brak logo

DUON

Pomorskie

Opinie o DUON

Zdegustowany 2016-09-13 15:34
Brzmisz dokładnie jak jeden z managerów regionu. Marketing firma ma naprawdę dobry. Więcej powiedziały mi rozmowy z szeregowymi pracownikami i przegląd statystyk z ostatnich 4-5 miesięcy.
2
Tomborlew 2016-09-15 00:10
Dawno, dawno temu też sprzedawałem DUON. Dzisiaj mój stosunek do tej firmy jest..... neutralny
Po 5 latach w branży mam dość wyścigu plemników. Przebijania się na złotówkowych ofertach. Czytania bajek jak na kilku gospodarstwach handlowiec zarabia kilkadziesiąt tysięcy .... Praca w branży jest trudna i niewdzięczna. Rynek jest przeryty wszerz wzdłuż i po skosie. Klienci rzygają już ofertami.
Jeżeli np. na ENEA GUD-y ma podpisane ponad 100 Sprzedawców ( ludzie z branży wiedzą o co chodzi) a rok 52 tygodnie tzn. dwa razy w tygodniu przychodzi "idiota" z energią.
Energia to branża gdzie można zarobić przeogromne pieniądze ( mój plan 1 mln do 50-tki ,mam jeszcze 5 lat) i plan rozpisany na miesiące a Klientów na małe kwoty) realizuję go systematycznie. Ze zrealizowanych kontraktów do wypłaty mam dziś ponad 200 tys. Sam sobie sterem , żeglarzem itd...
Co ważne - NIE SPRZEDAJĘ ENERGII !!!! Owszem robię tam jakieś małe transakcje - pomogę znajomym pozbyć się Energii dla ..... czy innych cudaków.
Jak zarabiam ? Ja kupuję energię dla moich Klientów !! Po 5 latach to naprawdę łatwe. Klient zbiera oferty z rynku - takie małe DUONKI czy Gwarancję Najniższej Ceny jednej z "renomowanych" firm.
Jeżeli znajdę taniej dostanę prowizję od Klienta, nie od DUON.
Co zyskuje Klient ? Ma prawdziwego Doradcę. Jest zabezpieczony NASZĄ umową ze Sprzedawcą, a nie warunkami narzuconymi przez np. Energię dla.....
Dobra umowa zabezpieczająca Klienta jest dzisiaj bardzo ważna, zwłaszcza po upadku ECOERGII.
I tak dzisiaj możemy spokojnie kupujemy 800 MWh ( sami przyznacie żaden szał) dotychczasowy Sprzedawca ( z Wielkiej Czwórki ) zapewnił, że cena 249,00 zł nie wzrośnie. Bardzo się cieszymy zwłaszcza, że "konkurencja" proponuje 210,00 zł. Klient oszczędza 31 tys. Ja mam z tego naprawdę przyzwoitą prowizję. Wiem też jedno, Klient zawsze wybierze moją ofertę.
To o czym napisałem kilka lat temu wymagało sporej odwagi i pewnego ryzyka. Na pewno było warto.

Doradztwo jest pewnego rodzaju sztuką. Zawsze staram się robić to co wydaje się niemożliwe.
Rachunek u mojego Klienta 3800 zł netto rok do roku spadł o 10zł ( wiem czysty śmiech ) tylko, że zużycie energii wzrosło o 8 MWh. Nie jest sztuką wyeliminować opłaty za bierną montując baterie. Sztuką jest je zlikwidować bez baterii - a można... Niedouczeni managerowie opowiadają bzdury na szkoleniach, że nie można zmienić dystrybutora energii. Można - tylko potrzeba odrobinę kreatywności.

Mogę jedynie potwierdzić, energetyka to branża, gdzie całe grupy sfrustrowanych handlowców ( po jednodniowych szkoleniach chcących być mistrzami wolumenów) trafiają do firm obiecujących cuda ( prąd, którego nikt tak naprawdę nie widział na oczy) i niestety nie ma normalnych ludzi do pracy.

Jak ktoś chce do mnie napisać to mój adres - nick a poczta na gmail.




