logo Medica Hilfe

Medica Hilfe

Kraków

Opinie o Medica Hilfe

Opiekunka 2014-07-09 10:37:33
Bardzo dobra firma rzetelna miła obsługa z czystym sumieniem mogę polecić wam ta firmę
4
bkll 2014-11-23 14:55:28
Firma godna polecenia.Wyjechalam z ta firma pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona mila obsluga opieka podczas pobytu za granica wszystko OK.POLECAM!!
2
Grażyna 2015-05-25 09:00:22
Witam pracuję w tej firmie już 7 miesiąc i podzielam opinie koleżanek .Firma dobra i rzetelna warta polecenia.Pozdrawiam
renia 2015-05-25 16:37:58
haha dobra firma....dla kogo..właśnie słyszałam od koleżanek .wstyd...pozdrawiam...dobrą firme
2
do-reni 2015-05-27 08:57:31
skoro słyszałaś coś -to podziel się ....
arunia 2015-06-11 10:24:45
zarobki ok 1100 euro a nie 1700. platnosci 20 nast. miesiaca a nie jak w innych firmach 10. niedoplacaja , nieterminowi. w sumie ostrzegam... z daleka od nich.
2
Bonia 2015-06-16 18:42:15
OSTRZEGAM!!!Ządajcie wszystkich ustaleń "słownych",żeby były na piśmie!!!Ja im głupia zaufałam i wypłacili mi tylko to co w umowie czyli "dietę delegacyjną" chociaż Firma zapewniła mnie "słownie",że zapłaci mi 100% diety delegacyjnej za dwa dni Świąt Wielkanocnych plus 50euro "BONUS" za to,że zdecydowałam się zostać dłużej.NIE ZAPŁACILI!!!I jeszcze próbowali mi wmówić,że niby działałam coś przeciwko nim....NIE POLECAM
2
Medica Hilfe 2015-06-29 13:17:25
Pani Bożeno Bonusy otrzymują rzetelni pracownicy , Powinna pani powiedzieć dlaczego chciał pani chciał podebrać rodzine Niemiecka firmie , Powinna pani brać pod uwagę fakt ze firma nie wyciągnęła żadnych konsekwencji za takie zachowanie .
1
Kryśka 2015-06-29 15:25:17
Pracuje w tej Firmie od roku jestem zadowolona , wszystko zawsze do wyjaśnienia ,można się dogadać tylko trzeba chcieć - Ja z czystym sumieniem Polecam
oszukana 2015-07-19 16:16:52
Nie polecam nie wypłacają jak najdalej jeśli chcesz mieć problem to zastanów się
1
dekielka50 2015-07-19 19:33:06
Rzetelnym i lojalnym pracownikiem to jestem na 100%!!! No cóż...uderz w stół a nożyce same się odezwą...Wasz post pozostawiam bez komentarza.Mam nadzieję,że Panie opiekunki będą bardziej uważne przy podpisywaniu umowy z Waszą firmą.Jest takie bardzo mądre powiedzenie:ŻYCIE WSZYSTKO PODWÓJNIE ODDAJE-Bonia
Medica Hilfe 2015-07-23 15:25:26
Wynagrodzenie nie jest wypłacone wówczas gdy opiekunka podtruwa pacjenta, nie wywiązuje sie z pracy , rodzina jest nie zadowolona, rodzina nie zapłaciła za prace opiekunki bo ma spore wątpliwości co do wykonywanej pracy - (co zdarza sie sporadycznie )
Aska 2015-07-23 15:27:42
Ja Pracuje jestem zadowolona, miła obsługa , rzetelna , i z czystym sumieniem mogę polecić wam ta firmę
Bonia 2015-10-24 18:55:21
No cóż....Najpierw NIBY chciałam odebrać rodzinę Medice,potem co za FANTAZJA tej firmy!!!Oczewiście ostrożnie i bezosobowo Medika pisze o PODTRUWANIU pacjęta ŻENADA-dobrze ,że mam opinię od rodziny w której wyrażnie piszą,że czekają aż wrócę.Szanowna Mediko-może raczej skup się na wydawaniu karty EKUZ dla wszystkich opiekunów a nie zajmuj się bezpodstawnymi oszczerstwami.
1
ania 2016-01-26 15:03:40
dokladnie trzeba chciec sie dogadac.ale niewszyscy tak robia ipozniej klody pod nogami!!
bkll 2016-01-28 14:42:46
I TAK WYJECHALAM 6 RAZ Z MEDICA I POTWIERDZAM WCZESNIEJSZA WYPOWIEDZ NIC SIE NIE ZMIENILO JEST OK POLECAM SUMIENNYM PRACOWNIKOM POZDRAWIAM!!!
bkll 2016-01-28 14:44:21
I TAK WYJECHALAM 6 RAZ Z MEDICA I POTWIERDZAM WCZESNIEJSZA WYPOWIEDZ NIC SIE NIE ZMIENILO JEST OK POLECAM SUMIENNYM PRACOWNIKOM POZDRAWIAM!!!
agasik28 2016-02-10 19:11:18
Ja też pracuję w tej Firmie i jestem bardzo zadowolona.Miła obsługa ze strony kadr,troszczą się o pracownika a w razie potrzeby udzielają dobrych porad.Polecam
gość 2016-02-19 11:25:08
Zgadza się miła obsługa .ale co miesiąc trzeba sprawdzać czy wypłata się zgadza bo często są pomyłki, za polecenie kogoś to nie można się doprosić pieniędzy brak karty ubezpieczeniowej no i marne składki odprowadzane
Gośc 1 2016-03-16 08:31:52
Z tego co słyszałam to składki sa juz podnoszone , karty wiem ze nie ktore panie maja niestety trochę trwa to ale moja znajoma jest bardzo zadowolona i sama chcę z nimi jechać jak skończe prace z obecna firmą
kasia 2016-04-13 12:49:11
Nie polecam ,miałam wyjechać z tą firmą ,przedstawiono mi ofertę na którą się zgodziłam i datę wyjazdu ,dwa dni przed terminem dzwonię do firmy tam mi odpowiadają ,że to jest nieaktualne bez wcześniejszego powiadomienia mnie choćby telefonicznie ,wyjechałam z inną firmą jestem zadowolona ,tak nie postępują firmy liczące się ze swoim przyszłym pracownikiem
1
opiekunka-świdnik 2016-05-17 09:16:15
Niemieckie umowy? Możesz coś więcej powiedzieć? Bo mi o takich nie mówili jak z nimi rozmawiałam...
Zarząd Medica Hilfe 2016-09-23 09:11:59
Odpowiedz dla pana (usunięte przez administratora) :
Panie Piotrze Kęsicki. Nadal jest Pan arogancki i Pana wpis sam pokazuje jakim człowiekiem Pan jest.
Wykonywał Pan dla nas zlecenie bardzo krótko , Pana arogancja spowodowała ,że rodzina niemiecka , koordynator który pracuje dla nas na terenie Niemiec oraz nasza firma nie była w stanie nadal tolerować Pana zachowania. Dlatego na Pana miejsce przyjechał Pan Daniel , którym skutecznie Pan manipulował.
Mimo iż nasza firma dwukrotnie zorganizowała Panu przejazd za który musieliśmy zapłacić. W swojej arogancji nie chciał Pan opuścić miejsca zlecenia. Nie przyjmował Pan do wiadomości ,że już nikt nie chce z Panem pracować. Okazało się ,że Pan i Pan Daniel byliście razem u pacjenta. Pan Daniel bez naszej zgody sam wyjechał i nie powiadomił nas o zostawieniu pacjenta- potraktowaliśmy to jako samowolne opuszczenie miejsca zlecenia. Pan mimo iż umowa była zerwana został u pacjenta i nadal go terroryzował. W końcu po tym jak opiekunka prawna pacjenta poprosiła nas o poinformowanie Pana ,że jeżeli Pan nie wyjedzie będą zmuszeni wezwać policję opuścił Pan miejsce zlecenia.
Posiadamy imienne rachunki na Pana nazwisko za przewozy z których Pan w swojej arogancji nie skorzystał . Poza tym otrzymał Pan wynagrodzenie , chociaż na podstawie umowy za nieprawidłowe wykonanie zlecenia nie powinien Pan otrzymać żadnego wynagrodzenia.
W tym momencie podajemy Pana do sądu ,za psucie marki firmy i obelżywe nazwanie szefa firmy.
mamy wszelkie rachunki , wpłaty jakie weszły na Pana konto , złe opinie rodziny oraz koordynatora.


