brak logo

NaPrezent.pl S.C. Krzysztof Frysz Tomasz Pawlak Wojciech Jagodzki

Łódź

Opinie o NaPrezent.pl S.C. Krzysztof Frysz Tomasz Pawlak Wojciech Jagodzki

anonim 2011-08-15 13:27:27
CHYBA ZART?! ATMOSFERA STRASZNA, ZATRUDNIAJA SPRZEDAWCÓW A KAZA ROBIC RZECZY ZA SEKRETARKE MARKETINGOWCA SPRZTACZKE I WIELE INNYCH ZAWODOW, PRACA ZA NAJNIZSZA KRAJOWA, KTORA JAK SIE PODNOSI TO SZEFOWIE NAZWYWAJA TO PODWYZKA!!! ZATRUDNIAJA NA NIE CALY ETAT A PRACUJESZ GODZINOWO CALY JAK NIE WIECEJ. O JAKIS DODATKACH I PREMIACH MOZESZ ZAPOMNIEC NAWET TYCH SWITECZNYCH, RACZEJ MODLISZ SIE ZEBY INWENTARYZACJA DOBRZE WYSZLA I NIE ODCIEGNELI CI Z WYPLATY POL PENSJI. JEDYNY PLUS ZE RZECZYWISCIE KASA BYLA CZAS ( usunięte przez administratora )
1
Wojtek 2011-09-27 05:48:54
witam Anonima z pewnością potwierdzeniem Twoich słów jest pozostałe kilkadziesiąt osób na stałe z nami współpracujących... a jeśli praca sprzedawcy kojarzy Ci się drogi Anonimie z leżeniem do góry brzuchem i i modleniem się, aby żaden klient nie przeszkodził Ci w sielance, bez żadnego poczucia odpowiedzialności za powierzone Ci mienie, to mam nadzieję, że nasza współpraca już się zakończyła
meduza 2013-04-09 16:31:47
Anonim mówi prawdę, wielka żenada w tej firmie.Najgorsza jest tez tam atmosfera, ( usunięte przez administratora ).przemyślcie to czy jest sens pracować w tej firmie
1
Wojtek 2013-04-25 08:29:32
Każdy pracodawca, któremu zależy na dobru Firmy (chociażby dla zapewnienia miejsc pracy dla osób zaangażowanych) rozstaje się z personelem, który nie wywiązuje się ze swoich podstawowych obowiązków.
kicia 2013-05-14 19:44:54
A mi się bardzo fajnie pracuje i jestem bardzo zadowolona i w pełni usatysfakcjonowana
n. 2014-01-29 14:39:58
meduza- o której branżystce mówisz?
Anonim123 2014-01-31 11:11:21
Atmosfera w firmie nie jest zbyt fajna. To prawda co napisał Anonim,jeden pracownik musi robić dwa razy więcej i tak naprawdę nic z tego nie ma... szkoda bo firma ma potencjał i szefowie byli w porządku. Niestety kryzys dopada każdego. ( usunięte przez administratora )
n. 2014-02-04 07:27:31
Anonimie- Ty też o branżystce- o kim mówicie?
o.. 2014-02-16 18:36:59
Hm.. jakby to ująć. Szefowie spoko, a raczej jeden tak jakby bardziej ludzki. Zarobki? Najniższa krajowa + premie, których i tak nie widać;) (usunięte przez administratora)
Karolina 2014-02-25 23:34:03
Pracowałam kiedyś i raczej nie polecam. (usunięte przez administratora) Oprócz płacenia najniższej krajowej, sa tez inne obowiązki pracodawcy z których nawet nie zdają sobie sprawy. Pracownik ma tez prawa ale o tym sie nie pamięta sa tylko wymagania. Firma i może z potencjałem ale zabija go skrupulatnośc i zamiłowanie do papierkologii jednego z szefów.
2
Ala 2014-02-26 22:19:16
(usunięte przez administratora) to napisala najlepiej.
Same obowiązki-zero praw. W podręczniku taki firmowym nawet jest wzmianka o tym, że nie możemy mieć jedzenia na wierzchu.. to przepraszam bardzo jak mamy je zjesc? Zero słowa o przerwie- nie nalezy nam się.
m. 2014-03-27 21:03:26
ta pożal sie panie Boże firma to jedna wielka beznadzieja. stanowczo odradzam jakiejkolwiek umowy z nimi. dużo roboty, małe wypłaty i co najważniejsze przy ostatniej wypłacie "szefostwo" unika cie jak tylko może tzn. nie odbiera telefonów, nie oddzwania, nie odpisuje na e-maila i smsy, wiecznie jakies niejasności i brak osiągalności. praca stresująca ( usunięte przez administratora ) tak dla potwierdzenia mojej wypowiedzi podam swój przykład: inwentaryzacji było bardzo dużo podczas półrocznej współpracy, nigdy nie było potrąceń za