brak logo

Optima BG

Kraków

Opinie o Optima BG

fred 2014-01-15 19:12:40
Fajna, pełna wyzwań praca, mili ludzie, wysokie zarobki. Polecam generalnie wszystkim.
2
andrew 2014-01-16 17:31:26
Firma na 6! Szef liczy się z pracownikami, bo przecież dzięki nim firma istnieje. Ciekawe projekty, premie za terminowe wykonanie pracy, dodatki. Pracuje tu już 10 lat i nie wyobrażam sobie, abym mógł zmienić pracę.
bill 2014-01-17 07:06:26
Niestety firm geodezyjnych takich, jakma jest jak na lekarstwo. Wszysdy stali pracownicy mają umowę o pracę, oczywiście na pełną kwotę, nie na jakieś minimum a reszta pod stołem. Są poważni, nie bawią się w żadne umowy zlecenie. Szanują pracowników.
były pracownik 2014-01-17 21:02:36
rozbawiłeś mnie do łez - żart roku 2014:)
A tak poważnie widzę wszystkie 3 opinie pisane są dzień po dniu i przez jedną osobę (nie należy ich traktować poważnie) - uważam że nie jest to miejsce aby wylewać żale, więc może na tym poprzestanę:)
john 2014-01-18 11:54:38
Ja również mogę polecić pracę w optimie. Pozwala na godne życie, bez trudu można połączyć życie rodzinne z pracą, szef jest wyrozumiały, a kadra zarządzająca zawsze służy pomocą. Po prostu najlepsi ludzie z najlepszymi kompetencjami.
alfredo 2014-01-19 19:31:50
Jeżeli chodzi o opinię, to mogę z czystym sumieniem polecić tą firmę. Wszystko co napisali przedmówcy to prawda. Chciałbym do tego jeszcze dodać komfortowe warunki pracy. Bardzo przestronne biuro dla kameralistów oraz bardzo komfortowe warunki dla osób pracujących w terenie. Także sprzęt pomiarowy to pierwsza liga, której u konkurencji raczej nie uświadczysz. Jednym słowem nowoczesna geodezja!
kloa 2014-01-19 23:57:26
Nie wiem jakim cudem zniknęły opinie z poprzednich lat?
Ta firma nie miała żadnej pozytywnej opinii.

