logo Medica Hilfe

Medica Hilfe

Kraków

Opinie o Medica Hilfe

Opiekunka 2014-07-09 10:37
Bardzo dobra firma rzetelna miła obsługa z czystym sumieniem mogę polecić wam ta firmę
5
bkll 2014-11-23 14:55
Firma godna polecenia.Wyjechalam z ta firma pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona mila obsluga opieka podczas pobytu za granica wszystko OK.POLECAM!!
2
Grażyna 2015-05-25 09:00
Witam pracuję w tej firmie już 7 miesiąc i podzielam opinie koleżanek .Firma dobra i rzetelna warta polecenia.Pozdrawiam
renia 2015-05-25 16:37
haha dobra firma....dla kogo..właśnie słyszałam od koleżanek .wstyd...pozdrawiam...dobrą firme
6
do-reni 2015-05-27 08:57
skoro słyszałaś coś -to podziel się ....
arunia 2015-06-11 10:24
zarobki ok 1100 euro a nie 1700. platnosci 20 nast. miesiaca a nie jak w innych firmach 10. niedoplacaja , nieterminowi. w sumie ostrzegam... z daleka od nich.
6
Bonia 2015-06-16 18:42
OSTRZEGAM!!!Ządajcie wszystkich ustaleń "słownych",żeby były na piśmie!!!Ja im głupia zaufałam i wypłacili mi tylko to co w umowie czyli "dietę delegacyjną" chociaż Firma zapewniła mnie "słownie",że zapłaci mi 100% diety delegacyjnej za dwa dni Świąt Wielkanocnych plus 50euro "BONUS" za to,że zdecydowałam się zostać dłużej.NIE ZAPŁACILI!!!I jeszcze próbowali mi wmówić,że niby działałam coś przeciwko nim....NIE POLECAM
5
Medica Hilfe 2015-06-29 13:17
Pani Bożeno Bonusy otrzymują rzetelni pracownicy , Powinna pani powiedzieć dlaczego chciał pani chciał podebrać rodzine Niemiecka firmie , Powinna pani brać pod uwagę fakt ze firma nie wyciągnęła żadnych konsekwencji za takie zachowanie .
2
Kryśka 2015-06-29 15:25
Pracuje w tej Firmie od roku jestem zadowolona , wszystko zawsze do wyjaśnienia ,można się dogadać tylko trzeba chcieć - Ja z czystym sumieniem Polecam
1
oszukana 2015-07-19 16:16
Nie polecam nie wypłacają jak najdalej jeśli chcesz mieć problem to zastanów się
4
dekielka50 2015-07-19 19:33
Rzetelnym i lojalnym pracownikiem to jestem na 100%!!! No cóż...uderz w stół a nożyce same się odezwą...Wasz post pozostawiam bez komentarza.Mam nadzieję,że Panie opiekunki będą bardziej uważne przy podpisywaniu umowy z Waszą firmą.Jest takie bardzo mądre powiedzenie:ŻYCIE WSZYSTKO PODWÓJNIE ODDAJE-Bonia
1
Medica Hilfe 2015-07-23 15:25
Wynagrodzenie nie jest wypłacone wówczas gdy opiekunka podtruwa pacjenta, nie wywiązuje sie z pracy , rodzina jest nie zadowolona, rodzina nie zapłaciła za prace opiekunki bo ma spore wątpliwości co do wykonywanej pracy - (co zdarza sie sporadycznie )
Aska 2015-07-23 15:27
Ja Pracuje jestem zadowolona, miła obsługa , rzetelna , i z czystym sumieniem mogę polecić wam ta firmę
Bonia 2015-10-24 18:55
No cóż....Najpierw NIBY chciałam odebrać rodzinę Medice,potem co za FANTAZJA tej firmy!!!Oczewiście ostrożnie i bezosobowo Medika pisze o PODTRUWANIU pacjęta ŻENADA-dobrze ,że mam opinię od rodziny w której wyrażnie piszą,że czekają aż wrócę.Szanowna Mediko-może raczej skup się na wydawaniu karty EKUZ dla wszystkich opiekunów a nie zajmuj się bezpodstawnymi oszczerstwami.
2
ania 2016-01-26 15:03
dokladnie trzeba chciec sie dogadac.ale niewszyscy tak robia ipozniej klody pod nogami!!
