logo Lotos Kolej Sp. z o.o.

Lotos Kolej Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Lotos Kolej Sp. z o.o.

Opinia 2016-03-27 20:01
To pisze ex kier. Janie K. Oraz obecnym dyrektorkiem Jerzym A.
Wszystko co napiszane wypisz wymaluj prawda jak wiekszosc komentarzy.
3
śledź 2016-04-05 08:10
Do powrót-jeżeli nie masz odpowiedniego nazwiska a co za tym idzie pleców to możesz zapomnieć o dyspozyturze,w tym wypadku umiejętności nie mają żadnego znaczenia.
8
sledz 2016-04-24 12:14
w LK sa wszystkie zawody swiata, znajomosci potem umiejetnosci. jak nie masz znajomosci i cie przyjma to potem udowadniaja ze nic nie potrafisz i kazda ci pisac pismo 20 x albo i wiecej.
do sledzia 2016-04-24 12:18
w LK sa wszystkie zawody swiata, znajomosci potem umiejetnosci. jak nie masz znajomosci i cie przyjma to potem udowadniaja ze nic nie potrafisz i kazda ci pisac pismo 20 x albo i wiecej.
Manka do 2016-05-10 21:55
Nie narzekaj?bardzo duzo.? 2,5tys po kilkunastu latach pracy to duzo?z doswiadczeniem,studiami kealifikacjami i jezykiem angielskim?
Zapraszam za biurko, stres,mobing, faworyzacja,i ponizanie ludzi...
8
gość 2016-05-11 08:21
Ta firma już się wypaliła
10
gość 2016-05-12 10:29
Jak najbardziej i doswiadczenie
gość 2016-05-12 10:31
Jak najbardziej i doswiadczenie
boss 2016-05-23 14:26
Czytam, czytam 80% prawdy wyczytalem... Jak ktos szuka pracy to niech omija wagonowke.
9
MAgik 2016-08-08 14:55
Zatrudnienie w tej firmie znajduje jedynie najbliższa rodzina dyrektora. Nie masz koneksji - nie masz szans. Człowiek rozwożący niegdyś pizze, znający córkę dyrektora, jest traktowany lepiej, niż kompetentni, doświadczeni pracownicy. Pracowałem w dyspozyturze i serdecznie nie polecam.
21
MAgik 2016-08-09 14:48
@ hjjmk Jeśli masz tam jakieś koneksje, to będziesz żył jak pączek w maśle. Bez znajomości, irytować Cię będzie fakt, iż ludzie współpracujący z Tobą, a mający o wiele mniejsze pojęcie o sprawie, będą pięli się w górę, tylko i wyłącznie dzięki układom. Lotos to spółka rodzinna - żeby uniknąć podejrzeń, częstą praktyką jest obsadzanie swojej rodziny poza LK - np. w Lotos Paliwa, ażeby uniknąć podejrzeń o zbieżność nazwisk :)
13
Raki 2016-09-03 00:08
Witam a jak traktują maszynistów ?za jakiś czas chce aplikować do Lotosu .
2
Pracownik 2016-09-23 20:45
No to się zaczęło na południu...
10
Nick 2016-10-01 11:43
Lk skasowalo wiekszosc prawdziwych komentarzy. Widac, ze sa nieuczciwi i maja cos do ukrycia.
10
Andrzej 2016-10-15 11:47
Czy ktoś coświe może na temat rekrutacji na Specjaliste ds zakupów, czy rozmowy juz ruszyły czy nadal zbierają aplikacje?
