Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

Konsultantka 2016-05-25 21:41
do sssss - to jest portal o opiniach na temat pracodawcy, a nie Twojego życia, emocji czy też zdrowia. Uważam, za bezcelowe z Twojej strony jest wypisywanie, że dziewczyna z którą byłeś a Cię rzuciła była taka i owaka - chyba pora zacząć być mężczyzną i pogodzić się, że nie wszystko idzie po naszej myśli i są osoby z którymi może nam w życiu nie wyjść. Nie dorobisz się raczej wypisując hejty pod adresem osób z którymi pracowałeś oraz firmie. Twoje wpisy świadczą tylko o tym jakim pracownikiem jesteś i jako potencjalny pracodawca poważnie bym się zastanowiła czy Cię zatrudnić - więc radzę weź się do roboty i przestań się mazgaić. :)
A potencjalnym pracownikom, którzy mimo wszystko przeczytają te wszystkie wpisy radzę się zastanowić - skoro "niby" jest tak źle dlaczego ludzie nadal tam pracują. Przecież wystarczy kartka, długopis i po umowie. Dlatego tych co chcą nas poznać zapraszam.
4
były Rapid :P 2016-05-26 00:30
Do póki nie zmieni się szefowa i donosicielstwo w firmie nie będzie to dobra praca, najlepiej widać po CC i powody zwolnień... ale no cóż do póki wielka szefowa za Buga robi tam co chce i traktuje firmę jak swoje podwórko...
ssss nie wylewaj prywatnych żalów tu to bez sensu :) ale dla Pani T. przydała by się komisja od mobbingu i psychiatra....
Tak jak wyżej napisałem posada będzie dobra jak zmieni się kierowniczka.
2
ssss 2016-05-27 09:36
Szczególnie jak Cie gnębili :) i każdy robił z Ciebie jaja :) i robiłaś fochy :) i płakałaś przed pracą, że nie dajesz rady i trzeba było z każdym z osobna pogadac aby dał Ci spokój ;). Jasne oczywiście jeśli to się odbywa na jasnych uczciwych zasadach. A wystarczyło Ci prosto w oczy spojrzec :) bo nie mogłaś znieść prawdy. Pozdro...... Nie mam czasu na pierdoły. A robiłem to bo :) lubiłem jak się uśmiechasz itp itd :). ale to jzu było. Czuje się jakl czuje. Hej
1
sss 2016-05-27 15:05
Co do pracy przez 7 miesiecy nikt się nie skarżł z kierownictwa że, źle pracuje a oni są osobamik decyzyjnymi i sprawującymi nadzór nad tam jak się pracuje. Miałem premie i wysokie wyniki za rozmowy. Więc wiem jak pracowałem. Ja ktoś będzie was robił w wała to co powiecie ok i idziecie dalej :). No chyba nie. Jak ja mam was lubić :) jak kazde słowo co się powie :) zaraz będzie plota :) wolałem mieć was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic się nie odywać ;). Proste :). Polecma kawałek PRzeciwko Kurestwu i upadkowi zasad :). Ja znikam :) Po prostu czuje się oszukany i miałem prawo do swojej wypowiedzi :) łupia dyskusja.
Mr.Nobody 2016-05-31 16:14
Wchodzę na gowork szukać opinii o kilku firmach, a zamiast tego znalazłem najlepszą Soap opere na świecie dzieciaka wylewającego żale na cały świat pod kolejnymi nickami bo go panna olała. Przyszło Ci do głowy przyjacielu, że zobaczyła, że jesteś niezrównoważony psychicznie?