bkll 2016-01-28 14:42
I TAK WYJECHALAM 6 RAZ Z MEDICA I POTWIERDZAM WCZESNIEJSZA WYPOWIEDZ NIC SIE NIE ZMIENILO JEST OK POLECAM SUMIENNYM PRACOWNIKOM POZDRAWIAM!!!
bkll 2016-01-28 14:44
I TAK WYJECHALAM 6 RAZ Z MEDICA I POTWIERDZAM WCZESNIEJSZA WYPOWIEDZ NIC SIE NIE ZMIENILO JEST OK POLECAM SUMIENNYM PRACOWNIKOM POZDRAWIAM!!!
agasik28 2016-02-10 19:11
Ja też pracuję w tej Firmie i jestem bardzo zadowolona.Miła obsługa ze strony kadr,troszczą się o pracownika a w razie potrzeby udzielają dobrych porad.Polecam
gość 2016-02-19 11:25
Zgadza się miła obsługa .ale co miesiąc trzeba sprawdzać czy wypłata się zgadza bo często są pomyłki, za polecenie kogoś to nie można się doprosić pieniędzy brak karty ubezpieczeniowej no i marne składki odprowadzane
Gośc 1 2016-03-16 08:31
Z tego co słyszałam to składki sa juz podnoszone , karty wiem ze nie ktore panie maja niestety trochę trwa to ale moja znajoma jest bardzo zadowolona i sama chcę z nimi jechać jak skończe prace z obecna firmą
kasia 2016-04-13 12:49
Nie polecam ,miałam wyjechać z tą firmą ,przedstawiono mi ofertę na którą się zgodziłam i datę wyjazdu ,dwa dni przed terminem dzwonię do firmy tam mi odpowiadają ,że to jest nieaktualne bez wcześniejszego powiadomienia mnie choćby telefonicznie ,wyjechałam z inną firmą jestem zadowolona ,tak nie postępują firmy liczące się ze swoim przyszłym pracownikiem
4
opiekunka-świdnik 2016-05-17 09:16
Niemieckie umowy? Możesz coś więcej powiedzieć? Bo mi o takich nie mówili jak z nimi rozmawiałam...
Zarząd Medica Hilfe 2016-09-23 09:11
Odpowiedz dla pana (usunięte przez administratora) :
Panie Piotrze Kęsicki. Nadal jest Pan arogancki i Pana wpis sam pokazuje jakim człowiekiem Pan jest.
Wykonywał Pan dla nas zlecenie bardzo krótko , Pana arogancja spowodowała ,że rodzina niemiecka , koordynator który pracuje dla nas na terenie Niemiec oraz nasza firma nie była w stanie nadal tolerować Pana zachowania. Dlatego na Pana miejsce przyjechał Pan Daniel , którym skutecznie Pan manipulował.
Mimo iż nasza firma dwukrotnie zorganizowała Panu przejazd za który musieliśmy zapłacić. W swojej arogancji nie chciał Pan opuścić miejsca zlecenia. Nie przyjmował Pan do wiadomości ,że już nikt nie chce z Panem pracować. Okazało się ,że Pan i Pan Daniel byliście razem u pacjenta. Pan Daniel bez naszej zgody sam wyjechał i nie powiadomił nas o zostawieniu pacjenta- potraktowaliśmy to jako samowolne opuszczenie miejsca zlecenia. Pan mimo iż umowa była zerwana został u pacjenta i nadal go terroryzował. W końcu po tym jak opiekunka prawna pacjenta poprosiła nas o poinformowanie Pana ,że jeżeli Pan nie wyjedzie będą zmuszeni wezwać policję opuścił Pan miejsce zlecenia.
Posiadamy imienne rachunki na Pana nazwisko za przewozy z których Pan w swojej arogancji nie skorzystał . Poza tym otrzymał Pan wynagrodzenie , chociaż na podstawie umowy za nieprawidłowe wykonanie zlecenia nie powinien Pan otrzymać żadnego wynagrodzenia.
W tym momencie podajemy Pana do sądu ,za psucie marki firmy i obelżywe nazwanie szefa firmy.
mamy wszelkie rachunki , wpłaty jakie weszły na Pana konto , złe opinie rodziny oraz koordynatora.