Andrzej 2016-10-15 12:06
ja spełniam wymagania: studia, doświadczenie(wieloletnie), angielski + znam firmę bo pracowałem w Lotosie na zastepstwo...aplikacje zlozylem, tylko na razie cisza a bardzo mi zalezy na tej pracy ... jak rozumiem aplikacje zbieraja i na razie nie ma rozmow?
l20 2016-10-18 12:14
geneialnie są poszukiwani pracownicy na bardziej specjalistyczne stanowiska obecnie więc wątpię żeby taki proceder jaki opisujesz miał miejsce., ja ogólnie będę starała się wziął udział w rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. analiz bo umowę o pracę chcę dawać
bee 2016-11-21 13:45
Na stronie informacje o dobrych praktykach rekrutacyjnych, że szanują kandydatów i zawsze informują o wynikach mija miesiąc i żadnej informacji zwrotnej, pewnie znów jakiego Misiewicza przyjeli, a rekrutacja była jedną wielką ściemą!
Odradzam! Fikcja!
5
Rewidęt 2016-11-26 16:32
Najlepszy jest wydział w Poznaniu ,Rewidęci wagonów na samochód czekają na dworze po półtorej godziny bo na dyspozyturę nie można się dodzwonić i taksówki zamówić ,a jak się człowiek do dzwoni to dyspozytorzy kłamią że zamówił albo nie ma taksówki .I człowiek stoi na dworze i marznie. Nadmieniam że to jest nagminne .Jak to się mówi Murzyn swoje zrobił Murzyn już nie potrzebny.
11
Rob 2016-11-27 10:26
Ty to sie najpierw naucz jak sie pisze "rewidęt",a później jakieś wymagania stawiaj inteligencie:)
5
Pracownik 2016-11-29 20:29
Czyżby kolejne zmiany na południu???
2
Rewart 2016-11-30 02:14
Prawie 2 lata temu przeniosłem się do LK i była to najlepsza decyzja jaką podjąłem w swoim zawodowym życiu.Zostałem zatrudniony bez żadnych koneksji,znajomości o których na tym forum głośno.Po 20 latach pracy w poprzednim zakładzie w końcu pracuję w firmie która stawia duże wymagania ale w zamian docenia i szanuje swoich pracowników. Stwarza możliwość rozwoju,pracy na nowoczesnym sprzęcie za godziwe zarobki i dobry socjal.
Polecam wszystkim sfrustrowanym krytykom!
13
Smiertin 2016-12-01 16:03
a może to dyslektyk, z takim komentarzem pokazujesz klasę i swoją inteligencję Rob,pozdrawiam pracowników LK.
6
Aleksa 2016-12-14 09:46
Zastanawiam się co jest z tą firmą nie tak a właściwie z osobami odpowiadającymi za rekrutację. Bliska mi osoba niedawno była na rozmowie kwalifikacyjnej która przebiegła bardzo obiecująco. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś inny został wybrany ale nie rozumiem czemu firma nie daje odpowiedzi zwrotnej osobą które brały udział w rekrutacji. Drodzy Państwo z HR firmy Lotos Kolej odpowiedz zwrotna dla kandydatów to standard i zwykła przyzwoitość. Postępowanie w ten sposób po przejaw lekceważenia i dawanie pola domysłom, że cała rekrutacja jest ustawiona i znów jakaś "radna pis" dostała pracę pomimo braku kwalifikacji.
8
Bee 2016-12-22 23:17
Aleksa masz całkowitą rację! Ja również wzięłam udział w rekrutacji i też miałam spore nadzieje...
Odpowiedz w ciagu dwóch tygodni, pytano czy mogę jeszcze w tym miesiącu zacząć...po 3 tygodniach sama zadzwoniłam, a to, ze kierownika nie było...itp, Pani obiecała oddzwonić na drugi dzień- to było mc temu...
Na stronie piszą o dobrych praktykach rekrutacyjnych, ze szanują kandydatów...i zawsze udzielają informacji zwrotnej, ale rzeczywistość jest inna
9
Agata 2017-01-03 00:00
Ja tez byłam na rozmowie 2 mce temu i tez do dnia dzisiejszego żadnej informacji.
Brak szacunku, totalne lekceważenie i ignoranctwo.
6
WojtekKK 2017-01-22 22:53
Witam wszystkich,
Chciałbym się zatrudnić w Lotos Kolej. Czy jest oddział lub biuro w Warszawie gdzie mógłbym pracować?
