brak logo

Market Storm Global

Kraków

Opinie o Market Storm Global

mateusz 2014-08-04 20:32:47
Ja dziś byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jutro mam od 11 do 19 na obserwację przyjechać gdzie mają mi pokazać jak się pracuje na wszystkich stanowiskach po kolei . Kraków ul. Lubicza 24/3 .Jakbyś mógł coś więcej napisać to podaje maila mateuskasprzak@gmail.com
5
Zainteresowany 2014-08-06 12:17:35
Ktoś może potwierdzić jeszcze, że to jest akwizytorka? Też mam tam mieć rozmowę i nie chcę tracić czasu.
1
. 2014-08-11 17:23:23
I rzeczywiście akwizycja ?
jask 2014-09-10 15:37:12
wiec ja troxche czasu z panem Gawinem stracile.... sympatyczna rozmowka po angielsku nie powiem. mialem przynajmniej chwilke jezykowych i... tyle :D
... 2014-10-04 17:18:16
Tak jak wszyscy tutaj napisali.. totalna strata czasu. Pierwsze wrażenie robią na prawdę dobre ale cala ta bajka na tym sie konczy.. zero ibformacji o tym jak ma wygladac Twoja praca mowia tylko o tym jak zostac menadzerem i jakie etapy trzeba przejsc zeby sie nim stac..
2
lena 2014-10-15 14:45:42
Przepraszam za pomyłke z adresem, byl to Lubicz 23 :)
2
Przemek 2014-10-27 19:48:03
W piątek 24.10 zadzwoniła pani z tejże firmy, nawet nie zrozumiałem nazwy, ale było coś z International, spytała się czy moja aplikacja jest aktualna i zaprosiła na rozmowę w poniedziałek dn. 27.10, czyli dzisiaj. Więc wyszykowany pojechałem do Krakowa, ledwo trafiłem na adres Lubicz 24. Ależ było moje zdziwienie; bo jeszcze po drodze rozmawiałem z ową panią, łaskawie przypomniała mi nazwę firmy; szukam nazwy firmy na domofonie, dzwonię do pani gdzie mam zadzwonić, a ona mówi, iż pod "trójkę". A tam kawałek kartki z napisem "MARKETING". No ok. Wchodzę na piętro, za mną jakaś dziewczyna też przyszła, patrzę na drzwi - "MARKET STORM GLOBAL", a z drugiej strony chyba BJB był. Kompletny 'WTF'. Wlazłem do MSG z koleżanką, w biurze ładnie uśmiechnięci zapraszają do wypełnienia kwestionariusza. Zamurowało mnie. Jeszcze potem przyszły inne kandydatki i kandydat, wyszykowani jak do mszy (miałem wyczucie z tym własnym wyszykowaniem). Atmosfera w biurze po prostu cud miód. Potem była moja kolej, w sensie na rozmowę zostałem poproszony przez panią, która chyba na imię miała Katarzyna. Po drodze strzeliłem jeszcze zonka, bo mijałem osobę nawijającą po angielsku. Myślę sobie, pewnie zostanę skreślony, bo "My English is kaputt". No dobra, może mnie nie zatrudnią, ważny jest fakt, że odbyłem rozmowę kwalifikacyjną. I owa pani Kasia nawija o tej firmie, że jest międzynarodowa, że zaczynali gdzieś w Stanach, potem byli w Wielkiej Brytanii, w Afryce (WTF), ogólnie byli na całym zachodzie Europy, i zdecydowali się wbić do Polski. Swoją drogą, korciło mnie, na jakie ja ogłoszenie odpowiedziałem albo na jakiej stronie mnie zczaili. Ale wracając do tematu, z entuzjazmem pani Kasia słuchała tego, co mam na swój temat do powiedzenia, potem nawijała o byciu menedżerem (kiedy ja nie mam pojęcia o tym), że się zaczyna od bycia mięsem armatnim, przez team managera i assistant managera, do wymarzonego stanowiska - manager. Jeszcze po drodze nawijała z jakimi to firmami nie współpracują oraz iż to nie telemarketing, a praca 'face to face'. Jeszcze się pytała o dyspozycyjność i na jaki etat chciałbym pracować. Nic więcej! Nawet o hajsy nie pytała - no, poza pytaniem, co jest wg mnie najważniejsze - rozwój, hajsy czy zabawa. Wspominałem o tym, że nawijała z angielskim akcentem i chwaliła rekordem w zostaniu menedżerem kogoś tam w ciągu 4 miesi i dwadzieścia parę dni? A na koniec powiedziała, że zostaję zaproszony na II etap dnia następnego i zapytała o uśmiech. Jak miło. W drodze powrotnej myślałem, że się zesram ze szczęścia, iż robotę dostanę. Ale dobrze, że sprawdziłem firmę w internecie. Tylko cynik wziąłby tą robotę. Jutro sobie pojadę do Chełmka na rozmowę kwalifikacyjną w sprawdzonej firmie. Chociaż też nie ma dobrej opinii...
