brak logo

Besta PPHU Bernadeta Tomków

Wrocław

Opinie o Besta PPHU Bernadeta Tomków

nieznajomy 2011-02-28 11:07:31
Nie wyzyskują i jak ktoś się stara i pracuje to dobrze płacą zawsze na czas!!!!!
2
efa 2013-01-15 18:45:53
bardzo elastyczny czas pracy! placa dobrze, chociaz zalezy co sie robi. ogolnie ok, mozna niezle zarobic, praca nie jest trudna. a pensja zawsze na czas, to prawda.
1
madero 2013-09-27 22:51:24
Pracowałem tam miesiąc. Na początku wszystko okej, ładnie płatne. Lecz pod koniec września zaczął się okres zwalniania bo zblizała się zima, więc brygadzistka [usunięte przez moderatora] starala sie wytykac bledy kazdemu, aby go podbuzować i aby sam sie zwolnil. Praca na umowe zlecenie. Mnie wyrzucono z dnia na dzień. Panuje tam mobbing i stres podczas pracy. Nie polecam. A [usunięte przez moderatora] brygadzista niech nie pije tyle kawy i na papieroska wychopdzi bo to jest praca a nie czas na odpoczynek ; )
1
ddd 2013-11-30 08:05:19
(usunięte przez administratora) Besta?- to świetną firma , w której panuje rodzinną atmosfera .Zasady pracy są bardzo korzystne dla pracujących tam studentów ponieważ , można wychodzić i przychodzić kiedy się chce. A gdy ktoś dochodzi do wprawy i zależy komuś na pieniądzach to można całkiem nieźle zarabiać.
Panie Brygadzistki to bardzo sympatyczne , wyrozumiałe kobiety . Potrafią żartować i krzyczeć oraz są wyrozumiałe . . Bardzo lubie te prace i chetnie tam chodzę , można się pośmiać porozmawiać a przy okazji zarobić trochę pieniędzy ;-);-)
Malenstwo 2013-12-05 09:59:00
Besta to świetna firma, w której panuje rodzinna atmosfera. Dobre zarobki, zawsze na czas. Brygadzistki bardzo miłe (pozdrowienia dla Pani Joli :)), nie ma na co narzekać! Jak jest się chętnym do pracy to praca zawsze jest!
Ona 2014-05-28 12:49:05
Miałam przyjemność pracować przy pakowaniu podzespołów i powiem tak: praca nie należy do łatwych-trzeba szybko przebierać rękami, cały czas mieć jakiś progres ALE ogólnie atmosfera bardzo miła (Panie brygadzistki wiedza kiedy zazartowac a kiedy zwrócić uwage), nie ma problemu jeśli chodzi o zwolnienia chorobowe czy na ważny egzamin- wszystko da się dogadać a wynagrodzenie zawsze na czas. Popieram poprzedniczkę: jak ktoś chce pracować i się spręży to praca jest naprawdę fajna w tej firmie:)
1
pracownik 2014-10-15 13:42:02
W firmie panuje rodzinna atmosfera ale tylko z pozoru - dotyczy ona tylko kliki starych pracownikow. Oczywiscie ciezka praca nalezy tylko do tych na najnizszych stanowiskach. Kadra kierownicza lawiruje od przerwy do przerwy i raczej nie hanbi sie praca, z najmniejsza duperela kierujac sie do podwladnych. Ich rola polega przede wszystkim na mydleniu oczu szefowej i zapewnianiu, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Firma jak zwykle rzadzi ksiegowosc, ktora wszystkich traktuje z gory i na kazdym kroku robi z czlowieka debila - trzeba unikac tych ludzi. Zatrudniono mnie tam nie precyzujac moich obowiazkow i mam wrazenie, ze ktos mial z poczatku na mnie jakis pomysl ale nie bardzo wiedzial jaki. Moje proby porozmawiania na ten temat z przelozonymi spelzly na niczym. Tym samym przez pol roku bylem skazany na infantylne prace biurowe, wysluchiwanie plotek zawistnych wspolpracownikow, muzyke disco-polo i klotnie poszczegolnych dzialow ze soba. O ile zaciskajac zeby bylo to do zniesienia o tyle pozegnanie sie bez slowa tlumaczenia zakrawa o chamstwo i brak odwagi.
