brak logo

RTB House

Warszawa

Opinie o RTB House

Lucky 2015-03-16 13:37:00
Świetna firma! Bardzo przyjazna atmosfera, możliwość rozwoju zawodowego w każdym obszarze, elastyczne godziny pracy. Naprawdę polecam.
Unlucky 2015-03-27 11:05:16
Opinia Lucky wygląda jakby pisał ją właściciel firmy...
4
Lucky 2015-04-20 18:34:16
Nie każda pozytywna opinia musi oznaczać, że została ona napisana przez właściciela. Jeśli zaś niepokój budzi formalny język mojej poprzedniej wypowiedzi, to w kwestii sprostowania mogę napisać tylko: tak już mam.
A rozwijając nieco swój poprzedni post
a) bardzo przyjazna atmosfera i elastyczne godziny pracy: atmosfera jest nieformalna co znaczy, że komunikacja w firmie przebiega w przyjaznej i koleżeńskiej formie, ale z zachowaniem i w granicach świadomości hierarchii organizacyjnej. Oznacza to, że idąc chociażby do przełożonego z problemem, nie idziesz z nastawieniem "O matko, zaraz zbiorę opi..." ale z nastawieniem "idę zasięgnąć rady i omówić wspólnie problem. Wierzcie lub nie, w wielu firmach problemy załatwiane są na boku tylko dlatego, że nie ma współpracy z przełożonymi, a jest jedynie autokratyczny model zarządzania. Poza tym ludzie się integrują, spędzają ze sobą czas nie tylko w pracy ale i poza.
b) elastyczne godziny pracy - wiadomo, że są stanowiska na których taki model się nie sprawdza. Szczególnie kiedy chodzi o prace z klientem. Jednak pod tym względem RTB jest naprawdę elastyczne i tam gdzie mogą uwzględniają potrzeby człowieka, tzn. wiedzą że czasami trzeba gdzieś wyjść, coś załatwić itp. i nie robią z tym problemów
3. Co do możliwości rozwoju zawodowego, to RTB jest jedną z nielicznych firm na polskim rynku, oferującą prace w technologii RTB, nie wspominając już o innych innowacyjnych produktach (jak TANDEM Effect jesli ktoś czytał) więc można się tam wiele nauczyć.
:) 2015-07-14 14:55:37
Pomijając opinie, PR-owe czy nie, mnie zastanawia, jak kształtują się zarobki w firmie - zwłaszcza na stanowiskach typu Junior Technical Account Manager. Lucky, szczęściarzu, uchyl rąbka tajemnicy ;)
byly pracownik 2015-08-07 13:28:36
Niestety nie jest tak rozowo jak kolega wyzej opisal. Idac tam do pracy zapomnijcie o umowie o prace, firma daje tylko umowe smieciowa. Z tym wiaze sie fakt ze nie macie szansy na zaden urlop, a jak sie rozchorujecie to zadne zwolnienia lekarskie ich nie obchodza - po prostu nie dostaniecie kasy za czas kiedy Was nie bylo.
Co wiecej pensje sa niskie, nie ma zadnych szkolen podnoszacych kwalifikacje, a dostep do wiedzy jest bardzo ciezki.
Jest tam zatrudnionych wielu managerow sredniego szczebla ktorzy nic nie robia a Ty jako szeregowy pracownik musisz na nich pracowac - to bardzo smutne i demotywujace.
Firma jest nastawiona tylko i wylacznie na zarabianie kasy i nic wiecej ich nie obchodzi. Dlatego tez rotacja jest ogromna.
Jedynym plusem pracy tam jest praca w nowoczesnej branzy.
Podsumowujac: smieciowa umowa = smieciowa firma
4
Aktualny pracownik 2015-08-12 09:22:17
No nie do końca zgodzę się z opinią kolegi.
Umowa śmieciowa owszem jest, ale jak się rozchorujesz to przynosisz L4 i problem z głowy. Może były pracownik pracował na tyle krótko, że nie zdążył się rozchorować :-) Ja zdążyłem to wiem.
Zadziwiająco często spotyka się opinie szeregowych pracowników, że podczas gdy oni zasuwają to menadżerowie nic nie robią. Może gdybyś harował więcej to dostąpiłbyś zaszczytu dołączenia do grona menadżerów. A wtedy to już wiesz... tylko siedzieć i nic nie robić ;-) No może czasem tylko zerknąć czy kasa wpływa.
Co do pensji poszczególnych pracowników to się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia ile kto zarabia i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to. Każdy dba o swój tyłek i tak jest w każdej firmie.
Rotacja owszem jest, ale to normalne zjawisko. A tutaj wcale nie jest taka duża jak na ilość zatrudnionych pracowników. Pomijam już to, że nie rotują wszystkie działy, a tylko niektóre.
Marta 2015-09-13 11:49:47
Mam zapytania ile zarabia Account manager, godziny pracy i miejsce pracy ( Ponieważ adres firmy jest na Złotej czy może mają jakieś biura na peryferiach Wawy ) ???????????????
odszedlem 2016-05-18 17:13:22
Śmieszna firma. Proponowano mi w niej 14 dniowy okres próbny (sic!) z pensją dwukrotnie niższą od uzgodnionej na rozmowie rekrutacyjnej. Niesłowni i dziwni ludzie. Piszą w mailach i zgadzają się twarzą w twarz na jedno a proponują na umowie zupełnie co innego. Śmieciowa firma.
1
1234 2016-05-19 08:56:14
Rekrutacja zakończona sukcesem :) ale ze względu na ciągły wzrost firmy poszukujemy jeszcze jednej (już 3 osoby) do poszukiwania najlepszych na rynku RTB. Zachęcam od przesłania CV na adres : career@rtbhouse.com
Kakałko 2016-07-12 11:18:22
Nie ma żadnych umów o pracę!!!
1
abc 2016-08-05 13:23:44
takie firmy powinny byc zakazane. oprogramowanie tego typu czyli doklejanie reklam to wirus. Precz z reklamami. Kazdą firmę która korzysta z tej usługi olewam.
tak 2016-08-05 13:27:12
Może wiecie jakich przeciętnych zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na odpowiednie premie, bo doliczają jakieś dodatki do nich, co już jest dobrym znakiem.
Zostaw swoją opinię o RTB House - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RTB House