5
Merci 2014-10-30 08:02:14
Dziekuje za opinie - nie ide w teren. Przeszedłem rozmowe kwalifikacyjną niby drugi dzien ma byc, lecz jesli to tak wyglada, ten cały outsorcing czy jak to nazwała, dziękuje, moja rozmowa wygladała identycznie, odbieraja telefon - identyczna gadka, itd. Podzielam wasze opinie dziekuje za zaoszczędzenie czasu.
3
krokiet 2014-10-30 19:52:20
Ja rowniez dziekuje za opinie, przynajmniej zaoszczedze duzo czasu. Widze ze oni sprzedaja wszystkim podobne info haha
G 2014-11-04 17:13:01
Witam, ja jestem umówiona na jutro na rozmowę, przez tel. dowiedzalam sie ze do administracji, zarządzania zespołem lub marketngu. aplikowałam na spec.ds.rekrutacji..jakies sugestie?? ktos coś? bo chyba nikt nie aplikował na akwizytora??
Mono 2014-11-05 21:16:35
Gdy do mnie dzwolnili, nie dosłyszałem nazwy firmy. W necie pod adresem ul. Lubicz nie znalazłem żadnej konkretnej firmy marketingowej.
Reszta tak jak piszecie, tyle że podczas rozmowy zadałem kilka konkretnych pytań, dziewczyna na tyle się zmieszała że nie była pewna co odpowiedzieć.
Nawet nie mieli czelności zadzwonić i zaprosić na II etap. No i całe szczęście.
Jednak czas uważam za mało stracony. (usunięte przez administratora).
delta 2014-11-13 14:43:32
Zgadzam się z tym co napisali Hmmm i Lily. To cała prawda. Też przeszłam przez ten "cudny" proces rekrutacji a potem łażenie po domach i naciąganie ludzi.
Zyzio 2014-11-19 08:46:29
Zaprosili mnie tam na rozmowę, dzisiaj idę o 14. Zapytam się wprost czy to jest akwizycja.
Zyzio 2014-11-19 17:17:21
Zadzwoniłem do pani z tej firmy specjalnie żeby zapytać czy to jest akwizycja. Powiedziała że są różne stanowiska. No to pojechałem tam, na miejsce. W rozmowie z panem z Anglii wyszło, że to jest tak NA STANOWISKO ADMINISTRACYJNE, MENADŻERSKIE WRĘCZ. Tylko najpierw trzeba przejść etap sprzedaży obnośnej, akwizycji. A po roku można zostać menadżerem.
KKKK 2014-12-01 11:28:57
W Krakowie teraz się wycwanili. Zadzwonili do mnie tylko nie podali dokładnego adresu, miła Pani powiedziała żebym zadzwoniła jak będę na przystanku Lubicz to mi wytłumaczy bo ciężko trafić (taaa żebym sobie nie sprawdziła co to za firma bo nazwy nie podali tylko, że firma marketingowa zaprasza mnie na rozmowe). Miałam iść na drugi etap ale po tym co przeczytałam to już mi się odechciało. Aaa i jeszcze Pan powiedział mi, żebym wygodne buty ... hmmm ciekawe dlaczego
1
skw 2014-12-07 20:32:35
A jak mniej więcej wyglądało ogłoszenie na które odpowiadaliście gdy okazywało się że to akwizytorka?
Pepa 2014-12-08 14:54:50
Witam wszystkich. Byłam dziś na rozmowie, przesympatycznej zresztą. Rozmowa z Anglikiem, pytania podstawowe, jak to na rozmowie: dlaczego na to stanowisko, Pani cechy itd. Krótki rysopis pracy, że aby stać sie managerem należy przejśc 3 etapy, to jest jakieś 6 do 8 miesięcy. Resztę omówimy na dniu praktycznym. Jednak niestety wszystko co powyzej napisane dziwnie... identyczne. Pani dopiero "przyciśnięta" podała mi adres ( wymówka że dużo firm dookoła i że "poprowadzi" mnie jak juz będę na miejscu), oraz cała otoczka na miejscu... Oczywiście "zakwalifikowałam" sie na drugi etap, ale dzięki powyższym wpisom raczej zrezynuję. Dzięki za ostrzeżenie!!!