Panie Danielu nie wiemy , czy Pan upoważnił Pana Gęsickiego do takiego wpisu.
Jeżeli Pan nie wie bo jest Pan jeszcze bardzo młodą osobą i nie ma Pan dużego doświadczenia w opiece to proszę pamiętać o tym ,że jest to praca bardzo odpowiedzialna i nie można opuszczać samowolnie miejsca zlecenia . Proszę zapamiętać ,że pieniądze wypłaca Panu zleceniodawca a nie doradca , który nie może pogodzić się z tym ,że nikt nie jest zadowolony z jego pracy.

Panie Gęsicki , kłamie Pan ,że nie dostał Pan umowy . Dostał ją pan pocztą oraz mailowo - na to też mamy potwierdzenia. Poza tym dla Pana wiadomości umowa zlecenie jest umową cywilno prawną i może w świetle prawa być zawarta też ustnie. najważniejsze jest zgłoszenie Pana do odpowiednich instytucji .



Zarząd Medica- Hilfe
mrau 2016-09-23 13:03
A wiadomo czy niedługo pokaże się u nich jakiekolwiek ogłoszenie pracy? Zależy mi na tym, żeby podjąć u nich zatrudnienie, zwłaszcza, że umowa jest w pełni respektowana, to dobry znak w dzisiejszych czasach. Ważne że dbają o benefity socjalne do zarobków.
1
Margot 2016-12-10 21:34
Nie polecam. Oszukują nie wypłacaja pieniędzy..Każą myć okna po piwnicach choć nie ma tego w umowie jak również pracować w ogrodzie. Liczy się dla nich tylko klient niemiecki a opiekunki są tylko tanią siłą roboczą bez prawa głosu. Jeżeli się opiekunka odzywa to ma niewypłacone pieniądze i jest zastraszana że trafi na czarną listę. !!!!! Omijać z daleka taką firmę !!!!!
3
Margot 2016-12-10 21:56
Nie polecam. Oszukują nie wypłacaja pieniędzy..Każą myć okna po piwnicach choć nie ma tego w umowie jak również pracować w ogrodzie. Liczy się dla nich tylko klient niemiecki a opiekunki są tylko tanią siłą roboczą bez prawa głosu. Jeżeli się opiekunka odzywa to ma niewypłacone pieniądze i jest zastraszana że trafi na czarną listę. !!!!! Omijać z daleka taką firmę !!!!!
4
Monika23 2016-12-17 08:55
Oszuści nie płacą na czas ja pytam gdzie Pani Wiesławy wyplata ..... a straszyc sądem to mozecie ale chyba sie w nin spotkamy bo nikt nie bedzie za darmo pracował
3
NIKI MIKI 2017-02-14 14:36
JA MIALAM W ZESZLYM ROKU TAKI PRZYPADEK JAK PISZE WASZA FIRMA. OTORZ ZLE "PRACOWAŁAM" "RODZINA" BO TO BYLA TYLKO OSOBA KTORA MIALA ODPOWIEDZIALNOSC ZA BABCIE, I NIEMKA BABKA Z SOCJALA. DLA MNIE TO BYLO WYJASNIONE TAK. OBCIELISMY DLA PANI Z WYPLATY 100 EURO BO "RODZINA NIEMIECKA" NIE ZAPŁACIŁA NAM ZA PANI PRACĘ. OD KOORDYNATORKI DOWIEDZIALAM SIE ZE OSOBA KTORA PRZYJECHALA PO MNIE I BYLA TAM CHYBA TYLKO 2 TYG. TEZ NIE MA OD "RODZINY NIEMIECKIEJ " ZAPŁACONE. TAK NAPRAWDE GDYBY "RODZINA NIEMIECKA" NIE ZAPŁACIŁA TO PODEJRZEWAM ,ZE MI AGENCJA TEZ NIC NIE ZAPŁACIŁABY. A TE OBCIECIE W KWOCIE 100 EURO TO FIRMA UCIEŁA DLA SIEBIE. WCZESNIEJ FIRMA OBIECALA MI 100 EURO ZA CIEŻKIE WARUNKI MIESZKANIOWE W INNYM MIEJSCU Z KTOREGO PRZEJECHAŁAM NA TĘ WŁAŚNIE MIEJSCE. TA FIRMA TO PROFESSIONAL CARE 24 I TEZ RADZĘ UWAŻAĆ. OSZUKUJĄ WSZYSTKICH. KAZDEMU COĆ TAM OBETNĄ Z WYPŁATY. JAKBY FIRMA BYLA RZETELNA TO LUDZIE NIE PISALI BY TAKICH RZECZY. JA TEZ JAK TO STWIERDZILA KOORDYNATORKA BEDE POCIAGNIETA DO SPRAWY W SADZIE BO "RODZINA " NIE CHCE ZAPŁACIĆ.
