brak logo

Zymetric Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Zymetric Sp. z o.o.

polecam lekturę .... 2012-05-07 14:01:38
... forum wentylacja.pl (wystarczy w gugla wpisać "zymetric opinie", samo wyskoczy:
http://wentylacja.com.pl/Forum/Praca-w-Zymetric-70914.html

1
krezus 2013-01-28 22:57:08
Potwierdzam, oferują nie więcej niż byle jaka firma z branży, atmosfera na rozmowie, jak dla mnie, przypomina rozmowę kwalifikacyjną sprzedawcy klapek "kubota".
3
Thomas 2013-04-03 20:27:34
Stary ten link nie działa. Opinie znalazłem różne, mam umówione spotkanie z firmą więc sam się przekonam jak to wygląda w rzeczywistości :)
4
były pracownik 2015-09-08 15:13:18
Nie, nie wierzę. Kolejne opinie jakże prawdziwe zostały usunięte. Najpierw z forum wentylacji, teraz tutaj. Drodzy szefowie, co waszym zdaniem było kłamstwem w wypowiedziach? Przecież ludzi traktujecie gorzej niż ścierę od podłogi. Co grunt się pod nogami pali? Nikt nie chce u Was pracować? Uuuu kiepściutko. W każdym razie świeżynki, które jednak "zastąpią zaszczytu" pracy w Zymetricu, same na własnej skórze przekonają się, że najlepszą podjętą decyzją w ich życiu jest uciekać z tej firmy jak najszybciej.
1
edfv 2015-09-10 13:51:02
hej nie wiem słyszeliście ale ostatnio firma Zymetric Sp. z o.o. wstawiła aktualną ofertę pracy, szukają osoby na stanowisko doradcy techniczno- handlowego do spraw kluczowych klientów w Warszawie, oferują pracę w firmie o ustabilizowanej pozycji na rynku,rozwój osobisty i zawodowy możliwości realizacji ambitnych zadań oraz projektów,zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,niezbędne narzędzia pracy
1
Damian 2015-09-14 13:17:36
Witam. Widzę, że dyrektor ma nowy nick - edfv. Oj nie ładnie, nie ładnie... Nie lepiej tak z otwartą przyłbicą a nie kryć się po krzakach (nickach).
554 2015-10-10 16:54:08
oj @Damian a skąd pomysł że to szef pisze..akurat ja sam widziałem w internecie ich oferty pracy i potwierdzam że szukali doradców techniczno - handlowych, a akurat to co oferują to nie jest nic zmyślone tylko to co sami napisali u siebie na stronie internetowej podczas gdy umieszczali wtedy to ogłoszenie.
Dfgh 2015-10-17 22:11:09
Oj554@piszesz trochę jak szef, ten styl, ten chaos
weno 2015-11-13 18:09:40
przeciez to, że ktos napisał od razu o ofercie pracy jaką firma wypuscila to chyba dobrze, moze jacys zainteresowani się znajdą i może przekonają sie na własne oczy jak wyglada tam praca bo poki co to kazdy z was obsmarowywuje kogos anonimowo na forum bo mysli ze mu wolno, napiszcie w takim razie co wam tam nie pasuje, kasa, atmosfera
hirek 2015-11-14 02:30:01
super profesjonalna firma typu CCC.
zainteresowany 2015-11-14 16:24:10
Może kolego się przedstawić zamiast, pisać o tym , o czym nie masz zielonego pojącia. A gdzie teraz kolego pracujesz? Opowiedz, gdzie jest tak fantastycznie jak opisujesz, skoro w Zymetricu jest tak fatalnie.
lifman 2015-11-22 01:14:45
Przed wczoraj na pracuj pojawiła się nowa robota w Zymetricu. Teraz poszukują TEchnika serwisu. Aż z ciekawości przejrzałem ofertę i ... zacząłem zbierać zęby z podłogi jak zobaczyłem jakie wymagania mają ... ilość lat, znajomość systemów, wykształcenie techniczne ... wszystko jakoś nie jest współmierne do tego ile oferują kasy.
1
peszk 2015-11-24 04:48:56
No jednak trzeba liczyć siły na zamiary, aczkolwiek wydaje mi się, że znajdą spokojnie kogoś do pracy.
turas 2015-11-26 15:26:32
myślę , ze chętnych to im raczej nie brakuje. Skoro płacą w terminie to są porządanym pracodawcą na rynku.
musiał 2015-11-29 00:00:38
To pierwsza kwestia @turas, ale też oferta na technika jest ciekawa. Wymagania możliwe do spełnienia, ale trzeba znać się na rzeczy, jakby nie patrzeć :)
Wojtek 2015-12-03 19:12:44
Stanowczo odradzam pracy w tej firmie. Brak możliwości rozwoju, bardzo słaba kadra zarządzająca, "kolesiostwo", chamstwo i prostactwo. Fakt, wypłaty były praktycznie zawsze na czas jednak same zarobki i atmosfera pracy pozostawiają wiele do życzenia. Stosunek przełożony-pracownik na najniższym poziomie. Bez względu na fakt jak rzetelnie wykonuje się swoją pracę nie jest się docenianym - nie ma ani premii, ani miłego słowa. Są za to obietnice bez pokrycia i ciągłe pretensje. Target, target i jeszcze raz target a na koniec i tak zostaje stwierdzone, że "czegośtam" się i tak nie dolicza. Ktoś kiedyś ładnie napisał na tej stronie: "Metoda kija i marchewki, bez marchewki" - ja dodam: "Wszędzie dobrze, byle nie w Zymetric".
maja 2015-12-09 03:11:19
widze, że Asystentka Działu Technicznego i Logistyki to ma sporo roboty, ktoś coś wie o tej pracy moze więcej troche? wydaje mi się, że zarobki są ok, bo ponad 2 tys.
maja2 2015-12-18 23:49:18
To są zarobki ok ?!
cindy 2015-12-19 06:52:06
Chyba jak na asystentke, która dopiero co zdobywa doświadczenie to ponad 2 tysiące na reke to ok zarobki jak dla mnie, czy maja 2 uwazasz inaczej? Pozdrawiam.
Tomasz 2015-12-21 17:24:02
Reasumując jakie są wady, i zalety ( najlepiej w punktach)