Szefowa 2014-12-08 16:26:10
W środę mam rozmowę :-)U mnie to samo... "Zadzwonili do mnie tylko nie podali dokładnego adresu, miła Pani powiedziała żebym zadzwoniła jak będę na przystanku Lubicz to mi wytłumaczy bo ciężko trafić (taaa żebym sobie nie sprawdziła co to za firma bo nazwy nie podali tylko, że firma marketingowa zaprasza mnie na rozmowe)masakra!!! Ale szczerze tydzień temu jak do mnie zadzwoniła miałam obiekcje...zapytałam wprost co to za firma? nazwa? usłyszałam coś International ;-)a i powiedziałam, że jeśli to nie jest umowa o pracę tak jak w ogłoszeniu to po prostu przede wszystkim szkoda mojego czasu a waszego to już w ogóle :D Miła pani się zmieszała...za jakiś czas już nie zadzwoniła :-) Dzięki za wszystkie opinie o tych naciągaczach!!! Na rozmowę nie idę!
Olga 2014-12-31 14:17:28
Ja też zostałam zaproszona na rozmowę. Nie dosłyszałam nazwy firmy. Od razu wydało mi się to podejrzane. Pani się tłumaczyła, że sporo osób awansowało w firmie i potrzebują nowej kadry. Tak samo jak moi poprzednicy miałam sie udać na przystanek Lubicz i zadzwonić. Pod koniec rozmowy telefonicznej zapytałam kolejny raz o nazwę firmy. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po odłożeniu telefonu było znalezienie opinii na temat tej firmy. Dzięki za ostrzeżenia, na rozmowę się nie wybrałam.
2
inka12 2015-01-07 09:38:26
Sytuacja identyczna, jeszcze chcieli się ze mną 6.01 na rozmowę umówić.
2
ciekawskityp 2015-01-07 12:14:58
hmm wygląda na to, że każdy ma podobne doświadczenia co do pierwszej rozmowy z Paniąz tej firmy gdy nie wiadomo do końca co to za firma i adres trudny bo trzeba z przystanku zadzwonić (:| ??). Też sobię odpuszcze bo już wiem dlaczego tak dokładnie chronią nazwę firmy czytając komentarze. Pytanie, skąd oni w ogóle wynaleźli mój numer bo fakt faktem szukam teraz pracy ale oferty akwizycji i telemarketingu omijam szeeeeerokim łukiem.
1
Uratowany 2015-01-08 21:55:24
Dzięki, uratowaliście mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Ufff bylo blisko 2015-01-08 22:26:50
Też dzisiaj byłem na 1 etapie, także było przemiło, fajnie się gawożyło z GAbem, potem opowiedział jak to w 8 miesiecy zostaje sie assistent managerem i potem zaprosili mnie na drugi etap jutro
2
przystanek LUbicz 2015-01-28 21:01:37
Witam! dzis mialam tel od tej Pani z treścią dokładnie taka jak u WAS!!! Truno trafić, proszę dzwonić jak Pani będzie na przystanku Lubicz! Dzięki za wpisy nie będę czasu marnowała.
Lubicz 2015-01-28 21:04:06
Witam! mnie też dziś chcieli zaprosić na rozmowę, ta sama gadka dzięki za opinie!!!
123uu 2015-01-29 16:44:07
u mnie to samo. :D nawet nie wiem jak opisać ten brak kompetencji! hahahaha
rudaa 2015-02-04 09:22:02
Ja też zostałam zaproszona na rozmowę . Pani ladnie przedstawila firmę ale żadnych konkretnych informacji nie podała. Adres dostałam dopiero dzisiaj rano ale po przeczytaniu Waszych opinii chyba też zrezygnuje :) Dzieki !!
asia 2015-02-04 16:39:33
do mnie właśnie zadzwonili. w odpowiedzi na to ogłoszenie:

(usunięte przez administratora)
Boguszem 2015-02-04 23:24:51
witam wszystkich, odradzam stanowczo rozmowę z tą firmą. Ja aplikowałam na stanowisko kierownicze, poniewaz posiadam doswiadczenie. firma zaprosila kilka osob do tarnowa, zeby pokazac techniki sprzedazy bezposredniej, czyli chodzenie po domach. strata waszego czasu i pieniedzy - bo za bilet do tarnowa sobie trzeba bylo samemu zaplacic....
nowa 2015-02-09 15:19:33
Miałam to samo,zadzwoniła do mnie Pani lecz nazwy firmy nie usłyszałam, adresu nie podała tym bardziej, zapytała się tylko od której strony będę jechać(czy od strony galerii czy od strony ronda mogilskiego) i jakim środkiem komunikacji, więc gdy usłyszała że od strony galerii to kazała mi wysiąść na przystanku lubicz i następnie zadzwonić do niej a ona mnie dalej poprowadzi bo tu dużo firm marketingowych i ciężko trafić.(na internecie nie znalazłam ani jednej) Troche mnie to zdziwiło bo nie bez powodu mam w telefoni nawigację, więc trafiłabym napewno. Poinformowała mnie tylko że potrzebują osób na kilka stanowisk bo są firmą o globalnym zasięgu i obecnie otwierają dwa kolejne biurowce i ich pracownicy awansowali, więc potrzebują nowych pracowników ale oczywiście i tak mam możliwość awansowania. Na koniec podała mi niezbyt chętnie swoje nazwisko, no wkońcu muszę wiedzieć do kogo będę dzwwonić jak wysiądę na tym przystanku. Pani G.M. była bardzo miiłą, uprzejmą osobą która rozmawiała ze mną typo marketingowym głosem z pełną dykcją akwizytorską.
erydan 2015-02-26 11:47:12
Ta sama sytuacja co powyżej !!!
