brak logo

Brügmann Polska S.A.

Włocławek

Opinie o Brügmann Polska S.A.

Nie pisze bo nie musze 2015-03-07 20:55:46
Do LIS
Chyba jestes z innej epoki człowieku.
Trolem to może jestes ty?
Ja miałem przyjemność pracować na pseudo magazynie. Poczytaj wcześniejsze wpisy a zobaczysz czego sie czepiam a potem wydawaj opinie.
Pozdrawiam
Pozdro
Żaba 2015-03-07 22:44:06
To dawaj frajerze wyjdz z ukrycia i spotkajmy się
1
pracownik 2015-03-08 10:11:43
Nawet swojego nicku baranie niedouczony nie potrafisz prawidłowo napisać wazelino.
Jak masz nazwisko Wawrz........,Wojtas.... czy Nob..? Takimi ludźmi się żaba otacza jaki sam poziom edukacji prezentuje
Wózkowy 2015-03-08 15:25:41
Ale wy naiwni nadal nie wiecie kim jest ,,nie pisze bo nie muszę, a to paragraf i broda w tej samej osobie nasz kochany kolega którego w spadku z magazynu dostaliśmy .To on ma do wszystkich pretensje ,biedaczek szkoda go.
1
Lis 2015-03-08 17:48:53
Utwierdzam się w tym że 'nie pisze bo nie muszę' to zwykły troll z patologicznym pochodzeniem i nikłą inteligencją[budowa zdań i słownictwo]. Mały zakompleksiony człowieczek który wszędzie pracował i wszystko wie tylko zapomniał dodać że z każdej firmy wywalali go na zbity pysk bo szybko się na nim poznali. NIE KARMIĆ TROLLA
Nie pisze bo nie musze 2015-03-08 18:10:27
Zaba do ciebie to nie da sie w żaden sposób dotrzeć. Upośledzenie twoje nie zna granic:-)))
Maruda podaj sobie ręce z Zaba. Kto ciągnie a kto pcha u was w związku ?
Wozkowy następny swoje teorie przedstawia- jaki broda , jaki paragraf, nie udało ci sie:-))
LIS co ty z tymi trollami. Chyba sam nim jestes. Uprzedzony jestes do normalnych ludzi to trzymaj z baranami jak Żaba. Moje błędy wynikają z urządzenia które samo czasem zmienia na najbliższe znaczenia jak sie nie domysliles- czasem nie poprawiam:-)))
3majcie sie matoły :-)))))))))
wózkowy ll 2015-03-08 18:50:42
Nie wózkowy ja bym stawiał na tego najleprzego operatora K.B co go wy... bo taki dobry był. ps.w kopaniu rowów
Nie pisze bo nie musze 2015-03-08 19:42:13
Wozkowy II- pudło , jeszcze raz i wypier..... z roboty bezmózgi.
Ja sam odszedłem :-))) a wy wciąż tam nad tym rowem stolicie i kopiecie głębiej i głębiej i głębiej, a teraz juz za późno nie da sie wyjść.
8 Marca 2015-03-08 20:03:54
Wy wszyscy jesteście nienormalni!!!
Wasze wpisy to tylko oczernianie i szykanowanie ludzi.
Jeśli jest wam tutaj aż tak źle to idźcie do pracy gdzie indziej tak jak Zbyszek czy Sławek, może sobie polepszycie...
Rynek pracy we Włocławku jest kiepski i trzeba się cieszyć z każdej pracy jaką się ma, bo każda jest lepsza niż bezrobocie.
I proszę przestańcie z tą chorą "zabawą", bo na pewno nie jest miło czytać obraźliwe komentarze na swój temat.
Życzę wam rozwagi i rozumu.
pracownik 2015-03-08 20:13:54
Te wszystkie wpisy to celowe działanie kierownictwa nauczone na mądrych szkoleniach aby stosować zasadę DZIEL I RZADŹ bo zgrana załoga nie wchodzi w grę
nie pisze bo nie musze 2015-03-09 08:24:11
Co tam żabka i stojak spać nie możecie po nocach przez moje wpisy hehe. Ale jesteście zabawni. Za dużo się naogladales chyba MMA żaba. Ktoś o nazwie 8 marca dobrze napisał.
Pracownik tez dobrze pisze.
Żabka przyjaraj glanta i we sobie nerwosol bo oczy wyjdą ci jeszcze bardziej:-))) 3majcie się. Bez odbioru.