Nie ukrywam dostałem propozycję spotkania w/w firmie ale po tym chaosie opini nie wiem co myśleć :(

Ogromna prośba!!

PS

Jak mi nie pomoże, to inni będą mieli klarowny zapis czy w ogóle warto inwestować czas w te firmę
2
Łukasz 2015-12-22 18:03:04
Może zanim o plusach i minusach to od razu napiszę puentę: NIE WARTO!

Zalety:
*Brak spóźnień w wypłacaniu wynagrodzenia
*Możliwość zdobycia doświadczenia


Minusy:
Wszystko inne, ale najbardziej:
*atmosfera fałszu i złudnej przyjaźni - niby Cię uwielbiają ale za Twoimi plecami...
*wynagrodzenie nieadekwatne do ilości i jakości obowiązków
*kadra, która nie ma za grosz pojęcia o zarządzaniu ani o obowiązkach pracowników, do tego nie grzeszy inteligencją
*na rozmowie o pracę obiecują premie, w realnym życiu - otrzymać je graniczy z cudem
*bardzo niski poziom kulturalny przełożonych (aby to zrozumieć trzeba tam trochę pobyć - nie da się tego dosłownie opisać - aż nie do uwierzenia)
*mnóstwo sytuacji, które sprawiają, że pracownik czuje się stłamszony i oszukany (w efekcie po jakimś czasie myślisz, że nie jesteś nic wart - bardzo dobrze inwestują we własne szkolenia typu "zmienimy Cię w naszą kukiełkę")

Ogólnie można by jeszcze długo wymieniać. Dopiero po odejściu człowiek rozumie co to było za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie warte zachodu, nerwów i włożonej pracy. Mam nadzieję, że ta opinia przestrzeże kogoś komu zależy na własnym zdrowiu psychicznym i portfelu.

