brak logo

Travelplanet.pl

Wrocław

Opinie o Travelplanet.pl

jo 2009-01-23 11:35:04
Pracowałam chwilkę u nich i szczególnie nie polecam. Atmosfera
raczej kiepska, a 3 tysie netto to ma sie szanse zarobic przy załozeniu ze jest
sie jednym z 5 najlepszych osób (pracuje ponad 30 osób na sprzedaży). Ogólnie po
wdrożeniu szansa na jakies 2-2,5 tys . Firma kiepsko zorganizowana, brak
jakiegokolwiek socjalu. Jest wiele lepszych miejsc do pracy niż travelplanet.
Jola 2009-01-23 16:24:46
Travelplanet pracowalam u nich na sprzedaży w CH Targówek. Siedzialam w takiej szklanej kklatce, sprzedawalem wycieczki, ciągly pressing od kierownika regionalnego, "dlaczego taka mala sprzedaż?" co ja zrobie że ludzie się tylko pytają o hotele 4 gwiazdkowe najchętniej na 1000 zl na 2 tygodnie all inclusive. Generalnie w firmie jest OK ale ja już mam dosyć sprzedazy biletów lotniczych i wycieczek. Najgorsi są klienci, którzy ciągle mają jakieś pretensje i narzekają. Dlaczego my Polacy tak musimy ciągle narzekać i skarżyć się .
anonim 2009-03-04 01:05:50
a jak wyglądają kwestie zarobków i szkoleń u nich? Bardzo zależy mi na tej informacji!
2
QWERTY 2009-09-03 14:15:33
Pracowałem w biurze, nie byłem sprzedawcą. Atmosfera w pracy bardzo przyjemna - większość młodych ludzi. Proponuje jednak jak najwięcej wynegocjować podczas rozmowy rekrutacyjnej - bo szanse na późniejszą podwyżke są bardzo słabe. Ogólnie firma dobra na start. Pózniej trzeba sie ulotnić
xx 2009-11-20 20:07:07
Pracowałam... długo. Nie żałuję żadnego dnia, bo nauczyłam się bardzo, bardzo, bardzo dużo. Zarówno z turystyki jak też obsługi klienta i sytuacji BARDZO stresowych. Zero wsparcia z góry. Wysokie ciśnienie i obgryzione pazury. Dobre zarobki. Szkoleń nie ma wiele, ale są. Reasumując: praca dała mi wielką naukę na przyszłość, ale mój czas w TP już się skończył i odeszłam bez żalu. Ale ogólnie, polecam, jak ktoś ma twardy tyłek. kopalnia wiedzy i duże mozliwości.
qwerty 2014-01-11 17:40:30
Dlatego, że później trudno o podwyżkę.
telebunia 2014-08-07 18:11:28
Pracuję w TP od dwóch lat. Socjal jest, mozliwosc wykupienia pakietu medycznego jeest (podstawowy pakiet medyczny dostajesz na starcie), atmosfera fantastyczna, kazdy na "cześć' nie ma formaalizowania. Czeste wyjazdy studyjne. Zarobki fakt srednie, ale nikt odrazu prezesem nie zostaje ;)
Konsultant będzie dobry? 2015-01-31 21:47:55
Tak się zastanawiam się nad pracą konsultanta w travel planet, nie wiem czy spełnie wymagania jakie są tutaj stawiane przed pracownikami. mianowicie nie wiem jakie są ale bardzo mnie to ciekawi. napiszecie coś w tym temacie do mnie. chciałbym się dowiedzieć czegoś konkretnego bo nie wiem cyz jest sens aplikować jak mnie potem nie przyjmą.
Megi 2015-02-11 21:26:04
Pracuję tu od kilku lat i nie ma tu na co narzekać, pod jednym warunkiem - sprzedajesz! To nie jest miejsce dla osób, które chca za biurkiem pić kawkę. Są wyniki są pieniądze, wystarczy chcieć. Są szkolenia, wyjazdy, mnóstwo konkursów, pakiety medyczne, multisport w dobrej cenie, wszystko co trzeba. Tak jak napisał ktoś wyżej - tu naprawdę można się sporo nauczyć. Polecam!
out 2015-03-24 12:07:49
Wiadomo jak jest...zawsze są zadowoleni i ci mający negatywną opinie. Nie ma pracodawcy bez zarzutu i pracownika idealnego. Warunki pracy mogą być rózne a pensje niskie niemniej jednak jednego nie mozna wybaczyc pracodawcy - braku szacunku dla pracownika, poniżania, wyprania z czlowieka poczucia wlasnej wartosci. Ta firemka padnie, bo nic co budowane jest na cudzej krzywdzie nie przetrwa dlugo. Trzeba im innowacyjnosci, zachodniego pomyslu na zarzadzanie firma i personelem a tu...lipa. Ludzie na stanowiskach to przypadkowe osoby a wyraznymi granicami na swiezy powiew i ogromnymi kompleksami, ktore lecza na pracownikach. Potwierdzam negatwne opinie przedmówcow!!!
1
agawa 2015-11-30 22:46:11
przerobilam już kilku pracodawców w branży i travelplanet zdecydowanie wypada najlepiej. Dają umowa o pracę i mozna dobrze zarobić szczególnie w sezonie :))) Poza tym mają wyjazdy na study i jest spoko atmosfera :)
kangurk 2016-01-12 22:39:47
Od trzech lat pracuję w Travelplanet.pl
Jestem bardzo zadowolona z warunków jakie oferuje pracodawca: umowa o pracę, benefit, study, upominki, premie i nagrody w postaci wyjazdów z pracownikami firmy. Jeżeli jesteś aktywny i lubisz sprzedawać upragnione wakacje, to będziesz zadowolony z warunków finansowych :) :)
balbi 2016-04-21 11:43:10
Pracowałam w jednym z oddziałów TP i na zwykłym stanowisku i na kierowniczym. Praca jak praca to nie te czasu ze sie siedzi i popija kawkę, chcesz kase musisz na nia zapracowac im wiecej sprzedaż tym wiecej zarobisz. Od kiedy TP weszło na giełdę wg mnie pracownikom sie pogorszyło. nacisk tylko na sprzedaż a o pracowniku zapomniano, skończyły się bonusy na święta i spotkania integracyjne. Niestety na pomoc z góry tez nie ma co liczyc kiedy jest sie w potrzebie - człowiek przestal sie liczyć. sama praca dosc fajna jesli ktos lubi kontakt z klientem i wyskoki na study. ale podbieranie klientow mieszy oddzialami a centrala niestety tez sie zdazaja bo jak klient zadzwoni tylko z zapytaniem na cc a potem i tak przyjdzie do biura i kupi co innego to sie zaraz dopisuja i prowizja dzielona. A jak juz zalozysz rodzine i urodzisz dzieci to juz pomocy wogole zadnej nie dostaniesz " bo to nei firma dla matek z 2 dzieci". Na poczatek dla mlodej osoby do nauki i dowiadczenia spoko ale nie na dluzsza mete. Tak naprawde z tej starej zalogi ktora zaczela w 2005 r w oddzialach to chyba nie ma nikogo (oprocz sMarzenki w KTW :) pozdrawiam).
Monia 2016-05-05 21:44:48
Fajna opinia, trochę więcej mozna zrozumieć z niej
Zostaw swoją opinię o Travelplanet.pl - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Travelplanet.pl