2
Kandydat 2016-06-01 13:30
Rozmowę rekrutacyjną oceniam poniżej standardu. Mialam wrażenie, że Rekruterce się nie chcialo.Stanowisko rzeczywiste niezgodne ze stanem faktycznym. Zapewnienie, że może w przyszłości takie będzie :-) Teraz praca 365 dni w roku, oczywiście później standardowo jeżeli już przejdę na stanowisko, na które aplikowalam. Szkoda było mojego cennego czasu,choć rozmowa nie trwała 10 minut. Plus to umowa o pracę bez okresu próbnego na 2 lata. Niestety nie dowiedzialam się o finansach bowiem to wielka tajemnica ;-) moze dowiem się jak do mnie zadz...
Wywnioskowalam, że wybór pracownika na zasadzie zróbmy liste podzwońmy podamy śmieszną kwotę w końcu ktoś z oszukanych kandydatow sie zgodzi...
1
antyfrustrat 2016-06-02 20:55
Komor, a raczej sssss. Weź się chłopie w garść i zacznij nowe życie, bo minęło sporo czasu od kiedy odszedłeś a nadal nie pozwalasz o sobie zapomnieć. Nie wiem czy o taki rozgłos chodziło ale w ten sposób nic nie osiągniesz. Nie marudź, nie przeinaczaj faktów. Zachowaj się jak facet. Tak, jestem pracownikiem tej firmy, a prawda jest taka, że możesz robić swoją robotę dobrze, średnio, a nawet kiepsko i płacą. Ty robiłeś ją poniżej jakichkolwiek wymagań.
2
kredo 2016-06-03 17:31
zacznijmy od tego, że Szef-wielka sowa jest Łotyszem a nie Ukraińcem. Wątpię, byś zrozumiał cokolwiek gdyby zaczął do ciebie nawijać po łotewsku. Ukrainką jest dyrektorka, która akurat włada polskim lepiej od ciebie :D
1
weronka 2016-06-03 19:43
Kochani a co powiecie o stanowisku Młodszy Specjalista ds. Transakcji Systemowych. Na czym praca polega i czy ogólnie warto się wysilać i iść na rozmowę. Ile kasy zarabia się na powyższym stanowisku i ocb z systemem zmianowym?
drake 2016-06-06 13:30
DO WERONKA; na tym stanowisku Młodszy Specjalista ds. Transakcji Systemowych pracowałem ze 3-4 miesiące, odszedłem bo znalazłem normalną prace w normalnych godzinach pracy i dniach. Potwierdzam opinie PRACOWNIK praca jak na stacji CPN :)sprawdzają Cię wszędzie jakbyś była pożyczkobiorcą a nie pracownikiem zgadzam się sprawdzać w KRS w poprzedniej firmie tez nas sprawdzali w KRS ale nie w KRD i innych instytucjach. Kasa za mała jak na te warunki pracy kasa ok 2000-2500 na łapy ale max 2300. Na rozmowie obiecali wszystko szkolenia itp.: a moje szkolenie przez ten krótki okres pracy to na biegu było robione z Ochrony Danych Osobowych bo mieli inspekcje. Odradzam firmę!!!
1
qwerty 2016-06-09 22:54
Ssss, najpierw naucz się mówić, potem pisać, a na koniec ewentualnie sensownie wyrażać opinię. Nikt nie traktuje Cię poważnie, skończ już swoje żałosne gadki.

Co do pracy- Warunki są w porządku, jeśli komuś odpowiada praca zmianowa. Ludzie i atmosfera też jest ok, oczywiście z małymi wyjątkami, ale to jest normalne.
Polecam
xxxxxxxx 2016-06-10 23:34
Byłam na rozmowie, gdzie szukali specjalisty ds transakcji, dziwna była, kobieta powinna sobie coś wstrzyknąć, myślałam, że zaraz wykituje. Zniechęca skutecznie swoją aparycją. A temu kolesiowi co się załamał bo jego była laska rozkłada nogi przed wszystkimi... Człowieku, kup sobie wiagrę i idź do agencji. Serio. Wybzykaj się. Może Ci przejdzie.
4
tymbarocholiczka 2016-06-12 16:34
Do xxxxx czemu uważasz, że kobieta która prowadziła z Tobą rozmowę była dziwna.