brakujący towar, a przy ostatniej (zalegali i zalegają) czekam już ponad 2 tygodnie i przy groźbie oddania sprawy w ręce prawnika ( usunięte przez administratora ) łaskawie postanowił sie spotkać. jednak jakims dziwnym sposobem ubzdurał sobie, że btaki w towarze sa na kwotę 200 zł i tyle chciał potrącić mi z pensji. tej sprawy tak nie zostawię, ale upominam wszystkich chętnych do pracy w tej firmie by sobie darowali. szkoda czasu i nerwów na takie coś. jeszcze warto wspomnieć o niesamowitej mamie szefa, która zawsze jest najmądrzejsza i wie wszystko najlepiej, życ sie nie dało z ta kobieta, ciągłe telefony , smsy, przychodzi, wtrąca się, a przede wszystkim działa na niekorzyść pracowników jak tylko może. (usunięte przez administratora). Pozdrawiam
m. 2014-03-27 21:19:30
( usunięte przez administratora )BYŁAM OSOBA ANGAŻUJĄCA SIE W PRACĘ, ALE JEDNAK ZOSTAŁAM BEZNADZIEJNIE PRZEZ WAS POTRAKTOWANA. ZAWSZE STARAŁAM SIE ROBIC COS PONAD NIZ BYŁO TO WYMAGANE. Z TAKIMI OPINIAMI, WYMAGANIAMI I UMOWĄ, ORAZ WYPŁATAMI NIE SZYBKO ZNAJDZIECIE OSOBY NA NOWE STANOWISKA Z KTÓRYCH JAK MI WIADOMO BEDZIE CORAZ WIĘCEJ, PONIEWAZ LUDZIE NIE CHCĄ U WAS PRACOWAĆ, DOWODZI TO TEGO, ŻE MAJA OLEJ W GŁOWIE I NIE POZWOLA SIE WYKORZYSTYWAĆ.
1
m. 2014-03-27 21:36:37
n. cyz bys sie bała, że to ciebie dotyczy?
1
Magda 2014-04-10 13:23:38
To bardzo smutne, ale i prawdziwe. Robi się kilka inwent. w ciągu roku, których nikt nie sprawdza.. dopiero na odejscie pracownika wielki zgrzyt... Szef nie odpisuje na Twoje wiadomości. Nie ma z nim kontaktu... Trzeba sprawe kierować na drogę sądową... Żałuję współpracy z tą firmą...
Magda 2014-04-10 13:24:43
To bardzo smutne, ale i prawdziwe. Robi się kilka inwent. w ciągu roku, których nikt nie sprawdza.. dopiero na odejscie pracownika wielki zgrzyt..(usunięte przez administratora) Żałuję współpracy z tą firmą...
Jola 2014-04-12 13:03:28
Niestety ale to wszystko prawda!
1
Kasia 2014-04-25 14:26:57
Wszyscy macie rację ! Tragedia z tą firmą odradzam odradzam i jeszcze raz odradzam!Mało płacą a wymagają jakby płacili miliony, (usunięte przez administratora)
1
Ata 2014-05-02 16:09:28
Witam:)
mam pytanko jak wyglada grafik pracy ile godzin dziennie się pracuje i ile dni w tygodniu ma się wolnych?
z 2014-05-05 19:33:58
zalezy jak centrum handlowe otwarte ;) po 12h i dzień wolny :)
x 2014-05-18 01:21:27
Macie racje szkoda czasu na taką współpracę. Stanowczo odradzam, warto poszukać innej oferty pracy niż w tej firmie. Wymagania nie są odpowiednie do zarobków.
1
XD 2014-06-18 14:30:03
(usunięte przez administratora) a wynagrodzenie smieszne co do wymagań...
1
Y 2014-06-19 21:55:39
Dzięki XD, faktycznie szkoda czasu i nerw.(usunięte przez administratora) Brrrr...
1
ktoś 2014-06-20 12:41:53
Współpraca okropna, jak na wszystko się zgadzasz to jest ok, ale jak zaczniesz mieć jakieś sprzeciwy to miła atmosfera się kończy. Dodatkowo całe te testy osobowosciowe... Pomysł wzięty z kosmosu, przecież i tak będziemy tylko Sprzedawczyniami/sprzedawcami a pytania jak byśmy na prezesa startowali. Ta firma i jej organizacja jest po prostu śmieszna. Lepiej znaleźć jakąś poważna ofertę a nie takie coś.
2
Kinga 2014-06-21 14:56:46
Czytając opinie zastanawiam się czy mówimy o tej samej Firmie???
Przez nawet długi okres współpracy nie spotkałam się jeszcze z
zachowaniem/traktowaniem jak opisujecie.
Owszem, może nie wszystko działało jak w zegarku, czasem trzeba było
chwilę poczekać, ale przy ilości spraw jaką wszyscy (pracownicy w
sklepach, biuro, szefostwo) mają na głowie nie jest to nic nadzwyczajnego.

