brak logo

Tewex Sp. z o.o. Pracownia Poligraficzna

Warszawa

Opinie o Tewex Sp. z o.o. Pracownia Poligraficzna

ja też tu pracuje 2013-04-26 17:39:31
W tej chwili pracuje u nas 50 zadowolonych osób a firma się rozwija, inwestuje i zdobywa nowych klientów. Dajmy spokój już tej frustracji płynącej jak widać z braku innych zajęć.
Alicja 2013-04-26 18:48:00
Pracuję w Tewexie już jakiś czas i jestem naprawdę zadowolona. Firma rozwija się, a każdy pracownik ma perspektywy rozwoju. Osoby, które zamieszczają negatywne opinie po prostu nie były na tyle dobre, aby wykorzystać możliwości, które daje ta firma.
Pracownik Tewexu 2013-05-16 12:55:03
Też pracuję w tej firmie i nie uważam się za mniej wartościową osobę. Nie chciałbym nikogo oceniać, ale rozumiem że kluczowym pracownikiem z wiedzą technologiczną może nazwać się każdy, nawet ten który przyszedł zupełnie zielony i pracował tu 1,5 roku. Prezes naszej firmy wyciągnął do niego rękę, chciał pomóc, a tu takie podziękowanie. Teraz psuje opinię Tewexowi. Te "najbardziej wartościowe osoby", które odeszły z Tewexu, gdyby posiadały chociaż trochę godności osobistej, nie wypowiadałyby się w tak idiotyczny sposób na tym forum (chyba jednak szkoda im że odeszli ?) Widzę że sposobem na zdobywanie klientów jest szykanowanie swojej konkurencji BRAWO !!! Żal mi osób, które nie umieją żyć własnym życiem. Może jednak potrzebne były te zmiany personalne bo atmosfera się oczyściła.
Zainteresowany 2013-06-03 11:09:03
Ja widzę, że tutaj wszystkim się w głowach poprzewracało. Zamiast obsmarowywać się nawzajem, może zajęlibyście się pracą i poprawianiem jakości swoich działań, bo na razie to wszędzie widzę mierne efekty. Nikt na tym forum nie chce czytać o nieporozumieniach nowych pracowników ze starymi. Ale tak to już jest jak się nie umie czegoś w oczy powiedzieć, tylko robi coś za plecami.

