brak logo

Pro-Mold-Eps Przedsiębiorstwo Produkcji Form

Poznań

Opinie o Pro-Mold-Eps Przedsiębiorstwo Produkcji Form

aggag2 2013-05-26 09:50:55
odradzam....rotacja jak na bazarze a zarobki tragiczne.Popracujesz 2-3 miesiace i wypad.I szukaja nowych.
alojz 2013-06-29 09:25:07
Ludziska co tam sie u was dzieje ? srednio co miesiac ogloszenie na te same stanowiska..Jest faktycznie taka tragedia? czemu wiara sama odchodzi?
kura 2013-09-22 01:13:34
Pracuje tu juz 3 lata ale czas na zmiane bo za 1800netto to jak dlugo moge robic? premi nie ma a niby mozna/trzeba robic nadgodziny lacznie z sobotami za smieszna stawke.Rotacja jak w biedronce co widac po ogloszeniach co miesiac.Firma garazowa 1 tokara cnc /2 frezarki/drazarka/szlifierka i wielka firma.....zal.pl
xx 2013-09-26 07:15:55
Chore zasady panują w tej firmie a szefowa traktuje pracowników jak [usunięte przez moderatora] , zapominając, że bez nich ta firma by nie istniała.
Przykład: paranoiczne podejście do kart pracy.
Rozumiem, że ważne jest ich bieżące wypełnianie ale ostatnio nowy pracownik chciał dla dobra firmy puścić robotę na maszynie i wypełnić kartę gdy maszyna będzie pracować. Dla szefowej był to wystarczający powód aby przy wszystkich pracownikach go obrazić i wydrzeć się na niego.
Ku jej zaskoczeniu pracownik wyłączył maszynę i odszedł :)
pracus 2013-09-26 13:52:39
A mozesz cos wiecej napisac? jaka kasa u was? jakie warunki i co z ta rotacja? Jaka umowa zlecenie czy stala?
ps: a ten mlody odszedl z pracy czy tylko od maszyny?
Bede wdzieczny za jakas opinie/rade.

Pozdrawiam
xx 2013-09-27 10:08:22
Taki młody to nie był bo ma spore doświadczenie na CNC. Odszedł z pracy bo nie pozwolił sobie na takie traktowanie bez powodu a, że ma jeszcze stałe zatrudnienie to mógł sobie na to pozwolić.

Odnośnie firmy to jest prowadzona przez ojca z żoną i dwóch synów.
Z ojcem i synami w miare idzie sie dogadac jesli nie sciemniasz z robota ale ta kobieta nie wie co to znaczy ludzkie traktowanie pracownika [usunięte przez moderatora] .

Zarobki raczej niskie jak na tą branżę. Na początek na CNC dają 12zł na rękę i 15 za nadgodziny i soboty (paranoja). Potem odpowiednio 15 za zwykłe godziny i 18 nadgodziny i soboty na rękę. Nie ma poza tym żadnej dodatkowej kasy za soboty i nadgodziny.
Umowa najpierw na miesiąc, potem 3 i na stałe.
[usunięte przez moderatora] Kase płacą nieregularnie co tydzien lub 2 w gotówce.
pracus 2013-09-27 12:15:06
Dzieki za odpowiedz:)
To z tego co napisales to wyglada ze cienko w porownaniu do innych narzedziowni w Poznaniu.A cos na swieta/urlop daja? Te nadgodziny to dobrowolne czy "dobrowolne".. Bo wydawalo mnie sie ze macie 3 zmiany i obsade na te 3 zmiany choc patrzac na ogloszenia od poczatku roku to albo ludzie nie daja rady bo praca nie jest latwa albo nie wytrzymuja.Wiec spora rotacja i brak obsady a nikt u was nie szkoli nowych pracownikow jak gdzie indziej gdzie min 1 miesiac a max 3mies.szkolenie.
Ta stawka co podales to 12 netto a po tych niby 4 miesiacach 15 netto.?Nie zalezy ona od czy robic bedziesz na tokarce czy frezarce?
Wielkiego wyboru nie ma bo 1 tokarka i 2 frezarki?

