brak logo

Optima BG

Kraków

Opinie o Optima BG

do-monka 2014-02-14 13:03
Napisałeś "słyszałem" troche inne opinie - wiec chyba nie jestes wystarczająco kompetentną osobą aby się tutaj wypowiadać czy cokolwiek negować, a głos zabierasz. Możesz zapytyć więc osób które pracowały w Zduńskiej Woli, Jarosławiu czy na innych inwestycjach drogowych jak to w rzeczywistości wygląda.
3
żarty 2014-02-16 18:24
Ze strony optimy zniknęły lista antycznych sprzętów geodezyjnych, które są na wyposażeniu firmy. I teraz przyszły kandydat nie będzie mógł zobaczyć, z jak nowoczesną geodezją będzie mieć do czynienia na codzień!
1
pracownik 2014-02-16 18:48
Optima...ehh szkoda gadac. Nowa strona i opinie sztuczne nic nie pomoga, zbyt duzo ludzi przewinelo sie przez ten szajs, ja rowniez i szczerze powiem, iz jest to najgorsze miejsce do pracy jakie widzialem. Szef nawet dokladnie nie wie ile osob zatrudnia na smieciowe umowy za grosze. Niektorzy maja wyharowana umowe o prace na fikcyjna (niska) stawke a reszte na lewo zalatwiane jakimis przelewami za uzyczenie samochodu czy inny kit. Z pracownikiem sie nie licza, auta to totalny szrot, kaza narazac zdrowie i zycie niekiedy, dajac takie auto... Ciezko szukac plusow, chyba juz tego dosc i pora zawiadomic odpowiednie jednostki aby zajely sie ta firma... Strzez sie (usunięte przez administratora)!!!
8
weko 2014-02-17 11:06
Firma istnieje już 12 lat. Większość pracowników to ludzie pracujący wiele lat, różne zadania po całej Polsce. Byli pracownicy najczęściej pozakładali swoje firmy i współpracują. A więc jednak nie jest tak źle. Tym bardziej, że firma płaci swoje zobowiązania na bieżąco i zawsze dotrzymuje wszystkich umów. Oczywiście, że samochody powinny być lepsze, ale niech ktoś zobaczy na ceny usług na rynku i znajdzie środki na rozwój.
Pozytywnych opinii się nie pisze, negatywne każdy chętnie umieści, bo zawiść jest mocniejsza.
adrian 2014-02-17 16:39
Ktoś kto tu napisał takie wychuchane, piękne opinie o Optimie albo ma specyficzne poczucie humoru, albo jest zmanipulowanym pracownikiem, albo to po prostu sarkastyczna forma wypowiedzi. Możliwe są tylko te trzy wytłumaczenia. Podsumowując- stek Kłamstw. A propos- mój wpis też zostanie usunięty?
1
aaaaaaa 2014-02-18 16:47
Oczywiście trzecia opcja. Sprwdzcie co to za narzędzia geodezyjne zostały wypisane w jeden z powyższych wypowiedzi, a zorientujecue się o co chodzi. Do niedawna sprzęty te widniały na stronie. Teraz już nie, ale to nie znaczy że zniknęły z firmy. Nowoczesna geodezji?
bill 2014-02-18 18:10
Jak można umieszczać takie złomy na stronie i jednocześnie nazywać się nowoczesną geodezją? Ktoś chyba w firmie nie wykazał się zbytnią bystrością.
Ps. Lokalizator Geopilot rządzi!
1
Opinia 2014-04-03 17:32
Niestety, z żadnym z tych pozytywnych komentarzy nie można się zgodzic... na każdym kroku trzeba było upominać się o swoje pieniądze, wymagania wysokie i brak szacunku do pracownika. A te ohy i ahy tylko potwierdzają problemy ze znalezieniem pracowników ...
zibi 2014-04-05 08:58
Te opinie to jakies zarty!!!!!
Pracowalem w tej firmie, dużo o niej wiem, i nawet najgorszemu wrogowi nie polecam.
A post o nowoczesnym sprzecie i sprawnych samochodach to zart roku.
Stan taboru zagraza zyciu w niektórych samochodach.
Umowa zlecenie to podstawa a tej firmie i niech nikt kto sie tam zatrudnia nie spodziewa sie innej umowy bo jej nigdy nie dostanie!!!
2
Optima_tanszej_ni_ma 2014-04-05 20:53
Optimie zawdzięczam to, że skutecznie mnie zniechęciła do geodezji. Nie żałuje!
