RTB House

Warszawa

Opinie o RTB House

Lucky 2015-03-16 13:37
Świetna firma! Bardzo przyjazna atmosfera, możliwość rozwoju zawodowego w każdym obszarze, elastyczne godziny pracy. Naprawdę polecam.
1
Unlucky 2015-03-27 11:05
Opinia Lucky wygląda jakby pisał ją właściciel firmy...
10
Lucky 2015-04-20 18:34
Nie każda pozytywna opinia musi oznaczać, że została ona napisana przez właściciela. Jeśli zaś niepokój budzi formalny język mojej poprzedniej wypowiedzi, to w kwestii sprostowania mogę napisać tylko: tak już mam.
A rozwijając nieco swój poprzedni post
a) bardzo przyjazna atmosfera i elastyczne godziny pracy: atmosfera jest nieformalna co znaczy, że komunikacja w firmie przebiega w przyjaznej i koleżeńskiej formie, ale z zachowaniem i w granicach świadomości hierarchii organizacyjnej. Oznacza to, że idąc chociażby do przełożonego z problemem, nie idziesz z nastawieniem "O matko, zaraz zbiorę opi..." ale z nastawieniem "idę zasięgnąć rady i omówić wspólnie problem. Wierzcie lub nie, w wielu firmach problemy załatwiane są na boku tylko dlatego, że nie ma współpracy z przełożonymi, a jest jedynie autokratyczny model zarządzania. Poza tym ludzie się integrują, spędzają ze sobą czas nie tylko w pracy ale i poza.
b) elastyczne godziny pracy - wiadomo, że są stanowiska na których taki model się nie sprawdza. Szczególnie kiedy chodzi o prace z klientem. Jednak pod tym względem RTB jest naprawdę elastyczne i tam gdzie mogą uwzględniają potrzeby człowieka, tzn. wiedzą że czasami trzeba gdzieś wyjść, coś załatwić itp. i nie robią z tym problemów
3. Co do możliwości rozwoju zawodowego, to RTB jest jedną z nielicznych firm na polskim rynku, oferującą prace w technologii RTB, nie wspominając już o innych innowacyjnych produktach (jak TANDEM Effect jesli ktoś czytał) więc można się tam wiele nauczyć.
:) 2015-07-14 14:55
Pomijając opinie, PR-owe czy nie, mnie zastanawia, jak kształtują się zarobki w firmie - zwłaszcza na stanowiskach typu Junior Technical Account Manager. Lucky, szczęściarzu, uchyl rąbka tajemnicy ;)
byly pracownik 2015-08-07 13:28
Niestety nie jest tak rozowo jak kolega wyzej opisal. Idac tam do pracy zapomnijcie o umowie o prace, firma daje tylko umowe smieciowa. Z tym wiaze sie fakt ze nie macie szansy na zaden urlop, a jak sie rozchorujecie to zadne zwolnienia lekarskie ich nie obchodza - po prostu nie dostaniecie kasy za czas kiedy Was nie bylo.
Co wiecej pensje sa niskie, nie ma zadnych szkolen podnoszacych kwalifikacje, a dostep do wiedzy jest bardzo ciezki.
Jest tam zatrudnionych wielu managerow sredniego szczebla ktorzy nic nie robia a Ty jako szeregowy pracownik musisz na nich pracowac - to bardzo smutne i demotywujace.
Firma jest nastawiona tylko i wylacznie na zarabianie kasy i nic wiecej ich nie obchodzi. Dlatego tez rotacja jest ogromna.
Jedynym plusem pracy tam jest praca w nowoczesnej branzy.
Podsumowujac: smieciowa umowa = smieciowa firma
10
Aktualny pracownik 2015-08-12 09:22
No nie do końca zgodzę się z opinią kolegi.
Umowa śmieciowa owszem jest, ale jak się rozchorujesz to przynosisz L4 i problem z głowy. Może były pracownik pracował na tyle krótko, że nie zdążył się rozchorować :-) Ja zdążyłem to wiem.
Zadziwiająco często spotyka się opinie szeregowych pracowników, że podczas gdy oni zasuwają to menadżerowie nic nie robią. Może gdybyś harował więcej to dostąpiłbyś zaszczytu dołączenia do grona menadżerów. A wtedy to już wiesz... tylko siedzieć i nic nie robić ;-) No może czasem tylko zerknąć czy kasa wpływa.
Co do pensji poszczególnych pracowników to się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia ile kto zarabia i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to. Każdy dba o swój tyłek i tak jest w każdej firmie.
Rotacja owszem jest, ale to normalne zjawisko. A tutaj wcale nie jest taka duża jak na ilość zatrudnionych pracowników. Pomijam już to, że nie rotują wszystkie działy, a tylko niektóre.
Marta 2015-09-13 11:49
Mam zapytania ile zarabia Account manager, godziny pracy i miejsce pracy ( Ponieważ adres firmy jest na Złotej czy może mają jakieś biura na peryferiach Wawy ) ???????????????
odszedlem 2016-05-18 17:13
