brak logo

Zymetric Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Zymetric Sp. z o.o.

polecam lekturę .... 2012-05-07 14:01
... forum wentylacja.pl (wystarczy w gugla wpisać \"zymetric opinie\", samo wyskoczy:
http://wentylacja.com.pl/Forum/Praca-w-Zymetric-70914.html

3
krezus 2013-01-28 22:57
Potwierdzam, oferują nie więcej niż byle jaka firma z branży, atmosfera na rozmowie, jak dla mnie, przypomina rozmowę kwalifikacyjną sprzedawcy klapek "kubota".
5
Thomas 2013-04-03 20:27
Stary ten link nie działa. Opinie znalazłem różne, mam umówione spotkanie z firmą więc sam się przekonam jak to wygląda w rzeczywistości :)
6
były pracownik 2015-09-08 15:13
Nie, nie wierzę. Kolejne opinie jakże prawdziwe zostały usunięte. Najpierw z forum wentylacji, teraz tutaj. Drodzy szefowie, co waszym zdaniem było kłamstwem w wypowiedziach? Przecież ludzi traktujecie gorzej niż ścierę od podłogi. Co grunt się pod nogami pali? Nikt nie chce u Was pracować? Uuuu kiepściutko. W każdym razie świeżynki, które jednak "zastąpią zaszczytu" pracy w Zymetricu, same na własnej skórze przekonają się, że najlepszą podjętą decyzją w ich życiu jest uciekać z tej firmy jak najszybciej.
5
Damian 2015-09-14 13:17
Witam. Widzę, że dyrektor ma nowy nick - edfv. Oj nie ładnie, nie ładnie... Nie lepiej tak z otwartą przyłbicą a nie kryć się po krzakach (nickach).
3
Dfgh 2015-10-17 22:11
Oj554@piszesz trochę jak szef, ten styl, ten chaos
hirek 2015-11-14 02:30
super profesjonalna firma typu CCC.
zainteresowany 2015-11-14 16:24
Może kolego się przedstawić zamiast, pisać o tym , o czym nie masz zielonego pojącia. A gdzie teraz kolego pracujesz? Opowiedz, gdzie jest tak fantastycznie jak opisujesz, skoro w Zymetricu jest tak fatalnie.
Wojtek 2015-12-03 19:12
Stanowczo odradzam pracy w tej firmie. Brak możliwości rozwoju, bardzo słaba kadra zarządzająca, "kolesiostwo", chamstwo i prostactwo. Fakt, wypłaty były praktycznie zawsze na czas jednak same zarobki i atmosfera pracy pozostawiają wiele do życzenia. Stosunek przełożony-pracownik na najniższym poziomie. Bez względu na fakt jak rzetelnie wykonuje się swoją pracę nie jest się docenianym - nie ma ani premii, ani miłego słowa. Są za to obietnice bez pokrycia i ciągłe pretensje. Target, target i jeszcze raz target a na koniec i tak zostaje stwierdzone, że "czegośtam" się i tak nie dolicza. Ktoś kiedyś ładnie napisał na tej stronie: "Metoda kija i marchewki, bez marchewki" - ja dodam: "Wszędzie dobrze, byle nie w Zymetric".
5
maja2 2015-12-18 23:49
To są zarobki ok ?!
Tomasz 2015-12-21 17:24
Reasumując jakie są wady, i zalety ( najlepiej w punktach)

Nie ukrywam dostałem propozycję spotkania w/w firmie ale po tym chaosie opini nie wiem co myśleć :(

Ogromna prośba!!

PS

Jak mi nie pomoże, to inni będą mieli klarowny zapis czy w ogóle warto inwestować czas w te firmę
5
Łukasz 2015-12-22 18:03
Może zanim o plusach i minusach to od razu napiszę puentę: NIE WARTO!