2
Bolek 2014-05-12 23:01
To że taka firma jak Optima istnieje i ma się dobrze, świdaczy o tym jak bardzo absolwenci geodezji są zdesperowanie skoro decydują sie pracowac w firmie o zerowej reputacji
2
lol 2014-07-04 10:34
HA HA HA HA. Optima idzie po taniości. Im tańszy pracownik tym lepiej, a nie jakaś ściema z wyszkalaniem młodych pracowników. Żart chyba roku. LOL.
1
były 2014-07-25 12:09
Pamiętam kiedyś, jak miałem jeszcze nieprzyjemność pracowania w Optimie, jak pan szef zorganizował posiedzenie kryzysowe no i strasznie żalił się na to, że takie niskie ceny, że przez to w ogóle nie ma kasy na nic bla, bla, bla...
Otóż prawda jest niestesty taka, że to m.in. Optima doprowadziła do takiej sytuacji na rynku. panie rajtar (celowo z małej litery, nie mam do pana żadnego szacunku) zepsułeś pan rynek usług a teraz płaczesz bo ktoś robi to jeszcze taniej? Śmiech na sali i wolne żarty.
pan już się nachapał, ale przez pana to młodzi mają problem ze startem na rynku pracy, a wielu jest zmuszona pracować w takiej Optimie...
3
hehe 2014-07-27 16:17
"Optima, tańszej ni ma". A co do referencji, to dla firmy budowlanej firma geodezyjna to koszt. Jak również inni podwykonawcy. A co się robi z kosztami?
asfsadf 2014-08-01 09:37
Ja widzę ostatnią aktualność z stycznia 2014... To na prawdę musi wam się robota palić w rękach. Ha, ha, ha, żalowa firma... Kto jest w firmie odpowiedzialny za pisanie tutaj takich bzdur?
krzys jarzyna 2014-10-17 13:08
niestety szkoda że ktoś usunął z dawien dawna post: że jest to geodezyjna biedronka, ze zniszczyła rynek i że ma takie kierownictwo jakie ma. Niestety z doświadczenia wiem że firma jest nie rzetelna wobec pracowników. O pieniądze się trzeba prosić a czasami nawet walczyć. M. (usunięte przez administratora)to mistrz niedomówień!!!!! podczas rozmowy o prace z nim trzeba sobie wszystko spisywać na kartce i na wejściu sprecyzować czy rozmawiamy o cenie netto czy brutto. Potrafił kłamać na każdym kroku. Sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Same złomy poza kilkoma Trimblami M3 i S3. Auto koszmar kilka samochodów w firmę się jedynie nadawało do jazdy. Reszta stare trupy gdzie jak się wchodziło do auta to czułeś się jak w święta bo na desce była choinka!! Co do komentarza jakiegoś tam poprzednika który nawiązał do Zduńskiej Woli to w pewnym momencie ludzie się masowo zwalniali 2-4 osób w jednym momencie i nie miał kto pracować. Problem był ze zjazdami czy się wszyscy pomieszcza do samochodów. A już nie wspomnę ze niektórzy ponoć pracowali w sobotę i niedziele
3
niko 2014-10-28 22:55
Kolego nie obrażaj Biedronki porównując ją do optimy.
Optima to taki stragan na psim targu
niko 2014-11-05 13:18
Na geodezja.pl w dziale ogloszenia nieautoryzowane,ogloszenie optimy ukazuje się środno co 2-3 miesiące
juz_nie_pracownik 2015-01-24 19:50
Postawa kaczki rotacyjnej podnosi mnie na duchu - ambitny pracownik powinien wykonywać pracę bez umowy o pracę i marudzenia że nie zapłacą mu nadgodzin, czy L4. Tylko dzięki takim pracownikom ten wspaniały zawód ma szansę przetrwać. A tak poważnie to dla mnie porzucenie zawodu geodety było najlepszą decyzją w życiu,żałuję tylko 10 lat które łącznie straciłem studia i pracę w geodezji.
2
Ferdynand 2015-07-01 17:22
juchu ((RW) ?- już wiem, że albo nie istniejesz, albo nie pracowałeś w Optimie^^

ta firma nie ceni sobie doświadczenia, a chęci pracy za niską kasę

pojawiły się nowe ogłoszenia - ludzie jak ktoś chce:

- pracować za 8PLN
- dopominać się o swoje
- pracować bez względu na pogodę i ukształtowanie terenu
- pojeździć po kraju i wysiedzieć się w delegacji bez żadnych dodatków
- robić nadgodziny, za które nikt nie zapłaci
- nie dostać urlopu wtedy, gdy potrzebujecie
- oglądać zdjęcia z rejsów szefa, na które pozwala sobie niestety z odarcia z Was
- słuchać ciągłego, urojonego narzekania tej samej osoby
to proszę wysyłać CV:)
4
Geodeta 2015-07-07 21:35
Ferdynand - skąd masz takie błędne informacje?!

jakie 8 zł?
oferowali mi 7!
1
P. 2015-07-15 09:23
Piszesz totalne bzdury. Czy jesteś z konkurencji? Jeśli tak - to nie kłam. Owszem - nie są tam najwyższe wynagrodzenia, a na pewno nie na start. Ale jest wiele osób które pracują już 10 lat. Pensję niemal zawsze są wypłacane na czas. Rzadko spóźnione o 2-3 dni. Niezależnie od sytuacji firmy, chodź robi różne projekty i często są nie zapłacone.
Bzdury piszesz też w kwestii godzin i urlopów. Wszystkie godziny są rozliczone i zgodna na wcześniej zaplanowane urlopy. Wiesz o tym dobrze - jeśli pracowałeś. Jeśli nie - to nie ściemniaj.
Oczywiście, że mogło by być lepiej, i to pewnie dużo. Ale po porostu nie kłam!!!
goed 2015-07-16 14:03
Optima chawali się na swojej strone, ze rozpoczeła prace przy budowie szpitala na Porokocimiu. szkoda,ze nie napisali jak skonczyla się ich współpraca przy budowie Galerii Bronowice.
Myslę, ze to tylko kwestia czasu kiedy ich z tamtą wywalą,
P. 2015-07-17 12:52
Tu już gościu jasno pokazałeś, że jesteś z konkurencji. Bo Optima przygotowała w całości inwestycję dla Galerii Bronowice - dlatego również, że z Inwestorem zrobiła super inne Galerię. A zeszła z realizacji budowy przed podpisaniem umowy z Generalnym Wykonawcą, kiedy Generalny Wykonawca kolejny raz zmieniał umówione warunki, obniżał kasę, itp. A znalazł się ktoś kto chciał robić to za darmo. I jakbyś śledził giełdę w tamtym czasie to byś wiedział, że głośno się mówiło o bankructwie i niewypłacalności Generalnego Wykonawcy.
łukasz 2015-07-18 13:09
Optima stanowczo odradzam, duża firma z wieloletnią tradycja. Pracujesz dajesz z siebie wszystko, czasem nawet i w sobotę a co dostajesz
w zamian, umowa zlecienie, 8 złotych płatne n-dni po terminie. Pozdro dla wszystkich którzy mają styczność z tą firmą