B.K.Ś. 2017-02-21 14:25
Widocznie znaleźli się fachowcy na odpowiednich stanowiskach skoro spółka tak dobrze prosperuje. Więc w/g Ciebie to co ma nastąpić, wymiana na sieroty i nieudaczników? jak z tym nowym wiceprezesem, który jest wbity jak klin do Lotos Kolej. Pytam po co? aby rozwalić to co dobrze działa i przynosi milionowe zyski dla firmy i budżetu państwa? Przypomnę tylko stocznię Gdańską jak skończyła dzięki późnym działaczom SOLIDARNOŚCI. Pracownik zadowolony z firmy i swojego kierownictwa zawsze będzie bronić zakładu i jego szefa, widocznie to Was poraża, że załoga dba o siebie i swoje kierownictwo. Bo to jest ta właśnie rodzina, rodzina pracownicza.
10
gościu 2017-02-21 21:11
Po Rewidenta to zamówią taxi , ale po rewidęta już nie :)
4
Gościu 2017-02-21 21:27
O proponuję pracę w Tv Republika , TVPis lub Trwam. A kogo to obchodzi że kogoś ojciec był w PZPR? to co jego dzieci mają za to pokutować ? Mają siedzieć na zasiłku bo ich nikt nie zatrudni? Może kryterium zatrudnienia powinno być przedstawienie zaświadczenia że nikt w rodzinie nie jest żydem , nie ma żydówki , Ukrainki, Rosjanki , arabki za żonę, nie był w SS , Wermahcie , PZPR ,ZSP , ZSMP, w carskim wojsku , TPPR , PO , .N, Kukiz `15 itd. , czystość rasową i to do 7 pokolenia wstecz. A zatrudnić tylko tych co popierają PiS , głosowali na PiS z odpisem notarialnym głosowania, maja kogoś z rodziny w PiS i oczywiście najważniejsze to załączyć dokument wpłaty na jedyne słuszne radio z Torunia !!!
8
Kuba.S. 2017-02-21 23:19
Pani Ewa K. alias ewelina alias jeszcze nie wiadomo kto na innym forum także rozpowszechnia ten post.Proszę się pochwalić pani Ewo K. jak się pani nieopatrznie przyznała,że w firmie Lotos Kolej zlecony jest audyt i jest ZALECONE aby po tym audycie nie wszyscy mieli czyste ręce.Przestrzegała pani żeby pracownicy tak nie bronili dyrektora. Niestety post został wykasowany!
To są właśnie wasze metody działania -obłuda i hipokryzja nie zna granic.
3
kanold 2017-02-22 12:54
jak masz dwa prawa kierowania to dobrze
kanold 2017-02-22 13:06
pomijając zagrywki polityczne i rozgoryczone głosy zawistnych ludzi firma Lotos Kolej od środka wygląda jako stabilna rozwijająca się i przynosząca dochody. Dla mnie jako pracownika na stanowisku maszynisty ważne są trzy elementy wypłata warunki pracy i dojazd do pracy. Utrzymuję sporą rodzinę za wypłatę, pracuję na nowoczesnych lokomotywach i jeżdżę samochodem służbowym pod lokomotywę i z lokomotywy do domu. Takie są fakty reszta mało mnie interesuje bo nie mam na to wpływu.
Polecam firmę każdemu z czystym sumieniem.
Pozdrawiam hejtowców i intrygantów
8
Rubin 2017-02-28 09:53
Ja się zastanawiam, jak to jest z tym dyrektorem Łosińskim? Może wiceprezes Makurat miał co do niego trochę racji? Podobno dyr. Ł. nie ma właściwego wykształcenia do swojej funkcji, jest szarą eminencją LK. Oprócz tego pracuje też w LOTOSie jego dwóch synów, synowa, a tylko w jego pionie zatrudnianie ludzi odbywa się poza działem kadr. Z resztą personalnych wątpliwości w LK jest znacznie więcej...

