brak logo

Eko-Fol Sp.j. J. T. Ł. Bugaj

Ochmanów

Opinie o Eko-Fol Sp.j. J. T. Ł. Bugaj

poskramiacz 2013-09-27 17:20:52
Coż tu duzo mowic. Pracujemy na sortowni w bieruniu starym (fiia eko-folu), Jest tandetnie, wiecznie wmawiaja że sita zapchane na maszynach bo zle sortujemy folie, co tylko jest pretekstem do uwalania pieniedzy. Zero strojow roboczych, zero obuwia i jedna para rekawiczek na miesiac. W folii znajduja sie rozne rzeczy od pampersow, szkla, workow na trupy, poprzez zuzyte podpaski, tampony do igiel szpitalnych (niewiadomego pochodzenia) wlacznie. Prezes (z kupionym wyksztalceniem i firma po tacie, bo sam do niczego by nie doszedl) nie ma nawet zamiaru z nami rozmawiac wiec kim jest ?? chyba tylko pseudoprezesem. Na Eremie (hala obok) wszysy [usunięte przez moderatora] ale tam prezes niczego sie nie przyczepi, zreszta co sie dziwic skoro 3/4 osob to rodzina.... Kantowane umowy o prace, bezplatne postoje, albo bierzesz urlop bezplatny albo wypad z firmy. Totalne dno bagno, duzo i dlugo by jeszcze pisac ale szkoda mojego czasu. Po prostu czas sie pozegnac z ta "firma" i absolutnie nikomu nie polecam. Tyle w temacie
2013-10-05 20:52:00
Nie zgadzam się z tobą poskramiacz ! pracuje tutaj już ponad rok i jestem zadowolony, zarabiam niezłe pieniądze i nie ma problemu z ich wypłacaniem co w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne. Ale nie ma tu miejsca dla nierobów którzy tylko udają że pracują . Jestem zadowolony i nie szukam innej pracy
aligator 2013-10-06 09:01:56
poskramiacz - 2013-09-27 17:20:52

Coż tu duzo mowic. Pracujemy na sortowni w bieruniu starym (fiia eko-folu), Jest tandetnie, wiecznie wmawiaja że sita zapchane na maszynach bo zle sortujemy folie, co tylko jest pretekstem do uwalania pieniedzy. Zero strojow roboczych, zero obuwia i jedna para rekawiczek na miesiac. W folii znajduja sie rozne rzeczy od pampersow, szkla, workow na trupy, poprzez zuzyte podpaski, tampony do igiel szpitalnych (niewiadomego pochodzenia) wlacznie. Prezes (usunięte przez administratora) nie ma nawet zamiaru z nami rozmawiac wiec kim jest ?? chyba tylko pseudoprezesem.(usunięte przez administratora) Kantowane umowy o prace, bezplatne postoje, albo bierzesz urlop bezplatny albo wypad z firmy. Totalne dno bagno, duzo i dlugo by jeszcze pisac ale szkoda mojego czasu. Po prostu czas sie pozegnac z ta "firma" i absolutnie nikomu nie polecam. Tyle w temacie
Witam, pracuje w EKOFOL BUGAJ od 2 lat przy produkcji granulatów na stanowisku brygadzisty i chciałbym odnieść się do tego co napisał kolega:- poskramiacz , ponieważ z tego co mi wiadomo podczas swojej wypowiedzi wiele razy minął się z prawdą.