Zalety:
*Brak spóźnień w wypłacaniu wynagrodzenia
*Możliwość zdobycia doświadczenia


Minusy:
Wszystko inne, ale najbardziej:
*atmosfera fałszu i złudnej przyjaźni - niby Cię uwielbiają ale za Twoimi plecami...
*wynagrodzenie nieadekwatne do ilości i jakości obowiązków
*kadra, która nie ma za grosz pojęcia o zarządzaniu ani o obowiązkach pracowników, do tego nie grzeszy inteligencją
*na rozmowie o pracę obiecują premie, w realnym życiu - otrzymać je graniczy z cudem
*bardzo niski poziom kulturalny przełożonych (aby to zrozumieć trzeba tam trochę pobyć - nie da się tego dosłownie opisać - aż nie do uwierzenia)
*mnóstwo sytuacji, które sprawiają, że pracownik czuje się stłamszony i oszukany (w efekcie po jakimś czasie myślisz, że nie jesteś nic wart - bardzo dobrze inwestują we własne szkolenia typu "zmienimy Cię w naszą kukiełkę")

Ogólnie można by jeszcze długo wymieniać. Dopiero po odejściu człowiek rozumie co to było za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie warte zachodu, nerwów i włożonej pracy. Mam nadzieję, że ta opinia przestrzeże kogoś komu zależy na własnym zdrowiu psychicznym i portfelu.