Nie znam osoby która pracowała bądź też współpracowała z Optimą BG i miała o tej firmie pozytywne zdanie.
Studenci, absolwenci trzymajcie się jak najdalej od tej firmy!!!
2
ernesto 2014-01-21 20:29:53
Również muszę stwierdzić, że praca w Optimie to prawdziwa przyjemnność. Największym atutem jak dla mnie, to możliwość obcowania z najnowszymi nowinkami z dziedziny geodezji. Sprzęty typu Topcon AT - G7N, Topcon GTS 212, LEICA TC 407 (7'') czy Lokalizator Geopilot to prawdziwa pierwsza półka. Resztę nowoczesnych sprzętów do obejrzenia na stronie firmy. Polecam. Nowoczesna geodezja
1
francisco 2014-01-22 07:09:26
Zgadzam sie w pełni ze wszystkimi opiniami. Chciałbym jeszcze dodać od siebie, to czego jeszcze tu nikt nie napisał. Chodzi konkretnie o samochody firmowe. Jak wiadomo w codziennej pracy geodety samochód to podstawową sprawa. W optimie jest to dobrze zorganizowane. Same samochody nadające sie w ciężki jak i lekki teren. Zawsze sprawne. Nie ma problemu, że w aucie coś nie działa. Dla firmy najważniejsze jest bezpieczeństwo pracowników, dlatego każde auto z byle(usunięte przez administratora) jest wysyłane do mechanika. Swojego samochodu chyba nie mam tak dobrze utrzymanego, jak samochody w optimie. Bajka.
alf 2014-02-01 14:42:21
Pracowałem w tej firmie ponad 2 lata i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że praca w tej firmie z przyjemnością miała niewiele wspólnego. Szef nie szanuje pracowników, trzeba pracować w godzinach nadliczbowych (CZĘSTO NAWET 14-16 GODZIN NA DOBĘ - ZWŁASZCZA DELEGACJE)bez wypłacania nadgodzin, a jeśli nowy pracownik pokaże się dobrej strony to w zamian zwiększa mu się zakres obowiązków i odpowiedzialności przy nieproporcjonalnym ( jeśli w ogóle) zwiększaniu poborów. W momencie gdy następuje przestój zimowy na budowie liczba pracowników jest redukowana do minimum - po to by móc ich zastąpić tańszymi za 2-3 m-ce. Geodeci szanujcie się!!!
4
Nick 2014-02-01 20:44:14
To są jakieś raczej wolne żarty albo co lepiej posty z Optimy. Raczej szkoda czasu na aplikowanie do tej firmy. Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ta firma nigdy nie miała pozytywnych opinii, a opinie negatywne dziwnym trafem znikają z tej strony...
1
ciekawy 2014-02-05 17:43:21
Rafal, zabrales sie za lepszy pr optimy?
do-monka 2014-02-14 13:03:53
Napisałeś "słyszałem" troche inne opinie - wiec chyba nie jestes wystarczająco kompetentną osobą aby się tutaj wypowiadać czy cokolwiek negować, a głos zabierasz. Możesz zapytyć więc osób które pracowały w Zduńskiej Woli, Jarosławiu czy na innych inwestycjach drogowych jak to w rzeczywistości wygląda.
1
żarty 2014-02-16 18:24:30
Ze strony optimy zniknęły lista antycznych sprzętów geodezyjnych, które są na wyposażeniu firmy. I teraz przyszły kandydat nie będzie mógł zobaczyć, z jak nowoczesną geodezją będzie mieć do czynienia na codzień!
pracownik 2014-02-16 18:48:14
Optima...ehh szkoda gadac. Nowa strona i opinie sztuczne nic nie pomoga, zbyt duzo ludzi przewinelo sie przez ten szajs, ja rowniez i szczerze powiem, iz jest to najgorsze miejsce do pracy jakie widzialem. Szef nawet dokladnie nie wie ile osob zatrudnia na smieciowe umowy za grosze. Niektorzy maja wyharowana umowe o prace na fikcyjna (niska) stawke a reszte na lewo zalatwiane jakimis przelewami za uzyczenie samochodu czy inny kit. Z pracownikiem sie nie licza, auta to totalny szrot, kaza narazac zdrowie i zycie niekiedy, dajac takie auto... Ciezko szukac plusow, chyba juz tego dosc i pora zawiadomic odpowiednie jednostki aby zajely sie ta firma... Strzez sie (usunięte przez administratora)!!!
4
weko 2014-02-17 11:06:14
Firma istnieje już 12 lat. Większość pracowników to ludzie pracujący wiele lat, różne zadania po całej Polsce. Byli pracownicy najczęściej pozakładali swoje firmy i współpracują. A więc jednak nie jest tak źle. Tym bardziej, że firma płaci swoje zobowiązania na bieżąco i zawsze dotrzymuje wszystkich umów. Oczywiście, że samochody powinny być lepsze, ale niech ktoś zobaczy na ceny usług na rynku i znajdzie środki na rozwój.
Pozytywnych opinii się nie pisze, negatywne każdy chętnie umieści, bo zawiść jest mocniejsza.
adrian 2014-02-17 16:39:46
Ktoś kto tu napisał takie wychuchane, piękne opinie o Optimie albo ma specyficzne poczucie humoru, albo jest zmanipulowanym pracownikiem, albo to po prostu sarkastyczna forma wypowiedzi. Możliwe są tylko te trzy wytłumaczenia. Podsumowując- stek Kłamstw. A propos- mój wpis też zostanie usunięty?
1
aaaaaaa 2014-02-18 16:47:18