Jakie zaproponowali Ci warunki? Bo nie ukrywam, że też byłam zaproszona, ale zrezygnowałam
ssss 2016-06-13 11:09
Już widze rzesze zwolenników zarobków maks 2000 zł :) bez szans na jakikolwiek pakiet dodatkowy, progesjonalnycch szkoleń itp itd. Tam człowiek bez jakiejkolwiek wiedzy prawniczej przyjdzie pracować, bo myśli że złapał boga za nogi :). Sam sie krępuje i staram się rozwijac i wiecej zarabiac bo serio 2000 zł to są żadne pieniądze
werftttttt 2016-06-30 19:29
@marek no wiadomo na poczatek to tak ale wiesz apetyt rosnie w miare jedzenia i z czasem jak sie zdobywa doswiaczenie do chce sie wiecej zarabiac ale to w sumie jest naturalne..fajnie by bylo jakby jeszcze dodatkowo oferowane byly jakies ciekawe premie
skowron 2016-07-05 17:51
Opowiem Ci trochę o premii w tej śmieszniej firemce. Jakiś czas tam pracowałem sporo widziałem i słyszałem. Firma może by była na rynku pracy dosyć dobrze oceniana ale przez trzy osoby które psują wizerunek tej firmy nie polecam składać CV. Pierwsza osoba która nie nadaje się do komunikacji międzyludzkich jest dyrektorka słynna Biała Dama ktora ma problemy emocjonalne ze sobą. Ten przypadek już nie nadaje się do leczenia w zakładzie psychiatrycznym zamknietym takich ludzi trzeba usypiac zagrożenie dla bliźniego. Kolejne osoby to pancio i piesek (kierownik i lider windykacji) to jest dopero zgrany duet. Jak zacząłem pracę w tej firmie już na początku uprzedzili mnie żebym liczył sobie ile wykonałem przez 8 godzin pracy połączeń i ile z tego było rozmow z ludźmi (to wchodziło w ich dziwny system premiowy) zdziwiłem się ale liczyłem w pierwszym miesiącu była różnica ale pomyślałem sobie ze to może ja się pomyliłem, ale w kolejnych miesiącach było jeszcze gorzej albo za mało albo za dużo. Poszedłem do pancia (kierownika) i mówię że coś jest nie tak pewne osoby stale miały najwięcej rozmow na przerwie wiecznie siedziały a i tak mnóstwo w dzień w dzień mieli rozmow z klientami. Pytam pancia o co chodzi a on ze wszystko jest po równo i jest dobrze. Zorientowałem się pewnej soboty jak z koleżanką byłem na zmianie ze do mnie nie można było się dodzwonić a do niej szły wszystkie połączenia przychodzące. Powiedziałem o sytuacji panciowi a pancio w dalszym ciągu mówi ze jest ok. Cały czas mnie krecili z wynikami az do pewnego momentu jak lider kazał mi wbić do programu ze niby były rozmowy a de facto rozmow nie było to mi potwierdziło moje podejrzenia matactwa w wynikach ludzi którzy naprawdę starają się i pracują jak się należy. Zastanawiam jakim trzeba byś s....... żeby tak oszukiwać ludzi patrzeć im w oczy i mówić ze jest wszystko ok. A i jeszcze jedno gdyby był system jasny i klarowny to jest 15 min roboty wyliczenia wyników a u nich liczenie trwa ze 1,5 tygodnia komu przypisać komu odjąć. Ja nie mógłbym sobie spojrzeć w oczy gdybym robił takie rzeczy ale oni sumienia nie mają szkoda osób które z takimi ludźmi żyją pod wspólnym dachem.