xxx 2016-09-15 11:41
Gdyby nie ostatnie zdanie mówiące o Twoim adresie mailowym mógłbym starać się popolemizować z Tobą. A tak wychodzi , że jesteś zwykłym rekruterem dla firmy , która ma podpisaną umową z paroma dostawcami i taka Twoja kreatywność.Skutkuje to tym, że jest kolejny podmiot do podziału prowizji - na końcu handlowiec. Proszę bez ściemy bo czytają tutaj również ci , którzy wiedzą o co chodzi .
12
oszukany 2016-09-16 08:32
Jak jestes choć trochę inteligentna i umiesz czytać ze zrozumieniem co piszą inni naciągnieci i oszukani prze duon to nie pójdziesz na rozmowę. Ale jak z inteligencją i rozumem u ciebie na bakier to idz i daj sie wykorzystac dla tych naciagaczy. oni tylko czekaja na darmowych frajerow ktorzy skuszeni kłamliwą obietnicą zarabiania duzej kasy harują jak woły a pózniej zamiaast obiecanej kasy dostają po 800-1200zł żeby na suchy chleb starczyło. Polecam idz na kursy czytania ze zrozumieniem co piszą inni oszukani i wykorzystani przez duon!!!!!
4
xxx 2016-09-17 19:04
Ale żeś się koleś wypowiedział merytorycznie ....Ręce opadają jak się czyta takich trolli. Jest tutaj w ogóle jakiś admin ?
1
Sasetka 2016-09-18 19:57
Właśnie kończę szkolenie, jestem mega zadowolona, rekrutacja przebiegła bardzo miło, a Pani która prowadziła naszą grupe jest cudowna! Naprawdę polecam każdemu który chciałby od czegoś zacząć :) Mam nadzieję że bedzie tak cały czas :)
co do wynagrodzeń to jeszcze poczekamy, ale jeździłam tydzień z menotem, który pracuje od 3 lat w branży, i mówił że nigdy nie bylo żadnych opóźnień. Jak rozliczasz spotkania w CRM to nie ma żadnych problemów.
1
Tomborlew 2016-09-19 21:41
Co Ty pier.... ?
Gdybyś przeczytał post ze zrozumieniem wiedziałbyś, że ma tutaj zachodzi tu prosta relacja biznesowa.
Klient, który mi płaci prowizję i Sprzedawca. Nie ma tu żadnych pośredników i żadnych handlowców.
Jeżeli odebrałeś to jako propozycję współpracy to pewnie będziesz rozczarowany. Tak bywa.
1
Tadek 2016-09-21 13:00
Sasetko to dobrze że Ci się podoba, ja miałem to samo pierwszy miesiąc aż przyszło do wypłaty:)
Bite 1000 zł a dlatego bo nie zostało mi kilka spotkań potwierdzonych między innymi z kolesiem którym rozmawiałem 3 razy w sumie by wyszło jakieś 2 godziny rozmowy. No ale Panie weryfikujące stwierdziły że to spokanie się nie odbyło. Kolega miał podpisaną umowę i też nie wiem jakim cudem ale po weryfikacji stwierdzono że takiego spotkania nie było choć miał papiery podpisane. Tu jest loteria co do podstawy, możesz dostać całą lub nie, z prowizjami też nie jest kolorowo no i to bardzo trudny rynek, wiem co nie co bo pracuję w tej branży dłuższy czas. No ale życzę szczęścia może Tobie będzie akurat dopisywać
4
hulg 2016-09-23 15:08
Polecam jak najbardziej. Otrzymujemy wszelką pomoc, począwszy od materiałów, na wiedzy oraz umiejętnościach skończywszy. Jeśli wykonujesz swoją pracę to płacą, za udawanie tutaj nie płacą ;-)
1
Andrzej 2016-09-26 08:09
Przed rekrutacja musicie sprawdzić jedną bardzo ważną rzecz. Czy aplikujecie bezpośrednio do Duon czy partnera współpracującego z Duon. Warunki zatrudnienia różnią się znacząco. Praca bezpośrednio w Duon jest godna polecenia.