1.Jeżeli chodzi o sortowanie folii i pracę na segregacji to mówiąc prawdę cały czas jest problem z jakością folii która do nas trafia pod młyn do dalszej obróbki ,ponieważ w kostkach: trafiają się kamienie ,kawałki drzewa i bardzo często puszki po piwie- i to właśnie zapycha sita na maszynach, co daje nam naprawdę w kość- i to poskramiacz chyba nie wina Prezesa tylko Wasza!!!!!
2.Jeżeli chodzi o zarobki na segregacji to z tego co wiem macie płacone od wydajności 0,15gr/kg wysegregowanej folii co daje Wam na rękę średnio około 2500zł-wiec nie jest żle - my na produkcji czasem nie mamy nawet tyle.
3.Jeżeli chodzi o stroje to
marecki 2013-10-06 11:04:00
pracowalem tam dwa lata w poniedzialek zostalem zwolniony. no coz bylo lepiej jak i gorzej ale ogolnie oblecialo.
orzeł 2013-11-22 15:31:54
Dajcie spokój nikomu nie polecam... na segregacji zakrwawione podpaski, pampersy, worki po trupach, [usunięte przez moderatora] , gnijące resztki jedzenia, najgorsze co mi się trafiło to zgnita ryba na dnie kostki, o smrodzie chyba mówić nie muszę, każdy sobie go może wyobrazić, podziwiam tych desperatów co tam robią ... w dodatku igły, strzykawki ... BOMBA BIOLOGICZNA , nie ma rękawic ani ciuchów od firmy. System akordowy, masz czyste folie- może i zarobisz, masz syf co się w większości trafia , to z wypłaty nie wiesz czy masz się śmiać czy płakać! Zdecydowane NIE !
1
foltan 2013-12-20 18:18:39
zgadzam sie z orlem i poskramiaczem. Dno i zenada (na sortowni folii), na eremie wsrod rodziny prezesa moze jest lepiej ale rodzina to rodzina. Dziwie sie sam sobie ze az tyle tam wytrzymalem. Na szczescie teraz mam normalna prace lololol
1
maxi 2014-01-29 21:15:59
A Ja nie moge sie zgodzic z orlem i poskramiaczem poniewaz uwazam ze praca jest ok. i zarobki niezle ale trzeba pracowac a nie udawac.Natomiast jezeli chodzi o ubrania robocze to powiem krotko,prosze nie klamac ze ich nie ma bo ci co pracuja i pracowali sami podpisywali ich odbior.
(usunięte przez administratora)
lolita 2014-01-29 21:29:25
Czytam te wszystkie opinie i az sie dziwie!!!Pracuje na segregacji juz drugi rok i wcale nie jest az tak zle jak tu sie opisuje.Warunki rzeczywiscie sa ciezkie ale praca za to bardzo dobrze platna.Jezeli ktos naprawde pracuje mozna zarobić nawet do 2500zł na reke, a jezeli komus sie nie podoba to po co tu pracuje- z wypowiedzi wynika ze chyba po to aby oczernic własciciela!!!
Jak komus nie pasuje to droga wolna!!!!-przeciez widzialy galy co braly!!!!
Z mojej strony polecam!
zwykły robol 2014-02-01 10:45:20
WITAM WSZYSTKICH PRACUJE JAKIŚ CZAS NA SORTOWNI I JEST CIĘŻKO ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZEZ LUDZI KTÓRZY TAM PRACUJĄ. RĘKAWICE SĄ UBRANIA ROBOCZE SĄ W PRAWDZIE JEST ZIMNO ALE TO STARA HALA NIE MOZNA WYMAGAĆ ŻEBY DO ŚMIECI BIUROWIEC WYBUDOWALI A PRZYPOMINAM WSZYSTKIM ZE TO PRYWATNA FIRMA A NIE PAŃSTWOWA I PREZES TEŻ NICZEGO ZA DARMO NIE DOSTAJE!! JA OSOBIŚCIE JESTEM ZADOWOLONY DO PRACY CHODZI SIĘ ŻEBY ZAROBIĆ I MIEĆ TE PIENIĄDZE FIRMA PŁACI FAJNIE I WYPŁACA ZAWSZE PIENIĄDZE WIĘC JEŚLI KOMUŚ NIE CHCE SIĘ PRACOWAĆ DROGA WOLNA MOPS I URZĄD PRACY ZAWSZE CZEKA NA TAKICH Z LEWYMI RĄCZKAMI!I WTEDY MOŻE LUDZIE KTÓRZY PRACUJĄ NORMALNIE MIEI BY MNIEJ PROBLEMÓW Z SITAMI
nieznajomy 2014-05-14 14:31:39
Zatrudnili mnie obiecali umowę a tu kicha. Zostawałem nadgodziny każda sobotę byłem w pracy nie wspominając o tym ze 1-ego mają tez pracowałem. Miałem skończyć zaplanowana robotę i mieli dać umowę. Okazało się ze gdy zrobiłem to co chcieli zamiast umowy podziękowali i stwierdzili że nie ma dla mnie pracy. (usunięte przez administratora)
nieznajomy2 2014-05-26 16:18:23
Zatrudnili mnie obiecali umowę a tu kicha. Zostawałem nadgodziny każda sobotę byłem w pracy nie wspominając o tym ze 1-ego mają tez pracowałem. Miałem skończyć zaplanowana robotę i mieli dać umowę. Okazało się ze gdy zrobiłem to co chcieli zamiast umowy podziękowali i stwierdzili że nie ma dla mnie pracy. Walą w ciula z kasą do tego oszukują na godzinach i przyjmują na czarno !a z gówna chcieliby złotą korone ! no itak na koniec mam nadzieje ze te zajebane myjki rozpadną sie w huj a produkcja nigdy nie ruszy!
1
Tomek 2014-09-16 13:57:02
FIRMA TO JEDNA WIELKA SCIEMA. BRAK JAKICHKOLWIEK PRZESTRZEGANYCH ZASAD BHP. OSZUSTWA NA UMOWIE, NIEWYPLACANE NADGODZINY.
SPRAWA TRAFILA NA POCZATEK DO PIPu. JESLI DALEJ BEDA WMAWIAC ZE MAJA RACJE, ZOSTANIE ZORGANIZOWANY POZEW ZBIOROWY ( JEST JUZ NAS KILKU) SĄD PRACY, BHP, SANEPID I URZĄD SKARBOWY. STARAŁEM SIE O MOJE ZAROBIONE PIENIADZE, TO MNIE OSZUKALI I STWIERDZILI ZE IM TEGO NIE UDOWODNIĘ. JEDNAK UDOWODNIMY ZDJĘCIAMI, ŚWIADKAMI, FILMAMI. JESTESMY SPRYTNIEJSI NIZ MYSLICIE. OGOLEM TO WYZYSK PRACOWNIKOW NA RZECZ RODZINY PREZESA. PRACUJE 10 OSOB, 5 SIEDZI A 5 PRACUJE ZA 15. MASAKRYCZNE ZMIANY, BRAK WYPLAT DO NOCEK, NADGODZIN, PRACA W NIDZIELE, SWIETA. PORAZKA. CZY KTOS JEST CHETNY DOLACZYC DO POZWU ZBIOROWEGO? WEZMY SIE W KUPIE ZA NICH !!!