1
Geodeta 2015-08-21 13:07
Odbyłem rozmowe kwalifikacyjną w tym roku. Zaproponowali umowę śmieciową, 7zł/h . Przy czym musisz skończyć sudia;/ To jest bardzo przykre że ten kraj roi się od takich tumanów jak szefowie tej firmy. Jak bym był pracodawcą to absolwentowi by mi nawet było głupio zaproponować takie zarobki. No życze powodzenia.
1
geod 2015-08-24 23:31
Optima to taki pasożyt, który żeruje na trudnej sytuacji absolwentów geodezji, bierze robote za 50% wartości, gdyz zawsze znajdą się jacyś frajerzy, którzy za miske ryzu podejmną się pracy.
Do łapty za 10zl/h jest cięzko kogoś znaleść, a optima placi geodetom 7-8zl.
Ludzie nie bądzcie frajerami!!!!!!111
2
kameleon 2016-05-20 18:39
Kolejna "pozytywna opinia"
Banda wyzyskiwaczy. Sprzęt stary i zużyty, a pieniądze marne lub wcale.
To w skrócie opinia o pracy w firmie optima.
Desperaci porywający się tutaj na pracę są testowani jako kaczki rotacyjne, dostaną 1800 pln i myślą że pana Boga za nogi złapali.
Pracownik w tej firmie jest traktowany gorzej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ostatnie ścierwo, którym zatyka się wszystkie dziury i który musi brać pełną opowiedzialność i składać PODPISY pod projektami, które kwalifikują się już dawno do inspekcji i pod sąd.
Firma nagina permanentnie normy i zatrudnia pracowników pokroju pana Maciusia Be____ej, który nie wie nawet ile wynosi obecnie tolerancja pomiaru osnowy 3 klasy, robi OMG PODWÓJNY, ALBO POTRÓJNY bagnet...
Pożal się panie Boże.
Niepolecam, odradzam. Nie wierzysz, przekonaj się sam.
Firma mieści się na strychu w magazynie, jakiejś hurtowni, czy jeszcze berdziej nie wiadomo czym. Samochody- jedzie, ale czy się zatrzyma i czy fotel nie wyleci, tego nie wie nikt.
14
naro 2016-07-25 10:30
Jak to powiedział ojciec Tadeusz: psy szczekają, a karawana idzie dalej.
2
juchu 2016-07-28 13:12
no słuchajcie, chyba jakiś przestój jestu nich i zastnawiam się jak u nich można tu zarobić dobrze, bo nie widze zadnych nowych ofert pracy własnie jak na razie, wiec moze dajcie mi znać jak to wszystko wygląda.
kameleon 2016-11-04 19:40
do czasu jak was PIP nie zajebie....
6
Niko 2017-02-15 01:18
Duże tematy, podziały i inwestycje. Budowa Zakopianki. Fajny zespół. Przeczytałem tu wcześniej wiele złych opinii i się obawiałem - generalnie niepotrzebnie. Starają się płacić na czas, wynagrodzenie się podnoszą, umowy o pracę. Słabe samochody, ale coś tam powoli kupują. Pozostały sprzęt ok. Można się sporo nauczyć.
Bez wypłaty 2017-02-15 07:09
Wypłaty na czas? Dziś 15 a o wypłatach ani widu ani slychu^^
2
Niko 2017-02-15 10:28
A coś napiszesz o całym poprzednim roku? Jakoś nie krzyczałeś. Ja jestem na zakopiance. Czy wiesz, że Optima dostała ostatnią kasę z tego kontraktu za październik ubiegłego roku? I jak do tej pory wszystko jakoś było płacone z innej kasy. I że ta sytuacja jest wyjątkowa. I kasa ponoć ma być dziś, jutro. Ja nie chcę bronić - ale już mnie denerwuje ten internetowy, kłamliwy hejt ...
Bez wypłaty 2017-02-15 10:57
W zeszłym roku? A też opóźnienia. Kasa z drugiej, oszukanczej umowy po 20. Kto Ci płaci z pisanie tych bredni? W sumie to chyba nikt, bo i z czego. Myslis, że dymasz w delegacji za grosze na zleceniu i Pana Boga za nogi zlapales?
Niko 2017-02-15 11:02