Oczywiście trzecia opcja. Sprwdzcie co to za narzędzia geodezyjne zostały wypisane w jeden z powyższych wypowiedzi, a zorientujecue się o co chodzi. Do niedawna sprzęty te widniały na stronie. Teraz już nie, ale to nie znaczy że zniknęły z firmy. Nowoczesna geodezji?
bill 2014-02-18 18:10:18
Jak można umieszczać takie złomy na stronie i jednocześnie nazywać się nowoczesną geodezją? Ktoś chyba w firmie nie wykazał się zbytnią bystrością.
Ps. Lokalizator Geopilot rządzi!
1
Opinia 2014-04-03 17:32:50
Niestety, z żadnym z tych pozytywnych komentarzy nie można się zgodzic... na każdym kroku trzeba było upominać się o swoje pieniądze, wymagania wysokie i brak szacunku do pracownika. A te ohy i ahy tylko potwierdzają problemy ze znalezieniem pracowników ...
zibi 2014-04-05 08:58:37
Te opinie to jakies zarty!!!!!
Pracowalem w tej firmie, dużo o niej wiem, i nawet najgorszemu wrogowi nie polecam.
A post o nowoczesnym sprzecie i sprawnych samochodach to zart roku.
Stan taboru zagraza zyciu w niektórych samochodach.
Umowa zlecenie to podstawa a tej firmie i niech nikt kto sie tam zatrudnia nie spodziewa sie innej umowy bo jej nigdy nie dostanie!!!
1
Optima_tanszej_ni_ma 2014-04-05 20:53:17
Optimie zawdzięczam to, że skutecznie mnie zniechęciła do geodezji. Nie żałuje!
2
Bolek 2014-05-12 23:01:09
To że taka firma jak Optima istnieje i ma się dobrze, świdaczy o tym jak bardzo absolwenci geodezji są zdesperowanie skoro decydują sie pracowac w firmie o zerowej reputacji
2
lol 2014-07-04 10:34:25
HA HA HA HA. Optima idzie po taniości. Im tańszy pracownik tym lepiej, a nie jakaś ściema z wyszkalaniem młodych pracowników. Żart chyba roku. LOL.
1
były 2014-07-25 12:09:06
Pamiętam kiedyś, jak miałem jeszcze nieprzyjemność pracowania w Optimie, jak pan szef zorganizował posiedzenie kryzysowe no i strasznie żalił się na to, że takie niskie ceny, że przez to w ogóle nie ma kasy na nic bla, bla, bla...
Otóż prawda jest niestesty taka, że to m.in. Optima doprowadziła do takiej sytuacji na rynku. panie rajtar (celowo z małej litery, nie mam do pana żadnego szacunku) zepsułeś pan rynek usług a teraz płaczesz bo ktoś robi to jeszcze taniej? Śmiech na sali i wolne żarty.
pan już się nachapał, ale przez pana to młodzi mają problem ze startem na rynku pracy, a wielu jest zmuszona pracować w takiej Optimie...
1
hehe 2014-07-27 16:17:09
"Optima, tańszej ni ma". A co do referencji, to dla firmy budowlanej firma geodezyjna to koszt. Jak również inni podwykonawcy. A co się robi z kosztami?
asfsadf 2014-08-01 09:37:04
Ja widzę ostatnią aktualność z stycznia 2014... To na prawdę musi wam się robota palić w rękach. Ha, ha, ha, żalowa firma... Kto jest w firmie odpowiedzialny za pisanie tutaj takich bzdur?
krzys jarzyna 2014-10-17 13:08:07
niestety szkoda że ktoś usunął z dawien dawna post: że jest to geodezyjna biedronka, ze zniszczyła rynek i że ma takie kierownictwo jakie ma. Niestety z doświadczenia wiem że firma jest nie rzetelna wobec pracowników. O pieniądze się trzeba prosić a czasami nawet walczyć. M. (usunięte przez administratora)to mistrz niedomówień!!!!! podczas rozmowy o prace z nim trzeba sobie wszystko spisywać na kartce i na wejściu sprecyzować czy rozmawiamy o cenie netto czy brutto. Potrafił kłamać na każdym kroku. Sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Same złomy poza kilkoma Trimblami M3 i S3. Auto koszmar kilka samochodów w firmę się jedynie nadawało do jazdy. Reszta stare trupy gdzie jak się wchodziło do auta to czułeś się jak w święta bo na desce była choinka!! Co do komentarza jakiegoś tam poprzednika który nawiązał do Zduńskiej Woli to w pewnym momencie ludzie się masowo zwalniali 2-4 osób w jednym momencie i nie miał kto pracować. Problem był ze zjazdami czy się wszyscy pomieszcza do samochodów. A już nie wspomnę ze niektórzy ponoć pracowali w sobotę i niedziele
1
niko 2014-10-28 22:55:08
Kolego nie obrażaj Biedronki porównując ją do optimy.
Optima to taki stragan na psim targu
niko 2014-11-05 13:18:10
Na geodezja.pl w dziale ogloszenia nieautoryzowane,ogloszenie optimy ukazuje się środno co 2-3 miesiące
juz_nie_pracownik 2015-01-24 19:50:50
Postawa kaczki rotacyjnej podnosi mnie na duchu - ambitny pracownik powinien wykonywać pracę bez umowy o pracę i marudzenia że nie zapłacą mu nadgodzin, czy L4. Tylko dzięki takim pracownikom ten wspaniały zawód ma szansę przetrwać. A tak poważnie to dla mnie porzucenie zawodu geodety było najlepszą decyzją w życiu,żałuję tylko 10 lat które łącznie straciłem studia i pracę w geodezji.
2
Ferdynand 2015-07-01 17:22:41
juchu ((RW) ?- już wiem, że albo nie istniejesz, albo nie pracowałeś w Optimie^^