Panie Danielu nie wiemy , czy Pan upoważnił Pana Gęsickiego do takiego wpisu.
Jeżeli Pan nie wie bo jest Pan jeszcze bardzo młodą osobą i nie ma Pan dużego doświadczenia w opiece to proszę pamiętać o tym ,że jest to praca bardzo odpowiedzialna i nie można opuszczać samowolnie miejsca zlecenia . Proszę zapamiętać ,że pieniądze wypłaca Panu zleceniodawca a nie doradca , który nie może pogodzić się z tym ,że nikt nie jest zadowolony z jego pracy.

Panie Gęsicki , kłamie Pan ,że nie dostał Pan umowy . Dostał ją pan pocztą oraz mailowo - na to też mamy potwierdzenia. Poza tym dla Pana wiadomości umowa zlecenie jest umową cywilno prawną i może w świetle prawa być zawarta też ustnie. najważniejsze jest zgłoszenie Pana do odpowiednich instytucji .



Zarząd Medica- Hilfe
mrau 2016-09-23 13:03:53
A wiadomo czy niedługo pokaże się u nich jakiekolwiek ogłoszenie pracy? Zależy mi na tym, żeby podjąć u nich zatrudnienie, zwłaszcza, że umowa jest w pełni respektowana, to dobry znak w dzisiejszych czasach. Ważne że dbają o benefity socjalne do zarobków.
Zostaw swoją opinię o Medica Hilfe - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medica Hilfe