1
sdcas 2016-09-26 11:28
zwróć uwagę, że te ogłoszenia są do różnych spółek
kameleon 2016-09-28 14:09
Duon ma coraz wiecej klientów i mocną pozycje na rynku. Praca nie jest łatwa, ale da się zarobić naprawdę dobre pieniądze.Polecam dla osób które potrafią samodzielnie działać
kameleon 2016-09-28 14:10
Duon ma coraz wiecej klientów i mocną pozycje na rynku. Praca nie jest łatwa, ale da się zarobić naprawdę dobre pieniądze.Polecam dla osób które potrafią samodzielnie działać
flinn 2016-09-29 08:18
a sadzisz że Finowie ładowali by kase, jakby to się nie opłacało i faktycznie Duon miałby czarny PR? :) zabawne myślenie Polaków
Duon jest jednym z największych sprzedawców energii elektrycznej na polskim rynku, aczkolwiek wiadomo, dominują na nim cztery największe koncerny energetyczne – Enea, Energa, PGE i Tauron ale Duon jako jedyny moze realnie z nimi konkurować
xxx 2016-09-29 14:45
Czyli na jesieni DUON nie zmieni nazwy ? :-)
3
hefalump1 2016-10-04 10:18
cześć czy Duon Sprzedaż - to także jakaś spółka zależna - czy też TEN Duon u którego pracę polecasz ?
xxx 2016-10-09 15:50
Podstawa jest uzależniona od Twojej a/ aktywności - musisz odbyć i zaraportować 60 spotkań b/ spotkania te muszą zostać pozytywnie przez firmę zweryfikowane - najczęściej część weryfikują ci negatywnie i dlatego masz wypłacaną część tej podstawy bo ci ją wtedy zmniejszają.
1
qwerty 2016-10-11 20:33
mam pytanie co do większości wpisów. Jak to nie jest wypłacana cała podstawa? kompletnie tego nie rozumiem, skoro PODSTAWA jak sama nazwa wskazuje to zarobek gwarantowany?! rozumiem, że mogą jakoś walić na prowizji, ale jakim cudem na podstawie? ide tam niebawem na rozmowe, tylko nie jako lotny a stacjonarny sprzedawca. prosze o odp.
2
xxx 2016-10-12 12:52
Taka jest nazwa: podstawa i aby była wypłacona musisz spełnić dwa warunki : odbyć x ilość spotkań oraz wszystkie muszą być pozytywnie zweryfikowane. Wygląda to tak , że dzwonią do odwiedzonego przez Ciebie Klienta i pytają czy byłeś , czy przedstawiłeś ofertę itd. W zależności od tego co odpowie Klient masz albo pozytyw/albo negatyw. Trzeba dodać , że możesz sobie te rozmowy odsłuchać i ew. reklamować. Inna racja, że reklamacje z rzadka są uznawane ... :-) Natomiast absolutnie nie myl "podstawy" z tzw. pensją zasadniczą , która funkcjonuje w umowie o pracę. Tutaj albo masz umowę zlecenie albo umowę o współpracy i de facto podstawa ma charakter płynny a nie gwarantowany.
3
Diamentowa 2016-10-14 09:54
Jeśli chodzi o atmosfera pracy to jest swietna. Co chwilę są jakieś konkursy dla pracowników z nagrodami (wyjazdy zagraniczne, kursy, szkolenia, SPA itd). Mają karte Multisport dla pracowników. Najważniejsze jest to, ze sam sobie planujesz czas pracy.