Pozdrawiam.
3
były pracownik 2015-12-28 11:00:07
Przedstawić? I pisze to osoba ukryta pod nickiem "zainteresowany"? Myślę, że kolejne opinie dodane przez byłych pracowników w pełni ukazują atmosferę i pracę w Zymetricu. Poziom prostactwa przełożonych widać na każdym kroku. Nie ważne czy to są spotkania kwartalne czy indywidualne rozmowy. Jedynie kombinatorzy, którzy "wkupili się w łaski" mają klapki na oczach i starają się nie dostrzegać rzeczywistości. To, że ktoś oczekuje w pracy SZACUNKU to jest Twoim zdaniem coś niepojętego? Jeśli są zastrzeżenia do pracy, to chyba istnieje pojęcie jak "KONSTRUKTYWNA KRYTYKA", ale bez k***, ch**** itp i to na forum reszty pracowników. Szczerze, to chyba w każdej innej firmie, nawet przy noszeniu worków z cementem praca będzie sprawiała więcej przyjemności niż w Z.
1
ja 2015-12-31 12:22:07
Te wszystkie negatywne opinie to prawda. Promowanie donosicielstwa to najlepsze co im wychodzi
1
turas 2016-01-02 14:07:00
Witam. Sporo mówi się obecnie o zarobkach w tej branży. Rozmawiałem ze znajomym który opowiadał , że w tej firmie pieniądze nie są problemem. Można liczyć na więcej niż średnia krajowa
dober 2016-01-19 21:49:46
@turas, pewnie wiele zalezy jeszcze od stanowiska. teraz poszukiwany jest tutaj specjalista ds. zakupów i logistyki. Wymagania nie wielkie, bo to wykształcenie ekonomiczne w zakresie logistyki i sprzedaży lub pokrewne oraz 3-letnie doświadczenie.
Asysstentka 2016-01-28 12:16:30
To co pisza w wymaganiach formalnych nijak nie ma sie do tego co robisz pozniej. Kasa jest mega problemem. Nie ma premii, nie wiesz jak ona jest wyliczana bo "kierownik" twierdzi ze ci o tym mowil a nie wspomnial ani slowem.
Praca jest ciagle dorzucana bez konsultacji z pracownikiem a kadra zarzadzajaca powinna pracowac przy myciu podlog a i tam mysle ich kwalifikacje bylyby zbyt niskie.
Ogolnie, nie warto sobie psuc nerwow. Aha no i kazda rzecz ktora zrobisz i wiesz lepiej niz kierownik przypisywana jest jemu. A on premie dostaje co miesiac :)
1
234r 2016-02-01 20:34:51
@dober 3 letnie wyksztalcenie to nie jest az tak duzo jak na prace na takim stanowisku, ciekaw jestem czy jest sznasa na jakkies benefity albo premie..
weno 2016-02-06 13:56:39
Na stanowisku Specjalisty ds. Zakupów i Logistyki, można się doskonalić oraz poszerzacs woje kompetencje, bo zajmujesz się zamawianiem produktow,planowaniem i organizacją od dostawcoz zagrnaicznych,jednak doświadczenie 3 lata wymagaja.
ULA 2016-02-06 14:41:23
@dober, dziękuję za Twój wpis. Ostatecznie zniechęciłeś mnie do aplikowania na to stanowisko. Specjalista ds. zakupów to kluczowe stanowisko w każdej firmie zajmującej się importem a "nie wielkie" wymagania w stosunku do osoby, która się o nie ubiega oznaczają bądź desperację bądź ignorancję. Każdy szanujący się i znający swoją wartość SPECJALISTA powinien trzymać się z daleka od takich pracodawców.
kurczak 2016-02-08 18:07:26
@ULA specjalista teraz to trochę nazwa stanowiska trochę nad wyraz, w każdej firmie znajdziesz pełno osób ze stopniem specjalisty co niekoniecznie wiążę się z super wiedzą z danej dziedziny. Jak dla mnie oferta na stanowisko Specjalista ds. Zakupów i Logistyki jest bardzo interesująca
lorek 2016-02-19 19:18:20
no i nadal aktualna jest ta oferta, co ważne wydaje mi się. warto aplikować czym prędzej, ponieważ pewnie mają dużo chętnych, potrzebują oczywiście prawa jazdy kat. B
maja2 2016-02-22 20:34:05
Sorry ale nie badz śmieszny, chyba ze mówimy o pierwszej pracy w ogóle. Za 2 tys to po dwóch miesiącach zrezygnuje bo znajdzie lepiej płatna
paweł 2016-02-22 21:37:07
wydaje mi się, ze w tym przypadku praca za 2 tys nie jest jakaś zła, no ale to zależy od stanowiska, bo jako specjalista ds. zakupów i logistyki możesz dużo wiecej zarobić.
