brak logo

ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

Gliwice

Opinie o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

pracownik 2013-08-28 07:28:09
Ostatni prezes to też był "pajac" idealny odpowiednik obecnej RN. A Główna Księgowa nie wytrzymała i wcale się jej nie dziwię, bo to co RN z nią robiło to przechodziło ludzki pojęcie. Mam nadzieję, że za te lata co pracowała w ADS to teraz będzie mieć lepsza pracę i będą się liczyć z jej osobą.
2
pracownik 2013-09-03 13:29:11
Tylko nie wiem czy osoby tutaj pracujące są zdolne do tego aby coś zmienić. Teraz każdy się boi o prace, bo rachunki trzeba płacić. Zastanawiam się czy Ktoś lub Coś jest wstanie to zmienić, żeby pracowało się z godnością?!
2013-09-05 14:53:48
Ludzie og­ra­nicze­ni a przy tym fa­naty­cy sta­nowią plagę ludzkości. Biada państwu, w którym ta­cy ludzie mają władzę. Są nieto­leran­cyjni i poz­ba­wieni wszel­kich skru­pułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tyl­ko oni mówią prawdę....
1
pracownik 2013-09-06 14:15:46
i wiele się nie pomyliłem, znowu szukają kogoś nowego do działu technicznego. śmiać mi się chce z tego cyrku
1
2013-10-09 12:49:50
słyszałem już kilka opinii na temat tej spółdzielni i niestety żadna z nich nie była pozytywna ...czy to od ludzi czy od pracowników ... tym bardziej że do tematu zawsze staram się podejść obiektywnie ... historie na temat wgłębnego analizowania efektów pracy pracowników przez Radę, ich potknięć, uchybień, wyciągania z tego konsekwencji, analizowania i omawiania o braku kompetencji poszczególnych pracowników.. rotacji pracowników ...wystarczy popatrzeć na protokoły z narad ... to wszystko jest tam na porządku dziennym ...to co się tam dzieje nie jest normalne .... jeżeli pracownik "komuś" "nie pasuje" bardzo szybko mogą i w praktyce się go pozbywają ...jak w takim przypadku taka instytucja może funkcjonować normalnie?? praca w tej spółdzielni nie jest na pewno pracą stabilną i godną polecenia ... mam nadzieję że informacja ta będzie pomocna w podjęciu decyzji jakiemukolwiek potencjalnemu pracownikowi ...
2
B.G. 2014-07-08 09:50:25
Macie rację. Pracowałam tam tylko miesiąc i złożyłam wypowiedzenie.
Wokół słyszałam tylko ostrzeżenia: niech pani stąd ucieka !

Rada Nadzorcza za plecami podejmuje decyzje związane z pracownikiem bez żadnej konsultacji z nim, mimo, że jest to niezgodne z Kodeksem Pracy.