Adam Z 2016-10-14 12:09
Jeżeli chodzi o podstawę to faktycznie ciężko dostać całą, na 10 osób może jedna ją dostanie. W sumie bazuję tylko na tym z kim miałem kontakt, nie wiem jak jest na tle wszystkich pracowników. Co do weryfikacji spotkań to faktycznie może jest problem z tym że nie wszyscy pamiętają że z Toba rozmawiali z tego względu bo codziennie jakiś przedstawiciel handlowy odwiedza te osoby. Tu już też zależy od właściciela, czasem poprostu nie pamięta ale powie że "tak tak był ten pan" bo wie jak ten rynek działa i musimy mieć potwierdzone spotkania żeby dostać podstawę, a inny może pamiętać a i tak specjalnie powie że nie było, spotkałem się z takimi przypadkami. Co do prowizji hmm... Akurat ja podpisywałem umowy które nic mi nie dawały prowizji, no bo trzeba spełnić określone warunki żeby tą prowizję dostać. Dlatego żeby zarabiać dobre pieniądze trzeba podpisywać umowy z większymi firmami a co do podstawy to niestety różnie bywa. U mnie niestety co miesiąc było to ok 1000 zł no i suma sumarum musiałem zrezygnować. Wydaje mi się że ta rotacja i nabór pracowników też jest głównie z tego powodu bo z osób które ze mną pracowały i które znam też już zmieniły pracę
3
saq 2016-10-15 14:03
Widzę, że marketing DUON ostro pracuje.....niektóre wpisy czuć na odległość sztucznością i nieprawdą..... żałosne.
7
Adam Z 2016-10-16 21:02
Oferty pracy są bezprzerwy bo jest duża rotacja, bezprzerwy pracownicy odchodzą i przychodzą nowi. Tak jak pisałem z moich znajomych nikt już tam nie pracuje
4
Ja 2016-10-17 11:28
Duon. Zacznijmy od początku. Najpierw trzeba znaleźć firmę w Warszawie. Sam adres na Domaniewskiej znajdziesz szybko jednak ze znalezieniem firmy Duon są już problemy. Nie uraczysz żadnej reklamy ani nawet wizytówki na drzwiach. Wizualizacja firmy w miejscu siedziby zerowa. Szkolenie - poziom szkolenia pozostawia sobie wiele do życzenia. Ogólnie pierwsze wrażenie negatywne. Po szkoleniu wychodzisz w teren z bardzo małą wiedzą. Pierwszy tydzień zajmuje Ci poznanie tego co naprawdę potrzebujesz w kontaktach z klientem. Warunki pracy - umowa zlecenie, umowa o współpracę. Zarobki 2500-3000 (brutto) za odbyte 60 spotkań (firma sprawdza spotkania co jest całkowicie zasadne) przy 10 spotkaniach zweryfikowanych negatywnie 1250-1500 ( brutto). Zwrot kosztów poniesionych na paliwo do wysokości 500 zł i więcej. Produkt Duon bardzo atrakcyjny ( nie cenowo) lecz strasznie trudno sprzedawalny. Duża rotacja przedstawicieli, strasznie przeryty rynek. Nie robisz planu - wylatujesz. Mało kto robi plan. Jeśli już sprzedasz to prowizja zadowalająca, nawet bardzo. Atmosfera w pracy ok. W pewnych rejonach produkt się sprzedaje w innych nie można ujechać. Jeśli pracujesz, masz stabilizację zawodową i chcesz poprawić swoją sytuację to odradzam zmianę na Duon. Co dwa tygodnie odbywa się szkolenie. Przyjmują ok. 20 osób tyle samo z pewnością opuszcza firmę.
