Polski, bo widzą co się dzieję, ale niektórzy muszą zostać bo nawet nie mają na busa !!! W pokojach, to zależy na jakie traficie, możecie spać w 3, w 5, i e 10, !!!

Chcecie jechać do firmy pollux ?! Jedzcie jedzcie ludzie, proszę bardzo!!! Dawajcie dzisiaj !!!!! Tylko pozniej, żeby nie było że zostaliście wyje..ni w dupe. Pozdrawiam !!!!

PS. Zamknijcie na prawdę teraz przeglądarkę, i zapomnijcie o tej firmie !!! No chyba że chcecie porządny survival !!! Zawsze jakieś wspomnienia będą.... Trzymajcie Się !!! :)
1
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Pollux - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Pollux