brak logo

Zakłady Usług Energetycznych i Komunikacyjnych grupa ZUE S.A.

Kraków

Opinie o Zakłady Usług Energetycznych i Komunikacyjnych grupa ZUE S.A.

Dobrobyt 2013-05-28 15:04
witam chciałem się poradzić co mam zrobić kiedy opłaty przekraczają moje zarobki w Z.U.E? -moze ograniczyć jedzenie suchego chleba?
3
bret 2013-06-19 20:43
przyjmuja elekktryko ciekawe czy im mowia ze glowne nazedzie to lopata i kilof czsem wiertarka i zaufany polaczy strownik czy szafe reszta gladzi rowy
2
marcel 2013-06-21 13:50
witam ta firma jest jak [usunięte przez moderatora] kierownictwo uważa ze tylko dla niej trzeba żyć zapomnieć o rodzinie i znajomych urlop ciężko dostać kiedy ty chcesz tylko jak kierownikowi pasuje najlepiej w zimę bo w lato urlopy wstrzymane kierownictwo totalnie nieudolnie [usunięte przez moderatora] oni robią godz a my siedzimy tylko po 8 totalny brak organizacji sprzeciwienie się kierownikowi oznacza brak premii albo zwolnienie kierowcy i operatorzy obarczeni logowaniem gps za które mogą stracić premie lepiej podpierać się łopatą niż robić na sprzęcie pozdrowienia dla chłopaków z poznania którzy jeszcze tam zostali

nikomu nie polecam tego syfu!!!!!!!
1
kotlet ,ziemniaki +surówka z pora 2013-06-26 22:38
Panowie koniec z Z.U.E biurowcy góra zalewają pracowników torowych ,kierownicy panikuja boją sie podjąć byle czego ,niektórzy odnoszą sie do pracownika jak do śmiecia tu mowa [usunięte przez moderatora] ,biada co dalej ??????biurokracja króluje ,dałbym im kilof i kuj lód 2 tyg przez 12 godz .zgraja biurowcow tak samo patrzy jak wszyscy [usunięte przez moderatora] pracowników torowych .Kiedyś było inaczej nawet [usunięte przez moderatora] lepiej ludzi traktował jak w Z.U.E bo przynajmniej nie owijał w bawełne.
pozdrawiam pracowników R.T czymajcie sie ale nie Z.U.E
Ludojad 2013-06-26 22:43
kolego podpisz to!!
Co kierowniku ?
Twoje zwolnienie
łe he he he eee
stary 2013-12-30 12:54
w nowy schemacie po połączeniu jest tylu nowych dyrektorów, że ty ludu pracujący teraz będziesz musiał na nich zarobić
3
z boku 2014-02-06 16:26
Nie opłaca się mieć własnych pracowników, zawsze im źle.
2
Kierownik premia zabrana 2014-02-16 17:41
zabieram wam premie do końca życia łe hehehehehehehehe
Pracownik 2014-08-18 08:39
A co sądzicie o pracy i podejściu do podwładnych dyrektora zakładu infrastruktury komunikacyjnej pani (usunięte przez administratora).?
8
sebastian 2014-09-11 18:30
1.Kasę obcinają jak mogą.
2.Pani ... kulturalna babka he he he.
1
Łukasz P. 2014-11-04 19:36
To w końcu jak jest z tą firmą myślę nad wysłaniem tam CV (elektryk samochodowy)ale czy warto ??? Jakie zarobki ? Potrafi się ktoś wypowiedzieć konkretnie na chwilę obecną ?
kasztan 2014-11-29 19:58
Zarobki takie sobie, a praca od rana do nocy i poniewierka po całej Polsce
5
Sebastian 2014-12-21 16:59
Do piston Nie wiem ile zarabiają elektrycy samochodowi , wiem że narzekają. Prawie 4 lata bez podwyżki.
kali 2015-01-26 21:29
ZUE wygrało przetarg na budowę linii 400kv ....... tak że na brak pracy narzekać pracownicy nie mogą ,zarobki też chyba mają nienajgorsze bo jak praca jest to i płaca musi być:)
Panek 2015-03-10 13:46
Pani Dyr Zakladu Infrastruktury Komunikacyjnej ...tak zgadzam sie z toba, wysoka kultura tej Pani ujmuje. Dodam jeszcz3 ze oddana firmie i dbajaca o pracownikow.
1
Kwas 2015-05-26 20:53
Ta firma to kwas dla pracowników fizycznych ,umysłowych grom ale pusto w pałach odradzam,kiedyś tylu darmozjadów nie było i było teraz jest i nie ma nic kasa słaba
4
mongoł i szympans 2015-05-26 21:00
nam jest tu dobrze ,my sie kochamy
GUCIO 2015-06-02 22:26
Narzekacie ,a wcale nie jest tak żle, przynajmniej wypłaty są na czas ,jak nie pasuje to idzcie do prywaciarza on wam kase napewno da...............
Pracownik ale nie w ZUE 2015-08-20 23:34
Rosiczka mam pytanie - czy" kobieta z lasu" to wysoka brunetka jeżdżąca szwedzkim samochodem?
1
zue 2015-09-10 17:59
Ci co chwałą to niech wejdą im do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
amstaw z warszawy 2015-09-14 21:23
Mam szczene i oczy jak rekin
kicia ze słomnik 2015-09-19 18:02
Do tego kompletu brakuje Ci jęzora
Z wielką szczęką przenieś się do Nilu.
Tu miejsca nie ma dla rekinów
Do lasu uciekaj z podkulonym ogonem
Kot futerko swe najeżył: Cóż, nie jedno widział, przeżył
„amstaw” wielkie oczy ma i przed kicią ucieka