3
rozalka 2015-02-07 12:23:52
Pracowałam tutaj 3 tygodnie na tzw.pełny ZUS, od niedawna przyjmują też takich pracowników, czyli nietylko sstudentów. Umowę zlecenie podpisuje się pod koniec miesiąca, czyli po wykonaniu zlecenia, niezgodnie z prawem. To, ze płacą terminowo, to chyba ich obowiązek, choć już sama nie wiem, bo fizycznie i psychicznie mnie wykończyli. Nie polecam, chyba, ze ktoś jest studentem, który chce sobie dorobić lub robotem. Każdy dzień to walka z czasem, gonitwa myśli czy wyjść do toalety, zjeść śniadanie i czy uda mi się zrobić tyle pakietów, żeby zarobić 50-60zł wnioski. Jeden pakiet to 0.14-0.17 groszy. Panie brygadzistki mają swoich pupulków, którzy dostają lepsza prace na tzw.godziny lub idą na tzw. łańcuszki, które są bardziej opłacalne niż pakiety. Nie ma tu warunków dla pracowników, pomieszczeń socjalnych, śniadanie je się przy swoim stanowisku, jest brudno, nie ma się gdzie umyć i przebrać po pracy. Firma rodzinna? No tak, ale czy przyjście właścicielki na produkcję, jej uśmiech i głośne dzień dobry, jest wystarczające, zeby mieć motywację i godne warunki /nie głodowe stawki, nieadekwatne do ciężkiej pracy jaką się tutaj wykonuje/ nie sądzę. Nie wiem za co ta firma dostała nagrody, nie mam siły już w to wnikać, dla mnie praca tam jest czystym wyzyskiem, a nie boje się ciężkiej pracy, pod warunkiem, ze dostaje adekwatne do niej wynagrodzenie. Nie poleca, a wręcz przestrzegać.
1
lola 2015-02-11 08:44:59
Ja ledwo cv wysłałam i zaraz dzwonili..pani przez telefon nie powiedziała jakie są zarobki i na jak długo jest ta umowa..., jedyne co sie dowiedziałam to że narazie jest jedna zminana a potem bedą dwie.Miałam złe uczcucia co do tej pracy.Jeśli masz przełożonego i pracuje sie w określonych godzinach to powinna być umowa o prace, a nie zlecenie co jest karalne...A teraz wiem czemu oni szukają studentów bo do 26 roku życia według przepisów można dać zlecenie.I jescze 14 gr za pakiet ,wstydu nie mają .Dobrze, że tam nie poszłam, szkoda czasu na takie firmy...
1
hae 2015-03-28 21:36:28
Pracuje w besta od miesiaca i musze powiedziec ze praca jest ok jak i atmosfera. Elastyczny grafik, ponieważ można pracować ile się chce i kiedy.Zarobki też całkiem o :D a z tego co wiem to po pewnym okresie ostaje sie powyzke. Prace są godzinowe jak i akordowe, czasami lepiej wychodzi sie na godzinowce a czasami na akodcie zalezy o szczescia co bedziesz robi i tak naprawde to od ciebie zalezy ile zarobisz.
1
sfhjk 2015-04-09 10:36:03
Chciałam wszystkich przestrzec przed pracą tutaj. Jeśli juz ją podejmiecie, domagajcie się umowy przed rozpoczęciem, czyli zgodnie z prawem, a nie tak jak jest tutaj praktykowane po miesiącu pracy. W tej chwili mam problem z otrzymaniem wynagrodzenia właśnie z tego powodu. Wykonałam ciężką pracę zaktórą nie otrzymałam wynagrodzenia, zostałam w perfidny sposób wykorzystana.