Pozdrawiam.
10
były pracownik 2015-12-28 11:00
Przedstawić? I pisze to osoba ukryta pod nickiem "zainteresowany"? Myślę, że kolejne opinie dodane przez byłych pracowników w pełni ukazują atmosferę i pracę w Zymetricu. Poziom prostactwa przełożonych widać na każdym kroku. Nie ważne czy to są spotkania kwartalne czy indywidualne rozmowy. Jedynie kombinatorzy, którzy "wkupili się w łaski" mają klapki na oczach i starają się nie dostrzegać rzeczywistości. To, że ktoś oczekuje w pracy SZACUNKU to jest Twoim zdaniem coś niepojętego? Jeśli są zastrzeżenia do pracy, to chyba istnieje pojęcie jak "KONSTRUKTYWNA KRYTYKA", ale bez k***, ch**** itp i to na forum reszty pracowników. Szczerze, to chyba w każdej innej firmie, nawet przy noszeniu worków z cementem praca będzie sprawiała więcej przyjemności niż w Z.
5
ja 2015-12-31 12:22
Te wszystkie negatywne opinie to prawda. Promowanie donosicielstwa to najlepsze co im wychodzi
4
Asysstentka 2016-01-28 12:16
To co pisza w wymaganiach formalnych nijak nie ma sie do tego co robisz pozniej. Kasa jest mega problemem. Nie ma premii, nie wiesz jak ona jest wyliczana bo "kierownik" twierdzi ze ci o tym mowil a nie wspomnial ani slowem.
Praca jest ciagle dorzucana bez konsultacji z pracownikiem a kadra zarzadzajaca powinna pracowac przy myciu podlog a i tam mysle ich kwalifikacje bylyby zbyt niskie.
Ogolnie, nie warto sobie psuc nerwow. Aha no i kazda rzecz ktora zrobisz i wiesz lepiej niz kierownik przypisywana jest jemu. A on premie dostaje co miesiac :)
3
ULA 2016-02-06 14:41
@dober, dziękuję za Twój wpis. Ostatecznie zniechęciłeś mnie do aplikowania na to stanowisko. Specjalista ds. zakupów to kluczowe stanowisko w każdej firmie zajmującej się importem a "nie wielkie" wymagania w stosunku do osoby, która się o nie ubiega oznaczają bądź desperację bądź ignorancję. Każdy szanujący się i znający swoją wartość SPECJALISTA powinien trzymać się z daleka od takich pracodawców.
maja2 2016-02-22 20:34
Sorry ale nie badz śmieszny, chyba ze mówimy o pierwszej pracy w ogóle. Za 2 tys to po dwóch miesiącach zrezygnuje bo znajdzie lepiej płatna
2
Logistyczka 2016-03-04 12:33
Z tego co wiem znalazla sie osoba chetna na prace w tym kociole.. powiem tak: wspolczuje szefowej. I jednej i drugiej. Osoby ktore mialy z nimi stycznosc beda wiedziec o czym pisze. Promowanie bezmózgich, tepych lasek jest tam w modzie. Kariera przez glupote, chamstwo i ..... brawo.
3
Marlena Malczewska 2016-03-07 13:59
Witam,
Szanowni Państwo,
W nawiązaniu do powyższych opinii, chciałabym poprosić aby Osoby je wygłaszające podały swoje dane personalne w zakresie imienia, nazwiska oraz stanowiska służbowego na jakich byli zatrudnieni w Spółce ZYMETRIC, celem weryfikacji wynagrodzeń, których rzekomo Spółka im nie wypłaciła. Tym samym posądzacie Państwo Pracodawcę o nie przestrzeganie przepisów Kodeksu Pracy, etyki zawodowej oraz przepisów podatkowych. Chciałabym podkreślić, iż Spółka co roku poddaje się obligatoryjnemu badaniu, które jest przeprowadzane przez niezależnych biegłych w zakresie prawa bilansowego, podatkowego, kadrowo-płacowego oraz sprawozdawczego i finansowego. Wszystkie wydane do tej pory opinie nie wykazały żadnych nieprawidłowości w wyżej opisanych zakresach działalności.
Gdybym w jakiś sposób czuła się pokrzywdzona przez Pracodawcę i chciała skorzystać z tej formy wymiany zdań, to wystawiając opinię z pewnością podałabym swoje imię i nazwisko oraz stanowisko służbowe. Dlatego zachęcam Państwa do spersonalizowania swoich opinii aby być wiarygodnym.
Pozdrawiam,
(usunięte przez administratora) Główna Księgowa
Zymetric Sp. z o. o.
3
BOBI 2016-04-24 14:43
Witam, nie polecam. Traktują ludzi jak maszyny do zarabiania pieniędzy. Jeśli ktoś ma słabe nerwy - stanowczo odradzam. Szkoda zdrowia.
8
Rysiek 2016-05-16 12:11
A praca na magazynie
byy 2016-05-17 05:58
Na magazynie dzwigasz kartony po prawie 100kg, nigdy nie wiesz o której wyjdziesz z pracy, czy o 15 czy o 19. Ogólnie w firmie bałagan i mobing, odradzam
4
Rysiek 2016-05-19 15:52
