brak logo

Zymetric Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Zymetric Sp. z o.o.

polecam lekturę .... 2012-05-07 14:01:38
... forum wentylacja.pl (wystarczy w gugla wpisać "zymetric opinie", samo wyskoczy:
http://wentylacja.com.pl/Forum/Praca-w-Zymetric-70914.html

2
krezus 2013-01-28 22:57:08
Potwierdzam, oferują nie więcej niż byle jaka firma z branży, atmosfera na rozmowie, jak dla mnie, przypomina rozmowę kwalifikacyjną sprzedawcy klapek "kubota".
3
Thomas 2013-04-03 20:27:34
Stary ten link nie działa. Opinie znalazłem różne, mam umówione spotkanie z firmą więc sam się przekonam jak to wygląda w rzeczywistości :)
4
były pracownik 2015-09-08 15:13:18
Nie, nie wierzę. Kolejne opinie jakże prawdziwe zostały usunięte. Najpierw z forum wentylacji, teraz tutaj. Drodzy szefowie, co waszym zdaniem było kłamstwem w wypowiedziach? Przecież ludzi traktujecie gorzej niż ścierę od podłogi. Co grunt się pod nogami pali? Nikt nie chce u Was pracować? Uuuu kiepściutko. W każdym razie świeżynki, które jednak "zastąpią zaszczytu" pracy w Zymetricu, same na własnej skórze przekonają się, że najlepszą podjętą decyzją w ich życiu jest uciekać z tej firmy jak najszybciej.
1
Damian 2015-09-14 13:17:36
Witam. Widzę, że dyrektor ma nowy nick - edfv. Oj nie ładnie, nie ładnie... Nie lepiej tak z otwartą przyłbicą a nie kryć się po krzakach (nickach).
Dfgh 2015-10-17 22:11:09
Oj554@piszesz trochę jak szef, ten styl, ten chaos
hirek 2015-11-14 02:30:01
super profesjonalna firma typu CCC.
zainteresowany 2015-11-14 16:24:10
Może kolego się przedstawić zamiast, pisać o tym , o czym nie masz zielonego pojącia. A gdzie teraz kolego pracujesz? Opowiedz, gdzie jest tak fantastycznie jak opisujesz, skoro w Zymetricu jest tak fatalnie.
Wojtek 2015-12-03 19:12:44
Stanowczo odradzam pracy w tej firmie. Brak możliwości rozwoju, bardzo słaba kadra zarządzająca, "kolesiostwo", chamstwo i prostactwo. Fakt, wypłaty były praktycznie zawsze na czas jednak same zarobki i atmosfera pracy pozostawiają wiele do życzenia. Stosunek przełożony-pracownik na najniższym poziomie. Bez względu na fakt jak rzetelnie wykonuje się swoją pracę nie jest się docenianym - nie ma ani premii, ani miłego słowa. Są za to obietnice bez pokrycia i ciągłe pretensje. Target, target i jeszcze raz target a na koniec i tak zostaje stwierdzone, że "czegośtam" się i tak nie dolicza. Ktoś kiedyś ładnie napisał na tej stronie: "Metoda kija i marchewki, bez marchewki" - ja dodam: "Wszędzie dobrze, byle nie w Zymetric".
1
maja2 2015-12-18 23:49:18
To są zarobki ok ?!
Tomasz 2015-12-21 17:24:02
Reasumując jakie są wady, i zalety ( najlepiej w punktach)

Nie ukrywam dostałem propozycję spotkania w/w firmie ale po tym chaosie opini nie wiem co myśleć :(

Ogromna prośba!!

PS

Jak mi nie pomoże, to inni będą mieli klarowny zapis czy w ogóle warto inwestować czas w te firmę
2
Łukasz 2015-12-22 18:03:04
Może zanim o plusach i minusach to od razu napiszę puentę: NIE WARTO!

Zalety:
*Brak spóźnień w wypłacaniu wynagrodzenia
*Możliwość zdobycia doświadczenia


Minusy:
Wszystko inne, ale najbardziej:
*atmosfera fałszu i złudnej przyjaźni - niby Cię uwielbiają ale za Twoimi plecami...
*wynagrodzenie nieadekwatne do ilości i jakości obowiązków
*kadra, która nie ma za grosz pojęcia o zarządzaniu ani o obowiązkach pracowników, do tego nie grzeszy inteligencją
*na rozmowie o pracę obiecują premie, w realnym życiu - otrzymać je graniczy z cudem
*bardzo niski poziom kulturalny przełożonych (aby to zrozumieć trzeba tam trochę pobyć - nie da się tego dosłownie opisać - aż nie do uwierzenia)
*mnóstwo sytuacji, które sprawiają, że pracownik czuje się stłamszony i oszukany (w efekcie po jakimś czasie myślisz, że nie jesteś nic wart - bardzo dobrze inwestują we własne szkolenia typu "zmienimy Cię w naszą kukiełkę")

Ogólnie można by jeszcze długo wymieniać. Dopiero po odejściu człowiek rozumie co to było za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie warte zachodu, nerwów i włożonej pracy. Mam nadzieję, że ta opinia przestrzeże kogoś komu zależy na własnym zdrowiu psychicznym i portfelu.