Bede wdzieczny za dalsze opinie.
Pozdrawiam

xx 2013-09-27 20:21:12
Z tym dawaniem na urlop/swieta roznie bywa - raz daja raz nie. Obsada jest na 1 zmiane - 9 osob.
Szkolenie u nich praktycznie nie istnieje bo w moim przypadku bylo tak ze pracownik ktory niby mial mnie szkolic mial robote na 2 maszynach wiec wiekszosc uczylem sie samemu.
Odnosnie nadgodzin to trzeba sie deklarowac na poczatku kazdego tygodnia ile mozesz robic w kazdy dzien i to jest minusem bo jak cos ci wypadnie to potem maja wielkie pretensje ze sie zadeklarowales a potem nie dotrzymujesz tego.
Stawki dokladnie nie znam u wszystkich a ta co podalem dotyczy operatorow CNC (tokarka, frezarki). Oprócz tego mają 2 drążarki wgłębne i mini ślusarnię.
Pozdr.
pracus 2013-09-28 15:29:13
Piszesz ze obsada na 1 zmiane czyli kazdy ma swoja maszyne czy gdzies sa wakaty lub obslugujesz tokarke+frezarke czy poprostu sa naprzyklad na 1 maszynie 2 zmiany po 10-12h.?
.
Szkolenie samemu hmm to w tym czasie za wiele nie zrobiles a i nauka trwa dluzej przez to i cos mogles wywinac zawsze takie ryzyko jest.....nikt nie czepial sie ze za malo zrobione czy cos? Przeciez przestawienie sie ze sterownika na sterownik i programowanie w innym systemie to nie dwa -trzy tygodnie.
.
Wydawalo mnie sie ze macie 3 zmiany,a tu 9 osob czyli 1 zmiana czyli kandydatow brak czy rotacja lub poprostu tylu nie trzeba?
.
Co do nadgodzin to rozumiem ze deklarujesz czy 10-12 +sobota ale czy one sa obowiazkowe czy bez problemu mozesz nie przyjsc jak powiesz ze nie mozesz?

Soory za tyle pytan ale rozumiesz................;)

Pozdrawiam

xx 2013-09-30 08:31:15
W przypadku frezarek jeden człowiek obsługuje obydwie. Przy tokarce się tak nie da bo programy tokarskie są na tyle krótkie, że nie jesteś w stanie obsłużyc dodatkowej maszyny.
Generalnie firma ma 3 zmiany ale ze względu na brak ludzi jest jedna lub dwie - zależy kto gdzie robi w dany dzień.
Odnośnie nadgodzin to nic nie mowia jak czasami cos ci nie pasuje ale jesli czesto sie odmawia to się krzywią.
pracus 2013-09-30 12:42:02
A tak szczerze dlaczego brak ludzi na obsady maszyn.? brak chetnych czy inne powody?
Praca na 2 frezarkach naraz? czyli detale nie ida 10 czy 20min detal?

Pozdrawiam
pracus 2013-09-30 19:35:42
ps frezarki 3 osiowe czy 5.?
xx 2013-10-01 12:05:49
Frezarki 3 osiowe.
Chetnych brakuje z roznych powodów. Jedni nie dogadują się z kierownictwem tak jak np. ten nowy który odszedł po tygodniu. Ludzie też rezygnują z powodu niskich stawek, zwłaszcza za nadgodziny i soboty.
Pozdr.
pracus 2013-10-01 12:52:47
Bardzo ci dziekuje za wielka pomoc/cierpliwosc i szczere odpowiedzi ktore pozwolily mi podjac decyzje.