ta firma nie ceni sobie doświadczenia, a chęci pracy za niską kasę

pojawiły się nowe ogłoszenia - ludzie jak ktoś chce:

- pracować za 8PLN
- dopominać się o swoje
- pracować bez względu na pogodę i ukształtowanie terenu
- pojeździć po kraju i wysiedzieć się w delegacji bez żadnych dodatków
- robić nadgodziny, za które nikt nie zapłaci
- nie dostać urlopu wtedy, gdy potrzebujecie
- oglądać zdjęcia z rejsów szefa, na które pozwala sobie niestety z odarcia z Was
- słuchać ciągłego, urojonego narzekania tej samej osoby
to proszę wysyłać CV:)
2
Geodeta 2015-07-07 21:35:54
Ferdynand - skąd masz takie błędne informacje?!

jakie 8 zł?
oferowali mi 7!
P. 2015-07-15 09:23:07
Piszesz totalne bzdury. Czy jesteś z konkurencji? Jeśli tak - to nie kłam. Owszem - nie są tam najwyższe wynagrodzenia, a na pewno nie na start. Ale jest wiele osób które pracują już 10 lat. Pensję niemal zawsze są wypłacane na czas. Rzadko spóźnione o 2-3 dni. Niezależnie od sytuacji firmy, chodź robi różne projekty i często są nie zapłacone.
Bzdury piszesz też w kwestii godzin i urlopów. Wszystkie godziny są rozliczone i zgodna na wcześniej zaplanowane urlopy. Wiesz o tym dobrze - jeśli pracowałeś. Jeśli nie - to nie ściemniaj.
Oczywiście, że mogło by być lepiej, i to pewnie dużo. Ale po porostu nie kłam!!!
goed 2015-07-16 14:03:22
Optima chawali się na swojej strone, ze rozpoczeła prace przy budowie szpitala na Porokocimiu. szkoda,ze nie napisali jak skonczyla się ich współpraca przy budowie Galerii Bronowice.
Myslę, ze to tylko kwestia czasu kiedy ich z tamtą wywalą,
P. 2015-07-17 12:52:16
Tu już gościu jasno pokazałeś, że jesteś z konkurencji. Bo Optima przygotowała w całości inwestycję dla Galerii Bronowice - dlatego również, że z Inwestorem zrobiła super inne Galerię. A zeszła z realizacji budowy przed podpisaniem umowy z Generalnym Wykonawcą, kiedy Generalny Wykonawca kolejny raz zmieniał umówione warunki, obniżał kasę, itp. A znalazł się ktoś kto chciał robić to za darmo. I jakbyś śledził giełdę w tamtym czasie to byś wiedział, że głośno się mówiło o bankructwie i niewypłacalności Generalnego Wykonawcy.
łukasz 2015-07-18 13:09:01
Optima stanowczo odradzam, duża firma z wieloletnią tradycja. Pracujesz dajesz z siebie wszystko, czasem nawet i w sobotę a co dostajesz
w zamian, umowa zlecienie, 8 złotych płatne n-dni po terminie. Pozdro dla wszystkich którzy mają styczność z tą firmą