Logistyczka 2016-03-04 12:33:17
Z tego co wiem znalazla sie osoba chetna na prace w tym kociole.. powiem tak: wspolczuje szefowej. I jednej i drugiej. Osoby ktore mialy z nimi stycznosc beda wiedziec o czym pisze. Promowanie bezmózgich, tepych lasek jest tam w modzie. Kariera przez glupote, chamstwo i ..... brawo.
Bet 2016-03-04 13:19:55
No wiesz co @Logistyczka myślę że oboje wiemy, że jest to nieprawda, moim zdaniem na logistyce w Zymetric jest dość dobrze, nawet momentami bardzo moja droga
Marlena Malczewska 2016-03-07 13:59:49
Witam,
Szanowni Państwo,
W nawiązaniu do powyższych opinii, chciałabym poprosić aby Osoby je wygłaszające podały swoje dane personalne w zakresie imienia, nazwiska oraz stanowiska służbowego na jakich byli zatrudnieni w Spółce ZYMETRIC, celem weryfikacji wynagrodzeń, których rzekomo Spółka im nie wypłaciła. Tym samym posądzacie Państwo Pracodawcę o nie przestrzeganie przepisów Kodeksu Pracy, etyki zawodowej oraz przepisów podatkowych. Chciałabym podkreślić, iż Spółka co roku poddaje się obligatoryjnemu badaniu, które jest przeprowadzane przez niezależnych biegłych w zakresie prawa bilansowego, podatkowego, kadrowo-płacowego oraz sprawozdawczego i finansowego. Wszystkie wydane do tej pory opinie nie wykazały żadnych nieprawidłowości w wyżej opisanych zakresach działalności.
Gdybym w jakiś sposób czuła się pokrzywdzona przez Pracodawcę i chciała skorzystać z tej formy wymiany zdań, to wystawiając opinię z pewnością podałabym swoje imię i nazwisko oraz stanowisko służbowe. Dlatego zachęcam Państwa do spersonalizowania swoich opinii aby być wiarygodnym.
Pozdrawiam,
(usunięte przez administratora) Główna Księgowa
Zymetric Sp. z o. o.
Bet 2016-03-17 21:12:01
I to jest ciekawa opinia, mam nadzieję, że teraz ludzie się pozgłaszają i opowiedzą jak się sprawy mają i wszystko się tutaj publicznie wyjasni raz na zawsze
2
BOBI 2016-04-24 14:43:50
Witam, nie polecam. Traktują ludzi jak maszyny do zarabiania pieniędzy. Jeśli ktoś ma słabe nerwy - stanowczo odradzam. Szkoda zdrowia.
5
ymai 2016-04-24 14:45:32
Teraz pojawiło się do nich troche nowych ofert, w tym np. jako Doradca Techniczno-Handlowy ds. Kluczowych Klientów i podobno średnia zarobków tutaj to 4 tys i wiecej.
1
e 2016-05-07 12:29:07
lepsza oferta to praca na stanowisku Asystentka Działu Technicznego i Logistyki, jest oferta teraz i wakat,
Rysiek 2016-05-16 12:11:56
A praca na magazynie
byy 2016-05-17 05:58:08
Na magazynie dzwigasz kartony po prawie 100kg, nigdy nie wiesz o której wyjdziesz z pracy, czy o 15 czy o 19. Ogólnie w firmie bałagan i mobing, odradzam
1
Rysiek 2016-05-19 15:52:33
A na którym pracowałeś w jakim mieście, praca na magazynie polega na noszeniu dzwiganiu są wózki palwciaki, no niewiem może to ujmuje twoją godność? Podaj adres magazynu to mi wystarczy
rey 2016-06-09 10:30:43
Masz wyrobić target a brak towaru, części na magazynie. Firma typu sprzedaj i zapomnij, brak wizji współpracy długofalowej z klientami i budowania relacji. Właściciele są ślepi na dyrektorów przychodzących "po przepiciu". Jestem szczęśliwy, że już tam nie pracuje :)
2
Bet 2016-06-16 18:30:33
Wiesz co, no to wtedy jest kłopot jak nie ma towaru, to akurat prawda, ale wszystko można jakoś obejść
ogłoszenie 2016-08-17 10:55:37
Cześć.
Widzę, że mają rekrutację na stanowisko specjalisty ds. logistyki i sprzedaży. Warto aplikować? Jakie zarobki? Jak atmosfera w tym dziale?
makai l 2016-08-17 22:48:02
a możesz mi powiedzieć kolego gdzie dokładnie jest ta rekrutacja i gdzie widziałaś ogłoszenie żebym mogła sobie zerknąć? ja raczej głównie widzę że doradców techniczno handlowych szukają na zatrudnienie
Zostaw swoją opinię o Zymetric Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zymetric Sp. z o.o.