Sam zakres obowiązków: super. Pracowało mi się świetnie, bo lubię mieć dzień wypełniony, lubię mieć dużo do zrobienia i pracuję z przyjemnością i pasją.
Ale nie zaakceptuję nigdy donosicielstwa współpracowników i niesprawiedliwości.
2
omen 2014-07-08 12:42:42
haha ale jaja ... śmiać mi się chce .. kolejni ludzie parzą się ... "A RADA RZĄDZI ŻELAZNĄ RĘKĄ" .. komuś się nie spodobasz, to następny, następny... szkoda tylko tych ludzi....
2
Pni 2014-07-15 11:57:19
Też pracowałem w tej firmie i najgorsze jest to, że utrzymują się tam ludzie który wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wazeliny, donoszą i podkładają świnie innym. Chyba każdy wie o kim mowa?? Bo Pani która nie zna się na pracy, udaje że zabiera pracę do domu, jedynie co w ciągu tych 8 h robi to chodzi na magazyn [tam tylko pali papierosy i ściemnia]. Pozdrawiam...
gość 2014-07-23 09:30:31
no i już nie pracuje największy donosiciel w tej spoldzielni....
gosc 2014-07-25 08:27:10
ciekawe dlaczego nie publikują nowych protokołów z rady nadzorczej?? czyżby się czegoś bali?? może tego ze przewodniczący poleciał, albo nie maja już pomysłów na żenującą osiedlową prasówkę. tematy się wyczerpały, bo ile idzie podejmować temat o niby niekompetencji pracujących tam osób oraz o zakazie wyprowadzania psów.....
ina 2014-07-31 11:42:18
to się nazywa prawdziwa rotacja!! ... w ciągu 1,5-2 lat 4-5 razy zmieniana była osoba na stanowisku inspektora nadzoru ... i tera znowu szukają osoby... ludzie niech Wam to da myślenia ...
B.G. 2014-08-07 12:18:49
Myślę, że donosicielem był jednak ktoś inny.
B.G. 2014-08-07 12:21:07
Ogłoszenie o pracę było na stronie urzędu pracy.
Teraz już go nie ma. Chyba zatrudnili kogoś na moje miejsce (może osobę, która równolegle ubiegała się o to samo stanowisko).
gość 2014-08-07 13:15:59
przecież nie pracuje ta Pani co przez tyle długich lat uprzejmie donosiła
gość 2014-08-07 13:17:29
Myślę, że poznałaś tę Osobę?!
B.G. 2014-08-11 15:14:37
Do "gość".
Z komentarzy wynika, że chodzi o osobę, która zwolniła stanowisko pracy, na które mnie przyjmowano.
Ale ja nie odniosłam wrażenia, że to ktoś kto donosi. Zresztą komu miałaby donosić i na kogo i w jakim celu ?
Za krótko tam pracowałam żeby coś móc powiedzieć szerzej. Po prostu zwolniłam się jak najszybciej. Nikt mi niczego nie utrudniał, dostałam na czas świadectwo pracy i wynagrodzenie.
Chodzi o to, że z informacji przekazanych mi przez osobę z zarządu - to Rada Nadzorcza podjęła pewną decyzję dotyczącą mnie, wbrew Kodeksowi Pracy. Ja się z tym nie zgodziłam więc napisałam wypowiedzenie.
Rada nadzorcza wyparła się swojej decyzji.

Jestem zadowolona, ze nie muszę tam pracować !

Pozdrawiam