BOSS 2015-03-12 22:12:42
Pogadali, popłakali, to teraz DO ROBOTY!
2
Nie pisze bo nie musze 2015-03-13 22:01:49
I (usunięte przez administratora)jak chciałeś Boss.
Jaka cisza na forum.
Zapłacili wam za milczenie :-)
hitman 2015-03-14 17:37:32
Niektórym to wydaje się że pozbadali wszystkie rozumy... lekka robota w większości przy kompie premię dziwnie duże nadgodziny a od siebie niezbyt wiele dają pajace, dlaczego magazyn nie ma kursu językowego? Chodzą same cym bały nic nie umiej i oni mogą albo przydups lektor ki co lata do niej kiedy się da nawet jak inna zmiana ma. Widocznie dobrze go uczy... produkcja robi za 1300 strasznie niesprawiedliwe firma
1
miodek 2015-03-15 22:57:56
Obce sa widze znaki interpunkcyjne osobom tu pracujacym .....
miodek 2 2015-03-16 17:11:45
Widać jaki przedział wiekowy jest piszących,gimba wychowana na sms-ach bez polskich znaków i zachowania zasad pisowni,a zarabiać chcą jak dyrektorzy
miodek 3 2015-03-17 10:01:36
Przyganiał kocioł garnkowi a właśnie widać też na Twoim przykładzie: brak odstępów po przecinkach, błędy stylistyczne, brak zakończeń zdań. Żenada.
miodek 2 2015-03-17 11:23:10
Napisz do przyjaciółki jak masz problem i zmień portal bo tutaj są poruszane inne problemy
wolny 2015-03-17 14:09:13
piszecie takie bzdury ze aż żal trzeba mieć podstawówkę i znać niemiecki żeby się ustawić tanki się pc rozpadają pospinane na taśmy sznurki szmaty ale biura szafy ściany nowe wózki poto żeby głowiczki PC wozić a my materiał do maszyn zapire.....my ręcznie bo brak rakiet cowy kłamiecie
2
szybki 2015-03-22 20:38:35
panowie nie dajmy się r...ć,nie róbmy więcej za mniej!
niech nas jeb..ą, ale róbmy swoje, nie zwolnią nas jeśli zrobiłeś mniej,
a dobrze!
oni robią nas pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a, ale my bądźmy mądrzejsi ;)
788 2015-03-22 22:41:38
powiedz to brygadzistom a my się dostosujemy
Zostawieni sami sobie 2015-03-29 23:51:52
Co Ty chcesz powiedzieć brygadzistom? Oni wspólnie z kierownikami i dyrektorem doszli do porozumienia (nas reprezentując) że spokojnie wytrzymamy kolejny rok bez podwyżek... Najpierw sobie sam przetłumacz że jesteś kompletnie sam na tym świecie i jak się o siebie nie zatroszczysz, to na pewno żaden brygadzista się za Tobą nie wstawi, mając samemu intratną posadkę i stawkę nie brudząc sobie rąk pracą. Kierownictwo nie rozmawia z tymi co mają naprawdę źle, tylko z tymi, co muszą im przytakiwać, bo nie chcą stracić ciepłych posadek.
3
jeszcze wierzący w coś dobrego 2015-04-18 08:57:07
No i zarząd zafundował nam nowy regulamin wynagradzania.
Od niczego nie ma odwołania, a kierownik może zabrać premię bez żadnej motywacji. Ot po prostu ma taki kaprys, czy źle popatrzyłeś na niego, czy po prostu Cię nie lubi.
Pewno już i za niedzielę i święta nie będą płacone setki, tylko normalne godziny. Tak wynika z tego regulaminu.
Pozdrawiam całą załogę i życzę wytrwałości i cierpliwości. Może się kiedyś coś zmieni. A na dzień dzisiejszy chyba trzeba szukać czegoś nowego.