Jeśli ktoś coś wie, to niech się odezwie - prawdaolotos.kolej@gmail.com

Może dojdziemy do jakiejś prawdy?
4
Były pracownik LOTOS Kolej 2017-03-14 22:19
Jak czytam te wszystkie opinie o LOTOS Kolej, to gołym okiem widać, że negatywne oceny należą do tych, którzy nigdy nie pracowali w tej firmie i nie mają zielonego pojęcia co się dzieje. Jak się jest dobrym fachowcem, to praca jest i to dobrze płatna, należą do tej grupy maszyniści, rewidenci taboru lub ustawiacze. Bzdurą jest też, ze pracuje tam tylko rodzina lub krewni, to zazdrośnicy tak napisali. Dobrzy pracownicy znający tematykę kolejową są zawsze mile widziani i pracę tam znajdą bez żadnych znajomości , jak to sugerują niektórzy piszący chyba "lewusy" i mało umiejący. Pracę w LOTOS Kolej trzeba cenić i szanować a nie ciągle krytykować. Jeżeli chodzi o samych Dyrektorów łącznie z M. Łosińskim, to życzę wszystkim takich fachowców w dziedzinie przewozów kolejowych. Przyjście do firmy Makurata fachowca od"siódmych boleści", to jakieś nieporozumienie przywiezione w teczce chyba przez Smolińskiego. Ludzie się wściekają, oby nie doszło do rękoczynów i wywiezienia Makurata na "taczce".
14
Szkoda gadać 2017-03-21 21:30
W Czechowicach pracują tacy fachowcy,którzy nawet noclegu w hotelu pracownikom nie potrafią zorganizować.Załatwia to po 2 dniach i tysiącach telefonów sam kierownik przewozów.Pogratulować kadry pracowniczej.
3
PRL 2017-04-01 15:26
Witam , jestem maszynistą z terenu Śląska. Może któryś z kolegów opisać system pracy w LK i zarobki?
1
Chris 2017-05-10 14:34
Nikt nie pisał, że pracują tam WYŁĄCZNIE ludzie ze znajomościami, bo jednak ktoś kompetentny musi być zatrudniony, aby pracować. Niemniej jednak sporo jest tam zatrudnianych ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy, a rozmowy kwalifikacyjne i wakaty ustalane są pod konkretne osoby. W spółce prywatnej nie jest niczym szczególnym zmiana kadry kierowniczej, a pracownicy LK, spółki skarbu państwa, na wyrost protestują, gdyż boją się, że ktoś z zewnątrz zniszczy wszystkie szare układy, które od dawien dawna występują w firmie i skończy się zatrudnianie po znajomości ; )
7
Boss 2017-05-21 03:36
A zyski brały się z nieba? Porównajmy PKP do LOTOS Kolej...
5
Boss 2017-07-08 03:00
Od lutego obserwuje wyniki przewozowe LOTOS Kolej i lepsza zmiana notuje ciągle spadek w masie przewozowej, oraz w wykonywanej pracy... Czy tak ma to wyglądać? Nikt nie jest wstanie zastąpić Prezesa H.G, oraz Dyrektora M. Ł.
4
Pracownik 2017-07-16 19:59
Chyba obserwujesz inną firmę:))
3
Patrycja 2017-07-21 08:40
Obecnie firma poszukuje osoby do pracy jako Dyspozytor. Co możecie doradzić osobom, które są zainteresowane tym stanowiskiem? Czego mogą spodziewać się podczas codziennej pracy?
Karol 2017-07-21 09:21
Czy ktoś ma informacje na jakim etapie jest rekrutacja na Specjaliste ds Zakupów?
W. 2017-07-24 19:20
Bull shit. Kto taki zazdrosny? Ize znam i jest niestety ofiara awantury w ktorej nie chciala brac udzialu. Nie wiem kto jest takim gnojem i takie rzeczy pisze. Kompetencje Izy sa daleko ponad tym gdzie jest i ile zarabia...
