logo Lotos Kolej Sp. z o.o.

Lotos Kolej Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Lotos Kolej Sp. z o.o.

henio 2014-10-02 19:17:22
ZGADZAM SIĘ Z KOLEGĄ RODZINA RODZINA NAJWAŻNIEJSZA NIE POLECAM
7
HENIEK 2014-10-02 19:35:17
FIRMA OK OPRÓCZ PANÓW Z NB KOCHAJĄ ZNĘCAĆ SIĘ NAD CZŁOWIEKIEM.PAN CO DO WSZYSTKICH MÓWI GOŚCIU TAK TO PAN.(usunięte przez administratora).ZNAWCA KOLEJNICTWA Z KSIĄŻKI CHCIAŁBYM GO WIDZIEĆ ZA LOK ALBO PRZY PRZESTAWIANIU WAGONÓW JEDNYM SŁOWEM ZGINĄ BY JAK KAMFORA W WODZIE.I JEGO WIERNY GIERMEK SANCZO PANSA ŚPIĄCY Z KSIĄŻKAMI.TERAZ MAJA NOWĄ TECHNIKĘ PYTANIA Z UŁAMKÓW I TABLICZKI MNOŻENIA BO TO SĄ DLA KOLEJARZA CHYBA PRZELICZYĆ BAŃKI Z WACHĄ JAK BY NIE ONI TO POLECAM FIRMĘ
9
do Henka 2014-10-14 11:16:50
Każdy ma swojego wiernego giermka Sancho Pansa, który przeżywa "przygody" i tak samo cierpi trudy jak jego Jurek Don Kichot :))
2
pracownik 2014-11-07 20:18:03
Robota nie jest zła, raz jest lepiej a raz gorzej. Ale ogólnie jest lepiej niż na kolei. Zarobki też mam 3-krotnie większe, do tego dobry socjal.za te pieniadze nie ma lepszej pracy w konkurencji. a co do mobingu nie można sobie od początku pozwolić na takiew traktowanie.
1
pracownik 2014-11-09 18:26:34
kto ma 3-krotnie większe zarobki ten ma. W LK pracuje już trochę, niestety pensja starcza mi tylko na opłaty, nawet na głupie wakacje w PL mnie nie było stać. Wszyscy myślą, że jak się pracuje w LOTOSIE to nie wiadomo ile się zarabia. Fakt socjale są ale co z tego jak nawet 100 pln ciężko odłożyć, biorąc pod uwage fakt, że zrezygnowałem z życia towarzyskiego, wyjść itp. bo mnie na to NIE STAĆ !! Ale pracować gdzieś trzeba...
2
Lotos Kolej 2014-11-16 22:57:31
Pracowałem w lotosie w czechowicach jako ustawiacz miałem ok 2600 brutto dodam , że to mało , bez żadnej premii przez rok czasu, nagród i co tam jeszcze . Firma i tak ma być prywatyzowana z tego co czyta się z nowinek kolejowych wiec bez różnicy. Zapewne lotos jest piekny z powodu nowoczesności maszyn, urządzeń . Załoga spoko, kierownictwo też wydawalo się ok . Firma nastawiona na zysk więc nie patyczkuje się z l4 czy innego typu wolnym. Powoli przypominało to pracę przy taśmie więc odszedłem. Ogólnie praca jak praca warto zdobyć doświadczenie i uprawnienia więc nic tylko iść a później jak coś uciekać.
1
lotnik 2014-12-04 18:36:16
ci panowie z bezpieki to ( usunięte przez administratora ) jeżeli tak to potwierdzam MOCNI ale z książką w ręku tzw kolejarz teoretyk,który dużo wie ale nic nie umie
Były pracownik u podwykonawcy 2015-01-18 19:59:29
Nie masz pleców w tej firmie wyżej nie pójdziesz. Nawet kierownika "chrześniak" pracował w firmie Sz..... na wagonówce bo nie było dla niego miejsca w lotosie.
Tak więc wiele to mówi. Sam się starałem dostać na maszynistę czy rewidenta ale nie było mi dane, brali z pośredniaka a mnie z 3 letnim doświadczeniem nie ale jak przychodzili inni "synusie" to po kilku miesiącach zaraz miejsce się znalazło bez zająknięcia. Generalnie klimat ok między pracownikami.
1
ja 2015-01-23 13:18:35
ty za to masz doświadczenie w pisaniu głupot, kolejny zasmarkany znafca kolei
1
mili 2015-07-01 16:53:48
Masz racje firma rodzinna . ,, Nie dzięki skrzydłom lecisz ,lecz plecom ''
1
mili 2015-07-01 17:52:02
I jeszcze jedno ta Pani dyrektor to jestem przekonany , że te słowa powiedziała Pani G.Szym.....