P.S. Pisze się amstaff
pr01 2015-09-30 15:12
Kwestia umowy na okres probny a potem na czas okreslony lub nieokreslony nie załatwia jeszcze wszystkiego. Atmosfera i tzw" polityka " ktora jest obecnie w firmie potrafi dobić, nawet najlepszego pracownika. Zatrudnia sie osoby z kontaktów i tzw. układów, które dodatkowo nie mają nie tyko doświadczenia, odpowiedniego wykształcenia , ale nawet pojęcia o stanowisku jakie obejmują. Te osoby mają mieć wpływ za zarządzanie politykę personalną firmy. ( ostatni przykład) Załosne. Wartosciowy pracownikom dziekuje dziękuje się za współpracę jesli maja woje zdanie, lub sami sie zwalniają............ nie liczy się co wiesz, potrafisz tylko jaki i z kim masz uklad.
Dyrektorzy??...pionki, w rekach Prezesa i Pani Asystentki, bez własnego zdania, bojący się zapytać o cokolwiek, niestety niekompetentni ( poczawszy od najważniejszego działu w firmie w którym sie wszystko zaczyna i kończy ...) ale potrafiący pozbywać się konkurencji. Lepsi sa od nich specjaliści w działach czy pracownicy fizyczni, bo oni sie znają na swojej pracy/robocie.
Pieniadze?- wyplata podstawowa- musza zaplacic, ale umówione premie?- ........ mogą powiedziec ze trudny rok byl i kasy nie ma, albo nie powiedza nic, bo przecież pracownik jest "wlasnośćią " firmy i nie trzeba go tak naprawde szanować i mówić mu prawdy. Mozna udawac Greka w polskiej firmie.
12
sasek 2015-09-30 17:55
zgadzam się
1
lukikuki 2015-10-03 19:27
Pracuję juz trochę w tej firmie i powiem że jezeli chodzi o wypłaty to fkt sa na czas, jezeli chodzi podwyzke to marna szansa, napewno jej nie dostaniesz jedynie jako dodatek bo na stale do pensji nie ma szans, a poza tym praca praktycznie rozni sie od tego co jest napisane w umowie. Jestem elektrykiem i nie robie wiecej niz tylko malowanie i zdzieranie ulotek ze slupów. Dla młodego po szkole na 3 miesiące tak,ale potem nie, zadnych szkolen ktore byly lub sa dostepne pomimo iz bylo to pise w ofercie pracy,brak mozliwosci wybicia sie wyzej pomimo skonczenia studiów, zarobki 2tys 2,2 max.
5
Manieczek 2015-10-28 06:52
Ja powiem tak. Pracuje w tej firmie i sobie chwale. W końcu normalna umowa a co za tym idzie wszystkie świadczenia. Wszystko co Ci się należy dostajesz od odzieży roboczej po ręcznik czy mydło. Trzeba pamiętać że w tej firmie są różne działy i jak się trafi na inwestycje to na pewno są to wycieczki po całej Polsce.
Ja mogę tylko wypowiedzieć się za siebie, że nie jest to firma w której bedziesz tyrany po 16 godzin na dobę a przy wypłacie usłysz że nie dostali przelewu. Tu jest tak jak powinno być jest 10 jest wypłata. A co do zarobków ja na ta chwile biorę 2500zł.
lukikuki 2015-11-07 18:12
umowa tylko na okres przetargu
1
ala 2016-01-20 11:35
Brawo!. ktos napisal wreszcie cos sensownego. to ze wyplata na czas i nawet "normalna umowa" "normalne świadczenia to nie wszystko- to jest zreszta obowiazkiem pracodawcy wynikajacym z kodeksu. Nie moza lamac natomiast podstawowych praw pracownika zawartych w kodeksie pracy. To ze pracy nie ma, nowych zleceń,kontraktów, to nie powód aby ludziom prawdy nie mówic i oceniac ich bez odbycia z nimi rozmowy i na tej podstawie pózniej zwalniac.
7
agent 2016-04-06 21:41
Chcemy pracy nie obietnic.
3
Jan Twardowski. 2016-05-11 11:15
Szukają, bo poprzedni pracownicy się pozwalniali niemal hurtowo. Firma nie ma pracy, przegrali kilka kontraktów i nic nie wygrywają, od pół roku robią jakieś ochłapy, resztki kontaktów które chwycili kiedyś. Cześć ludzi widząc że nie ma pracy sama się pozwalniała, trochę firma zwolniła, ci co zostali to siedzą na L4, albo na magazynie i sprzątają, liczą sprzęt i ściemniają. Sytuacja w firmie jest obecnie mało ciekawa.
8
agent 2016-05-15 14:19
witam pracowałem tam 5 lat na początku było ok.teraz to jest moloch który przezera piniądze ludzi z produkcji,i ciągle im mało,2tyś.w delegacji to śmiechu warte,polscy prywaciaże którzy łupio pracowników,niepolecam wrecz odradzam,tam niema pracy jest wyzysk firma nima zlecen i brak perspektyw.