Wynagrodzenie- zależy, jak kto patrzy. W dzisiejszych czasach
rozpoczynając swoją karierę zawodową, bez żadnego doświadczenia, czy z
małym, ciężko od razu myśleć o wygórowanych zarobkach. Choć wiadomo- każdy
by chciał.
Z resztą w handlu wiadomo jak jest.


No i na pewno Firma (jak każda, której zależy na przetrwaniu) stawia na
zaangażowanie swoich pracowników. Bez wkładu własnego zawsze pozostaniecie
‘szarymi pracownikami’ z jak piszecie, najniższą krajową. A
możliwości rozwoju są- trzeba tylko umieć wykorzystać okazję.
No i może zamiast narzekać anonimowo na forum warto porozmawiać z
Szefostwem o tym co Was boli- bo może wina nie leży tylko po ich stronie.
ktoś 2014-06-21 17:19:22
Droga Kingo, podczas współpracy tez tak myślałam, problemy które zupełnie zmieniły mój punkt patrzenia na ta firemke i całe niby poważne szefostwo wyszły dopiero przy moim odejściu.Z tego co napisałaś wynika, że ciągle pracujesz, zobaczysz dopiero jakie jaja będą przy twoim wymowieniu. Z góry mogę cię uprzedzić, że o ostatnia wypłatę będziesz musiała się prosić po kilka razy, szefostwo będzie ciebie unikać i nie będzie z nimi kontaktu. Zastanów się, czy współpraca dalej jest opłacalna chociażby dla tego, że jest wiele ciekawszych ofert na rynku pracy z uczciwym szefostwem.
2
y 2014-06-21 20:13:10
Kingo, o jakiej rozmowie z szefostwem mówisz skoro mamy tu doczynienia z unikaniem takich rozmów właśnie przez szefostwo. Nieprawidłowości są i to duże. Co tu dużo mówić. Unikanie wypłaty należnej pensji jest oszustwem ściganym z mocy prawa.
Serwisy takie jak ten nie służą do dyskusji niezadowolonych pracowników z szefami tylko do powiadomienia o złej lub dobrej sytuacji w firmie inne osoby zainteresowane współpracą.
Nie może być tak, że funkcjonowanie firmy polegające na wyzyskiwaniu pracowników oraz pozbawianiu należności finansowej uchodzi bez jakiegokolwiek odzewu.
Taki serwis pomaga w przerwaniu takiej sytuacji.
Ludzie maja prawo wiedzieć jak jest.
To o czym pisze min. ,,ktoś" jest prawdą.
PSMożna znaleźć inne uczciwe oferty pracy, oparte na normalnych warunkach i zarobkach adekwatnych do przepracowanych godzin, z jasno określonym (z góry) zakresem obowiązków (a nie rosnących w nieskończoność).
1
Przedstawiciel Firmy 2014-06-25 08:45:52
Dziękujemy wszystkim za komentarze.