Gosc 2014-12-03 13:55:08
nie wierze.... to chyba jesteś z RN albo tą osobą co donosiła. śmiać się chce z tego komentarza.
przecież ADS jest wstanie nawet inwigilować pracowników co robią w wolnym czasie. przecież był zakaz robienia zakupów na terenie sklepów należących do ADS nawet w dni urlopu, bo jak to wygląda... masakra. kur... ludzie nie wiecie co piszecie...
1
lokator 2015-02-28 14:48:22
Spóldziełnio,zrób cos z tymi golębiami!!!
1
gość 2015-03-02 12:56:55
lokatorom ads to wszystko przeszkadza... masakra...
gosc 2015-03-05 13:39:09
Nie wierze.Dlaczego są usuwane komentarze?Śmiechu warte!
Wiec napisze jeszcze raz!
Na balkonie nie mozna nic postawic ani zostawic bo zaraz jest obsrane :/
Kazdy wie jakie dzialanie maja odchody tych że kochającyc przez emerytów zwierzatek!Odchody Niszcza elewacje budynku!Ale pracownicy i cały zarząd ma to gdzies!Gołębie roznosza rożne choroby i pchły.My na codzien wdychamy powietrze ktore jest wzbogacone na naszych blokac plagą gołębi!Karmiąc je schodzą sie myszy i szczury.I nikt z tym nic nie robi!Spółdzielnia dba o wystrój Pfff.Ale nie widzi balkonow obwieszonych butelkami,plytami,kolcami,siatkami..Wystrój jest super!Gratuluję nic nie robienia!Może w koncu pani prezes wezmie sie za coś!
ktos z boku 2015-03-20 13:16:40
dziwne jest to, że ludzie potrafią najczęściej mówić że jest źle..... drodzy lokatorzy - trochę inwencji - pomaszerować na walne, nie dać absolutorium obecnej radzie nadzorczej i wybrać nową - świeża i bez układów :) tylko komu będzie się chciało :) ? prościej po prostu ponarzekać :)
1
ul. przyszłość 2015-03-23 13:46:54
w końcu ktoś mówi do rzeczy... brawo dla Ciebie
1
Gość 2 2015-03-28 18:35:33
Witam ja także miałam tą przyjemność na krótko pracować w tej Spółdzielni i namawiam mieszkańców do udania się na walne i czas najwyższy zmienić radę bo wtedy będzie mogła Pani Prezes pracować i współpracować z mieszkańcami
A co do Rady Nadzorczej to może wymienić na ludzi młodych doświadczonych a nie emerytów , którzy potrafią wykrzyczeć w sklepie nazwiskami kogo zwalniają.
Totalny brak kultury ze strony osoby z RADY!!!!!!!!!!!!
3
Pfff 2015-07-09 05:25:20
Tak,a w jaki sposob mozna indywidualnie pozbyc sie golebi z blokow?I przepraszam ale spoldzielnia od tego jest by zwalczyc ten problem!!!
Kiki 2015-08-19 14:27:48
Ludzie chcecie się pozbyć gołębi a to problem ogólnopolski! Jak chcecie zmusić ADS by usunęła gołębie? Co mają przyjść z pracownikami wyposażyć w karabiny maszynowe i odstrzelić? Dajcie spokój. Wiecie skąd jest tyle gołębi w miastach? Bo jest sporo śmieci, ludzie dokarmiają. Właśnie stąd! Pomóc mogą tylko takie specjalne kolce na kleju ale i to niewiele skutkuje.