14
23e 2016-07-05 20:33
hej hej no a ciekaw jestem czy sa w firmie oferowane jakies szkolenia przynajmniej takie wrdożeniowe
x 2016-07-05 20:41
To po co tam pracujesz? Ja bym się dawno zwolnił, jakbym od roku jako jedyny nie dostał premii. Teraz przez Ciebie tez i reszta nie dostała! Będąc takim nierobem nie zwalaj winy na innych. Ledwo wyrabiasz minima i płaczesz. Zasłużyłeś. Postaraj się nie zniszczyć premii innym osobom w lipcu. Będziemy wdzięczni.
3
werftttttt 2016-07-05 21:27
moze to zalezy od stanowiska..jezeli o prace chodzi to szukaja konsultanta do spraw telesprzedazy w Warszawie wymagane jest nastawienie na realizację wyznaczonych celów sprzedażowych oraz determinacja w działaniu,wysoko rozwinięte zdolności interpersonalne
skowron 2016-07-05 22:31
Naszczescie tam już nie pracuje. Doskonale wszyscy wiedzą którzy pracują i pracowali ze wyniki sa tylko dla pożal się kierowniczka z metra cietego i dla lidera z brakiem w uzebieniu. To widać kto się wypowiada ten co siedzi razem z nimi i kręci wyniki. Taki jesteś cwany zapraszam Cię do mojej firmy to zobaczymy jakie Ty wyniki zrobisz. Poza tym dla twojej wiadomości chyba nie wiesz do czego służy ten portal. Sama nazwa wskazuje "opinia o pracodawcy" a grozic to se mozesz ale we wlasnym gnieździe.
5
ree 2016-08-08 08:32
A wiecie jakie zarobki są dla team leadera? Na pewno są dwuskładnikowe zarobki, bo wiedzą jak zadba o swoich pracowników. Dobrze, że i wypłata jest w porządku.
komu 2016-08-08 21:07
ktoś już może pracował w tej firmie jako Konsultant ds. Telesprzedaży i powie czy warto w to wchodzić?
Obelik$ 2016-08-13 11:08
Wynagrodzenie przeciętne jak na stanowisko specjalisty, ale wynagrodzenie zawsze w terminie. Bonus to loteria, zależąca od minimów danego miesiąca. Warunki na biurze superaśne. Jest wydajna klima, można wietrzyć otwierając okna. Sanitariaty czyste, kuchnie też. Sala czysta, nowe meble i krzesła. Jest dobra atmosfera i na chwilę obecną Rapid daje stabilne miejsce pracy. Pracuje prawie rok i da się wyżyć tu. A co do frustrata co tu spuszcza swe żale. Na każdym tu stołku byłeś mierny i tylko zatruwałeś nam atmosfere. W końcu sam na początku dumnie przyznałeś, że przyszedłeś tutaj tłuc loany, a jedyne co tłukłeś to bączki w fotelu i zgorszenie wśród współpracowników. Elo
3
Asf 2016-08-17 20:06
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem kilka miesięcy, atmosfera żadna, wieczny mobbing i wyrzuty o najmniejsze głupoty.
2
Ghd 2016-08-22 07:41
Czy pracujesz albo pracowałeś w tej firmie, że to piszesz? Bo jeśli tak to wiesz o co chodzi. Ciągle krzyki, nagany za wyjecie telefonu, zakazy głośnych rozmów i smiania się, moznaby tak w nieskończoność. I myślę, że atmosfera w pracy jest zdecydowanie bardzo istotna!
5
mama43 2016-08-22 09:32
jak najbardziej moim zdaniem nie powinieneś rozmawiać przez telefon w pracy. popieram, dyscyplina musi być. a może mi ktoś coś więcej powiedzieć o mobecnej rekrutacji do kadr i płac do was?chciałabym wiedzieć, czy komunikatywna znajomość języka angielskiego na serio w praktyce wystarczy?