Z pewnością pomogą nam usprawnić niektóre procesy mogące powodować opisane odczucia niektórych osób.
Nie zdarzyło się jeszcze żeby nasza firma komukolwiek bez powodu dokonała potrąceń a i nawet wtedy są one mniejsze niż rzeczywiste straty jakie firma odniosła w wyniku zaniedbań w przestrzeganiu procedur stojących po stronie osób współpracujących (np. pozostawienie powierzonego mienia bez nadzoru/zabezpieczenia)

Jednocześnie zwracamy uwagę, aby o nie wprowadzać w błąd osób czytających poprzez podawanie nieprawdziwych informacji na forum publicznym.

W internecie można wpisać wszystko ale trzeba być świadomym że nikt na tym forum nie jest anonimowy i musi być gotowy na odpowiedzialność za to co wpisał
Każde postępowanie prowadzone przez organy sprawiedliwości nakaże dostarczenia przez administrację serwisu forum danych, które bez problemu zidentyfikują osoby piszące komentarze.
Wpisując nieprawdziwe informacje proszę być zatem gotowym na tłumaczenie się z nich w instytucji przewidzianej do tego celu i poniesienie konsekwencji finansowych dość odczuwalnych dla własnego budżetu

ps. a serwisy takie jak ten akurat służą zupełnie innym celom niż obiektywna informacja na temat firm
1
Black 2014-06-30 23:52:57
Ktoś kto straszy organami ścigania nie będzie w tych czasach pozytywnie odebrany,taki obraz nie da Wam korzystnej reklamy .Autor tej koncepcji jest po prostu śmieszny!
2
student informatyki 2014-07-03 13:43:30
mam pytanie przy okazji do przedstawiciela firmy albo pracowników tu piszących: jestem gotowy do pracy w internetach, od 2 lat zajmuje sie aukcjami na allegro i mam status studenta jakby co :). znajdzie sie dla mnie robota jakas?
Przedstawiciel Firmy 2014-07-05 02:39:48
odpowiadając na ostatnie posty:
nasz post nie jest straszeniem organami ścigania - jest informacją o możliwych konsekwencjach pomawiania, wpisywania nieprawdziwych informacji i szkalowania firmy na forum publicznym, mają one wpływ na wizerunek i wiarygodność firmy i tu rezerwujemy sobie prawo do wyciągania konsekwencji wobec takich osób
być może nie każdy wpisujący zdaje sobie sprawę że odpowiada za to co wpisuje
z uwagi na to że osoby wpisujące posty piszą anonimowo a nie z imienia i nazwiska wiarygodność informacji jest po prostu słaba, każdy może wpisywać różne dyrdymały i czytając trzeba zdawać sobie z tego sprawę
każdy pracujący bez żadnych konsekwencji zawsze może poinformować kierownictwo firmy o sprawach które go bolą i jakim złośliwym trzeba być człowiekiem że zamiast rozwiązywać sprawy wewnątrz firmy tego nie czyni tylko woli się wyżyć w takim serwisie (wystarczy w necie poszukać opinii o ww. serwisie żeby wyrobić sobie zdanie na jego temat)
cv oczywiście zawsze można złożyć, a czy będzie z tego współpraca zależy m.in. od bieżącego zapotrzebowania na dane stanowisko
ps. naprawdę warto też dbać o ortografię i gramatykę w postach bo to też mówi o osobach piszących