MOJ MAIL OSW32600@INTERIA.PL - PISZCIE I SIE DOGADAMY. SPRAWA ZGLOSZONA W TOKU. POPRZEDNIO SKONSULTOWANA Z PRAWNIKIEM. W ZAKLADZIE TYLKO KLAMIA, MOZE 5% OKAZALO SIE PRAWDĄ, RESZTA TO KITY. MYSLICIE ZE NIE ZNAMY SWOICH PRAW PRACOWNIKA?
nieznajomy 2014-09-25 21:31:19
Jeśli zarobisz gdziekolwiek więcej kasy to napisz, kasa jest świetna jak na rynkowe warunki, jak nie zauważyłeś większosć pracowników dojeżdża nawet po 80 km, jak sie nie chce robić, rączki lewe i chęci zero to najlepiej się poskarżyć. ludzie jakoś pracują i sobie chwalą, pilnują pracy i swoich obowiązków, z każdym tygodniem jest coraz lepiej bo zakłąd inwestuje kupe pieniedzy by było dobrze. nie ma to jak iść na l4 zaraz po otrzymaniu umowy, może Tobą się ktoś zainteresuje co sie tak nagle pochorowałeś i czy aby Ty słusznie bierzesz świadczenia ściemniaczu! Pozdrawiam nierobusiów.
Jako tako 2014-09-25 21:40:15
Witam. Z tego co piszecie wyglada na to ze, nigdy nie mieliscie ochoty do pracy i wrecz was ona przerasta. Jednym zdaniem "u mamusi na garnuszku siedziec". Takim jak Wy choc by tylki miodem smarowali to i tak bedzie zle.Co kogo obchdzi rodzina prezesa ? W kazdej firmie jest podobnie pod tym wzgledem .Zazdrosc was zżera ze maja lepiej? Kto ma kozysta bardzo proste.Co do pracy Ja odziwo umowe mam. Ubrania mam. Rekawiczki mam .Zarobek dobry.
aga 2014-09-26 10:22:01
Witam,
Pracuje na sortowni.I jak czytam wypowiedzi powyzej to zastanawiam sie czy to jakas zemasta na Prezesie?Co Wy wogóle wypisujecie????!!!!!!
Praca dobra ,odzież robocza jest,warunki niezłe i pieniążki wypłacana na czas!!! a to chyba w tych czasach jest najważniejsze!!!
dziad 2014-09-26 10:29:18
Tomek to o czym piszesz to jakieś brednie!!
Pracuje na Eremie już 2 rok i wszystko jest ok.
Praca rzeczywiscie cięzka ale za to jak weżmiesz wypłatę to wiesz za co robisz!
Ja ogólnie polecam.