4
Andrzej 2016-10-19 09:20
Chciałbym przekonać wszystkich do Firmy duon ,ja nie świadomy tego iż ktoś na rynku może mieć prąd za darmo dalej siedziałbym w Energii ,każdy z nas powinien sobie uświadomić iż w godzinnach gdzie Firma oferuje prąd za darmo można naprawdę wykonać wiele czynności byłem w poniedziałek w Galerii Madison i jedna z Pracowników Firmy Duon Pani Justyna Gdyż tak miała napisane na plakietce w bardzo kulturalny elegancki i nienachalny sposób zaprosiła mnie do stoisko po czym wyjaśniła niezbędne informacje w bardzo jasny sposób ,podobało mi się również to iż Pani od razu nie podsuwała mi umowy lecz próbowała przekonać mnie do ich firmy ,niestety gdy byłem wcześniej w sposób nachalny nieelegancki próbowała ode mnie wyciągnął jaki mam numer telefonu,bardzo mnie to uprzedziło do powyższej Firmy dodam iż obsługiwała mnie Pani która w tym dniu co rozmawiałem z Panią justyną siedziała na krześle i wykonywała jakiś telefon .Dzięki takim kulturalnym doradcą jakim jest Pani Justyna na pewno Firma dużo zyska, i nie straci w oczach klienta lecz przekona ich swoją osobą.Ja ze swej strony na pewno podpisze umowę gdyż jest to naprawdę oszczędność nie tylko tak jak Pani powiedziała czasu ale przede wszystkim pieniędzy
xxx 2016-10-20 17:24
Prośba do działu marketingu DUON - jak już piszecie te posty to trochę proszę się przyłożyć i nie traktować czytelników jak Klientów czyli jak jeleni. Napiszcie tak abym nie odgadł od razu , że to kolejna duonowska ściema pisana z Wawy albo Gdańska . Dziękuję !
11
miachał 2016-10-26 01:11
Gdyby nie Pani z którą rozmawiałem w centrum Madison Pani Justyna pracownik wspomnianej firmy nie wiedziałbym że w ogóle taka firma istnieje na rynku a szkoda bo tak atrakcyjnej oferty u innych sprzedawców nie widziałem i pomimo tego iż Pani swoją elokwencją wysoką kulturą osobistą oraz żyłką handlowca która miałem wrażenie że nawet papier toaletowy potrafiłaby zareklamować by zachęcić do zakupu nie była wstanie cofnąć czasu gdyż tak jak ja również moi znajomi już podpisali umowy a jej zerwanie byłoby kosztowne ,trochę zbyt późno firma zaczęła się ogłaszać .Jeśli są osoby które czytają opinie to z mojego punktu widzenia na prawdę warto choćby się zainteresować
xyx 2016-10-27 08:49
to juz było hahah :)
1
onok 2016-11-03 09:12
tak samo ktos pisał wcześniej o budowie domu, pytanie , czy budujesz go z klocków ?
1
Zdzisio 2016-11-03 18:52
A moja opinie ktora byla prawdziwa i przestroga dla kolejnych naiwnych usuneli
1
Tomas 2016-11-06 20:13
Witam
Duon kupił AMB ENERGIA bo wcześniej , duon sprzedawał gaz. Mnie osobiście żeby brzydko nie powiedzieć Wałki jakie robili managerowie , mieli zapisane w umówię że jak pomogą podczas wizyty u klienta podpisać umowę na sprzedaż prądu to lwią część prowizji biorą oni . Były sytuacje że doradca miał na 99 procent umowę podpianą ale dla pewności czy wszystko jest dobrze obliczone , dokumenty skompletowane zapraszał managera . A później zonk dowiadywałeś się że to dzięki niemu masz umowę i brał pule. Nie zbyt dobrze wspominam tą firmę . Fakt że kasę wypłacali na czas i nie robili problemów . Może przez 3 lata coś się zmieniło . Słyszałem o dużych umowach i ogromnych prowizjach ale osobiście nie poznałem żadnego z tych doradców . Produkt jak każdy inny dobry sprzedawca zawsze sobie poradzi .
manager 2016-11-15 22:02
Dobre! Jak Ci Prezesi wejdą we współpracę z firmą Duon - to dopiero będą potrzebowali POMOCY......
xxx 2016-11-16 15:22
Teraz to już Fortum - czyli co złego to nie my.
1
Ktoś 2016-11-18 16:24
Takich pseudo firemek jest cała masa na rynku. Dlatego podejmując jakiekolwiek zatrudnienie należy dokładnie czytać warunki umowy. A potem wychodzi że praca po 12 godz dziennie za 1000 zł m-c. Kolejna sprawa: ktoś pisze że wylewają swoje żale osoby które się nie sprawdziły w branży lub w pracy dla tej firmy. Jak widać musiał być jakiś dobry powód i nie taki że wszyscy są nie skutecznymi handlowcami. Branży energetycznej pracuję kilka lat i znam od podszewki warunki zatrudniania pseudo firemek oraz systemów prowizyjnych. Pracowałem kiedyś dobrych xxx lat temu w Energii dla Firm a w porównaniu z Duonem to tam dopiero by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Narzuty po 100 - 200 zł do każdej mwh i to się sprzedawało bo kiedyś był inny rynek. A teraz kiedy rynek jest "zepsuty" to firma powinna dać narzędzia możliwości większe widełki sprzedażowe - negocjacyjne. Bo jeśli znajdziesz nie świadomego klienta (a nie wielu ich już zostało) to dasz 50 zł narzutu co daje niezłą marżę i twoje na wierzchu, ale i też coraz częściej trafiasz na świadomych klientów i tu pojawia się problem nie dasz ceny bo nie masz z czego bo twoja cena bazowa jest wyższa niż inny PH sprzedał mu to z marżą. I jeszcze jedno do kogoś tam kto kpi z narzutu - 5 zł ... to jest jasne że jak dasz taki narzut na 50 mwh to nic nie zarobisz, ale jeśli dasz taki narzut dla przedsiębiorstwa które zużywa 2 000 - 3 000 mwh to już robi się z tego ładna suma. Nie sądzisz?
Można by wiele na ten temat pisać. Poszukajcie lepiej normalnej firmy z prawdziwego zdarzenia a na takie pseudo firmy po prostu szkoda czasu i nerwów.
2
kasia i krzysztof 2016-12-02 00:33
Fortum
Tak naprawdę gdyby nie dzisiejsza rozmowa z przemiłą uśmiechniętą elegancką Panią w koczku na wysepce w Rivierze ,nigdy byśmy z małżonką nie dowiedzieli się o tej firmie i jej zaletach .Pani swą profesjonalną postawą wobec klienta w bardzo prosty i czytelny sposób zoobrazowała ofertę .Jestesmy Pani wdzięczni iż zatrzymała nas Pani pomimo późnej godziny i poświęciła Pani swój czas . Jedynie nad czym ubolewamy to iż wcześniej firma nie pomyślała by rozgłośnić swoją ofertę .Gdyż większość naszych znajomych ponad 3 miesiące temu zawarła umowę z energą na czas określony.My ze swojej strony dziękujemy za tak przemiłą i profesjonalną obsługe i przekażemy informację o ofercie dalej .
Serdecznie pozdrawiamy Panią z dużym koczkiem i oczami z których dobrze z oczu patrzy.
xxx 2016-12-02 13:53
"Kasia i Krzysztof" - dajcie spokój....szanujcie inteligencję czytających wpisy. Taki bełkot to wciskajcie kolejnym naiwnym.
3
Benek 2016-12-05 06:50
Firma zmieniła nazwę z Duon na Fortum. Więcej zmian nie było. Czytam opinię i zastanawiam się kto je pisze. Rotacja w firmie jest na poziomie siegającym prawie 90% jeśli chodzi o handlowców. Na ok. 130 osób które zatrudnia firma ok. 13-17 to handlowcy pracujący dłużej i zarabiający pieniądze. Reszta pracuje ok. 2-3 miesięcy i zostają zwolnieni.
1. Szkolenie wprowadzające - dno. Ruszasz w teren zupełnie nie przygotowany. Jak masz zacięcie, uczysz się wszystkiego sam. Pierwszy miesiąc stracony.
2. Umówiona pensja to mit. Nigdy jej nie dostaniesz. Potrącają z niej 1000 za auto słuzbowe a resztę Ci zabiora za negatywne weryfikację spotkań. Reklamację z reguły mało dają chyba, że będziesz miał zdjęcie z klientem i gazetą na której będzie data. Pracowałem i otrzymałe od 500 do 1200 złotych.
3. Produkt drogi. Jeden z droższych na rynku. Żadna rewelacja.
4. Rynak bardzo przeczesany i trudno umówić sie na spotkanie a co dopiero zawrzeć umowę. Na 20 wejść do klienta 1 -2 spotkania. Reszta nie jest zainteresowana rozmową.