Poza tym nikt tu nie jest obiektywny. Trzeba pójść, sprawdzić i samemu wysnuć wnioski.
Gonzo 2013-06-11 10:07:00
Najlepsze ze pozytywne opinie o tej firmie pisza pracownicy w ramach zakresu obowiazkow. Ale prawda jest taka ze pensje to sie otrzymuje co 2 miesiace :) niestety ale tak jest
:) 2013-07-24 13:00:40
Pracowałem w tej firmie pare lat temu. Widze, ze nic sie nie zmienilo. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze [usunięte przez moderatora] trzyma tylko ludzi, ktorzy sa pracoholikami i mu nadskakuja. Przede mna tez kreslil wielkie plany itd. Jednak kiedy mu powiedzialem, ze zlozylem cv do firmy do ktorej mam znacznie lepszy dojazd, powiedzial mi, zebym lepiej sie tam dostal bo w przyszlym miesiacu juz nie bede pracowal w tewexie :) Cale szczescie juz nie musialem :) Pozdrowienia dla starych pracownikow. Nie siedzcie tam bo tracicie czas a wiedze macie naprawde bardzo duza zeby zaczac gdzie indziej :)
.... 2013-07-29 11:11:40
Tak, oczywiście. Wiedzę zdobytą w Tewexie :) :) :)
Nick 2014-02-07 21:32:20
Ilość negatywnych opinii mówi sam za siebie. Ja mogę tylko potwierdzić, że nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o pensje. Jak sobie wyprosisz to coś Ci skapnie jak nie to prezes uznaje, że nie potrzebujesz.
klient 2014-03-10 09:40:54
Czekamy na realizację zamówienia 2 miesiące, prezes co innego mówi co innego przesyła w ofercie. Nie polecam.
pracownik 2014-03-12 23:51:24
To sobie poczekacie ;) bo kto miałby zrealizować to zamówienie, nikt za darmo nie chce pracować.
Przy okazji przestrzegam pracowników którzy zamierzają odejść. Nie warto być fair w stosunku do tego gościa bo i tak Wam nie zapłaci (przynajmniej nie po dobroci...).
Nadąsana 2014-03-28 01:03:31
Witam.
Moim obiektywnym zdaniem firma, nie powinna już istnieć na rynku poligraficznym. Po co wszyscy mamy robić sobie nadzieję że coś się zmieni. (usunięte przez administratora) Na każdym kroku jesteśmy oszukiwani, a i tak nikt nic z tym nie robi. Rozumiem oszukiwać klientów to jedno, ale jeżeli oszukujemy siebie nawzajem, to już jest CHORE. Kasy nie ma, warunków do pracy nie ma,klienci narzekają. Czas chyba zmienić pracę !!!!
........ 2014-03-28 12:17:03
To zmień, na co czekasz ? Nikt tu nikogo na łańcuchu nie trzyma, powodzenia :)
racjonalnie 2014-03-29 08:49:00
To tylko prowokacje grupy byłych pracowników ... szkoda dyskusji. Na takiej postawie nie można budować przyszłości.
TEWEX 2014-04-01 09:19:07
Dopuszczamy, rozumiemy i mamy na względzie krytyczne uwagi na temat działalności Naszej Firmy jednak nie będziemy akceptować wypowiedzi które naruszają dobre imię Spółki oraz/lub pracowników odpowiedzialnych za jej funkcjonowanie. Wobec osób które naruszą te zasady podjęte zostaną kroki prawne celem wyciągnięcia konsekwencji na drodze postępowania cywilnego.
obiektywny 2014-04-01 12:07:47
(usunięte przez administratora).Obiektywna prawda czasami jest bolesna,ale trzeba stawić jej czoła.Ale jak się przyjmuję zasadę" Jeszcze nie zarobiłem,ale już wydałem":))))Ile czasu tak można pływać...Już koła ratunkowe nie pomagają.....Tewex tonie....tonie...bul...bul..w długach.....Ps.Pozdrawiam starą załogę Tewexu. Mało kto pozostał na pokładzie.Większość już się ewakuowała....
obiektywny bardziej 2014-04-02 01:20:23
Same bzdury powyżej czytam ;/ każdy z nas ma swoja szafkę, 3 komplety ubrań, stołówka z lodówka, mikrofalą, w pełni wyposażona. W nie jednej firmie na produkcji nie ma tego co tu jest :)
Dalszej części wypowiedzi Pana obiektywnego nie będę komentował. Mam nadzieję, jeśli jest byłym pracownikiem firmy jak pisze, że zdaje sobie sprawę z faktu, że w sieci nigdy nie ma mowy o tym, że ktoś jest anonimowy ^^
obiektywny 2014-04-03 20:25:21
Niezła bajka.Takie bajki "obiektywny bardziej"to się dzieciom opowiada na dobranoc ,jak się je ma :)).Widzę ,że jak była obłuda i zakłamanie w firmie Tewex.Tak jest nadal.Ten kto tam pracował i pracuje to wie jak tam jest....(usunięte przez administratora)
były pracownik 2014-04-07 14:57:12
Fajnie masz z tymi ubraniami i szafkami. Zazdroszczę! Tylko powiedz jak udaję się tym wykarmić rodzinę? Bo ja wolałbym w zamian dostawać pensję.
Robson 2014-04-15 14:40:19
Chyba nie kazdy tu piszacy wie ze mamy kryzys w Polsce i dlatego tak jest jak jest ,trzeba się pocieszac kiedyś moze będzie lepiej.
??? 2014-04-15 23:20:26
kryzys chyba zaufania i szacunku
Klekot 2014-06-12 14:02:42
Są firmy, które oferują bezpieczeństwo i pewność w zamian za pracę, mimo tego wspomnianego przez Ciebie "kryzysu". Proponuję terapię grupową. Z tego co tu czytam to kadra, która tu pracuje sama nie wie, czy jest dobrze czy jest źle. Poza tym po co ludzie, którzy odeszli mieliby pisać kłamstwa? Czyżby dlatego, że teraz po prostu wiedzą jak wygląda normalna praca? Że można coś było robić inaczej?
TEWEX 2014-06-16 12:00:54
Dopuszczamy, rozumiemy i mamy na względzie krytyczne uwagi na temat działalności Naszej Firmy jednak nie będziemy akceptować wypowiedzi które naruszają dobre imię Spółki oraz/lub pracowników odpowiedzialnych za jej funkcjonowanie. Wobec osób które naruszą te zasady podjęte zostaną kroki prawne celem wyciągnięcia konsekwencji na drodze postępowania cywilnego.