Pozdrawiam
poczatkujacy 2014-05-09 16:34:22
Moim zdaniem są to bardzo dobre stawki ja obecnie pracuję w firmie na frezarkach 5-osiowych nowe maszyny, 8h i do domu za 8,30 brutto. Zapraszam do siebie.
robol 2014-05-30 15:57:41
czy ktoś może napisać coś o tej firmie co się tam dzieje w tym roku ?
Jkl 2014-05-31 14:03:35
Źle się dzieje. Nie polecam, nie ważne ile będziesz pracował i tak będzie to za mało (usunięte przez administratora) Wiekszosc odchodzi po krótkim czasie, wiec wszystko na ten temat.
robol 2014-06-06 17:49:01
dzięki za informację bo widziałem ogłoszenie i tak się zastanawiałem czy tam się zgłosić;ciężko jest znaleźć dobrą ofertę w przemyśle
jkl 2014-06-07 09:38:45
No łatwo nie jest fakt, ale są jeszcze "normalne" firmy, bo ta się do nich nie zalicza.Podejście do pracownika typowo przedmiotowy- typu pan mówi sługa sucha. przez tą firmę naprawde przetacza się tyle ludzi że szkoda gadać.
robol 2014-06-10 07:28:45
Takie podejście mają prywaciarze do pracownika i chyba nigdy nie zmieni się taka mentalność(usunięte przez administratora)
alojz 2014-09-06 11:16:19
idz do biedronki albo tesco tam sie ci przyda wiedza ze studiow bo skoro nie wiesz ze w narzedziowni nie ma czasu na nauke podstaw a w ogloszeniu pisze wyraznie ze szukaja z doswiadczeniem to biedronka/tesco bedzie odpowiedniam miejscem twojej pracy.
piotr228 2014-12-25 22:14:50
4 zl za godzine. 1 tyg przyuczenie na maszynach . za przyuczenie placisz ogolnie 3 tysiace zlotych no chyba ze szef będzie zadowolony z Ciebie to nie zaplacisz
piotr228 2014-12-26 10:36:40
rozwoj osobisty jest mozliwy oczywiscie
alojz 2015-02-05 20:57:27
Rozwiniesz sie o ile wytrzymasz humory szefowej ,place ponizej oczekiwan,i zapierdol na 2-3 maszynach i to oczywiscie po 1 miesiecznym i pozniej 3 miesiecznym okresie probnym.Zakladam ze sporo umiesz co nie gwarantuje ze cie po 1-2 miesiacach nie zwolnia.
były ph 2015-02-28 15:39:06
Byłem w tej firmie kiedyś z szefem w sprawach handlowych, obraz dość żałosny, tak jak ktoś wspomniał, firma garażowa, bałagan, ścisk itd. Chciałem podpatrzeć co i jak bo szukałem pracy na drążarki ale jak to zobaczyłem to nie dzięki! Co do stawek to porażka, jak ktoś ma doświadczenie na cnc to gdzie indziej dostanie wiecej. Wiem na 100% że nawet w stolarniach na cnc dają 12-14 na początek no a w metalu wiadomo że precyzja wieksza itd.
1
aggag2 2015-04-06 14:13:27
Rotacja po 100 kroc ludzie przychodza i odchodza srednio co 3-4 tygodnie a kasa zalosna .ODRADZAM
wesoly 2015-05-23 09:19:05
Znow ogloszenie bo szukaja niewolnika a ogloszen na rynku tyle ze mozna przebierac.Odradzam no chyba ze ktos szuka pracy na miesiac czy 2 bo dluzej tu tak czy tak nie porobi.
1
paw 2016-05-12 11:50:00
skoro ślusarz to niestety musi znac wszelie podstawy do wykonywania tego zawodu, nikt nikogo nie przyjmnie bez pewnych umiejestnosci
Zostaw swoją opinię o Pro-Mold-Eps Przedsiębiorstwo Produkcji Form - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Mold-Eps Przedsiębiorstwo Produkcji Form