Strasznie współczuję pracownikom ADS-u bo mają do czynienia z ludźmi. Jedni są fajni ale pewnie jest też spora większość która reprezentuje typ chamskiego pyskacza w wieku emerytalnym któremu dano władzę w ręce i odbija sodówa do głowy. Najgorsze co może być dać władze ludziom którzy nie mają o niczym pojęcia, dla których detale są ważniejsze niż to co powinno naprawdę zwracać uwagę i którzy nigdy w życiu nie zajmowali wysokiego stanowiska i podniecają się tym że mogą kogoś zwolnić.
Jakie to śmieszne. Jakie to polskie.
1
DODA 2015-11-29 19:45:17
ZAMIERZAM WYPOWIEDZEC SIE W TEMACIE PRACY I ORGANIZACJI FUNKCJONOWANIA SPÓLDZILENI MIESZAKNIOWEJ ADS SOSNICA. PRZECIĘTNY MIESZKANIEC TEGO OSIEDLA MAŁO WIE NA TEMAT PRACY SPÓŁDZIELNI A KONKRETNIE JAK SOŁDZIELNIA JAKO ORGANIZACJA FUNKCJONUJE JAKIE ZADANIA WYKONUJE CZYM ZAJMUJĄ SIE POSZCZEGOLNE DZIAŁY TEJ JEDNOSTKI. MOJE PRYWATNE REFLEKJE OPIERAM O DOŚWIADCZENIA JAKICH DOZNAŁEM W TEJ JEDNOSTCE.INSTYTUCJA ZARZADU W TEJ SPOŁDZIELNI JEST FIKCYJNA WYŁACZNIE NA PAPIERZE.WYBRANI CZŁONKOWIE PRÓBUJA SKUTECZNIE KIEROWAC PRACA ZARZADU TYM SAMYM WYKRACZAJA POZA ZAKRES SWOJCH UPRAWIEN I KOMPETENCJI JAKIE WYNIKAJA Z USTAW I OBOWIĄZUJACEGO STATUTU.ZARZAD POWINIEN SKUTECZNIE I EFETYWNI ZARZĄDZAC PROSESAMI ZACHODZĄCYMI W RAMCH TEJ STRUKTURY. NIESTETY TO TYLKO TAK WYDLĄDA OD STRONY ZAPISÓW UMOWNYCH.CAŁOŚC STRUKTURY ORGANIZACYJNEJ JEST PRZYPORZĄDKOWANA PODLEGŁA ORAZ ZALEZNA OD WYŁACZNEJ DECYZJI RADY NADZORCZEJ ,A KONKRETNIE CZŁONKÓW KTÓRYCH W MOJEJ OCENIE KADENCJA TRWA WIECZNIE. SPÓLDZILENIE TRAKTUJA JAK WŁASNA PRYWATNA FIRME W KTÓREJ MOZNA DZIAŁAC NIE UZNAJĄC ZADNYCH REGUŁ I ZASAD.PROPONUJE WYSŁAC TYCH CZŁONKÓW NA SZKOLENIE BO ICH WIEDZA UTKNIEŁA W MARTYM PUNKCIE A KONKRETNIE W REZIMIE USTROJU SOCJALISTYZCNEGO I NIE ZAUWAZAJĄ ZMIAN W OTACZJACYM ICH SWIECIE. ICH SWIAT SIĘ ZATRZYMAŁ CO NAJMIEJ 30 LAT TEMU A REALIA TEGO SA ZNACZNIE INNE.POZYTYWNIE OCENIAM PRACE PREZESA TEJ SPÓLDZILENI BO JEST TO OSOBA ,KTÓRA Z PASJA I WIELKIM ODDANIEM SŁUŻY MIESZKANCOM TEJ SPÓLDZLIENI JEST WIELOLETNIM PRACOWNIKIEM ,ZNA TE ZASOBY NIEMAL JAK WŁASNE PODWÓRKO ,NIESTETY JEJ DOBRE IMIE I REPUTACJA JEST PODWAZANA PRZEZ PLOTKI JAKIE SZERZA NA OSIEDLU NIEKTÓRZY CZŁONKOWIE.ZAMIERZAJĄ JEJ ZASZKODZIC NIECHLUBNYM DZIAŁANIEM. STWIERDZIC NALEZY W SPOSÓB TRANSPARTENY IZ OSIEDLE JEST PROFESJONALNIE ZARZĄDZANE ZE SZCZEGOLNĄ DBAŁOSCIĄ O SUBSTANCIE ZASOBÓW SPÓŁDZILENI.
1
Kornelia 2015-12-08 17:07:36
Miałam okazję poznać wielu ludzi którzy tam pracowali. Chodzi mi o pracowników którzy bezpośrednio pracowali jako pracownicy wewnętrzni spółdzielni i każdy z nich chwilę popracował i rzucał robotą obiecując sobie na przyszłość że nigdy tam nie powrócą. Zawsze mnie to zastanawiało czemu tak i winy upatrywałam się w samych rzucających ale dziwiło mnie, że było ich tak wielu. Jak później się dowiedziałam ponoć rada złożona z lokatorów jest przeokropna i nie daje żyć ludziom tam pracującym. I nie uwierzyłabym w to gdyby ten pogląd nie powtarzał się co rusz. Roboty ponoć od groma i trochę natomiast płacą marne grosze. Już kilka osób mi powiedziało że praca tam to strata czasu i lepiej spożytkować swoją energię i czas na pracę w której ktoś inny doceni pracownika i zapłaci za wykonaną pracę.
Powtarzam tylko to co usłyszałam od tych któzy znają środowisko pracy. Wierzę w to bo to nie przypadek żeby tyle osób powtarzało jedno i to samo. Sama chciałam tam startować ale zrezygnowałam bo tam ponoć można się tylko garba dorobić a ludzie z rady cytuję "skaczą jak koguciki".
Diana 2015-12-10 14:07:47
UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ. JEŻELI NIE WIADOMO O CO CHODZI, TO CHODZI O PIENIĄDZE. A MOŻE OBECNI PRACOWNICY CHCĄ WYCIĄĆ POTENCJALNĄ KONKURENCJĘ? JA TAK JAK POPRZEDNIK NIE MAM Z NIMI PROBLEMU.
lilka 2015-12-21 15:01:55
kolce pomagaja.prosze przyjrzeć sie budynkowi UM.Wlasnie tam są umieszczone.
Diana 2016-01-19 10:35:48
Ostatnio byłam w spółdzielni i co widzę...... Wszystkim tak źle/jak piszesz/ i uciekają z tej spółdzielni to dlaczego niektórzy wracają. Czy to nie jest dziwne. Ja też znam opinie z osiedla na temat płac. Podobno jaka praca taka płaca. Jak małe zarobki a tak dużo pracy to praca na strefie czeka będzie lekko łatwo i przyjemnie. Coś wiem na ten temat.
1
Jaga 2016-02-18 15:45:07
Najgorsza spółdzielnia i najgorsza rada nadzorcza. Proszę mnie nie zaczepiać bo napisze cała prawdę o wszystkich.
Pracownik 2016-02-26 04:22:42
A może by się przydało. Bo tacy ludzie nie zasługują na milczenie
Jaga 2016-03-18 13:20:17
Tych ludzi wszyscy znają oni myślą( w co wątpię) że znają się na wszystkim, ale to drugi sort jak z wyglądu tak i z wiedzy. Tworzą klan, a ci co z nimi rozmawiają to takie same nieudacznicy. Nie ma na nich odpowiedniego określenia. Jeden fałsz i obłuda, obgadują, kłamią, patrzą ludziom w twarz jedna nędza.
2
Pracownik 2016-03-21 17:44:38
Jak mi mieli dać wypowiedzenie to całe osiedle wiedziało, tylko nie ja. A kilka razy było zadane pytanie czy zostanie mi przedłużona umowa.
( usunięte przez administratora )
1
Obserwator 2016-03-24 20:55:36
Z tym kołem gospodyń to święte słowa ale jest w ich kręgu gość którego inteligencja i polot w skali od 1-10 wynosi minus 9 a dlatego 9 a nie 10 bo potrafi oddychać i nosić notes.
2
Tedi 2016-04-14 23:03:03
Pik, doczekasz się że Tobie też ktoś powie cytuję"...starsze pokolenie po prostu musi wymrzeć..."
Współczuję Twoim rodzicom.
1
Jaga 2016-04-17 10:23:39
Jeżeli młoda osoba tak pisze to ma jakieś doświadczenia, a patrząc na rade ADS Sośnicy to w pełni się zgadzam lepiej młodego nauczyć niż starego zmienić. W tej radze to jeden kołchoz ludzi chciwych, niedouczonych, wykorzystujący swoje stanowiska do swoich ciemnych interesów. oni wiedzą
Jaga 2016-05-11 16:38:19
@rylko, czytaj ze zrozumieniem, tłumaczyć nie będę. A wracając do meritum czy juz obecna rada ( stara rada od 1990 i 2001 z przerwami) ma podpisane glosy swoich wyborców do swoich niecnych uchwal. Pisze do was z błędami bo i tak nic nie zrozumiecie, a co do rodziców waszych to jak na to patrzą to nie moga uwierzyc, ale to fakt, pozdrawiam ich troje.
2
Zadowoleni Rodzice 2016-05-26 21:11:34
Dziękujemy ADS Sośnica za zwalczenie gołębi przy ul. Pogodna. Za zamontowanie kolców, za listy do mieszkańców z zakazem dokarmiania tego ptactwa. Bo to właśnie wina "wielkodusznych" lokatorów, że codziennie czuli potrzebę wykarmić stado latających pasożytów. Panu, który właściwie kierował całą tą sprawą, osobiście wchodził na dach i pokrywał go substancją odstraszającą ptactwo. DZIĘKI. LOKATORZY zanim zaczniecie krytykować ludzi pracujących w ADS zastanówcie się 10 razy.
Jaga 2016-05-29 12:00:22
Krytyka nie dotyczy pracowników tylko rady nadzorczej w składzie Bony M. Gdyby nie oni mieszkańcom żyłoby się dużo lepiej.
Dla pracowników należą się uznania za ich pracę i odszkodowanie za kontakty z tymi pipipipipi, te babska i lider ken wie.
1
Robi 2016-08-17 10:06:12
W spółdzielni znowu coś się dzieje. Jest nowy członek zarządu. Ciekawe na jak długo. Tylko czekać jak "starzy" pracownicy rękami zaprzyjaźnionej rady wywalą go żeby utrzymać istniejący system .
7
Zostaw swoją opinię o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa