logo Microsoft Sp. z o.o.

Microsoft Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Microsoft Sp. z o.o.

Mistrz 2015-04-22 21:29
Nie pracowałem u nich i nie żałuje. Steve, podobnie jak Bill zatrudniają dzieci indygo i zabierają im magiczne moce. Zrobili mi do spółki z innymi firmami (jak infovide i gazeta wybiórcza(gejzeta) blokade. Świnie
Tak tak tak to ja tik tak, ten zegar to mój znak
1
dupa 2015-05-27 20:59
Microdupki
1
Hmmm 2015-06-25 00:30
Pracowałem w MS kilka lat.
Plusy: nienajgorsza pensja, terminowo, opieka medyczna, sport, szkolenia, itp
Bardzo międzynarodowa atmosfera, można poznać ludzi z całego świata i sporo polatać po świecie - to akurat zależy mocno od stanowiska. Duże możliwości rozwoju.
Minusy: typowa korporacja - w pewnych obszarach bardzo skostniała, Excel managemnt - jak jakiś dział (niekoniecznie w Polsce) ma problemy, ciecie stanowisk - bez znaczenia że lokalny dział akurat dobrze performuje. W "polskim" MSie zrobiło się straszne kolesiostwo - jak jesteś spoza układu (ekipy z Cisco) to nieznacznie dnia, ani godziny. Dlatego lepiej pracować w strukturach regionalnych, jako tzw. RGE - pracownik mający biuro w Polsce, ale szefostwo poza nią. Można wtedy dla "polskiego" teamu być prawie niewidzialnym. HRy niestety często tuszują sprawy niewygodne.

Podsumowując polecam, bo dla mnie była to ogromna przygoda i jeszcze większa kopalnia doświadczenia. No i fajnie wygląda potem w CV.
6
kliczko 2015-08-17 12:02
czy mając zwykłego technika Informatyka można liczyć na stanowisko u nich? Bardziej nakładałbym na MS Poznań. Wie ktoś coś na ten temat?
oszusci! 2015-08-24 20:46
TA FIRMA TO MASAKRA! szpicle!
3
nieprawda 2015-08-25 08:55
Microsoft jest OK
nick 2016-04-27 16:21
Ogólna ocena to dostateczny, ale zbierzmy plus i minusy:

PLUS:
- jesli jesteś tzw FTE zatrudnionym przez MS PL to przysługują Ci wszystkie prawa pracownika w tym normalne pensje, opcje na akcje, bonusy itd
- dobry social, szkolenia itp ale wszystko i tak zależy od szefa
- systematyka pracy i procedury, wszystko przejrzyste
- posiadanie MS w CV to i plus i minus. Plus bo to corpo w czystej postaci, a minus..... poniżej o tym
- system 360. Szef ocenia pracownika, pracownicy oceniają szefa

MINUSY
- w ludziach którzy tam pracują na wyższych stanowiskach, wcześniej czy później pojawiają się zachowania na przetrwanie i po trupach p ocelu. Przyjaciele liczą się tam w ułamkach typu 0.5%
- jest jesteś vendorem to traktowany jesteś jak obywatel kategorii F. Oznacza to tyle że vendor po np 10 latach pracy zostaje zwolniony w godzinę bez odpraw itd
- firma zaczęła zwalniać doświadczonych pracowników i w to miejsce zatrudniać studentów na kontrakty dwu letnie. Jak powyżej - dziś jesteś jutro Cię nie ma, a dokładniej po 2 latach
- osoby o innej orientacji seksualnej sa po rozpoznaniu przez współpracowników stłamszeni a następnie wydaleni z firmy (homofobia pod przykrywką jej braku - typowe polskie piekiełko)
- duże kolesiostwo. Generalnie dzieli się tutaj ludzi a dwie grupy:
a) ciężko pracujesz, niewiele z tego masz po za zadowoleniem z osiągnięć
b) pniesz się na ciężkiej pracy innych nie patrząc po jakich trupach wchodzisz na szczyty, brylujesz na salonach niewiele robiąć
- wielu kolejnych pracodawców myśli że pracując w MS PL zarabiało się kokosy i od razu nie chce z tobą rozmawiać ze względu na prawdopodobnie duże wymagania finansowe
- ocena roczna pracowników i ciągle zmieniany system. Brak stabilności. Co roku coś nowego i niepokojącego
3
hgf 2016-05-05 17:39
taki staz fajna sprawa mozna zdobyc spore doswiadczenie :)
mowiejakjest 2016-10-26 01:24
bez tytułu magistra nie podchodź

studia techniczne minimum 5 lat żeby magistra dostać + nadwyraz uzdolniony


po techniku informatyka to możesz co najwyżej aktualizować cenniki w sklepach internetowych
1
PJ.PIOTR L 2017-01-20 12:55
jedna z naj lepszych firm i programuw obronych i edukaczyjnych pozdrawiam
kas 2017-09-14 12:16
Zgadzam się całkowicie z poprzednimi wypowiedziami. Są plusy i minusy.
Plusy: bardzo dobre warunki finansowe + benefity dla pracowników, międzynarodowe środowisko, warunki pracy.

Minusy: ludzie. Niestety przez lata doświadczeni managerowi zostali zwolnieni i pozostali w większości krwawi wyjadacze, dążący po trupach do celu a głównie do celu pozostania w firmie. Zwalnia się specjalistów, managerów prawie w ogóle. Kolesiostwo w 100%. Niestety managerowie bardzo często nie mają klasy. Niestety sztucznie zaprzyjaźniają się ze sobą i tkwią lata, nikt ich nie rusza..Swoich pracowników traktują bez szacunku, stawiają granice Pani manager i jego podwładni.. Szkoda, kiedyś kadra managerska była na bardzo wysokim poziomie, teraz promuje się wyszczekanych krwiopijców. Niestety rola HR jest żadna. Nie ma tutaj żadnej polityki dbania o wysokie standardy zatrudnianych osób. Ta opinia nie dotyczy wszystkich działów. Są takie, gdzie atmosfera jest świetna. Wszystko zawsze zależy od osoby zarządzającej..Próbujcie, im więcej odpowiednich osób tym może coś się zmieni!;) pozdrawiam
1
Lidia 2017-09-14 19:07
@kas atmosfera w pracy jest też ważna. Niestety nie da się zmienić ludzi. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi w pracy. Ale dobrze, że jesteś zadowolony z warunków pracy jakie daje Microsoft Sp. z o.o. Czy jeszcze ktoś podzieliłby się swoimi doświadczeniami z pracą w firmie?
zawieszona 2017-10-13 20:13
To będzie raczej pytanie niż opinia. Chcę wiedzieć czy testowanie mogłoby się odbywać za moja zgodą i wiedzą. W przeciwnym razie , jest to nieuczciwe , nieetyczne i naganne ze wszystkich możliwych punktów widzenia.
Zostaw swoją opinię o Microsoft Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Microsoft Sp. z o.o.