Śmieszna firma. Proponowano mi w niej 14 dniowy okres próbny (sic!) z pensją dwukrotnie niższą od uzgodnionej na rozmowie rekrutacyjnej. Niesłowni i dziwni ludzie. Piszą w mailach i zgadzają się twarzą w twarz na jedno a proponują na umowie zupełnie co innego. Śmieciowa firma.
7
1234 2016-05-19 08:56
Rekrutacja zakończona sukcesem :) ale ze względu na ciągły wzrost firmy poszukujemy jeszcze jednej (już 3 osoby) do poszukiwania najlepszych na rynku RTB. Zachęcam od przesłania CV na adres : career@rtbhouse.com
1
Kakałko 2016-07-12 11:18
Nie ma żadnych umów o pracę!!!
4
abc 2016-08-05 13:23
takie firmy powinny byc zakazane. oprogramowanie tego typu czyli doklejanie reklam to wirus. Precz z reklamami. Kazdą firmę która korzysta z tej usługi olewam.
4
tak 2016-08-05 13:27
Może wiecie jakich przeciętnych zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na odpowiednie premie, bo doliczają jakieś dodatki do nich, co już jest dobrym znakiem.
kandydat 2017-02-15 17:10
Pierwsze wrażenie fatalne. Firma robi masówkę przy rekrutacji. Zapraszają X kandydatów na ten sam dzień żeby klepali testy. Każdy kolejny kandydat wymija się z innym. Testy też dupne, np. pytania o protokoły usług i porty - nikt normalny tego nie zapamiętuje, bo po co, skoro można po to sięgnąć do neta. Test na 5 stron z czego sensownych pytań może z 10%. Kodowanie na kartkach papieru - wiadomo jak to wychodzi. Ogólnie wrażenie fatalne, bo jeszcze podczas testu wpadł do sali jakiś tłusty jegomość, prawdopodobnie kierownik. Ogólnie chyba firma traktuje pracowników jak podludzi, bo takie wrażenie dało się odnieść jak ryknął w sali "JAK TAM?!". Czekamy na drugi etap. Sugeruję uzgadniać wynagrodzenie po teście a przed drugim etapem, żeby się nie rozczarować. Jak nie stać ich na ciebie, to nie zawracaj sobie nimi głowy.
10
Chaberek 2017-02-20 12:07
Chciałbym pracować w RTB ale nie mogę znaleźć żadnej oferty. Robiłem rozeznanie i mam o nich dobre opinie.
Maja 2017-03-01 08:51
@Chaberek nie znalazłeś żadnej oferty, czy żadna nie była dla Ciebie interesująca? Obecnie trwają rekrutacje do firmy RTB House. Szukają między innymi Senior Technical Manager, PR Coordinator, czy też osoby na stanowisko Traffic - Junior Developer.
Pracujesz już w firmie? Jak wygląda praca na tych stanowiskach?
jo 2017-03-05 21:55
Rekruterka urwała kontakt po zaawansowanych, kilkuetapowych rozmowach z firmą. Brak obiecanej informacji zwrotnej po 3 spotkaniach i testach SHL. Dramat. Szkoda prądu...
4
Maja 2017-03-06 09:06
@jo próbowałeś skontaktować się bezpośrednio z firmą? Czasem wypadki losowe mogą wpłynąć na brak kontaktu.
MJ 2017-03-16 14:52
jak kształtują się zarobki na stanowisku technical account manager/ senior technical account manager?
1
Iza 2017-03-19 10:05
Czy coś na temat pracy dla programmatic full-stack developer . Czy ta oferta jest jeszcze aktualna? Jak przebiega sam proces rekrutacji? Na co trzeba sie przygotować, słyszałem że firma jest spoko , może warto?
jhdsf 2017-05-15 11:37
Po 3 rozmowach face2face z przedstawicielami firmy oraz wypełnieniu online testów SHL, rekruterka urwała kontakt. Omijać szerokim łukiem. Szkoda czasu.
4
Chaberek 2017-05-16 22:19
Co ciekawego dzieje sie aktualnie w firmie? Kiedyś pracowałam i czasami chcę dowiedzieć się co słychać. Poczytałam opinie i widzę, że bardzo narzekacie na rekruterów? Może warto przetrzymać ten etap żeby pracować.
MJ 2017-05-19 05:42
jak kształtują się zarobki na stanowisku technical account manager/ senior technical account manager?
Chaberek 2017-06-20 18:48
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji ? Aplikuję na stanowisko ds. kadr i płac i chciałabym wiedzieć jak się w firmie pracuje? Czy są organizowane jakieś imprezy integracyjne? Może jest jeszcze coś o czym powinnam wiedzieć przed rozmową?
dominiq 2017-07-31 12:39
Hej, też aplikowałam na to stanowisko.
Niestety zero kontaktu z rekruterem. Żadnej informacji zwrotnej. To już dla mnie źle świadczy o firmie.
Zadowolony 2017-08-11 10:43
RTB House to świetna firma nowoczesnych technologii. Może nie podoba się niektórym system prowadzenia rekrutacji ale tu jest praca dla ludzi z odpowiednim wykształceniem i przygotowaniem zawodowym. Nie każdy może tu pracować i to nie jest złośliwość z mojej strony.
1
Zostaw swoją opinię o RTB House - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RTB House