3
mili 2015-07-01 18:05:12
Teraz na Pana M.Ł mówią Napoleon - bo takie parcie ma :)
1
mili 2015-07-01 18:05:45
Teraz na Pana M.Ł mówią Napoleon - bo takie parcie ma :)
...D...... 2015-07-13 18:32:30
Kupę idjotów w biurach pracuje
4
a 2015-07-14 21:17:25
CO TRZY GWIAZDKI NA PUDLE WAGONU OZNACZAJĄ NIECH OD POWIE KAMINSKI BO W ŻADNEJ INSTRUKCI NIE PISZE
2
51 2015-07-19 18:41:23
Drugi raz bym wybrał inną firmę.
1
gonzo 2015-07-20 12:16:42
Pytanie banalnie proste dla każdego, kto ma codzienny kontakt z wagonami, ale Ty chyba nie odróżniasz szyny od szynki.
***Granice obciążeń w „t“ dla wagonów, które mogą kursować w
pociągach z prędkością 120 km/h, mimo że hamulce wagonu
nie w pełni odpowiadają przepisom reżimu hamowania „SS“.
Wagony muszą być wyposażone w samoczynne nastawianie
masy hamującej (AVV.zał.11).
Śledź_bez_zagryski. 2015-10-19 21:08:51
Jak tak dalej będzie się działo w Lotos Kolej to podejrzewam że przybędzie tutaj troszkę komentarzy nie koniecznie pochlebnych na temat Lotosu:)Fala uchodźców w porównaniu z komentarzami będzie miała na noc :)
1
2015-10-25 19:23:56
Słowa dyrektora (usunięte przez administratora) pozyskaliśmy najlepszych pracowników z rynku kolejowego.Po dyspozytorni w Czechowicach widać tych fachowców.Nominacje rodzinne.
4
HK 2016-01-17 17:43:33
Słyszałem coś nie coś od kolegi, który kiedyś aplikował do Lotosu, ale nie chciało mi się wierzyć.
1 rozmowa kwalifikacyjna - wypadła super wszyscy zadowoleni
2 rozmowa kwalifikacyjna - jest Pan najlepszym kandydatem
3 nie było, pani z kadr nie odbiera telefonu i nie odpisuje na maile...
Porażka, szkoda czasu!
3
dd 2016-01-19 17:46:16
no w czechowicach-dziedzicach. poprzedni sie zwolnil bo po 2 latach nie chcieli mu podniesc stawki a przyjmowali nowych na wyższych...
gość 2016-01-25 13:33:58
Kłamcy
1
dd 2016-01-27 17:04:28
przyjazną atmosfere hahahahhha :DDDd
3
wuja 2016-02-12 16:45:05
hehehehe atmosfera no teraz nie ma żadnej bo taxi pilnują
gośc 2016-02-13 20:59:11
Jak (usunięte przez administratora)liżesz to awansujesz
xcf 2016-02-18 14:14:56
Prawda jest taka ze w tej firmie trzeba miec rodzine albo jakies znajomosci aby byc traktowanym na rowni z innymi
Ja z tym ide do gazety..
4
trax 2016-03-25 13:38:19
Firma przereklamowana,zero swojego taboru,wszystko dzierżawione,dyspozytura rodzinna,nie ważne co potrafisz-ważne jak się nazywasz,atmosfera pod psem,kasa bez nadgodzin beznadziejna,to takie kolorowe pudełko a w środku g....,odradzam.
11
Opinia 2016-03-27 20:01:20
To pisze ex kier. Janie K. Oraz obecnym dyrektorkiem Jerzym A.
Wszystko co napiszane wypisz wymaluj prawda jak wiekszosc komentarzy.
1
śledź 2016-04-05 08:10:42
Do powrót-jeżeli nie masz odpowiedniego nazwiska a co za tym idzie pleców to możesz zapomnieć o dyspozyturze,w tym wypadku umiejętności nie mają żadnego znaczenia.
3
sledz 2016-04-24 12:14:53
w LK sa wszystkie zawody swiata, znajomosci potem umiejetnosci. jak nie masz znajomosci i cie przyjma to potem udowadniaja ze nic nie potrafisz i kazda ci pisac pismo 20 x albo i wiecej.
do sledzia 2016-04-24 12:18:50
w LK sa wszystkie zawody swiata, znajomosci potem umiejetnosci. jak nie masz znajomosci i cie przyjma to potem udowadniaja ze nic nie potrafisz i kazda ci pisac pismo 20 x albo i wiecej.
Manka do 2016-05-10 21:55:09
Nie narzekaj?bardzo duzo.? 2,5tys po kilkunastu latach pracy to duzo?z doswiadczeniem,studiami kealifikacjami i jezykiem angielskim?
Zapraszam za biurko, stres,mobing, faworyzacja,i ponizanie ludzi...