5. Bardzo negatywne opinie klientów , którzy zawarli już umowę ( przynajmniej takich spotkałem ja). Firma nie dostarcza faktur, stawka jest o 120 zł za kW droższa niż u poprzedniego dostawcy, jestem w towarzystwie i nie mogę panu powiedzieć co sądze o firmie bo jestem osoba kulturalną- to opinie klientów , które usłyszałem. Oczywiści możliwości są wielkie i prowizję wysokie - jeśli uda Ci sie sprzedać. Parę osób w Polsce sprzedaje i zarabia.
6. Call center być może umawia spotkanie ale nie początkującym. Początkujących tylko weryfikują. Odnoszę ważenie , że chodzi o ta aby zbudować bazę potencjalntch klientów dla firmy. Ja do bazy wniosłem ponad 300 klientów gdzie odbyłem spotkania. Z pewnością call center umówi coś dla menagerów i dyrektorów.
7. Ogólna moja opinia o firmie jest pozytywna. Natomiast o współpracy, warunkach zatrudnienia, profesjonalizmu szkoleniowców itp - dno. Nie polecam nikomu i proszę naprawdę zastanów się zamim zaczniesz tam pracować. Mój bilans jest ujemny. Więcej zapłąciłem za paliwo niz dostałem zarobiłem. Nie liczę straconego czasu. Pozytywne opinie na temat tej firmy piszą chyba rekruterzy oraz menagerowie. Omijać szerokim łukiem
9
xxx 2016-12-07 16:20
DO ADMIN-a : Proszę zmienić tytuł wątku na FORTUM. DUON-u już nie ma . Zmienili nazwę i myślą , że tabula rasa - wszystkie grzeszki odpuszczone.....
5
tom@ 2016-12-08 12:12
10 tys. miesięcznie? Haha, chyba w rublach
3
Czarek 2017-02-17 09:23
Jesteś takim samym bajkopisarzem w życiu prywatnym? Jeżeli tak to jesteś zgubiony
XXX 2017-02-24 14:02
Z ust mi to wyjąłeś.
firma ta, to żenada
tragedia 2017-03-02 18:47
widziałam, że szukali Specjaliste ds marketingu (pod szyldem Fortum oczywiście).. i dali mi zadanie rekrutacyjne przed rozmową: wykonaj 20minutową prezentację na kampanię reklamową na 100tys. złotych. pomysłów im brakuje i poszukują jelenia z pomysłami?
4
xxx 2017-03-13 08:24
na pewno haha ....
seba 2017-04-19 09:02
Firma jak firma - daje minimalne narzędzia i albo parę groszy coś tam zarobisz, albo stracisz parę tysięcy prywatnych środków. Zastanów się gruntownie zanim podejmiesz decyzję - saper myli się tylko raz.
MM 2017-04-25 06:55
Bez jaj :) pracowałem w Duonie i jeśli chodzi o zarobki to szoruje po dnie branży energetycznej
1
Joanna 2017-06-01 09:19
@seba dlaczego twierdzisz, że pracując w firmie straci się własne środki? Czy dalej występuje taka rotacja wśród handlowców jak wspominają użytkownicy w starszych komentarzach? Bardzo chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda obecnie wygląda praca w Fortum.
sSpd 2017-06-03 10:30
Ściemniasz aż na odległość śmierdzi
JA 2017-06-10 18:29
ile średnio zarabia menager???
Joanna 2017-06-12 11:06
@sSpd
dlaczego uważasz, że @@Białas - 2016-09-13 07:49 nie mówi prawdy? Każda osoba ma prawo do swojej opinii na temat firmy. Warto też pamiętać, że w zależności od działu, w którym się pracuje, czy też zajmowanego stanowiska różnić się mogą warunki zatrudnienia, a tym samym i ocena firmy jako pracodawcy. Dwie osoby, które pracują w jednej firmie mogą mieć zupełnie inną opinię. A jak Ty oceniasz DUON jako pracodawcę?
W. K. 2017-07-26 19:08
W pełni się zgadzam z tym opisem.
Zostaw swoją opinię o DUON - Pomorskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DUON