PS.
Przez Zakład ostanio przewija się dużo osób ale z tego co obserwujae jak pracują inni to dzisaj bardzo ciężko o dobrego pracownika więc szczerze współczuje Prezesowi.
Ogólnie polecam
szczurek 2014-09-26 20:32:55
Ja szczerze polecam i jestem bardzo zadowolony.
Praca jest ciekawa a wypłata tylko motywuje do jeszcze lepszej i wydajnej pracy.
A to co wypisują nieroby powyżej to efekt kombinacji nie Prezesa tylko nierzetelnych pracowników którzy po otrzymaniu umowy o pracę od razu uciekają na L4!!!!
Pozdrawiam całe forum i życzę prawdziwych i rzetelnych opinii o pracodawcy!!!!
magdula 2014-09-26 20:42:38
Praca w EKOFOLu to przyjemność sama w sobie, a przy okazji otrzymujemy naprawdę niezłe wynagrodzenie więc tylko mogę wszystkim polecić.
Nigdy nie było żadnych kombinacji z umowami i wypłaceniem pieniążków.
A te parę złych komentarzy to sami kombinatorzy.Tak juz jest ze zawsze w dużej firmie znajdzie się parę czarnych owiec które szukają łatwych pieniędzy i dziury w całym.Takie osoby to wstyd dla całej firmy -potraficie oczerniać tylko właściciela za jego plecami.
Serdecznie polecam!!!!!!!!!!!!!
swinka 2014-09-26 20:55:49
Cześć, ja powiem Tobie tak:ze jeżeli będziesz sumiennie podchodził do swoich obowiązków to będziesz zadowolony z wypłaty!!!a jeżeli będziesz leserował i chodził bokami to na pewno szybko to wyłapią i kopna Cie głęboko w d.......
Teraz już naprawdę nie ma przelewek bo właściciel ma gestapo w firmie im pilnują jak pieron.
Ale polecam bo zarobek fajny jak na Śląsk.
mala czarna 2014-09-27 09:28:08
Zgadzam się z opiniami powyżej-ja jestem bardzo zadowolona z pracy jak i z atmosfery która panuje.
Polecam
lola 2014-09-27 09:38:29
Nie mogę patrzeć i czytać tych wszystkich opinii wypisywanych przez ludzi którzy tylko kombinują jak pójść na L4. Przecież jak komuś się coś nie podoba to droga wolna ! Właściciel nikogo łańcuchem do stanowiska nie wiąże.
Ludzie tylko oczerniać potraficie, a jak trzeba pracować uczciwie to już każdemu ciężko.
Ja polecam bo widać ze Prezes chce coś zrobić aby poprawić nam warunki pracy.
Poskramiacz 222 2014-09-27 09:49:02
Poskramiacz!, chciałbym tylko powiedz Ci jedno:
Jeżeli Prezes tak jak twierdzisz ma firmę po tacie do tylko się cieszyć bo z tego co mi wiadomo to Ty po tacie masz zasrane gacie , pozdr. Cię serdecznie!