pozdrawiam
Kasia 2014-07-29 12:03:16
Po pierwsze "przedstawicielu firmy" każdy może tutaj napisać swoją opinię. Czytając je w 100% się z nimi zgadzam... napisana informacja o możliwych konsekwencjach równoznaczna jest z groźbą. Byli pracownicy niestety piszą prawdę i trzeba się z tym pogodzić. Nie życzę nikomu pracy w tej firmie. Całe szczęście że z niej uciekłam.
2
Kasia 2014-08-09 20:47:23
To juz Twoja decyzja czy chcesz tam pracowac czy nie, ale stawke pewnie dostaniesz taka jak inni czyli z 7,00 zl a wydaje mi sie ze za taka robote powinno dostac sie wiecej. Ja mam zle wspomnienia ze wspolpracy z ta firma ale to moja opinia.
ktos 2014-08-23 13:02:51
Nie podpisuj sie pod umową zleceniem,bo źle na tym wyjdziesz.
x 2014-11-30 01:36:49
Okropnie tam jest. Brak dialogu pracodawca-pracownik.Idzie się załamać, rodzaj radzenia sobie z problemami przez właścicieli beznadziejny. Stanowczo odradzam współpracy.
Natalia 2014-11-30 19:35:01
Droga/i X (nawet nie masz odwagi by się podpisać) jeżeli są takie kłopoty w komunikacji i radzeniu sobie z problemami jak piszesz, to jak to możliwe, że Firma działa od kilkunastu lat?
Bezpodstawne komentarze może pisać każdy, a rozumiem, że podjęłaś/podjąłeś sporo działań i mimo to komunikacja zawiodła. W rozwiązywaniu problemów zapewne też masz spore doświadczenie...
1
Wojtek 2014-12-01 00:58:49
A ja życzę wszystkim naszym byłym pracownikom i współpracownikom powodzenia w karierze już poza naszymi skromnymi progami. Wkładamy w tą firmę wraz z znakomitą większością zaangażowanych pracowników całe serce od wielu lat, utrzymując niektóre miejsca pracy tylko ze względu na społeczny ich wymiar. Niestety rynek czasem weryfikuje nasze plany, pozostawiając niesmak, bo nie każdy potrafi po partnersku przyjąć rozstanie. Ot życie... Pozdrawiam
1
Adam 2014-12-02 15:42:36
Witam,

Długo się wstrzymywałem od głosu ale dziś się wypowiem. Tylko jedno się potwierdza. Opinie które tu czytam, są to w większości przypadków opinie tych, którzy w Firmie już nie pracują, zapewne sami to sobie zawdzięczają. Przypominam: w Firmie, która istnieje na rynku od wielu lat, ma wiele punktów i zatrudnia wielu ludzi. Gdybym miał kierować się opinią malkontentów, to nawet bym nie rozpoczął współpracy. Znałem te opinie, ZANIM, ponad pół roku temu rozpocząłem współpracę z której jestem bardzo zadowolony i ta współpraca trwa do dziś. Mam więc dobrą radę dla tych, którzy zastanawiają się nad podjęciem współpracy. Nie czytajcie opinii, tylko sami przekonajcie się, jak jest w Naprezent.PL.

Pamiętajcie też, że "opinie" to najczęściej wypisują Ci, którzy względem Firmy byli nie w porządku lub mieli mylne wyobrażenie że praca na stoisku Firmowym, polega na siedzeniu i nic nie robieniu. Ludzie którzy dla Firmy pracują rzetelnie, którzy są z współpracy zadowoleni, nie będą wypisywać opinii, które byłyby przez postronnych postrzegane oczywiście jako "podstawione". NIKT mnie nie prosił o tę opinię. Powtarzam, znałem te opinie, zanim podjąłem pracę, dlatego przychodzę tu teraz, aby to wszystko napisać. Gdyby to samo zrobił każdy, byłoby 150 stron pozytywnych opinii. Tylko po co to komu? Mamy dobrą pracę w dobrej Firmie!