1
Iwona 2017-03-17 15:59
Pracujesz obecnie za pośrednictwem Medica Hilfe? Chętnie dowiemy się na temat Twoich doświadczeń ze współpracy z firmą.
1
KASKA 2017-03-18 10:21
Ja pracuję z nimi juz 3 rok i jestem zadowolona ,k wiadomo raz sa cieższe prace raz lżejsze ale jesli cos sie dzieje z pienązkami szef osobiscie dzowni i tłumaczy przeprasza ze jest taka sytuacja - choc zdzarza się to bardzo rzdako obieca to dotrzymuja słowa ja moge ta fimę z czystym sumieniem polecić . Wspierają na duchu , pomagaja w załatwianiu jak coś sę dzieje
Iwona 2017-03-27 15:15
@KASKA rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w firmie. Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w Medica Hilfe oraz możliwościach rozwoju.
1
Henryk2724 2017-06-05 22:47
Tak to jest jak się nie sprawdza, że pakuje się do jakiejś firmy zamiast do agencji zatrudnienia.
W/g NIP-ów, które znalazłem w Internecie nie figurują w rejestrze(KRAZ).
( usunięte przez administratora )
2
Danka 2017-07-25 15:00
Rzetelna firma pracuję z nimi już 2 rok pieniądze na czas Moje znajome tez pracują POLECAM
Basia Basia 2017-07-25 20:44
Ja z nimi pracuje jestem zadowolona , Miałam problem rodzinny musiałam zjechać na 2 tygodnie szybko sprawnie załatwili zastępstwo wróciłam dalej pracuje . Polecam jak ktoś potrzebuje pracy . Rzetelni !
Zuzanna 2017-07-28 09:15
Witam ja podjęłam z nimi współpracę - daja szansę osobą z słabym niemieckim wspierają dzwonią - Ja juz poleciłam kilki osoba - skorzystały z pracy i zadowoleni . Polecam
2
ADAM 2017-07-31 20:47
Ja pracuje z nimi juz 4 rok - bez problemu wszystko można załatwić - wystarczy rozmawiać .
Iwona 2017-08-10 14:09
To ważne @zuzanna za granicą, że można liczyć na wsparcie, tym bardziej jeśli słabo zna się język obcy. A jak wygląda kwestia zakwaterowania? To w wielu agencjach dość palący problem, więc na pewno inni wyjeżdżający byliby wdzięczni za aktualne informacje na ten temat.
Zuzanna 2017-08-17 21:43
zakwaterowanie zapewnia firma u podopiecznego Ja z czystym sumieniem Polecam
Grażyna 2017-08-17 21:48
Ja pracuje z nimi jakieś 2 lata , powiem jedna można liczyć na czas wypłata , ofert w zależności od upodobań naszych ( opiekunek ) starają się zapewnić opiekunce dobre miejsce pracy.
Iwona 2017-08-21 12:46
Dziękuje za odpowiedź @Zuzanna, tak jak pisałam, to bardzo istotna kwestia dla wyjeżdżających, dlatego dobrze znać odpowiedź od osoby, która zna się na temacie. Zapytam w takim razie jeszcze, jak ze znajomością języka?
Zocha 2017-08-22 10:17
Ludziska jest ok ! płatne ok ! ja tam zadowolona jestem
Iwona 2017-08-30 06:53
@Zocha a możesz dokładniej napisać - dlaczego dla ciebie wszystko jest Ok? To bardzo dobry znak, ale dla wielu osób, które rozważają taki krok w swoim zyciu - najważniejsze są konkrety.
Zostaw swoją opinię o Medica Hilfe - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medica Hilfe