7
były pracownik 2016-05-29 22:26
obecnie firma przeżywa poważny kryzys i odbija sie to na pracownikach fizycznych. nikt sie z nimi nie liczy i wiecznie sie słyszy idz na l4 a to jest chora sytuacja
6
artur1982 2016-06-25 20:23
witam interesuje mnie jak wygląda praca na stanowisku maszynista podbijarki jaka kasa ? z góry dziękuję pozdrawiam
6
artur1982 2016-06-25 20:39
że jest oferta na ich stronie to wiem ale chodzi ile można u nich na miesiąc na tym stanowisku wyciągnąć
artur1982 2016-06-26 17:28
witam chodzi mi o sumę w przybliżeniu jak z nadgodzinami i pracą w weekend
agent 2016-07-09 10:29
Niech wypłacą odprawy zwolnionym pracownikom,chyba zapomnieli ze owi pracownicy na nich tyrali od rana do nocy zeby prezesi brali premie i bawili sie na imprezach,Czekam panowie prezesi,Byli pracownicy.Wstyd,ale pozostaje jeszcze Sąd.
18
agent 2016-07-16 13:03
Zakładam zue sprawe w sądzie pracy o odprawe której niechcą wypłacić,dziwnie uzasadniając swoją decyzje że byłem złym pracownikiem i dlatego zostałm zwoniony i.t.d.dla mnie to śmieszne i nieprawdziwe uzasadninie niewypłacenia odprawy,wiec zakładam im sprawe,jeśli ktoś z bylych pracowników tez bedzie sie sądził z firmą zue to niech też tutaj sie odezwie,chetnie pomoge.
11
olek 2016-09-12 21:30
ZUE się sypie, bank godzin, pracujesz 1 do 1 czyli 1 nadgodzina to 1 godzina do odbiórki, w tej chwili zwolniło sie ponad 80 pracowników, i jeszcze sami zwalniają, przychodzisz do pracy a tu Ci Pani dyrektor daje wypowiedzenie, nic wcześniej nie informując, wynagrodzenie bardzo słabe, ja w tej chwili mam 2,2 na ręke a mam ponad 9 lat dośw. Nie polecam przyjmować sie na "Tory" masakra
22
bikon 2016-09-13 16:09
a nadal u was nowy kierowników robót palowych potrzebny?
agent 2016-11-09 20:42
duza za duza to firma,zeby bylo dobrze dla fizoli cale szczescie juz tam nie pracuje i zarabiam w malutkiej firmie 4tysiace a nie w ogromnym zue 2tysie ,ta firma sie nadaje do programu jak łupic biednych fizoli,zawsze im malo kasy
9
Karolain 2017-02-17 12:27
A jak jest w ZUE z pracą dla sekretarki? Bo dostałam zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną i nie wiem czy iść i być może tracić czas :/ jest tutaj ktos kto pracuje lub pracowała w biurze??
Paweł 2017-03-27 18:21
Coraz gorzej jest w tej firmie w ogóle mają za nic pracownika fizycznego a chwalą się po internecie za ile mln nie wygrali przetargów i co z tego jak ludzi traktują jak śmieci wstyd żeby tak duża firma tak robiła dojdzie do tego w tej firmie że zostaną tylko starzy fizyczni pracownicy co już nie mają gdzie iść bo ich nikt nie weżnie....dojdzie do tego że większość ucieknie od ZUE zostaną stare dziadki ...dyrekcja nie daje sobie rady z funkcjonowaniem firmy.
10
Andrzej95 2017-04-18 19:26
Jak wygląda kwestia pracy na stanowisku inżyniera budowy? (inżynier budownictwa).
Na stronie jest kilka ogłoszeń na inżyniera, lecz w żadnym nie wymagają doświadczenia zawodowego.
Da się coś tutaj zarobić? czy jak świeżo po studiach to najniższa krajowa?
Jak wygląda kwestia pracy, robi się nadgodziny? płacą za nie sensownie czy tylko 8h i do domu??
co mi tam 2017-04-19 14:43
nie polecam o ile nadal szefuje tam karolina Czwarta Groźna to będzie Cię miała za dno
12
Dobry duszek 2017-06-27 14:45
Co do inżyniera. Na budowie robi się od rana do wieczora. Wstajesz przed 6 i do 16 minimum, bardziej standardowo do 18:00. Jak były odbiory, to było kilka dni z rzędu od 6 rano, do 23, czasem 1-2 w nocy. Było ciśnienie, że trzeba, że musi być zrobione. Ok, ale nikt mi nie zapłacił za poświęcenie, co było pierwszym sygnałem. Kasa dla początkujących inżynierów, pewnie do dzisiaj mniejsza niż na kasie w biedronce, a są roboty, które początkujący, ambitny inżynier ogarnie bez trudu po tygodniu nauki i może odwalać niezłą robotę na start jaką by musiał starszy inżynier odwalać i tak. Ale tego się nie docenia. Młody, nie ma uprawnień, nie ma argumentów, to nic, że pracowity i ambitny, dusić jak cytrynkę aż się wypali.