4
gość 2016-05-11 08:21:25
Ta firma już się wypaliła
6
gość 2016-05-12 10:29:25
Jak najbardziej i doswiadczenie
gość 2016-05-12 10:31:19
Jak najbardziej i doswiadczenie
boss 2016-05-23 14:26:27
Czytam, czytam 80% prawdy wyczytalem... Jak ktos szuka pracy to niech omija wagonowke.
7
MAgik 2016-08-08 14:55:11
Zatrudnienie w tej firmie znajduje jedynie najbliższa rodzina dyrektora. Nie masz koneksji - nie masz szans. Człowiek rozwożący niegdyś pizze, znający córkę dyrektora, jest traktowany lepiej, niż kompetentni, doświadczeni pracownicy. Pracowałem w dyspozyturze i serdecznie nie polecam.
13
MAgik 2016-08-09 14:48:43
@ hjjmk Jeśli masz tam jakieś koneksje, to będziesz żył jak pączek w maśle. Bez znajomości, irytować Cię będzie fakt, iż ludzie współpracujący z Tobą, a mający o wiele mniejsze pojęcie o sprawie, będą pięli się w górę, tylko i wyłącznie dzięki układom. Lotos to spółka rodzinna - żeby uniknąć podejrzeń, częstą praktyką jest obsadzanie swojej rodziny poza LK - np. w Lotos Paliwa, ażeby uniknąć podejrzeń o zbieżność nazwisk :)
9
Raki 2016-09-03 00:08:08
Witam a jak traktują maszynistów ?za jakiś czas chce aplikować do Lotosu .
Pracownik 2016-09-23 20:45:26
No to się zaczęło na południu...
5
Nick 2016-10-01 11:43:03
Lk skasowalo wiekszosc prawdziwych komentarzy. Widac, ze sa nieuczciwi i maja cos do ukrycia.
8
Andrzej 2016-10-15 11:47:34
Czy ktoś coświe może na temat rekrutacji na Specjaliste ds zakupów, czy rozmowy juz ruszyły czy nadal zbierają aplikacje?
Andrzej 2016-10-15 12:06:01
ja spełniam wymagania: studia, doświadczenie(wieloletnie), angielski + znam firmę bo pracowałem w Lotosie na zastepstwo...aplikacje zlozylem, tylko na razie cisza a bardzo mi zalezy na tej pracy ... jak rozumiem aplikacje zbieraja i na razie nie ma rozmow?
l20 2016-10-18 12:14:22
geneialnie są poszukiwani pracownicy na bardziej specjalistyczne stanowiska obecnie więc wątpię żeby taki proceder jaki opisujesz miał miejsce., ja ogólnie będę starała się wziął udział w rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. analiz bo umowę o pracę chcę dawać
bee 2016-11-21 13:45:00
Na stronie informacje o dobrych praktykach rekrutacyjnych, że szanują kandydatów i zawsze informują o wynikach mija miesiąc i żadnej informacji zwrotnej, pewnie znów jakiego Misiewicza przyjeli, a rekrutacja była jedną wielką ściemą!
Odradzam! Fikcja!
1
Rewidęt 2016-11-26 16:32:20
Najlepszy jest wydział w Poznaniu ,Rewidęci wagonów na samochód czekają na dworze po półtorej godziny bo na dyspozyturę nie można się dodzwonić i taksówki zamówić ,a jak się człowiek do dzwoni to dyspozytorzy kłamią że zamówił albo nie ma taksówki .I człowiek stoi na dworze i marznie. Nadmieniam że to jest nagminne .Jak to się mówi Murzyn swoje zrobił Murzyn już nie potrzebny.
6
Rob 2016-11-27 10:26:23
Ty to sie najpierw naucz jak sie pisze "rewidęt",a później jakieś wymagania stawiaj inteligencie:)
3
Pracownik 2016-11-29 20:29:36
Czyżby kolejne zmiany na południu???
1
Rewart 2016-11-30 02:14:42
Prawie 2 lata temu przeniosłem się do LK i była to najlepsza decyzja jaką podjąłem w swoim zawodowym życiu.Zostałem zatrudniony bez żadnych koneksji,znajomości o których na tym forum głośno.Po 20 latach pracy w poprzednim zakładzie w końcu pracuję w firmie która stawia duże wymagania ale w zamian docenia i szanuje swoich pracowników. Stwarza możliwość rozwoju,pracy na nowoczesnym sprzęcie za godziwe zarobki i dobry socjal.
Polecam wszystkim sfrustrowanym krytykom!
3
Smiertin 2016-12-01 16:03:14
a może to dyslektyk, z takim komentarzem pokazujesz klasę i swoją inteligencję Rob,pozdrawiam pracowników LK.
3
Zostaw swoją opinię o Lotos Kolej Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lotos Kolej Sp. z o.o.