Pozdr,
Adam.
1
ktoś 2015-01-05 17:09:00
Tak Adamie, byli pracownicy sami sobie zawdzięczają utrate pracy zwłaszcza wtedy, gdy dowiadują się o zwolnieniu z pracy 2 godziny przed likwidacją stoiska, a po zakonczeniu współpracy kilka dobrych miesięcy trzeba czekac na rozliczenie, a z szefostwem żadnego kontaktu nie ma. Jak się zwolnisz zrozumiesz co Ci wszyscy mieli na mysli i to nie zawsze były osoby, które nic z siebie nie dawały. Nie oceniaj każdej wypowiadającej się osoby jedną miarą.
xyz 2015-01-29 21:36:01
niestety musze potwierdzic te opinie, o likwidacjii stoiska dowiedzialysmy sie kilka dni przed. najwieksze jaja wyszly jak robilysmy inwentaryzajcie roczna!!!! Okazalo sie ze brakuje towaru za ponad 1,5. uwazalismy ze to niemozliwe, jak to? spr czesc z rzeczy ktore sprzedalismy pamietalismy. Okazalo sie ze czesc kart jest nie wprowadzona do kompa. Nas juz straszyli ze bedziemy mysieli wszystko zwrocic, ze to nasza wina. A za ten caly stres nie przeprosili nawet. Potem była likiwdacja stoiska, za pieniedzmi czekalismy ponad 3mce, bo musieli wszytsko porozliczac (ich nie obchodzlo, ze powinni nam wczesniej wyplacic. Dopiero jak postraszylam, ze jesli w ciagu tyg sie nie rozlicza zglosze wszystko do odpowiednich organow. Pieniadze nagle sie znalazly!
1
gość 2015-03-27 08:14:05
Firma nie rzetelna i niewiarygodna.
Do dawania poprzeczkę zawodowych i finansowych
to tak ale gdy dobrze pracujesz a myślisz o sobie to do płacenia ostatni......
Nie polecam!!!
1
A 2015-07-30 19:37:46
Praca całkiem przyjemna, dla kogoś kto ma sporo wolnego czasu w sam raz. Ja zrezygnowałam ze względu na pracujące weekendy, które mi bardzo nie odpowiadały. Problem jest tylko jeden. Półtora miesiąca temu zakończyłam współpracę, a wynagrodzenia jak nie było tak nie ma. "Pan Szef" wykręca się natłokiem zadań i urlopami. Nie wiem czego się spodziewać...
LL 2015-09-07 22:02:42
Straszna firma ! nie polecam nikomu!na pieniądze po zakończonej współpracy trzeba czekać miliardy ! jeszcze raz nie polecam !
Gosc 2015-10-23 22:39:06
Praca jest dla osob ktore chca sie rozwijac i chca PRACOWAC. Ja pracuje i nie mam powodow do narzekan, jesli komus sie spodoba to bedzie chcial zostac ;)
Lena 2015-11-24 20:17:16
Praca po natłoku i przysposobieniu tabelek, arkuszy i innych takich spraw, ok.
Gorzej jest jak osoba odchodzi z pracy. Na swoje pieniądze czeka się wieki. Ja czekam od sierpnia, mamy prawie grudzień a tu ciągle cisza, śmiech na sali. Poczekam jeszcze troszkę, później sprawę będę kierowała do odpowiednich organów.
Piszę aby ostrzec innych przed tego typu sytuacjami
Pozdrawiam
Mis 2016-05-14 10:50:59
No mają bardzo duży wybór artykułów @malwa ale akurat to jest coś dobrego, bo każdy znajdzie coś dla siebie.
Zostaw swoją opinię o NaPrezent.pl S.C. Krzysztof Frysz Tomasz Pawlak Wojciech Jagodzki - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NaPrezent.pl S.C. Krzysztof Frysz Tomasz Pawlak Wojciech Jagodzki