Im więcej ludzi bez swojego zdania zostanie, tym bardziej współczuję zarządowi, bo użeranie się z baranami, czy członkami rodziny pozorującymi robotę, wykańcza.
10
Dominika 2017-07-23 17:02
Na pewno trzeba się na początku wykazać @dobryduszek żeby później mieć możliwość awansu, o którym w ogłoszeniach wspominają. Czy możesz się do tego odnieść? Bo wiele rzeczy, o których pisałeś może zniechęcić młode osoby ale za to wiedza o możliwość rozwoju mogłaby wnieść coś więcej.
2
Agent 2017-08-08 17:42
Firma,porażka 5lat tam spędziłem,szkoda gadać robotnik torowy tramwaje,praca dla wytrwałych i głupich.
2
Dominika 2017-08-13 22:24
Trzeba pamiętać @dobryduszek, że w pierwszych pracach zawsze trzeba się w jakiś sposób wykazać, więc na pewno młodzi inżynierzy tego doświadczają i nie dotyczy to tylko ZUE S.A. Ważniejszą rzeczą jest, czy w późniejszym okresie, można liczyć na jakieś benefity/szkolenia i inne tego typu rzeczy?
ukryty_troll 2017-08-14 21:12
Pani Dominika to chyba kadrowa z ZUE tylko pod przykrywą :) tak słodzi, że aż miło ... Możliwości awansu oczywiście są jak w każdej firmie więc nie widzę tu nigdzie plusów akurat tej firmy.
1
Inżynier 2017-08-20 16:10
Potwierdzam co mowil dobry duszek. Praca na delegacji od zmierzchu do switu - nie ma czasu na zycie prywatne. O 8h to mozna pomarzyc zreszta na delegacji i tak nie ma to wiekszego znaczenia bo nie pojdziesz po pracy z rodziną na spacer czy z kumplami na piwo. Nadgodziny nieplatne oczywiście. Jesli chodzi o zarobki to jakis czas temu jak przyjmowano nowych inzynierow to stawki byly jak za prace (po tyle godzin i na wyjeździe) bardzo bardzo niskie. W ostatnim czasie odeszlo część doswiadczonej kadry wiec moze da sie cos 'ugrac' bo brakuje ludzi. Sama praca nie jest zla ale jesli ktos mysli o ustatkowaniu sie i zalozeniu rodziny odradzam
Zostaw swoją opinię o Zakłady Usług Energetycznych i Komunikacyjnych grupa ZUE S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Usług Energetycznych i Komunikacyjnych grupa ZUE S.A.