1
Geodeta 2015-08-21 13:07:44
Odbyłem rozmowe kwalifikacyjną w tym roku. Zaproponowali umowę śmieciową, 7zł/h . Przy czym musisz skończyć sudia;/ To jest bardzo przykre że ten kraj roi się od takich tumanów jak szefowie tej firmy. Jak bym był pracodawcą to absolwentowi by mi nawet było głupio zaproponować takie zarobki. No życze powodzenia.
geod 2015-08-24 23:31:51
Optima to taki pasożyt, który żeruje na trudnej sytuacji absolwentów geodezji, bierze robote za 50% wartości, gdyz zawsze znajdą się jacyś frajerzy, którzy za miske ryzu podejmną się pracy.
Do łapty za 10zl/h jest cięzko kogoś znaleść, a optima placi geodetom 7-8zl.
Ludzie nie bądzcie frajerami!!!!!!111
kameleon 2016-05-20 18:39:36
Kolejna "pozytywna opinia"
Banda wyzyskiwaczy. Sprzęt stary i zużyty, a pieniądze marne lub wcale.
To w skrócie opinia o pracy w firmie optima.
Desperaci porywający się tutaj na pracę są testowani jako kaczki rotacyjne, dostaną 1800 pln i myślą że pana Boga za nogi złapali.
Pracownik w tej firmie jest traktowany gorzej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ostatnie ścierwo, którym zatyka się wszystkie dziury i który musi brać pełną opowiedzialność i składać PODPISY pod projektami, które kwalifikują się już dawno do inspekcji i pod sąd.
Firma nagina permanentnie normy i zatrudnia pracowników pokroju pana Maciusia Be____ej, który nie wie nawet ile wynosi obecnie tolerancja pomiaru osnowy 3 klasy, robi OMG PODWÓJNY, ALBO POTRÓJNY bagnet...
Pożal się panie Boże.
Niepolecam, odradzam. Nie wierzysz, przekonaj się sam.
Firma mieści się na strychu w magazynie, jakiejś hurtowni, czy jeszcze berdziej nie wiadomo czym. Samochody- jedzie, ale czy się zatrzyma i czy fotel nie wyleci, tego nie wie nikt.
7
naro 2016-07-25 10:30:24
Jak to powiedział ojciec Tadeusz: psy szczekają, a karawana idzie dalej.
juchu 2016-07-28 13:12:24
no słuchajcie, chyba jakiś przestój jestu nich i zastnawiam się jak u nich można tu zarobić dobrze, bo nie widze zadnych nowych ofert pracy własnie jak na razie, wiec moze dajcie mi znać jak to wszystko wygląda.
kameleon 2016-11-04 19:40:30
do czasu jak was PIP nie zajebie....
2
Zostaw swoją opinię o Optima BG - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima BG