JA 2015-03-15 02:00:00
nie jest to praca dla wszystkich, ja osobiście nie narzekam.
linki na chwilę 2015-03-23 22:31:31
moi drodzy, jesli szukacie pracy szczególnie na gumtree to wytrzegajcie sie jak ognia ogłoszen z linka, wszytskie należą do tej fimy, a tytułu tak pięknie brzmią az można sie nabrac.. jjutro juz pewnie mój komentarz zostanie usunięty jak wszystkie dlatego prośba do administratora- proszę o nie usuwanie mojego komentarza, niech to bedzie przestroga dla innych a nikt personalnie przeciez nie został urazony..
(usunięte przez administratora)
1
1234 2015-03-31 13:18:00
Byłam dzisiaj na pierwszej rozmowie w tej firmie. Wszystko jak wyżej opisane..jak bede na przystanku lubicz to mam zadzwonic (naprawdę ciężko tam trafic :D ) potem formularz..jak czekałam w pewnym momencie przyszedł anglik wziął jedna dziewczynę na rozmowe po angielsku. Ja byłam na rozmowie u tej miłej pani. Pytałam co to za firma (bo nie przypominałam sobie żebym wysłała tam cv) jak do mnie zadzwoniła ale wprost nie powiedziała czym sie zajmuje, tak samo na rozmowie. zaprosiła mnie na II etap i dobrze że trafiłam na tą strone bo teraz wiem że nie warto. A, i poszperałam w internecie i ta firma chyba zmieniła nazwe..ciekawe dlaczego
2
Karolina 2015-06-24 21:49:52
Jak dobrze, że coś mnie pokusiło, żeby poszperać w internecie o tej firmie... Dokładnie taka sama sytuacja. Dzisiaj telefon od przemiłej pani, słowo w słowo jak piszecie powyżej. Nie wybieram się tam, dzięki za przestrogę!
1
next 2015-07-08 15:49:44
Mało brakowało, a też jutro poszłabym na tą rozmowę, miły głos dzwoniącej Pani wzbudza zaufanie... 1 zasada: dokładnie sprawdź z kim masz do czynienia - zawsze trzeba pytać o imię, nazwisko i nazwę firmy, i oczywiście dokładny adres. Dzięki za czujność i wasze komentarze ;) Pozdr
1
omg 2015-07-11 14:56:16
Dostałam ten sam telefon co wiele osob powyżej..az mnie zamurowalo.."Jak będzie Pani w okolicy Lubicz to proszę zadzwonić pokieruje Panią bo trudno do nas trafić i wiele osób się już zgubiło"
1
angie 2015-07-11 19:10:07
pewnie po drodze trafiły na to forum ;)
2
nick 2015-08-04 22:33:30
potwierdzam powyzsze informacje.
asd 2015-11-05 15:20:26
łażenie od domu do domu... umowa o dzieło. Nie polecam
1
asd 2015-11-06 06:38:15
jak lubisz chodzić po domach, robić z siebie głupka i wciskać ludzią pierdoły no to wtedy jest to praca dla Ciebie: )
2
Zachodzony 2016-01-28 17:47:18
Pracowałem w tej firmie kilka miesiecy; na poczatku jest miło i przyjemnie, lecz tak naprawdę nic sie nie dostaje w zamian; ubezpieczenia sam nie dostalem trzeba o nie walczyc; wynagrodzenie? to umowa zlecenie; masz tyle kasy ile sprzedasz ludziom umow; a i tak zawsze moga zrezygnowac; szansa na zostanie menagerem jest oczywiście ale wynosi na moje oko jakies 0,01% patrzac na to ile ludzi przewija sie przez firme; najlepiej jak sie pracuje w soboty a i w niedziele dobrze by bylo; o godzinach pracy lepiej nie wspominac; najlepiej jak sie pracuje 14h wtedy sa zadowoleni i mowia ze masz wieksza szanse na menagera: 0.02%
1
pako 2016-05-14 20:35:59
hmm umowa zlecenie to dobra umowa, jeśli komuś nie zależy na emeryturze :) tak to ma chociaż wyższe zarobki
Zostaw swoją opinię o Market Storm Global - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Market Storm Global