Ps.Jeżeli nie znasz tematu to się nie wypowiadaj debil...........
Praca ok i warunki także.
Polecam
kozak 2014-09-27 17:57:41
Podpisuje się pod opinią powyżej.Chłopaki może zrobimy pozew zbiorowy temu Tomusiowi S.?????Widać że z chłopczyka niezły kombinatorek jest!
Czemu nie napiszesz ze siedziałeś cały miesiąc na L4 CWANIAKU!
Może Prezes ci kazał co??????
Ja polecam choć czasami bywa naprawdę ciężko.
olek 2014-09-27 18:04:51
JA MOGĘ POWIEDZIEĆ ZE WŁAŚCICIEL JESZCZE NIGDY MNIE NIE OSZUKAŁ,TYLE ILE WYPRACOWAŁEM ZA TYLE MIAŁEM ZAPŁACONE CO DO ZŁOTÓWKI.
PACA JEST CIĘŻKA I BRUDNA ALE TO PRZECIEŻ RECYLKLING TWORZYW SZTUCZNYCH A NIE PRODUKCJA LEKÓW.
POLEM TYLKO TYM KTÓRZY SIĘ PRACY NIE BOJA I SĄ SKŁONNI DO POŚWIĘCEŃ.
Gonzo 2014-09-28 07:29:11
Czytam te posty i co niektórzy słodzą tu niemiłosiernie , pracuje tam i każdy ma troche racji ale żaden nie napisze ile bierze na rękę a ile ma na umowie i po ile pracuje ( spólka kantuje skarbówkę jak i pracowników na l4 i urlopach , a to że są układy i układziki to każdy o tym wie tylko nie mówi głośno ), tak że nie wszystko jest ok jak to jest opisywane .
logan 2014-10-01 14:38:02
Ja jestem zadowolony z pracy,a z tego co mi wiadomo to niektóre osoby same nie chcą wykazywać dużych zarobków bo mają komorników na głowie.
Polecam
tomek 2015-01-21 18:18:02
też czekam na to aż pojawi się jakaś konkretna opinia odnośnie wypłaty na przykład, bo nie wiem jak teraz jest to wszystko określone dokładnie.. mam nadzieje, że można jakoś zarobić u nich, na przykład normalnie tak, żeby konkretnie mieć z tego jakiś zarobek i opłacić mieszkanie albo rachunki czy na studia nawet.
Bbb 2015-02-20 12:13:03
Witam jak teraz wygląda praca na sortowni? Jaka umowa na początek?
1
kobitka 2015-02-26 07:12:07
Byłam na rozmowie w Bieruniu , widziałam sortownie i chyba nie jest aż tak źle, no każda praca ma swoje plusy i minusy ale jak można zarobić na dojazd i jeszcze zostanie to chyba warto.
GÓRAL 56 2015-03-03 04:48:21
UCZCIWA WYPŁATA W TERMINIE...NIEZŁE ZAROBKI PRACODAWCA OK...JEŚLI KTOŚ MA INNE ZDANIE NIECH IDZIE DO INNEJ FIRMY
DAJE OCENĘ DOBRY ALE FIRMA INWESTUJE I SIĘ ROZWIJA...BĘDZIE LEPIEJ
POZA KILKOMA DUPOWŁAZAMI....WIADOMO O KIM MOWA...JEST SPOKO
cieć 2015-07-07 13:48:43
jAK ZADZONIĄ I PRZYPOMNĄ SOBIE O MNIE TO WRÓCĘ A PREZES TOMASZ TO CZŁOWIEK Z BARDZO DUŻĄ KULTURĄ OSOBSTĄ.
kargul 2015-11-06 21:44:02
Zarobki 2500zł na ręke , praca ciężka ale ogólnie ok -polecam.
dzunia 2015-11-06 21:52:47
Na sortowni płacą od kilograma .
Średnio na miesiąc mamy 2000zł na ręke.
Teraz jest w nowym miejscu i jest naprawdę super -warunki bardzo dobre.
Wypłata zawsze w terminie , a to chyba w dzisiejszych czasach najważniejsze.
Widać że firma się rozwija,cały czas inwestują.
Pozdrawiam
Dzunia:)
Ja polecam

Ja 2015-12-16 12:28:15
Było Dobrze, warunki ciężkie,ale jak się przepracowalo cały miesiąc i brało się 3 tysiące to wiedziało się za co pracujesz, nigdy nie miałam problemu żeby dostać wolne,ludzie spoko.
Ja 2015-12-16 12:28:17
Było Dobrze, warunki ciężkie,ale jak się przepracowalo cały miesiąc i brało się 3 tysiące to wiedziało się za co pracujesz, nigdy nie miałam problemu żeby dostać wolne,ludzie spoko.
kangur 2016-05-12 19:53:32
stabilizacja, umowa, pewność odprowadzania składek.. to dla wielu osób mogą być wystarczające argumenty, by wysłać tu CV. Jedyne co może zniechęcać, to ciężka praca. Jednak warta poświęcenia, jak czytam niżej
Zostaw swoją opinię o Eko-Fol Sp.j. J. T. Ł. Bugaj - Ochmanów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko-Fol Sp.j. J. T. Ł. Bugaj