2
lol 2015-05-08 00:34:04
jeśli pracujecie na czarno to życze powodzenia-mogą wam nie zapłacić i nic z tym nie zrobicie, jak jesteście tacy naiwni no to wasza sprawa
byly pracownik 2015-08-15 20:20:41
Witam wszystkich, którzy nie wiedza na jakiej zasadzie pracuje się w firmach.. Ja pracowalam tam 3 lata i ogólnie powiem tak. Szatnie są tylko wystarczy zapytać się gdzie, są toalety, można zrobić sobie przerwy kiedy się chce, elastyczny grafik pracy. Wiadomo,że trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak w każdej firmie produkcyjnej. Nie ma wyzysku.Robisz ile chcesz i spadasz tylko trzeba zrobić dużo. Ludzie na ogol są rożni. Działów jest sporo i są rożne. Z tego co wiem to dużo osób potrzebują na tak zwane pakiety i tam jest tak ze trzeba się sprężać jak ktoś nabierze wprawy to później już nie ma problemu z niczym.. Brygadzistki są spoko, Pani Basia jest osób dosyć specyficzna ale tez można z nią pogadać pośmiać się. Teraz zaczęli zatrudniać nie tylko uczniów i studentów ale także osoby na umowę zlecenie w skaldach zus. Ktos kto chce zarobić to jednym słowem zrobi wszystko żeby starać się dostac na inny dział. Sa tez takie sytuacje jak przestoje o czym ktoś już tutaj wcześniej pisał.. Jest tak ze nie zwalniają osoby tylko dają im przymusowe wolne zależy kiedy zaczyna robić się coraz mniej pracy. Zazwyczaj jest to okres październik listopad. Jest umowa zlecenie podpisana jak zaczynasz prace a pozniej podpisujesz kilka dnia przed dostaniem wyplaty, z kasa sie nie spozniaja wyplacaja tyle ile zarobisz czasem moga sie pomylic ale nic dziwnego skoro tyle osob sie tam przewija wtedy najlepiej zapisywac sobie w jakie dni ile sie zrobilo i wyjasnic to a jak sie wyjasni to do wypłaty to wplacaja. Nie ma problemow zadnych jest totalny luz. Kazdy kto pracuje tam dluzej z czasem wyrabia sobie swoj tryb pracy i nie narzeka. Moze i nie jest to praca marzen ale jest i kasa tez w innych firmach jakbyscie poszli pracowac mogloby byc gorzej. ja odeszlam z racji tego iz wyjezdzam za granice. Nie doceniacie ludzie tego co macie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie wam przewraca studeci myslicie ze od razu gory bedziecie przenosic zycia nie znacie jak jest . Wiec zbedne komentarze zostawicie dla osob ktore pracowaly i wiedza jak jest naprawde. Pozdrawiam wszytskich :)
1
byly pracownik 2015-11-23 20:13:38
Jula -->
Nie moj komentarz nie wydaje sie zbyt pozytywny, napisalam tak jak bylo wedlug mnie .Kazdy ma swoje odmnnienne zdanie na temat tej firmy ale trzeba we wszytskim dostrzegac plusy zwlaszcza w takich czasach jak dzisiaj.. Wiadomo,ze chcialoby sie miec lepsza prace i wogle ale jak sie nie ma to trzeba brac co jest. Mi tam akurat sie podobalo, fakt faktem ta firma ma swoje jakies tam minusy ale staralam sie nie zwracac uwagi na to.Kasa byla , umowa tez, wszytsko sie zgadzalo i to bylo najwazniejsze.. ;) Jezeli chcesz sie przekonac jak jest w tej firmie na prawde po prostu sie tam przyjmij jak bedzie tam nabor do tej frmy..Jak to mowia,jak nie sprobujesz nie przekonasz sie .. A czytanie negatywnych komentarzy i nakrecanie sie nic nie da,choc jak jest ich za duzo to warto miec to na uwadze. Pozdrawiam :)
1
ulalaa 2015-12-09 18:20:17
Beznadziejna firma.Nie dają wogóle umowy o pracy tylko na zlecenie chyba że zaciąży.Brygadzistki mają swoich ludzi (pupili)a po za tym starasznie wykożystują studentów.A co do konfortu to nawet safek nie ma.A nie wspomne o ubiorze dla studentów.Brygadzistki bardzo są nerwowe...
