brak logo

Labart Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Labart Sp. z o.o.

pracownik 2012-01-18 13:40:31
Firma Labart została wchłonięta przez VWR, więc jeśli ktoś wie jak wygląda praca w korporacji to tak mniej więcej zaczyna być w Labart, chociaż mogliby się jeszcze uczyć od firm korporacyjnych działających na terenie PL (np. wdrożyć pakiety socjalne typu karty Multisportu, bilety do kina, wyjścia sponsorowane, family/team day, opieka zdrowotna - tego nie ma). Stabilna firma, wypłacająca w terminie, zarobki ok (według wyników), kładząca nacisk na szkolenia produktowe, w chwili obecnej na jakiś wielki awans bym nie liczył (zostaje się na tym stanowisku na jakim się zostało zatrudnionym). Jeśli chcesz naprawdę pracować i dać coś z siebie, to polecam. Ja nie żałuję swojego wyboru.
ps 2012-06-20 15:31:32
Chciałam zapytać się jak się pracuje na stanowisku handlowca? Na jakim poziomie są zarobki i jacy są klienci targetowi? pracuje w firmie farmaceutycznej ale znajoma poleciła mi ku wadze stanowisko przedstawiciela handlowego w Labart. Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc.
pseudonim 2012-08-07 14:08:59
do ps: poniżej średniej krajowej ale o wiele więcej niż najniższa krajowa + premia liczona od marży (aczkolwiek progi targetów wysokie!). Dla przedstawiciela narzędzia do pracy - samochód (dobra flota), laptop, telefon i w trasę przez 4dni. Powodzenia!
vialka 2013-02-19 13:07:48
Niestety ja osobiście nie mogę powiedzieć za wiele dobrego o firmie.Może poprzednia osoba która wyrażała swoją opnię jest dyrektorem lub kierownikiem :). Oczekiwania po przejęciu przez VWR były o wiele wieksze, za równo pod kątem poprawienia się zarobków jak i poprawienia funkcjonowania firmy. Co z tego że został wprowadzony nowy system i poczynione inwestycje, jak ludzie nie czują wielkiej poprawy (utworzonych zostało więcej stanowisk dyrektorskich i kierowniczych, a ktoś na darmozjadów bez wykształcenia i przygotowania do biznesu musi pracować żeby wypracować zysk). Ponadto proces decyzyjny nie poprawił się, pozostało kolesiostwo które pociąga za sznurki, osoby z wieloletnim stażem nie czuja się doceniani, co z tego że z są podpisywane kontrkaty z dużymi firmami, skoro dotychczasowi wieloletni klienci odwracają się od firmy. Pracownicy biurowi pracują na podstawach pensji, a premia roczna jako 13tka jest praktycznie nieosiągalna. Dlatego jak chcesz pracować w tej firmie w biurze i masz doświadczenie, to od razu negocjuj wysokie stawki, bo premii w ciągu roku na stanowisku biurowym nie zobaczysz, a z bonusem rocznym moze być ciężko. Inaczej jest u handlowców bo sa premie wypłacane co miesiąc, z tym że nie są to wysokie kwoty (w zależności od sprzedaży-realnie są to kwoty od 300 do 600 zł brutto), co przy nie wysokich podstawach handlowców nie jest czymś rewelacyjnym, zwłaszcza biorąc pod uwagę ilości pracy jaką sie wykonuje - Wizyty od rana a po powrocie trzeba ogarnąć bieżace sprawy, uzupełniać raporty, pilnować większych projektów, wypełniać tabelki, zbierać negatywne opinie od klientów i borykać się z wpadkami przy realizacjach zamowień, więc nad kompem często siedzi się do godziny 22-23 wieczorem. Pracownicy firmy ze stażem ponad 5 letnim zarabiaja mniej niz nowoprzyjęte osoby do biur (z branży), zwłaszcza widać różnice między nowoprzyjętymi do biur i obecnymi handlowcami (różnica w zarobkach może sięgać 30-40% na korzyść osób w biurach), gdzie nie uważam że ha
5
anonim 2013-12-15 16:09:19
A coś o serwisie napiszecie?
2
anonim 2015-09-19 20:04:25
Po 1 firma ogłasza się nie mal non stop
Po 2 w firmie wywalają i zmieniają ok 10 20% pracowników. Z dnia na dzień.
Na widzimisię głównego właściciela.
Po 3 zarobki są według tabel i są tragiczne.

Jedyny plus tej firmy że rok temu dodano pakiet medyczny.
1
stranger 2015-12-12 10:49:59
Temat jest błędny.
Labart nie istnieje.
Labart to brzmienie trzech tenorów, a w obecnej formie firma VWR to jodłowanie jednego solisty. Z kiepskim aranżem.
Firma to ludzie, w VWR nie ma ludzi, są maszyny, a raczej jej trybiki które łatwo wymienić.
2
olek 2016-05-12 18:00:14
@grum z tego, co wiem, to faktycznie nie ma z tym jakiegoś dramatu. Ewentualnie na okres próbny nie dostajesz umowy o pracę, ale to w zasadzie jest całkiem normalna praktyka, więc nie ma co się dziwić.
Zostaw swoją opinię o Labart Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Labart Sp. z o.o.