Pozdrawiam.
6
były pracownik 2015-12-28 11:00:07
Przedstawić? I pisze to osoba ukryta pod nickiem "zainteresowany"? Myślę, że kolejne opinie dodane przez byłych pracowników w pełni ukazują atmosferę i pracę w Zymetricu. Poziom prostactwa przełożonych widać na każdym kroku. Nie ważne czy to są spotkania kwartalne czy indywidualne rozmowy. Jedynie kombinatorzy, którzy "wkupili się w łaski" mają klapki na oczach i starają się nie dostrzegać rzeczywistości. To, że ktoś oczekuje w pracy SZACUNKU to jest Twoim zdaniem coś niepojętego? Jeśli są zastrzeżenia do pracy, to chyba istnieje pojęcie jak "KONSTRUKTYWNA KRYTYKA", ale bez k***, ch**** itp i to na forum reszty pracowników. Szczerze, to chyba w każdej innej firmie, nawet przy noszeniu worków z cementem praca będzie sprawiała więcej przyjemności niż w Z.
2
ja 2015-12-31 12:22:07
Te wszystkie negatywne opinie to prawda. Promowanie donosicielstwa to najlepsze co im wychodzi
2
Asysstentka 2016-01-28 12:16:30
To co pisza w wymaganiach formalnych nijak nie ma sie do tego co robisz pozniej. Kasa jest mega problemem. Nie ma premii, nie wiesz jak ona jest wyliczana bo "kierownik" twierdzi ze ci o tym mowil a nie wspomnial ani slowem.
Praca jest ciagle dorzucana bez konsultacji z pracownikiem a kadra zarzadzajaca powinna pracowac przy myciu podlog a i tam mysle ich kwalifikacje bylyby zbyt niskie.
Ogolnie, nie warto sobie psuc nerwow. Aha no i kazda rzecz ktora zrobisz i wiesz lepiej niz kierownik przypisywana jest jemu. A on premie dostaje co miesiac :)
3
ULA 2016-02-06 14:41:23
@dober, dziękuję za Twój wpis. Ostatecznie zniechęciłeś mnie do aplikowania na to stanowisko. Specjalista ds. zakupów to kluczowe stanowisko w każdej firmie zajmującej się importem a "nie wielkie" wymagania w stosunku do osoby, która się o nie ubiega oznaczają bądź desperację bądź ignorancję. Każdy szanujący się i znający swoją wartość SPECJALISTA powinien trzymać się z daleka od takich pracodawców.
maja2 2016-02-22 20:34:05
Sorry ale nie badz śmieszny, chyba ze mówimy o pierwszej pracy w ogóle. Za 2 tys to po dwóch miesiącach zrezygnuje bo znajdzie lepiej płatna
2
Logistyczka 2016-03-04 12:33:17
Z tego co wiem znalazla sie osoba chetna na prace w tym kociole.. powiem tak: wspolczuje szefowej. I jednej i drugiej. Osoby ktore mialy z nimi stycznosc beda wiedziec o czym pisze. Promowanie bezmózgich, tepych lasek jest tam w modzie. Kariera przez glupote, chamstwo i ..... brawo.
2
Marlena Malczewska 2016-03-07 13:59:49
Witam,
Szanowni Państwo,
W nawiązaniu do powyższych opinii, chciałabym poprosić aby Osoby je wygłaszające podały swoje dane personalne w zakresie imienia, nazwiska oraz stanowiska służbowego na jakich byli zatrudnieni w Spółce ZYMETRIC, celem weryfikacji wynagrodzeń, których rzekomo Spółka im nie wypłaciła. Tym samym posądzacie Państwo Pracodawcę o nie przestrzeganie przepisów Kodeksu Pracy, etyki zawodowej oraz przepisów podatkowych. Chciałabym podkreślić, iż Spółka co roku poddaje się obligatoryjnemu badaniu, które jest przeprowadzane przez niezależnych biegłych w zakresie prawa bilansowego, podatkowego, kadrowo-płacowego oraz sprawozdawczego i finansowego. Wszystkie wydane do tej pory opinie nie wykazały żadnych nieprawidłowości w wyżej opisanych zakresach działalności.
Gdybym w jakiś sposób czuła się pokrzywdzona przez Pracodawcę i chciała skorzystać z tej formy wymiany zdań, to wystawiając opinię z pewnością podałabym swoje imię i nazwisko oraz stanowisko służbowe. Dlatego zachęcam Państwa do spersonalizowania swoich opinii aby być wiarygodnym.
Pozdrawiam,
(usunięte przez administratora) Główna Księgowa
Zymetric Sp. z o. o.
2
BOBI 2016-04-24 14:43:50
Witam, nie polecam. Traktują ludzi jak maszyny do zarabiania pieniędzy. Jeśli ktoś ma słabe nerwy - stanowczo odradzam. Szkoda zdrowia.
7
Rysiek 2016-05-16 12:11:56
A praca na magazynie
byy 2016-05-17 05:58:08
Na magazynie dzwigasz kartony po prawie 100kg, nigdy nie wiesz o której wyjdziesz z pracy, czy o 15 czy o 19. Ogólnie w firmie bałagan i mobing, odradzam
1
Rysiek 2016-05-19 15:52:33
A na którym pracowałeś w jakim mieście, praca na magazynie polega na noszeniu dzwiganiu są wózki palwciaki, no niewiem może to ujmuje twoją godność? Podaj adres magazynu to mi wystarczy
rey 2016-06-09 10:30:43
Masz wyrobić target a brak towaru, części na magazynie. Firma typu sprzedaj i zapomnij, brak wizji współpracy długofalowej z klientami i budowania relacji. Właściciele są ślepi na dyrektorów przychodzących "po przepiciu". Jestem szczęśliwy, że już tam nie pracuje :)
2
ogłoszenie 2016-08-17 10:55:37
Cześć.
Widzę, że mają rekrutację na stanowisko specjalisty ds. logistyki i sprzedaży. Warto aplikować? Jakie zarobki? Jak atmosfera w tym dziale?
P.X 2016-09-22 13:02:10
Szanowni Państwo,
Moja praca w firmie Zymetric trwała dość krótko, jednak stwierdzam, że większość wygłaszanych powyżej opinii jest nieprawdziwa. Firma istnieje już długo i ma pozycję na rynku, "pracownicy nie są prowadzani na smyczy" i moim zdaniem można pokazać tam swoją indywidualność i zostanie ona doceniona jeśli nam na tym zależy.
Może warto się zastanowić czy wyżej wypowiadające się osoby nadawały się do powierzonych im zadań lub czy ich zwierzchnicy nie przesadzali z obietnicami na początku współpracy.
3
Jas 2016-09-26 20:06:40
Ja słyszałem ze dużo się ostatnio zmieniło na stanowisko doradcy HVAC spokojnie można wynegocjować 5 tys podstawy a do tego dobry produkt wiec o co chodzi?...
why not? 2016-10-16 18:41:53
Podobno oferta jest aktualna. Jednak trzeba uzbroić się w " twarda du*pę" jesli chcesz mieć miękkie serce. Współpracownicy bardzo fajni jednak najbliższy przełożony i dyrektor... zobaczysz, zrozumiesz
makaba 2016-10-16 22:18:58
teraz z tego co wiem to jest w Warszawie wakat na stanowisku takim jak Asystent Menadżera Produktu, polecam
Zostaw swoją opinię o Zymetric Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zymetric Sp. z o.o.