3
Kociaki 2015-12-09 18:25:23
Ludzie pracują po 2,3 lata i newet nie mogą sie dobrasić umowy o pracę porażka. Mają tylko wyzysk ze studentów. Po co dawiać umowe o mrace jak moga tania siłe roboczą zatrudnic tzw.studentów porażka nie polecam
bylypracownik 2015-12-29 13:31:09
ullaa i kociaki ->>
Ile tam pracowalyscie 2-3tygodnie czy miesiac ?PO co tam siedzialas skoro Ci nie odpowiadalo ? Jak ktos chce pracowac to pracuje i zarabia niezla kase.Nadgodzin nie ma chyba ze sobie sami robicie i chcecie wiecej zarobic to siedzicie dluzej.. Sluchajcie nie przychodzicie do hotelu tylko do pracy a na produkcji sie za******la ! Umowy o prace dostaja osoby, ktore sie staraja.A teraz zrobili z zusem wiec prawie jak umowa o prace. Z zusem jst umowa nie dla studentow. A jakby nie patrzec to wszedzie teraz tak jest,ze porzebuja uczniow studentow i wyzysk.Ludzie obudzcie sie nie wim gdzie wy zyjecie .. Jak studenci w wiekszosci maja tak nasrane w glowach ze masakra.. A czemu tak jest bo im rodzicie za duzo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pakuja i potem to wychodzi.. A szafki sa tylko trzeba wiedziec gdzie. Wystarczy troche ruszyc glowa a nie wiecznie patrzec jak ktos cos pod nos podstawi. Juz z wieloma roznymi osobami sie spotkalem i nie mowie tylko o tej firmie. Mi sie tam podobalo,a wiadomo w kazdej pracy nie bedzie idealnie i zawsze komus cos bedzie nie pasowalo.Ale wlasnie idzie sie do pracy a nie do hotelu czy na wypoczynek. Ilu tudentow tam przychodzilo mieli okres probny 2tyg i jak po tym zaczeli robic na akord to sie zwlnialni po tygdoniu , czemu ? Bo sie opierdalalai na godzinowce.. No ale coz tak to jest jak ktos nie poznal prawdziwego zycia. Pozdrawiam Wszystkich :)
bylypracownik 2015-12-29 13:33:31
pao.
I tutaj masz racje, dla chcacego nic trudnego.. :)a placone jest nawet za te tkzw. " nadgodziny" wiec najwazniejsze,ze kasa jest a na reszte nie zwracac uwagi. Starac sie byc solidnym to docenia i mozna na dluzej sie zalapac. :)
bylypracownik 2016-01-20 15:22:23
rum->

Powiem Ci,ze co chwila kogos tam przyjmuja.Przejedz sie z cv i sam zobaczysz. A jak Cie przyjma popracujesz to sam ocenisz.. Pozdrawiam
heydrych 2016-01-22 14:10:20
firma ok , szefowa wredna ,nie da się lubić ,a ludzie tej framudze ,pucują ,żenada
Levy 2016-01-24 09:49:06
firma typowo dla lewusów ,mało płacą ,prawie najniższą , szkoda gadać
Źwirrr 2016-02-04 16:58:38
Brygadzistki to terorystki wyzysk robia na studentach,żeby na ich premie robić, a same się opr...laja masakra !!!!!
JOJO 2016-02-04 17:08:59
ŻENADA NIE DAJA UMÓW WYMAGANIA MAJĄ DUŻE. BRYGADZISTKI SĄ BEZCZELNE I WREDNE UPARTE MAJĄ SWOICH ZJEBANYCH PUPILKÓW, LIZUSÓW.SZEFOSTWO JEST TAKIE PUSTE ZE NAWET NIE OGARNIA NIC. TA FIRMA TO JAKAŚ PORAŻKA !!!!!