60 sekund 2014-06-16 22:13:51
Powiedz lepeiej co to za machlojki z przenoszeniem kapitału na druga spółkę? (usunięte przez administratora)
Drobna lekcja prawa 2014-06-17 13:02:30
Należy zwrócić uwagę, że zgodnie z art. 213 § 1 k.k. nie ma przestępstwa zniesławienia w przypadku, jeśli zarzut uczyniony jest jest prawdziwy. § 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut.
Lekcja prawa 2014-06-20 17:30:13
Widzę, że jest tu jakiś samozwańczy prawnik, który nie potrafi odróżnić zarzutu od zwykłego opluwania przez grupę sfrustrowanych osób. Myślę, że jak przeczyta jeszcze kilka książek to będzie mógł udzielać naprawdę "drobnych" lekcji prawa.
Spostrzeżenie 2014-07-13 08:46:27
Tewex Sp.zo.o na pewno będzie Cię chciał jednak Twoich pieniędzy już tak łatwo nie będzie chciał Ci oddać.
podpowiednik 2015-01-29 15:38:10
To nie są jakieś tam kłopoty z płatnościami. Chodzi o to że pieniędzy które zarobiłeś wcale tak szybko nie zobaczysz. Pamiętaj tyle co Ci obieca PAN PREZES to nikt CI nie da. Szkoda tylko że na obietnicach się zazwyczaj kończy.
Pracownik 2015-04-18 16:20:33
Prosty schemat jest taki: nie podoba mi sie to szukam pracy i sie zwalniam. Jak wam zle to sie szanujcie i zmieńcie prace.
zatrudniony 2015-04-19 10:57:12
pamiętajmy że w 99% negatywne komentarze nie są autorstwa aktualnych pracowników tylko grupy ludzi którzy opuścili firmę 2-3 lata temu kiedy była w tarapatach finansowych i jak widać bardzo tego żałują - zakładali inny scenariusz ...
windykacja 2015-04-21 22:36:04
skoro staży pracownicy łudząc się potrzebowali kilka lat na odejście to można liczyć że za 2-3 lata znowu będzie powtórka jak nowi staną się starymi
stary pracownik 2015-04-23 02:15:49
ja dobrze wspominam pracę w tej firmie tylko w pewnym momencie kasy brakowało, takie historie to nie nowość, nie rozumiem czemu się dziwić bo wiele firm kończyło gorzej
Dekalog 2015-04-24 22:01:21
kończy gorzej ale z godnością!!!
Wsołpracownik 2015-06-24 21:49:38
Hamstwo i Hamstwo i nic wiecej.
Można by napisać ze Hamstwo które dorwało sie do unijnej kasy .
czy oby na pewno 2015-07-22 23:27:22
czytanie ze zrozumieniem nadal jest w cenie, a pisanie jako 3-cia osoba dość infantylne, ... niemniej licznik cały czas bije ...
wierzyciel 2015-08-13 18:54:23
Nie chodzi o to, że są dotacje na przejedzenie, ale że przy tym nie ma pieniędzy na pensje i srajtaśme.
pamietliwy 2015-08-24 21:32:50
po pierwsze wpisy były częściowo kasowane a po drugie warto czytać od pierwszej strony
путешественник 2015-10-25 22:41:52
(usunięte przez administratora) ryba psuje się od głowy jak mawia stare porzekadło i na wyleczenie nie pomaga wymiana wody choć by pochodził nawet z Afryki
Ryba 2015-12-04 15:07:26
(usunięte przez administratora) Głowa to prezes. Zepsuty. Benefitów jest bardzo dużo oczywiście, obietnice, kłamstwa (prosto w oczy) oraz debet na koncie.
realista 2016-02-28 14:34:24
Pamiętaj zawsze Twoje oczekiwania są zestawiane przez drugą stronę z tym co chcesz usłyszeć a sam wiesz słowa są za darmo tylko ciężko potem wymienić je na złotówki
realista 2016-07-03 20:03:02
Można się dowiedzieć podstawowej wiedzy że nie warto (słowa sobie a stan faktyczny sobie) i ni jest to tylko indywidualny punkt widzenia ale opinia wielu osób
realista 2016-07-04 23:54:21
tak statystycznie to chcesz powiedzieć, że czytając przesłane tu opinie to pomijałeś co trzecią @jk ?
więcej mogę przesłać na maila bo po aktualizacjach forum wiele zniknęło
realista 2016-07-05 16:13:03
i jakie z tego wnioski @janek?
informator 2016-07-06 08:32:05
@ero na szczęście masz alternatywę bo u konkurencji są stabilne oferty w związku z rozwojem firm, a tam zawód na pewno Cie nie zastanie
chce pracować 2016-07-06 12:02:14
@robi tu masz racje tylko często zmienia się siedziba a przy każdej przeprowadzce coś zawsze się zawieruszy a wtedy szkoda mojego wysiłku
chce pracować 2016-07-06 13:42:45
@robi masz racje z próbowaniem inną drogą tylko przy licznych przenosinach biura często się zdarza że potrafią ginąć dokumenty a wtedy to tylko stracony czas
poligrafia 2016-07-06 22:52:06
@e3 w dzisiejszych czasach oferty na stronie ofertami ale w branży się słyszy trochę rzeczy, świat jest bardzo mały, więc to że nie ma to tylko potwierdzenie wielu sygnałów. Natomiast co do chodzenia po firmach to za moich czasów robiło się tylko tak z tymi, którzy mieli wypracowaną renome
! 2016-07-07 14:12:12
@air zadzwoń i poinformuj ustawiające się kolejki jaka jest sytuacja, choć myślę że nie ma już ofert w internecie bo nie ma chętnych
pracownik 2016-09-13 18:01:01
Niestety nic się nie zmieniło, terminowe są tylko obietnice. Pensje i faktury cały czas na minus...
M. 2016-09-15 12:36:03
ernest 2016-09-15 14:12:38
@pracownik a jaka macie umowe? Bo jeśli o prace to przecież możecie negocjować s nawet wymagać terminowej wypłaty
Zostaw swoją opinię o Tewex Sp. z o.o. Pracownia Poligraficzna - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tewex Sp. z o.o. Pracownia Poligraficzna