A na którym pracowałeś w jakim mieście, praca na magazynie polega na noszeniu dzwiganiu są wózki palwciaki, no niewiem może to ujmuje twoją godność? Podaj adres magazynu to mi wystarczy
rey 2016-06-09 10:30
Masz wyrobić target a brak towaru, części na magazynie. Firma typu sprzedaj i zapomnij, brak wizji współpracy długofalowej z klientami i budowania relacji. Właściciele są ślepi na dyrektorów przychodzących "po przepiciu". Jestem szczęśliwy, że już tam nie pracuje :)
6
ogłoszenie 2016-08-17 10:55
Cześć.
Widzę, że mają rekrutację na stanowisko specjalisty ds. logistyki i sprzedaży. Warto aplikować? Jakie zarobki? Jak atmosfera w tym dziale?
P.X 2016-09-22 13:02
Szanowni Państwo,
Moja praca w firmie Zymetric trwała dość krótko, jednak stwierdzam, że większość wygłaszanych powyżej opinii jest nieprawdziwa. Firma istnieje już długo i ma pozycję na rynku, "pracownicy nie są prowadzani na smyczy" i moim zdaniem można pokazać tam swoją indywidualność i zostanie ona doceniona jeśli nam na tym zależy.
Może warto się zastanowić czy wyżej wypowiadające się osoby nadawały się do powierzonych im zadań lub czy ich zwierzchnicy nie przesadzali z obietnicami na początku współpracy.
4
Jas 2016-09-26 20:06
Ja słyszałem ze dużo się ostatnio zmieniło na stanowisko doradcy HVAC spokojnie można wynegocjować 5 tys podstawy a do tego dobry produkt wiec o co chodzi?...
why not? 2016-10-16 18:41
Podobno oferta jest aktualna. Jednak trzeba uzbroić się w " twarda du*pę" jesli chcesz mieć miękkie serce. Współpracownicy bardzo fajni jednak najbliższy przełożony i dyrektor... zobaczysz, zrozumiesz
makaba 2016-10-16 22:18
teraz z tego co wiem to jest w Warszawie wakat na stanowisku takim jak Asystent Menadżera Produktu, polecam
1
expracownik 2017-03-03 22:52
Odradzam pracę na magazynie. Kierownik ma ludzi za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak ich traktuje. Mobbing książkowy. Sam niezna się na swojej robocie i popełnia szkolne błędy a umie tylko się wydrzeć na pracownika. Tylko nagrać go na dyktafon i do pipu. Codziennie dzwigasz ciężkie kartony i niewiesz o której pozwoli ci wyjść kierownik mimo że swoje 8 godzin zakonczyles.
6
a 2017-03-07 22:30
Czy mozna sie cos nowego dowiedziec? otrzymałem oferte pracy jakos spec. ds sprzedzy i logistyki i nie wiem jak tam jest... Dyrektor i szefowa na rozmowie wydawali sie w w porzadku..
LOS 2017-03-18 00:54
Odradzam pracę w tej firmie, zwłaszcza w logistyce. Pierwsze wrażenie bardzo kontrastuje z niskim poziomem przygotowania do pracy, co potem przekłada sie na efektywność pracownika.Chaos i nerwową atmosfera wywoływana przez kierowniczkę. Nawał pracy, zwłaszcza teraz,gdy zbliża síę sezon. Kończy się siedzeniem po godzinach, bo nie wyrabiasz się z pracą...robisz charytatywnie. Do tego pretensje ze strony handlowcow.Co jeszcze?Mydlenie oczu..już na etapie ustalania warunków umowy.W firmie duża rotacja, w logistyce również.Na przestrzeni roku odeszlo min.10 osób.Ludzie są zwalniani z dnia na dzień, ale częściej odchodzą sami,bo mają dość robienia ich w balona (premie,na które pracują są wypłacane 3 miesiące po zakończeniu kwartału,albo wcale, jeśli kierowniczka uzna, że nie zasłużyło się (a przecież premia miała być od wyniku)), darcia dyrektora, który rzuca mięchem na lewo i prawo. Odradzam stanowczo.
5
Frank 2017-04-09 15:55
Pracowałem w tej firmie w dziale handlowym. Każdemu odradzam. Kadra kierownicza tragedia. Wymagają cudów a sami nic nie potrafią. Dosłownie nic. Wyników żądają już po miesiącu. Praca w tej firmie nadaje się tylko do przeczekania aby znaleźć coś lepszego.
7
Naiwny 2017-05-12 01:02