1
kolezanka 2016-08-31 09:07
Zostal zlozony wniosek do prokuratury o poslugiwanie sie falszywa dokumentacja i zlozeniec Tego do SAN Art 290 KK
1
MM 2016-09-08 23:09
Może Admin coś zrobi z tymi wszystkimi żałosnymi postami? Ktoś tu ewidentnie potrzebuje polezec na kozetce u psychiatry. Wisisz nam wszystkim po 100zl, bo tyle kosztuje godzinna wizyta, a tyle trzeba zmarnować, żeby przekopac się przez wszystkie posty. Nie marnuj naszego czasu, bo nikt nie ma ochoty czytać wypocin jakiegos maniaka.
Qwerty 2016-09-13 01:21
Uwaga, niedługo będą posty chwalące Rapid.
4
kr 2016-09-23 21:27
Atmosfera jest spoko, na starcie dostajesz umowę o pracę, grafik też jest w miarę elastyczny więc można pogodzić pracę z innymi zajęciami, jeśli rzetelnie pracujesz i jestes ogarniety to szybko znajdziesz wspólny jezyk z innymi pracownikami- Kierownikiem i Liedrsami również.
2
hej 2016-10-10 16:51
Po co tak ostro @marek chodzi mi raczej o opinie od pracowników bo to co jest w ogłoszeniu i owszem przeczytałem ale niewiele mi to mówi o wnętrzu firmy
aa 2016-11-18 18:08
Pracodawca super.
3
Szcz 2016-12-22 10:37
Pracowała jakiś czas temu u nas pani trener. W mojej ocenie... ok babka. przyszla z pomyslami do firmy, z powerem, po kilku miesiacach zgasla, nie mogla nawet nas szkolic, tylko szukac haków na nas i podsluchiwac... nie wytrzymala obludy i sie zwolnila. szkoda, bo moze bym mial w koncu jakies fajne szkoleniawindykacyjne
Drapak 2017-01-04 16:38
Smutne ale takie są czasy. Nerwy i stres i słaby człowiek nie dał rady. Firmy z takim zakresem działalności maja ciężko. Dlatego kto ma słabe nerwy powinien szukać pracy o innym charakterze.
1
frida 2017-01-09 20:55
W tej firmie pracuję od jakiegoś czasu i w sumie jestem zadowolona z warunków. To moje pierwsze poważne zatrudnienie i trochę się bałam tego wyzwania. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie. Jestem studentką i szukałam pracy, która pomoże mi zarobić na swoje wydatki poza nauką :) Pracy nie ma za dużo, a rozmowy z Klientami przebiegają spokojnie. Piszę o tym, bo na przykład koleżanka pracująca w podobnej firmie też na słuchawkach, niestety wraca z pracy zniesmaczona i zmęczona psychicznie. Ludzie na nią krzyczą, a ona nie może nawrzeszczeć na nich. Przeżywa potem wszystko podwójnie, a bywa, że przenosi frustrację na domowników. Ja w Rapid Finance co prawda kilka razy miałam zdenerwowanych Klientów, ale w sumie udało się dojść z nimi do porozumienia. zresztą wcześniej brałam udział w szkoleniu z asertywności :) – ale nie od firmy, tylko we własnym zakresie – i to mi pomogło.
frida 2017-01-09 20:55
W tej firmie pracuję od jakiegoś czasu i w sumie jestem zadowolona z warunków. To moje pierwsze poważne zatrudnienie i trochę się bałam tego wyzwania. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie. Jestem studentką i szukałam pracy, która pomoże mi zarobić na swoje wydatki poza nauką :) Pracy nie ma za dużo, a rozmowy z Klientami przebiegają spokojnie. Piszę o tym, bo na przykład koleżanka pracująca w podobnej firmie też na słuchawkach, niestety wraca z pracy zniesmaczona i zmęczona psychicznie. Ludzie na nią krzyczą, a ona nie może nawrzeszczeć na nich. Przeżywa potem wszystko podwójnie, a bywa, że przenosi frustrację na domowników. Ja w Rapid Finance co prawda kilka razy miałam zdenerwowanych Klientów, ale w sumie udało się dojść z nimi do porozumienia. zresztą wcześniej brałam udział w szkoleniu z asertywności :) – ale nie od firmy, tylko we własnym zakresie – i to mi pomogło.