2
żaba 2015-04-19 15:49:45
Art. 15110. Praca w niedziele i święta jest dozwolona:
1) w razie konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii;
2) w ruchu ciągłym;
3) przy pracy zmianowej;
4) przy niezbędnych remontach;
5) w transporcie i w komunikacji;
6) w zakładowych strażach pożarnych i w zakładowych służbach ratowniczych;
7) przy pilnowaniu mienia lub ochronie osób;
8) w rolnictwie i hodowli;
9) przy wykonywaniu prac koniecznych ze względu na ich użyteczność społeczną i codzienne potrzeby ludności, w szczególności w:
a) (uchylona),
b) zakładach świadczących usługi dla ludności,
c) gastronomii,
d) zakładach hotelarskich,
e) jednostkach gospodarki komunalnej,
f) zakładach opieki zdrowotnej8) i innych placówkach służby zdrowia przeznaczonych dla osób, których stan zdrowia wymaga całodobowych lub całodziennych świadczeń zdrowotnych, g)jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej oraz jednostkach organizacyjnych wspierania rodziny i systemu pieczy zastępczej zapewniających całodobową opiekę,
h) zakładach prowadzących działalność w zakresie kultury, oświaty, turystyki i wypoczynku;
10) w stosunku do pracowników zatrudnionych w systemie czasu pracy, w którym praca jest świadczona wyłącznie w piątki, soboty, niedziele i święta;
11) przy wykonywaniu prac:
a) polegających na świadczeniu usług z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu przepisów o świadczeniu usług drogą elektroniczną lub urządzeń telekomunikacyjnych w rozumieniu przepisów prawa telekomunikacyjnego, odbieranych poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jeżeli zgodnie z przepisami obowiązującymi odbiorcę usługi, dni, o których mowa w art. 1519 § 1, są u niego dniami pracy,
b) zapewniających możliwość świadczenia usług, o których mowa w lit. a.
Art. 15111.
§ 1. Pracownikowi wykonującemu pracę w niedziele i święta, w przypadkach, o których mowa w art. 1519a ust. 3 oraz art. 15110 pkt 1-9 i 11, pracodawca jest obowiązany zapewnić inny dzień wolny od pracy:


Tak jak widać wyżej firma może,ale nie musi płacić setek za niedzielę skoro macie dzień wolny w tygodniu przy systemie czterobrygadowym
1
banan 2015-04-21 15:08:32
Żaba ty taki mądry z regulaminem jesteś to nie zdziwiony się ty mały zasrancu ze wsi jeszcze żebyś ty z regulaminu nie poleciał zobaczymy jaki w sądzie beeeedziesz mądry
dyzio 2015-04-25 11:57:42
skopiować każdy potrafi a co do cholery z szatnią gdzie te 1,5m między szafkami?????????
żaba 2015-04-25 19:51:04
jak ci ciasno to w roboczych przyjeżdżaj
Nie pisze bo nie musze 2015-04-27 22:03:23
Witam. Widzę ,że nie wiele się zmieniło a raczej nic w brugman salamander . Jak zwał tak zwał . Ostatnio rozmawiałem z magazynierem i wasze płace sa żenujące. Tyle godzin co wy robicie za takie pieniądze Panowie.
Żaba przećpany łeb wyleciał z tym regulaminem, żałosny małolat.
To ty się cieszysz że możesz zapierdala..... w niedziele żeby zarabiać
Jeba....... władzę w obozie!!!!!!!!!!!



stary pracownik 2015-04-28 21:06:47
jak nie wiesz kto to jest żaba w tej firmie to nic nie wiesz,dlatego nie wypowiadaj się małolacie
Nie pisze bo nie musze 2015-05-01 23:26:10
Do ,,stary pracownik"
Żaba to małolat przećpany, jeśli się mylę to sory. Ale jak pracowałem tam to chodził i darł piz.... bez powodu.
Oby nie pracowali tam sami tacy jak on :-)
NIE JESTEM MAŁOLATEM 34wiosenki sobie liczę
Ciekawy 2015-05-19 16:34:16
Panie dyrektorze Warch... Jak to jest że w Polsce średnio płace wzrosły o 14% przez ostatnie cztery lata a w Salamandrze są one zamrożone i głośno mówi się że nie ma szans na znaczące podwyżki? Czy my pracujemy w budżetówce? (Chociaż i tu już planują odmrożenie) Dlaczego podbija sobie pan statystyki robiąc dziadów z ludzi którzy ciężko pracują na sukces naszej firmy i pana prywatny, albo co to za pomysł żeby płacić firmom które mówią jak wycisnąć z ludzi trochę więcej, zamiast zapłacić właśnie tym ludziom aby im bardziej zależało? Na jakiej uczelni uczono tego że aby zmotywować człowieka należy mu zabrać stawkę i oddać ją ewentualnie w premii. Ludzie ciężko pracują na wyniki tej firmy, otwórz pan oczy. Trochę wdzięczności by się przydało bo słoma panu z butów zaczyna wychodzić...