bylypracownik 2016-02-15 10:09:35
To po co tam siedzicie ?! Zawsze wiecznie widze nie da sie ludziom dogodzic,widac ze nie rozumiecie pojecia produkcja.. Placa akurat dobrze.Szukacie niewiadomo czego i sami nie wiecie co byscie chcieli robic.. Najlepiej usiasc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic nie robic ! .. Pieprze, a co byscie chcieli robic ? Trzeba brac co jest i wykazac sie z niczego nie osagnie sie milionow. Pozdrawiam ;]
1
klara 2016-03-22 07:50:34
nierozwojowa robota omijac szerokim łukiem z umowami zlecenie wałki po miesiącu po prostu dziadostwo jak można dawac umowe po mieśiacu wyzysk
bylypracownik 2016-04-03 17:22:55
Multi-- >
NIe stety,takcy sa ludzie rozpieszczeni, i za bardzo im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie wlazilo wczesniej wiec teraz wszytskie rozumy poskradali i tak robia.Przez takich mlodzi maja opinie ze lenie i nieroby.. Smiechu warte dla mnie takie cos jest. Niestety za lezenie nie ma sie kasy. :)
kes 2016-04-20 10:15:50
bylypracownik -
dość ciekawe że raz wypowiadasz się jako kobieta a raz jako mężczyzna :)
koczkodan 2016-07-05 21:08:50
Proszę omijać firmę besta dużym lukiem. wyzyskują ludzi do przesady,kierowniczka nie jest sprawiedliwa i nie traktuje wszystkich pracowników jednakowo.Ma swoich pupilków. Zarobki nie są adekwatne do wykonywanej pracy. Atmosfera jest bardzo zła i NIE POLECAM tam pracy szczególnie na dłuższy okres, ponieważ cały czas dają umowę zlecenie.
Kadowu 2016-07-09 21:56:03
Polecam prace :)
Można dorobić jako student bardzo dobrze :) Jeśli ktoś się stara i ma jakiś "dryg" może na akord osiągnąć kwoty które mogą się przyśnić w innych dorywczych pracach.
WOO 2016-07-09 22:20:49
BRYGADZISTKI SĄ BEZCZELNE I WREDNE UPARTE MAJĄ SWOICH ZJEBANYCH PUPILKÓW, SZEFOSTWO JEST TAKIE PUSTE ZE NAWET NIE OGARNIA NIC.ATMOSFERA W TEJ FIRMIE JEST FATALNA.NIE RADZE I NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE. TA FIRMA TO JAKAŚ PORAŻKA !!!!!
xx 2016-09-09 12:12:53
Serdecznie polecam. Pracowałem tam przez miesiąc w wakacje. Praca nie była ciężka, panowała dobra atmosfera, panie brygadzistki były w miarę miłe i zawsze mówiły co i jak trzeba robić. A co najważniejsze pieniążki były na czas. Polecam jeszcze raz!!!
wooo 2016-09-18 14:17:35
nie polecam tam pracy jest ciężko i zarobki jak wszędzie nie ma zadnej rewelacji,nawet na chwile obecna nie maja chętnych do pracy :)
bik 2016-09-29 17:56:21
Nie polecam pracy w tej firmie,zarobki nie są rewelacyjne stawka 9 zł na godzinę a trzeba się narobić i nadzwigać. Atmosfera jest fatalna wykorzystują do przesady a praca na akord to żeby zarobić to trzeba się na zapieprzać. Kierowniczka brygadzistki tak wykorzystują ,ponieważ są osoby ,ktore wchodzą im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mają układziki. Nie mają wogóle chętnych do pracy. NIE POLECAM TEJ PRACY W TEJ FIRMIE. GŁĘBOKO SIĘ ZASTANÓWCIE ZANIM TAM POJDZIECIE.
śliwka 2016-10-02 18:54:47
Ja to się zastanawiam jakich średnich zarobków można się spodziewać/ Pewnie oprócz dobrej podstawy jest jeszcze premia
mała 2016-10-25 14:00:27
witam wszystkich macie złe nie świeże informacje firma BESTA płaci na okresie próbnym już 10 zł. netto i zaczyna od przyszłego roku dawać osobom sprawdzonym umowy o pracę :) .
Zostaw swoją opinię o Besta PPHU Bernadeta Tomków - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta PPHU Bernadeta Tomków