Omijać tą firmę szerokim łukiem, miałem "przyjemność" pracować tak przez pewien czas. Narzucana ilość spotkań dziennie nie daje jakich kolwiek szans na dobre poznanie potencjalnych Klientów i ich potrzeb. Jest tu i teraz. Typowa Korporacja liczy się cyfra, słupek .....ktoś kto nie nadąża, jest szybko zastępowany. Rotacja wśród DTH, co kilka miesięcy przychodzi nowa osoba. Klienci śmieją się że tydzień temu był Józek, dwa dni temu Franek a dzisiaj Pan, jak tu z Wami handlować. Człowiek musi tym ludziom takie bzdury opowiadać, że Klienci i pewnie Konkurencja turlają się ze śmiechu. Do tego wewnętrzna konkurencja w postaci drugiej spółki, która oferuje prawie taki sam produkt w niższej cenie. Co chwilę jakieś bezsensowne spotkania, z których nic nie wynika jak nie w Warszawie to w danym regionie. Człowiek z dnia na dzień może stracić pracę, brak stabilizacji liczy się tylko wynik i cyfra. Co chwilę jakieś mrzonki o pracy zespołowej wygadywać przez Kierowników, ale to zawsze oni spijają śmietankę. Człowiek jest wyciskany jak cytryna, zawsze przyjdzie nowy jak ten się nie sprawdzi. Fama niesie się po rynku i jest im coraz trudniej znaleź pracowników. Stanowczo odradzam.
5
Whizzgo 2017-05-24 17:21
Byłem na rozmowie na stanowisko magazyniera. Interview jak na stanowisko jakiegoś menago a niestety nic do zaoferowania. Ręczny rozładunek towaru z kontenerów a klimatyzatory lekkie nie są, robota po godzinach, oczywiście umowa zlecenie i taka stawka, że nawet ciecia nie wpędzi w kompleksy.
Słowem żenada. Ładnie podziękowałem i tyle mnie widzieli.
2
Mat 2017-06-21 16:46
@Whizzgo,
po przeczytaniu Twojej opinii zrezygnowałem z dzisiejszej rozmowy z panem Michałem na stanowisko magazyniera. Dzięki, że zaoszczędziłeś mi niepotrzebnych nerwów. Pzdr.
Mat 2017-06-21 16:50
@Whizzgo,
po przeczytaniu Twojej opinii zrezygnowałem z dzisiejszej rozmowy z panem Michałem na stanowisko magazyniera. Dzięki, że zaoszczędziłeś mi niepotrzebnych nerwów. Pzdr.
2
DTH 2017-06-23 21:55
Uwielbiam jak na takich forach wypowiadają się słabiaki i nieudacznicy, którzy bezpodstawnie mają o sobie nadzwyczaj wysokie mniemanie a jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że do łopaty nawet się nie nadają. Mamusia wypieściła, wszystko na tacy podawała a w życiu zawodowym klops... I taki delikwent później oczernia byłego już pracodawcę a za parę miesięcy będzie oczerniał kolejnego.
2
zadowolona 2017-07-04 22:28
kilka lat w firmie i nigdzie nie było mi lepiej, pracować trzeba, rozwijać się można, atmosfera jest świetna i tyle. ale trzeba chcieć i działać, a nie oglądać się na innych.
Heheheheh 2017-07-16 22:35
Sami sobie piszecie te opinie ... Brawo !
2
Były Pracownik 2017-08-04 13:45
Powiem wam jak jest naprawdę,byłem na rozmowie pracowałem na zleceniu potem na umowie o pracę.
WYTRZYMAŁEM 1 ROK.Zgadzam się z przed mówcami odnośnie plusów w firmie o terminowości wypłat co do zarobków hmmm zależy jakie kto ma oczekiwania ale 2500 netto po dostaniu umowy bezterminowej nie uświadczysz,atmosfera.....zostawia wiele do życzenia kolesiostwo,niepotrzebne wrzaski i krzyki owszem w sezonie letnim ręczny rozładunek kontenerów i trochę ciężko ale idzie przywyknąć dużo zależy od tego pod którego brygadzistę trafisz Midea-Łuka czy HVC-Janio.Na mag.w oczy od kolegów słyszysz tuturutu a za plecami ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobią.
Midea-Łuka jak w przedszkolu skargi do kierownika i wielki brygadzista(magazynier) po diskus zoo słabiutkie doświadczenie ale to w nim pan Michał.pokłada swe nadzieję taki chłopczyk do opierda......... i czasem mu się naprawdę dostaje.
HVC-Janio jest jaki jest ma swój świat zakupów przez internet trochę nerwowy swoje lata też ma,czasem się sądzi iż wózek mu się przykleił do tyłka ale jeszcze da się przekonać do pomysłów na mag.i da się dogadać.
Zastępca Kierownika mag.Emillo .....siedzi w firmie od lat robót ma od trójka i ciut ciut i nie zawsze ogarnia w związku natłokiem pracy,próbuje ci wmówić iż coś ci mówił na temat pracy co i jak, a taka sytuacja nie miała zdarzenia zresztą przesiąkł już tą firmą.
Wybór pracy tam zostanie w waszych rękach nikt nikogo do niczego nie zmusza.
5
Gość 2017-08-11 21:37
@zadowolona
Serio nigdzie lepiej ? To głebokie wyrazy
2
Komandos 2017-08-12 12:26
Super opinia Robert!
5
Zostaw swoją opinię o Zymetric Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zymetric Sp. z o.o.