7
stary pracownik 2015-05-22 13:51:17
Jaki problem?. Idź do szefa,powiedz,że chcesz się zwolnić bo idziesz do konkurencji i podwyżka od razu się znajdzie,oczywiście wszystko po cichu za plecami kolegów M.E Ci to załatwi.Patent sprawdzony i skuteczny,innej drogi nie widzę,chyba że zwiększysz dawkę wazeliny czego nie polecam.Pozdrawiam
ZADOWOLONY 2015-07-26 12:26:31
Firma schodzi na PSY.
Ludzie w niej zatrudniani nie podlegają żadnej weryfikacji.
W magazynie pracuje duża część "patologii" (przepraszam jeżeli ktoś poczuł się dotknięty), wszyscy mają wszystko w głębokim poważaniu, tyle jest złej produkcji że młyn się nie wyrabia i zlecamy mielenie firmą zewnętrznym, zarobki stoją w miejscu, brak perspektyw rozwoju pracowników, kadra brygadzistowska, kierownicza bez wykształcenia i umiejętności, tylko dyrekcja jest zadowolona.
Nikt już nie powie, że za bramą na jego miejsce czeka 100 innych pracowników, bo nie czeka. Od kiedy odszedł M.Sz. nie ma żadnej integracji w śród załogi.
Nie był to człowiek może zbyt wykształcony, ale był człowiekiem i rozumiał prostych ludzi. Rozmawiał z nimi, a nie nosił wysoko głowę i miał wszystkich w głębokiej d - - - e.
8
Na granicy wytrzymałości 2015-08-02 14:10:51
"Praca w Brugmannie tak naprawdę należy do całkiem pozytywnych doświadczeń"?! Jakich doświadczeń? Człowieku chyba oderwało cię od rzeczywistości, my tu próbujemy utrzymać rodziny i związać koniec z końcem! Kadra kierownicza traktuje całą firmę w kategorii "doświadczalnej" (w końcu jak się rozwali, to nie jego, on znajdzie pracę gdzieś indziej), robią tylko to do czego zmusza ich polskie prawo, a poza tym sprawdzają wytrzymałość i determinację swojej załogi do utrzymania pracy. Tylko zrozumcie że doprowadzacie firmę do takiego momentu, gdzie nam będzie wszystko jedno gdzie pójdziemy do pracy, bo warunki są porównywalne wszędzie, a wam zabraknie wykwalifikowanych ludzi.
5
althof 2015-09-21 17:22:06
prca brugan tylko on sie liczy ipraca na magazynie a pracuje tam niejaki locha podobno sie niemyje
nosferatu 2015-09-21 17:29:16
odwal sie od llochy ze ma morde jak swinia to nieznaczy ze masz pisac bzdury ogolnie praca jest oki mozna chociarz na luzie isc do toika i sie zesrac
1
Rajski ptak 2015-09-24 17:10:46
Kraina mlekiem i miodem płynąca i to nie naszym polskim, tylko lepszym bo niemieckim. Ogólnie to nic nie trzeba robić pieniądze same wpadają w kieszeń, sielanka, obraz zgody i harmonii i oczywiście niemiecki ordnung. Nie ma lepszego zakładu w całym mieście. Najniższa krajowa się podniesie od nowego roku to będą jakieś podwyżki dla świeżo zatrudnionych, niedługo wszyscy będą zarabiać po równo. Czyż to nie istna idylla? Taka sytuacja jest w naszym małym raju, oczywiście w mniemaniu tych co wymagają a nie produkują. A jak poważnie chcesz się czegoś dowiedzieć to przerzuć parę stron, to o co pytasz już było tu opisywane.
1
elfik 2015-09-26 18:23:04
gdzie jest premia dla magazynu się pytam grzecznie?
laska 2015-10-11 12:47:02
człowieku,nie bądź takim materialistą,trzeba się wyluzować
szerf 2015-10-27 11:51:26
o brygadzistach to prawda. taki karwat jako robol spał na nockach po kontenerach, a teraz do pracownika: "nie widzisz, że pan brygadzista pije kawę i nie ma czasu"??? totalny pustak, szkoda słów....
golan 2015-10-30 08:50:30
ktoś napisał, że płaca w miarę....???? masakra. na początek 11 pln brutto.
idziesz do roboty i nie wiesz kiedy wrócisz, nie mając wpływu na to, ponieważ jeśli odmówisz trafiasz na "czarną listę". co dziwne praca tutaj w sobotę i niedzielę to przywilej, więc trzeba uważać by się nie narazić tym nygusom brygadzistom, albo nie daj Boże kierownikowi, który nigdy nie rozumie dlaczego komuś nie pasuje praca w weekendy, albo w nadgodzinach.