Masakra te komentarze schodza na psy....
4
UTK 2017-07-26 21:15
Moderator wycina teksty , więc nie ma powodu do zamieszczania konkretnych komentarzy, które nie pasują do tematu pozytywnych wypowiedzi o LOTOS Kolej.
Jeśli ten komentarz przejdzie bez cenzury to moja opinia o LOTOS Kolej jest niezmienna. W sztabie decydentów są osoby nie mające podstawowej wiedzy o przepisach jakie obowiązują w PKP S.A. Jeśli pracownik np. rewident czy maszynista jest obeznany z zakresu przepisów jakie obowiązują w PKP S.A. jest traktowany przez przełożonych jak czarna owca i do tego pomagają im w tym skorumpowani pracownicy. Tak, skorumpowani za awanse za pracę wbrew obowiązującym przepisom prawa byle firma zyskała. Za to są awansowani i posiadają wysokie uposażenia. Biada jak pracownik chce pracować zgodnie z literą prawa, wtedy zaczynają się ataki i konsekwencje finansowe, czyli dyskryminacja zawodowa w postaci nie awansowania wbrew regulaminowi pracy czy układowi zbiorowemu.
Albo będziesz posłuszny i zrobisz co Ci każemy narażając się na konsekwencje prawne bo LOTOS Kolej i tak Ciebie nie obroni albo pracujesz w/g przepisów i zostajesz pominięty w awansach i podwyżkach płac o co silnie ubiega kierownictwo tej spółki. Jeśli masz rodzinę i masz honor i wiedzę pracując w tej firmie zgodnie z literą prawa to przeżyjesz do emerytury bezstresowo ale z niewielką kasą. Jeśli chcesz mieć lepszą kasę to się narażaj prawu. Twój wybór.
2
ryszard5 2017-07-27 10:30
Bredzisz. Nie ma ludzi nie zastąpionych, natomiast co do przewożonej masy towarowej, nie sztuką jest wozić, aby wozić. Sztuką jest wozić i zarabiać, a nie dokładać do interesu.
ryszard5 2017-07-27 10:45
Chłopcze, użalasz się. Jak jest ci tak źle, to odejdź z pracy w Lotos Kolej i nie męcz się . Nikt w żadnym zakładzie nie trzyma na siłę, pracownika. Jeżeli jesteś takim wielkim fachmanem w tej profesji, to na pewno zostaniesz z otwartymi ramionami przyjęty u konkurencji. a tak marniejesz gderając jak stara baba za straganem.
1
Boss 2017-07-27 23:57
Tylko obrażać potrafisz. W prywatnej firmie pracodawcy zawsze ryzykują i raz jest zysk, a raz go niema. Prawa rynku... Bez ryzyka firmy by się nie rozwijały... A jak widać firma LK rozwijała się prężnie i pensje jak na zachodzie.
1
kk 2017-07-28 05:36
Panowie, po co ta zła eneria. Pracujecie w jednej z lepszych firm w Trójmieście. W biznesie tak jest, raz lepiej raz gorzej, niemniej firmie daleko do niestandardowych zachowań wobec pracowników czy braku płynności finansowej. Cieszcie się, że pracujecie u takiego pracodawcy, wielu chciałoby się z wami zamienić. Pozdrawiam serdecznie i życzę optymizmu.
4
Nil 2017-08-17 17:26
Dawno i nie prawda. Firma trzeszczy w posadach logiki. Członek zarządu nadzoruje rozbieranie zaworu spustowego a firma... i wali decyzje z kapelusza udowadniając robotnikom, że jest mądrzejszy od nich. Prezes figura a zastępca upycha swoich ludzi po kątach w "uczciwy i transparętny" dla siebie sposób blokując wszystkie decyzje. Konsekwencje tego wszystkiego powoli się ujawnią. Niestety teraz zarządzają niekompetentni wariaci
1
Zostaw swoją opinię o Lotos Kolej Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lotos Kolej Sp. z o.o.