iXX 2017-01-10 21:06
Firma jest fajna. W zespole w którym pracuję, mam spoko ekipę ludzi. Jest z tymi ludźmi luz i jest sympatycznie. szkoleń trochę mało, ale coś za coś ;) . Zarobki są w porządku jak na stanowisko na którym pracuję, a co najważniejsze WYPŁATY NA CZAS, żadnych ale to żadnych opóźnień. Pracuję jako doradca klienta i jest to fajne zajęcie, które lubię. Jak nie macie się gdzie zaczepić to idźcie tu do pracy, a łatwo się dostać nawet bez wyższego wykształcenia (jeszcze studiuję).
2
Anx 2017-01-12 18:27
Ogromna zaleta tej firmy, to fakt, że dostałam umowę o pracę bez okresu próbnego :) a wszędzie indziej jest . Po drugie – (potwierdzam co napisano powyżej) wypłaty są na czas, a często nawet przed czasem, gdy termin wypada akurat w sobotę lub niedzielę, co ułatwia zarządzanie własnym budżetem. Mało szkoleń, a jeśli już są to solidne i wiele się na nich uczę. Jestem zadowolona.
2
duch 2017-01-17 13:05
Potwierdzam, że firma jest profesjonalna i warto tu pracować
1
k. 2017-01-23 12:10
ja jako była już pracownica mogę z czystym sumieniem napisać, że jeśli chodzi o atmosferę pracy w dziale obsługi klienta to była naprawdę super.
1
Księgowa 2017-01-23 15:42
Rapid to super firma i ciesze się , że tu pracuję.
2
duch 2017-02-19 18:03
Czy będąc pracownikiem firmy mogę pisać tylko źle? Może niektórym jest źle ale ja mam dobrze i dobrze oceniam Rapid. Wiem jak ludzie potrafią udać, że pracują.
Nick 2017-03-06 19:49
Widzę, że malkontentów nie brakuje ... Ja jestem mega zadowolony. Umowa o pracę i to bez okresu próbnego i to dla kogoś bez doświadczenia – marzenie. Wypłaty na czas. Szkolenie na plus. Naprawdę nie ma co narzekać
D111831C 2017-03-11 11:36
Dziwią mnie te negatywne opinie na temat pracy w Rapidzie. Pracuję w dziale obsługi klienta i naprawdę, atmosfera jest genialna. Umowa o pracę na okres dwóch lat + dobre zarobki, jak na niewielką ilość obowiązków. Wyplaty zawsze na czas, nie ma mowy o opóźnieniach. Polecam pracę, idealna na początek ;)
1
Julita 2017-03-14 18:31
@Nick Czytając takie opinie o firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o. można spokojnie rozważać zatrudnienie się u takiego pracodawcy.
Aga 2017-04-05 21:28
Witam,
mam pytanie do kogo bezpośrednio można się zgłosić żeby aplikować do tej firmy?
czy bezpośrednio można złożyć CV na miejscu w firmie?
Bardzo prosze o pomoc

Aga 2017-04-05 21:30
Witam,
mam pytanie do kogo bezpośrednio można wysłać CV?
czy jest możliwość dostarczenia CV na miejscu w firmie ?
Bardzo proszę o pomoc
Izolda 2017-04-09 12:48
Rapid Finance to świetny pracodawca a ludzie tam pracujący są super.
1234 2017-04-12 21:04
Jak obecnie wygląda kwestia rekrutacji do windykacji? Na jaką podstawę i premię można liczyć? Premia od czego jest uwarunkowana?
Kargul 2017-04-19 12:11
Pracuję w firmie i nie rozumiem osób, które maja satysfakcję z oskarżania.
Zostaw swoją opinię o Rapid Finance Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o.