pracuje się tutaj po półtora miecha w miesiącu po to, by wyciągnąć 2500pln na rękę. brygadziści przychodzą oczywiście w komplecie w weekendy posiedzieć i pokawkować, a kasa leciiii... (mam tu na myśli magazyn). nie ma szacunku dla pracownika. pracuje za ochłapy, kiedy dyrektor buja się do pracy służbówką albo prywatnym harley'em. taki nie zrozumie robola, musiałby zbyt nisko patrzeć pod nogi... roczny wymiar nadgodzin wyrabia się w 4-5-6 miesięcy, a potem łamie się prawa pracownika. ale tutaj to norma. pozdrawiam katorżników z magazynu!!!!
baloooo 2015-10-30 09:31:15
no to do inspekcji pracy z nimi i po sprawie..... dowalą parę mandatów po 5 tysi i się skończy....
stary 2015-10-30 12:19:41
Wszyscy narzekają i pracują dalej,patologia z tym 11zł,przecież praca jest za lepsze pieniądze,wystarczy poszukać nawet w tym zabitym dechami włocławku,ale jak się nie chce to znaczy,że na więcej nikt z was nie zasługuje dlatego jesteście tu gdzie jesteście bo robić coś i ciągle narzekać to tylko masochizm i głupota.Młodzi uciekać z tej roboty bo wpadniecie w tryby tej korporacji i niczego się nie dorobicie,szukać,szukać,szukać czegoś lepszego szkoda życia
Salamander 2015-10-31 23:53:16
Firma nazywa się Salamander Window & Door Systems i tam piszcie, bo potencjalnie zainteresowane osoby mogą nie znać starej nazwy firmy.
1
buntownik 2015-11-30 08:45:06
sami wszyscy widzicie, że w salamandrze na górze siedzi klika. wszystkie żale i Wasze kłopoty nikogo nie interesują ponieważ począwszy od prezesa, przez dyrektorów, kierowników i brygadzistów to w większości rodzina i pociotki. nawet jeśli ktoś z nich to czyta to i tak nie zrobi nic by jeden drugiemu zaszkodził i by jak najdłużej grzać d u p s k o na cieplutkim stołeczku. załóżmy związek zawodowy i zróbmy akcję protestacyjną, pójdźmy do inspekcji pracy- sami sobie pomóżmy nie ma innego wyjścia. przestaną Nami pomiatać i traktować jak LUDZI....
bruno 2016-04-13 22:17:55
Szkoda, że teraz nie szukają :(
robol 2016-05-22 13:36:07
Nie rozumiem po co dali podwyzki ,skoro zarabia sie mniej niz przed tymi podwyzkami. Bo panowie "szefowie" kaza brac dni do odbioru jak miesiac ma wiecej godz.roboczych albo zarabia premie. Dziwne rzady sa w tej firmie. Ale wiadomo syty glodnego nie zrozumie, ale nie zapominajcie drodzy "szefowie", ze to my, fizyczni zapieprzamy ,zebyscie wy mieli wysokie pensje i premie za w wielu przypadkach "nic nie robienie".
informator 2016-06-09 21:18:11
Podwyżki były bo ludzie się domagali.
Dni do odbioru - wypoczniesz, a za to firma Ci płaci 100% za niedzielę czego robić nie musi.
Krytykujesz tutaj bo jesteś anonimowy - powiedz to w oczy swoim przełożonym, ze biorą premie za nic.
I jeszcze jedno - jak Ci tak źle to poszukaj sobie innej firmy i się zwolnij.
1
informator 2016-06-29 18:42:44
Widocznie jesteś zbyt młodym pracownikiem i nie pamiętasz, że za rządów pana H. Bahnesa nikt nie wołał podwyżki ponieważ jeżeli tylko była możliwość to Herr Bahnes podwyżki sam dawał.
Ale te czasy dawno minęły.
1
Waldek 2016-07-06 22:49:32
No to jest tak jak mówi kolega tam wyżej, normalna sprawa i nie ma się za bardzo co wkurzać na to, ja uważam, że Brügmann Polska S.A. w kujawsko pomorskim to jedna z ciekawszych firm i tyle, bardzo lubię
1
Zostaw swoją opinię o Brügmann Polska S.A. - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brügmann Polska S.A.