Jak Ci to nie psuje to możesz odejść? Albo może jesteś tak odważy i z kimś z szefostwa gadałeś? Jesteś zwykłym hejterem, więc namawiam Cię załóż własną lepszą firmę i przestań pisać głupoty. Jesteś bardzo nieszczęśliwy - bo musisz być w miejscu którego nie lubisz, a nie masz w sobie nic odwagi by to zmienić. Współczuję Ci. Dodatkowo - jak widać - i Ty i ja w czasie pracy robimy inne rzeczy. Tylko ja nie pluje na firmę, która mi daje kasę - a Ty wręcz przeciwnie - w czasie pracy to robisz? Za to Ci pewnie i tak zapłacą. Jesteś biednym człowiekiem ....
Bez wypłaty 2017-02-15 11:08
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź: wypłaty są terminowo????
Pozdrawiam
Niko 2017-02-15 16:05
Pracuje ponad pół roku i tylko z ostatnia problem. Reszta terminowo. Tyle w temacie
Wolny 2017-03-06 20:29
Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz kiedy zdarza się opóźnienie, ale prawdopodobnie "ważniejsze" wydatki mają priorytet np. żagle (nie pierwszy raz). Rozpoczynając kontrakt powinieneś wiedzieć że pierwsze pieniądze spłyną dopiero za kilka miesięcy i na ten okres powinieneś mieć pieniądze przygotowane - one do Ciebie wrócą po zakończeniu kontraktu, a jako bonus będzie kasa za mapę powykonawczą, którą w większości i tak zrobisz w trakcie budowy. Opóźnienia w płatnościach w firmach budowlanych zdarzają się , ale to nigdy nie może być powodem do niezapłacenia pracownikowi w terminie, mrz mógłby zerwać jakąś lokatę terminową i Wam zapłacić-ale po co jeśli bez piśnięcia kredytujecie go po kilka czy kilkanaście dni? A co do zakładania działalności, to dzięki temu że tak dużo firm geodezyjnych powstało dlatego zarabiasz tyle ile zarabiasz i szanują Cię tak jak tego doznałeś. Za kilka lat, po kilku rożnych "akcjach" może przejrzysz na oczy. Ta firma miała wielu dobrych i oddanych pracowników od 2002 roku, a zostało tylko kilku - może z lenistwa, może z przywiązania.
2
Geodeta 2017-03-08 22:16
Myślę że problemy z wynagrodzeniem wynikają stąd że optima po 01.2017 musiała dać 50% podwyżki pracownikom. Teraz minimalna to 13zl a optima jest znana z tego ze płaciła geodetą 8-10zl/h. Ta wymuszona podwyżka pewnie nieżle szarpneła budżetem firmy.
5
czuje się wykorzystywany 2017-03-10 06:04
Jest dziś 10 marca. Nie ma wypłat za luty. Nie ma całych wypłat za styczeń. Niko? Co powiesz?
Wolny 2017-03-13 17:33
ważniejsze od wypłat - https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Lek7gCMWM_M
1
Zmienił branże 2017-03-13 18:44
Wasze wypłaty wypłynęły na morze ...
4
Maja 2017-04-04 10:51
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają aktualne warunki zatrudnienia w Optima BG.
pracownik 2017-04-06 10:42
Wyciągnij wnioski z poprzednich wiadomości. Wierzysz w cudowne odmiany?
3
rozczarowany_pracownik 2017-04-19 21:47
Nie polecam. Nierealne terminy. Wypłaty z opóźnieniem.
miły 2017-04-23 21:18
to trzeba było go zgłościć do pipu
milyjaroslaw 2017-04-23 21:23
słyszałem same negatwyne, wiec skad wziać pozytywne
Mariusz Furgała 2017-05-15 23:01
Chciałbym się podzielić moim doświadczeniem z optimą. Jako osoba z poza Krakowa, nie byłem świadomy z kim mam do czynienie więc wysłałem swoje CV. Bylo to juz pare lat temu ale pewnie nic się nie zmieniło, chyba że na gorsze. Po wysłaniu CV byłem zaproszony na rozmowę o prace. Typ z którym się spotkałem, zaproponował mi abym popracował 2 tyg za darmo, a jak się sprawdzę to mogę liczyć na 2tys na rękę(dodam że wtedy miałem 7 lat doświadczenia na budowach po studiach mgr agh). Oczywiście podziękowałem za super ofertę pracy, na co typ odpowiedział ze ma cały stos innnych CV.
1
Zostaw swoją opinię o Optima BG - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima BG